- En sağda, Yiğit'in önindeki genç arkadaşı tanıyamadım.
- Başkanın yanında mavi t-shirtlü koç, asistan mı?
- Kondisyoner olarak yine Güzey Özer çalışacak herhalde?
Evet, bu sezonki kondisyonerimiz Güzey Özer olacakmış. Yanlış hatırlamıyorsam 2013-14 ve Eurocup sezonu 2015-16'da da basketbol takımımızı çalıştırmıştı.
Maçı seyredemediğimiz için teknik yorum yapmayacağım, sadece birkaç notu paylaşmak isterim.
1) Geçen sezon, tam bir yıl önce hazırlık maçlarına başlamıştık. Kartepe'de alt lig takımları Sakarya ve Afyon'u birer sayı farkla yenmiştik. O zaman Lee, Green ve Kadji (Ve Gutierrez) henüz takıma katılmamıştı. Bugün ise Heslip dışında tam kadroyduk.
2) Green artık bir yıl daha yaşlı. Ve geçen sene haftada tek maç oynarken, bu sezon (ön elemeyi geçersek) haftada iki maç oynayacak. Süresini iyi ayarlamak lazım.
3) Daha ilk maçımız, uyum sorunu olması normal. Lakin rakip de dün Bahçeşehir'le oynamasına rağmen maçı son dakikalara kadar kovaladı. Keşke seyredebilseydik...
4) Geçen sene Moody için daha ilk maçlardan teşhisi koymuştuk. Obekpa'nın riskli bir hamle olduğunu düşünsem de aynı görüşte değilim, biraz sabırdan yanayım. Daha iyi oynayacağını umduğumdan değil, oyuncuyu tanıyıp gözlemleyip karar vermek için.
5) Canlı anlatımdan takip ettiğim kadarıyla;
- İlk devre üç kısadan taviz vermedi Markovski: Sarunas - Browning - Eldridge - Burak (Kısa süre Yusuf ve Alper)
Heslip gelince de böyle devam edebiliriz.
- Üçüncü çeyrekte ise Caleb'i üç numara kullanıp üç uzuna döndük. Daha önce de değinmiştim, yaş ve maç sayısının artması sebebiyle Caleb'den üç numarada geçen seneki performansı beklemiyorum.
6) Keşke sezon planlamasını daha erken yapıp daha denk seviyede (beş altı yabancılı) daha fazla maç oynayabilseydik.
Sakatlıksız bir kamp dönemi duamız...
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Maçı izleyemedik ama istatistiklere göre obekpanın performansı düşündürmeye başladı şimdiden. Ayrıca ligde 1 yabancı dışarda kalacağından koçun oyun kurucu bölgesini nasıl geçeceğini merak ediyorum.
Bugünkü rakibimiz Bahçeşehir Koleji. İyi yerlilerin yanına Davın Jefferson'ı aldılar. Bir de Chris Warren'ı ekleyeceklerdi ancak sağlık testini geçememiş. Bugün tek yabancıyla oynayacaklar.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum