Her takımın forma konusunda belirli kuralları var. Kimi belirli renkleri kulanmıyor , her formalarının bir hikayesi oluyor mutlaka.Bir stratejileri oluyor. Bize gelince "istanbul takımlarını hatırlatmasın" dan başka formalarda neye dikkat ediyoruz.Renklere kim karar veriyor modeli kim seçiyor belli değil rüzgar nerden eserse. Şimdi bu soruya kalkıp işte forma belirleme şu süreçten geçiyor yok işte taraftar istekleri göz önüne alınıyor diye diyenler olacaktır. Ben yapılanlara göre konuşuyorum. 495 sayfa 12000 den fazla mesaj var kaç tanesini dikkate alınmış bu görüşlerin. Tabi buraya yazmakla olmuyor ama pek çok arkadaşımız mesaj atıyor şimdiye kadar kaçı dikkate alındı.Yahu alacak olan biziz formayı, ürünü ve beğenilerimiz belirtiyoruz. Millet çubuklu diye bağırır çıkmaz.Renkler uymaz tam uydu dersin model çıkmaz modeli beğenirsin seneye çıkmaz formayı beğenirsin arması tutmaz. Puma olmadı dedik nike a geldik hemen olmaz süreç uzun ve zor dendi, bekledik yeni sezon geldi halen daha çoğunluğu tatmin edecek bir şey çıkmadı. Suç bizde ne öle beklentiye giriyorsun. Ne çıkar sa bastır parayı al, güzelmiş özelmiş rengi şöyle imiş yok böyle imiş model şu olmuş bu olmuş. Sen önce üzerine düşeni yap sonra taraftar ilgi göstermez ise sitemde bulun. taraftar orjinal ürün kullansın ürettinde almadık mı? Yahu kaç aydır bekliyorum bir nakışlı arma çıksın diye nihayet çıkacakmış bu seferde parçalı forma olmayacak bir yeri hep eksik kalıyor. Hangi sektörde var Allah aşkına mal alacam deyip yırtınan alıcı kitlesi.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri
Daraltma
X
-
İlk olarak Poyraz_28 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCeltic'in ürünlerini çok kolay bulabiliyorum Ankara'da. Ne ilginç değilmi."Kocaeli bizi ilk maçta 1-0 yendi. 'Hamsinin kafasını ezdik' başlığı attılar. Gazeteleri soyunma odasına astım. 20 dakikada skor 5-0 oldu. Bizde öyle bir güç vardı o zamanlar."Ali Kemal Denizci
Yorum
-
Beyaz formalar tanıdık geldi mi? Şortlarının dışında bizim formamız ile aynı, tıpkı Karadenizspor'un formaları gibi.
Fark edilmek istiyorsan farklı ve özgün olmalısın. Barcelona kendine has özgün çizgisi olduğu için ve bunu sürdürebildiği için her anlamda marka oldu. Celtic yıllardır aynı çizgide olduğu için yeşil beyaz renkleri bizden daha iyi pazarlayabiliyor. Hepsi de kendine ait özgün değerlerini çizgilerine yansıtıyor. Biz biraz çevremize baksak onlardan daha zengin kültür ve çeşitliliğimiz olduğunu fark edeceğiz.
Trabzonspor da Türk futbol tarihinde farklı ve özgün işler yaptığı için büyük takım oldu. Oldu fakat bu büyük camianın potansiyelini halâ tam değerlendiremiyor. Normalde bizim şimdi bu konuları konuşuyor olmamız bile bu konularda kulübün ne kadar geride kaldığının göstergesi.
Trabzonspor özgün renklerini, ancak doğru tasarımlarla çok iyi pazarlayabilir. Renklerimiz zor ve doğru tasarımlarla çok daha dikkat çekici olabilir. Mevcut şartlar ve seçenekler ne kadar zor olursa olsun, doğru yaklaşımların işin rengini ne kadar değiştirdiğini hep beraber görüyoruz.
Benim hayalim, Trabzonspor ürünlerini görünce insanların Celtic veya Barcelona ürünü görmüş gibi heyecanlanıp, sahip olma duygusunu tetiklemek. Dünyanın herhangi bir yerinde insanlar "Yattara'yı çok beğeniyorum, şu yeni çıkan formasından alayım" dedirtebilmek mesele. "Abi ne yaptın, biz daha kendimiz o cümleyi gönül rahatlığı ile kuramıyoruz" diyeceksiniz, fazlasıyla farkındayım, ama benim elimden gelen de bu kadar.
Ben olsam sırf forma satışı için Fatih Tekke'yi transfer eder, taraftarın beklentileri doğrultusunda seçilen formaların görkemli bir tanıtımını yapardım. Hem masrafını çıkarır hem de taraftara moral olurdu. Gerçi "biz Yattara'yı, Colman'ı, Song'u elimizdeyken ne kadar pazarlayabiliyoruz ki?" sorusu az önceki hayalimin cevabı sanırım.En son a f s tarafından düzenlendi; 13.05.2009, 10:40.
Yorum
-
Nıke ile ilk sezon anlaştığımızda önümüzdeki yıl için size özel çizgiler hazırlanacak. Size özel formalar çıkarılacak dendi diye hatılıyorum ben. Ama AFS abinin yazılarından özel çizgi ve formalar için bir sene daha bekleyeceğimizi anlıyorum ? Acaba bir dahaki sene de gene bekletilecek miyiz?
Bu arada nıke bize forma dışında günlük yaşamda kullanılmak üzere ürünler hazırlayacak mı ? Bugün baktığımızda bu tür ürünün eksikliği çok net göze çarpıyor. Olanlarda açıkcası güzel ve al benisi olan ürünler değil.
Yorum
-
İlk olarak Terzioğlu 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Bu forma hangi akla hizmet önümüzdeki sezonun kolleksiyonunda bulunmaz merak ediyorum. Müthis gözüküyor.
Hakikaten gidipte Gs ile özdeşleşmiş olan parçalı formadan çıkartıpta, bizim klasik formamız diyebileceğimiz şu formadan çıkartmamanın mantıklı hiç bir izahı olamaz.efsane tektir;oda TRABZONSPOR'DUR
Yorum
-
2009 sene sonunda çıkacak gri formalar Nike'ın sadece Trabzonspor'a özel hazırladığı formalar ve dünyada yalnızca biz giyeceğiz. 2010 ile birlikte sadece Trabzonspor'a özel kolleksiyonlar hazırladıklarını biliyoruz. Nereden mi hem kulüpten, hem de dergimizdeki röportajdan:
Taraftarlarımız çubuklu formayı merak ediyorlar. Bu konudaki gelişmeleri aktarır mısınız?
Çubuklu formayla ilgili ön hazırlıklara başlandı. 2009-2010 sezonu için takıma yönelik rahat ve şık hem de taraftarların beğenisini kazanacak bir Trabzonspor koleksiyonu hazırlanıyor.
NIKE pazarlama Direktörünün (Massimo GUINCO) bazı sözleri.
"Önümüzdeki sezon yeni koleksiyonla birlikte ilginin çok daha fazla olmasını bekliyoruz."
"Türk futbolunda bir Trabzonspor gerçeği var ki, tüm destekleyenlerinin olduğu gibi bizim beklentimiz Trabzonspor'un her sene Avrupa Kupaları'nda mücadele etmesi, hem ülke bayrağımızı hem de markamızı başarıyla temsil için gelecekteki en önemli hedefimiz olarak söyleyebiliriz. Bu hedeflere ulaşabilmesi için de Nike olarak tüm enerjimizi Trabzonspor'a tahsis edeceğiz.
"Trabzonspor hem oyuncuları hem de teknik kadrosu ile Türkiyenin en başarılı takımlarından biri. Böyle bir takıma sponsor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz."
Yorum
-
Kulübümüz hukuk müşavirliğinden kaçak ürünlerle mücadele konusunda bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Takımımızın 09.05.2009 tarihinde İzmit İsmet Paşa Stadyumu'nda, Kocaelispor ile oynadığı Turkcell Süper Ligi müsabakası öncesi ve sonrasında kulübümüzün adı ve logosunun kullanılarak satışa sunulmaya hazırlanan kaçak ürünler, hakim kararı ve polis marifetiyle toplatılmış, adli emanete teslim edilmiştir. Bu itibarla 6 şüpheli polisler tarafından gözaltına alınmış olup yine 6 adet işporta tezgahı güvenlik güçlerince toplatılmıştır.
Söz konusu arama ve toplatma kararını veren, bu işlemlerin gerçekleşmesi sırasında Trabzonspor Kulübü'ne olanak ve imkanları sağlayarak desteğini esirgemeyen Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocaeli 1.Sulh Ceza Mahkemesi, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve Kocaeli Güvenlik Şube Amirliği'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz."
Hadi bakalım, gelişmeleri takip ediyoruz. Bursa maçında bakalım neler olacak?
Yorum
-
ya benim anlamadigim......
a f s abi ve diger forma örnekleri verenler, bizim renklerimizi kullanmiyor , gidiyor fantazi renkler kullaniyorlar!!!
kulüp sadece siz kendinize göre "modern" renk istiyorsunuz diye kulüp renklerinimi degistirecek..... yane sizin kullandiginiz bordo asla bizim bordomuz degil, mavi de bizim mavimiz degil....
kast ettigim renkler su yapilan cubuklu forma örnekleri mesala....
bana bir özel mesajlan birisi bu isi izah edebilirmi acaba??
cok zamandir kafami kurcaliyordu ama simdi sormak nasipmis!En büyük TS
Yorum
-
İlk olarak Emo91 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleya benim anlamadigim......
a f s abi ve diger forma örnekleri verenler, bizim renklerimizi kullanmiyor , gidiyor fantazi renkler kullaniyorlar!!!
kulüp sadece siz kendinize göre "modern" renk istiyorsunuz diye kulüp renklerinimi degistirecek..... yane sizin kullandiginiz bordo asla bizim bordomuz degil, mavi de bizim mavimiz degil....
kast ettigim renkler su yapilan cubuklu forma örnekleri mesala....
bana bir özel mesajlan birisi bu isi izah edebilirmi acaba??
cok zamandir kafami kurcaliyordu ama simdi sormak nasipmis!
Olayın özeti şudur, klüp bir sponsor firma ile sözleşme imzalar sonra klübün renklerine en yakın 2. sınıf forma gönderilir. Sonraki senlerde de klübün renklerine has forma üretilir. Nike bunu 3. senede yapacak sanırım. Eğer klüp yöneticileri tüzüğü okumadan direk bordo mavi forma isterse garip garip formalar gelir. Gerçi tesislerimizdeki bordo mavi bile gerçek renklerimiz değilken sponsoru da suçlamak hata olur.
Ama doğrusu düzgünü olmaz mı bu işin diye sorarsan olur. Koyu bordo ve açık mavinin tüm uluslararası medeni alemde bir renk kodu vardır. Bu konuda da çok yazı yazdım. Çok fazla kale alınmadım hatta bazıları gitti kendi sevdiği bordo maviyi asıl renkler budur diye yazdılar. Klüp 2005'te ne dediyse Kappa'ya doğru renklerimizi verdi onlar da standart olarak bizim gerçek renklerimizi yansıtan en son formayı yapmayı başardılar. Sonrasında gene senin değiminle fantezi renklere devam. Bu seneki Nike'ın parçalı formadaki renkleri de bordo mavidir.
Gerçek renklere ve tasrımlara gelince:
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum