cinconun antreman ürünleri forma diye giysen olur yani baya şık.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri
Daraltma
X
-
*
* Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *
~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~
Yorum
-
İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Adamlar resmen bordo giyinmeye başladılar.
Yorum
-
İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Adamlar resmen bordo giyinmeye başladılar.
Su resimdeki ürün ile formamizi karsilastiralim. Yok, biz ama kirmizi giymiyoruz, bordo o bordo.
Yorum
-
İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDün linc ediliyordum. Gözümün bozuk oldugunu bile yeni farkina vardim.
Su resimdeki ürün ile formamizi karsilastiralim. Yok, biz ama kirmizi giymiyoruz, bordo o bordo.25# Alan Carlos Gomez da CostaNe Yönetimspor ne Tekkespor ...Alayina TRABZONSPOR !!!/ Rize Ardesenli
Yorum
-
İlk olarak Vural Kuyumcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüledün diyodun afs abiden teyit alcam vs diye ama görmemisin ki resmin altinda ne cümle yazdini !!!!!!
Ya GS bordo giyiyor, yada biz kirmizi giyiyoruz. Burda bir celiski var, ona dikkat etmeye calisti sanirsam.
Ayrica karsilastiralim bakalim.
Afs abiden teyit:
İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleRenk konusu ile ilgili düşüncelerimi çok daha önce yazmıştım.
Trabzonspor'un kurucularının tarif ettiği bordo mürdüm rengine yakın koyu bordodur. Hakan Kulaçoğlu abimiz bu konuda bizi aydınlatabilir.
Kulübümüzün yakın zamana kadar renkleri tescil ettirme renk kodlarını belirleme ihtiyacı olmamış. Yıllar içinde sürekli değişen forma sponsorları ve yanlış tercihler yüzünden renklerimiz farklı farklı uygulanmış. Her sponsor kendi logomuzu olduğundan farklı renk ve formda kullanmış. Hadi onlar hata yapmış bunu fark edip düzeltecek yöneticiler de olmamış ne yazık ki.
Kendi lisanslı ürününde kendi logosunu yanlış kullanan bir kulübümüz var. Gazetelerde ve internet sitelerinde de aynı yanlışlık sürüyor ne yazık ki. Bu konu ile ilgili birkaç gazeteye logonun doğrusunu gönderip ilgilileri ile görüştüm kendi adıma.
Trabzonsporumuzun forma ve normal ofset baskı için renkleri tescillidir. Fakat bu renkler tam olarak bordomaviyi karşılamıyor ofsette.
Bizim bordomuz tekstilde çok kullanılan ve tercih edilen bir renk değil. Grafik işiyle ve renklerle uğraştığım için söyleyeyim bordo zor bir renk. Tonunu tutturamazsanız koyu kırmızı veya mor gibi farklı renklere kaçabilir. Bordoyu oluşturan renklerin doğru bileşimi gerekiyor. Mavi bordo renge göre daha kolay uygulanan bir renk bu anlamda.
Bordo veya herhangi bir rengi uyguladığınız malzeme ve boyaya göre farklı etkiler oluşturabilir. Bu ofsette aynı rengi kuşe veya 1. hamur kağıda veya gazete kağıdına bastığınızda arada oluşacak farklar gibidir.
Forma özelinde konuştuğumuza göre bizim renklerimizin stad ışıkları altında doğru gösterecek doğru kumaş ve model seçimidir önemli olan. Galatasaray kendi tüzüğüne uygun olarak sarı ve kırmızısını kendine özgü bir hale getirdi. Bu geçmişe saygıları kadar estetik olarak doğru bir seçim onlar adına.
Formasında kırmızı, siyah, beyaz, yeşil, mavi, sarı gibi standart renkleri olanlar için renkler çok önemli olmayabilir fakat bizim gibi özel renkler forma ile birleşince önem kazanıyor.
Forma maliyetini aşağıya çekmek, daha çok kar etmek için yönetimler şimdiye kadar forma modellerini seçerken bu renk konusuna bizim kadar dikkat ettiklerini sanmıyorum. Görünüşte bordo mavi mi tamam demişlerdir eminim.
Gerçek tokluğu ile koyu bordo ve açık mavi birleşince ortaya çıkan formalar çok daha çekici ve bizim açımızdan daha doğru.
Rengi ışık ile algılıyoruz. Şu satırları okuduğunuz monitörün markası renk ayarları bile algınızı etkileyen bir unsur. İkimiz de aynı şeye bakıyor ama aynı şeyi görmüyor olabiliriz.
Trabzonspor'un maç görüntülerinde bazen tam istediğimiz gibi tonları yakalayınca seviniyoruz çocuk gibi. Aynı forma maç içinde terden veya yağmurdan ıslanınca bile farklı görünüyor.
TS Club ürünleri için renk önerilerimde hep şunu savundum "Bordo'yu sabit tutup, mavinin bütün tonlarını kullanabiliriz." Gel gör ki TS Club ürünlerinde kullanılan maviler istenilen maviler değil, bordo ise bordo değil.
Toplam kalite anlayışı sorunu var. Barcelona örneğini paylaşmamın nedeni bu örnek üzerinden doğru görsel okumalar yapmak. Kolleksiyon nasıl hazırlanır, fotoğraf nasıl çekilir ( aynı formanın kötü çekimlerini de gördük ) forma nasıl satışa sunulur, renk nasıl kullanılır ders niteliğinde.
Taraftar takımını ve takımına olan sevgisini sembolize eden formaya değer veriyor. Yöneticiler farkında olmayabilir fakat bu konuda çok ilgililer.
Nevzat Bey de yönetime girmeden bu konuları kendine dert edinmiş biriydi. Şimdi tam da bizim gibi dert yandığı sorunları çözebilecek makamda duruyor. Fakat hiçbir şey uzaktan göründüğü gibi olmuyor. Kendi gerçeklerinize göre hareket etmeniz gerekiyor. Yüzyüze görüşebilsek daha konuşacağımız çok şey var ama umarım bu yönetimdeki görevi bitmeden olur.
Kulübün estetik bir göze ihtiyacı var. Marka olmak bir süreç ve bu süreç uzmanları tarafından yürütülmeli. Yoksa bazı hataların tekrar etmesi kadar doğal bir şey yok.
Meselenin özünü kaçırıp, detaylarda boğulmayalım derim.
Yorum
-
Gs'nin renkleri 10 sene önceki renkleri değil. Formalarındaki sarıyı da kırmızıyı da değiştirdiler(hatta logolarını da değiştirmişlerdi bir ara siyah zeminli bir logo kullandılar). Ama yukarıdaki Ujfalusi ve Necati'nin üzerindekiler bencede bordo olmuş artık. Fotoğraf yanıltmıyorsa tabi.- Hakkımızı 7rtmeyeceğiz !
Yorum
-
Biliyorum, formalar daha yeni cikti vede benim gibi ortami zehirleyen biri var.
Ancak duygusal olmak, gercekleri degistirmiyor.
Bizden Maviyi cikardin mi GS'dan pek farki kalmiyor. Burda benim sorunum GS ile degil. GS ne giyerse, giysin beni ilgilendirmez. Ülkemizde kirmiziyi adet etmis takim diye örnek olarak gösteriyorum. Yoksa kirmizi giyen baska takimlardanda örnek verebiliriz.
Bana göre ters bu. 4 yildir ayni seyi söylüyorum. Tarihcemizde bana hak veriyor.
Hic bir GS taraftarinin aaa biz bordo giyiyoruz diyecegini düsünmüyorum. Hatta siz bile uzaktan görseniz, armalari görmeden, maviyi veya sariyi görmeden, GS formasi sanarsiniz.
Ya GS hakketen bordo giyiyor yada bizde sorun var. Ama ortada bir sorun var.
Yorum
-
İlk olarak MonteCristo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle@Cerasus, Hani resimlerin üstüne yazılar yazmışsın ya kırmızı işte o yazıların rengi.
Ancak karanlikta veya terlemede o default kirmizisi bizim giydigimiz renge dönüsüyor.
Burda GS ama direkt o kapali kirmiziyi almis.
Siz biraz zihniyet olarak, nasil anlatayim, terimlerde takili kaliyorsunuz. Renk kodunda kirmizi neyse, onu giymiyor cogu takim. O "default" kirmizisini giymiyor GS. Biraz siyah katiyor, kapali olsun diye. Yinede kirmizi iste.
Yada avatarimda kirazlar var. Kirazlar kirmizi olur. Bir kiraz kapali kirmizi ise kimse ona bordoymus demez. Acik kirmizi ise, bu kirmizi degil demez. Kirmizi der. Fazla renk kodu tabelasina sabit kalmamak gerek.
Simdi bordo diyoruz acik mavi diyoruz, biz renk kodu tabelasinda o renkleri mi giyiyoruz? Yoo, ama yinede bordo mavi diyoruz.
Neyse, ortami bosu bosuna rahatsiz ediyorum. En iyisi kulübe mail atmak.En son cerasus tarafından düzenlendi; 04.07.2012, 17:44.
Yorum
-
@cerasus, Sana yaşını bilmiyorum abi diyemiyorum, kardeş diyemiyorum böyle durumlarda renkdaş derim sana onu da diyemiyorum çünkü renk muhalefeti yaşıyoruz
O kapalı kırmızı dediğin renkler sadece salt kırmızı değil içinde mavi ve yeşilde var. İnanmazsan paint'de veya photosop'unda renk kodlarını al, gs'nin ürünü, bizim bu seneki forma, geçen seneki forma... Üçüne de bakabilirsin. Üçününde salt kırmızı olmadığını sadece skalada sola gitmediğini göreceksin. Sonuçlar seni de şaşırtabilir demedi deme. O renkler dediğin gibi salt kırmızının koyulaştırılmış hali değil.
Ben senin ne demek istediğini gayet iyi anladım. Sende beni anlamışsın sanıyorum. Bu konuyu uzatmamaktan yanayım çünkü birbirimizin fikrini değiştiremeyiz. Benim öyle bir niyetim de yok zaten. Sadece sen ısrar edince dayanamayıp cevap veriyorum. Sana hayırlı günler dilerim.- Hakkımızı 7rtmeyeceğiz !
Yorum
-
nedir bu kırmızı meselesi yahuu =)))
bize ne geyse'den renginden , adamlar sarı-kırmızı diye tezahurat yapıyolar tribünlerde ama
sorarsan renklerini '' vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı - turuncudan iz taşıyan tok bir sarı ''
=))pele good , maradona better , george best
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum