İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Bizim yedek bankının hemen arkasında oturmuştum. Bizim forumdan Agah, Ogün ve Taner Ağabey geldiler, birlikte seyrettik maçı.
Maç başlamadan önce basketbolla alakası olmayan magazinel bir olay yaşadık koçla ilgili, sezon bitince anlatırız

*
Maç başlamadan önce çizdiği set şöyleydi: Stipanovic önce Bost'a (toplu), ardından dipten tepeye çıkan Hardy'e screene gelecekti ve sol low posta inip post up oynayacaktı. Seti çizdiği gibi oynadık.
*
Üçüncü çeyrek Bost ve Velickovic aksayınca hemen çıkardı. Bir pozisyonda İBB organize olamadı hatta Agah'a "pozisyon öldü" dedim. Ama Bost sağolsun Wright'ın karşısında kalmayıp gereksiz yere koridor açtı ve süre dolarken penetreyle sayıyı buldular. Hemen bir sonraki pozisyonda sol dipte Wright süre dolarken kaldırıp üçlüğü gönderdi. Bost mesafe bırakmasa 24 saniye dolacaktı ama geri açıldı ve Wright şutu soktu.
Markovic benche dönüp pozisyon hatasını anlattı. Ve Bost'la Velickovic'i yanına aldı.
*
Velickovic yere yığıldığında direkt yanına gitti.
*
Üçüncü çeyrek hücumda tıkanıp savunmada çare üretemezken Alper'i düşünür mü dedik, sokmadı oyuna.
Bost'la üretemediğimiz ikili oyun sayılarını, Can'ı oyuna alınarak buldu.
*
Oyuncularla iletişimi iyi gibi görünüyor. Maç sonuçlarından bağımsız oyundaki düzelme gözle görülüyor zaten.
Yedinci mesajdaki analizimde belirttiğim hücum felsefesinin aynısını oynatıyor. Son çeyrek savunmada topu getiren oyuncuya ikili sıkıştırmaları KSK ve Gs maçında da yapmıştı.
Bu arada 23 günde 7. maça çıkan takımın son çeyrekte ayakta kalmasını da not etmek gerek.
*
Eksiklikler de var: Lawal ABD'ye gitti, üç uzuna kaldık. Hasan'ı bir pozisyonda kullandı sadece, ilk çeyreğin sonunda.
İBB kötü dış şut atan takım, bir ara zone'a döneriz dedim, denemedi.
Kendisi de eski bir swingman olan Markovic, Marshall'ın özellikle hücumdaki rolünü oturtmalı. Topu seven oyuncular bazen küsebiliyor. Onu oyuna dahil ettiğinde takımın hücumda daha da rahatlayacağını düşünüyorum.
Ve kesinlikle 3-1 transition çalışmalıyız. Fast break fırsatlarını çok kötü kullanıyoruz.
Yorum