Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Türkiye,Futbol,Halkin Önlenemez Yanilgisi

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

bu gece 90 dakika da hasmet babaoglu'nun isyani vardi. kisaca, artik futboldan igrendigini söyledi denebilir, ve bu arada trabzonspordan da övgüyle söz etti.

pis koku tüm istanbul'u sarmis durumda, hasmet uyandi! günaydin...

Yorum

bildigim kadariylabjk yazaridir kendisi.buadalet isteyen feryadi da sezonlukdur bence...

Trabzonspor'un, deplasman'daki her hangi bir maçini izleyen taraftarlarimizi en çok sinirlendiren konu da budur iste. kendi sehir takimlariyla Trabzonsporun maçina, üç istanbul takiminin bayraklariyla,sapkalariyla gelirler,"...Trabzon, olamazsin sampiyon!" diye tempotutarlar...

çünkü onlara dayatilana göre: Trabzonspor'un istanbul takimlariyla mücadeleetmesinin hiçbir mantigi yoktur,kendi sehir takimlari için ise zaten bu hayal bile edilemeyecek birseydir...

sadece, bu üç takimda kendi sehirlerinden bir futbolcunun forma giyebilmesiyle gurur duyarlar,onunla övünürler,hatta bazi yerlerde heykelini bile dikerler...onlarin da olayi bu.

hosçakalin.

TheCrow kardesimizi de bugüzel arastirmalari için tebrik ediyor ve devamini diliyorum... [img]smileys/smiley32.gif[/img]

Yorum

the Londoner kardese tesekkür ederim yazisi için.

sadece yaziyi okurken aklima geldigi için yaziyorum;

memleket isgal altindayken istanbul "mütareke basini" , emperyalistlere usaklik ediyordu, ve bu memleketi kurtarmak yine giresunlu, antepli, marasli, çankirili, sivasli, mardinli,diyarbakirli "tasralilara" düsmüstü. o küçümsedikleri tasra, onlarin da namusunu kurtarmisti yani.

hasili; o güzel insan, mustafa kemal; neden hiç gitmek istemezdi istanbul'a! düsünelim mi biraz..

Yorum

Biraz önce,bu maili gönderdigim galatasarayli is arkadasim yaziyi okuyup,"dogru aslinda,ne b.. yemeye ben bu takimi tutuyorsam..." dedi,hiç cevap vermedim,hatta isimden basimi bile kaldirmadim...Düsünsün bulsun artik sebebini...
          Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

Arkadaslar herkes durumu analiz etmis,bazi eksiklikleri de ben tamamlayayim. Dünyada,insanlari yöneten ve yönlendiren bazi kesimler-veya toplumlar- 2 yol seçerle. Yillarca bu 2 yol araciligiyla ülkeleri veya dünyayi yönlendirirler. Birincisi FUTBOL ikincisi ise MÜZIK.

Dünya kupasinin bile Coca-Colanin en çok satilacagi yerde oynamasina karar verenlerle, ortaAsyaya özgürlük getirenler aslinda ayni kisiler. Futbol onlar için siyasi kimligin disa vurumudur. Barcelona formasina gögüs reklami almaz-alamaz. Çünkü o farkli bir hristiyan mezhebini temsil eder. Futbol onlar için DINLERINI yayma aracidir. Bunu en ahmak insan bile anlamalidir,çünkü yabanci futbolcularin en küçügü bile sahaya girerken de-çikarken de-gol atinca da istavroz çikarir(yani HAÇ isareti yapar). Bu beni çok üzmüstü ama maalesef hali sahada bile bazi gençler buna özenip,bilmese bile bu büyük yanlisa düsüyor ve haç çikariyorlar. Ne var bunda diyenler olabilir,ama ne var bunda degil. Bu bir kültür dezenformasyonudur. Onlar için hiçbirseyin önemi yoktur,onlar ülkeleri yönetme ve servet edinme arayisindadirlar. Bu da dini yaymakla olur.

Futbola bu konularin hiç karismamasi taraftariyim ama,futbolun amaci bu olunca mecbur kaldim.Affiniza siginarak derin bazi mevzulara giriyor ve bir site ekliyorum: http://www.diyalogmasali.com/

Trabzonun bunla ne ilgisi var diyebilirsiniz,ama Türkiyenin bunla ilgisi su ki,bizde kulüpler de partiler de dini yargisi için tutulmaz. Lideri-geçmisi-basarisi ve genelin durumuna göre tutulur. Böylesi çirkefçe bir dünyada da bizim gibilerin ufak çabalari kalir. Site ile ilgili görüsleri özelden görüsebiliriz.
            Trabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!

Yorum

The Crow

yaziyi daha uzun tahmin ettim [img]smileys/smiley1.gif[/img]Hatta devam yokmu diye asagiya bakmam gerekdi ancak diger yazilarda o yazi kadar degerli ve anlamli.

Benim ekleyecek bir seyim olamiyacak bir satir haricinde:

Adil bir lig icin savasanlar önce medyayi dize getirsinler, trabzonu, trabzonluyu, trabzonsporluyu degil. Gürcistan maci ardindan yasananlari hic bir trabzonlu hayati boyunca unutmaz.

"Sir, I say that justice is truth in action." Benjamin "Dizzy" Disraeli

Yorum

bu degerli yazilari biz bize paylasip duruyoruz ve biz zaten bunun böyle oldugunu çok iyi bilen bir kitleyiz ben bunu istanbul sitelerine paste yapacagim.
                0II0II0I I00I0I0I 0III00II0 00II0I0I II0I0II0

Yorum

İlk olarak Tekke tarafından gönderildi

Arkadaslar herkes durumu analiz etmis,bazi eksiklikleri de ben tamamlayayim. Dünyada,insanlari yöneten ve yönlendiren bazi kesimler-veya toplumlar- 2 yol seçerle. Yillarca bu 2 yol araciligiyla ülkeleri veya dünyayi yönlendirirler. Birincisi FUTBOL ikincisi ise MÜZIK.

Dünya kupasinin bile Coca-Colanin en çok satilacagi yerde oynamasina karar verenlerle, ortaAsyaya özgürlük getirenler aslinda ayni kisiler. Futbol onlar için siyasi kimligin disa vurumudur. Barcelona formasina gögüs reklami almaz-alamaz. Çünkü o farkli bir hristiyan mezhebini temsil eder. Futbol onlar için DINLERINI yayma aracidir. Bunu en ahmak insan bile anlamalidir,çünkü yabanci futbolcularin en küçügü bile sahaya girerken de-çikarken de-gol atinca da istavroz çikarir(yani HAÇ isareti yapar). Bu beni çok üzmüstü ama maalesef hali sahada bile bazi gençler buna özenip,bilmese bile bu büyük yanlisa düsüyor ve haç çikariyorlar. Ne var bunda diyenler olabilir,ama ne var bunda degil. Bu bir kültür dezenformasyonudur. Onlar için hiçbirseyin önemi yoktur,onlar ülkeleri yönetme ve servet edinme arayisindadirlar. Bu da dini yaymakla olur.

Futbola bu konularin hiç karismamasi taraftariyim ama,futbolun amaci bu olunca mecbur kaldim.Affiniza siginarak derin bazi mevzulara giriyor ve bir site ekliyorum: http://www.diyalogmasali.com/

Trabzonun bunla ne ilgisi var diyebilirsiniz,ama Türkiyenin bunla ilgisi su ki,bizde kulüpler de partiler de dini yargisi için tutulmaz. Lideri-geçmisi-basarisi ve genelin durumuna göre tutulur. Böylesi çirkefçe bir dünyada da bizim gibilerin ufak çabalari kalir. Site ile ilgili görüsleri özelden görüsebiliriz.

Yazdiklarim yine kaynadi,her zamanki gibi[img]smileys/smiley18.gif[/img]
                  Trabzonspor büyütülmüş İstanbul klüpleri gibi yönetilmemeli, ne pahasına olursa olsun Şampiyonluk hedeflememeli. Maden gibi altyapısına gözbebeği gibi bakıp her yıl geliştirmeli…Sonra; diğer herşey ayağının altına serilecektir!

Yorum

Niye kaynasin kardesim,okudum ben,siteye de girdim oradaki yazilari da okudum.Yazdiklarin dogru,haklisin.
                    Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

fficeffice" />

Yazdiklariniz kaynamadi sayin Tekke... Sahsim adina hayli bilgilendim, istifade ettim. Eklediginiz siteye de tipki TheCrow (Kaan) gibi derhal girip yazilari incelemeye çalistim. Takdir edersiniz ki, bir nefeste okunup bitirilecek gibi degil.

Insanlar galiba (özellikle sanal alemde) redlerini, kabullerine göre daha rahat seslendiriyorlar, buna daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. Ayrica dünyanin pek çok yerinde oldugu gibi, Türkiye?de de nasil tabloid gazeteler fikir gazetelerinden daha fazla okunuyorsa (daha dogrusu satiliyorsa), internet forumlarinda da agir içerikli yazilara daha az ragbet oluyor. Bu bir realitedir ve realiteyi nisbeten de olsa degistirebilmek için, zaman, sabir ve gayret gerekmektedir. Benim BMN?deki çabalarim da bu istikamettedir. Eger bu konuda umudum olmasaydi, buralarda bir dakika durmazdim.
                      Saygilarimla...

Yorum

Bu site belli bir grubun aleyhine hazirlanmis bir site yani tekke kardes de bu linki buraya koyarak bi grubun anti-propagandasini yapiyor..bunu tasvip etmiyorum..

Ben tekke kardesimin görüsüne saygi duyuyorum ama bu linkin yeri burasi degil bence...

konuyu biraz saptirmis oldum ama mazur görün..Edited by: Berat Tekke
                        Güçlülerin İktidarına Karşı; Trabzonspor!

Yorum

Berat,dikkat edersen o linki koyarken beni mazur görün dedim. Bunu yeri aslinda bura degil dedim,ama su an bu konu o dogrultuda tartisiliyor. Yani futbolun artik görsellikten öte bir siyasi hatta dini malzeme oldugu çok asikar. Her zaman ülkemizde-kuruldugundan beri-sahte kahramanlar üretilmistir ve üretilecektir. Bu insanlar bulunduklari dönemlerde toplumun özüne aykiri birçok sey yapsalarda bu hosgörülebilir. Asagidaki yazi çok önemli bizim için,Trabzonsporun büyütülmemesi gerektiginin belki de DEVLET politikasi olmasi gerektiginin ispati:

Özal dönemi
                          ?Simdi bir naklen yayin arabasini stadin yanina çekmekle, o stadin seyirci kapasitesini bir saniyede 48 milyona çikarmak mümkünken, niçin en az yedi sekiz yil sürecek ve milyarlara mal olacak (100 binlik stat gibi) bir yatirima girilir, ya da girilmek istenir??
                          ...
                          ?1980 lerdeki Gazete tirajlarindaki bu ani düsüsün sebebi Turgut Özal degil, Trabzonspor?dur. Üç büyüklerin yaristan kopmasi ile tiraj düsüsü arasindaki paralellik tesadüf müdür? Fener, Galatasaray ve Besiktas?in okuyucu getirdigini nasil kabul ediyorsak, götürdügünü de kabullenmek zorundayiz.?
                          ...
                          ?Milli Takim, hayati boyu onurlu beraberlikler ve serefli yenilgilerden baska bir sey düsünemeyen Coskun Özari?dan kurtulduguna göre, Türkiye Meksika?ya gider mi tartismasina katilmakta yarar var.?
                          ...
                          ?Kaybedecek bir seyi olmayanlar korkmaz.?
                          ...
                          ?Eh... Turgut Özal köprüler, barajlar satarsa, Vehbi Dinçerler de parasi olan kulüplere puan satacak... (Sari kartin para ile affedilmesi konusunda) Isi bu kadar uzatmaya ne gerek var. Futbolun anasini satin gitsin!..?
                          (Sari Kirmizi Kaskol, Hincal Uluç)

Yorum

ya kardesim mutlaka yazdiklarina ben de katiliyorum ama yine de bence linki koyman pek hos olmamis..çünkü belli bir grubu hedef alan bi site..bunun anlami demek degil ki sitedekilerin hepsi çok saçma,mutlaka olumlu yaziklar da var ama...
                            Güçlülerin İktidarına Karşı; Trabzonspor!

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                            WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                            Yükleniyor...
                            X