Larkin'in oynamama sebebi lig lisansının çıkmamasıymış.Duyduklarıma göre fb'nin Türk milli takımına oyuncu göndermeme kararından sonra Biberovic yerine Larkin'in yeniden devşirme kontenjanından milli takıma alınacağı ve bu nedenle yerli statüsüne döneceği için lisansın çıkarılmadığı.Bu aslında Ataman'ın Mvp Larkin olmalıydı sözünden ve Efes'in ona 4 yıllık iyi bir kontrat vermesinden belliydi.
Daha önce de yazmıştım.Önlerinde herhangi bir turnuva ya da ciddi maç yokken efelik yapıp,bir karar aldılar.Şimdi Avrupa Şampiyonası kapıda,Dünya Şanpiyonasına gitme maçları da oynanacak.Baktılar eldeki oyuncularla İzlanda ve Hollanda gibi takımları bile yenemiyorlar tornistan yaptılar.
En son Ozan Yılmaz tarafından düzenlendi; 01.10.2024, 18:12.
Ergin Ataman'ın yapması gereken şu.Nasıl ki Larkin'i, sakat olduğu ve bu milli takım doktorları tarafından teyit edildiği halde milli takıma çağırıp,kadrodan çıkarmayıp ceza almasına sebep olmuşsa şimdi de fb'li Biberovic'i milli takıma çağırması gerekir.Göndermesin kulübü.Ceza belli.Yerli statüsünde oynama hakkı elinden alınacak.Larkin'e,hem de haksız şekilde, yapıldığı gibi.Milli takım bir kulübün keyfine bırakılamaz.
Fiba Kadınlar süper kupa maçında "salıncak"kavgası.
Aynı holdinge bağlı iki takım taraftarı Fiba organizasyonunda birbirine girerek yine ülkeyi Avrupa'ya rezil ettiler.Maç tatil oldu,yeni yapılan Abdi İpekçi'nin zemini oynanamaz hale geldi.
Trabzon haritadan silinjjfghfd.
En son Larking tarafından düzenlendi; 02.10.2024, 21:26.
Fiba Kadınlar süper kupa maçında "salıncak"kavgası.
Aynı holdinge bağlı iki takım taraftarı Fiba organizasyonunda birbirine girerek yine ülkeyi Avrupa'ya rezil ettiler.Maç tatil oldu,yeni yapılan Abdi İpekçi'nin zemini oynanamaz hale geldi.
Trabzon haritadan silinjjfghfd.
Aa, İstanbul'da oluyor mu öyle şeyler? Üstelik salon sporlarında! Medeniyetin kaynağı fenerbahçe ve beşiktaş gibi iki çınarın böyle konularla anılmasını dış güçlere ve Trabzonspor'a bağlayan çıkmadı mı henüz?
Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında taraftara kapalı olan BGM, FIBA Süper Kupa maçında holiganlara açılıyor. Harika...
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Ergin Ataman'ın Eurohoops'a verdiği röportajdan: (Geçen sezon başında Larkin ve Wikbekin olayı ile ilgili soru üzerine)"Ancak ben kimseyi cezalandırmadım.Herkes benim cezalandırdığımı düşünüyor ama federasyonun kuralkarı var.Fazla spekülasyon yapmak istemiyorum ama Shane ve Scottie'nin durumları FARKLIYDI.VE BU BENCE BİRAZ EFES VE FENERBAHÇE ARASINDAKİ REKABETİN DENGELENMESİYLE ALAKALIYDI"
Bir yıl sonra Milli takım koçundan gelen itiraf normal bir ülkede hem kendisini hem de Tbf başkanını koltuğundan ederdi.Ama normal bir ülke olduğumuz en şyimser tabirle tartışmalı olduğu için bunu beklemiyoruz tabii.Ergin Ataman'ın "bence" olarak anlatmaya çalıştığı şey tam da olan şey.Bunu bu sayfalarda biz de o zaman yazmıştık.Kurallar değil,"denge"kriter alındı.Wilbekin'in ceza alması kesindi,"denge"uğruna masum Larkin'de cezalandırıldı.Aslında bu geçen sezon şampiyonluğunu bile etkileyen görevi kötü kullanmaya kadar gidebilecek bir olay.Larkin haksız ceza almayıp,yerli hakkını kaybetmeseydi Efes final serisine Larkin+5 yabancı ile çıkabikecekti ve bu her şeyi değiştirebilirdi.
Röportajın buraya almadığım kısmında Larkin ile ilgili yaşananları anlatırken "yanlış anlama oldu"tabirini kullanıyor.Ama Larkin'in ceza alma sürecinde hiç böyle bir şey söylemedi,sustu.Ne ile yarayacaksa şimdi söylüyor,tabii ki kendi işine yaradıpı için.Larkin'e ihtiyacı var ve bir nevi "affına"gerekçe hazırlıyor.Peki Efes'in giden şampiyonlupu ne olacak onu kim telafi edecek.Kimse kimseyi kandırmasın.Ergin Ataman isteseydi Larkin ceza almazdı.Sakatlığından dolayı kadrkdan çıkartabilirdi ya da Larkin'in Wilbekin'den farklı şekilde keyfi olarak gelmemezlik etmediğini kamuoyuna açıklayabilirdi.Yapmadı,sustu.O da kendi "dengelerini"gözetti.Efes koçu olsa izin vermeyeceği şeyi Pao koçu olarak görmezden geldi.Belki o da Efes'ten belki de yerine gelen koçtan böyle küçük bir intikam almak istedi.
En son Larking tarafından düzenlendi; 03.11.2024, 16:01.
Ergin Ataman'ın Eurohoops'a verdiği röportajdan: (Geçen sezon başında Larkin ve Wikbekin olayı ile ilgili soru üzerine)"Ancak ben kimseyi cezalandırmadım.Herkes benim cezalandırdığımı düşünüyor ama federasyonun kuralkarı var.Fazla spekülasyon yapmak istemiyorum ama Shane ve Scottie'nin durumları FARKLIYDI.VE BU BENCE BİRAZ EFES VE FENERBAHÇE ARASINDAKİ REKABETİN DENGELENMESİYLE ALAKALIYDI"
Bir yıl sonra Milli takım koçundan gelen itiraf normal bir ülkede hem kendisini hem de Tbf başkanını koltuğundan ederdi.Ama normal bir ülke olduğumuz en şyimser tabirle tartışmalı olduğu için bunu beklemiyoruz tabii.Ergin Ataman'ın "bence" olarak anlatmaya çalıştığı şey tam da olan şey.Bunu bu sayfalarda biz de o zaman yazmıştık.Kurallar değil,"denge"kriter alındı.Wilbekin'in ceza alması kesindi,"denge"uğruna masum Larkin'de cezalandırıldı.Aslında bu geçen sezon şampiyonluğunu bile etkileyen görevi kötü kullanmaya kadar gidebilecek bir olay.Larkin haksız ceza almayıp,yerli hakkını kaybetmeseydi Efes final serisine Larkin+5 yabancı ile çıkabikecekti ve bu her şeyi değiştirebilirdi.
Röportajın buraya almadığım kısmında Larkin ile ilgili yaşananları anlatırken "yanlış anlama oldu"tabirini kullanıyor.Ama Larkin'in ceza alma sürecinde hiç böyle bir şey söylemedi,sustu.Ne ile yarayacaksa şimdi söylüyor,tabii ki kendi işine yaradıpı için.Larkin'e ihtiyacı var ve bir nevi "affına"gerekçe hazırlıyor.Peki Efes'in giden şampiyonlupu ne olacak onu kim telafi edecek.Kimse kimseyi kandırmasın.Ergin Ataman isteseydi Larkin ceza almazdı.Sakatlığından dolayı kadrkdan çıkartabilirdi ya da Larkin'in Wilbekin'den farklı şekilde keyfi olarak gelmemezlik etmediğini kamuoyuna açıklayabilirdi.Yapmadı,sustu.O da kendi "dengelerini"gözetti.Efes koçu olsa izin vermeyeceği şeyi Pao koçu olarak görmezden geldi.Belki o da Efes'ten belki de yerine gelen koçtan böyle küçük bir intikam almak istedi.
Programı seyrettim. Wilbekin ile Larkin'in durum ve davranışlarının farklı olmasına rağmen, aynı yaptırıma maruz bırakılmasının şaşkınlığını yaz döneminde paylaşmıştık. Devşirme hakkı için Nunn iddia edildiğinde hemen Ataman tarafından yalanlanmıştı. Açıkçası bu karara şaşırdım. Bunun böyle bir podcastte açıklanması da, ilginç. LeBron'un "Decision"ı aklıma geldi...
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Larkin'in yabancı statüsünde lig lisansının çıkarıldığını ve milli takıma dönse bile bu sezon yerli statüsünde oynayamayacağını şaşkınlıkla öğrendik.
Bunun bir izahı yok.Çünkü Efes'in Larkin'le ile ilgili gelişmeden önceden haberinin olmaması mümkün değil.Hatta bunun Efes'e Larkin'in kontratı uzatılırken taahhüt edildiği söyleniyor.(Söylenmemiş olsa bile geçen sezon sonunda Ergin Ataman,EL MVP'si Larkin olmalıydı demişti, o zaman bunun "af" işareti olduğunu yazmıştım, ben buradan anladım Efes GM'si anlayamadı herhalde)İşin daha ilginç yanı Larkin ligde 1 dakika oynamadı,kadroya bile alınmadı zaten zayıf rakiplere karşı ihtiyaç da yoktu. Şimdi ortada böyle bir durum varken niye lisansı çıkarıldı ve yerli statüsünde oynama hakkı kaybedildi.Aslında benim bir teorim var.Larkin'in yerli statüsünde oynayıp,oynayamayacağı Wilbekin'e göre belirleniyor. Wilbekin yerli olarak oynayamıyorsa(statüsünü kaybederse ya da sezonu kapatırsa)Larkin'de yerli olarak oynayamıyor.Bir şekilde bu engelleniyor. Wilbekin sezonu kapatınca,Efes GM'si de herhalde durumu dengelemek(!) için apar topar Larkin'in yabancı statüsünde lig lisansını çıkardı(muhtemelen Ergin Ataman'ın itirafında yer alan, hukuku değil dengeyi gözetenler bunu ona yaptırttı)Mustafa Denizli'nin meşhur "İçimizdeki İrlandalı'lar"lafı geliyor akıllara.
Larkin yerli olsa büyük avantaj olacaktı.Normal sezonda değil ama muhtemel fb ile oynanacak lig finalinde.Sahadaki bir yerli de Larkin ile sağlanabilecekti en az 25 dakika.4+3 yabancı+Larkin+Doğuş ve Ercan ile 10 kişilik EL rotasyonu ile lig finaline çıkılabilecekti.Şimdi milli takımda oynamayacak Biberovic(bir devşirme oynatma hakkı var) yerli statüsünde oynayacak,yoğun maç trafiğinde bir de milli maç oynayacak Larkin ise yabancı.Ne güzel dünya!
En son Larking tarafından düzenlendi; 06.11.2024, 14:20.
Yorum