Dinamo Sassari, 28 Haziran'da İtalya İkinci Lig takımlarından Ferentino'nun haklarını satın alarak NBA takımlarının D-League'deki afiliasyon modeline benzer bir alt lig takımı kurmuş: Dinamo Academy. Bu takımın başına da Zare Markovski'yi getirmek üzere anlaşmışlar. Hatta menajer ve asistan koç olarak da Pozzecco'yla el sıkışmışlar. 14 Temmuz'da resmi işlemler sonuçlanmış ve İtalya Basketbol Federasyonu girişimi onaylamış, İkinci Lig Batı Grubu'na takımı dahil etmişler.
İtalya ikinci lig takımının koçunu getirdiler yani. Koça değil lafım, adam ummadığı teklifle karşılaştı ve kabul etti. Ve inşallah başarılı olur. Nihat Mala hangi planla bu hamleyi yaptı, onu merak ediyorum. Hani Türk koçla çalışacaklardı? Türkiye İkinci Ligi'nde birçok hoca var, onların neyi eksikti?
Evet... Tesadüfe bakın: Dinamo Sassari, gorevinden ayrılan Pasquini'nin yerine Zare Markovski ile anlaştı.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
rezilige devam, kovulan oyunculari geri kabul ediyorlar
14/04/2018 tarihinde oynadığımız Eskişehir Basket maçından sonra yaşanan süreç basketbol camiası tarafından bilinmekte ve takip edilmektedir. Gerek Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi gerekse Trabzonspor’un menfaatlerinin merkezinde soğukkanlı değerlendirmelerimizin sonucunda, TRABZONSPOR için mücadele etmeyi kabul eden oyuncularımız ile yola devam etme kararı almış bulunmaktayız. Üzülerek belirtmek isteriz ki 17/04/2018 tarihinde kulübümüz tarafından yapılan açık çağrıya iyi niyetli birkaç taraftarımız haricinde kimseden cevap gelmemiştir. Şahısların geçici, kulübün ebedi olduğu bu ortamda bugünleri, taşın altına elini koyanları ve de koymayanları elbette tarih yazacaktır. Bilinmelidir ki bizler, var gücümüzle sonuna kadar tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
En son selcuk tarafından düzenlendi; 20.04.2018, 14:06.
"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Manny Harris bizden az biraz uzak dursun Oğuz, hangi takımda oynadıysa o takım küme düştü. Bu takım bir küme düşmeyi daha kaldıramaz.
Belirsizlikler halen devam ediyor. İsmail abi birkaç gün önce Twitter'da basketbol takımı Nevzat Aydın'a teklif edildi diye yazdı. Nevzat bey de kabul etmemiş bu teklifi. Benim anlamadığım bu basketbol takımı bir mal mı? Ona verelim şuna verelim ne demek. Ne zaman Trabzonspor bünyesine katılıp her sene belirli bir yatırım yapılacak bu takıma.
Manny Harris, Şampiyonlar Ligi'nin MVP'si oldu Murat.
Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.
Yönetim, bütçe, hedef vs.den bağımsız sezonun ilk önerisini yapayım:
Suleiman BRAIMOH (Enisey - PF - 1989 - 203)
Muhteşem Süleyman'ın yolu Avrupa'ya biraz geç düştü. 2011'de mezun olduktan sonra 2015'te Almanya'ya geldi ve sezonu orada tamamladı. Son iki senedir Rusya'da oynuyor. Aynı zamanda önce FIBa Europe Cup, ardından FIBA Şampiyonlar Ligi'ni tecrübe etti.
Geçen yıl Balıkesir'e gelen Delroy James'e benzetiyorum onu. Caleb Green kadar oyun bilgisi, hücum yetenekleri (Özellikle şut) ve liderlik özelliği olduğunu düşünmüyorum tabii. Ancak iyi bir takımın 4 numarada doğru bir parçası olabilir. Enerjisiyle savunma ve ribauntlarda etkili oluyor. Hücumda ise çember çevresinde oynayacak kadar kuvvetli, dışarıda yüzü dönük oynayabilecek kadar çabuk. 3D bir kısa forvetle ve fizikli bir pivotla kullanılabilir.
Tam anlamıyla bir çember koruyucu. Obekpa'dan daha kalın, ribauntlarda daha iyi yer alıyor ve hücumda boyalı alanda daha aktif. Bu sebeple çok faul yaptırıyor. Ancak çizgide sıkıntı yaşıyor (Faul atış yuzdesi 60'in altında). İkili oyunlarda iyi bir gardla TOFAŞ'taki Josh Owens'in bitiriciligine erişebilir.
Eksiklerinin başında faul sorunu geliyor. Üç yabanci uzunlu rotasyonda 20-22 dk. civarı kullanıp bu sorunu giderilebilir.
Cliff HAMMONDS - (s. Oliver Wurzburg - PG - 1985 - 191)
HAMMONDS aralık ayında 33 yaşına girecek. Tecrübeli, fiziği kuvvetli ve savunmacı bir gard. Ayrıca gerektiğinde iki numara da oynayabilecek pozisyon esnekliğine sahip. Bire birde güçlü. Top kullanma konusunda bencil degil. "Karakter" meselesinde ise kimsenin şikayet edemeyeceği uyumlu biri. Vasiliauskas kadar iyi faul atamasa da ondan çok daha iyi bir savunmacı.
Kariyerine 2008'de Türkiye'de başlamıştı. Yunanistan, Fransa, Bosna'ya uğradıktan sonra Almanya'da dört sezon geçirdi. Geçen sene Limoges'da başladıktan sonra MHP Riesen Ludwigsburg'a transfer oldu. BBL ve Şampiyonlar Ligi'nde 43 maça çıktı. Bu sezonu ise Würzburg'da geçirdi.
Kısa süren Limoges harici son iki sezon istatistiği:
79 maçta ortalama 30,4 dakika - 8,4 sayı - 2,6 rib - 4,5 ast - 0,7 tç - 1,4 tk - 1,8 faul
52% iki sayılık
38% üç sayılık
55% faul atışı
En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 20.05.2018, 11:18.
Yorum