İlk olarak Gölge Oyunu tarafından gönderildi
Bulent Abi, gene tadi damagimizda kalan bir yazi. Eline, gonlune, yuregine saglik. Basit, gunluk kisir tartismalardan birisi gibi bir goruntusu olmasina ragmen, bu hafta Baskanimizin yaptigi cikisin genel anlamda profilini cizmen ve o bakis acisini bizle paylastigin icin tesekkurler.
Golge Oyunu anlattiklarina kisaca bir ksim insanimizin "guce tapma" duygusu diyebilir miyiz? Bu birazda insanlarin kendi dunyalarinda yasadiklari komplekslerden kaynaklaniyor diye dusunuyorum ben. Gercek hayatta sahip olamadiklari ve bu zihniyetler herhalde hayat boyunca sahip olamayacaklari seyler o insanlari boyle bir tercihe itiyor benim kanaatim.
Neyse lafi fazla uzatmayayimki konunun esasi dagilmasin.
Saygilar
Madem Bu Kadar Güçlüler, O halde?..
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
HERSEY YALAN OLSA BILE
EN GUZEL ASK ZOR OLANMIS -
kesinlikle dogru bir tesbit.
adam okulda basarisizdir,kiz sever kiz onu sevmez,hali sahada baklava almaya mahkum olmustur ...bu liste böyle uzar gider.
çareyi ona ait olmayan ama onu tatmin edecek bir yerde arar,bir heyecan arar.
bulmustur ama kaybedenlerden oldugunun farkinda degildir.
üzülmekten baska yapacak birsey yok...BordoMavi.Net Forum Kurallarına aykırı bir mesaj veya kullanıcı gördüğünüzde, Kullanıcı Panelinde bulunan
sekmesine tıklayarak ilgili mesajı raporlamanızı sizlerden rica ederiz.Yorum
-
Bülent abi anlatmak istedigimi biraz daha detayli bir sekilde açiklayabilirim.
1-Gerçekten fener böyle bir politika izlemis olsa,mutlak sartla ,futbolcularin ve teknik heyetinde böyle bir girisimdenhaberi olmasi lazim.Buda nasil olur,baskan veya yöneticilerden biri futbolculara yada teknik heyete ''biz geçen sene sampiyon olduk bu sene olamayalim'' demasi lazim ki (sonuçta sahaya çikip maçi kazanan ve kaybeden futbolcularla ve onlara teknik bilgi veren heyettir)onlarda ona göre tavir alsin.
2-Yukaridaki futbolcu ve teknik heyet disinda yine bu konuda bilgisi olmasi gereken diger bir kiside hakemdir.Evet yine bu politikanin devam edebilmesi için fenerli baskanin veya yöneticinin hakemlere gidip''biz geçen sene sampiyon olduk bu sene olmamamiz lazim'' demeleri lazim öyle degilmi?( Sonuçte hakem bir müsabakanin neticesine büyük ölçüde etki edecek bir unsur)
3-Yukarida saydigimfutbolcu ,teknik heyet ve hakem faktöründen baskayine bu politikanin yürümesi için olmasi gereken diger bir unsurda rakip takimlardir.Fenerli baskan ve yöneticiler rakip takima gidip ''Biz geçen sene sampiyon olduk bu senede siz olun''diyebilirlermi?(sonuçta ligde sadece fener yok )
Bu yukaridaki unsurlardan en az biri olmadan ,bahsedilen politikaninyürümesinin mümkünati yoktur.Sayet bu unsurlardanbiri bu gidisata karistiysa yillardir süre gelen zaman diliminde mutlaka patlak vermesi gerekirdi.Sayet yukaridakiunsurlardisinda baska faktörler var diyorsaniz benimbuna maalesef aklim yatmaz.
ve size birazda istatiksel bilgi vereyim:
Türkiye profesyonel 1. Futbol ligindeGalatasaray 5 kez,Besiktas 2 kez ,Tarbzonspor 2 kez,Fener bahçe 2 kez üst üste sampiyonluk yasamislardir.Sayet bu fener için düsünülen politika bizim için ve diger klüpler içinde düsünülebilir ozaman.Edited by: HarunZaman çabuk geçse de bugünleri özlesek.Yorum
-
nasil yani ? biz 3 kere olduk. az kalsin 6 kere oluyorduk.Ben Asyada büyüyen, Avrupaya yürüyen TÜRKÜM. Krallara bas egdiren, kiliselere hilal ve yildiz giydiren TÜRKÜM!!!
Ben daglarda gemi gezdiren, kilicina bas egdiren TÜRKÜM. Ben OSMANLININ torunuyum - TÜRKÜM.Yorum
-
Harun abi biz '3' kez üst üste sampiyon olduk...
önce 2 kere üst üste sampiyon olduk... sonra 1 sezon olamadik... ondan sonra da yine 3 kere üst üste sampiyon olduk... o aradaki bir sezonda ikinci olmasaydik 6 kere üst üste sampiyon olacaktik... zaten febe için söz konusu olan sey bir sene sampiyon olduktan sonra ertesi sene 'HÜSRAN'a ugramak...
biz lige çiktik 10 senede 6 kez sampiyon olduk, ve ilk 2'den asagiya düsmedik... hüsrana ugramadik...[b]TRABZON BIR SEVDA,TRABZONSPOR BIR DESTANYorum
-
Yorum
-
Arkadaslar benim bahsettigim sampiyonluklari yanlis anlamissiniz.olay6 kere sampiyon olmamiz degil.olay sampiyonluk serisi kaç kere yasamak.yani biz 2 kere bu seriyi yakalamisiz.Oda 3 kere üst üste olduk, bu birincis.ve daha sonrada 2 kere üstüste olduk bu ikincisi Insallah anlasilmistir.Zaman çabuk geçse de bugünleri özlesek.Yorum
-
İlk olarak POYRAZ.61 tarafından gönderildi
Kim F-B mi büyük ?
Büyük olan takim elalemin sünnetsizinden 6 tane yemezdi.
Fenerbahcenin büyüklügü 3 gol yedikden sonra isiklari söndürerek cakdirmadan karanlikda gol aramasindadir !
he yaw [img]smileys/smiley1.gif[/img]"Sir, I say that justice is truth in action." Benjamin "Dizzy" DisraeliYorum
-
Helal olsun Bülent Abi..
Kalemine aklina saglik. Yazilarinin hiç bitmemesini istiyoruz ha..Tez zamnda yenisi yazila[img]smileys/smiley2.gif[/img]Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!- Eomer -Yorum
-
Haruncugum, bir kere su noktayi gözden kaçirmayalim: Benim anlattiklarim, yillarin gözlemine dayanan subjektif bir analizdir. Bir yerlerden bir sey duymus da konusuyor degilim. Yani birisi çikip da ?ispatla[/B]? dese ispatlayamam. Sadece bir teori bu. Fakat senin düsüncen de ülkemizdeki futbol arenasinin tertemiz, pir ü pak oldugu istikametinde degil herhalde.ffice
ffice" />
Yasim kirka merdiven dayadi. Bugüne kadar gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek sportif sahada önce ?yok canim, o kadar da olmaz[/B]? denen pek çok seyin, yillar sonra sanki çok dogal bir seymis gibi kabul edildigine defalarca sahit olmusumdur.
Bahsini ettigimiz ?ince ayarlar[/B]? zannedildigi kadar zor seyler degil. Kulüp yöneticilerinin bunu teknik kadro ya da futbolcularina açikça ifade etmeleri de gerekmiyor. Önemli bir futbolcu antrenmanda sakatlanabiliyor (!), hiç yoktan yere teknik direktörle kavga edip kadro disi kalabiliyor ya da sahada olmasi gereken yerden birkaç metre ileride durup ofsayta düsebiliyor, pasi atmasi gereken takim arkadasini görmeyebiliyor (!) vs?
1985?te Trabzonspor henüz sampiyonluk iddiasini devam ettirirken ve G.Saray ile kupa finalinin 1.maçini oynayacagi maçin bir gün öncesindeyken, teknik direktörünün görevden alinmasini nasil açiklayacagiz?. Sonraki yillarda, ortada görünür bir sebep bile yokken, takim kaptanliginin Ogün?den alinmasi ve dolayisiyla sunî bir bunalim çikmasina ne gibi bir anlam verecegiz? Ya da ne bileyim, geçen sene Besiktas?in basina gelenlere ne diyecegiz?
Örnekler çogaltilabilir. Son cümlendeki iddiayi da, yukarida yer alan her iki yazimda da açikça cevaplamaya çalistim, herhalde gözünden kaçti. Yeniden yazayim o zaman: Diger büyük kulüplerin böyle bir uygulamaya ihtiyaçlari bulunmuyor; çünkü onlarin taraftarlik anlayislari çerçevesinde böyle bir seye gerek yok. Onlarin taraftar kitleleri dagilmiyor, kulüplerine olan aidiyet duygularini anlamli ve saglikli temellere oturtmuslar. Fakat F.Bahçeliye ?Neden bu kulübü tutuyorsun?[/B]? diye soruldugunda verebilecekleri cevaplar fazla bir anlam ifade etmiyor. Ne bir zümre, ne bir bölge, ne de bir sinif temeline dayaniyor onlarin taraftarliklari.
Yillar önce sosyolog Kurthan Fisek açiklamisti: ?Yapilan bir arastirma sonucuna göre, F.Bahçe taraftar kitlesi, ?[/B]paranin her seyi satin alabilecegine inanan? insanlardan olusuyor.[/B]?
Zannediyorum baska söze gerek yok?
Selam ve muhabbetle?
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum