Su font olayinada bi el atsalar tam olacak..
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Eski Forma Sponsorlarımız; Macron, Nike, Puma, Kappa, Adidas ve Ürünleri
Daraltma
X
-
başından beri aynı fikri taşıyorum, formalarımız kesinlikle güzel değil.
esasında bunun sadece tek bir sorumlusu var o da bu işi hafife alan trabzonspor klübüdür.
nike ile geçen ikinci sezonda formalar üçüncü sınıf, tasarımlar demode, fontlar ve armalar amatörlere göre ve biz hala bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyoruz ki bence klüp yöneticilerini işi küçümseye iten sebep de bu...
trabzonspor klübüne layık olan formalar bunlar değil kesinlikle...Ümit En Son Kötülüktür, Çünkü İşkenceyi Uzatır!!
my name is onur....
Eğer Trabzonspor Diye Bir Din Olsaydı, Biz Müridler Çoktan Cennete Gitmiştik..Bu Kadar Cefanın Bir Ödülü Olarak...
Yorum
-
İlk olarak DEEP BLUE tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülePeki kardeş, Trabzonsporluluğu anlatayım sana... Önce, önüne konulan herşeyle yetinmemekle başla... Ders 1; isyan...
İkincisi, Trabzonsporluluğu, bir formayı beğenip beğenmeme düzeyine indirgeme, basite indirgemiş olursun... Bunlardan birşey anlamadıysan, kendini değiştir... Ders 2; ihtilal...
Üçüncüsü, ''en Trabzonsporlu benim'' tarzı övünmeleri bırak, biz o renkler uğruna neler yaptığımızı anlatmak gibi bir çiğlik yapmayız burda, ama bilen bilir. Her eleştiriyi karalama olarak algılama... Ders 3; tevazu...
Dördüncüsü, Beşikdüzlülük başkalarına da nasip oluyormuş demek, bu abin de Bayır Mahalleden... (Candaş) Ders 4; ağırlık...
Trabzonsporluluğun aleyhine şeyler söylediğimi iddia ediyorsan, bir örnek vereceksin, herkes anlayacak... Biz Trabzonspor formasına özen göstermemiş bir firmaya, Trabzonspor taraftarının Ankaraspor taraftarı olmadığını anlatmaya çalışıyoruz burda, ama ilk hançeri kendi taraftarımızdan yiyoruz... İnce hesapla, küçük hesap birbirinden farklı şeylerdir... Ders 5; tecrübe...
''Trabzonspor ruhu'' dediğinde, bunun ne olduğunu felsefi olarak açıklayabilecek altyapıya sahip olacaksın... (ki bu konuda beni aydınlatmanı merakla bekliyorum. Mesela, bu millete forma diye yutturulan alelade şeyleri beğenmememin Trabzonsporluluk ruhuna nasıl ters düştüğünü anlatabilirsin)...Ders 6; donanım...
Yani sen ''formaları ben de beğenmedim'' diyebilme hakkına sahipsin, ama ben, ''beğenmediğim halde 5 tane aldım'' dersem, şu ne olduğunu anlayamadığım ruha ters düşerim... Breh breh breh...
Devam et dersen ederim... Geride en az 150 madde daha var...
Sevgiler...
saygılarımla ....Biz Trabzonsporluluğu Sizden Öğrenecek Değiliz...
Yorum
-
takımımızın r.madrid,gs,aston villa,arsenal vb takımlar gibi kenine özel kurumsal nitelikte bir forması olması gerekmezmi 2010-11 sezonundan başlayarak her sene bize has formamız olması kanısındayım sizce formamız nasıl olmalı
bunun için yeni bir başlıkta açılabilirEn son Halit Aydın tarafından düzenlendi; 14.07.2009, 11:28.
Yorum
-
İlk olarak tamuğ yamtar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Antremanda kullanılan mağzemeler her takım için aynı galiba.
Evet, bu her yıl böyle oluyor. Her yıl farklı ama her takıma aynı.Yaşamak Direnmektir!
Yorum
-
İlk olarak Xavi Fidan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleÜmit En Son Kötülüktür, Çünkü İşkenceyi Uzatır!!
my name is onur....
Eğer Trabzonspor Diye Bir Din Olsaydı, Biz Müridler Çoktan Cennete Gitmiştik..Bu Kadar Cefanın Bir Ödülü Olarak...
Yorum
-
DEEP BLUE
İlk olarak YoldaS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleöncelikle teşekkür ederim...bana vermiş olduğunuz dersten ötürü ... anlattığınız şeyleri bana babamda anlatıyor sizden yüzeysel değil derinlemesine bir açıklama beklerdim ama siz neyazıkki hala anlamını çözemediğim bir sinir harbi içerisindesiniz ... trabzonspor ruhunu size açıklamamı istemişsiniz ... trabzonspor ruhu inatçılıktır asla vazgeçmemek boyun eğmemektir ... trabzonsporluluk etrafında kimse olmadan maç izlemektir kahvelerde atılan her golde çocukluğun verdiği korkuyla bağıramamaktır. yenilinen maçlardan sonra oturup ağlamaktır.. ve trabzonsporluluk hiç şampiyonluk görmeden hersene şampiyon olmuş gibi gelecek seneye hazırlanmaktır .... trabzonsporluluk dilim döndüğünce budur sayın abicim hemşerim .... bu mevzunun dahda uzamaması dileğiyle ....
saygılarımla ....Haklısın kardeşim uzamasın... Çünkü ben Çanakkale Boğazını anlatmıştım... Siz başka şeyler anlayabildiğinize göre uzatmaya gerek yok. Yalnız, yazınızdaki garip çelişkileri bir ara okuyup üzerinde düşünürseniz, kendinize iyilik yapmış olursunuz...
1-)Asla vazgeçmemek, boyun eğmemek: asla vazgeçmiyoruz işte... Bize ''eşeğini satan hödük'' muamelesi yapan NIKE firmasına tepkimizi her fırsatta dile getirip boyun eğmiyoruz...
2-)Trabzonsporluluk etrafında kimse olmadan maç izlemek değil, tam tersine, Şırnak Uludere'de ya da Shangay'da bile olsan, atılan her golde gırtlağını yırtacak bir memleket evladının yanıbaşında olacağını bilmektir. Trabzonspor dünyanın en büyük kent takımıdır genç kardeşim... Taraftarı dünyanın her yerindedir ve bilirsin ki ''asla yalnız değilsin''...
3-)Trabzonsporluluk atılan her golde çocukluğun verdiği korkuyla bağıramamak değil, tam tersine, çocuk bile olsan, aşkının arkasında duran delikanlı gibi, cesaretle ve her yerde bunu haykırabilmektir. Trabzonsporluluk kültüründe korku yoktur.
4-)Mağlup olduğumuz maçlardan sonra ağlamak Trabzonsporluluk değildir. İçinden geberir gibi ağlasan bile dışarıya gülebilmek, çelik gibi dimdik durabilmek ve ''biz bu takımı galibiyetler için sevmedik'' diyebilmektir.
5-)Trabzonsporluluk, korku, yalnızlık, ezilmişlik gibi avam sözcüklere sığdırılacak bir aşağılık kompleksi teoremi değildir. Başka birşeydir... O başka şeyi anlamak için, önce klasik taraftar jargonunu terk etmek gerekir ki, bu da haddini bilmeyi gerektirir...
Şimdilik burada kalsın... İlerde, düşünsel altyapınız ve Trabzonsporluluk ruhuna dair öngörüleriniz, ''slogan taraftarlığı'' düzeyinin üzerine çıktığında yeniden görüş alışverişinde bulunabiliriz. O tarihe kadar susuyorum değerli kardeşim...
Kendinize iyi bakınız lütfen...
Yorum
-
İlk olarak İHSAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAli Fuat Abi, buraya, kulüple forma ve ürün tasarımları ile ilgili görüşmeler yapacağını, onlara örnek modeler önereceğini ve bu örneklerin de ekseriyetle buradaki genel kanaate uygun tasarımlar olacağını yazdın. Bizim de istediğimiz tam da bu; yani kulübün ürünler konusunda taraftarın da nabzını yoklaması, öneri, dilek,şikayetlerini dikkate alması... Ancak; Burada epe bir zamandır bu taraz konuşmalar yapılıyor ve talepler dile getiriliyor olmasına rağmen sanki hiçbir şey olmamış gibi aynı eleştirileri tekrar tekrar yapmaya devam ediyoruz. Dolayısıyla, boşuna mı burada konuşup tartışıyoruz diye düşünmeden edmiyor insan. Ha, bu demek değildir ki, hiç ilgilenmiyorlar, ama genel görünüm bu yönde.
Şimdi de, daha önce olduğu gibi yeni önerilerle kulübün kapısını çalaksın, çalacağız. Sonuç da yine eskisi gibi mi olacak? Çünkü, değişen bir şey yok gibi...
Ben büyüğüm demekle büyük olunmuyor, büyük gibi davranınca büyük olunuyor.
Kurumsallaşma insanlar tarafından uygulanan ve sürdürülen bir kavram. Bunun yerleşmesi için önce böyle bir niyet, sonra bunu doğru uygulayacak insanlara ihtiyaç var.
Bursa'dan yazan abimiz Westham United'ın ürünlerini beğenmiş fakat ben hiç beğenmedim. Bordo ve mavi renkleri bir araya gelince zor renkler ve doğru tasarımlarla kendini gösterebiliyor ancak. Bordomuz koyu bordo, Westham'ın formasındaki damalar pembeye magentaya kaçan renkler olmamış. Nike'ın sade tasarımları daha kalıcı ve estetik geliyor bana. Zevk meselesi.
Markadan önce belli anlayışların, belli hedeflerin olması lazım. Nike son yıllarda futbolda hep başa oynayan kulüplerin sponsoru oldu. Yaptığı kampanyalar futbolun estetik ve zevkli yönünü ortaya çıkardı. Sponsor olduğu takımlar da hep bu anlayışta futbol oynaması tesadüf değil bence. Dışarıdan bakanların bizi gıptayla izlediği bir pozisyonda, kahrolan bir biz varız heralde.
Kendi gerçeklerimizi göz ardı etmeden, değerlendirmelerde bulunmalıyız. Forma modellerinin nasıl olması gerektiğini çok paylaştım. Şu anki formalarımız bizim beklentilerimizle örtüşmüyor olabilir, fakat asla iğrenç veya kötü değil. Bunu lig başlayınca diğer takımlarla mücadele edince daha net görebileceğiz.
Nike ile olan sözleşmeyi biliyor veya adamlardan bir şey istemişiz de başka bir şey göndermiş gibi davrananlar var, az da olsa. Modeller kumaşlar yönetim tarafından belirleniyor. Tamamen bize özel forma konusu çok konuşuldu bu sayfalarda. Nike yetkililerinin açıklamaları da oldu. Armaları illa böyle yapın, sponsorları böyle uygulayın demiyorlardır eminim.
Hiçbir marka ile 3 yıl sponsorluk sürdürememişiz. Bu mesele bugünün değil yılların birikimi. Bırakalım adamlar işini yapsınlar. Bütün bu süreçleri başa sarmak bize bir şey kazandırmayacak. Nike Türkiye de, bizimle öğreniyor bu işi. Zira bizim gibi büyük bir takıma daha önce sponsor olmamışlar. Eksikleri yok mu, onların da çok. Bizimle Nike Londra ilgilense idi şu anda bambaşka yerlerde olurduk.
Formalarımız gecikti dedikten sonra, yıllardır Galatasaray'ın sponsoru olan Adidas'ın hala forma çıkarmadığını ve maçlara geçen sezonki formalarla çıktıklarını da görelim. Bizim dışımızda o tarihte formasını tanıtıp satan başka takım yok Türkiye'de.
Nike'ın ötesinde kendi markamız olan TS Club'u adam edip, bu konuda ekonomik ve estetik çözümler üretmeliyiz. Nike'ın neler yapabildiğini biliyoruz. Avrupadaki takımlar gibi muamele görmek için onlar gibi kurumsal davranmak zorundayız.
Asıl meselemiz TS Club olmalı. Fenerbahçe Fenerium markasını bir cazibe merkezi haline getirdi. Kendi proje üretmese bile projeler oraya akıyor şimdi. Tasarım derseniz; ne renklerini ne de tasarımlarını beğeniyorum Fenerium'un. Turkuazı bizden önce sahiplenmelerine kızdım sadece.
Hiçbir sezon olmadığı kadar yazlık ürünlerimiz var bu sezon. Taraftarın yıllardır istediği polarlar bu sezon çıkacak inşallah. Resmi satış sitemiz eksiklikler yanlışlıklarla dolu. Hepsini dile getireceğim merak etmeyin.
Evet bu bir süreç ve devam ediyor.
En son a f s tarafından düzenlendi; 14.07.2009, 10:28.
Yorum
-
Fotoğraflar Haber61.net sitesinden.
Merak etmeyin resmi sitemizde neden ısrarla az fotoğraf kullanıldığını da soracağım.
Yorum
-
İlk olarak Tsclub istanbul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNike Formalarımızın Satış Noktaları TsClub Mağazalarıdır. Haricinde Nike Mağazalarında Satılmamaktadır. Satışı Yapan Mağaza Hakkında İnceleme Yapılıyor Ve Konu ile ilgili haber sizlere iletilecektir.
Mağazada, aldığımız duyuma göre Aston Villa Forması Bulunuyormuş Yani Değerinin altında satılan bir formamız mevcut değil.
Detaylı olarak incelenecek bir konu.
Güngörendeki Kale Center Alışveriş Merkezindeki Nike mağazasıydı orası.. Eğer dediğiniz gibi kulübün ordan bir kazancı yoksa incelenmesi gereken bir konu..
İlginiz için teşekkür ederim.. Ben de ordan almayı düşünüyordum ama sizin dediğinize göre kulübün bi kazancı yokmuş..
Yorum
-
DEEP BLUE
İlk olarak a f s tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Bursa'dan yazan abimiz Westham United'ın ürünlerini beğenmiş fakat ben hiç beğenmedim. Bordo ve mavi renkleri bir araya gelince zor renkler ve doğru tasarımlarla kendini gösterebiliyor ancak. Bordomuz koyu bordo, Westham'ın formasındaki damalar pembeye magentaya kaçan renkler olmamış. Nike'ın sade tasarımları daha kalıcı ve estetik geliyor bana. Zevk meselesi.
Bari siz yapmayın. Yukarıdaki görüntüye bakıp, bu neredeyse bordo değil, pembeye magentaya kaçan bir renk dediğinizde hayal kırıklığı yaşıyorum. Kendinden desenli, halk diliyle janjanlı bir kumaşta, ışık yansıması varsa, bunu pembe gibi diye yorumlamayın lütfen. Mevcut formalarımıza öyle bir açıdan ışık vururum ki, oluşacak renge pembe bile diyemezsiniz... Sanırım bunu siz de biliyorsunuzdur.
Zevk konusunda ise size katılıyorum. Elbette zevkler farklıdır. Ancak, tekdüzelikle sadelik kavramları arasındaki farkı anlayabilecek kadar göz zevki, Allahın çok çok nadir kullarına bahşettiği bir özellik olmasa gerek... Hepimiz az çok anlıyoruz neyin ne olduğunu... Sizin zevkinize kesinlikle saygı duyuyorum. NIKE firmasının tekdüze ve tatsız tuzsuz tasarımlarına ise aynı oranda saygı duyamıyorum.
Bu firmanın, kimlere sponsorluk yaptığını, hangi şampiyonların arkasında olduğunu umursamıyorum bile... Çünkü evrensel düşünüp yerel hareket edemeyen hiç bir firma büyük değildir benim için... Kendi adıma, sizin yaptığınız tasarımların, NIKE tasarımlarının yanında şaheser olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen NIKE firmasının arkasında neden bu kadar güçlü durmaya çalıştığınızı anlayamıyorum. Anlamaya çalıştığımda ise aklıma iki ihtimal geliyor ki bunlar da gayet doğaldır.
Oğlumun ilkokul 2.sınıfta çizdiği TS formaları vardı. Geçen baktık ve çok güldük. Bizim düz mavi formanın aynısı. Bunu dizayn edebilmek için o kadar yıl ciddi ciddi eğitim alıp kafa patlatmaya gerek yok zaten... Benim için güzellikler ayrıntılarda gizlidir. Maalesef NIKE'da bunun zerresini göremedim.
Bir konuda çok haklı olabilirsiniz. Aslında süper tasarımlar vardır ama bizim zevk yüklü yöneticilerimiz bunları istemiş olabilir. Zayıf bir ihtimal olduğunu düşünmekle birlikte bu konuda açık kapı bırakıyorum.
Bu arada benim NIKE,Adidas, Kappa, Puma veya UMBRO ile hiç bir alakam olmadığını, tamamen farklı bir iş kolunda olduğumun bilinmesini isterim.
Saygılarımla...En son Misafir tarafından düzenlendi; 14.07.2009, 11:16.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum