96'da bu renkler ugruna kaybettigimiz 2 kardesimizi hiçbir zaman unutmadik, unutmayacagiz. Onlarin ruhu bizim içimizde yasamaya; onlari aramizdan erken alan "onursuz güçlere" olan nefretimiz de gün geçtikçe büyümeye devam edecek.
aman Çakir abi yanlis manaya çikmasin... Cani ALLAH alir... onursuz güçlere kalmamis o is...
Ya sok etkisi yapti bu yazi bende. ozamanlari pek iyi hatirlamiyorum. gercekten intihar eden 12 yasindamiydi? Allah rahmet eylesin.
Ben Asyada büyüyen, Avrupaya yürüyen TÜRKÜM. Krallara bas egdiren, kiliselere hilal ve yildiz giydiren TÜRKÜM!!!
Ben daglarda gemi gezdiren, kilicina bas egdiren TÜRKÜM. Ben OSMANLININ torunuyum - TÜRKÜM.
Ya sok etkisi yapti bu yazi bende. ozamanlari pek iyi hatirlamiyorum. gercekten intihar eden 12 yasindamiydi? Allah rahmet eylesin.
12 degil. bildigim kadariyla 18 -20 yaslarinda idi.
o sabah uyandi ve,köyünden 20dk'likyolu yürüyereksahile, göreleyeindi.tanidigi tanimadigi, önüne gelen herkesle konusuyordu,içi içine sigmiyordu,yerinde duramiyordu...polis karakolunun kapisindaki polislere bile selam vermeyi ihmal etmemisti... çünkü;Trabzona gidecekti o gün, avni aker'e gidecekti.çok büyük bir maç vardi o aksam...evet avniakerde aramizdaydi mehmet.
ve maç sonu hüsran...kapkarabir trabzon aksami, bir futbol müsabakasi!bogulanbir sehir,birbiriyle dahi konusamayan insanlar. nefes alamadigimiz bu lanetli sehri ciddi ciddi terketme planlari.. "allahim ne günahimiz vardi da burda dogduk... Muglada, Tekirdagda,Hakkaride niye dogmadikki sanki..???"
artik elden birsey gelmez,bizi ancak görelepaklar diyerek yola koyulduk ertesi gün.hiç tanimadigimiz,o güne kadar adini bile duymadigimizMehmetimizin köyüne, cenazesine gittik.öyledoyasiya agladikki...[img]smileys/smiley19.gif[/img]
kazandigimiz herbüyük maç sonrasionu düsünürüm.aldigimiz kupalarda aklima hep o gelir.insallah sampiyon oluncada unutmayiz, ve hatta onu hiç unutmayiz...
abi biz buyola bas koyduk sampiyonluk görmedik görmek içinde elimden gelenin fazlasini yapmaya hazirim yeterki sampiyon olalim baska sey istemem ben kendi düsüncemi söyledim baskalarina bana uyunda demedim tek dilegim herkes gibi sampiyonluk eger kötü örnek olduysam yanlis anlayanlardan özür
Yaziyi kim kaleme aldi?Bu intiharin gerçekten bu sekilde olduguna inanamiyorum.Bu kadar inançli bir çocuk nasil bunu yapabildi?Merak ediyorum sadece.
bu hikaye bana ait.. ben kendimi çocugun yerine koyarak hangi duygularla intihar etmis olabilecegini yazmaya çalistim...hikaye hayal ürünü yani...
belli... zavall çocuk 2 gün uymamis her seye inansam buna inanmam yani.......insan bari hayal ürünü yazar...intahar olayini bilmesem salliyo diye gülücükler konduracam foruma..allah(cc) rahmet eylesin!!!!ne diyim baska!!!![img]smileys/smiley5.gif[/img]
Degerli kardesim berat; Bir konu ancak bu kadar iyi tasfir edilebilir.
Ellerine saglik,o zamanda bu olay beni çok etkilemisti adeta 9 yil öncesine geri götürdün bizleri.Isimleri ve nedenlerinin unutulmamasi gerekir bu olaylarin....
Bizlerin trabzonsporlu'lugu taraftarliligin yanisira birazda bizans emperyalizm ne karsi koyan bir anadolu hareketitir.
Trabzonlu olmayipta bordomavi renklere gönül veren bütün kardeslerimin anlindan öpüyorum.Iyiki varsiniz.[img]smileys/smiley32.gif[/img] SAYGILAR
Birincisi arkadasimizin yaptigi dinimizce yasak ve yanlis ise bizce de yasak ve yanlis olmasi lazim. Bende o yillardan kalan izler tasiyorum. Ama bir gün bu takim sampiyon olacak ve ben o gün ve o günden sonra sevinçden nasil bir hal alacagimi bilmiyorum...
Bu kardesimiz ne olursa olsun yasamasi lazimdi. Güzel günleri görebilmek, sevinç gözyaslari ile " Senin için intihari bile düsündüm zamaninda simdi sampiyonsun Trabzonum" diyebilmeliydi... o travmadan çikamamasi da bize özgü bir durum olsa gerek. Istanbul takimlarinin kolpa taraftarlari derler ya "senin için ölürüz" buyrun iste takimi için hayatini feda eden iki taraftarimiz var sizin neyiniz var diyesi geliyor insanin... Ama bu emsal ve örnek de yanlis insanlar yasamali görecekleri günler adina yasamali hele bir de Trabzonsporlu olunca...
Trabzonspor √
Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
Yorum