Yerli transferi yapılacakmış. Kimler alınabilir?
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
BSL 6. Hafta | Pınar Karşıyaka 69 - 85 Trabzonspor | Maç Sonucu
Daraltma
X
- 
Muhaymin Mustafa ?İlk olarak Mehmet Cihan Kocaman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYerli transferi yapılacakmış. Kimler alınabilir?Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur...
Yorum
 - 
Berk Demir benim adamim ya, begeniyorum genel olarakİlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBerk Demir çaktırmadan 13 sayı 7 rib 5 ast 1 blk 3/4 üç sayılık...
*
İlk yarı: 10 top kaybı
İkinci devre (İlk 16 dakika): 1 top kaybıTrabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı
Yorum
 - 
Bence Grant ve Silins çıkılması gereken oyuncular.İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleRakibin güç seviyesini bir kenara koyarsak, gelen giden oyuncular sonrasında rotasyonu merak ediyordum.
Bir numarada, Taylor (20-25 dk) ve İ. Cem (15-20 dk) gibi göreceğiz.
İki numarada yine Reed 30 dakika civarı oynayacak gibi duruyor.
Okben'in gitmesinden sonra üç ve dört numaralarda seksen dakikayı Yeboah - Tinkle - Berk paylaştı. Yeboah üçte, Berk dört, Tinkle her iki pozisyonun back upı gibi... Burada kritik nokta şu, Tinkle'ı hücumda kısa bir oyuncu savunursa içeride post - up oynatıp, uzunla savunurlarsa perimeterde doğru kullanabilirsek Reed'i rahatlatır ve Okben'i aramayız. Savunmada zaten büyük kalacak.
Beş numarada Delgado - Hamm oynayacak. Ege de onları tamamlar...
Kalıyor Grant ve Silins. Grant'in şutundan fayda görmüyoruz. Hiç ısrar etmemek lazım. En kötü, Reed'i dinlendirmek (10 - 15 dk) için sezon başında söylediğim ikinci beşin atıcısı rolüne evrilebilir... Belki hoca kendisine hala inanıyordur. Sezon içinde üçüncü PG olarak elinin altında tutmak istiyordur. Bu durumda Silins boşa çıkıyor ne yazık ki.
Bugün şu görülmüştür herhalde: Bursa ve Merkezefendi maçlarında Grant yerine Yeboah ve Tinkle'ı oyuna daha fazla sokabilseydik, kazanırdık. Haybeye iki maç verdik.
Arkada dönen olayları bilemiyorum ama kavga vs gibi bi şey olmadığı düzlemde Grant gibi mevcut hali yetersiz bir oyuncuda ısrar etmek, Gordon gibi maç alan bir oyuncudan vazgeçmek akıl işi değildi.
Mevcut kadroda 1de Taylor’dan da pek memnun değilim. Bana kalsa Gordon’u tutar Taylor’u almaz, Grant yerine de Reed’in ikinci atıcısı olacak birisini ayarlardım.
Ya da Gordon-Reed ikilisine 2 numarada süreyi paylaştırıp 1e Grant ya da Taylor yerine daha iyi bir oyun kurucu isme yönelmeye çalışırdım.
Bu haliyle yapılanma biraz garip oldu.
Yorum
 - 
Bursaspor ve Merkezefendi mağlubiyetleri ancak Bahçeşehir, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımları yenerek telafi edilir.İlk olarak Doğukan Uçan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülemanisa'yı deplasmanda yenecek gücümüz var. o maç şimdi çok kritik hale geldi. bursa ve merkezefendi mağlubiyetini telafi etme şansımız var.
Yorum
 - 
Aslında Grant dışında kurulan takım, teorik olarak gayet iyiydi. Bunu yaz boyunca detaylıca konuştuğumuz için tekrar edip okuyanları sıkmayayım. Grant de tolere edilebilirdi. Fakat koç, roller ve rotasyonda çok büyük hatalar yapıp bu hatalarda ısrar etti. Ne yazık ki bu süreç, iki oyuncunun takımdan ayrılmasıma, birinin tribüne çıkmasına ve iki yeni oyuncuya mâl oldu. Bütün bu gel gitler, zaman ve malî maliyet demek. Takım olma gecikiyor. Hamm geleli iki üç gün oldu mesela... Şehre, koça, arkadaşlarına alışacak... Ve tabii bunların hepsi ekstra harcama.İlk olarak btnyldz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Bence Grant ve Silins çıkılması gereken oyuncular.
Arkada dönen olayları bilemiyorum ama kavga vs gibi bi şey olmadığı düzlemde Grant gibi mevcut hali yetersiz bir oyuncuda ısrar etmek, Gordon gibi maç alan bir oyuncudan vazgeçmek akıl işi değildi.
Mevcut kadroda 1de Taylor’dan da pek memnun değilim. Bana kalsa Gordon’u tutar Taylor’u almaz, Grant yerine de Reed’in ikinci atıcısı olacak birisini ayarlardım.
Ya da Gordon-Reed ikilisine 2 numarada süreyi paylaştırıp 1e Grant ya da Taylor yerine daha iyi bir oyun kurucu isme yönelmeye çalışırdım.
Bu haliyle yapılanma biraz garip oldu.
Biraz frene basmalıyız. Takımlarda eksik bitmez. Daha iyi seçenekler hep olacak. Fakat fikstürün sert bölümüne gireceğiz iki hafta sonra. Haftada tek maç oynayan, Avrupa'ya seyahat etmeyen bir takım için oyuncu trafiğimiz gereksiz yükselmemeli. Grant ve Silins pek tabii ki kesilebilir. Ben Silins'in, modern basketbolun önemli parçası olduğunu, bugüne kadar Yeboah'ı kullanamayan koçun Tinkle ve Silins'den de faydalanamadığını düşünüyorum. Silins size alan açar. Hele ki Reed gibi çembere atak ederek oynayan kısanız varsa, dışarı açılan uzunun değeri ölçülemez.
Kısacası, bana kalsa Grant'i keserim, kalan oyuncularla yola devam ederim. Ancak bu durumda gard rotasyonu çok dar kalır. Grant kalsa, faydalı olmasını beklemiyorum. O zaman dediğinize geliyor, ikisi yerine kısa rotasyonuna 15 - 20 dk alacak, gerektiğinde üç gardla oynatabilecek fizikli - şutör ve savunmacı bir combo gard düşünülebilir.
Taylor için şunu belirtip bitireyim. Maçtan önce yazdım mı, hatırlamıyorum. BSL'de ilk beş haftanın en düşük tempoda oynayan takımı bizdik. Taylor'ın tecrübesi zaten malum ve bize kattığı en önemli şey hem açık sahada hem de yarı saha oyununda tempo. Bakın, bugün biz Reed'in eline topu sadece attığı veya Berk'in smaçladığı pozisyondaki gibi pentre sonrasında daha müsait oyuncuyu beslerken verdik. Önceki haftalarda Reed, oyun kurucumuzdu (!) Taylor, o yükü ondan aldı. Önce Manisa maçını görelim.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum
 - 
Oğuz ZEYTİN hocam teşekkür ederim yorumlarınız için.
Silins konusunda aslında ben de sizin söylediğiniz gibi faydalı oyuncu olacağına inanıyorum ama hoca bir şekilde onu kullanamadı ve bunun sebebini de anlayamıyorum pek fazla. Kalsın isterdim de tribünde mi oturacak hep böyle muamma.
Taylor’da ise muhtemelen erken yorum yapıyorum. Takım oyununa verdiği, setlere verdiği katkı hiç fena değildi bu maçta. Belli ki daha da açılacak. Zaman tanıma konusunda haklısınız.
Sizin oyuncu bilginizin iyi olduğunu biliyorum. Eğer düşünülecek olsa şu şartlarda takıma katabileceğimiz bahsettiğiniz o rolü oynayacak combo guard kim olabilir?
Transfer çılgınlığı her spor dalında bir şekilde yakamıza yapışıyor maalesef. Frene basmak gerçekten de takım olmak için en çok ihtiyacımız olan şey olabilir. Daha en üst klasmandaki ilk sezonumuzda sürekli birilerini alıp beğenmediğimizi gönderiyoruz.
Yorum
 - 
Rakibin zayıflığından bağımsız konuşabileceğimiz bir maç olmasa da, yer yer olumlu sekanslar görmek beni memnun etti. Ama ondan önce Okben hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Geçen sezon TBL’ye iyi başlayamadıktan sonra, İsmail Cem ve Okben hamleleriyle saha içinde olduğu kadar psikolojik bir güç de kazanmıştık. Gerçekten de bu iki oyuncu, BSL’ye yükselmemizde ciddi emeği olan isimlerdendi. Ancak sezon devam ederken Okben’in profesyonellik dışı davranışları sonrasında sözleşmesinin feshedilmesi gerektiği taraftarıydım. Bu konuda taraf olmamın sebebi, aynı profesyonellik dışı tutumu tekrar edebilecek potansiyele sahip olmasıydı.
Faruk Beşok’la yollar ayrılıp Selçuk Ernak’la anlaşılınca, eski öğrencisi olmasının da etkisiyle Okben’le yeni bir sözleşme imzalandı. Takımın faydasına olacaksa, buna da herkes gibi destek verdim.
İki gün önce çıkan haberlere göre Okben, antrenmanda Selçuk Ernak’la kavga ettiği için sözleşmesi feshedilmiş. Her ne kadar Selçuk Ernak’ın Trabzonspor’daki performansını beğenmesem de, bu konuda takımımın aldığı kararın bir taraftar olarak %100 arkasındayım. Okben de bu kafayla devam ederse, TBL’de bile zor sözleşme bulan bir oyuncu haline gelip 30 yaşında basketbolu bırakır.
Her neyse, maça gelecek olursak; yukarıda da yazdığım gibi rakibimiz, Büyükçekmece’yle beraber ligin en zayıf takımlarından biri olsa da görece yüksek tempoyla oynayan, özellikle Chiozza’nın set üretimiyle sayılar bulmaya çalışan bir takım. Yaşı dolayısıyla az süre alsa da (gerçi dün 28 dakika süre aldı) Nemanja Gordić gibi bir pasöre ve Michael Moore, Cameron Young gibi iç sahada patlayıcı özelliği olan yabancılara sahipler. Ancak rotasyonlarının çok dar olması ve Chiozza üzerinde başladığımız agresif baskı sonucunda, topu paylaşan diğer yabancıların bu konuda pek maharetli olmamaları nedeniyle rahat bir galibiyet elde ettik. Bu maç, her ne kadar kâğıt üzerinde Karşıyaka deplasmanı da olsa, herkesin galibiyet yazdığı maçlardan biriydi. Olası bir mağlubiyette neler olurdu, düşünmek bile istemiyorum.
Bizdeki kişisel performanslara gelince; Yeboah ve Tinkle’daki form yükselişi şansla alakalı değil. Gerçek bir guard’la oynamanın diğer oyuncularımıza açtığı alanları herkes fark ediyordur. Belki Yeboah her zaman dünkü yüzdeyle üçlük atamayabilir; ancak savunmada asla geri adım atmaz ve top paylaşımında doğru yerde, doğru zamanda bulunur. Yani kendine o pozisyonu hazırlar. Tinkle’daki yükseliş de üzerinde durulması gereken bir diğer nokta. Daçka’da skor potansiyeli daha yüksek bir oyuncuydu. Bizde, ilk altı maçlık periyotta hücum setlerinde forvetlerimize uygun düzenler çizilmediği için o yönünü fazla gösteremedi. Yeboah gibi skor anlamında da açılacağı bir maç olacak ki işte o zaman spacing sorunumuzun ne kadar hızlı bir şekilde çözüleceğini göreceğiz.
Bir diğer yeni transfer Hamm çok atletik bir oyuncu. Ancak sezon içinde sık sık faul problemi yaşayacak gibi duruyor. Zaten 4-5 pozisyonunda birlikte oynayan atletik uzunların en büyük sorunu da bu. Buna dikkat etmesi lazım.
İnsan kaImanın tek yoIu, insanIık dışı bu sisteme karşı savaşmaktır.
Karl Marx
анархія-мама
Yorum
 - 
Tebrikler değerli bir galibiyet oldu.Oyuncuların üzerindeki gerginliği azaltmıştır bu galibiyet.
Genel olarak çoğu oyuncudan verim aldığımız bir maç oldu.Maçın adamı yeboah idi.üçüncü periyotta coştu ve maçı orada kopardık.Sonrasında Karşıyaka maçı bıraktı.Teslim bayrağını çekti ve son periyot formaliteye döndü.
Reed ve Berk Demir de günün iyilerindendi.Yeni transferler tony Taylor ve hamm takımı daha dengeli hale getirmiş sanki.Grant yine günün kötüsü idi.Hoca bu kadar süre veriyorsa bir bildiği vardır diyelim.
Zamanla daha kaliteli kadroya dönüşebiliriz.Zaman tanımak lazım çürük elmalar ayıklandıkça kalite artacaktır.
Yorum
 - 
zor be hocam. beşiktaş ve bahçeşehir'i yenemeyiz. bir tek galatasaray maçından umutluyum. çok dengesiz bir takım. günü gününe tutmuyor.İlk olarak Mehmet Cihan Kocaman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Bursaspor ve Merkezefendi mağlubiyetleri ancak Bahçeşehir, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımları yenerek telafi edilir.
Yorum
 - 
Dört farklı ihtimal var ve isim konuşmak için o dört seçenekten en güç olanı (8 yabancı kalmayacağını varsayarak) gerçekleşmeli:İlk olarak btnyldz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOğuz ZEYTİN hocam teşekkür ederim yorumlarınız için.
Silins konusunda aslında ben de sizin söylediğiniz gibi faydalı oyuncu olacağına inanıyorum ama hoca bir şekilde onu kullanamadı ve bunun sebebini de anlayamıyorum pek fazla. Kalsın isterdim de tribünde mi oturacak hep böyle muamma.
Taylor’da ise muhtemelen erken yorum yapıyorum. Takım oyununa verdiği, setlere verdiği katkı hiç fena değildi bu maçta. Belli ki daha da açılacak. Zaman tanıma konusunda haklısınız.
Sizin oyuncu bilginizin iyi olduğunu biliyorum. Eğer düşünülecek olsa şu şartlarda takıma katabileceğimiz bahsettiğiniz o rolü oynayacak combo guard kim olabilir?
Transfer çılgınlığı her spor dalında bir şekilde yakamıza yapışıyor maalesef. Frene basmak gerçekten de takım olmak için en çok ihtiyacımız olan şey olabilir. Daha en üst klasmandaki ilk sezonumuzda sürekli birilerini alıp beğenmediğimizi gönderiyoruz.
1) Ya mevcudu koruyacağız.
2) Ya Silins'i bırakacağız.
3) Ya Grant'i bırakacağız.
4) Ya da ikisini bırakıp yeni oyuncu alacağız. Ben combo gard dedim ama takımın şut performansını yukarı çekecek bir swingman de olabilir. Ligden tanıdık örnekler verebilirim: Damyean Dotson gibi net şutör veya Brodric Thomas gibi daha komple, hem hazırlayan hem de bitiren bir dış oyuncu... Tartışılır.
*
İlk altı haftadaki skor üstünlüğümüz, boyalı alandaki farktan geldi. Sayı liderimiz Reed'in skor bulma yolu belli. Onunla birlikte parkede biri köşede, bir forvette atabilecek en az iki dış tehdit bulundurmalıyız oyun geometrisi için. Dün Yeboah köşeden başladı, Berk forvetten gönderdi ilk yarıda. Bunlara Tinkle'ı eklemeliyiz, o da tepeden atar aslında. Bu üç oyuncudan ikisi şut konusunda gününde olsa, oradan dört beş atışlık katkı alırız ortalamada... İsmail iyi atıyor şimdilik. İçeride Delgado var. İşte sorun şu ki, Grant'ten beklenen şut katkısı gelmedi. Hazırlık döneminde yedi maçta 20/39 (51%) atmıştı. Sezona 5/26 (19%) ile girdi. Reed'in etrafındaki oyuncu için kabul edilemez. Üstelik Reed'den sonra en çok top kullanan ikinci oyuncuydu Grant. Dün buna son verdik, Reed hariç herkesin kullandığı top sayısı dengeli. Skor kendiliğinden geldi.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yorum

En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum