Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X
Daraltma

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak playa tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Sırt reklamı için Ülker le mi anlaştık ?

evet diğer adı gecen reklam olayıda ulkerin firmasıymış zaten yanılmıyosam
    Engin.Colman.ALnznho.Serkan.Murat.

Yorum

• Japon ligi takımlarından Urawa Red Diamonds'ın yeni sezon formaları:

Kullanılan font dikkatinizi çekmiştir.

Kendi gerçeklerimize dönersek;

Gördüğünüz güzelliklerin Trabzonsporumuzun güzellikleri olduğunun altını çizmek istiyorum. Önemli olan o güzellikleri doğru biçimde ortaya çıkarabilmek.

Formalarla ilgili önerdiğim raporun sadece iki sayfası yukarıdaki görüntüleri görüyorsunuz demiştim. Diğer sayfalarda şortlar ve çoraplar ile ilgili öneriler de var. Şortlarımızın daha uzun olmasını ben de istiyorum. Forma tasarımı çok maddeleri olan geniş bir proje aslında. Hangi marka olursa olsun temel estetik ve kurumsal kriterler süzgeçinden geçmesi gerekiyor.

Forma ve lisanslı ürünler kültürü konusunda kulübümüzün yıllardır ihmal edilmiş biriken estetik ve yapısal sorunları var.

Geçmişte sık sık tekrarladığım 'aynı marka, farklı yaklaşımlar, farklı sonuçlar' cümlesinin bir örneği yukarıdaki tasarımlar. Nike'ın mevcut marka çizgisi içerisinde, kendinizi doğru konumlandırır, kendi gerçeklerinize göre hareket ederek, estetik çözümler üretmeniz mümkün.

Kumaş dokusuna işlenecek bize özel dokular -mesela bir fırtına görüntüsü- forma içine basılacak bir slogan, yakaya işlenecek bir Trabzonspor yazısı formayı çok daha özel ve özgün yapacaktır.

Sponsor logolarının da forma tasarımının bir parçası olarak estetik biçimde uygulanması formanın havasını nasıl değiştiriyor görüyorsunuz. Sponsorlarımızdan Ülker'in hiçbir kampanya veya logo uygulamasında logonun etrafında beyaz bir zemin yok, bizim formalarımız ve eşofmanlarımız hariç böyle bir uygulama görmedim ben. Grafik tasarımcı olarak bugüne kadar hiç rastlamadım o tür uygulamalara. Umarım kollardaki Ülker logoları da sırttaki gibi doğru hali ile uygulanır.

Formanın tanıtılması, ambalajı, poşeti, ürün fotoğrafı yine işin uzmanları tarafından hayata geçirilmesi gereken diğer konulardan bazıları.

Font konusunda -üniversitede eğitimini almamın dışında, özel ders seçeneklerinde de tipografi-yazı eğitimi almış ve bir sezon sıfırdan yazı karakteri tasarlamış biri olarak rahat konuşabilirim sanırm- kullanılacak fontları da forma tasarımının ve Trabzonspor'un kurum kimliğinin önemli bir parçası olarak görüyorum. Kullanılacak font, modern, okunaklı ve yeni olmalı bana göre. Sırta yazılacak isimlerin bazen futbolcunun soyadı da kullanıldığı düşünülerek dikey olarak tasarlanmış fontlardan seçilmesi lazım. Böylece taraftar formasının arkasına yazı yazdırmaya gittiğinde harf sınırlaması gibi bir saçmalıkla karşılaşmamış olur.

TS Club zamanındaki fontlarımız da güzeldi fakat biz şimdi daha yeni ve bize ait olan şeylerin peşinde olmalıyız. Son maçlarda kullanılan fontların Puma'ya ait olduğunu bilseler zaten, biz yukarıdaki konuştuklarımızı konuşmuyor olurduk. Mesele bilgisayardan herhangi bir font seçme meselesi değil. Seçeceğimiz yazı karakteri bir otomobil tasarımında direksiyon nasıl o modelin ve markanın çizgilerini temsil ediyorsa o ciddiyette seçilmeli.

Forma modellerinin doğru seçilmesi, doğru uygulamalar, doğru kombinasyonlar, doğru ürün lansmanı gerekiyor. Basit gibi görünen fakat ihmalinde saçmalık sınırlarını zorlayan uygulamalar ( forma içine giyilen bodylerin renkleri gibi ) umarım taraftarın bu haklı beklentileri ve çözüm önerileri göz önüne alınarak sonuçlandırılır.
      En son a f s tarafından düzenlendi; 11.01.2010, 12:16.
      https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Modelin adı çubuklu forma fakat her marka, her markanın içinde her takım kendi rengine ve çizgisine göre yorumluyor.

Basit gibi görünen modelleri bile estetik dokunuşlarla kendimize özgü özel hale getirebiliriz.

Tabii doğru yaklaşım ve doğru çözüm yolları ile.

En son a f s tarafından düzenlendi; 11.01.2010, 13:57.

Yorum

• afs abı benım anlamadıgım yonetım sızı nıye dıkkate almıyor anlamıyorum kulupde bu ıslerı yapan kısı neler yaptıgı ufkunun ne kadar acık oldugu ortada sıızın gıbı bırısınden nasıl yararlanılımıyor analmıyorum bana sorsanız ts club basına sızın gelmenız lazım bıde hattım olmadan sızın yonetımle bagınız ne asamada anladıgım akdarıyla fıkrılerınızı bı bolumunu kullanıyorlar ...

Yorum

• Sanırım burada yazılanlar kulüp ve nike toplantılarında dile getirilmiş olan konular sanırım?

Neticede bu güne kadar anladıkkki burada yazılıp konuşulanlar burada kalıyor...

Bu habere 27 oy kullanılmış. Ortalama 5 üzerinden 5 !

İstanbul Trabzonspor Kulübü futbol okulları Tayfun Cora'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

İstanbul Trabzonspor Kulübü Başkanı Seymen Gençtürk ziyarette yaptığı açıklamada, "Tayfun, Trabzonspor öz kaynaklarının son kuşaklarından biri. Takım için örnek bir sporcu, kulüp için ise sembolik bir değeri var. Bugün ona geçmiş olsun ziyaretine gelen 20 öğrencimizin yarısından fazlası Trabzonlu değil ama hepsi Trabzonsporlu. Bu çocuklar daha yolun başında. Önlerinde örnek bir sporcu var. Üstelik öz kaynaklardan" dedi.

Tayfun Cora ise ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "10 yaşında tesislerden içeri girdim. Arada bir Kayserispor'da oynadım. Onun dışında tüm spor yaşantım Trabzon'da, Trabzonspor çatısı altında geçti. Olmaz diye bir şey yok. Kendinize hedef koyarsanız, en iyi yerlerde olursunuz" diye konuştu.
            Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde gerçekleşen ziyaret, İstanbul Trabzonspor Kulübü Başkanı Seymen Gençtük ve beraberindeki 20 kadar futbol okulu öğrencisinin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.

Diğer Fotoğraflar

Trabzonspor.org.tr
            Görüntülenme Sayısı: 1146
            10.01.2010 22:13:33

Yazık gerçekten çok yazık...

Nerede bu çocukların üzerlerindeki orijinal formalar?

Bunun yerine çakma diye nitelendirdiğimiz ürünler minik topcuların üzerlerinde. Bu mudur yani kurumsallık?

Artık çok iyi anlıyorum bu işten anlayan, ciddiye alan kişi yokmuş bu camiada...

t @Selim_Turan

Yorum

• ben forma konusunu takıntılıyım hep oznemısımdır baska takımların formalarına bızımkıle radam gııb bı forma yapamadıalr bu zaman kadar ya renk tutmadı ya modelı ıyı olmadı bı sekıld eıstedıgımız gıbı bı formamaız olmadı
              bence formada bazı özellıklerın olması gerekıyo kı bunları sızde belırrttınız armanın ıslemelı olmasıı dedıgınız gıbı formanın ıcınde ve dısında yazı yazması trabzonspor ve karadenzı fırtınası yazı karakterı bırde aldıgımız reklamalrın altına beyaz bıse olmaması cok mu zor anlamıyorum sadece ülker sadece telekom zor mu
              bıraz once kı formada mesele sırt reklamı mıtısubıshı basak bıse yok böl eolması gererkıyo bırde ınce hatlar olamsı gerekdıgını dusunuyorum formaay derınlık katacak cızgılerın olması gerekıyo en onemlısı renk benım fıkırlerım bu skeılde forma olması gereken ozellıkler sort kesınılkle uzun olamsı gerekıyo bı tarafta rakam dıger taarfta aram olsa cok ıyı olacak ama arkads soeldıgı gıbı tff karaıymıs..

Yorum

• Bir meseleyi açıklığa kavuşturayım. Bugüne kadarki yazdığım çizdiğim konularda bir meselenin altını sürekli çizdim -anlaşılamamak kadar, yanlış anlaşılmaktan da korkarım- benim bu çabalarım, bir kulüp üyesi olarak ve sade taraftar olarak çözüme katkıda bulunma çabası.

Bu işlerin sorumlusu veya yetkilisi değilim, sade bir Trabzonspor taraftarıyım. Bu platformda her üye gibi demokratik hakkımı kullanarak bu konu hakkındaki görüşlerimi dile getiriyorum o kadar. Kulüp herkesin her dediğini yapmak, dikkate olmak zorunda değil, fakat kendi taraftarının genel kabul gürdüğü görüş ve beğenileri dikkate almak zorunda.

Pozitif eleştirinin, çözüm önerilerinin, sürece bir etkisi olabilir diye düşündüm. Burada sadece bir markayı değil, forma kültürünü ve hayatı konuşuyoruz.

TS Club yönetimi ile diyalog halindeyiz, fakat beni ve bizi ne kadar doğru okuyorlar, anlıyorlar bilemiyorum. TS Club logosunun başına gelenlerden ve süreçlerden ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Mevlana ne güzel demiş "Ne kadar konuşursan konuş, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır"

Yorum

• Afs abi yazdıkların paylaşımların hakkında sana tam destek halindeyim. Ve önümüzdeki sezon kulübün bu işi artık ciddiye aldığını belkide herkesten çok olumlu bakarak bize özel formaların yapılacağını dört gözle beklemekteyim.

Fakat burada bu kadar yazdık çizdik. Verdiğim haberdeki örnek gibi halen ciddi yaklaşılmayan durumlara şahit oluyoruz. Kulübümüz futbol okullarındaki çocukları giydiremiyormu?

Bu sebeple diyorumki biz burada kendi kendimize konuşuyoruz demekki. Kulüpte yetkili tek bir kişi taraftarımız ne düşünüyor, nasıl bir görüşleri var diye gelip bakan yokki halen bunları tartışıyoruz.

Kendimizi kulübe anlatmalıyız artık nasıl olacaksa demek istiyorum

Sorun bir türlü işi beceremeyen bir kuruma işi anlatmak ama nasıl

Tabiki bizi takan olacakmı oda var =)
                  En son Selim Turan tarafından düzenlendi; 11.01.2010, 13:40.
                  t @Selim_Turan

Yorum

• @ afs abi bunlarida ilet kulübe lütfen

bence sari, kirmizi olan kaleci formalarini artik giymesinler.
                    ezerli rakiplerimizn renklerini neden kullanirlar.

mesela maca düz maviyle basliyorsak, kalecilerimiz bordo renkli forma giysinler.
                    borda agirlikli forma ile maca basliyorsak, kalecilerimiz mavi giyinsinler

cubuklu veya parcali formada ise kalecilerimiz 3. rengimiz olan turuncu giyinebilir

hem 3. renk olarak turuncu sec ama hic kullanma. olmazki

Yorum

• Numara ve amblemin inter yada juventus örneğindeki gibi kullanılsa fena mı olur?Bizimki hiç hoş durmuyor ve şortlarımızda çok kısa.
                      Saygılarımla,
                      Adem Hotaman.

Yorum

• Forma numaraları ve şortlardaki uygulamalar TFF'nin belirlediği ölçü ve formatta olmak zorunda.

Kaleci formaları kural olarak, kendi takımıyla sahada mücadele eden takımların ve hakemin giydiği renklerinin dışında renklerden oluşmak zorunda. Bildiğim kadarı ile kaleciler kendi takım renklerinin dışında renkler kullanmak durumunda.

Elbette bu renk konusunun da bir sınırı olmalı. Mesele dönüp dolaşıp kulübün kurumsal kimliğine, belirlenen estetik ölçülerinin olmasına veya olmamasına dayanıyor.

Fenerbahçe kalecisinin kırmızı giydiğini düşünebiliyor musunuz? Böyle bir şeyi -Galatasaray'ın renklerinin sarı kırmızı olmasından dolayı- asla göremeyiz. Veya Barcelona'nın beyaz renkte ürünü ve forması olmaması tesadüf değildir ( beyaz kraliyet rengini temsil ettiği için kullanılmıyor )

Mavi gibi her tonunun ayrı güzel olduğu bir rengimiz var, yemyeşil bir memleketimiz hepsinden önemlisi ve pratiği Nike'ın sunduğu fazlasıyla renk seçeneği. Bu renkler seçilirken takımın giydiği formayı tamamlayacak renk seçenekleri olmalı.
                        En son a f s tarafından düzenlendi; 11.01.2010, 16:37.

Yorum

• İlk olarak Mehmet Said Çelik tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Dikkatinizi cekdi mi bilmiyorum, ama umut bulut yazan formanin üst taraftaki Sponsoruna bakin

Basilmya baslamis bile demekki Ülker formalari

Heryerimiz Ülker oldu
                          ulker yazisi guzel olmus.. formaya bir hava katti diyebilirim.. cubuklu uzun kol forma aliyorum yakinda! 2 tane olacak eheh

Yorum

• İlk olarak Selim Turan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Yazık gerçekten çok yazık...

Nerede bu çocukların üzerlerindeki orijinal formalar?

Bunun yerine çakma diye nitelendirdiğimiz ürünler minik topcuların üzerlerinde. Bu mudur yani kurumsallık?

Artık çok iyi anlıyorum bu işten anlayan, ciddiye alan kişi yokmuş bu camiada...

Selim sanırım bu formalarda bir sponsorluk söz konusu. Sonuçta altyapı değil oradaki çocuklar. İstanbul'da ki futbol okulumuzda parasıyla eğitim gören çocuklar. O formalara çakma diyemeyiz. Sponsor forması veyahut ucuz ürün diyebiliriz. Her yerde nike giyilecek diye bir kaide yok. Ayrıca nike ile sponsorluk şartları var bunlar 200 sayfa konuşuldu hala bu fotoğraflar üzerindne yorum yapmak çok gereksiz.
                            Tarihe Not: Trabzonspor 2010-2011 sezonunda sadece 2 kez yenildi ve ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Yorum

• Üzülerek söylüyorum yine taraftarın isteklerine kulak asmıycaklar ve bildiklerini okuycaklar. Afs abinin sunduklarına da yazık olucak. Eğer güzel birşeyler istiyorsak bunu zorla yaptırmamız lazım. Dikkatlerini çekicek birşey yapmak gerek ama nedir henüz bi fikrim yok. BMN üyeleri olarak hepbirlikte ısrarcı olalım. İşi onlara bırakırsak önümüdeki Temmuz ayında şu mesajları okucaz:

- Afs abi yine formaları katalogdan seçmişler ve çubuklu forma(veya villa tarzı forma) seçilmemiş. Hani sen yönetimle görüşmüştün noldu o formalar?

-Yine berbat fontlar! Ts club zamanında kullandığımız fontlar güzeldi onları kullanmalıydık.

- Büyük takımlar 2-3 formayla oynarken neden 5 forma seçiyoruz ne gerek var bu kadar formaya? Düz beyaz forma seçmişler daha geçen sene kullandık beyaz forma vs...

Maalesef ben böyle şeyler olucak diye tahmin ediyorum. Testi kırılmadan birşey yapmalı...
                              Hiçbir isim Trabzonspor'un üzerinde değildir !

Yorum

• umarımmm kulup bu taraftarın sesını duyar burda yazılanları dıkakte alır sonucda burda yapılan hersey trabzonspor ıcın en ıyısı olması adına....

Yorum

Yükleniyor...
                                X