Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Gurbetçi Taraftarlarımızın Oralarda Gözlemlediği, Keşfedilmemiş İsimler!..

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Sevgili Bayram teşekkürler.
    Görev sizin.
    Umarım bu sayfalardan çıkacak isimleri takımımızda göreceğimiz günleri hep beraber yaşarız.

(quote=Bayramm61;1265740]Öncelikle böyle bir konu actigi icin Olcay abimize tesekkür ediyoruz...Biz her ne kadar Trabzondan uzak olsakda kalbimiz gönlümüz ve herseyimiz sizlerledir...Trabzonsporumuzun menfaati icin elimizden geldigi karinca kadarinca birseyler yapmaya calismaktayiz..

Almanyada gelecek vadeden inanilmaz yetenekler var, bunlari coguda ilginctir ama TRABZON ludur...Sagolsun arkadaslar yukarda bircok isim yazmislar...

benimde kafamda sekillenen bircok isim var, fakat yine yukarda bir arkadasimizin dedigi gibi "tatli dert" olan bir sorunumuz var...Biz burdan isim yazariz birde bakmissinki baska takimlar talip olmus, yada bizim beyler zamani olmadigi icin begenmemisler...

Ben Soyisim vermicem, fakat sunu yazabilirim...Burda Serdar Tasci, Alexander Hleb ve Mario Gomez gibi isimlerin menejerligini yapan kisi, henüz 14 yasinda Trabzonlu bir gencimiz icin harekete gecti...Ismi Fatih, benim görüsümce Trabzonsporumuzun sol kanat sorununu ilerki yillarda cözebilecek büyük yetenek...Umarim 3-4 yil sonra bu yazimi hep birlikte hatirlariz...Ben kendisini sürekli takip ediyorum, ve zamani gelincede gereken mercilerin ilgilenmesi icin elimden gelen yardimi yapmaya calisacagim...[/quote]

Yorum

Oğuzhan Özyakup, Arsenal'de
      Fatih ÖZYAR / ALKMAAR, (DHA) 24 Nisan 2008 Hollanda doğumlu 15 yaşındaki Trabzonlu Oğuzhan Özyakup, Arsenal'e transfer oluyor.

AZ Alkmaar genç B1 ve A1 takımlarında oynadığı futbolla izleyenleri adeta büyüleyen genç futbolcunun hayalleri gerçeğe dönüşüyor. İngiltere'nin ünlü futbol kulüplerinden Arsenal'in transfer teklifini kabul eden genç yetenek, Hollanda'nın yeşil sahalarına veda etmeye hazırlanıyor.
      Aynı zamanda 17 yaş altı Hollanda Milli Takım formasını da giyen orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup, transferi konusunda açıklama yapmaktan kaçınırken heyecanlı oluşu gözlerden kaçmadı.
      Dün akşam Belçika'da oynanan ve 0-0 biten 17 yaş altı Belçika - Hollanda milli takımları hazırlık maçında ilk 45 dakika 10 numaralı Hollanda Milli Takımı formasını giyen Oğuzhan Özyakup, oynadığı başarılı futbolla 4 Mayıs tarihinde Antalya'da başlayacak 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası maçlarında büyük bir olasılıkla Hollanda Milli Takım formasını giyecek

Yorum

Buraya zamanında çok gidip gelmiş , ancak başlık gurbetteki taraftarlarımızın bilgi paylaşımını arttırmak niyeti taşıdığından müdehale etmemiştim .

Konu çok güzel olduğu için arkalara gitmesine gönlüm razı olmadı ve yeniden canlandırmaya karar verdim . Belirli aralıklarla Avrupa'nın çeşitli yerlerinde top koşturan Türk asıllı futbolcuları burada paylaşmaya çalışacağım .

Bir çok arkadaşımızla ortak çabamız sonucu 20 civarı gurbetçi futbolcu halihazırda bütün bmn takipçilerinin aklına kazınmış durumda . Futbolcu tanıtırken bu gruba yeni isimler eklemek en büyük amacım .

Burada tanıtacağım bir çok futbolcu belki ilk etapta Trabzonspor'da forma giyecek kapasitede olmayabilir . Ancak unutmayalım , bu yıl pilot takım uygulaması hayata geçiyor . Yani Trabzonspor kadrolarını 25 kişilik değil 45 kişilik tasarlamakta fayda var . Öyle zannediyorum Pazar , Arsin ve Altınordu'dan takıma kazandırılan arkadaşlarımızda bu amaca yönelik atılmış bir adım .

İlk olarak Almanya'dan üç hücüm oyuncusu ile başlıyoruz :

Halil Savran :

Oynadığı Klüp: Tennis Borissia Berlin
        Pozisyon: Santrafor
        Doğum Tarihi: 20-06-85
        Boy: 1.83m
        Kullandığı ayak : Her ikisi
        07/08 sezonu : 26 maç - 29 gol - 7 sarı kart

Uzun süreden beri takip etmeye çalıştığım Halil , ilk olarak geçen yıl yer alan bir transfer haberi ile dikkat çekmişti . Halil Trabzonspor'un gündemine gelmiş ancak transfer sonuçlandırılamamıştı .

Halil'in geçen sene göstermeye başladığı çıkış bu sezon katlanarak sürdü . Almanya'daki Oberliga(bizim sistemde 3.lig) bütün gruplar genelinde gol kralı oldu ve üst liglerden bir çok ekibin dikkatini çekmeyi başardı . Transfer dönemindede bir çok Anadolu klübünün gündemine gelmesini beklediğim Halil'i izleme fırsatı yakalayanlar fırsatçılığından ve bitiriciliğinden övgüyle söz ediyor .

Abdulkadir Özgen :

Oynadığı Klüp: Alemannia Aachen II
        Pozisyon: Forvet - ortasaha
        Doğum Tarihi: 08-09-86
        Boy: 1.86m
        07/08 sezonu : 33 maç-10 gol-6 asist-4 sarı kart

Abdulkadir'de tıpkı Halil gibi daha önce izlenmek için Almanya'ya gözlemci gönderdiğimiz bir futbolcu . Fakat Abdulkadir o maçta 89 . dakika oyuna girme şansı yakalayınca , onu izlemeye gelen Sadi Tekelioğlu'da fikir sahibi olamamış ve izlediği diğer maçta beğendiği Nuri Şahin ile ilgili rapor hazırlamış. Bir çok kişi tarafından büyük potansiyeli olduğuna inanılan Abdulkadir forvet ve ofansif ortasaha mevkilerinde başarıyla görev yapıyor . Gelecek yıl oynadığı klübe göre kendine genç milli takımlarda bulabilir . Abdulkadir yüksek fizik gücünün yanında yüksek top tekniği ilede dikkat çekiyor .

Fatih Yiğituşağı :

Oynadığı Klüp: BFC Türkiyemspor
        Pozisyon: Santrafor
        Doğum Tarihi: 23-11-83
        Boy: 1.88m
        07/08 sezonu : 25 maç - 28 gol - 7 asist - 2 sarı 1 kırmızı kart

Bayrağımızı gururla taşıyan ve bu sezon büyük bir başarıya imza atarak grubunu üçüncü sırada tamamlayan Türkiyemspor'un en büyük silahı Fatih . Fatih aynı zamanda Oberliga genelinde en çok gol atan 2. futbolcu .( birinci Halil )

Bu sezon takımını adeta tek başına sürükleyen isim olan Fatih , bütün ligde en çok dikkat çeken 4-5 futbolcudan biri konumuna geldi . Takımının attığı golün yarısından fazlası ona ait . Şu anda ciddi olarak RW Essen kıskacında olan Fatih Zaman gazetesine verdiği bir röportajında en büyük hayalinin kendi ülkesinde , süper ligde oynamak olduğunu belirtmişti .

Her iki ayağı ile etkili gol vuruşları olduğu ve mücadele ettiği ligin standartlarına göre çok iyi hava topu kabiliyeti , hızı ve oyun zekası olduğu söyleniyor .
        En son Serdar A tarafından düzenlendi; 29.05.2008, 07:42.

Yorum

İyi güzel de bu futbolcu arkadaşlar zaten yaş olarak hemen hemen yolu yarılamışlar ve 25 li yaşlara gelmişler..

Bu yaşa kadar 3 ncü liglerde takılı kalmış bir oyuncuyu bu saatten sonra hele hele Trabzonspor gibi büyük bir takıma hem mental hem de yetenek açısından hazırlamanız neredeyse imkansızdır..

Zaten bu futbolcular arasında üst düzey mücadele edebilecek potansiyeli üzerinde hissettirebilen kabiliyetteki oyuncuları ilgili menajerler Bayern, Stuttgart, Hamburg, Werder Bremen gibi takımlara pazarlıyorlardır muhtemelen..

Yani sonuçta tabii ki çok güzel ve faydalı bir çalışma olduğunu kabul ediyorum ama yaş ortalaması en fazla 19 olan futbolcular üzerinde yoğunlaşılsa bize çok daha fazla yararlı olur diye düşünüyorum

Hani "Beğenmediysen daha iyisini kendin yap o zaman.." gibisinden bir tepki de gelebilir belki ama benimkisi "Madem bir iş yapılıyor, mümkünse alabildiğine iyisi yapılsın.." yaklaşımıdır sadece
          "söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"

GW

Yorum

Farabi,iyiki varsın.

Mesajın doğru adresde yankılanması bu olsa gerek.

Hakikaten sevindim.

Teşekkürler Farabi.
            İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Buraya zamanında çok gidip gelmiş , ancak başlık gurbetteki taraftarlarımızın bilgi paylaşımını arttırmak niyeti taşıdığından müdehale etmemiştim .

Konu çok güzel olduğu için arkalara gitmesine gönlüm razı olmadı ve yeniden canlandırmaya karar verdim . Belirli aralıklarla Avrupa'nın çeşitli yerlerinde top koşturan Türk asıllı futbolcuları burada paylaşmaya çalışacağım .

Bir çok arkadaşımızla ortak çabamız sonucu 20 civarı gurbetçi futbolcu halihazırda bütün bmn takipçilerinin aklına kazınmış durumda . Futbolcu tanıtırken bu gruba yeni isimler eklemek en büyük amacım .

Burada tanıtacağım bir çok futbolcu belki ilk etapta Trabzonspor'da forma giyecek kapasitede olmayabilir . Ancak unutmayalım , bu yıl pilot takım uygulaması hayata geçiyor . Yani Trabzonspor kadrolarını 25 kişilik değil 45 kişilik tasarlamakta fayda var . Öyle zannediyorum Pazar , Arsin ve Altınordu'dan takıma kazandırılan arkadaşlarımızda bu amaca yönelik atılmış bir adım .
            .

Yorum

Futbolcuların yaş olgusuna takılmadan, fizik ve becerilerine bakarak, ne şekilde faydalanılabilir denilmesi daha akıllıca olacaktır.. tabiki genç yaşlardaki kardeşlerimin önemi daha fazla olacaktır yalnız 23-27 yaş arasındaki alt liglerdeki futbolcular bu zamana kadar keşfedilmedi de şimdi mi keşfedildi demek kötü bir önyargı olur kanımca.. Tüm bunları geride bırakırsak Türkiye'deki potansiyel aslında hiç bir ülkede mevcut değildir futbolcu anlamınd; yalnız geride kaldığımız mantelite, tesis, aile yapıları ve düşünceleri, futbol oyanacak alanların yetersiz olması ki ben çocukken toprak saha adı altında taş üzerinde oynardım ve okul bahçesinin asfalt dökülmüş üzerinde çocukluğumuzda, adam kayırma ve torpil mantığı, eğitim eksikliği (profosyonel bizdeki futbolcular da dahil daha bir iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramamaları) bu örnekleri çoğaltmak ülkemizde çok kolay.. Bunların üzerinde gelişmeyi sağlarsak zaten yurt dışına bir ihtiyaç duymamış olacağız.. Tabiki gurbetçilerimizi ben yargılamıyorum ama trabzon'un amatör takımlarından vasat üstü 11-16 yaş arası 20 gencimizi yetişmesi için almanyaya gönderecimizi düşünürsek en az 10'tanesi ileride bundesligada rahat oynar. Demek istediğimiz herşey kompilike bir sistemden ibarettir.
              Girls from your city

Yorum

İlk olarak OLCAY ÇAKIR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Oğuzhan Özyakup, Arsenal'de
                Fatih ÖZYAR / ALKMAAR, (DHA) 24 Nisan 2008 Hollanda doğumlu 15 yaşındaki Trabzonlu Oğuzhan Özyakup, Arsenal'e transfer oluyor.

AZ Alkmaar genç B1 ve A1 takımlarında oynadığı futbolla izleyenleri adeta büyüleyen genç futbolcunun hayalleri gerçeğe dönüşüyor. İngiltere'nin ünlü futbol kulüplerinden Arsenal'in transfer teklifini kabul eden genç yetenek, Hollanda'nın yeşil sahalarına veda etmeye hazırlanıyor.
                Aynı zamanda 17 yaş altı Hollanda Milli Takım formasını da giyen orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup, transferi konusunda açıklama yapmaktan kaçınırken heyecanlı oluşu gözlerden kaçmadı.
                Dün akşam Belçika'da oynanan ve 0-0 biten 17 yaş altı Belçika - Hollanda milli takımları hazırlık maçında ilk 45 dakika 10 numaralı Hollanda Milli Takımı formasını giyen Oğuzhan Özyakup, oynadığı başarılı futbolla 4 Mayıs tarihinde Antalya'da başlayacak 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası maçlarında büyük bir olasılıkla Hollanda Milli Takım formasını giyecek
                bu seslere kulak vermek gerek
                ALLAH UTANDIRMASIN

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                Yükleniyor...
                X