Efes ligi alır ama Final Four oynarmı orası kesin değil ben oynar diyorum ama diğer takımlarda çok iyi Sienayıda yendiler o kadar eksiğe rağmen ama belli olmaz..
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Türkiye Basketbol Ligleri
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
efesin en büyük şansı ergin ataman ve oyuncularının çoğuyla daha önce çok uyumlu bir şekilde çalışmış olmasıdır sinan engin ikilisinin milli takımdaki başarısını efese taşır ender de vuyaniçle iyi bir ikili oluşturabilirse bence final four kaçınılmaz olur çünkü pota altında zaten yeterince sertlik oluşturacağına inanıyorum kaya kerem kasun ile kakiozis daha çok dışardan oynamayı seviyor benim en merak ettiğim charles smitt in performansı o da iyi olursa efesin önü çok açık ilk defa bu kadar derli ve mücadeleci bir kadro kurdular ahh bide kerem tunçeriyi alabilselerdisadist trabzonsporun mazoşist yaptığı taraftarı
Yorum
-
Çok fena transferler yaptılar valla. Darmaduman ederler bu sene ortalığı. Mario Kasun ve Kakouizis'in kalitesini zaten herkes biliyor. Kaldı ki yanında engin atsür ve sinan güler gibi yıldızı parlayan oyuncular. Bir de shumpert ı aldılar iddiasını duydum doğru mudur bu?
Yorum
-
Efes Pilsen rövanşı vermedi
Beko Basketbol Ligi'nin şampiyon adaylarından Efes Pilsen, sezon öncesi Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla yaptığı hazırlık maçını 77-69 kazandı.
Karşılaşmaya iyi başlayan Efes Pilsen, rakibinin maç boyunca yaşadığı top kayıplarını iyi değerlendirirken, hücumda da etkili bir oyun sergiledi. Lacivert-beyazlılarda özellikle Smith, dış atışlardaki skorer oyunuyla takımının galibiyetinde önemli katkı sağladı.
İki takım arasında Yunanistan'da yapılan hazırlık maçını ise Panathinaikos 94-87 kazanmıştı. Bu arada maç öncesinde salonda elektriklerin kesilmesi nedeniyle mücadele geç başlarken, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit düşen güvenlik görevlileri için saygı duruşunda bulunuldu.
Salon: Ayhan Şahenk
Hakemler: Recep Ankaralı, Murat Biricik, Uğur Özen
Efes Pilsen: Vujanic 6, Sinan 3, Thornton 12, Kerem 1, Kaya 6, Kasun 7, Smith 25, Ender 7, Barış 2, Shumpert 6, Kakiouzis 2
Panathinaikos: Diamantidis 3, Nicolas, Batiste 13, Perperoglou 17, Tsartsaris 5, Pekovic 7, Kecman 2, Fotsis 8, Jasikevicius 4, Verginis 6, Hatzivrettas 4
1. Periyot: 19-17
Devre: 49-37
3. Periyot: 63-52-1461 TRABZON-
Yorum
-
Kakiouzis: "Efes Pilsen ile şampiyonluk yaşamak istiyorum..."
Efes Pilsen’in yeni transferlerinden Michalis Kakiouzis basketbol hayatını, oyunculuğunu ve Efes Pilsen’deki hedeflerini anlattı.
- Avrupa’da başka takımlardan da cazip teklifler almana rağmen Efes Pilsen’i tercih ettin...
Efes Pilsen bir Euroleague takımı. En önemlisi de koç Ergin Ataman ile daha önce Montepaschi Siena takımında çalışmıştım. Onu tanıdığım ve güvendiğim için Efes Pilsen’i tercih ettim. Bunların yanında Efes Pilsen mücadele ettiği her kulvarda zirveye oynayan bir takım. Benim için en önemli şey de şampiyonluklara oynayan bir takımda forma giymektir.
- Efes Pilsen’den teklif gelince daha önce ülkemizde forma giyen Rentzias ile konuştun mu?
Konuştum. Kendisine İstanbul’un nasıl bir şehir olduğunu sordum. Aslında onunla konuşmaya çokta ihtiyacım yoktu çünkü Efes Pilsen’deki birçok oyuncuyu daha önceden tanıyorum. Vujaniç, Kasun ve Smith çok iyi tanıdığım oyuncular.
- Yunan halkında hala Türkler’e karşı olumsuz bir ön yargı var mı?
Geçmişte belki Türk ve Yunan halkları arasında bazı tartışmalar yaşanmış olabilir ama bunlar çok eski yıllarda kaldı. Benim yaşımdaki insanlar için artık bunların hiçbir önemi yok. Türkler hakkında benim en ufak bir ön yargım yok. Buraya geldiğimde çok misafirperver bir şekilde karşılandım. Kimse bana Yunan demedi, herkes bana çok ilgi gösterdi ve bir basketbolcu olarak yaklaştı. Ben gerek Yunanistan Milli Takımı ile, gerekse oynadığım kulüpler ile İstanbul’a defalarca geldim. Türkler’den hiçbir şekilde en ufak bir olumsuz tavır görmedim. Eminim Yunan halkı da böyle düşünüyordur. Çünkü biliyorsunuz, Yunanistan Ligi’nde de Türk oyuncular vardı. Ben esasen hiçbir ülkenin vatandaşının Yunanistan’da bu tür bir olumsuz yaşadığını sanmıyorum.
- Yaklaşık iki aydır Efes Pilsen ile birliktesin. Takımı yeterince tanıdın. Türkiye’deki ve Euroleague’deki diğer ekipleri de biliyorsun. Yeni sezonda Efes Pilsen’in hedefleri nedir?
Ben Yunanistan’da, İtalya’da ve İspanya’da oynadım. Oralarda ’Türk basketbolu’ dendiği zaman insanların aklına ilk olarak Efes Pilsen geliyor. Çünkü Efes Pilsen’in basketbol kültürü ve her sene şampiyonluğa oynayan bir karakteri var. Bu yüzden de Efes Pilsen’in hedefi; Türkiye’de lig şampiyonluğunu ve Türkiye Kupası’nı kazanmak, Euroleague’de Final Four oynamak olmalıdır. Final Four’un altındaki bir dereceyi başarı saymıyorum çünkü biz çok iyi bir takımız. Türk basketbolunu uzun zamandır takip ediyorum. 2-3 yıldır çok güçlendi. Eskiden şampiyonluğa oynayan 1-2 tane takım varken şimdi bu sayı çoğaldı.
- Oynadığınız maçları sonradan izleyip özeleştiri yapıyor musun? Kakiousiz nasıl bir oyuncudur?
Her maçtan sonra seyrediyorum kendimi... Böylelikle iyi ya da kötü yönlerimi görüyorum. "Kakiouzis nasıl bir oyuncudur?" sorusuna gelince... Ben hiçbir zaman "Kakiouzis iyi bir oyuncudur" demem. Her zaman kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bir maçta yaptığım hatayı tekrarlamamak için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Ama tabii farklı mağlup olduğumuz veya çok kötü oynadığım maçları seyredince kendime çok kızıyorum, çıldırıyorum.
- Skor olarak baktığımızda bazı maçlarda 20, bazı maçlarda da 4 sayı atan bir Kakiouzis var... Bunun sebebi nedir?
Benim felsefem; her şeyden önce takımıma faydalı olmaktır. Geçmişime bakarsanız 30 sayı attığım maçlar olduğunu da görürsünüz. Bir pota altı oyuncusu olduğum için öncelikli hedefim savunmada takımıma faydalı olmaktır. 30 sayı attığım bir maçı takımım kaybediyorsa o performansımın benim için hiçbir anlamı yok. Ama ben 5 sayı atıp, yanında da 12 ribaund alayım ve o ribaundlar da sayıyla sonuçlansın, o zaman kendimi sayı atmış kadar mutlu hissederim. Önemli olan takımıma defansif anlamda katkıda bulunmak. Ben her zaman sahaya 30 sayı atmak için değil takımımın kazanması için dua ederek çıkarım. Her oyuncunun saha içinde görevleri farklıdır. Kendimde başarılı bulduğum özelliğim de; pota altında savaşarak ribaund almak ve takımımı sayı yemekten kurtarmaktır.
- Maçlardan önce yaptığın bir uğur var mı?
Uğurum forma numaramdır. 15 numaranın bana uğur getirdiğine inanırım.
- Antrenman-kamp-maç üçgeninde geçen bir hayat... Zaman zaman sıkılıp, "Yeter artık! Evime gitmek istiyorum" dediğin anlar oldu mu hiç?
Hiç böyle düşünmedim. Böyle düşündüğüm an basketolu bırakırım zaten. Ben antrenman ve maçlardan arta kalan zamanlarımı da basketbol ile değerlendiririm. Genç takımlardan tutun NBA’e kadar her türlü basketbol maçını izlerim.
- 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde sürpriz sonuçlar alındı. Fransa ve İtalya baraj maçlarına kalırken, İngiltere ve Makedonya grup birincisi olarak finallere kaldı. Avrupa basketbolunda neler oluyor? Bir devir kapanıp yeni bir devir mi açılıyor?
Avrupa basketbolunda değişen çok şey var. Gün geçtikçe güçleniyor ve NBA seviyesine daha çok yaklaşıyor. Fransa ve İtalya’nın bu duruma düşmeleri tabiiki sürpriz ama benim düşünceme göre, İngiltere ve Makedonya gibi yeni ülkelerin ortaya çıkması Avrupa basketbolunun gelişmesi açısından iyi bir şey.
- Basketbolda fiziksel güç her geçen daha fazla önem kazanıyor, özel yetenekler ikinci plana düşüyor. Bu sence iyi bir şey mi? Yani, basketbol güzelleşiyor mu, çirkinleşiyor mu?
Bence basketbolda gördüğünüz her değişiklik, yenilik basketbolun ilerlemesi için bir etkendir. Bütün oyuncular fiziksel güçlerini artırmaya gayret ediyor. Bu da basketbolu geliştiren bir şey. Çünkü fiziksel gücünü geliştiren oyuncu daha atletik ve seri oluyor.
- Rus ve Yunan kulüplerinin basketbola yaptıkları yatırımları artırmaları transfer ücretlerine tavan yaptırdı. Bazı Euroleague kulüpleri NBA’den gelen bazı oyunculara yılda 7 milyon dolar gibi rakamlar ödemeye başladılar. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsun? Gidişat iyi mi, kötü mü?
Transfer ücretlerinin yükselmesi oyuncular için iyi bir şey tabiiki! Ama ben bir oyuncuya bu kadar çok para verilir mi, tereddüt içindeyim. İyi oyuncular mutlaka iyi parayı hak ediyorlardır, fakat siz isterseniz 100 milyon dolara oyuncu getirin, takım olamadıktan sonra başarıyı yakalayamazsınız. Bu sene Pekin Olimpiyatları’nda Amerika Milli Takımı çok rahat bir şekilde şampiyon oldu. Bunun da sebebi bir takım gibi oynamalarıydı. Dream Team gerçekten ilk defa bir takım oldu.
- Söylemek istediğin başka bir şey?...
Efes Pilsen ile şampiyonluk yaşamak istiyorum…En son Özge tarafından düzenlendi; 13.10.2008, 21:54.-1461 TRABZON-
Yorum
-
Efes Pilsen'de Kasun 3 hafta yok
Beko Basketbol Ligi'nde yeni sezonun başlamasına az bir süre kala Efes Pilsen'de Mario Kasun ve Kaya Peker'in sakatlıkları can sıkıyor.
Sağ el bileğinden sakatlanan Efes Pilsen'in yeni transferi Kasun'un 3 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirilirken, omzunda sakatlığı olan Kaya'nın ise ilk hafta maçına yetiştirilmesi için çalışıldığı bildirildi.
Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, Mario Kasun'un elinde ciddi bir sakatlığı bulunduğunu ifade ederek, ''Sanırım 3 hafta oynamayacak. Kaya'nın durumu ise belirsiz. İlk lig maçına yetiştirmeye çalışıyoruz. Ligde oynayamazsa da Avrupa Ligi'ndeki Partizan maçına yetiştireceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.-1461 TRABZON-
Yorum
-
İlk olarak Özge tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBenim felsefem; her şeyden önce takımıma faydalı olmaktır. Geçmişime bakarsanız 30 sayı attığım maçlar olduğunu da görürsünüz. Bir pota altı oyuncusu olduğum için öncelikli hedefim savunmada takımıma faydalı olmaktır. 30 sayı attığım bir maçı takımım kaybediyorsa o performansımın benim için hiçbir anlamı yok. Ama ben 5 sayı atıp, yanında da 12 ribaund alayım ve o ribaundlar da sayıyla sonuçlansın, o zaman kendimi sayı atmış kadar mutlu hissederim. Önemli olan takımıma defansif anlamda katkıda bulunmak. Ben her zaman sahaya 30 sayı atmak için değil takımımın kazanması için dua ederek çıkarım. Her oyuncunun saha içinde görevleri farklıdır. Kendimde başarılı bulduğum özelliğim de; pota altında savaşarak ribaund almak ve takımımı sayı yemekten kurtarmaktır.HADDİNİ BİLEN MERTTİR,VATAN BÖLÜNMEZ TEKTİR,CUMHURİYET İÇİNDE CUMHURİYET KURAN NAMERTTİR!NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
SERHAT KIRKAYAK,BÜNYAMİN KAHRİMAN,AHMET MUHAMMET DEMİREL VE MESUT KELEŞ!SİZİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ!21.12.2009
Takım tutmak farklı, adam tutmak farklı...
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum