Sene 2009'a atıf yapıyorum. SELAMUNALEYKUM. Allah'tan herhangi ölümlü bir kaza yaşanmadı. Haklı çıkmanın üzüntüsüyle ..
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Akyazı Projesine Bilimsel Yaklaşım
Daraltma
X
-
Karadeniz Bölgesi sürekli yağış alan bir bölge....
Ben bölgede heyelana yönelik özel bir çalışma yapıldığını düşünmüyorum...
Maç giriş ya da çıkışında dünkü gibi bir heyelan olursa büyük bir facia yaşanır...
Biz de kader der geçeriz amannnn... benimde dert ettiğim şeye bak...
her şeyde muhalif olunmazki amaNe mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
Bu tarz çok yağış alan bölgeler de her 10,20,30 yahut 50 yılda bir metrekareye 300 kilogramdan daha fazla yağış bırakacak sistemler görülebilir.
Biz değil 50 yıl 3 gün sonrası için bile detaylı bir plan yapmayıp işi kadere terk etmeyi sevdiğimiz için afetler için önlem almak yerine arkasından ağlamayı severiz.
Japonlar 100 yılda bir görülme ihtimali olan ve metrekareye 500 kilogram yağış bırakan tayfunlar için devasa altyapı sistemi yaptılar.Şiddetli depremlerin zararını minimuma indirmek için raylı ve çelik iskelete sahip binalar diktiler yeni projeler içinde çalışıyorlar.
Biz ne yapıyoruz 2-3 yıl önce Japonya'yı tsunami vurduğu zaman "Ya bak gördünmü Allah'a kafa tutulmaz ne kadar sağlam bina yapsanda işe yaramaz onun için gerek yok bunlara" diyoruz.
Akyazı Projesi yapılırken Bilimsel olarak araştırma yapıldığını hiç düşünmüyorum birde denize nazır Dünya'da ki tek stad diye övünüyoruz acaba neden tek diğer ülkeler bunu düşünemedi mi yoksa tehlikeli diye vazmı geçtiler.?
Bunu araştıran yok ki biz sanıyoruz başka hiç bir yerde yoksa sadece bizde varsa bu büyük başarıdırAdalet,Eşitlik,Özgürlük..
Komünar..
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum