Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Bu işin eğitimini almış biri olarak fontlar ile ilgili yorumum: yine süper olmuş.

En son a f s tarafından düzenlendi; 28.05.2012, 10:59.
      https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Forma ve kolleksiyondaki renk uyumu harika. Forma rengi kadar kolleksiyonunuzdaki kullandığınız renkler de kurum kimliğinizin bir parçası. Doğru tanımlanmalı, doğru kullanılmalı.
        En son a f s tarafından düzenlendi; 28.05.2012, 11:00.

Yorum

• Tır değil, otobüs.

Mevlâna ne güzel söylemiş "Ne kadar konuşursan konuş, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır" diye. Örnek çok dünyada mesele bu örneklerin bizcesini yapabilmek.

En son a f s tarafından düzenlendi; 28.05.2012, 11:15.

Yorum

• Komşunun Tavuğu Komşuya Kaz Görünürmüş

Forma konusunda en sağlam ve güvenilir kaynağın BMN olduğunu ıskalayarak başka sitelerin haberleri paylaşılıyor bazen buyrun:

Galatasarayforamalari.com'dan alıntı:

"ÖNEMLİ DÜZELTME:

2 gün önce ekip arkadaşımızın eline geçen bu fotoğraf sahte çıktı. İlginç olan bu işlerle ciddi şekilde uğraşan yabancı bir dostundan (kaynak) bu mailin gelmesi. Pek çok takımın prototip formaların fotoğraflarının bulunduğu bir yerden bu fotoğrafı elde ettiğini açıklamış. Sırf Galatasaray'ın değil, pek çok takımın... Ancak fotoğrafın sahte olduğu ortaya çıktı. İşin ilginç yanı bu fotoğrafın mail ile arkadaşımıza ulaştığı zamana kadar Türkiye topraklarından hiç kimsenin elinden geçmemiş olması. Tamamen yabancı kaynaklı bir yerden, bu işlerle ilgilenen yabancı bir kişi tarafından arkadaşımıza gönderilmiş. Bizim yazdığımız duyumların yurtdışındaki ülkere kadar ulaşması, onlara göre çizimlerin yapılması hakikaten akıl alır gibi değil. Sınırlarımızı aşmak güzel şey, fakat dönüp dolaşıp bu tarz çizimleri bizi keklemek için kullanmaları daha da garip.

Sonuç olarak dün koyduğumuz bu fotoğraf Brezilya formasından editlenmiş. Ekipte photoshop üstadı çok olduğu için de anlaşılmasın diye görüntü kalitesi kötüleştirilmiş. Bu fotoğrafa bakıp heyecan yapan herkesten çok özür dileriz. Geç olmadan hatayı farkedip döndük. "

Bahsi geçen site forma konusunda gerçekten titiz çalışıyor. Hernekadar sitelerinde bizi hamsi kafalılar diye tanımlandırmaya çalışanlar çıksa da dürüstçe çalışıyorlar kendi adlarına. İstanbul takımı olmalarının, İstanbul'da olmalarının, avrupada bizden daha çok tanınıyor olmalarının avantajını sonuna kadar kullanıyorlar kulüp olarak. Forma satışlarını bizzat Nike'ın yürütmesi de cabası. Ürün kolleksiyonlarını tasarlayanlarının Galatasaraylı olması ( Bizim gibi Fenerbahçeli değil mesela ) bile avantaj onlar adına.

Yazılacak söylenecek çok şey var. Neyse sonra....
            En son a f s tarafından düzenlendi; 28.05.2012, 11:24.

Yorum

• Dümdüz beyaz yerine formalarda mutlaka bordo mavi rengi bir şekilde kullanılmalı. Aynı şey mavi, bordo tüm formalar için geçerli

Bu sezon giydiğimiz çubuklu forma kalın çubuklu formalar içinde tarihimizde giydiğimiz en güzel forma oldu. 1461 Trabzon aynı kolleksiyonu yeni sezonda giyerken beyaz kombinasyonunu da ekleyince çok daha şık görünecekb

Bizim renklerimize yakışacak modelleri seçmek mesele.
              En son a f s tarafından düzenlendi; 28.05.2012, 13:46.

Yorum

• İlk olarak MonteCristo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bordo, kırmızının koyu tonlarındandır.

Bizim formamızdaki bordonun tonu bundan "biraz" daha farklıdır
                Böyle bir sey yok. Bordo kelimesi Bordeaux saraplarindan gelen bir isimdir ve bir kirmizi tonuna adini vermistir. Bakiniz bir tane tona adini vermistir diyorum. Siz bordo kelimesini yanlis bir bicimde kullaniyorsunuz.

Nasil mavi denildigi zaman tek bir mavi olmayacagi gibi (veya acik mavi), tek bir bordo rengide yoktur. Biz sarap rengine baska bir kelime olan bordoda deriz. Yani sarap rengini kast ederiz. Bordo kelimesi ciktiginda RGB kodlari, isimlendirilmis renk kodlari yoktu. Yeni cikan bir olay o. Sirf bir renge bordo hitabini verdikleri icin tüm dünyada o sarap rengi olarak kabul görmez.

Sarap renkleri bir cok tona sahiptir. Önce bu ayrisima dikkat edelim.

Hadi diyelim siz haklisiniz. Bugün kullandigimiz formalar yinede sizin verdiginiz tonda degil... EEE ne yapacagiz simdi? O zaman simdi kullandigimiz bordo degil mi? Af edersiniz ama kendiniz ile celisiyorsunuz ve hakli oldugunuzu düsünüyorsunuz.

Ayrica bir cok Ingiliz kulübüde o tonu kullanmiyor. Bir onlar farkina varamamis demek bordo renginin sabit tek bir renk oldugunun...

İstisnalar olmuştur ama çoğunluk böyledir. Dolasıyla en çok benimsenen, özdeşleşen, yıllardır Trabzonspor, bordo mavi denilince akla gelen renk budur. Böylesine kabul görmüş bir şeyin "değişime" ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.
                Yok öyle bir sey. Düpedüz yalan söylüyorsunuz, kusura bakmayin.
                Kendinizi hakli cikarmak icin söylüyorsunuz.

Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atıcılık, judo, atletizm, masa tenisi ve boks dallarında faaliyet gösteren kulübün resmi sitesi.

Herkesi 1974 sezonundan itibaren kadrolarimiza bakmasini rica ediyorum.

Bana su ve su yillarda bordo rengimiz degismemistir diye bilecek birileri var midir? ~35 senedir hangi zaman rengimiz ayni kalmis? Veya bu süre icinde hangi senelerin bordo renkleri aynidir? Biri bana göstersin.

Size delil sunuyorum. Hic bir zaman ayni tonda bordo giymemisiz. Aksini ispat etmek isteyen buyursun kadrolari incelesinler- Daha önceki yillarin renkli fotograflari var ise, onada baksinlar bir zahmet.

Hatırladığım kadarıyla Barcelona'nın bordosu hep aynı. Yalnız şuna niye dikkat etmediniz, Barcelona'nın da kullandığı bordo bizim formamızdaki bordoya çok yakın

Barcelona'nın (ve dolayısıyla bütün dünyanın) bordo dediği renge bakın(yukarıda kodlanan bordo rengiyle de örtüşüyor).

Kurumsal kimlikte bizim 50 sene önümüzde olan, formasına milli bayrak diyen Barcelona kulübünün bu konuda ne kadar titiz olabileceğini anlatmam gerekir mi?

Belki tüm dünya da benim gibi bordoyu yanlış algılıyordur
                En büyük cehalet örnegide budur renktasim.

Kendi kalenize öyle bir gol attiniz ki, farkinda bile degilsiniz.

Barcelona'ya baska bir deyimle "azulgrana" derler. Bir Ispanyola sorun ne demektir bu diye. Ben size yardimci olayim. Mavi-kirmizi demektir. Tam dogrusu mavi-koyukirmizi, mavi-tavsankani veya mavi-karmendir.

Bana inanmiyorsaniz sizin gibi Wikipedia'dan veriyorum kaynagi:

Since its foundation the club has played with a crest. The club's original crest was a quartered diamond-shaped crest topped by the Crown of Aragon and the bat of King James, and surrounded by two branches, one of a laurel tree and the other a palm.[120] In 1910 the club held a competition among its members to design a new crest. The winner was Carles Comamala, who at the time played for the club. Comamala's suggestion became the crest that the club wears today, with some minor variations. The crest consists of the St George Cross in the upper-left corner with the Catalan flag beside it, and the team colours at the bottom.[120]
                The blue and red colours of the shirt were first worn in a match against Hispania in 1900.[121] Several competing theories have been put forth for the blue and red design of the Barcelona shirt. The son of the first president, Arthur Witty, claimed it was the idea of his father as the colours were the same as the Merchant Taylor's School team. Another explanation, according to author Toni Strubell, is that the colours are from Robespierre's First Republic. In Catalonia the common perception is that the colours were chosen by Joan Gamper and are those of his home team, FC Basel.[122]
                Azulgrana örneginide nicknames altinda yaziyorlar. Azulgrananin ne demek oldugunuda Google amcaya sorabilirsiniz.

Simdi 50 sene önümüzde olan Barcelona kullandigi renge kirmizi diyor ama siz bordo diyorsunuz ve bizim renginde bu renge cok yakin oldugunu kabul ediyorsunuz. Yani kisacasasi benim dedigime geliyorsunuz. Bizim su an ki kullandigimiz renk kirmizidir.

Ayrica benim verdigim renk tonu biraz acik kacti, bunu kabul ediyorum ancak ayni sayfada dogru kullanimi bir berede gösterdim. Sonra bir arkadasimiz dogru örneklemeyi yapti. O örnekten yola cikarsaniz hepimiz icin hayirli olur.

Agresif bir tonla yazdiysam lütfen af ola. Maksatim bilmislik taslamak degil ancak olaylarin sizin anlattiginiz gibi olmadigini söylemek istedim. Sizi kirmak istemiyorum, lütfen beni yanlis anlamayin.

Yorum

• özellikle beyaz formamızda bordo mavi renkler mutlaka olmalı. şort ve konçlarda da öyle. bordo mavisiz bir Trabzonspor forması düşünülemez. puma'ya kıl oluyordum ama adamlar hiç olmazsa bordo mavi renkleri koyuyorlardı. son sene ki mavi faciası hariç tabi.

nike'de şortlar, konçlar ve beyaz forma da ara ki bordo mavi renk bulasın. forma tercihi yapacak yöneticiler özellikle bu konuya çok dikkat etmelidir. yoksa nike'nin burnumuza dayattığı alakasız renk kombinasyonlarını giymek zorunda değiliz. nike'nin şu ana kadar yaptığı en iyi şey bu seneki çubuklu forma. sanırım tarihimizdeki en güzel çubuklu forma bu oldu. aston villa ne giyorsa bir sonraki sene biz giyelim o bile olur. çünkü adamlar çok güzel forma yaptırıyorlar.

Yorum

• https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      başka söze gerek var mı? biz bu formayı her sene giymeliyiz. bizimle özdeşleşen forma bu işte. renkler de tam oturmuş. şu güzellikleri sahalarımızda ne zaman göreceğiz çok merak ediyorum.

Yorum

• Şu Barcelona kulübünde hiç mi kusur olmaz, hata olmaz. nasıl bir kulüptür bunlar..

Formaların güzelliğine bak, aklım durdu !

Bu formalardan Trabzonspor'da görebilecek miyiz ? sanmıyorum !

Yorum

• İlk olarak Sacit tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Şu Barcelona kulübünde hiç mi kusur olmaz, hata olmaz. nasıl bir kulüptür bunlar..

Formaların güzelliğine bak, aklım durdu !

Bu formalardan Trabzonspor'da görebilecek miyiz ? sanmıyorum !
                          Bence de görmeyelim.. Gayet kötü formalar..

Yorum

• İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Böyle bir sey yok. Bordo kelimesi Bordeaux saraplarindan gelen bir isimdir ve bir kirmizi tonuna adini vermistir. Bakiniz bir tane tona adini vermistir diyorum. Siz bordo kelimesini yanlis bir bicimde kullaniyorsunuz.

Nasil mavi denildigi zaman tek bir mavi olmayacagi gibi (veya acik mavi), tek bir bordo rengide yoktur. Biz sarap rengine baska bir kelime olan bordoda deriz. Yani sarap rengini kast ederiz. Bordo kelimesi ciktiginda RGB kodlari, isimlendirilmis renk kodlari yoktu. Yeni cikan bir olay o. Sirf bir renge bordo hitabini verdikleri icin tüm dünyada o sarap rengi olarak kabul görmez.

Sarap renkleri bir cok tona sahiptir. Önce bu ayrisima dikkat edelim.

Hadi diyelim siz haklisiniz. Bugün kullandigimiz formalar yinede sizin verdiginiz tonda degil... EEE ne yapacagiz simdi? O zaman simdi kullandigimiz bordo degil mi? Af edersiniz ama kendiniz ile celisiyorsunuz ve hakli oldugunuzu düsünüyorsunuz.

Ayrica bir cok Ingiliz kulübüde o tonu kullanmiyor. Bir onlar farkina varamamis demek bordo renginin sabit tek bir renk oldugunun...

Yok öyle bir sey. Düpedüz yalan söylüyorsunuz, kusura bakmayin.
                            Kendinizi hakli cikarmak icin söylüyorsunuz.

Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atıcılık, judo, atletizm, masa tenisi ve boks dallarında faaliyet gösteren kulübün resmi sitesi.

Herkesi 1974 sezonundan itibaren kadrolarimiza bakmasini rica ediyorum.

Bana su ve su yillarda bordo rengimiz degismemistir diye bilecek birileri var midir? ~35 senedir hangi zaman rengimiz ayni kalmis? Veya bu süre icinde hangi senelerin bordo renkleri aynidir? Biri bana göstersin.

Size delil sunuyorum. Hic bir zaman ayni tonda bordo giymemisiz. Aksini ispat etmek isteyen buyursun kadrolari incelesinler- Daha önceki yillarin renkli fotograflari var ise, onada baksinlar bir zahmet.

En büyük cehalet örnegide budur renktasim.

Kendi kalenize öyle bir gol attiniz ki, farkinda bile degilsiniz.

Barcelona'ya baska bir deyimle "azulgrana" derler. Bir Ispanyola sorun ne demektir bu diye. Ben size yardimci olayim. Mavi-kirmizi demektir. Tam dogrusu mavi-koyukirmizi, mavi-tavsankani veya mavi-karmendir.

Bana inanmiyorsaniz sizin gibi Wikipedia'dan veriyorum kaynagi:

Azulgrana örneginide nicknames altinda yaziyorlar. Azulgrananin ne demek oldugunuda Google amcaya sorabilirsiniz.

Simdi 50 sene önümüzde olan Barcelona kullandigi renge kirmizi diyor ama siz bordo diyorsunuz ve bizim renginde bu renge cok yakin oldugunu kabul ediyorsunuz. Yani kisacasasi benim dedigime geliyorsunuz. Bizim su an ki kullandigimiz renk kirmizidir.

Ayrica benim verdigim renk tonu biraz acik kacti, bunu kabul ediyorum ancak ayni sayfada dogru kullanimi bir berede gösterdim. Sonra bir arkadasimiz dogru örneklemeyi yapti. O örnekten yola cikarsaniz hepimiz icin hayirli olur.

Agresif bir tonla yazdiysam lütfen af ola. Maksatim bilmislik taslamak degil ancak olaylarin sizin anlattiginiz gibi olmadigini söylemek istedim. Sizi kirmak istemiyorum, lütfen beni yanlis anlamayin.

Barcelona Resmi Sitesindeki Renk Tanımı: Blue and Claret. Hemde 1899'daki ilk formalarıyla göstermişler...

t @Selim_Turan

Yorum

• Bu seneki Barcelona formaları bence bize çok yakışır. Ama 2 seneden önce giyemeyiz sanırım tercih edilse bile.
                              En son cemoli5408 tarafından düzenlendi; 28.05.2012, 16:35.
                              Trabzonspor

Yorum

• İlk olarak Selim Turan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Barcelona Resmi Sitesindeki Renk Tanımı: Blue and Claret. Hemde 1899'daki ilk formalarıyla göstermişler...

http://www.fcbarcelona.com/club/history

Tercüme hatasi. BKZ: blaugrana, blaugranes, azurgrana

En aquells primers moments mitja samarreta era blava i l'altra mitja grana, amb les mànigues del color invers i els pantalons blancs. Una de les diverses teories per explicar els orígens dels colors blau i grana és que Gamper va adoptar els mateixos colors del Basilea, on havia jugat abans de venir a Catalunya.

Ispanyolca / Katalanca bilen birine sormak en hayirlisi.
                                En son cerasus tarafından düzenlendi; 28.05.2012, 16:54.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X