Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Basketbol Transfer Dosyası

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• valla partızanın basarısı ortada..takımda 8 tane sırp bı makedon ve 2 amerıklaı olması lazım...takımın cogu genc..bence onları ornek almamız gerekıyor dıye dusnuyorum ben..

Yorum

• bıde lıgde ne kadar butce yeterlı olacaktır fıkrı olan var mı??

Yorum

• insallah heyecan verici bi takım kurulur...

Yorum

• İlk olarak ccd6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          bıde lıgde ne kadar butce yeterlı olacaktır fıkrı olan var mı??
          Basketbol takımımızın tüm lig maçlarının ve takım kadrosunun değerlendirildiği forum bölümüdür...

Linkin 3675 numaralı entrisinde, TBL ve Euroleague takımları örnekleriyle bütçe analizleri yapmaya çalışmıştım. Veriler hem geçen yıl hem de bu yıldan derlenmişti.

Fikir vermesi açısından belki faydalı olabilir.
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            GS Cafe Crown'daki Caner Topaloğlu, Trabzonlu ve Ülker altyapısından. Bu yaz üniveristeden de mezun oluyor. Kendisi has Trabzonsporlu ayrıca. Hepsinden önemlisi iyi bir sporcu.

Bu kardeşimiz takımımıza kazandırılabilir mi? Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum bu konuda...
            Sanırım basketbol ile çok ilgili olduğumuz içindir ki Caner Topaloğlu konusunda "bu çocuk Trabzon'lu, takıma kazandırın" diyerek beni bir kaç kez farklı kişiler aradılar.

Madem sen gündeme getirdin, ben de buradan yazayımda mesaj ilgili yerlere gitsin.Trabzon'lu bir basketbolcuyu takımda kim görmek istemezki.Ama ben oyunculuk karıyerini ve sporculuk karakterini detaylı bilmiyorum, sanırım Dodo ve Alaeddin hoca iyi tanırlar.Yani ince eleyip, sık dokumakta fayda var.
            Son ağaç kesildiğinde,
            Son nehir kirlendiğinde,
            Son balık avlandığında, İşte O zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız...

Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.

Yorum

• Ülker altyapısında Ersan Ilyasova, Oğuz Savaş ve Derya Yannier ile birlikte Alaeddin Hoca'nın oyuncusuydu.

Bahçeşehir Üni. Endüstri Mühendisliği bölümünü bu yıl bitirecek diye biliyorum.

Salonda da dışarıda da efendi bir oyuncu olarak görünüyor.
              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Ülker altyapısında Ersan Ilyasova, Oğuz Savaş ve Derya Yannier ile birlikte Alaeddin Hoca'nın oyuncusuydu.

Bahçeşehir Üni. Endüstri Mühendisliği bölümünü bu yıl bitirecek diye biliyorum.

Salonda da dışarıda da efendi bir oyuncu olarak görünüyor.
                demek benim meslektaşım olacak o zaman kesin almalıyız, hem oyunculuğundan yararlanırız hem de mühendisliğinden

Yorum

• Bir de kafama takılan bir konu var , yabancı transferi deyince aklımıza niye hemen amerikalılar geliyor!! Litvanyalı, hırvat ya da rus bir oyuncumuz olsa fena mı olur ....gerçi daha önce roman tok vardı....

Yorum

• Bence Solomon'u alsak çok iyi olur.Şu anda hangi takımda oynuyor bilgisi olan var mı ?
                    Trabzonsporlu Olmak Ayrıcalıktır

https://twitter.com/TRABZONSPOR6193

Yorum

• Cengiz Abi, Avrupalı işi "tamamen duygusal"! Bir Avrupalı parasına iki Amerikalı getirilebiliyor.

Avrupalı oyuncu tavsiyelerim:

Nikoloz TSKITISHVILI

213 cm - 111 kg - 14.4.1983 Gürcistan - Power forvet

Benetton Treviso'nun NBA'ye gönderdiği oyunculardan sadece biri. Potansiyeline o kadar inanılıyordu ki 2002 draftında 5. sıradan seçildi (Denver Nuggets).

İyi şutu olan, sert bir oyuncu. Takımı, İspanya liginde son sıralarda...

Slava KRAVTSOV

213 cm - 115 kg - 25.8.1987 Ukrayna - Pivot

Bu arkadaş BC Kiev'de oynuyor. Pota altını kapatabilen bir yapısı var. Hücumda zayıf görünse de kuvvetli bir bitirici. Ama savunma zekası, kuvvetli ayakları onu değerli kılıyor.
                      İstatistikleri şurada: http://www.bckiev.com.ua/en/players/one/19/

Petteri KOPONEN

193 cm - 88 kg - 13.4.1988 Finlandiya - Oyun kurucu

İtalya liginde Virtus Bologna'da oynuyor. Geniş saha görüşüne sahip. Tempoyu ayarlamada sıkıntıları var, ancak daha 22 yaşında ve devamlı gelişim gösteriyor.

Savunma sezgileri ve iyi şutu en önemli özellikleri.

Renaldas SEIBUTIS

198 cm -84 kg - 25.12.1985 - Litvanya - Şutör Gard

Bencil değil, takım oyuncusu. Arjantin'deki 2005 yılında 21 yaş altı şampiyonasında MVP(En Değerli Oyuncu) seçilmişti.

Jasaitis'in ülkemize gelebildiğini düşünürsek olası transferi de mantık dahilinde.

Jaka KLOBUCAR

198 cm - 91 kg - 19.8.1987 - Slovenya - Kısa forvet

Union Olimpija'da oynuyor. Çok hareketli ve atletik. Oyunu çok iyi biliyor. ( Gelmesi zor ama Ömer Aşık isminin dolaştığı ortamda gayet masum)...

* Uzun vadeli gelecek planları yapılıyorsa getirelecek oyuncular da başarıya aç, patlama yapmaya aday isimler olmalı.

Bu tip 2 oyuncunun yanına da daha tecrübeli oyuncular eklenebilir.

Mesela böyle bir genç pover forvet getiryorsanız yanına Amerikalı onu tamamlayacak pivot bulursunuz (Jamison - Hakan ve Hadi kombinasyonları gibi).

Ya da Avrupalı savunmacı forvetin yanında Gerald Fitch gibi tecrübeli bir skorer koyarsınız.

vs. vs.

Yorum

• Partizan modelini uygulasınlar...!

Ben Karadenizdeki gençlerden yararlanması gerektiğini düşünmekteyim...

Bu konuda ktü ilede işbirliğine gidilsin...

Yüksek maliyetli transferlerede sonuna kadar karşıyım...

Efes Pilsenide saf dışı bırakmasınlar ara formül bulsunlar..

Milleti deli etmesinler...

Ben hayatımda bira içmemiş adamım...

Efes kapanırsa her gün gidip efes alacağım
                        Profesyonelleşemeyen Kurumsallaşamayan hiç bir kurumun başarılı olabilmesi mümkün degildir!!!(spartaküs)

Yorum

• İlk olarak Atalay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Partizan modelini uygulasınlar...!

Ben Karadenizdeki gençlerden yararlanması gerektiğini düşünmekteyim...

Bu konuda ktü ilede işbirliğine gidilsin...

Yüksek maliyetli transferlerede sonuna kadar karşıyım...

Efes Pilsenide saf dışı bırakmasınlar ara formül bulsunlar..

Milleti deli etmesinler...

Ben hayatımda bira içmemiş adamım...

Efes kapanırsa her gün gidip efes alacağım
                          Gökhan Abi inan hiç gülesim yoktu ...Ayrıca dün yapılan açıklamalarla Efes'in kapanması gibi bir durumun söz konusu dahi olamayacağını anlamış olduk...çünkü kanun çıksa bile onlar kapsam dışı bırakılacak görünen...

Yorum

• Anadolu grubu basketboldan çekilecekse de lehimize çekilsin. O kadar basketbolcuya, altyapıya yazık
                            Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                            Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                            Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                            Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• İlk olarak Murat Dinç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              23.2 maddesinde resmi müsabaka kadrosu diye yazmış, ben bunu 12 kişilik maç kadrosu diye algıladım belki de söylediğin gibi sezon içerisindeki kadrodan bahsediliyordur.

Bu arada şimdi kontrol ettim bekoda bu sene oynanan maç kadrolarını, bu madde sezon içerisindeki kadro için geçerli hatta benchte 24 yaşaltı oyuncu oturtmak gibi bir şart da yok galiba varsa da en fazla ikidir.Gerçi bu bu senenin yönergesi seneye ne olur bilmem.
                              İlk olarak bigben tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Dün sabah 5'te evdev çıktım ve henüz şimdi geldim. Bu sabah bir ara fırsat bulup şu sponsor olayına yazabildim Murat...

Sorunu gördüm. Yalnız şöyle bir durum var: Sunmuş olduğunuz talimatları okuyunca kendi altyapımızdan en az 5 oyuncu olması gerekliliği koşulunu çıkaramadım.

Zaten böyle bir kural ve 6 yabancı olursa, takımlar arası transfer olmaz ki!

Oradan benim anladığım "ülkemiz" takımlarımının altyapılarından yetişmiş en az 5 oyuncu şeklinde...

Ayrıca yanlış bilmiyorsam, bu seneki kural, altyapıdan en az 2 oyuncu olması gerekliliğiydi.

Bunun bir anda 5'e çıkarılması çok zor.

Yaş olayı ise mantıklı ancak zoraki bir uygulama (bence).

Tüm bunlardan yola çıkarak Caner, Volkan ve İsmet ile altyapıdan gelen oyuncu problemi çözülüyor sanırım. Geriye 24 yaş kotasını doldurmak kalıyor ki; o da Doğan Hakyemez'in açıklamasındaki "1-2 yerli" transferiyle hallolur.

Bu arada

1) Alpella'yla hukuki bağımız kaldı mı?

2) Bizim altyapımız hala Ülker/Alpella mı :s ?

3) Değilse Caner ve Volkan'ın statüsü nedir?

Bu iş biraz karışık gibi. İçinden çıkmak zor.

.

Oğuz üstteki mesajımı da alıntıladım şimdi dediğim gibi ben yanlış anlamışım konuyu kadroda bulunması gereken 5 tane 24 yaşaltı oyuncusu 12 kişilik maç kadrosu için geçerli değil, sezon içerisindeki kadro için geçerli.Bu sezon Bekodaki 12 kişilik maç kadrolarını inceledim çoğu takım 2 tane kendi altyapı oyuncusuna yer vermiş maç kadrolarında.

Söylediğin gibi şimdilik Caner ve Volkan altyapı oyuncularımız statüsünde oynuyorlar.Ben altyapıdan en fazla bir oyuncuyu yukarı çıkaracaklarını düşünüyorum.Bu ya İsmet olur ya da başka bir oyuncu.Senin de söylemiş olduğun gibi maddeleri 2. ligin yönergesi ile karşılaştırdığımda 24 yaşaltı 5 oyuncunun ligimizin herhangi bir takımından yetişmiş olmasının yeterli olduğunu çıkardım.

Benim anladığım kadarıyla Alpella ile hukuki bir bağımız yok ama o takımın altyapısından yetişmiş oyuncuları altyapı oyuncuları saydırabiliyoruz.Caner Öner,Ramazan Öksüz ve Volkan İncekara bunun örnekleri.Ki bu TB2L için geçerliydi, yukarda da söylediğim gibi Beko için bu geçerlilik yok galiba.

23.2. Takımlar, resmi müsabaka kadrolarında ülkemiz ümit, genç veya yıldız
                              takımlarından yetişmiş en az beş (5) Sözleşmeli Sporcuya yer vermek
                              zorundadırlar.
                              23.3. Müsabakaya katılacak olan sporcuların ad ve soyadları, oyundaki
                              numaraları ve lisans numaralarını ihtiva eden liste ile sporcular ve
                              antrenörlerin lisansları müsabakadan 20 dakika önce Hakemlere verilir.
                              23.4. Lisansların müsabakadan önce Hakeme gösterilmesi şarttır. Ancak,
                              kulüpler, sözleşmeli sporcuların o mevsime ait vizeli lisanslarını Ligler
                              Direktörlüğüne ibraz ederek kadrolarını tasdik ettirmeleri halinde o sezon
                              içinde müsabakalara takım listeleri ile çıkabilirler.
                              23.5. Müsabakadan önce sayı Hakemi tarafından resmi maç kağıdına adları
                              yazılan sporcuların yerine başkaları oynatılamaz.
                              23.6. Oyuna beş (5) kişi ile başlanır. Herhangi bir sebeple oyun esnasında bir
                              (1) sporcusu kalan takım kendiliğinden yenik sayılır.
                              24. Sözleşmeli Sporcuların Ümit, Genç ve Yıldız Takımlardan
                              YetişmişOlma Şartları
                              24.1. Bir Sözleşmeli Sporcunun ümit, genç veya yıldız takımda oynamış veya
                              bu takımdan yetişmiş sayılabilmesi için, o kulübün ümit, genç veya yıldız
                              takımından en az bir basketbol yılı (sezonu) oynamış olması gereklidir.
                              24.2. 24 yaşından büyük sporcular bu haklarını kaybederler.

Aslında biraz karmaşık bir madde şimdi fikrimi değiştirdim TB2L'nin yönergesini okuyunca ve ikisini karşılaştırınca söz konusu 24 yaşaltı 5 oyuncunun herhangi bir kulüpten yetişmesinin yeterli olacağını çıkardım.
                              En son Murat' tarafından düzenlendi; 13.05.2010, 13:18.

Yorum

• Efes kapatılmasın ama kapatılırsa basketbolcularını biz alalım

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X