Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Süper Lig şifresiz yayınlanacak
    29 Aralık 2009 / 13:35
    TRT futbolseverin yüzünü güldürmeye hazırlanıyor.

Gelecek yıl yapılacak olan Süper Lig yayın ihalesine girmeyi planlayan TRT'nin Genel Müdürü İbrahim Şahin'in emriyle çalışma başlattığı bildirildi.

Reklamları kaldırmayı ve programlarda sadece sponsor desteğiyle ek gelir elde etmeyi planlayan TRT'nin lig yayını için birçok farklı firmayla masaya oturarak, kaynak bulmaya çalıştığı ortaya çıktı. TRT'nin Doğan Grubu'nun ihaleye girememe ihtimali üzerine elinin daha da güçlendiği ihalede Çukurova Grubu ve Doğuş Grubu'yla çekişeceği iddia edildi.

NTV Spor ve Lig TV gibi hazır spor kanallarının dışında TRT'nin hali hazırdaki kanallardan bir tanesini spora-futbola ayıracağı bu kanalda, Süper Lig maçlarının dışında birçok Avrupa ve Dünya Ligi maçlarının da naklen yayımlanmasının planlandığı bildirildi.

TRT'nin halihazırda yaptığı programlarda maçların şifresiz yayımı için halkı hazırladığı bildirildi. Spor programlarında yapılan anketlerde vatandaşlara maçların şifresiz kanaldan yayımlanmasına ne diyorsunuz diye soruluyor.
    Bu arada TRT spiklerleri de yaptıkları anonslarda sürekli olarak, "Zaten Türkiye'de insanlar maça stada gitmiyor. Bir nesil Süper Ligi tanımadan yetişiyor. Dekoder alamayan gençleri kahvelere esir ediyoruz" yorumları yapılıyor. TRT'nin Doguş ve Çukurava grubu ile girişeceği naklen yayın ihalesinde limitinin ne olduğu ise henüz bilinmiyor. Fakat vatandaşların pek çoğunun TRT'nin bu girişimine destek verdiği görülüyor.
    bordomavi.net
    Trabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi

Yorum

• Beylikdüzündeki TSCLUP mağazamız kapanıyor.

Malların sayımı yapılıp Trabzondaki depoya götürülecek ve ilk firemizi vermiş olacağız.Hayırlı olsun!!

Yorum

• Abdullah Ercan belgeseli var şu an kanal 24 de..(haber kanalı)
        TrabZonguldaklı...

Yorum

• Kulübümüzden açıklama

Kulübümüz tarafından son günlerde medyada yoğunlaşan transfer haberleri üzerine bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Transfer mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte her yıl tekrarlandığı gibi yine çok sayıda oyuncunun ismi kulübümüzle birlikte anılmaya başlamıştır. Bu oyuncuların bir çoğu, kendileriyle temasta bulunulmadığı gibi düşünce aşamasında dahi gündemimizde yer almamaktadır. Elbette teknik heyetimizin görüşleri doğrultusunda, uygun koşullarda takımımızı güçlendirmek adına bazı arayışlar içerisine girilebilir. Ancak şu an itibariyle asıl düşüncemiz mevcut kadromuzun iyi bir hazırlık dönemi geçirerek ligin ikinci devresine daha verimli hale gelmeleri yönündedir. Bu doğrultuda yarın başlayacak olan Antalya kampı büyük önem taşımaktadır. Futbolcularımızın tüm konsantrelerini yeniden antrenmanlara vermeleri gereken bir dönemde gerçek dışı spekülasyonlarla meşgul edilmelerinin de kimseye bir fayda sağlamayacağı açıktır. Bu doğrultuda kamuoyunu ve taraftarları bilgilendiriyor, gündemi oluşturan kesimleri sağduyulu olmaya davet ediyoruz”

Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atıcılık, judo, atletizm, masa tenisi ve boks dallarında faaliyet gösteren kulübün resmi sitesi.
          "Köpekler İstedi Diye Atlar Ölmez"
          "Trabzonlu değil Trabzonsporlu"
          43 Kütahya
          41 Kocaeli

Yorum

• Trabzonspor yönetimi, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı kapsamında Trabzon'un organizasyonun yapılması planlanan şehirler arasında gösterilmemesine ilişkin bir yazıyı Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdi.
            Yazıda şu görüşlere yer verildi: Federasyonumuzun 2016 yılında düzenlenecek olan EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasının organizasyonu için aday olması ve bu adaylığı geçen yıl açıklaması bizleri fazlasıyla memnun etmişti.
            Bu organizasyon için Türkiye'nin statlarında, şehirlerin alt yapılarında yapılacak yeni düzenlemeler, bu tür bir organizasyonun ülkemize ve şehirlere kazandıracağı olanakları şüphesiz tartışmasız kılmaktadır. 23 Aralık 2009 tarihinde yapılan açıklamada, şehrimizin söz konusu Şampiyonanın müsabakalarının oynanacağı şehirler arasına alınmadığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.
            Futbol geçmişi,futbol adına ürettikleri ve futbolun bir olgudan öte bizzat bir yaşam biçimi olduğu şehrimiz gerçeği siz değerli Federasyonumuz tarafından gayet iyi bilinmektedir. Ayrıca kulübümüzün İstanbul kulüplerinden sonra Türkiye Liglerinde Şampiyon olan tek Anadolu takımı olması, kulübümüzün ve şehrimizin değerinin bir göstergesidir. Ülkemizin hemen hemen her takımında çok sayıda Trabzon'lu futbolcunun bulunması ülke futboluna yaptığımız katkının da diğer bir göstergesidir.
            Bugüne kadar şehrimizden diğer spor branşlarında da bir çok şampiyon sporcu yetişmiş, ülkemizi Avrupa'da ve dünyada başarı ile temsil etmişlerdir. Trabzon şehri 2007 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte uluslararası bir organizasyon olan Karadeniz Oyunlarını başarı ile düzenlemiş olup, 2011 yılında da Dünya Gençlik Oyunlarına ev sahipliği yapacaktır.
            Şehirlerin açıklanmasını takiben özellikle yerel yazılı ve görsel medya ve hatta ulusal medya, şehrimizin isminin açıklanan listede bulunmaması sebebiyle çok önemli sayılabilecek eleştiriler getirmiştir. Bu eleştirilerin haklılık payı bulunmaktadır. Avrupa Futbol Şampiyonası kriterlerinin çokluğu ve ağırlığı hepimizce bilinmektedir. Ancak bugün açıklanan şehirlerin bazılarını incelediğinizde, bunların şehrimiz Trabzon'a göre fazlaca bir üstünlüklerinin olmadığı, bilakis eksikliklerinin olduğu da bilinmektedir. Ülkemizin sadece batısına önem veren bir zihniyetin ileride telafisi mümkün olmayan problemleri doğurabileceğine ve haksız rekabete yol açacağına dikkat çekmek isteriz.
            Trabzon şehrinin bu listede olmamasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz;Trabzon bir futbol şehridir,bir Olimpiyat şehridir ve Anadolu'dan Şampiyon çıkmış tek şehirdir. Kaldı ki EURO 2016 organizasyonunun yapılacağı şehirlere gidilerek incelemelerde bulunan organizasyon komitesinin şehrimize bu tür bir ziyareti gerçekleştirmemiş olması düşündürücüdür.
            Şehirlerin açıklanması sonunda bu organizasyon hiçbir şekilde kamuoyunda veya yazılı ve görsel medyada destek bulamamıştır. Tüm medyamız bu konuda eleştiriler getirmiştir. Getirilen bu eleştiriler daha şimdiden bu Şampiyonanın alınmasını engelleyecek türdendir. Trabzon şehrinin listede olmaması ile ilgili söylenen sözde gerçekler hiçbir anlam ifade etmemektedir ve bundan sonra söyleneceklerde bir anlam ifade etmeyecektir. Bu bir futbol organizasyonuysa ve ilgililerin aklına Trabzon şehri gelmiyorsa o takdirde söylenecek bir şey bulunmamaktadır.
            Tüm bunlar bir araya geldiğinde halkımızın, taraftarlarımızın ve futbol camiamızın haklı feveranının göz önüne alınarak konunun tekrar değerlendirilmesi ve adaylık dosyası sunulmadan önce gerekli değişikliklerin yapılmasını ve kamuoyunun bu konuda tatmin edilmesi için gereğini bilgilerinize sunarız.

Yorum

• Trabzonspor genel sekreteri Hasan Yener, Cale'ye Schalke'den teklif geldiğini doğruladı.

Radyospor'a konuşan Yener, " Cale ile ilgilenen takımlar var. Her oyuncu gibi Cale'de satılabilir. Gelen tekliflere bakarız bize uygun bir teklif olursa Cale'yi satabiliriz" dedi.

Trabzonspor'un Cale'ye karşılık Kevin Kuranyi'yi istediği haberlerine ise Yener; Kuranyi hakkında şu an bir şey söylemesinin doğru olmadığını söylerken, Gökhan Ünal için Galatasaray'dan Nonda ve Hakan Balta'nın istendiği haberlerinin ise gerçeği yansıtmadığını söyledi. kaynak haber61

Yorum

• Tjikuzu için noter tespiti yapıldı

Takımımızın Antalya kampına henüz katılmayan Tjikuzu için noter tespiti yapıldı.

Takımımızın akşam antrenmanın yapıldığı sahaya gelen noter, Tjikuzu’nun idmana katılmadığını tespit edip, gerekli işlemleri yaptı.

Kaynak:http://www.trabzonspor.org.tr/defaul...ND=3283#Icerik
                "Köpekler İstedi Diye Atlar Ölmez"
                "Trabzonlu değil Trabzonsporlu"
                43 Kütahya
                41 Kocaeli

Yorum

• Güneş'ten çarpıcı açıklamalar
                  31 Aralık 2009 / 09:13
                  Trabzonspor Teknik Direktörü Antalya'da basın açıklaması yaptı.

Trabzonspor ikinci yarı öncesi Antalya'da hazırlıklarını sürdürüyor.
                  Teknik direktör Güneş, bugün saat 10.00'da Gloria Hotel'de basın açıklaması düzenledi.
                  Güneş, Önce değişimle ilgili başlayalım. Sizin de bildiğiniz gibi takımın işleyiş düzeni bir hocanın gelip gitmesiyle tamamen değişmez. Değişmesi için süre gerekir. Bizim geldiğimiz dönemde ilk yarının sonlarına doğru yarışmanın içinde olan bir dönemdi. Mevcut olan kadroyu en iyi şeklide kullanmaya çalıştık. Bu zaman içerisinde iki maç kaybettik. Ligde Fenerbahçe maçını kaybettik. Diğeri de yeni başladığımız kupada ilk maçımız olan Galatasaray maçıydı. İyi kapattığımız söylenemez ilk yarıyı. Bu durumda yaptığımız tek şey oyuncularımıza bir şeyler aktarmak. Özellikle şunu söylemekte fayda. İlk olarak oyuncularımızın moral değerlerini düzeltmekle işe başlıyoruz. Çünkü oyuncularımızın moral değerlerini çok düşük gördük. Kulübün var olan değerlerini işleme adına paylaşmaya çalıştık. Trabzonspor'un nasıl bir sistem üzerine kuracağımıza karar vermek istiyorum. Ama bunlarda mesafe almamıza rağmen iki maçın kaybedilmesi olumsuzluk oldu. Şu anda oynak bir zemindeyiz. Bir oyuncu almak istiyoruz, ben bu kadroda olan oyuncuları bırakmak istemiyorum.
                  ZENİT FATİH'İ BIRAKMAK İSTEMİYOR

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş Trabzonspor'da kimseyi bırakmak istemediğini belirterek “ Hatta oyuncularıma bunu söyledim.Bulunan kadronunun üzerine yeni oyuncular katmak istiyoruz.Özellikle forvete bir takviye yapmak istiyorduk Sayısal olarak 2 forvetimiz var.En azından buraya bir oyuncu daha gerekyor.Bu konuda düşüncemiz Fath Tekke idi.Kendiside gelmek istedi. Ancak son durum şu Zenit Fatih'i bırakmak istemiyordu.Görüşmeler hala sürüyor” dedi.

GÖKHANI GÖNDERMEK İSTEMİYORUZ
                  Güneş Gökhan'ın moralsiz olduğunu ifade eden Güneş, "Bu size de yansıdı. Gökhan gitmek düşüncesinde ama ben gitmesini istemiyorum. Bunu da yönetime söyledim.Hiç bir yerli oyuncuyu bırakmak düşüncesinde değilim. Şuanda benim için aciliyet olan iki mevkii idi.Gökhan gitmek istiyor, Fatih de gelemiyor.Bunu şimdiye kadar bitirmemiz gerekirdi" diye konuştu.

GÖKHAN YÜZDE YÜZ KALIR DİYEMEM
                  Gökhan ile dün konuştum.Trabzonspor'a seve seve geldiğini söyledi. Geçen sezon sorunu yoktu.Bu sezon beklenen sonuçlar gelmeyince seyirci ile oyuncu arasında sıkıntı oldu. Gökhan bunu bana anlattı. Bunu aşması gerek.Kendisi de bunu isteyecek. Gökhan'a yetenekleri itibariyle inanan biriyim. Gitmesini istemiyorum ona evet de demedim. Biri oyuncu olarak kalarak savaş vermek istiyorum eğer veremezse ekonomik olarak kayba razı olmam. Gökhan daha dirençli olmalıydı .Benim dönemime bakın o performansı ile benim takımım da yeri olmaz.Kalitesinin çok altında.Eğer gelişmeler olumsuz olur ve burada daha duramama derse o zaman yapacak başka şey olmaz.

FORVETE TRANSFER YAPACAĞIZ

Şuanda Trabzon'a gelen oyuncu Trabzon'u benimsemeli. Oyuncu rahatsızsa giderken de kulüp zarara uğrayacaksa kulübün kendini yaşatma şansı kalmaz. Gökhan'ın savaşacağı sinyali aldım.Netice olarak Gökhan yüzde yüz kalır diyemiyorum.Öncelikle forvet alacağız diğer mevkiler için ise aciliyeti yok. Kulübün bünyesine uygun oyuncu olmalı. Ekonomik olarak da uygun olmalı.

GÖKHAN'IN GİTMEK İSTEMESİ BENİ YARALADI

Ben Gökhan umut,Selçuk ve gibi oyunculardan iskelet kadro yaratmak için çalışırken oyuncunun gitmek istemesi karşısında yaralandım.Ben açık konuşayım Gökhan'ın gitmesini istemiyorum.Gökhan'ı vermek istemiyorum.Eğer Gökhan ille da gitmek isterse bu beni aşar. O zaman yönetime söylerdim.Ama gitmesini istemiyorum.

TJİKUZU KONUSUNDA AÇIKLAMA

Kampa katılmayan Tjikuzu var. İzin istemediği halde kampa katılmadı. Ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Biz zaten ona söyledik. Trabzonspor'un oyuncuları bizimle beraber olmalı, çalışmalı, gitmek isteyen oyuncular menajerleri kanalıyla gidebilir. Ama bizimle birlikte çalışmalı...

YATTARA ÇOK PARA KAZANIYOR AMA SORUN OLDU

Yattara'nin ne durumda olduğunu bilmiyorum. şahıslara çok takılmaya gerek yok.Yattara benim dönemimde en az kazanan oyuncuydu sorun oldu.Şimdi en cok kazanan oyuncu yine sorun. Elinizde bulunan bir oyuncu .Kalitesi ortada ....

BARIŞ YETENEKLİ OYUNCU

Barış yetenekli bir oyuncu, ama şu anda bulunduğu konumu itibariyle üretken değil. Burada kalıp oynamamasından kiralanması daha iyidir. Genç bir oyuncu oynamadığı zaman gidip oynaması daha iyidir. Biz bütün oyuncularımızı kullanmak için savaşıyoruz,

ÇAĞLAR BİRİNCİ İLE İLGİLENİYORUZ

Çağlar ile ilgili girişim yaptığımız doğru. Solbek ve stoper oynayabilen bir oyuncu. Görüşmeler sürüyor. Ekonomik olarak bir değeri var. Bunu aşabilirsek alacağız.

KUPADA GRUPTAN ÇIKMAK İSTİYORUZ

Hedef olarak şunu söyleyeyim. Sıkıntımızın kaynağı son iki maçtı. Kaybettiğimiz maçlardan bir ikupa maçıydı. Kupa maçı bizim için Avrupa'ya gitmek adına daha kolay bir yoldu. Üç maçımızı kazanarak gruptan çıkıp hedefe ulaşmak istiyoruz. Diğer tarafta 6. sıradayız ve 10 puan gerideyiz. Şampiyonluk hedefini vermeyeceğim. Kendi gerçeğimizi ortaya koymayacağım. Ama en önemlisi her maçı kazanmak istiyorum. Önce keyif veren bir takım olacağız. Sıfırdan başlıyoruz. Alacağımız bütün puanları almak istiyoruz"

Haber 61
                  bordomavi.net
                  Trabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi

Yorum

• Great White NTV SPOR'da şu an.

Yorum

• Kulübümüzden bir ilk daha

Kulübümüz yeni bir ilki daha faaliyete geçirmek adına çalışmalarını hızlandırdı. Buna göre doğaya saygı, doğal beslenme, yerel ve ulusal düzeyde kurumsal sosyal sorumluluk bilincini yaymak amacıyla ortaya koyulan projeyle organik tarım ve hayvancılık faaliyetlerine başlanması uygun görüldü.

Kombine satışlarında rekor kırılması, deplasman kombinesi uygulaması, 61. dakika gösterileri, müsabaka sonrası kolbastı oynanması, hamsi şöleni, yayla kent projesi, fındığın tanıtımına katkı, yat limanı işletmeciliği gibi ilklere imza atan kulübümüz böylelikle bir yeniliğin daha öncüsü olacak.

Buna göre Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin doğu kısmındaki boş alanda sporcuların ve personelin gıda ihtiyacını karşılamak üzere, doğal gübre ve yer altı suyu kullanılarak sebze – meyve yetiştirilip, yapılacak ahır ve kümeste doğal sütle yumurta üretilecek.

11.000 m2’ lik bir alanda yapılması planlanan proje kapsamında organik tarım ve meyve bahçesi, ahır, kümes, sera, doğal çim yüzeyli futbol sahası, yeşil alan ve otopark yer alacak.

Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atıcılık, judo, atletizm, masa tenisi ve boks dallarında faaliyet gösteren kulübün resmi sitesi.

Yorum

• "Doğuştan Trabzonsporluyum"

"İki kulüp transferim için görüşüyor. Bordo-mavili formayı giymek benim için onurdur. Doğuştan Trabzonsporluyum".
                        31 Aralık 2009 , 09:55

İpek onaylarsa
                        Trabzon'un altyapısından yetişen ve ardından Denizli'de yıllarca oynadıktan sonra kaptanlığa yükselen Çağlar Birinci, Fotomaç'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli oyuncu, "Trabzonspor'a transfer olmayı istiyorum. Şu anda iki kulüp, başkanlar düzeyinde benim için görüşüyor. Eğer Denizlispor Başkanı Ali İpek bu transferi onaylarsa benim de Trabzonspor hasretim bitecek. Kendimi geliştirecek bir kulüpte olmalıyım" dedi.

Teklifler aldım
                        İstanbul takımlarından da teklifler aldığını ifade eden Çağlar, "Ancak kulübüm beni bırakmadı. Başkan İpek de biliyor. Benim gönlüm Trabzonspor'da. Doğuştan Trabzonsporluyum" açıklamasını yaptı. Tecrübeli futbolcu, sözlerini şöyle tamamladı: "İki kez Milli Takım'a çağrıldım. Daha sonra davetler bir anda kesildi. Eğer Trabzonspor forması giymiş olsaydım Milli Takım'a çağrılmaktan öte ilk 11'de banko oynayabilirdim."

Yorum

• Trabzonspor Sezer'in peşinde
                          31 Aralık 2009 / 21:32
                          Trabzonspor Manisasporlu Sezer transferinde sona doğru geldi

Trabzonspor Manisasporlu Sezer transferinde sona doğru geldi. Trabzonspor'un Manisaspor'a bu transfer karşılığında Zafer Yelen'i vermesi bekleniyor.

kaynak:haber61
                          OSCAR CARDOZO

Yorum

• Hacısalihoğlu, Soruları Yanıtladı
                            31 Aralık 2009 / 20:05
                            Hayrettin Hacısalihoğlu, Mustafa Kaynar'ın sorularını cevaplandırdı...

Gündemdeki sorular ve yanıtları…

Son günlerde Trabzon kamuoyunu meşgul eden sorunların başında gelen Fatih Tekke olayının perde arkasını, Trabzonspor as başkanı Sayın Hayrettin Hacısalihoğlu'yla uzun uzadıya konuşma fırsatını bulduk…
                            Hatta söyleşimizin başından sonuna dek Trabzonspor'la ilgili aklımıza gelebilecek her türlü soruyu sorup yanıtını da istedik…
                            Anlayacağınız as başkanı yakalamışken, kamuoyunda, kendileri ve yönetim hakkında yapılan tüm spekülasyonlara yanıt vermesi için elimizden geleni ardına bırakmadık.
                            Şimdi tüm bu konuşulanları sizlere aktaracağım.
                            Ama ilk önce Fatih Tekke olayı ile söyleşimize başlamak en güzelidir diyip,
                            Olayın aslının ne olduğu sorusunu yönelttik.
                            Sevgili başkan, önce bir duraksadı. Ardından da çayından bir fırt çekti ve başladı konuşmaya… Neler söylemedi ki… Fatih Tekke'nin geçmişinden bugüne kadar olan futbol yaşamını tek tek bize anlattı… Ama bizim için asıl konu Fatih'in geçmişi ve futbol yaşamı değildi… Konu, Fatih'in Trabzonspor'a gelip gelmeyeceği sorusuna yanıt bulmaktı…
                            Ona da başkan, tek bir tümceyle yanıt verdi…

Her şey Fatih'e bağlı!
                            Bak Kaynar! Bu olay gittikçe içinden çıkılmaz bir hal aldı… Trabzon'un yüzde doksanı Fatih alınsın diyor… Herkes bunun için yazıp çiziyor… Anlayacağınız bu olay, Fatih olmazsa olmaz konumuna sokuldu. Doğru ya da yanlış ama bugünkü durum bu! Bizde kamuoyunun tepkisini değerlendirip Fatihle görüştük. Sonra da Zenith kulübüyle görüştük. Her şey iyi gitti diyebiliriz… Olayın diğer taraflarına girmek istemiyorum… Ama şunu söyleyip konuyu kapatalım. Eğer Fatih de gerçekten isterse bu iş biter!
                            Belli oldu ki, şimdiye kadar etrafta söylenenler olayı kızıştırmaktan öte başka bir şey değildi… Yani, kulüp istiyor, Fatih de İstiyorsa O ZAMAN SORUN NE?
                            Sanırım onu da ileriki günlerde hep birlikte yaşayıp göreceğiz…

Gökhan Ünal'a yanlış yapılıyor…
                            Fatih Konusunu bu şekilde son noktayı koyduktan sonra, diğer bir gündem konusu olan Gökhan Ünal olayına değinmek istedik…
                            Onda da bir söyledik, bin ah işittik desek ancadır.
                            Çünkü as başkan Gökhan'a yönelik taraftarların vermiş olduğu tepkilere çok karşıydı… Hele de Galatasaray maçı öncesi bazı taraftarların takımı karşılama sırasında yaptıklarının affedilir gibi değil derken, “böyle bir davranışın ardından hangi futbolcudan performans bekleyebilirsiniz” sitemini de göndermekten de geri kalmadı…
                            Anlayacağınız Gökhan Ünal olayının perde arkasında biraz da, taraftarın olumsuz ve anlamsız baskısı var gibiydi…
                            Ama bizim gündemimiz Sayın Hacısalihoğlu'nun Gökhan Ünal'ın Galatasaray'a transferinin doğruluk derecesinin teyit edilmesiydi…
                            O nedenle sorumu bir kez daha yöneltmek zorunda kaldım.

Galatasaray Ünal'ı gerçekten istedi mi?
                            Evet, böyle bir istek geldi… Şu anda da olayı beklemeye aldık. Buna da mecburduk! İzin versek o zamanda elimizde sadece Umut kalmış olacaktı… Bu kadar uzun bir maratonda tek bir santrforla nasıl yol alabilirsiniz ki… Fatih olayındaki son durumu da biliyorsunuz… Bunlar kolay işler değil. İnsanlarımız çok tez canlı… Herkes Trabzonspor için bir şeyler yapmaya çalışıyor… Bırakılsın da bu iş sağlıklı bir şekilde gerçekleşsin. Böyle devam ederse, iş içersinden çıkılmaz bir hal alacak gibi… Bundan da zarar görecek olan Trabzonspor olacaktır. Kimse de bunu istemeyeceğine göre o zaman bizlere güvenilsin.Anlaşılacağı üzere Gökhan'ın Galatasaray'a gidişi biraz da Fatih'in transferine bağlı
                            gibi…

Gökhan ve Fatih konusuna açıklık getirdikten sonra, geldiği günden itibaren oynadığı futbol ve transferindeki dedikodularla gündem yaratan diğer bir oyuncumuz Alanzinho'nun hafta sonu kaçamağıyla ilgiliydi…
                            Sayın Hacısalihoğlu'ndan bir de bunun için değerlendirme yapmasını istedik…
                            Sayın as başkan önce bir güldü… Sonrasında dudak büktü… Ve ardından da açtı ağzını yumdu gözünü… Aklına gelen her şeyi ama her şeyi bir çırpıda anlattı… Anlatırken de sitemini de hiç esirgemedi…

Bunlara takılı kalmayalım.
                            “Bunlar ufak şeyler… Biz hala kalkmış bunlarla kendimizi oyalamaya çalışıyoruz… Yapmayın arkadaşlar. Bizim Trabzonspor olarak yapacak olduğumuz daha başka şeyler var. Tabi ki bu da önemli… Ancak sürekli olarak bunlara takılı kalırsak Trabzon'a hiçbir yabancı futbolcu gelmez. Nitekim gelmiyor da… Bırakın yabancıyı, Yusuf'un neden gelmediğini biliyor musunuz? Bilemezsiniz… Peki, Caner'in neden gelmediğini biliyor musunuz? Onu da bilemezsiniz… O zaman bırakalım bunları da oyuncularımızın sahada neler yapıyor onlara bir bakalım.”
                            Anlaşılan o ki, Hacısalihoğlu, Fatih, Gökhan ve Alanzinho konusunda Trabzon insanın fevri davranmasından oldukça rahatsız!

Son günlerde Trabzonspor'un gündemini meşgul eden önemli olaylarına biraz olsun açıklık kazandırdıktan sonra,bu kez Trabzonspor'un yapılanması ve ekonomik durumuyla ilgili soruları gündeme getirdik. Özellikle de yılda 10 trilyon lira faiz ödenmesi, konusunda ki düşüncelerinin ne olduğunu sorduk.

Abartılıyor!

Yapmayın Allah aşkına… Bu kadar faiz olur mu? Bu sürekli olarak gündeme getiriliyor… Neden niçin gerçekten bilmiyorum. Sanki biz Trabzonspor düşmanıymışız gibi… Oysa herkes bilmelidir ki, amacımız Trabzonspor'u bir yerlere taşımak. Şimdi zikredilen 10 trilyon gerçekten uçuk bir rakam. Hele bugünkü faiz ortamında bu mümkün değil. Sonra kim neyi öğrenmek istiyorsa gelsin kulüpten öğrensin. Tüm defterler ortada… Her şey açık! Sağda solda yapılan konuşmalarla bir yerlere varamayız. Herkes merak ettiği her şeyi kulüpten öğrenebilir.
                            Bu sorumuza sitemli de olsa içtenlikle yanıt veren Hacısalihoğlu, Trabzonspor'daki ekonomik gelişmeyle ilgili olarak da,

Saha sonuçları!

Göreve geldiğimizde yapılacak ilk işin, büyümeyle ilgili çizilen rotanın yaşama geçirilmesi oldu… Bunun için çok çalıştık. Sonunda da 4 boyutlu bir rota çizdik. Sportif alan… Sosyal hedef… Ekonomi ve Kurumsallaşma ve birlikteliğinde de yapılaşma…
                            Bundan hiçbir zaman bir sapma olmadı. Hatta ileriye doğru çok yol aldığımızı da söyleyebilirim…
                            Sponsor gelirleri…
                            Gelir getirici diğer kaynaklar…
                            Hepsine bir baktığınızda neyin ne olduğunu çok iyi anlarsınız.
                            Ama ne hikmetse bunlar görülmek istenmiyor… Yine de biz doğru yolda olduğumuzu biliyoruz. Görevde bulunduğumuz sürece de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz… Ancak saha sonuçları olmayınca bunların tümü yok oluyor.

Hrand Dink Ve Papaz!

Kendilerinin, doğruları yaptığını iddia eden As başkan Hacısalihoğlu, bundan sonra da bu doğrular üzerinde hareket edeceklerini belirterek,
                            Trabzonspor, Trabzon'a olan borcunu henüz ödemedi… Biz bunun ödenmesi için büyük caba harcıyoruz… Ve bunun Trabzonlular tarafından da bilinmesini istiyoruz. Aslında buna Trabzon'un dünya üzerinde var olan olumsuz imajını değiştirmeye çalışıyoruz desek daha iyi olacak… Broos'un transferinden önce Lazoroniye gittik. Trabzon'u biliyor musunuz? Sorusuna aldığımız yanıt ise Evet, Papaz cinayetinin işlendiği kent! Şimdi neyi hesap ediyorsunuz. Durum bu. Biz bunun değişimi için yoğun caba sarf ettik ve başardık da… Artık kimse Hrand Dink ve Papaz cinayetlerini konuşmuyor… Trabzonspor'u konuşuyor… Bu da bizim için çok önemli.
                            Sevgili as başkanla konuştukça sohbetimizin ilginçliği, değişkenliğiyle birlikte içersinden çıkılmaz bir hal almıştı. Bir anda futbolla siyaseti bir araya sokuşturup durumdan vaziyet çıkarır hale getirir olduk… Doğrusu fena da yapmıyorduk. Konuştukça da farklı konulara doğru yol alıyorduk. Bu da söyleşimizi daha ilginç kılıyordu.

Derken yeniden parasal konulara doğru yöneldik…
                            Çünkü ekonomi demek Trabzonspor'un var olması demekti… Bundan sonraki yıllara sağlıklı şekilde yol alması demekti…
                            Dolayısıyla sevgili as başkanı da yakalamışken, bu konuda da ne varsa ilk ağızdan öğrenmek en doğru olanıdır diyip bir kez daha sorduk.

Trabzonspor gerçekten zorda mı?
                            Hayır, Trabzonspor'un ekonomik olarak hiçbir sıkıntısı yok. Varsa bile tüm kulüplerde olduğu kadardır. Trabzonspor, üzerinde herkesin yorum yapabileceği küçüklükte bir kulüp hiçbir zaman olmamıştır. Zaten olmadığı içindir ki, tüm gözler Trabzonspor'un üzerindedir.
                            Geldiğimiz günden beri bunun bilinci üzerinde olduk. Gelirlerini nasıl üst düzeye çıkarabiliriz sorusunun sürekli olarak yanıtını aradık. Ve bulduk da. Onun için kimse Trabzonspor'un battı… Batıyor… Söylemlerine aldırış etmesin. Trabzonspor her şeyi ile iyi yoldadır. Yeter ki bunu görmek istesinler. Görmek istemeyenlere de bir şey demeye hakkımız yok.

Asla aday olmam!
                            Uzunca bir sohbetin ardından asıl merak ettiğim; fakat bir türlü soramadığım soruyu sormak istedim. Çünkü sabahtan beri as başkanın sorularıma verdiği yanıtları değerlendirdiğimde oldukça mantıklı yanıtlardı. O nedenle şimdiki soruya alacak olduğum yanıt da şu ana kadarki düşüncelerime yeniden anlam kazandıracak nitelikte olacaktı.
                            Yani soruyu mutlak şekilde sormalıydım.
                            Öyle de yaptım.
                            Sayın Hacısalihoğlu, görülüyor ki sahada alınan başarısızlık, tüm alanlarda olmuş gibi yansıtılıyor… Bu durum karşısında yeniden aday olmayı düşünüyor musunuz?
                            Asla! Görevde bulunduğumuz sürece öyle şeylerle karşı karşıya kaldık ki, yeniden aday olmayı istemek yanlış olur. Biz görevimizi, beğenmek istemeseler de bize göre doğru yaptık… Tabi bize göre… Ancak daha güzel şeyler de yapabilirdik. Ama hep engel çıktı… Gerekli gereksiz konuşuldu. Şevkimizi kırdılar… Hep doğruyu mu yaptık. Hayır, bunu iddia edemeyiz. Ama doğruyu yapmak için çok caba sarf ettik. Bugün saha sonuçları iyi olsaydı kimse konuşacak bir şey bulamazdı. Kulübü devir aldığımız zaman takım 27. haftada küme düşme hattından daha yeni çıkmıştı. Bugünkü değerlendirmelerin ona göre yapılması gerekir… Ancak öyle olmuyor. Değerlendirmeler görevde bulunan kişilere göre yapılıyor. Sonucu da bildiğiniz gibi…
                            Burada yapılan her şey Trabzonspor'un çıkarları için olmuştur. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekir…
                            As başkan söyleşimize son noktayı koyarken sanırım yöneticilik yaşamına da elveda der gibiydi…
                            Oysa Biz Karadenizspor ile ilgili de sorularımıza yanıt istiyorduk. Ancak 2 saati aşkın bir süredir, bize yanıt vermeye çalışan as başkanı da epeyce yormuştuk. Tüm buna rağmen yine de sordum.

Karadenizspor'un oluşumu ve gidişatı hakkında ne düşünüyorsunuz?
                            Diyebilirim ki, yöneticiliğimiz süresince yaptığımız en doğru olan işlerden bir tanesi de budur. Biraz düşünürseniz neyin ne olduğunu çok iyi anlarsınız. Hatta sürekli olarak altyapıdan oyuncu gelmiyor yanıtını da bunun içersinde bulabilirsiniz… Bu konuda eleştirilebilecek tek olay çok sayıda oyuncu transfer edilmesi olabilir. Ancak orada da yeni bir takım oluşturmanın ve çıktığı ligde kalıcı olması için bu şarttı. Biz bunu gerçekleştirdik. Bizden sonra gelecek olanlar bunun verimini aldıkları zaman her şey daha da anlaşılır olacaktır. Eskiden 17 yaşını dolduran genç oyuncularımızı tutacak bir takımımız olmadığı için futbolcular elimizden çıkıyordu. Ama Karadenizspor sayesinde artık bu yaşanmayacaktır.

Tabi konu konuyu açınca, eskiden verilmiş de şu ana kadar bir türlü gerçekleştirilememiş
                            olan sözleri de gündeme getirmek zorunda kalıyorsunuz. Bunlardan bir tanesi de hemen hemen her genel kurulda gündeme getirilen Trabzonspor Koleji…
                            Bu konuya da bir açıklık getirmesi için Sayın Hacısalihoğlu'na Trabzonspor koleji ne aşamada diye sorduk…

Trabzonspor Ted Koleji projesi hazır…
                            Şu an proje aşamasında gözükse de aşağı yukarı her şey tamamlanmış. Gerekli çalışmalarımız aralıksız sürmeye de devam ediyor. Bu konuda öncü olan TED Koleji yöneticileriyle görüştük. Onlarda bizim bu düşüncemize olumlu yaklaştılar… Burada tek sorun olarak gözüken yerleşim alanının bulunması… Sanırım TRT binasının mevcut binası ve çevresi bu iş için en uygun olanı… Bu işi başarabilirsek emin olun Trabzonspor'un eğitimine büyük bir katkı sağlamış oluruz. Bu eninde sonunda mutlak olacaktır. Ancak bir an önce olması Trabzon'un çıkarınadır.

Söyleşimizin başından sonuna dek tüm sorularımıza içtenlikle yanıt vermeye çalışan Sayın Hacisalihoğlu'na teşekkür edip yanından ayrılırken Trabzon basketbolu ile ilgili olarak ayak üstü bir bir konuşma yapmayı da ihmal etmedik…
                            Önümüzdeki günlerde bu sohbette buluşmak üzere hoşça kalın diyorum…
                            OSCAR CARDOZO

Yorum

• 1 Ocak 2010, Cuma
                              Bu da rakamların 'Umut'u!

3.5 sezondur Trabzonspor'da forma giyen Umut Bulut, bu süreçte adeta tarih yazdı. 119 lig maçının 113'ünde oynayan golcü, aynı periyottaki gol sayısında ise Alex'in ardından ikinci sırada.

Özellikle bu sezon Gökhan Ünal ile birlikte eleştirilerin hedefi haline gelen Umut Bulut, kendisini rakamlarla aklıyor. 2006-2007 sezonundan bu yana, yani 3.5 sezondur Trabzonspor’da olan deneyimli futbolcu, bu sürede takımının yaptığı 119 lig karşılaşmasının 113’ünde forma giydi. Bu istikrarlı tablosuyla aynı zamanda son 3.5 sezonda Süper Lig’de en çok oynayan futbolcu olmayı da başaran Umut Bulut’u, Mehmet Nas (112 maç) ve Musa Aydın (111 maç) izledi. Ligde şu ana kadar 4 sayısı olan Bordo-Mavili oyuncu, 119 maçta Trabzon’un attığı 182 golün 47’sine imzasını koydu, 13’üne de asistle katkı yaptı. Bu periyotta Umut Bulut, Süper Lig’de en çok gol atan faal 10 futbolcu sıralamasında da 51 gollü Alex’in ardından ikinci sıraya adını yazdırdı.

Aslıhan Çil
                              2006-07’den bu yana en çok oynayanlar
                              Futbolcu Maç
                              Umut Bulut 113
                              Mehmet Nas 112
                              Musa Aydın 111
                              Dimitar Ivankov 109
                              Selçuk Inan 109
                              Hüseyin Cimşir 109
                              Cem Can 108
                              Erman Özgür 108
                              Mehmet Çakır 106
                              Mehmet Topuz 106

2006-07’den bu yana en çok gol atanlar
                              Futbolcu Gol

Alex De Souza 51
                              Umut Bulut 47
                              Gökhan Ünal 43
                              Rogerio Bobo 39
                              Mehmet Yıldız 38
                              Filip Holosko 35
                              Ümit Karan 31
                              Marcio Nobre 29
                              Semih Şentürk 29
                              Mehmet Topuz 26

fanatik.com.tr
                              Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                              Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                              Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                              Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Şota kitap çıkardı

Trabzon'da gol krallığı unvanına erişen Şota Arveladze, 17 yıllık futbol hayatını bir kitapta topladı. Şota, Trabzonspor, Ajax, Rangers ve Alkmaar'da geçen futbolculuk kariyerinde yaşadıklarını topladığı kitabının tanıtımını Metechi Palace otelde yaptı.

////////////////

Ligin ilk yarısı sonunda Trabzonspor'da ikili mücadelelerde en fazla top çalan isim Serkan Balcı oldu. Bordo-mavili futbolcu, oynadığı 16 karşılaşmada 50 kez rakiplerden top kaptı. Performansıyla beğeni kazanan Serkan Balcı'yı 39 ile genç oyun-cu Ceyhun Gülselam izledi.

fotomac.com.tr
                                Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                                Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                                Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                                Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X