Bir de şu "Nike bizi adam yerine koymuyor" "3. sınıf kompleksi"ni atın üzerinizden.
Yeni güzellikler çıkmış, birileri keyfini çıkarıyor, güzellikler tüm Trabzonspor caiamiasının güzelliğidir. Birileri ise "dur bununla savaş(!)malıyım, açığını nasıl bulurum, her şey yanlış veya nerde hata bulurum telaşında.
Kötüyü yanlışı eleştirelim ama; bu çözmek için çaba sarfediyorsak anlamlı. Pozitif eleştiri olumlu bir şey fakat anlık tepkiler gelip geçici heveslerle yol alamayız.
Buradaki herkesin ortak derdi, ortak sevdası Trabzonsporumuz. Olayları farklı farklı değerlendirmemiz, farklı algılamamız gayet doğal. Fikirlerimizi ifade ederken birbirimizi kırıp dökmeden yapmaya çalışmalıyız. Yanlış anlaşılmaktan endişe ettiğim için duygularımı paylaşmak istedim.
Benim gibi uzun kol forma hastası olanlar liglerin başlaması ile uzun kollu formalar satışta olacak.
Bir de şu "Nike bizi adam yerine koymuyor" "3. sınıf kompleksi"ni atın üzerinizden.
Yeni güzellikler çıkmış, birileri keyfini çıkarıyor, güzellikler tüm Trabzonspor caiamiasının güzelliğidir. Birileri ise "dur bununla savaş(!)malıyım, açığını nasıl bulurum, her şey yanlış veya nerde hata bulurum telaşında.
Bence Basligin adi "Forma tedarikcimiz" olarak degismeli. Herseyin Yönetimin Inisyatifinde oldugu anlasilmali...
Trabzonspor
FC Barcelona MSV Duisburg
Ganimetleri paylasanda Hirsiszdir!
Resmi sitede yapılan açıklamaya göre parçalı formamız en çok talep gören forma imiş.
Benim de bu sezon en beğendiğim forma oldu (ki önceki yıllarda parçalı desenden neredeyse nefret etmeme rağmen bu sezon v yaka ve yakanın hemen altındaki bayrak formanın albenisini oldukça arttırmış). Ama forma sadece Ts Club mağazalarında satılarak mı en yoğun talebi aldı, yoksa ürün satış sitemizde var da ben mi hala göremedim? Çünkü forma lansmanı yapıldığı günden bu yana parçalı formanın satışını bekliyorum.
"Takımımızın, Nike tarafından hazırlanan yeni sezon forma koleksiyonu, büyük beğeni topladı.
Bu kreasyonda özel hazırlanan gri forma takımımızın Bursaspor’la oynayacağı Süper Kupa müsabakasında oyuncularımızın sırtlarında olacak. Yapılan lansmanı sonrası Ts Club mağazalarında satışa sunulan formalara taraftarlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Ayrıca süper kupa müsabakasında özel logoyla oyuncularımızın giyeceği bu forma günün anısına hatıra olması açısından da taraftarlarımız tarafından ayrı bir talep görmesi bekleniyor. Bu yıl ilk kez üretilen gri formalar ise tasarımı ve görünümü açısından ayrı bir ilgi odağı oluşturmaya başladı.
Bunun yanı sıra taraftarlarımız her zaman ki gibi klasik çubuklu formamızla da ilgilerini esirgemiyorlar. Bordo-Mavili parçalı tasarım da en çok tercih sebebi olan formalar arasında ilk sırada yer alıyor."
TRABZONSPORLU OLMAK SERMAYENİN KARŞISINDA EMEK OLMAKTIR
"Takımımızın, Nike tarafından hazırlanan yeni sezon forma koleksiyonu, büyük beğeni topladı.
Bu kreasyonda özel hazırlanan gri forma takımımızın Bursaspor’la oynayacağı Süper Kupa müsabakasında oyuncularımızın sırtlarında olacak. Yapılan lansmanı sonrası Ts Club mağazalarında satışa sunulan formalara taraftarlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Ayrıca süper kupa müsabakasında özel logoyla oyuncularımızın giyeceği bu forma günün anısına hatıra olması açısından da taraftarlarımız tarafından ayrı bir talep görmesi bekleniyor. Bu yıl ilk kez üretilen gri formalar ise tasarımı ve görünümü açısından ayrı bir ilgi odağı oluşturmaya başladı.
."
özel logo derken nasıl bir logo yapılcaka acaba?? merak ettim doğrusu
Bu arada forma bedenleriyle alakalı olarak geçen sezon forumda formaların kalıplarının geniş olduğu ve almak isteyenlerin bir beden küçük almalarının uygun olacağı yönünde tavsiyeler vardı.
Bu sezon durum nedir acaba, forma alan arkadaşlar bize yine bir beden küçük almamızı tavsiye ederler mi?
Mesela ben L beden giyiyorum, ama göbek falan yok. M alsam sorun olur mu?
TRABZONSPORLU OLMAK SERMAYENİN KARŞISINDA EMEK OLMAKTIR
Ali fuat abi biliyorsundur, zamanından beri senin bu nike'ı tabiri caizse körü körüne savunmana karşıyım. neden bu kadar nike yandaşlığı yapıyorsun. inanki merak etmiyor değilim. sadece şimdiki sponsorumuzun nike ile ilgili olduğuyle ilgili değildir sanırım. eğer böyleysen puma döneminde de bu tutumunu sergilemişmiydin bilmek isterdim. sanırım sergilememişsindir. çünkü puma ile ilgili ne kadar haber ortaya atıldıysa hep pumayı kötüler nitelikteydi. bir başka düşüncemde ilerde adidas'ın olası sponsorluğunda adidas yandaşlığı yapacakmısındır. ki bununda cevabu yine hayırdır. burdan öyle görünüyor çünkü. neden o zaman hep nike'ı müthişmiş gibi gösteriyosun. neden hep en iyiyi nike yapıyor. adidas gibi bir marka hiç mi bir şey yapmıyor. bakınız ben bunları söylerken her zaman dediğim gibi nike giymek bir takıma ayrıcalık sağlar ama bir şeyede körü körüne bağlanmam. hele ki bu konularda.
şimdi gelelim, bana göre, standart dışı bu forma üretim meselesine..kusura bakma ama abi senin dediğin gibi değil bu çubuk işleri. bir firma bir malı yapıyorsa hele ki bu NİKE gibi bir firmaysa tasarımı, çizimi bellidir. bunların dışına çıkılmaz. şimdi ben birşeyin büyüğünü alacağım diye bu tasarımda esnemeler meydana gelmez. sanırım sende bunu biliyorsundur ama dile getiremiyosundur. yukarda verdiğim örneklerde bu açıkça görülüyor. futbolcuların giydiklerinden tutunda çocuk boylarına kadar hepsinde aynı çizgi var.
bir firma bir malın büyüğünü yada küçüğünü yaparken aynı oranda her kısımdan kısar..bu fotoğraf büyültmeye benzer. atıyorum elinde akçabattan Trabzona kadar bir resim var. bu resmi büyüttüğünde mersin görünmez yada küçülttüğünde sınır akyazıya dayanmaz. bilmem anlatabildim mi?
bu nike'ı savunma işini bırakın bence bize üretilen bu çizgili forma ( şimdilik ona öyle bir hata göründü) standartsızdır. gelişigüzel üretilmiştir. firma bunu üretirken her çubuk üzerinde ayrı ayrı işlem yapmak yerine (biz buna ince ayar diyelim) direk kumaş ekliyerek büyük boyunu yapmıştır ( bunada otomatik arama diyelim) yani işin kolayına kaçmıştır. bunun tek anlatılacak yanı budur.
gerçeğide budur. ben bunu böyle yazdım. şimdi muhtemelen çıkacaksınız gene etkili bir dille ( takdir ediyorum çok iyi yazıyorsunuz, bir siyasetçi gibi) bunları yalanlıyacaksınız kişilerin yüreğine su serpeceksiniz. ama benim gibi düşünen az da olsa arkadaşın burda olduğuna inanıyorum. onların için bu yazım.
Bir kez daha söylüyorum kesinlikle nike bize forma yapmasın demiyorum. ben nike giymekten memnunum.
Ufuk Merhabalar,
Mesajını okudum, Puma döneminde veya önceki dönemlerde ne dediğimi gayet iyi biliyorum. Forma ve ürünlerle bugün ilgilenmeye başlamadım. Puma'nın tasarımlarını çok beğenmeme rağmen, bize ürettikleri kumaş kalitesini ve tavırlarını sorgulamış olmam, benim bu konularda tutarlı olduğumun bir göstergesi olarak algılamalı. Sponsorumuz kim olsun sorusuna ilk cevabım Kappa ikinci tercihim Nike idi.
Şu anda sponsorumuz Nike ve bunu konuşuyor olmamız doğal değil mi? "Yarın sponsorumuz Adidas olursa onu savunur musun? sorusu çok saçma bir soru, konumuz o değil ki, körü körüne bir markayı neden savunayım?. Yarın Adidas veya başka bir marka oldu diyelim, o markanın ne yapacağını Allah'tan başka bilen var mı ki bir tavır belirleyelim? Neden illa Adidas? Benim beğendiğim başka markalar, başka çizgiler de var. Merak ediyorsan söyleyeyim ben güzel tasarlanmış bütün formaları ve tasarımları seviyorum. Her markanın güzel forması var, ama benim beğendiğim takımların Nike giyiyor olması, son yıllardaki atılımları ve en önemlisi Trabzonspor'un Nike giyiyor olması benim daha çok dikkatimi çekiyor. İstanbul takımlarının Adidas giyiyor olması, tasarım anlayışı, şu an giymiyor oluşumuz diğer başka markalar gibi beni ilgilendirmemesi normal değil mi? Nike'ın tasarım anlayışını, kampanyalarını ve ürünlerini daha çok seviyor olmamın, bütün bu güzellikleri Trabzonsporumuza yakıştırmamın neresi garip onu çözemedim. Kappa ve Diadora'nın da marka çizgisini beğeniyorum ama sorunumuz onlar da değil. Bazıları Audi, BMW sever o insanlara niye Mercedes'i sevmiyorsun diyemezsin.
Her şeyi biliyorum demiyorum, yanıldığım veya kimsenin katılmadığı fikirlerim olabilir ama körü körüne bir şeyi savunduğum yok, lütfen siz de bana karşı körü körüne mesaj kaygısına girmeyin.
Eski dönemde yaşadığımız sıkıntıları unutup, bu işlerin nasıl yapıldığını bilmeden sadece eleştiri yapmayalım, yapılan iyileştirmelerin de hakkını verelim istiyorum. Kendi gerçeklerimizi ıskalamayalım bütün bunları yaparken. Bir şeyi veya olayı değerlendirirken, fikirlerimizin bir bilgi üzerine inşa edilmesi gerektiğine inanıyorum. Formaya yapılan eleştiri kadar korsan konusunda da hassas olunsun istiyorum. İnsanlar okusun, anlamak için gayret göstersin istiyorum.
Bunca mesajdır hala kendimi ifade edemedim galiba veya benimle ilgili alınganlık yapanlar var. Ben her zaman Trabzonspor için doğru olanı, -bu işin eğitimin almış ve Allah vergisi yeteneklerim olduğu için kendimce- güzelini savunurum her zaman. Derdimin marka ile ilgili olmadığını söyledim hep. Önerilerim veya tepkilerim anlık değil, her zaman resme daha geniş bakıp öyle değerlendiriyorum olan biteni ve kalıcı çözümlere odaklı olduğumu vurguladım. Kimse kurumsal kimliği, fontu benden iyi bildiğini söylemesin.
Çubuklu formanın burada polemiklere neden olan XL olan bedeninin M bedendeki bir forma ile aynı sayı ve çubuklu olmaması gayet doğal. Örnek diye paylaştığın ürünler standart ürünler. Başka bir arkadaşın paylaştığı İnter örneğinde olduğu gibi bedenlere göre çubuk sayısı farklılık gösterebiliyor. Futbolcular atletik, sıfır yağlı, ince vücutlara sahipken, taraftar için daha rahat kesim ürünler satılıyor. Satış sitelerinde de forma modellerinin standart bedendeki görüntüsü yer alır her zaman. Beden seçeneğinden dolayı her bedenin ekstra görüntüsüne dünyadaki hiçbir satış sitesinde rastlamadım ben. Beden seçeneği sadece sipariş sırasında tercih edilirken görülür.
Çubuklu forma deyince insanların aklına tek bir model gelmiyor; çubuklu formaların farklı tasarımlarda farklı modelleri var ve seçtiğiniz çubuklu modelinin çubuk sayısının bedenlere göre değişik olması sadece Nike'a özel bir durum değil. Ortada standart dışı değil, gayet standart bir uygulama var. Bu karşılaştığımız durum bir tutarlılığın göstergesi. Üretimle ilgili biraz araştırma yapan bunu görebilir. Her ihtimale karşı bu algı yanılgısını düzeltmek için yetkililerle ( TS Club yetkilisi ile) ve uzmanlarla da konuştum; bu işten anlayan ve bu işi yapan herkesin ortak görüşü bu yönde: ortada hata falan yok!
Çubuklu forma konusunun bu kadar takıntı haline gelmesinin bir nedeni de aylar öncesinden bildiğim için benim "7. şampiyonluk yolunda 7 çubuklu forma" yakıştırmam oldu sanırım. 9 çubuklu alanlar da 9. kupa için almış olur formayı olur biter. Nike'ın çubuklu forma modelini üretme tarzını niye dert ediyoruz ki?
Türk Telekom'un yazı karakteri de eleştirildi bu sayfalarda, bize ne adamların kurum kimliğinden, seçtikleri fonttan. Gayet şık ve o harfleri yazdığınızda en güzel duracak fontlar seçilmişken o bile eleştirildi. Eleştirelim sorgulayalım ama taraftar olarak her şeyi kurcalayacağız diye bir şey yok. Kimisi rengini koyu ister kimi yakasına takar kimi her çubukluyu aynı zanneder.
Kimseyi etkileme veya manüpüle etme derdinde değilim. Benim fikirlerime katılmıyor olabilirsiniz, beni yanlış anlamayın yeter.
Herkesin ortak derdi Trabzonsporumuz için en güzeli ve en iyisi. Olaylara farklı yerlerden baktığımız için farklı şeyler görüyor olmamız normal.
Bizim taraftarımız zor, çok zor...
Forma konusunda bu kadar takıntılı olan taraftarımız çubuklu olan her şeyi sorgulayıp sayacak mı şimdi?
En son a f s tarafından düzenlendi; 01.07.2010, 20:50.
[QUOTE=a f s;1916952892]Ufuk Merhabalar,
Mesajını okudum, Puma döneminde veya önceki dönemlerde ne dediğimi gayet iyi biliyorum. Forma ve ürünlerle bugün ilgilenmeye başlamadım. Puma'nın tasarımlarını çok beğenmeme rağmen, bize ürettikleri kumaş kalitesini ve tavırlarını sorgulamış olmam, benim bu konularda tutarlı olduğumun bir göstergesi olarak algılamalı. Sponsorumuz kim olsun sorusuna ilk cevabım Kappa ikinci tercihim Nike idi.
Şu anda sponsorumuz Nike ve bunu konuşuyor olmamız doğal değil mi? "Yarın sponsorumuz Adidas olursa onu savunur musun? sorusu çok saçma bir soru, konumuz o değil ki, körü körüne bir markayı neden savunayım?. Yarın Adidas veya başka bir marka oldu diyelim, o markanın ne yapacağını Allah'tan başka bilen var mı ki bir tavır belirleyelim? Neden illa Adidas? Benim beğendiğim başka markalar, başka çizgiler de var. Merak ediyorsan söyleyeyim ben güzel tasarlanmış bütün formaları ve tasarımları seviyorum. Her markanın güzel forması var, ama benim beğendiğim takımların Nike giyiyor olması, son yıllardaki atılımları ve en önemlisi Trabzonspor'un Nike giyiyor olması benim daha çok dikkatimi çekiyor. İstanbul takımlarının Adidas giyiyor olması, tasarım anlayışı, şu an giymiyor oluşumuz diğer başka markalar gibi beni ilgilendirmemesi normal değil mi? Nike'ın tasarım anlayışını, kampanyalarını ve ürünlerini daha çok seviyor olmamın, bütün bu güzellikleri Trabzonsporumuza yakıştırmamın neresi garip onu çözemedim. Kappa ve Diadora'nın da marka çizgisini beğeniyorum ama sorunumuz onlar da değil. Bazıları Audi, BMW sever o insanlara niye Mercedes'i sevmiyorsun diyemezsin.
Her şeyi biliyorum demiyorum, yanıldığım veya kimsenin katılmadığı fikirlerim olabilir ama körü körüne bir şeyi savunduğum yok, lütfen siz de bana karşı körü körüne mesaj kaygısına girmeyin.
Eski dönemde yaşadığımız sıkıntıları unutup, bu işlerin nasıl yapıldığını bilmeden, yapılan iyileştirmelerin de hakkını verelim istiyorum. Bir şeyi veya olayı değerlendirirken, fikirlerimizin bir bilgi üzerine inşa edilmesi gerektiğine inanıyorum. Formaya yapılan eleştiri kadar korsan konusunda da hassas olunsun istiyorum.
Bunca mesajdır hala kendimi ifade edemedim galiba veya benimle ilgili alınganlık yapanlar var. Ben her zaman Trabzonspor için doğru olanı, -bu işin eğitimin almış ve Allah vergisi yeteneklerim olduğu için kendimce- güzelini savunurum her zaman. Derdimin marka ile ilgili olmadığını söyledim hep. Önerilerim anlık değil kalıcı çözümlere odaklı olduğunu vurguladım.
Çubuklu formanın burada polemiklere neden olan XL olan bedeninin M bedendeki bir forma ile aynı sayı ve çubuklu olmaması gayet doğal. Örnek diye paylaştığın ürünler standart ürünler. Başka bir arkadaşın paylaştığı İnter örneğinde olduğu gibi bedenlere göre çubuk sayısı farklılık gösterebiliyor. Futbolcular atletik, sıfır yağlı, ince vücutlara sahipken, taraftar için daha rahat kesim ürünler satılıyor. Satış sitelerinde de forma modellerinin standart bedendeki görüntüsü yer alır her zaman. Beden seçeneğinden dolayı her bedenin ekstra görüntüsüne dünyadaki hiçbir satış sitesinde rastlamadım ben. Beden seçeneği sadece sipariş sırasında tercih edilirken görülür.
Çubuklu forma deyince insanların aklına tek bir model gelmiyor; çubuklu formaların farklı tasarımlarda farklı modelleri var ve seçtiğiniz çubuklu modelinin çubuk sayısının bedenlere göre değişik olması sadece Nike'a özel bir durum değil. Ortada stardart dışı değil, gayet standart bir uygulama var. Bu karşılaştığımız durum bir tutarlılığın göstergesi. Üretimle ilgili biraz araştırma yapan bunu görebilir. Her ihtimale karşı bu algı yanılgısını düzeltmek için yetkililerle ve uzmanlarla da konuştum; bu işten anlayan ve bu işi yapan herkesin ortak görüşü bu yönde: ortada hata falan yok!
Çubuklu forma konusunun bu kadar takıntı haline gelmesinin bir nedeni de aylar öncesinden bildiğim için benim "7. şampiyonluk yolunda 7 çubuklu forma" yakıştırmam oldu sanırım. 9 çubuklu alanlar da 9. kupa için almış olur formayı olur biter. Nike'ın çubuklu forma modelini üretme tarzını niye dert ediyoruz ki?
Türk Telekom'un yazı karakteri de eleştirildi bu sayfalarda, bize ne adamların kurum kimliğinden, seçtikleri fonttan. Gayet şık ve o harfleri yazdığınızda en güzel duracak fontlar seçilmişken o bile eleştirildi. Eleştirelim sorgulayalım ama taraftar olarak her şeyi kurcalayacağız diye bir şey yok. Kimisi rengini koyu ister kimi yakasına takar kimi her çubukluyu aynı zanneder.
Kimseyi etkileme veya manüpüle etme derdinde değilim. Benim fikirlerime katılmıyor olabilirsiniz, beni yanlış anlamayın yeter.
Herkesin ortak derdi Trabzonsporumuz için en güzeli ve en iyisi. Olaylara farklı yerlerden baktığımız için farklı şeyler görüyor olmamız normal.
Bizim taraftarımız zor, çok zor...
Ali fuat abi, nikenin bu sene yaptığı formaları sevemedim. Bir iki ufak detay dışında aynıydı. Klasik olmasını istediğimiz çubuklu forma için bir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın. Diğerleri daha farklı olabilirdi. Ama şunu da söylemeliyim ki forum da yazılarına hayran olduğum, severek okuduğum bir abimsiniz.
Yorum