Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Basketbol Transfer Dosyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    @Oğuz ZEYTİN Ben 2 bekliyorum
    Hangileri Faruk?
    Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Hangileri Faruk?
      Giresun ve TED.
      BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

Merhaba Murat. Katılıyorum. Aynısı Çekmece için de geçerli. Ama alttaki takımlar gerçekten zayıf ve hazır değiller. Hdi biz neyse, İBB Efes'ten fark yedi. Antep Giresun'a kaybetti. Best biraz daha takım gibi görünüyor. Yabancıları çok tecrübeli fakat Yunus ve Pastal dışında yedek yok.

Paylaştığım genel gruplardan üsttekine çıkmak için ekstra galibiyetler lazım, özellikle orta grup takımlarını yenmek lazım.

Bizim ilk yarı fikstürümüz şöyle:

Giresun
        KSK (D)
        DSK
        GS (D)
        İBB
        Best (D)
        Tofaş
        Banvit (D)
        Antep
        Efes
        Fb (D)
        Bjk
        TED (D)
        Uşak

Kaç galibiyet bekliyorsun buradan?
        Giresun
        İBB
        Best
        Antep
        Uşak
        TED maçlarından galibiyet bekliyorum ben.

En az altı galibiyet alırız bence.

Yorum

Giresun ve TED.

İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Giresun
          İBB
          Best
          Antep
          Uşak
          TED maçlarından galibiyet bekliyorum ben.

En az altı galibiyet alırız bence.
          Simmons meselesi çözülmezse işimiz zor.
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

Merhaba Murat. Katılıyorum. Aynısı Çekmece için de geçerli. Ama alttaki takımlar gerçekten zayıf ve hazır değiller. Hdi biz neyse, İBB Efes'ten fark yedi. Antep Giresun'a kaybetti. Best biraz daha takım gibi görünüyor. Yabancıları çok tecrübeli fakat Yunus ve Pastal dışında yedek yok.

Paylaştığım genel gruplardan üsttekine çıkmak için ekstra galibiyetler lazım, özellikle orta grup takımlarını yenmek lazım.

Giresun
            KSK (D)
            DSK
            GS (D)
            İBB
            Best (D)
            Tofaş
            Banvit (D)
            Antep
            Efes
            Fb (D)
            Bjk
            TED (D)
            Uşak

Giresun maçını gördükten sonra yorum yapmak daha sağlıklı olacaktır fakat 2 galibiyet beklemek gereksiz karamsarlıktan başka bir şey değil. En az 4 galibiyet çıkarırız diye düşünüyorum buradan. 2 ile 4 arasında ne fark var diyecekseniz, ilk yarıda 2 galibiyet direkt olarak küme düşmek anlamına geliyor. Fakat en azından 4 galibiyet almak, ikinci yarıda alınacak 7-8 galibiyetle ligde kalma şansı sağlar. Ben ligde kalacağımızı düşünüyorum, fakat bu düşüncemden emin olmam için Giresun maçını görmem lazım.
            En son alp-ts24 tarafından düzenlendi; 13.10.2016, 15:21.

Yorum

• İlk olarak alp-ts24 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Giresun maçını gördükten sonra yorum yapmak daha sağlıklı olacaktır fakat 2 galibiyet beklemek gereksiz karamsarlıktan başka bir şey değil. En az 4 galibiyet çıkarırız diye düşünüyorum buradan.
              Basketbolu yakından takip eden birisi değilim, o yüzden benim beklentim yanlış olabilir. Gözüme çarpanlar onlar oldu.

İnşallah sen haklı çıkarsın, karamsarlık yapmayı hiç de sevmem yorumunun aksine .
              BordoMavi.Net - Erzurum - Ankara - Çanakkale - Trabzon

Yorum

Basketbolu yakından takip eden birisi değilim, o yüzden benim beklentim yanlış olabilir. Gözüme çarpanlar onlar oldu.

İnşallah sen haklı çıkarsın, karamsarlık yapmayı hiç de sevmem yorumunun aksine .
                Ben de çok iyimser sayılmam aslında takımın halinden. Zaten üstteki yorumumun biraz eksik olduğunu düşünüp ekleme yaptım. Büyükçekmece maçında iki yabancımız ilk kez oynadı ve Avrupa kupalarında oynayan çok hazır bir takımla oynadık. Onu hazırlık maçı gibi değerlendirelim o yüzden. Fakat içerdeki Giresun maçının telafisi olmayacaktır, kazanmamız şart.

Yorum

• Alper kaptanimiz gittikten sonra simmons kesin cözülür. cözülmezse zaten nihat mala ciksin oynasin. Bu Ligde her Takim her Takimi yenebilir.
                  KImse den cekinmiyoruz, dacka, fb, gs, efes disinda Takimlar cok cok güclü degil, 1-2 galibiyet nedir yapmayin renktaslar. Ki o Takimlar da yenilmez diye bisey yok, bunu usak gösterdi. Taraftarlarimiz cok önemli. Salona gelmeliler. Rakiplerimiz deplasmanda olduklarini hissetmeliler. Bu cok önemli.

Yorum

• Çok iyimser gibi görüneceğim ama tüm takımların ilk maçlarını izledim, bireysel oyunculara baktığımda Oğuz Zeytinin bahsettiği ikinci grubun yedincisi olmamız çok zor değil..

Mesele takım olamamamız bunu da çözebilecek koçumuz var.Ayrıca kadromuz evet derin değil ama haftada bir maç yapacağız buda bir avantaj.

Bu hafta seyirci desteğiyle alınacak bir galibiyet takıma ciddi bir ivme kazandıracaktır.

Kısmetimiz ikinci haftada evimize geldi bir galibiyetle her şey çok güzel olacak.
                    Eskiden Sungu61 idi ....

Yorum

• Jamon Gordon'ın sakatlığı mı var ? Hâlâ boşta sanırım.

Yorum

Giresun
                        KSK (D)
                        DSK
                        GS (D)
                        İBB
                        Best (D)
                        Tofaş
                        Banvit (D)
                        Antep
                        Efes
                        Fb (D)
                        Bjk
                        TED (D)
                        Uşak

ted ve giresun maçlarını bir kenara bırakıyorum ibb tofaş antep uşak best maçlarının ya mutlak favorisi oluruz ya da küme düşeriz.giresun maçını bir kenara bırakmamın sebebi henüz sıkıntılarımızı aşmış ve potansiyelimizi yansıtmış olmayacağız.ted maçını bırakmamın sebebi ted düşen ilk takım zaten olur.benim tahminim takım oturdukça ve sıkıntılar aşıldıkça bu maçların favorisi olacak potansiyel fazlasıyla mevcut.çok mu fazla iyimserim bilmiyorum ama 2 sene önce play off'ta yarı final oynayan kadrodan daha kaliteli olduğumuzu düşünüyorum.
                        İnsanlar düşünceleri ve davranışları arasında çelişki istemezler. Zayıf insanlar düşüncelerini davranışlarına göre şekillendirirler
                        -------------
                        Ben buradayım sevgili meşin yuvarlak ; sen neredesin ?

Yorum

• -Çekmece maçı verileriyle Giresun maçına bakış-

1) Hücum takımı imajı

Evet, hücum takımı olduğumuz yönündeki yorumları doğru kabul edebiliriz. Çekmece savunmada çok sert değildi. Ancak biz de hazır olmadığımız için topu paylaşamadık. 38%'le attık ve 69 sayı üretebildik. Yüksek tempoda oynamamıza rağmen 60 şut atabildik. Top kayıplarını azalttığımız takdirde pozisyon sayımız yükselecektir. Özellikle çember altından bitiriciliği yükseltmemiz lazım.

Giresun maçında 80'leri bulmalıyız. Hazırlık döneminde sadece iki defa bu barajı geçebildik, Giresun'a 81, Best'e 97 atmıştık.

2) Ribaundlar

Çekmece maçında potamızdaki 42 ribaundun 15'ini verdik (%36). Eğer savunma ribaundlarına hakim olursak hem ikinci şans vermeyiz hem de oyunumuzun en hazır parçası olan hızlı hücumlardan besleniriz.

3) Savunma

İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Selby'den o basketi yiyecegimiz cok belliydi. Selby'yi bos biraktik.

Savunmadaki temel uc sorunumuz:

1) Geri kosamama

2) Savunmada adam bulamama

3) Cemberalti yumusakligi
                          Hazırlık maçlarındaki üç temel savunma sorunumuz bence bunlardı. Takım birlikte çalıştıkça, oynadıkça savunma alışkanlığı gelişecektir. Çekmece maçı sadece 1 top çaldık. Doğru yerleştiğimiz takdirde, kolay geçilmedikçe ve pas açılarını kapadıkça bu sayı yükselecektir. Savunmadaki çaba hücuma da moral taşıyacaktır.

Çember altı ise daha zor. Hazırlık maçlarında rakiplerimizin iki sayı bölgesinden 59%, Çekmece maçında ise 60% ile atmasına izin verdik. Bu biraz kısalarımızın kolay geçilmesinden kaynaklanıyor. Koç çözüm olarak 1-3-1 ve Çekmece maçındai gibi 3-2 zone deniyor. Ben bunun faydalı olacağını düşünüyorum. Özellikle 3-2. Çünkü yüksek bir pivotumuz yok.

Yorum

• -Atlet Uzun Konusu-

Cooley ve Stipanovic gibi pivotlarla geçen sezonlarda taraftarımız atlet-zıpzıp uzun beklentisini sıklıkla dile getiriyordu. Gani Lawal bu beklentiyi Karşıyaka maçındaki unutulmaz maç kazandıran performansı dışında karşılayamamış ve gönderilmişti.

Şimdi elimizde başta Wright ve Kadji var.

Efesli B. Dunston, Gsli A. Tyus ve Wright'ın Avrupa kariyerlerindeki BLOK ve RİBAUND ortalamalarını karşılaştıralım (Oynadıkları liglerin seviyesi ve aldıkları süreler ihmal edilmiştir).

DUNSTON

265 maç - 1,4 Blk - 5,6 Rib

TYUS

258 maç - 1,3 Blk - 5,9 Rib

WRIGHT

154 maç - 1,1 Blk - 6,7 Rib

* Tyus, Wright'tan daha uzun görünüyor ama anı boydalar. Hatta Wright'ın kanat açıklığı ve standing reach'i daha uzun.

Bu verilerle anlatmak istediğim bir şey yok aslında. Oyuna etkileri, oyunun diğer taraflarındaki artı ve eksilerini göz önünde bulundurmak gerekiyor tabii.

Yorum

• Telekom Cevher Özer'i kadro dışı bırakmış ve elden çıkarmak istiyormuş, Acıbadem devredeymiş. Cevher bizim açımızdan da faydalı bir takviye olabilir aslında.

Yorum

• KSK gibi acil neşteri vurmak lazım yoksa çok geç kalacağız ama Nihat Malası takımın başındayken o iştende verim alırmıyız bilemiyorum. Hardy kafa olarak bitmiş gibi, Kadji ise aradığımız adam değil galiba.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X