Trabzonspor Dergisi Halka Açılıyor - Hayde Şimdi Sıra Sende

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • a f s
    Trabzonspor Kongre Üyesi
    • 03.08.2006
    • 12497
    • Grafik Tasarimci
    • İstanbul

Trabzonspor yönetimi çok şanslı BMN gibi bir ortak akıl onların yetişemeyeceği yerlere yetişiyor, projeler üretiyor, yol gösteriyor.

Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum, fakat asıl teşekkürü Trabzonspor kulübünün yapması lazım. Tribünde sadece bağırıp küfür etmeyi, ceza alacak taşkınlıklar yapmayı taraftarlık sananlarla BMN farkını görüyorlardır umarım.
    https://twitter.com/afs_ist

Yorum

• Cengiz Çubukcu
      Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu
      • 07.03.2005
      • 14853
      • endüstri müh.
      • İstanbul

zamanında küçük şehirlerin büyük marketlerinde bile satılıyordu dergimiz, ben 2004'de Erzincanda askerken bile migrosta dergiyi bulmuştum....arayan taraftar ne yapar eder dergiye ulaşır...

pazarlama pazarlama pazarlama....Kulüp ekibi kuracak(çalışmalar var dedin Tunga Abi, bekliyoruz) , o ekip de çalışacak..

Yorum

• Kasım BEKTAŞ

İlk olarak Kasım BEKTAŞ tarafından gönderildi
        ben 4 ay evvel yıllık abone oldum fakat daha sonra adresi değiştirdim...şimdi dergi eski adrese gidiyor galiba...bu adres değişikliğini nerden bildirebilirim?
        bu sorunun cevabını bilen yokmu?
        elbet bir gün... (belki yarın, belki yarından da yakın) ...PARAYA KARŞI EMEĞİN SAVAŞI...

...KONSANTRASYON...

Yorum

• Faik Yılmaz
          Trabzonspor Kongre Üyesi
          • 01.09.2004
          • 26228
          • Trabzon

Bnece okullarda da bir çalışma yapılmalı.... Başta Trabzon olmak üzere gezici abone bilgi minibüsleri kurulabilir.. Bir minibüste bu işi görür aslında.....

Mesela her sene 11 dergi yayınlanıyor... Ederi 55 ytl eder.

Kampanta fiyatı 45 ytl olur öğrenciler için. Yani yaklaşık % 20 civarı bir indirim. Ayrıca her dergi abonesine maliyeti en fazla 10 ytl olan taraftar forması verilerek dahada özendirilebilir...

Bu yolla yapılacak fazladan 10 bin abone büyük bir güç olur bizim için.... Reklam gelirlerinden fazlasıyla kazanırız bu aradaki farkı....

Ayrıca peşin para olarar önemli bir girdide sağlanmış olur diye düşünüyorum...

Ahmet Abinin yazdıklarına da kelimesi elimesine katılıyorum. Ancak aynı birinde dergimiz elimizde olmalı... Trabzonda Fenerin Gsnin dergisi ayın birinde geliyorken abonelere ayın 20 sinden sonra gelirse kimse abone olmak istemez.
          Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Egemen Yılmaz
            • 06.08.2006
            • 2767
            • Trabzon

İlk olarak Kasım BEKTAŞ tarafından gönderildi
            bu sorunun cevabını bilen yokmu?
            Bu konuda en iyi bilgiyi kulüpten alabilirsiniz sanırım.

Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atıcılık, judo, atletizm, masa tenisi ve boks dallarında faaliyet gösteren kulübün resmi sitesi.

Yorum

• TAHSİN 61

Dergimiz Şubat sayısında bir çekiliş yapsa; mesela her dergide bir numara olsa daha sonra çekiliş yapılarak forma,atkı,şapka,futbolcuların imzalı resmi,bere,eldiven,çorap,futbol topu gibi ürünler hediye edilse nasıl olur?
              6 üstü 1 Aşk

Evli Mutlu Huzurlu T&B

Yorum

• calypso
                • 28.09.2004
                • 875
                • Güney Amerika

bana kalırsa dergi devri geride kaldi artik..tv ye ağırlık verilmeli.
                yine de dergi olacaksa soyle olmali;

The latest news from FC Barcelona — schedule, tickets, injury updates, player info, video, match stats and highlights, standings, official shop & more
                ▂▃▅▇█▓▒░NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Gazi M.Kemal ATATÜRK░▒▓█▇▅▃▂

Ayinesi İŞTİR Kişinin Lafa ( Demogojiye, Propagandaya, Dedikoduya ) Bakılmaz !

Yorum

• Ahmet Karadeniz
                  • 29.07.2007
                  • 2944
                  • İstanbul

bence almayı arttırmak için çeşitli posterler kuşekagıda olsa süper olur
                  Eski kullanıcı adı: olikos61
                  Memleketler içerisinde bir güzel memleketir Türkiye yedi bölge yedi iklim ama
                  Trabzon'da futbol oynamak zor zanaat imkansız değil ama zor.....

Yorum

• Mustafa ÖZDEMİR
                    • 16.06.2008
                    • 14537
                    • SERBEST
                    • Trabzon

İlk olarak Badaloğlu tarafından gönderildi
                    Trabzonspor her şeyden önce bir marka.Türkiye'de bir firma, marka yaratmak için dünyanın parasını, bir o kadar da, zaman ve emek harcıyor.Ama Trabzonspor'un marka yaratma gibi bir sıkıntısı yok! Marka ortada ve bu markayı tüm Türkiye zaten biliyor...

Yukarda arkadaşlar dergiyi almamak için bir sürü haklı gerekçeler sıraladılar.Tamam bu konuda haklıda olabilirler, ben bunlara + ya da - bir şeyler ilave edecek değilim.Benim dergi konusunda ilave edeceğim sadece pazarlama, satış, yapılması gerekli olduğuna inandığım bir kaç şey olacaktır.

Şimdi olaya şöyle bakalım...Trabzonspor'u imalatçı bir firma olarak kabul edersek, dergiyi de, bu firmanın bir ürünü olarak kabul etmemiz gerekmektedir.Beğenelim ya da beğenmeyelim ortada pazarlanması gereken bir ürün var.Bu ürünü beğendirmek için tabiki müşterilerin arzu ve isteklerini imalatçı firma göz önünde bulundurmalı.Nedir bunlar? arkadaşlar yazmışlar cd, poster, Trabzon'un tarihi ve kültürel etkinlikleri(folklor,yemek,gelenekler...), hediyeler, futbolcularla idman v.s... Bunlar müşteriler tarafından imalatçı firmaya iletildiği halde tedbirler alınmıyorsa o ürünün yaşaması imkansızdır...

Üretici firma, ürününü önce pazarlayacak, herşeyden önce Trabzon şehri bu dergiye sahip çıkacak bu nasıl olacak? yukarda Anıl Caner kardeşimiz güzel bir şey söyledi... Eskişehir'de kuaförde sıranı beklerken Eskişehirspor dergisini okumak zorundasın.Yani buradan şu sonuç çıkarmalıyız.Trabzonspor yöneticileri şehirdeki tüm Esnaf ve sanatkarlarla bu konuda oturup paket anlaşmalar yapmalı.Mesela Kuaförler odası(tıpkı Eskişehirde olduğu gibi) tüm üyeleri bu dergiyi almak için oda başkanı ile bir anlaşma yapılmalı.Şoför ve otomobilciler derneği, tüm taksi duraklarına ve taksi-dolmuşlara dergiyi dağıtmak lazım.Bunun için gene oda başkanları ile paket anlaşmalar yapılmalı...

Sonra Eczaneler, avukat büroları ve hastaneler... Tüm eczanelerde, avukat bürolarında ve hastanelerde bu dergimiz olmalı yapılması gereken belli, oturup oda başkanıyla ya da yetkili mercilerle anlaşacaksın.Bunları şehirde çoğaltabiliriz.Nasıl yapılacağına yönetim kendi içinde karar verecek.

Sonra en önemlisi otobüs firmaları... Özellikle Karadeniz bölgesine çalışan firmalarla paket anlaşmalar yapılmalı.50 kişilik otobüste en azından 20 tane dergi olmalı... Olmadı Karadeniz bölgesine kadar olan büyük dinlenme tesislerinde dergi olmalı.Sezon öncesi Metro turzim kulübümüze 100.000TL para hibe etmişti.Alın size fırsat, gidin adamlarla anlaşın atıyorum mesela, bu parayı 500.000TL'ye çıkar hem rekalm konusunda size kolaylık yapalım hemde bölgemize çalışan otobüslerin hepsine 20'şer tane dergi gönderelim diyebilelim...

Bunların haricinde geriye hedef kitle taraftarlar kalıyor.Yahu bu adamlar zaten dünden hazır.İsmi üstünde ''taraftar'' yani taraf olanlar, yani bizler... Bu dergiyi almak için sadece bizi bir şekilde harekete geçirmek gerekiyor.Bu nasıl olur? işte taraftar bu sayfalarda bunun nasıl olacağını yazıyor.Taraftar en çok takımla ilgili haberlerle ilgilenir.Futbolculardan haber almak ister, geçmişteki zihinlerde kalan maçları ister, poster ister, cd ister v.s... Mesela bir futbolcu ile röportaj yapılacaksa, röportajı yapacak kişi ile ayın şasnlı taraftarı gidip birlikte röportaj yapabilsin.Bu imkan taraftara verilsin-ki taraftarlarda bu dergiye hücum etsin...

Eski futbolcuların röportajlarını okuduğumuzda bir şey dikkatimizi çekiyordu.Efsane kadrodaki futbolcula şehir ile içi içe yaşıyorlardı.Şimdi futbolcularımızı şehir ile birlikte yaşaması için bu tip taraftarlarla ilgili projeleri hayata geçrimek gerkir.

Büyük şehirlerde iş adamlarımızın bu dergiye abone olmasını sağlamamız gerekmektedir.Onların gelip sizin ürünü arayıp, soracağı yok. Ne yapacağız? adamların ayağına kadar gidip dergimizi tanıtıp üye yapmaya çalışacağız.Bunu yapmak için özellikle Trabzon'un dışında gurbet elde okuyan üniversite öğrencilerinden faydalanacaksın... Bu iş nasıl olacak? mesela üniversite öğrencisi zaten gurbette ve paraya ihtiyacı var.O yüzden dergiye yaptığı her aboneden kendisine pay vereceksin.Dergi bu sayede ihtiyaç sahibi öğrencilerimizede katkı yapacaktır.Bu öğrencileri tespit etme, belirleme kıstası kulüp yetkililerince belirlenecektir.Ailesinin gelir durumunu belirten evraklar, ikametgah, öğrenci kimlik belgesi v.s... Bu sayede hiç bilmediğimiz iş adamlarına ulaşmış olacağız...

Yukarda bir kaç arkadaşımızda yazdı.Bende kesinlikle bu derginin kombine biletleri satışıyla mecbur hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.Belki dergi için verilecek + 50-60 TL fazla para insanımıza sıkıntı oluşturur, oluşturmasada sanki kendilerini istemedikleri bir şeyi zorla yaptırılıyor düşüncesi yüzünden ilgi görmeyebilir ama kombine biletleri ile birlikte dergimiz pazarlanırsa çok iyi olur.Bu sene kombine bileti kale arkaları 100TL idi değil mi? Atıyorum mesela dergili kombine bileti 150TL olsun ama sadece kombine kale arkası bileti almak isteyenden 160TL istensin.Yani bir nevi taraftarımızı bu dergiye mecburi üye yapmış olacağız.Bu yapılmış olsaydı bu sene 17.000 abone karanti idi canımmm

Dergi üyeleri arasında yapılacak çekilişlerde ( bu senede 3 defa ve noter huzurunda olsun) 3 ezik deplasmanında yönetimin yanında takımımızın maçını şeref tribününden izleme şansı verilsin.Bu dahada geliştirilerek zaman içerisinde yurt dışındaki maçları da, kapsasın.Ya da yurt dışındaki büyük kulüpler ile irtibata geçilip (Barcelona, Liverpool,Manchester v.s.) bu konuda karşılıklı taraftar ziyaretleri yapılmalı.Çekilişlerdeki şanslı taraftarlar gidip Barcelona kulübünü ziyaret edebilmeli...Böylece dergiyi bir çekim merkezi haline getirmiş oluruz.Bu düşünceler geliştirilebilir...

Süleyman'ında (Lazanist) dediği gibi yöneticiler ile yapılan röportajlar artık sınırlandırılsın.Bu konudaki düşünceyi ben biraz daha geliştirmek istiyorum.Dergide yöneticilerimiz bedava reklam yapıyorlar, kendilerini anlatıyorlar.Eğer bir sayıda yönetici kendisini anlatacaksa, reklamı yapılacaksa, Trabzonspor dergisine ekstradan para versin.Ya da bu yönetici kardeşimiz, yapılacak çekilişlerde talihli taraftarlarımızın deplasman masraflarını karşılasın.Tamam yöneticilerimizi hepimiz merak ediyoruz ama neden bu röportajlar bedava reklam haline dönüştürülür? bakıyorum bir yöneticinin röportajı olduğu sayıda kesinlikle sinek kaydı traş olunmuş, bir dirhem br çekirdek en gıcır takım elbiseleri ile objektiflere poz verilmiş oluyorlar.Yahu dışardan bir fotoğrafçıya vesikalık fotoğraf için bile bu tip pozlar versen, bunun maddi bir karşılığı olmalı, ama dergide karşılığını göremiyoruz.Bunları oturup bir karara bağlamalıyız, dergiyi alan taraftarlar yani bizler ama bedava reklamı yapılan yöneticiler...İşte bu bedava röportaj yapılan yöneticilerde bize olan borcunu bir şekilde ödemeli...

Trabzon'da olduğu kadar İstanbul'da da ( Ankara, İzmir ) Trabzonspor'lu çoktur.Bunu göz önüne alırsanız burada yaşayan bizler için büyük marketlerde yaptığımız alışveriş yerlerinde hep şunun eksikliğini hissediyoruz.Migros, Carrefour, Gima, Metro v.s. marketlerde dergimizin olması için ne yapılması gerekir? Bilmiyorum bu konuda dağıtıcı firma mı, yoksa alışveriş merkezlerinin komisyonları mı çok fazla? Eğer bu gibi yerlerde dergimiz olursa abone olmayanlarında en azından orada anında satın almalarını sağlamış oluruz.Tabi bunlara benzin işstasyonlarınıda eklememiz gerekmektedir.ve kesinlikle marketlerden evvel benzin istasyonlarında bu dergi olmalı.Shell, BP, Petrol Ofisi,Opet,Total,Akpet v.s.

Birde Trabzon'da kesinlikle Amatör kulüplerin her sayıda tanıtımı yapılmalı ve onlara destek olunmalı... Trabzonspor dergisinde yöneticilerimizin röportajları yayınlanacağına, Amatör kulüp başkanlarının röportajları ve kulüplerini anlatan makaleleri okumayı tercih ederim.Sonra o kulüplerin Amatör futbolcularını okumak isterim, hayallerini ve ideallerini okumalıyız bu dergide.Her ne kadar Amatör futbolu eskisi gibi olmasada, genede Trabzon'da Amatör futbol kulüpleri dergide yayınlanmayı hak ediyor.

Çok uzun oldu biliyorum ama ne yapayım, bu konuda derdim çok.Aklıma geldikçe gene yazarım, zira iş yerindeyim kopuk kopuk oldu idare edin artık.

Bu arada benimde yeniden dergiye abone olmam gerekiyor.Bu konuda BMN'de birde toplu kampanya başlatalım derim...
                    tamamına katılıyorum

Yorum

• Gamze
                      Trabzonspor Kongre Üyesi

BMN Yönetim Kurulu
                      • 28.01.2006
                      • 16849
                      • İstanbul

İlk olarak calypso tarafından gönderildi
                      bana kalırsa dergi devri geride kaldi artik..tv ye ağırlık verilmeli.
                      yine de dergi olacaksa soyle olmali;

http://www.fcbarcelona.cat/web/engli...vista2008.html
                      Çok belli ki dergimizin eski dizaynı tamamen Barcelona'dan esinlenilerek hazırlanmış.
                      Tek bir fark bile yok.
                      Ve ben bu tarzı hiç beğenmiyorum...

Yorum

• calypso
                        • 28.09.2004
                        • 875
                        • Güney Amerika

dogru ama burda benim soyledigim dergi kapagi degildi. altindaki linke tiklarsaniz pdf olarak butun eski sayilari indirebilirsiniz.
                        icerigine bir gozatin. dergicilik bence budur!
                        ▂▃▅▇█▓▒░NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! Gazi M.Kemal ATATÜRK░▒▓█▇▅▃▂

Ayinesi İŞTİR Kişinin Lafa ( Demogojiye, Propagandaya, Dedikoduya ) Bakılmaz !

Yorum

• TAHSİN 61

Dergi sattırılcak çalışma yapmaya devam eleştriyi sonraya bırakalım derim.
                          6 üstü 1 Aşk

Evli Mutlu Huzurlu T&B

Yorum

• Faik Yılmaz
                            Trabzonspor Kongre Üyesi
                            • 01.09.2004
                            • 26228
                            • Trabzon

Hedef ayda 100 bin satış olmalı....

Hem maddi anlamda büyük bir güç olur hemde büyük bir lobi gücü olur bu....

Herkes belki üye olamaz aiatını ödeyemez ama dergisini alabilir.....

Herkes maça gidemeyebilir ama maçla ilgili yazıları dergisinden okuyabilir.....

Herkes Trabzonda yaşamayabilir ama manevi havasını dergide soluyabilir ( normal yollada solunabilir kokusu çok güzel en azından benim gibi kitap dostları için )

Tabi derginin içeriğide daha özenli, düzenli ve güzelde olmalı.....

100 bin üye demek ayda 500 bin ytl demek....

100 bin üye demek milyonlarca lira reklam geliri demek....

taraftarın sosyalleşmesi demek....

geleceğe aktarılacak miras demek...

KISACASI ÇOK ŞEY DEMEK....
                            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• hodlu
                              Trabzonspor Kongre Üyesi
                              • 06.02.2005
                              • 9605
                              • öğretmen
                              • Kocaeli

Taraftar olmak evde oturup maç izlemekle olmuyor.Stadyum'a gidemeyecek olanlar en azından ayda 5 TL. verip bu dergiyi alabilir.Ben bütün sayıları aldım.Son 5-6 aydır tam okumuyorum bile ama onu bir görev kabul ettim alıyorum.Mesela 6 ay askerlik yaptım Aksaray ilinde orada bile özel sipariş verdim ve dergiyi aldım.Trabzonspor taraftarı biraz bu konuda vurdum duymaz malesef...
                              2011 yılında şike yoktur diyen namussuzdur...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...