Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Basketbol Transfer Dosyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Ali Karadeniz,Elton Brown,Caner Topaloğlu,Soner Şentürk,Melih Mahmutoğlu,Emre Bayav,Orhan Hacıyeva,Can Uğur Öğüt

Bu isimler etrafında takım kurulabilir. Fazla mı uçtum.

Yorum

• İlk olarak TurnaSuyu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Ali Karadeniz,Elton Brown,Caner Topaloğlu,Soner Şentürk,Melih Mahmutoğlu,Emre Bayav,Orhan Hacıyeva,Can Uğur Öğüt

Bu isimler etrafında takım kurulabilir. Fazla mı uçtum.
      Selamlar,

Önceki sezonları düşündüğümüzde, onların çok çok üstünde (kaliteli) ve daha derin (seçenekli) bir yerli rotasyon planı tasarlamışsınız. Gayet iyi bence.

Bütçeden, koçtan tamamen bağımsız olarak şahsi düşüncem (sadece yerli olarak);

Yedek PG: Barış Güney

SG: Muratcan Güler + Ceyhun Altay

Yedek SF: Alper Saruhan

PF: Wright (Olmazsa Ruzic) + Önder

C: (Öncelikle Ermal-Cemal'den biri) - Olmazsa Bayav
      Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Selamlar,

Önceki sezonları düşündüğümüzde, onların çok çok üstünde (kaliteli) ve daha derin (seçenekli) bir yerli rotasyon planı tasarlamışsınız. Gayet iyi bence.

Bütçeden, koçtan tamamen bağımsız olarak şahsi düşüncem (sadece yerli olarak);

Yedek PG: Barış Güney

SG: Muratcan Güler + Ceyhun Altay

Yedek SF: Alper Saruhan

PF: Wright (Olmazsa Ruzic) + Önder

C: (Öncelikle Ermal-Cemal'den biri) - Olmazsa Bayav
        Oğuz NCAA'den Avrupa'ya gelebilecek oyuncular da var mıdır listende ?

Yorum

• Bakalım El Amin takımda kalacak mı, tavırlarından Trabzon'u sevdiği anlaşılıyor.Beko'da 20-25 dakikayı rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyorum.

Yorum

• İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Oğuz NCAA'den Avrupa'ya gelebilecek oyuncular da var mıdır listende ?
            Şimdi gördüm Murat, kusura bakma. Bu kışı olağan üstü hallerde geçirdiğim için NCAA sezonunu kaçırdım, March Madness'a yetişebildim. Birkaç dikkat çeken oyuncu var Avrupa basketboluna uyabileceğini düşündüğüm, fakat draft pozisyonlaro - yaz ligi geçsin bakalım...

Daha önce Matt Howard, Alex Thyus gibi oyuncuları tüm sezon takip edebilmiştim. Forumda paylaşmıştım. Fena oynamıyorlar.
            Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• bence yerlilerden Alican, Önder ve Orçun kalmalı geri kalan tüm oyuncularla ile veda edilmeli guard da mehmet yağmur yada şafak edge önlerine de amerikalı bir guard alınabilir mesela istediği para verilebilrse lafeyette yada marcus williams alınaibilir, 2 ve 3 numaralar için jasaitis(yada kirk penney), djedovic, mutlu akpınar pota altı içinse elton brown(yada ali karadeniz), nedim yücel, dorsey(yada stanojevic), emre bayav transferleriyle play-off da iddaalı olabilecek bi kadro kurmuş oluruz. koç olarak ise bu sene royal halı gaziantep de büyük işler başaran cem akdağ çok iyi olacaktır.Oyuncuların da zaten hepsi Türkiye ligini tanıyan oyuncular orda da bir zorluk çıkmaz. Tabi böyle bir kadro oluşması için yaklaşık bir 10m$ bütçe gerekiyor eğer bir medical park ile sponsorluk anlaşması imzalanırsa olmayacak iş değil seneye lige

Marcus Williams(Oliver Lafeyette)---Mehmet Yağmur
              Nihad Djedovic----Alican Güney
              Mutlu Akpınar----Simas Jasaitis(yada Kirk Penney)---Orcun Tunca
              Nedim Yücel------Elton Brown---Önder Kulcebas
              Joey Dorsey------Emre Bayav

Bu kadro ile çıkarsak play off lara iddaalı gireriz hatta şampiyonluk mu neden olmasın??
              'Suç yokken suçlu arayanlar, suç varken suçlu bulamıyorlar.'

Yorum

• İlk olarak Cihan Kibar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                bence yerlilerden Alican, Önder ve Orçun kalmalı geri kalan tüm oyuncularla ile veda edilmeli guard da mehmet yağmur yada şafak edge önlerine de amerikalı bir guard alınabilir mesela istediği para verilebilrse lafeyette yada marcus williams alınaibilir, 2 ve 3 numaralar için jasaitis(yada kirk penney), djedovic, mutlu akpınar pota altı içinse elton brown(yada ali karadeniz), nedim yücel, dorsey(yada stanojevic), emre bayav transferleriyle play-off da iddaalı olabilecek bi kadro kurmuş oluruz. koç olarak ise bu sene royal halı gaziantep de büyük işler başaran cem akdağ çok iyi olacaktır.Oyuncuların da zaten hepsi Türkiye ligini tanıyan oyuncular orda da bir zorluk çıkmaz. Tabi böyle bir kadro oluşması için yaklaşık bir 10m$ bütçe gerekiyor eğer bir medical park ile sponsorluk anlaşması imzalanırsa olmayacak iş değil seneye lige

Marcus Williams(Oliver Lafeyette)---Mehmet Yağmur
                Nihad Djedovic----Alican Güney
                Mutlu Akpınar----Simas Jasaitis(yada Kirk Penney)---Orcun Tunca
                Nedim Yücel------Elton Brown---Önder Kulcebas
                Joey Dorsey------Emre Bayav

Bu kadro ile çıkarsak play off lara iddaalı gireriz hatta şampiyonluk mu neden olmasın??
                İyi isimler ve kurgusu/kadro mühendisliği de mantıklı. Ancak Marcus Williams ve Dorsey Euroleague takımlarını bekleyecektir. Nedim ve Mutlu'nun sözleşmesi devam ediyor.

Yorum

İyi isimler ve kurgusu/kadro mühendisliği de mantıklı. Ancak Marcus Williams ve Dorsey Euroleague takımlarını bekleyecektir. Nedim ve Mutlu'nun sözleşmesi devam ediyor.
                  Senden bu konuda bir tahlil bekliyorum Oğuzcuğum.
                  Ne yapılmalı, ne tür oyuncular alınıp ne hedeflenmeli.
                  Bunu senden iyi kimse yapamaz.
                  ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL

Yorum

• İlk olarak Hamdi Karamahmutoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Senden bu konuda bir tahlil bekliyorum Oğuzcuğum.
                    Ne yapılmalı, ne tür oyuncular alınıp ne hedeflenmeli.
                    Bunu senden iyi kimse yapamaz.
                    Estağfirullah. Bizimki klavye delikanlılığı

Yeni Yönetm ve Basketbol başlığına şöyle bir değerlendirme yazmıştım. "Tek doğru budur" demedim, demem de... Biz kendi içimizde tartışalım, paylaşalım. Yukarıdaki modeller de bence gayet iyi.

Öncelikle yeni yönetimin basketbol takımı için nasıl bir gelecek düşündüğünü bilmemiz lazım. Ne yazık ki cümlelerimizde süs olmaktan öteye gitmeyen “kısa-orta-uzun vadeli PLANLAR” hepimizin malumu. Plan olmadığı gibi, hedefler de günü kurtarmak adına yapılır. Bütçeleme ise Kaf Dağı’nın ardında… Gerçi Trabzonspor yönetimlerinin basketbol takımı üzerinde bugüne dek çok büyük emekleri olduğu söylenebilir mi? Asıl önemli olan TB2L’de geçen sezonda basketbol yönetimi borç ödeme konusunda neler yaptı? Mesela her yaz yapılan kurul bu yaz da olacak mı? Hacıosmanoğlu’nun kararı kadar M. Yiğit Alp’in ne yapacağı da önemli.

İşbu yüzden, sadece bir taraftar gözüyle neler olabiliri sesli düşünüyorum… Çıkış noktam, ilk sezonda ligde kalabilecek, orta sıralarda yer alıp olursa play-off’u zorlayacak bir yapı.

Koç meselesini daha sonraya bırakıyorum.

Öncelikle takımda kalacak oyunculara değineyim.

**

(Oyunculara geçmeden bir paragraf da takımın yönetim modeli üzerine açayım. Daha önceleri de sıklıkla yazdığım, kendimi tekrar ettiğim bir husus ama önemli. Şöyle ki:
                    İki yıl önce yazdığım noktadayım:

"...Değişim zamanı gelmiştir. Şimdilik aşıldığı söylenen krizin ileride hortlamaması için kalıcı tedbirler alınmalıdır. İlk olarak, iki başlılık sona ermeli, kulüp içinde kulüp olma garipliği son bulmalıdır. Yani yuva, çatı… vs. ne derseniz deyin ayrı bir basketbol takımı değil Trabzon”SPOR” Kulübü’ne ait basketbol şubesi oluşturulmalıdır.

Şube, basketbolu bilen, yönetim kurulunda yer alan bir idareci tarafından temsil edilmelidir. Fakat basketbolu bilen bir profesyonel tarafından sportif işleri yürütülmelidir. Bu şubenin sponsorluk ve diğer gelirleri basketbola aktarılmalı, basketbol için harcanmalı."

http://kolbasket.blogspot.com/2012/0...im-zamani.html )

** (Devam edelim)

Geçmiş tecrübemizle sabittir, bakalım. Daha önce TB2L’de kadromuzda yer alan oyunculardan kaçı bugün BEKO BL’de forma şansı bulabilmiş?

Can Özcan – Ogün SEVİNÇ ??? Bunların da üstlendikleri rol, yıllar içindeki gelişimleri, aldıkları süreler ve verdikleri katkılar ortada (Birkan BATUK’u ayırıyorum). Diğer oyunculardan hepsi TB2L takımlarında. Hakan ve Hadi en parlak olanları…

Demek istediğim şu: TB2L kadrosundan gelip BEKO’da oynamak öyle kolay iş değil. Arkadaşlarımın görüşüne saygı duyuyorum ancak mesela Yunus AKÇAY İkinci Lig’de ne yaptı ki BEKO’da şans bulsun? Genç Alican’ın savunma meziyetleri dışında farklı özelliklerini geliştirmeden BEKO’da kontrat bulması çok zor. Orçun, sezonun sonuna doğru istikrar yakaladı ama artık bu oyunculardan geçti. Çok beğendiğim, sezon başından beri koçların kendisine daha çok süre vermesi gerektiğini söylediğim Umutcan ve Kadir de öyle…
                    Bence bu takımdan BEKO karosunda yer alabilecek tek yerli oyuncu Önder’dir. O da esas oğlan olarak değil tabii…

Peki BEKO’da geçen iki sezonda kadroya kattığımız yerlilerden hangileri yine BEKO’da şans buldu? Sadece Ersin Görkem, Mutlu Demir, Levent Bilgin, Polat Kaya. Diğerleri ya TB2L’de ya da daha da aşağıda… Görüldüğü üzere yerli kalitemizin düşüklüğünü yaşadık daha önce BEKO’da.

Şimdi radarımdakileri açıklayayım:

PG

İki ciddi sakatlık geçirmiş oyun kurucu: Mehmet Yağmur ve Can Akın… Süre buldukları takımlarda iyi işler yapmış iki oyuncu. Ama doğru takım ve/veya doğru antrenörle çalışmadıklarında ise boşa geçen zamanlar. Sakatlık sonrası ne verecekleri soru işareti. Tutku Açık hücumda iyi de savunma? Yıllardır atak yapmasını beklediğimiz Soner Şentürk yerinde sayıyor. Dolayısıyla bunları geçiyorum.

Ülke basketbolunun ciddi sorunlarından olan oyun kurucu konusunda Yalçın GRANİT büyüğümüz Türk çocuklarına güvenin der. İbrahim Yıldırım, Kenan Sipahi, Şafak Edge… Hatta Barış Ermiş, Ender Arslan… Yok yani, oyuncu yok.

O nedenle çoğu takım Amerikalı getiriyor. Biraz da mecburiyetten.

Benim de bu pozisyon için düşüncem ABD’liler:
                    Aaron Miles – EJ Rowland – Dominic James üçlüsünden biri olabilir. Arkalarına da tecrübeli Barış Güney düşünülebilir.

K. El-Amin? Belki.

SG

Fiyatı sorun olmazsa Muratcan GÜLER’i getiririm. Takıma tecrübe katacak, savunmacı, ceza şutu olan, penetre edebilen, top getirebilen bir 2 numara.

Alternatifleri kontratları devam etmese Altan Erol ve Murat Kaya olabilirdi. Telekom’dan Ceyhun ALTAY bu ligde beğendiğim oyunculardan.

SF

Bu sezonun MIP’i Mutlu Akpınar ama kontratı devam ediyor. İyi bir dış savunmacı olan tecrübeli Alper Saruhan da aklımda. Ama bu pozisyon için de yabancı oyuncu düşündüm. Mesela eski Erdemirli Antwain Barbour(Lige dönünce çoğu kişinin aklına Gibson gelmiş olabilir ama Barbour, Gibson’dan en az iki sınıf yukarıda bir oyuncu) . Atletik, savunmacı, şutu ortalama üstü, istikrarlı ve olgun bir skorer. Ya da Kennedy Winston… Onun savunma zafiyetini biliyorum. Açıkçası yabancı skorer her zaman bulunur. Kelati, Jimmy Barron vs.

PF

Yine bütçe müsaitse Ali Karadeniz(M. Wright)’i bağlarım. Yerli olması en büyük avantaj. Nedim Yücel’in kontratı devam ediyor. Kalıyor Barış Hersek. O da ucuz değil. Ümit Sonkol’u Karşıyaka’dan çıkarmak kolay değil. Önder’i takımda tutup Wright’ın arkasında tutarım. Sorun yaşarsam sezon içinde ikinci yabancı uzunu düşünürüm.

C

Yerli pivot, yerli pivot???
                    Oğuz’a yetecek param olmasa da Ermal’i, Cemal’i yoklarım. Olmazsa Emre Bayav’ı düşünürüm. Ama önüne sağlam bir yabancı bulmam şart. Keşke Luka Zoric – Paul Davis ikilisinden birini getirebilsem. Çok zor olduğunu biliyorum. Zamanında Stimac ve Parakhouski’yi Olin almadan iki yıl önce forumda, bu sayfalarda önermiştim. Öyle bir potansiyel arayışında değilim artık. Avrupalı uzunların çoğu Euroleague / Eurocup alışkanlığı olan takımlar tarafından kapılıyor. Elton Brown çılgınlığına bu süreçte karşıyım. Çünkü PF’de seçimimi bir hücum oyuncusundan Wright’dan yana kullandım. Pivot için ribaund ve savunma özellikli bir oyuncu ararım. Geldiği günden beri TB2L için yanlış oyuncu olduğunu söylediğim Zuza’yı BEKO kadrosunda (uygun bir fiyata tutabilirim –rotasyon için-). Eğer Wright’ı getiremezsem Türk statüsündeki Ruzic’i düşünürüm. O zaman PF için sağlam bir yabancı oyuncu ararım. 5 Numarayı Ruzic-Emre-Zuza ile geçmeye çalışırım. Bu pozisyon için son alternatifim Batista! Efes ondan çıkmak istiyor. Eğer parasının bir kısmını eski takımı karşılarsa hiç düşünmem alırım. Batista-Wright ikilisi bence BEKO için ortalama üstü olur.

5. yabancı için katlanacağım TBF maliyetine karşı Wright-Ruzic-Shumpert gibi sağlam devşirmelerden birini seçebilirim.

PG: (Miles – Rowland – James) ----- Barış Güney
                    SG: Muratcan ----- Ceyhun
                    SF: (Barbour-Winston)----- Alper
                    PF: Wright ----- Önder
                    C: (Zoric-Davis-Batista) ----- Emre

Wright olmazsa

PF: ??? (Sağlam bir yabancıAntep’teki Charles Rhodes veya KSK’daki W. Thomas tarzı) ---- Ruzic----Önder

C: (Ermal-Cemal-Emre) ---- Zuza

NOT: Olin Edirne, Doğuş grubu tarafından alındı. İstanbul’a taşınması söz konusu. Ve de takımın başına Kutlay’ı getirmişler. Koç olarak Orhun Ene’yi düşünüyorlar. Efes – Bjk –Gs MP – Fb Ülker – Banvit derken bu sene Pınar KSK’nın çıkışı ve Olin’in satılması Trabzonspor’un iyi yerli oyuncu çekmesini güçleştirecektir.

NOT 2: İşten güçten tam takip edemedim ama futbolda Reşit Hoca göreve gelmiş. O zaman basketbolda şehri sırtında taşıyan Osman ARZ'a mutlaka organizasyonda yer verilmeli.

Zaman içinde daha detaylı ve net düşünürüz. Selamlar

Yorum

• Dün maçta Kambala vardı. Maç bitti kupa töreni yapıldı biz çıktık o hala salondaydı. Jurica Zuza'yı bekliyordu herhalde..
                      33# DRAGO GABRIC
                      61# IBRAHIMA YATTARA #11
                      13# Steve Nash
                      10# Kerem Tunçeri

6# Aleksander Rasic

Yorum

Estağfirullah. Bizimki klavye delikanlılığı

Yeni Yönetm ve Basketbol başlığına şöyle bir değerlendirme yazmıştım. "Tek doğru budur" demedim, demem de... Biz kendi içimizde tartışalım, paylaşalım. Yukarıdaki modeller de bence gayet iyi.

Öncelikle yeni yönetimin basketbol takımı için nasıl bir gelecek düşündüğünü bilmemiz lazım. Ne yazık ki cümlelerimizde süs olmaktan öteye gitmeyen “kısa-orta-uzun vadeli PLANLAR” hepimizin malumu. Plan olmadığı gibi, hedefler de günü kurtarmak adına yapılır. Bütçeleme ise Kaf Dağı’nın ardında… Gerçi Trabzonspor yönetimlerinin basketbol takımı üzerinde bugüne dek çok büyük emekleri olduğu söylenebilir mi? Asıl önemli olan TB2L’de geçen sezonda basketbol yönetimi borç ödeme konusunda neler yaptı? Mesela her yaz yapılan kurul bu yaz da olacak mı? Hacıosmanoğlu’nun kararı kadar M. Yiğit Alp’in ne yapacağı da önemli.

İşbu yüzden, sadece bir taraftar gözüyle neler olabiliri sesli düşünüyorum… Çıkış noktam, ilk sezonda ligde kalabilecek, orta sıralarda yer alıp olursa play-off’u zorlayacak bir yapı.

Koç meselesini daha sonraya bırakıyorum.

Öncelikle takımda kalacak oyunculara değineyim.

**

(Oyunculara geçmeden bir paragraf da takımın yönetim modeli üzerine açayım. Daha önceleri de sıklıkla yazdığım, kendimi tekrar ettiğim bir husus ama önemli. Şöyle ki:
                        İki yıl önce yazdığım noktadayım:

"...Değişim zamanı gelmiştir. Şimdilik aşıldığı söylenen krizin ileride hortlamaması için kalıcı tedbirler alınmalıdır. İlk olarak, iki başlılık sona ermeli, kulüp içinde kulüp olma garipliği son bulmalıdır. Yani yuva, çatı… vs. ne derseniz deyin ayrı bir basketbol takımı değil Trabzon”SPOR” Kulübü’ne ait basketbol şubesi oluşturulmalıdır.

Şube, basketbolu bilen, yönetim kurulunda yer alan bir idareci tarafından temsil edilmelidir. Fakat basketbolu bilen bir profesyonel tarafından sportif işleri yürütülmelidir. Bu şubenin sponsorluk ve diğer gelirleri basketbola aktarılmalı, basketbol için harcanmalı."

http://kolbasket.blogspot.com/2012/0...im-zamani.html )

** (Devam edelim)

Geçmiş tecrübemizle sabittir, bakalım. Daha önce TB2L’de kadromuzda yer alan oyunculardan kaçı bugün BEKO BL’de forma şansı bulabilmiş?

Can Özcan – Ogün SEVİNÇ ??? Bunların da üstlendikleri rol, yıllar içindeki gelişimleri, aldıkları süreler ve verdikleri katkılar ortada (Birkan BATUK’u ayırıyorum). Diğer oyunculardan hepsi TB2L takımlarında. Hakan ve Hadi en parlak olanları…

Demek istediğim şu: TB2L kadrosundan gelip BEKO’da oynamak öyle kolay iş değil. Arkadaşlarımın görüşüne saygı duyuyorum ancak mesela Yunus AKÇAY İkinci Lig’de ne yaptı ki BEKO’da şans bulsun? Genç Alican’ın savunma meziyetleri dışında farklı özelliklerini geliştirmeden BEKO’da kontrat bulması çok zor. Orçun, sezonun sonuna doğru istikrar yakaladı ama artık bu oyunculardan geçti. Çok beğendiğim, sezon başından beri koçların kendisine daha çok süre vermesi gerektiğini söylediğim Umutcan ve Kadir de öyle…
                        Bence bu takımdan BEKO karosunda yer alabilecek tek yerli oyuncu Önder’dir. O da esas oğlan olarak değil tabii…

Peki BEKO’da geçen iki sezonda kadroya kattığımız yerlilerden hangileri yine BEKO’da şans buldu? Sadece Ersin Görkem, Mutlu Demir, Levent Bilgin, Polat Kaya. Diğerleri ya TB2L’de ya da daha da aşağıda… Görüldüğü üzere yerli kalitemizin düşüklüğünü yaşadık daha önce BEKO’da.

Şimdi radarımdakileri açıklayayım:

PG

İki ciddi sakatlık geçirmiş oyun kurucu: Mehmet Yağmur ve Can Akın… Süre buldukları takımlarda iyi işler yapmış iki oyuncu. Ama doğru takım ve/veya doğru antrenörle çalışmadıklarında ise boşa geçen zamanlar. Sakatlık sonrası ne verecekleri soru işareti. Tutku Açık hücumda iyi de savunma? Yıllardır atak yapmasını beklediğimiz Soner Şentürk yerinde sayıyor. Dolayısıyla bunları geçiyorum.

Ülke basketbolunun ciddi sorunlarından olan oyun kurucu konusunda Yalçın GRANİT büyüğümüz Türk çocuklarına güvenin der. İbrahim Yıldırım, Kenan Sipahi, Şafak Edge… Hatta Barış Ermiş, Ender Arslan… Yok yani, oyuncu yok.

O nedenle çoğu takım Amerikalı getiriyor. Biraz da mecburiyetten.

Benim de bu pozisyon için düşüncem ABD’liler:
                        Aaron Miles – EJ Rowland – Dominic James üçlüsünden biri olabilir. Arkalarına da tecrübeli Barış Güney düşünülebilir.

K. El-Amin? Belki.

SG

Fiyatı sorun olmazsa Muratcan GÜLER’i getiririm. Takıma tecrübe katacak, savunmacı, ceza şutu olan, penetre edebilen, top getirebilen bir 2 numara.

Alternatifleri kontratları devam etmese Altan Erol ve Murat Kaya olabilirdi. Telekom’dan Ceyhun ALTAY bu ligde beğendiğim oyunculardan.

SF

Bu sezonun MIP’i Mutlu Akpınar ama kontratı devam ediyor. İyi bir dış savunmacı olan tecrübeli Alper Saruhan da aklımda. Ama bu pozisyon için de yabancı oyuncu düşündüm. Mesela eski Erdemirli Antwain Barbour(Lige dönünce çoğu kişinin aklına Gibson gelmiş olabilir ama Barbour, Gibson’dan en az iki sınıf yukarıda bir oyuncu) . Atletik, savunmacı, şutu ortalama üstü, istikrarlı ve olgun bir skorer. Ya da Kennedy Winston… Onun savunma zafiyetini biliyorum. Açıkçası yabancı skorer her zaman bulunur. Kelati, Jimmy Barron vs.

PF

Yine bütçe müsaitse Ali Karadeniz(M. Wright)’i bağlarım. Yerli olması en büyük avantaj. Nedim Yücel’in kontratı devam ediyor. Kalıyor Barış Hersek. O da ucuz değil. Ümit Sonkol’u Karşıyaka’dan çıkarmak kolay değil. Önder’i takımda tutup Wright’ın arkasında tutarım. Sorun yaşarsam sezon içinde ikinci yabancı uzunu düşünürüm.

C

Yerli pivot, yerli pivot???
                        Oğuz’a yetecek param olmasa da Ermal’i, Cemal’i yoklarım. Olmazsa Emre Bayav’ı düşünürüm. Ama önüne sağlam bir yabancı bulmam şart. Keşke Luka Zoric – Paul Davis ikilisinden birini getirebilsem. Çok zor olduğunu biliyorum. Zamanında Stimac ve Parakhouski’yi Olin almadan iki yıl önce forumda, bu sayfalarda önermiştim. Öyle bir potansiyel arayışında değilim artık. Avrupalı uzunların çoğu Euroleague / Eurocup alışkanlığı olan takımlar tarafından kapılıyor. Elton Brown çılgınlığına bu süreçte karşıyım. Çünkü PF’de seçimimi bir hücum oyuncusundan Wright’dan yana kullandım. Pivot için ribaund ve savunma özellikli bir oyuncu ararım. Geldiği günden beri TB2L için yanlış oyuncu olduğunu söylediğim Zuza’yı BEKO kadrosunda (uygun bir fiyata tutabilirim –rotasyon için-). Eğer Wright’ı getiremezsem Türk statüsündeki Ruzic’i düşünürüm. O zaman PF için sağlam bir yabancı oyuncu ararım. 5 Numarayı Ruzic-Emre-Zuza ile geçmeye çalışırım. Bu pozisyon için son alternatifim Batista! Efes ondan çıkmak istiyor. Eğer parasının bir kısmını eski takımı karşılarsa hiç düşünmem alırım. Batista-Wright ikilisi bence BEKO için ortalama üstü olur.

5. yabancı için katlanacağım TBF maliyetine karşı Wright-Ruzic-Shumpert gibi sağlam devşirmelerden birini seçebilirim.

PG: (Miles – Rowland – James) ----- Barış Güney
                        SG: Muratcan ----- Ceyhun
                        SF: (Barbour-Winston)----- Alper
                        PF: Wright ----- Önder
                        C: (Zoric-Davis-Batista) ----- Emre

Wright olmazsa

PF: ??? (Sağlam bir yabancıAntep’teki Charles Rhodes veya KSK’daki W. Thomas tarzı) ---- Ruzic----Önder

C: (Ermal-Cemal-Emre) ---- Zuza

NOT: Olin Edirne, Doğuş grubu tarafından alındı. İstanbul’a taşınması söz konusu. Ve de takımın başına Kutlay’ı getirmişler. Koç olarak Orhun Ene’yi düşünüyorlar. Efes – Bjk –Gs MP – Fb Ülker – Banvit derken bu sene Pınar KSK’nın çıkışı ve Olin’in satılması Trabzonspor’un iyi yerli oyuncu çekmesini güçleştirecektir.

NOT 2: İşten güçten tam takip edemedim ama futbolda Reşit Hoca göreve gelmiş. O zaman basketbolda şehri sırtında taşıyan Osman ARZ'a mutlaka organizasyonda yer verilmeli.

Zaman içinde daha detaylı ve net düşünürüz. Selamlar

çok güzel bir analiz olmuş tebrik ederim , ama o kurduğunuz kadroyla playoff bile zor olur bence mutlu ve nedim in sözleşmesine gelince veririz parasını feshederiz -savanovic efese geliyoken valencia da sözleşmesi devam ediyodu- bu sene ligin daha da kuvvetleniceğine kesinlikle katılıyorum efes, fb ulker, gs mp, banvit, ksk, doğuş grubu(takımın adı daha belli değil heralde), ve beşiktaş zaten yüzde 99 playoff yapcak (her ne kadar fb ulker kuculmeye gitcez desede yine en az bi 10m€ bir kadro kurcaklardır, beşiktaşında seneye yine en az böyle bi bütçe ile devam etceğini düşünürsek) play offtaki 7 takım direk belli olmus oluyor geriye kalan bi bilet için royal halı(onlarda takımı tamamen satın almıs artık gaziantep kullanılmayacak) gençleri her sene biraz daha büyüyen tofas, casa ted kolejliler ve bütçe arttırımı olursa türk telekom ile mücedele edeceğiz ki onlardan birini güç bela geçersek 8 den playoff a girersek karsımıza efes(min 25 m€ bi kadro) yada gs mp(oda min 15m€) bir kadro ile karşılaşmamız muhtemel sonuç ise elenmek olcaktır, eğer seride de maçlar kopuk giderse yine kapatalım basketbol şubesini lafları başlıcaktır hatta söylenecek bi lafı söyliyim şimdiden oraya verdiğimi 3m€ yu bi topçuya versek de o nu izlesek o yüzden bence ne yapıp edilmeli büyük bir sponsorluk antlaşması imzalanarak min yukarda söyledğim yada daha iyi bir kadro kurulmalıdır.
                        'Suç yokken suçlu arayanlar, suç varken suçlu bulamıyorlar.'

Yorum

• İlk olarak Cihan Kibar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          çok güzel bir analiz olmuş tebrik ederim , ama o kurduğunuz kadroyla playoff bile zor olur bence mutlu ve nedim in sözleşmesine gelince veririz parasını feshederiz -savanovic efese geliyoken valencia da sözleşmesi devam ediyodu- bu sene ligin daha da kuvvetleniceğine kesinlikle katılıyorum efes, fb ulker, gs mp, banvit, ksk, doğuş grubu(takımın adı daha belli değil heralde), ve beşiktaş zaten yüzde 99 playoff yapcak (her ne kadar fb ulker kuculmeye gitcez desede yine en az bi 10m€ bir kadro kurcaklardır, beşiktaşında seneye yine en az böyle bi bütçe ile devam etceğini düşünürsek) play offtaki 7 takım direk belli olmus oluyor geriye kalan bi bilet için royal halı(onlarda takımı tamamen satın almıs artık gaziantep kullanılmayacak) gençleri her sene biraz daha büyüyen tofas, casa ted kolejliler ve bütçe arttırımı olursa türk telekom ile mücedele edeceğiz ki onlardan birini güç bela geçersek 8 den playoff a girersek karsımıza efes(min 25 m€ bi kadro) yada gs mp(oda min 15m€) bir kadro ile karşılaşmamız muhtemel sonuç ise elenmek olcaktır, eğer seride de maçlar kopuk giderse yine kapatalım basketbol şubesini lafları başlıcaktır hatta söylenecek bi lafı söyliyim şimdiden oraya verdiğimi 3m€ yu bi topçuya versek de o nu izlesek o yüzden bence ne yapıp edilmeli büyük bir sponsorluk antlaşması imzalanarak min yukarda söyledğim yada daha iyi bir kadro kurulmalıdır.
                          Sevgili Cihan,

Katkıların için teşekkürler. Analizin başında şöyle demiştim:

"İşbu yüzden, sadece bir taraftar gözüyle neler olabiliri sesli düşünüyorum… Çıkış noktam, ilk sezonda ligde kalabilecek, orta sıralarda yer alıp olursa play-off’u zorlayacak bir yapı." Yani tespitinde haklısın, play offa zor kalabilir bir modelden bahsettiğim doğrudur. Sebebini de açıklamıştım.

Çekincem, Doğan Hakyemez'in ilk sezondaki sözleri ve Zeyyat Kafkas'ın onu doğrulayan açıklamasıydı. Hatırlarsanız, Hakyemez ilk sezon fazla açılmayalım demiş ama yönetim hayır demişti. Daha ilk kampta Evren'in ayrılması, sezon içinde Wright'ın Bjk'ya gitme söylentisi sezon öncesi yanlış planların sonucuydu.

Gönül neler ister... Planlama eksikliklerinden dolayı her takım transferi bitirip sezon öncesi çalışmalarına başladığında biz daha lige devam edecek miyiz etmeyecek miyiz tartışması yapıyorduk.

Umarım dersler çıkarılmıştır.

* Kulüp idari yapısı,

* Sponsorluk

* Kulüpten ayrılacak mali kaynak

* Kalan borçların yapılandırılması

* idari ve teknik kadro seçimi

* Ve oyuncu tercihleri.

NOT: Bu arada diğer başlıkta Erdoğan Abi, Elonu'yu yazmış. Geçen sene Tofaş'a geldiğinde onlar adına sevinmiştim. O tarz bir pivot Beko'da iş yapar.

NOT 2: Ligin son haline göre, (büyük süprizler olmazsa)

Efes - Banvit - Doğuş

Bjk - Gs - Fb

Pınar KSK - Tofaş takımları koçlarıyla, bütçeleriyle, Avrupa Kupaları deneyimleriyle (Doğuş'u ayırabilirim fakat bütçe-hedef söylemleri iddialı) diğer 8'liden ayrılıyor gibi.

Türk Telekom eski havasında değil, iç sorunları bitmiyor.

Aliağa, Mersin gibi takımların durumları sezondan sezona değişiyor.

Ted'in sponsor probleminden bahsediliyor.

Antep'te takımın sponsora devredilmesi mevzu bahis... Cem Akdağ'ı gönderip Aziz Bekir'le çalışmayı istemek, ilginç?

Kısacası, biz bir seçim yapmalıyız. Bu sefer sağlam basmalıyız. Bir anda 10-15 Milyon Dolarlık kadro kurmak da doğru değil bence.

Bu bütçe meselesinin çok güzel örnekleri var. Partizan'ın 3,5 Milyonla Final 4 oynaması... Fener'in rüya kadrosunun (!) grup sonuncusu olması... vb.

Derin konular.

Devam ederiz.

NOT 3: O kadrodaki isimlere takılma Cihan. Onu bir model gibi düşün. İsimler değişir. Rowland olmaz bir başkası olur. Sistem daha önemli

Selamlar dostum.

Yorum

• Önümüzdeki pazartesi kafamdaki takımı burada paylaşmayı düşünüyorum...
                            Colmandante

Yorum

• Bandırma Kırmızı'dan Raymond Sykes hiç tereddüt edilmeden alınacak bir oyuncudur
                              Bizde başarılı olur ve Beko liginde büyük iş yapar.

En son Sacit tarafından düzenlendi; 30.05.2013, 21:03.

Yorum

• Oğuz yazılarını okudum.
                                Çok keyifliydi.
                                Kalemine sağlık canım kardeşim.
                                Teşekkürler.
                                ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!'' Dozer CEMİL

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X