Her açıdan ilginç bir maç bizi bekliyor. Tofaş bu sene ligin üstünde yer alan fenerbahçe, anadolu efes ve türk telekom'u kendi sahasında yendi. deplasmanda oynadıkları bütün maçları kaybettiler. fiba şampiyonlar liginde de 4 maç oynadılar 2 galibiyet 2 mağlubiyetleri var. tofaş ile geçmiş dönemlerde trabzon'da oynadığımz maçlarda bariz üstünlüğümüz var. maça kadar bayağı süre var takımın iyi hazırlanması lazım bu maçta da olası bir mağlubiyet çıkarsa ligin geri kalanında sıkıntı yaşarız. bu kadar para harcanıp kurulan kadro şu ana kadar beklentilerin çok altında kaldı.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
BSL 10. Hafta | Trabzonspor - Tofaş | 5.12.25 Cuma - 19:00
Daraltma
X
-
-
Bu seviye için iyi bir koça sahipler, Emil Rajkovic. Kendisinden, yazın TOFAŞ'a gitmeden önce bahsetmiştim.
Önceki sezonlara göre düşen bütçeleriyle yola geç çıktılar. Buna rağmen fena takım kurmadılar:İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKoç konusunu belirlemek lazım. Ernak ısrarı gereksiz. Özhan Hoca, Aliağa'ya gitti. Kaldı, Sarıca.
Ben olsam Emil Rajkovic tarzı genç bir koçla başlar, sabırla giderim. Dört yıl Polonya, altı sezon VTB'de çalıştı. Maksat basketbol olsa, onlar da böyle yapardı.
Perez - Özgür
Besson - Thomasson
Furkan - Tolga - Lewis
Yiğitcan - Whaley
Blazevic - Kidd
Yedi yabancılarının dördü 2001 ve sonrası doğumlu. Sezon içinde Furkan'ı eklediler. Şut zaafını gidermek için yaptılar, beklediklerini şimdilik alamadılar. Bence Furkan onların enerjisini de aşağı çekti.
TOFAŞ ligin en çok asist yapan takımı. Rakibi çok top kaybına sürükleyemiyorlar ve hücum ribaundu verdikleri için en fazla pozisyon veren takım durumundalar.
Bize bakarsak, ilk sekiz maçta faul atışlarında ciddi bir fark görüyoruz. Rakipler bizden 7,4 fazla faul atışı kullanıyor ve çizgden 5,1 sayı fazla buluyorlar. Faul hakkımızı erken dolduruyoruz. İlk dört faulü atışta yapıyoruz.
Bizim artımız boyalı alan. Ana skorerimiz Reed'in çembere atak ederek oynaması buradaki baş faktör.
Kazandığımız dört maçta yay gerisini 31%'le, kaybettiğimiz beş maçta ise 41%'le savunabildik.
Önceki dönemde TOFAŞ'a karşı on iki lig maçı yaptık, altısını kazandık. 2010-11'deki Türkiye Kupası maçını onlar kazanmıştı.En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 2 gün önce.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Milli araya girmişken ilk dokuz haftadan bazı bireysel istatistikleri paylaşayım:
* Ligin (Takımın demiyorum) en düşük eFG%'yle oynayan oyuncusu Dae Dae Grant. Usage Rate sıralamasında ise bütün ligde sekizinci sırada. Bunları tamamlayan son veri Hücum verimliliğinde sondan altıncı sırada olması.
Böyle bir performansa katlanılamaz.
* Savunma Verimliliğinde lig sekizincisi Angel Delgado. Son iki maçta doksanlarda yememizin bir sebebi de onun olmamasıydı...
* Hücum Verimliliği - Savunma Verimliliği Diferansiyelinde lig sekizincisi Tres Tinkle (Hücum verimliliği ve eFG%'de de o sıralarda)... Bu adam geçen sezon ligin en verimli beşindeydi. Ve hocamız ona 18,1 dakika verebiliyor rotasyonda.
* Genel reytinglerde Reed lig beşincisi.En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 2 gün önce.Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
Silins ülkesinde röportaj vermiş:
"BSL'nin gücünü hissettim. Türkiye'de çok fiziksel bir basketbol oynanıyor. İspanya'ya benzer ancak İspanya'da daha çok hız ve kalite ön planda. Oyuncuların bireysel becerileri burada çok yüksek. Ligde insanlar fiziksel oynamaya alışkın, hakemler buna izin veriyor. Seviye yüksek, kesinlikle ACB ligi ile karşılaştırılabilir.
Yedek oyuncunun rolü hakkında özel bir açıklama yapılmadı. Uzun oyuncularımızdan biri olan Dominik Milli Takımı pivotu Angel Delgado'nun ligdeki en yüksek maaşlı pivotlardan biri olduğunu belirtmek gerekir. Durumun en başından beri farkındaydım. Onun sırtında bir sorun var. Uzun vadeli olmayacak - iki ila üç hafta sonra muhtemelen geri dönecek. Bir başka uzun oyuncu daha transfer edildi - Royce Hamm Jr. Şu anda daha iyi oynuyor, gelecekte nasıl olacak göreceğiz.
Kulübün Türkiye play-off'ları için böyle bir kadroya sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Trabzon geçen yıl İkinci Lig'de oynadı, bu yıl ise bambaşka, yeni bir kadro. Hâlâ biraz daha oynamamız, incelikleri geliştirmemiz gerekiyor, ancak sezon sonunda takımın ilk sekizde yer almasına şaşırmam."
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
-
maç deplasmanda olsaydı kesin tofaş galip gelir derdim ama sahamızda tofaş'a karşı şansımız tutuyor. bu kadar para harcayıp yukatel merkezefendi ile aynı galibiyet alabilmişiz hakikaten rezalet be kardeşim ne diyelim. ilk yarı bitene kadar tofaş ve aliağa'yı ne yapıp edip yenmemiz lazım. diğer maçlar ne olur bilmem.
Yorum
-
Delgado'nun yokluğunda bile yeteri kadar süre vermeyen koç bayram etmiştir.İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSilins sakatlığı sebebiyle Letonya millî takımından çıkarılmış.
Yorum
-
yukatel, bursa çok fena yaktıda efes soru işareti bendeİlk olarak Doğukan Uçan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleanadolu efes kokoşkov'u yollamış. şunları trabzon'da yenemeyerek çok büyük fırsat teptik. üstelik maça da eksik kadroyla gelmişlerdi. bir daha da böyle kötü halde yakalar mıyız bilemiyorum. o maçta tamamen bizim hatalardan dolayı kaybedildi. efes, yukatel, bursa maçları bizi yaktı.
Yorum
-
ligde olcakmı abiİlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSilins sakatlığı sebebiyle Letonya millî takımından çıkarılmış.
Yorum
-
Letonya Federasyonunun açıklamasında gördüm. Sorun ne ve ne kadar etkileyecek bilmiyorum.İlk olarak efeborasaral tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
ligde olcakmı abiAkıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum