Bu ilk ziyaretinizse, önce bağlantıya tıklayarak SSS bölümünü kontrol etmeyi unutmayın.
Mesaj göndermeden önce kayıt olmanız gerekebilir: devam etmek için önce kayıt linkine tıklayın.
Mesajları görüntülemeye başlamak için, aşağıdaki seçimden ziyaret etmek istediğiniz forumu seçin.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri
Nike'ın Fransa ve Celtic için yaptığı stilize güzel bir örnek. Trabzonspor formalarının bize özgü bizden çizgiler taşıması gerekir vurgusunu güzel ifade ediyor. Forma kültürü bir anda oluşan bir şey değil, bunun için bazı şeyleri doğru biriktirmeniz gerekiyor. Bugüne kadar maalesef hataları biriktirmişiz ve bu konulara gereken önemi vermemişiz. BMN gibi bu işin ciddi ciddi konuşulduğu fikir ve belgelerin paylaşıldığı ortamlar taraftarın bu konuya bakış açısını değiştirdi.
Önemli bir nokta tasarımı nasıl yorumlayacağınız. Bu konuyu da işin profesyonellerine teslim etmek zorundayız. Bizden çizgiler taşıması demek horon kıyafetinden forma yapmak demek değil; iş toplantılarına siyah takım elbiseyle gidebilirsiniz fakat halı sahada futbol oynarken kendi takımınızın renklerini taşımak istersiniz. Siyah rengi hakem forması ve ligde içinde siyah renkler olan takımları çağrıştırıyor bana. Fakat tek başına "bordo" bile deseniz herkes refleks olarak "mavi" deme ihtiyacı hisseder.
Bordo gibi güçlü özgün bir rengimiz var. Mavi gibi her tonu ayrı güzel başka bir rengimiz var. Kendi renklerimizi doğru kullanmaya daha yeni başladık, önce onun güzelliklerini ortaya çıkaralım. Yedek renk olacaksa yine mavinin bir tonu olabilir, yeni sezon için önerim buz mavisiydi mesela. Hem forma sayısı az olsun istiyoruz hem siyah da olsun, nasıl olacak. Yeni sezondaki 4 formamızın da birbirinden güzel olacağına inanıyorum.
Ne siyahı ya çok saçma fikir bence,siyah deyince akla Bjk gelir.Farklı bir renk kullanacaksak kimseyle özdeşleşmemiş bir renk olmalı.
Siyah deyince Trabzon hariç her takım gelir akla. Sadece Türkiye'de şu an süper ligde formasında siyah renkleri kullanan takımlara bir bakalım: Beşiktaş, Gaziantep, Kayserispor, Manisaspor, Gençlerbirliği, Eskişehirspor.
Öte yandan bordo ve mavi rengi kullanan başka takım yok. Yedek renk olarak maviyi ve turkuaz tonlarını kullananlar çıktı ama ikisini bir arada kimse kullanamaz. Böylesine güzel ve özgün renklerimiz varken, kendi renklerimizin güzelliklerini ortaya çıkarmak yerine ne gerek var siyaha?
Siyah, tişört gibi forma harici ürünlerde kullanılabilir ( yaptığım siyah renkli tişört tasarımları kullanıldı TS Club'da ) fakat forma rengi olarak asla gündeme gelmemeli.
Siyah deyince Trabzon hariç her takım gelir akla. Sadece Türkiye'de şu an süper ligde formasında siyah renkleri kullanan takımlara bir bakalım: Beşiktaş, Gaziantep, Kayserispor, Manisaspor, Gençlerbirliği, Eskişehirspor.
Öte yandan bordo ve mavi rengi kullanan başka takım yok. Yedek renk olarak maviyi ve turkuaz tonlarını kullananlar çıktı ama ikisini bir arada kimse kullanamaz. Böylesine güzel ve özgün renklerimiz varken, kendi renklerimizin güzelliklerini ortaya çıkarmak yerine ne gerek var siyaha?
Siyah, tişört gibi forma harici ürünlerde kullanılabilir ( yaptığım siyah renkli tişört tasarımları kullanıldı TS Club'da ) fakat forma rengi olarak asla gündeme gelmemeli.
abi neden gündeme gelmemeli ... kavun içi mi bizim rengimiz veya gri mi bizim rengimiz yada su yeşili mi bizim rengimiz bu tarz saçma sapan renkler bizim formamız olabiliyor ... siyah gibi bir renk neden düşünülemiyor .. bazı şeyleri aşmamız gerekiyor .. siyah gibi bir renk varken griydi buz mavisiydi gündeme gelmemesi gerekenler bunlardır.
Yedek renk uygulamasını ilk kez Kappa döneminde yaptık. Amaç forma satışlarını artırmaktı. Başta tepki görmesine rağmen o sezon en çok satan forma olmuştu. Bu uygulama tüm dünyada uygulanan bir pazarlama stratejisi. Yedek renk kullanırken de bir sınırınız, kurumsal bir tavrınız olmalı. Sırf değişiklik olsun diye farklı renk kullanılmaz.
Barcelona kraliyet rengi ve rakibi Real Madrid'in rengi diye forma ve ürünlerinde asla beyaz rengi kullanmıyor. Fenerbahçe'nin de hiçbir ürününde kırmızı kullanılmıyor.
Bizim de kurumsal renklerimiz, belli sınırlarımız olsun istiyorum -bu konuları o kadar çok yazdım ki-.
Gri formayı seçen yönetim, düşünceleri de yedek renk olacaksa hamsiyi temsil eden gri renk olsundu.
Formalarımız için yedek renk kullanacaksak, bordoyu sabit tutarak mavinin tüm tonlarını kullanabiliriz diye öneride bulundum. Buz mavisi de buna bir örnek. Eski sayfalarda paylaştığım forma önerilerinde bordonun yanında krem rengi de vardı.
Herkes forma sayısının azaltılmasını belli ana kurumsal modellerimizin olmasını istiyoruz. Taraftarın çoğunluğunun bütçesine ve beğenisine uygun forma model seçenekleri sunmak zorundasınız.
Bu seçenekleri oluştururken öncelik kendi renklerimiz ve bu renkleri ortaya çıkaracak yardımcı renkler olmalı diyorum. Bu anlamda siyah rengi forma için doğru bir tercih gelmiyor bana. Beyaz forma mecburiyetinin ötesinde bordo mavi renklerini rahatlatan bir renk. Kendi fikrimi paylaşıyorum sadece, herkes illa benimle aynı düşünecek demedim ki hiçbir zaman.
En son a f s tarafından düzenlendi; 11.03.2011, 14:17.
ancak abi taraftarımızda siyah beklentisnin olduğunu da gözardı edemeyiz .. bu gün sırf siyah olsun diye alınan bir çok ts club ürünü var bereler vs bunlara örnektir .. ayrıca formalarının göze hoş gelmesinin yanında rakip takım üzerindede etki yaratması gerektiği kanaatindeyim nasıl ki galatasaray pembe formasını yada mor formasını giydiğinde en azından benim üzerimde cesaretten yoksun bir takım hissi uyandırıyorsa diğer takımların giydiği siyah formada o kadar rakibi dişli gösteriyor.. bu konuda siyah rengin en azından bir kerede olsa denenmesinden yanayım...
Ne siyahı ya çok saçma fikir bence,siyah deyince akla Bjk gelir.Farklı bir renk kullanacaksak kimseyle özdeşleşmemiş bir renk olmalı.
Siyah asil rengimiz bizim ? Tarihimizde var bu renk.
NOT : Galatasaray ve Besiktas Kirmizi kullanmisti. Fenerbahçe'nin armasinda kirmizi olmasina ragmen hiç kullanmamis. Galatasaray Sari lacivert bile kullandi. Biz o zaman hiç degismeyelim.
En son Atesh tarafından düzenlendi; 11.03.2011, 16:20.
günlük hayatta siyah rengi çok kullanmama rağmen bizim formamızda siyahı görmek istemiyorum...fındık rengi yeşillik denizin her mavisi ve hamsinin grisi tamam ama siyahı istemem...
siyah rengi bir üründe kullanırsanız onu bastırmak çok zordur ya tamamiyle siyaha teslim edeceksiniz ürünü yada hiç kullanmayacaksınız...siyaha teslim olmuş bir formanın da bize yakışmayacağını düşünüyorum...
Biz her eskiyi eski diye atmayız, kötü ise atarız; her yeniyi de yeni diye almayız, iyi ise alırız."M.Akif Ersoy Allah mekanını cennet eylesin canım annem...
Yorum