Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor Basketbol Takımı | Türkiye Basketbol Ligi 2014/15

Daraltma
X
Daraltma

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• osman ekici'yi neden bu işin dışında bırakıyorlar anlayamıyorum. nüfus müdürlüğüne gidip bu adamı jordan'ın akrabası yaptırmak lazım sanırım ahbap ilişkileri oluşsun diye.
    Siyasetin "bizden olduğu sürece" yer aldığı, karşıda olduğu zaman "siyasete bulaştığı" büyük kulüp/taraftar camiası Trabzonspor

Yorum

• TBF'nin 9 Ağustos 2010 tarihinde tbf.org.tr üzerinden yayınladığı Erkekler Birinci Lig Yönergesi 2010-11 isimli dosyanın 24.6. maddesinde devşirme oyuncularla ilgili yazan kuralı dün buradan duyurmuştuk, önce tekrardan bir hatırlatalım kuralda ne yazdığını:

24.6.: Türkiye basketbol liglerinde en az üç (3) sezon aynı takımda peş peşe resmi müsabaka takım kadrosunda bulunan TC vatandaşlığına geçmiş yabancı sporcularda, ümit, genç ve yıldız takımlardan yetişmiş olma şartı aranmaz. Bu sporcular Türk oyuncu statüsünde sözleşme imzalayabilirler. Sonradan Türk vatandaşlığına geçerek Türk A Milli takımının formasını giyen sporcularda da aynı şekilde, ümit, genç ve yıldız takımlardan yetişmiş olma şartı aranmaz. Bir takımın maç kadrosunda bulunan bu tip sporcuların sayısı biri geçemez.

Hal böyle olunca Shumpert, Wright, Reese, Dixon gibi isimlerin Türk statüsünde oynama hayalleri de suya düşüyordu. Bugün olayı biraz daha araştırdık ve nihai karar olarak ilginç bir durumla karşılaştık. Ligler Direktörü Ahmet Araşan'la yaptığımız görüşmede maddenin yönergede yanlış ve eksik yazıldığı, doğrusunun ise birazdan açıklayacağımız gibi olduğunu öğrendik:

2010-11 Sezonu: Herhangi bir 3 sene (aynı takımda olmasına gerek yok) Türkiye'de oynamış bir yabancı oyuncu Türk statüsüne geçebilir.

2011-12 Sezonu: 2 sezonu peş peşe ve aynı takımda olmak üzere en az 3 sezon Türkiye'de oynamış bir yabancı oyuncu Türk statüsüne geçebilir.

2012-13 Sezonu:
      3 sezonu peş peşe ve aynı takımda olmak üzere en az 3 sezon Türkiye'de oynamış bir yabancı oyuncu Türk statüsüne geçebilir.

Hani bu kadar da yanlış yazılabilir mi bir yönerge? Yazılabiliyormuş demek ki.

'Siz yönergeyi nasıl okuyorsunuz efendim?'
      şeklinde hafiften bir fırça yiyerek başladığımız muhabbetin sonunda 'Demek ki yanlış yazılmış, düzeltilir' şeklinde gönlümüz alındı neyse ki. Bugün benden mutlusu yok artık !!!

SONUÇ:Bu yıl Shumpert, Wright, Reese, Dixon.. ve yukarıdaki kurala uyan herkes Türk statüsüne geçebilir, engel yok.edit: 14:45 itibariyle tbf.org.tr'den çekildi bahsini ettiğimiz yönerge. Bu da ekran görüntüsü.

Salsabasket özel haberidir.

Michael Wright turk statusunde oynayabilecek, boylece yabanci oyuncularimizin tumunu ilk beste kullanabilecegiz gerektigi takdirde.
      En son Murat' tarafından düzenlendi; 21.08.2010, 18:09.

Yorum

• Yabancılar sağlık kontrolünden geçti

Geçtiğimiz yıl Türkiye Basketbol 2.Ligi’ni şampiyon bitirerek Beko Basketbol Ligi’ne çıkan takımımızda yerlilerin ardından yabancı oyuncular da sağlık kontrollerini tamamladılar.
        İstanbul Bahçelievler Medical Park Hastanesi’ne giden Yardımcı antranör Tayfun Doruk Güneş,yabancı oyuncular Derrick Obasohan, Vuk Radivoyevic ve Harold Jamison tepeden tırnağa kontrolden geçerken sporcuların herhangi bir sağlık sorununun olmadığı belirtildi.

HAKYEMEZ: LİGİN SÜRPRİZ TAKIMI OLACAĞIZ
        Genel Koordinatörü müzDoğan Hakyemez ise, güçlü bir kadro oluşturduklarını ve hedeflerinin gelecek sene Avrupa Kupaları’na katılma hakkını almak olduklarını söylerken, “Uyumlu bir kadromuz var. Ligin sürpriz takımı olmaya adayız” ifadesini kullandı...

Yorum

• İlk olarak Cengiz Çubukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Oğuz aşağıdaki haber hakkında ne düşünüyorsun?

Altyapıda İlk Antrenman Yapıldı
          Basketbol Kulübü Altyapı Faaliyetlerine Başladı 21 Ağustos 2010 01:48:31

Doğan Hakyemez, Alaeddin Yakan ve Kondisyoner Gürbüz Gürbüzoğulları'nın da hazır bulunduğu Fatih Lisesindeki ilk toplantıda, Taner Günay ve Rüçhan Tamsöz'ün kontrolünde sporcularımızın genel durumları gözden geçirilerek kısa bir antrenman gerçekleştirildi.

Basketbol kulübü; daha önce futbol kulübünün bünyesinde olan ve Osman Arz, Engin Kanber, Osman Ekici ve Can Çuvalcıoğlu'nun bu güne kadar getirdiği altyapı faaliyetlerine, uzun uğraşlar sonunda bünyesine kattığı sporcularla ve eski ekipten hiç bir altyapı hocası dahil edilmeden kendi oluşturduğu yeni teknik heyetiyle ilk idmanını gerçekleştirdi.

Sporcu lisanslarının ve bilgi formlarının basketbol kulübüne devredilmesinden sonra, altyapımızda bulunan yaklaşık 150 sporcuya tek tek ulaşılarak ilk idman gerçekleştirildi.

Yaklaşık 150 sporcuya ulaşılmasına rağmen, sporcularımızın bir bölümünün basketbol kulübünün davetine icabet göstermemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

sizden rica ediyorum, daha hiç bişey başlamadan bu kadar provokatif davranmayın. bu güne kadar 1 tane bile basketbolcu yetişmedi bu şehirden. o zaman cok da başarılı değil demek bu adamlar ki istenmiyorlar. bi de bu açıdan bakın.

Yorum

• İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            İŞTE TURGAY DEMİREL FE(N)ERASYONU!!!

Sevgili Trabzonsporlular,

TBF'nin almış olduğu karara göre, ligimizde forma giyen yabancı oyuncuların Türk statüsünde oynama hakkı elde edebilmesi için gerekli şartlarda değişikliğe gidildi.

Söz konusu madde şu şekilde:

"Türkiye basketbol liglerinde en az üç (3) sezon aynı takımda peş peşe resmi müsabaka takım kadrosunda bulunan TC vatandaşlığına geçmiş yabancı sporcularda, ümit, genç ve yıldız takımlardan yetişmiş olma şartı aranmaz. Bu sporcular Türk oyuncu statüsünde sözleşme imzalayabilirler."

Peki bunda ne var diyeceksiniz?

Cevabım: Emir Preldzic olacak...

Bizi ilgilendiren noktası ise Michael Wright'ın 20 Eylül'de işlemlerinin tamamlanıp yerli statüsünde oynama planlarımızın suya düşmesi.

Böylece Turgay Demirel - Mahmut Uslu ikilisinden "yine" Fb'yi kurtaran başkalarına faydası olmayan bir karar...

Efes'in kapanması hususunda da belirtmiştim ama bazı arkadaşalr inatla-ısrarla anlamak istememişlerdi. Zaman geçtikçe öğrenecekler bu camiada kim kimdir, ne nedir... Bu da onlara örnek olsun.
            DÜZELTME: Yukarıdaki düzenleme 2011-12 sezonundan itibaren geçerli olacakmış. Böylece Wright'ın yerli rotasyonunda kullanılmasının önünde -en azından bu konuda- engel kalmamış.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Cengiz Çubukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Oğuz aşağıdaki haber hakkında ne düşünüyorsun?

Basketbol Kulübü Altyapı Faaliyetlerine Başladı 21 Ağustos 2010 01:48:31

Doğan Hakyemez, Alaeddin Yakan ve Kondisyoner Gürbüz Gürbüzoğulları'nın da hazır bulunduğu Fatih Lisesindeki ilk toplantıda, Taner Günay ve Rüçhan Tamsöz'ün kontrolünde sporcularımızın genel durumları gözden geçirilerek kısa bir antrenman gerçekleştirildi.

Basketbol kulübü; daha önce futbol kulübünün bünyesinde olan ve Osman Arz, Engin Kanber, Osman Ekici ve Can Çuvalcıoğlu'nun bu güne kadar getirdiği altyapı faaliyetlerine, uzun uğraşlar sonunda bünyesine kattığı sporcularla ve eski ekipten hiç bir altyapı hocası dahil edilmeden kendi oluşturduğu yeni teknik heyetiyle ilk idmanını gerçekleştirdi.

Sporcu lisanslarının ve bilgi formlarının basketbol kulübüne devredilmesinden sonra, altyapımızda bulunan yaklaşık 150 sporcuya tek tek ulaşılarak ilk idman gerçekleştirildi.

Yaklaşık 150 sporcuya ulaşılmasına rağmen, sporcularımızın bir bölümünün basketbol kulübünün davetine icabet göstermemesi ise dikkatlerden kaçmadı.
              Sondan başlayayım Cengiz Abi... Sporcuların çalışmalara katılmaması kendi sorumsuzluklarıdır. Ben, kendimden örnek vereyim: 1991 ve sonrasında salon-top-saha bulsak da oynasak diye can atarken bu kardeşlerimizin olaya bakışlarını çözemedim. Evde play-station oynamak daha cazip gelmiş olabilir. Eğer ki bilinçli bir tepkiyse gerçekten şaşırdım. Daha lise dönemindeki çocukların kulüp iç yapısına dair karar verebilmeleri düşündürücü...

@ Hocalar hakkında

Doğan Hakyemez'in göreve başlaması ve takımın sportif yönetiminin kendisine bırakılması gayet doğru bir karar bence. Neden dersek? Tüm dünyada böyle işliyor da ondan. Hem bizim gibi yeni bir takıma da böylesine profesyonel biri gerekirdi işin doğrusu...

Alaeddin Hoca ve ekibi, Dodo'dan 1,5 sene önce göreve getirildi. Benim kriterlerime göre başarılı da oldular.

Taner Hoca'nın altyapıya destek vermesi de göz ardı edilmemeli. Yetiştirdiği oyuncular, elde ettiği başarılar ortada. Devamını da görürüz diye ümit ediyorum.

Ama başka bir gerçek daha var, o da Trabzon'daki öz değerler. Kulüp içi dengeleri bilmiyorum, kim kiminle ne şekilde ahbap bilemem.

Fakat, A takım, pilot takım, genç takım, yıldız takım, minik takım kategorileri birbirleriyle koordinasyon içinde çalışabilecekse Osman Hoca, A.Kadir Hoca, Engin Hoca ve Ekici Hocalara da bu ekipte yer verilebilirdi.

Ustalık-hocalık, rasyonel değerlendirmelerle analiz edebileceğimiz bir kavram değil. Yani kimin kimden ne derece üstün olduğuna karar vermek zor. Ancak biri diğerinin açığını kapatacak, eksikliklerini tamamlayacak şekilde çeşitli yaş kategorilerinde görev verilebilirdi.

Böylece şehrin içinden yetişmişsayıları bir elin parmaklarını geçmeyen bu şahısların da deneyimlerinden istifade edilirdi. Hatta şehrimize gelen diğer hocalarımıza uyum sağlamada yardımcı da olurlardı.

- Kısacası, profesyonel deneyimli isimlerle amatör ruhu temsil eden hocalarımızı bir arada görmek isterdim. Olmadıysa, olmuyorsa... Sağlık olsun...
              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak JoseDeLaCruz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                sizden rica ediyorum, daha hiç bişey başlamadan bu kadar provokatif davranmayın. bu güne kadar 1 tane bile basketbolcu yetişmedi bu şehirden. o zaman cok da başarılı değil demek bu adamlar ki istenmiyorlar. bi de bu açıdan bakın.
                Trabzon'dan yetişen "1 tane" basketbolcu için bknz.

Zaza Enden "Tatu"

Yorum

Zaza Enden "Tatu"

http://salsabasket.blogspot.com/2010...rabzondan.html
                  pardon benim cahilliğim. 15 yaşında trabzona gelmiş gürcü bi oyuncuyu trabzonlu saymam gerekiyormuş bilemedim. yaşasın siz!

Yorum

ben yapılan bir habere yorum biler yapmadan Oğuzun fikrini sormuşum bunun neresinde provokasyon var ? siz bence bizlere karşı önyargılı davranıyorsunuz, lütfen kendinizi tanıtırmısınız....

Yorum

pardon benim cahilliğim. 15 yaşında trabzona gelmiş gürcü bi oyuncuyu trabzonlu saymam gerekiyormuş bilemedim. yaşasın siz!
                      Şu mesajınız ile bu sayfalardaki ilişkiden bihaber olduğunuz anlaşılıyor.

Burada, başka yerlerdeki gibi insanlar farklı düşünceler içinde olsalar da kırıcı olmazlar. Paylaşımdır esas olan.

Sizi tanısam da cahillikle itham etmem, kaldı ki tanımıyorum.

Bir diğer konu, olayı neden "siz-biz" gibi bir noktaya taşıdınız? Biz değil TRABZONSPOR YAŞASIN!

Gelelim, 15 yaşındaki Gürcü oyuncunun alt yapısının neresi olduğuna? İlk mesajınızda "Trabzonluluk" değil Trabzon'dan yetişmek ana fikri vardı. Ben de sizinle paylaşmak istedim o haberi...

Mirsad kaç yaşında Merter tesislerinden içeri adım attı? Pastal'ları sayalım mı? Andrei Kislitsin? Selim Seva Saygın? Dusan Cantekin? Bunlar doğar doğmaz mı Efesli oldular?

O nedenle olaylara bakış açımızın bir ucu siyah bir ucu beyaz olmamalı... Elbette aralarda bir yerlerde buluşulur. Ortak başarı amacı varsa...

Yoksa... "Yaşayın siz!"
                      En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 23.08.2010, 12:01.

Yorum

• gs preston shmpert ile anlaşmış ,üzüldüm

Yorum

Zaza Enden "Tatu"

http://salsabasket.blogspot.com/2010...rabzondan.html
                          Oğuzcum şoklar içindeyim.Gerçekten sürpriz bir haber bu.Hiç hazzetmedim bugüne kadar zaza'dan.ne basketbolü ne de saha içindeki davranışları nedeniyle.Adam çıka çıka bizim ordan çıkmış.

Bu arada hemen bağlayayım, eline basketbol topunu Trabzon'da almış bir insan dünyanın neresinin vatandaşı olursa olsun Trabzon'dan yetişme bir basketbolcu olacaktır.Üstelik bu olay Trabzon'da basketbolün neredeyse hiç bilinmediği 20 sene önce olmuş.

Josedelacruz arkadaşımız forumda henüz yeni, alışacaktır sanırım özellikle basketbol sayfalarındaki yorumların tarzına.
                          ÖNCE TRABZONSPOR DİYECEKSİN…ENDÜSTRİYEL FUTBOLA HAYIR!!! #DİREN TRABZONSPOR

UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN...#KORAY ÇAPOĞLU

Yorum

• Umarım Orhan Çavuşoğlunun aşağıda yazdıklarının aksine salon eylül başına yetişir...

Salon'da Pis Kokular18 Ağustos 2010 Çarşamba
                            Birisi şu salona el atsın...

Çünkü işin içinden bir çapanoğlu çıkmak üzere. Trabzonspor Basketbol takımının, kulübün bünyesinden farklı bir yönetimi var. Basketbol takımının Başkanı Saner Ayar ve yönetimi büyük fedakarlık yapıyor, büyük özveride bulunuyor, ama birileri başka işler peşinde…

Ayar ve yönetimi Trabzonspor’a maliyet getirmeden sponsorlar aracılığıyla basketbol takımının giderlerini karşılıyorlar, 19 Mayıs Spor salonunu da Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın katkılarıyla GSGM’den Trabzonspor bünyesine aldılar.

Ancak fiziki şartları Beko Basketbol 1. Ligi maçları için son derece yetersiz olan salon tadilata alındı. 1 Eylül tarihine kadar baştan aşağı yenilenerek yeni sezona yetiştirilecek.

Buraya kadar her şey normal.

Ama bundan sonrası anormal… Tıpkı Dallas dizisi gibi...

Her şey arapsaçı gibi birbirine karıştı…

Salonun tadilat maliyeti 300 ile 400 milyar arasında düşünülürken, müteahhit firma istenilen işin maliyetini yaklaşık olarak 1 Trilyon 200 milyar civarında belirleyince iş burada koptu.

Yani iş ihale edilirken sözleşme ve fiyat konusu dikkatli yapılmadı galiba. Çünkü fiyat astronomik rakamlara çıkınca, Basketbol takımı yönetimi çalışmaları süren 19 Mayıs salonunun da hemen inşaatın durması talimatını verdi.

300 yada 400 milyar lira arasında hesap edilen tadilat giderleri nasıl oldu da düşünülen fiyatın 3 hatta 4 katına çıktı,

Burası meçhul işte

Bu kadar fark olur mu?

Hadi maliyet hesaplanandan 2 kat fazla oldu, normal diyelim,

3 yada 4 kat nasıl olur?

İşte buna aklım almıyor.

İşi yapacak firma fiyat vermekte serbest. 10 Trilyon’da diyebilir. Bu onların hakkı ancak sizin de işi onlara yaptırıp yaptırmamak hakkınız.

Adama şu işi kaça yaparsınız dersiniz oda size fiyat verir.

Salonla ilgili dedikodular da ayyuka çıktı .

Basketbol yönetimi neden susuyor.

Sn Trabzonspor Basketbol Takımı Genel Menajeri Doğan Hakyemez neden firmanın parasal anlaşmazlık nedeni ile işten el çektirildiğini söylemeyerek, “Firma kendi işini bitirdi, sadece boya ve sıva işi kaldı onları da biz üstendik. 1 Eylül’e kadar salonu bitireceğiz” diyor.

Ortada bir gariplik var anlayacağınız. Yada birilerini dikkatsizliği var.

Birileri çıkıp açıklamaz mı.

Neden kimseden çıt çıkmıyor….

Cevap bekleyen çok soru var

*Salon 1 Eylül tarihine yetişecek mi?

*Serkan inşaat çalışmaları durdurdu mu ,durdurduysa neden?

*Tadilatın adı geçen inşaat firmasından alınma sebebi ne?

*Bundan sonra ki inşaatı hangi firma yapacak ?

*Maliyet nasıl karşılanacak.?

*Salon hesaplandığı gibi 300 yada 400 milyara mı yapılacak,yoksa 1 trilyonun üstündeki bir rakama mı çıkacak?

*İşin durdurulması talimatını kim, yada kimler verdi?.

*Bazı basın mensuplarının bu olayla ne gibi ilgisi var , varsa yakınlığı ne kadar?.

Hadi beyler kamuoyu cevap bekliyor.

300 ile 400 Milyar lira arasında hesap edilen maliyet tadilat işi nasıl oldu da 4 kat arttı…

En fazla da bu soru cevap bekliyor. Konu içinde ismi geçenlerin tümüne bu sütunlar açık…

Yeter ki konuşsunlar….

Yorum

• Barış Ermiş'in takıma dahil edilmesiyle forma şansı iyice azalan Evren Büker, milli takımdan affını istemiş. Başarılı oyuncu 2 gün dinlendikten sonra yeni takımı Medical Park Trabzonspor'un kampına katılacakmış. Takımdan ayrılacak diğer oyuncuların Cevher ve Fatih olması bekleniyor. Haberin kaynağının Basketdergisi olduğunu belirtelim.
                              mixbasket

Baris Ermis'in sampiyonaya gunler kala milli takima alinmasi Evren Buker'in onunu kapadi maalesef.Umarim bunun moral bozuklugunu ustunden kolayca atar.Kendimi onun yerine koyup dusundugumde hic de kolay bir durum olmadigini anliyorum.

Yorum

• arkadaşlar neden basket takımımız ile ilgili basında veya forumlarda herhangi bir haber-fotoğraf yok.....yiter yaaaaaaaaaaaa

Yorum

Yükleniyor...
                                X