Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Sylva

Trabzonspor'un kalecisi Sylva, yönetimin alacaklarını ödememesi yüzünden takımın performansının düştüğünü belirtti ve ayrılabileceği sinyalini verdi.

Sabah'ın haberine göre, Trabzonspor'daki performansı tartışılan Senagalli kaleci Tony Sylva, topu yönetime attı. Sylva şöyle konuştu: "Yaşanan maddi sıkıntılar benim gibi takımı da inanılmaz etkiledi. Para problemi çözülmeli yoksa bu ortamda işler daha da zorlaşır." Trabzonspor'un büyük bir kulüp olduğunu belirten Senagalli kaleci sözlerine şöyle devam etti: "Trabzonspor'u yönetenler de büyüklüğüne göre hareket etmeli. Takımdan ayrılmayı düşünmüyorum ama şartlar içinden çıkılmaz bir hal alırsa o zaman kararım değişir.

YÖNETİMİ SUÇLADI

Transferindeki sorunların sorumlusunun yöneticiler olduğunu belirten Sylva "Sözleşmemdeki maddeye göre 650 bin Euro'ya serbest kalıyordum. Trabzonsporlu yöneticiler yüzünden 1.2 milyon Euro'luk tazminat çıktı" diye konuştu.

maraton.com.tr
    Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
    Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
    Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
    Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Trabzonspor'a Kalbinle İnan, Aklınla Kazan.

Trabzonspor'a kalbiyle inananların kazandıran kredi kartı VakıfBank'ta! VakıfBank Trabzonspor Taraftar Kredi Kartı hem taraftara, hem de Trabzonspor'a kazandırıyor. Taraftar alışverişte Worldpuanlar, farklı taksit fırsatları, maç biletleri ve sürpriz hediyeler kazanıyor.

VakıfBank Trabzonspor Taraftar Kredi Kartı olanlar, yaptıkları her alışverişle Trabzonspor'a da kazandırıyor. Trabzonspor kulübünün transferlerine, sahanın yenilenmesine destek oluyor. Ayrıca VakıfBank Trabzonspor Taraftar Kredi Kartına başvuran ilk 1000 kişi orijinal Trabzonspor forması kazanıyor.

TS yazıp, TC Kimlik Numaranızı 5724'e göndererek Trabzonspor Taraftar Kredi Kartına sahip olabiliyorsunuz.

fotomac.com.tr
      Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Çok değil, geçtiğimiz ay yönetim kulübün borcunu 80 milyon TL olarak açıklamış, ardından da bu borçların ödenebilir borçlar olduğuna vurgu yapmıştı. Ancak Karadeniz temsilcisinde içten içe bir kazanın kaynadığı iddiaları ortaya atılırken, kaleci Tony Sylva’nın önceki gün Karadeniz isimli yerel gazeteye yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü... Yaşanan maddi problemlerin herkesi olumsuz etkilediği dile getiren Senegalli, yöneticilerini de sert bir dille eleştirip, “Trabzonspor’u yönetenler kulübün büyüklüğüne uygun hareket etmeli. Şimdilik buradayım ama şartlar içinden çıkılmaz bir hal alırsa kararımı değiştirebilirim” ifadelerini kullanınca yer yerinden oynadı...

Gözler o toplantıda
        Gelecek ay sonunda ilk oturumu yapılacak kongre öncesinde bu tip problemlerin patlak vermesi camiayı tedirgin etti. Borç yükünün ağırlaşmasından ve henüz sezon başında bu olayların yyaşanmasından endişe eden camianın ileri gelenlerinin normalde geride kalan hafta sonu yapılması planlanıp sel sebebiyle önümüzdeki günlere bırakılan toplantıda bu durumu masaya yatırması bekleniyor. Bilindiği gibi kısa bir süre önce de Colman ile ilgili bir ödeme sorunu olduğu ortaya çıkmış, ancak yönetimin son dakikadaki hamlesiyle bu pürüz ortadan kaldırılmıştı.

Eskiye de gönderme yaptı!
        Son haftalarda kötü bir performans sergileyen Trabzonspor’un kalecisi, bu durumda ekonomik faktörlerin de etkili olduğunu belirtti. Eskiye de dönen Sylva, “650 bin Euro’ya serbest kalırken, Trabzonsporlu idareciler yüzünden 1.2 milyon Euro’luk tazminat çıktı” iddiasında da bulundu. Yönetimin bu konuda da bir açıklama yapması bekleniyor.

Yorum

• Trabzonspor ara transferde kemer sıkacak

Trabzonspor Sportif Direktörü Ünal Karaman, transfere bundan sonra çok büyük paralar harcamayacaklarını belirterek, kulübün çıkarlarını korumaya çalışacaklarını söyledi.

Ara transfer döneminde maddi konularda çok hassas davranacaklarını belirten Karaman, "Bazen çok ucuz rakamlara aldığınız futbolcu iyi bir patlama yapar ve ondan çok fazla kazanımlar elde edersiniz. Biz bu yolu tercih edeceğiz. Eğer istediğimiz şekilde olmazsa çok büyük kayıplar da yaşamayız. Böyle bir piyasada ayakta kalmak için doğru ve akılcı transfer yapmak zorundayız." diye konuştu.

Karaman, gelecek hafta sonu oynayacakları Beşiktaş maçının çok önemli olduğunu da ifade ederek, "Bu maçta alacağımız bir galibiyetle taraftarlarımızın gönlünü alacağımızı düşünüyoruz. Beşiktaş'ın da ligdeki konumuna bakıldığında çok zor geçecek bir maç olacağı kesin." dedi. Bu arada Trabzon'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde meydana gelen su baskını sonucu hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kullanılamaz hale gelen iki antrenman sahasının tadilatı için en kısa zamanda çalışmaların başlayacağı, su baskınının etkili olduğu yemekhanede ise temizlik çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Tesislerdeki zararın ise 1 milyon TL'ye yakın olduğu kaydedildi. ZAMAN

hasan demir TRABZON
          YORUMSUZ YORUM:Hep aynı savunma KLÜBÜN ÇIKARLARINI KORUYACAKLARMIŞ ...Eğer şampiyon olmak istemiyoruz diyorsanız koruyun çıkarlarını elalem 2-3 nokta transferle malı götürsün sen 2 tane bas bas bağıran yere adam alma sonrada takımın çıkarını koruyacapımd e YAZIK YAHUUU
          Hayattaki Firtinalar Hernereye Atarsa Atsin Beni , Ben SANA Bir yol bulurum.....

Yorum

• Futbol dünyasında büyük panik!
            02 Kasım 2009 Pazartesi 10:47

Halk arasında ''Domuz Gribi'' olarak bilinen ''Pandemik A H1N1'' virüsü, spor kulüplerinin korkulu rüyası haline geldi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yaz aylarında birer ikişer adlarını domuz gribiyle duyuran sporcuların sayısı, havaların da soğumasıyla birlikte günbegün artıyor.

İspanya İkinci Futbol Ligi'nde milli futbolcu Mehmet Aurelio'nun da formasını giydiği Real Betis'te Carlos Garcia, Sergio Garcia, Arzu, Sunny, İsrael, Nelson, Fernando Vega, Caffa, Pavone, Emana, Damia, Nano ve Juande olmak üzere 13 futbolcunun, domuz gribi olduğu kesinleşirken, önlem olarak, bu haftaki tüm antrenmanlar iptal edildi. Bu takımın dün Villarreal B ile yapması beklenen maç da ertelendi.

Osasuna takımının Macar futbolcusu Krisztian Vadocz da Temmuz ayında domuz gribi nedeniyle maçlara çıkamamıştı.

Yine İspanya'da, Estudiantes ve Gran Canaria 2014 bayan basketbol takımları arasında yapılacak bir maç, grip nedeniyle başka bir tarihe ertelenirken, Yannick Driesen, Carlos Suarez, Petar Popovic, Javier Beiran, German Gabriel ve Daniel Clark adlı oyuncuların, bu virüsü taşıdığı kesinleşti.

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint-Germain'in orta saha oyuncusu Ludovic Giuly ile defans oyuncusu Mamadou Sakho da Avrupa'da domuz gribine yakalanan futbolculardan ikisi oldular. Bu takımdaki vaka sayısının daha sonra 3'e çıktığı iddia edilirken, takımın Olympique Marsilya ile yapacağı maç da 20 Kasım'a ertelendi. Fransa liginde Ağustos ayında da Montpellier'in defans oyuncusu Emir Spahic gribe yakalanmış, Bordeaux'nun Brezilyalı forvet oyuncusu Jussie de aynı sorundan ötürü geçen haftalarda bir maça çıkamamıştı.

İngiltere Premier Lig takımlarından Blackburn Roverslı 3 futbolcu ile kulüp yönetiminden 2 kişide de domuz gribi çıktı. Orta saha oyuncusu David Dunn ile savunma oyuncusu Christopher Samba'nın isimleri kesinleşirken, Bolton Wanderers'dan isimleri belirtilmeyen 4 oyuncu ve 1 görevlinin de H1N1 virüsünü taşıdığı açıklandı.

İtalya Üçüncü Futbol Ligi takımlarından Lucchese'nin 8 futbolcusu, tüm takımın aşılanması planının ertelenmesinden sonra domuz gribine yakalanan Avrupalı başka sporcular oldu.

Asya Şampiyonlar Ligi'nde Al Ittihad ile yarı finalde karşılaşan Japon Nagoya takımından da Takahiro Masukawa, domuz gribi nedeniyle bu maça çıkamadı.

ABD ve Kanada takımlarının mücadele ettiği Ulusal Hokey Ligi'nden (NHL) Edmonton Oilers'ın oyuncuları Ladislav Smid ve Peter Budaj da domuz gribi nedeniyle forma giyemeyen diğer sporcular oldular.

Sırbistan'da bu yaz düzenlenen 25. Üniversite Yaz Spor Oyunları'nda mücadele eden ve ismi açıklanmayan Avustralyalı bir yüzücüde de H1N1 virüsü tespit edildi. Belgrad'taki bir askeri hastanede karantinaya alınan yüzücü, oyunlarda yarışan diğer sporcuların korkulu rüyası oldu.

Brezilya'da Eylül ayında yapılması beklenen Dünya Ampute Futbol Şampiyonası da domuz gribi endişesiyle ileri bir tarihe bırakıldı.

ROMANYA'DA ''ÇİMLERE TÜKÜRMEYİN'' UYARISI
            Romanya Futbol Federasyonu, domuz gribinin artmasını önlemek amacıyla futbolcuların çimlere tükürmesini yasakladı. Federasyondan yapılan açıklamada, maskelerin, çimlerden gelebilecek virüslerden korumayacağına işaret edildi.

İngiltere'deki futbol otoriteleri de bu hafta oyuncuların çimlere tükürmemesini istedi.

Brezilya Birinci Futbol Ligi'nde de Ağustos ayında bir maçta, ilk kez domuz gribine karşı maskeli önlem alındı. Birinci ligde Santos'un Curitiba'ya 1-0 galibiyetiyle biten maçı izleyen taraftarlara, maske takma zorunluluğu getirildi. Eyalet yönetiminin, domuz gribi endişesiyle yayımladığı genelgede, maske takmayı reddeden Brezilyalı taraftarların, 150 bin dolarlık para cezasına çarptırılacağı belirtildi.

TÜRKİYE

Türkiye'de ise TFF 3. Lig 2. Grup takımlarından Keçiörenspor'dan 8 futbolcu domuz gribine yakalandı.

Antalya'da 30 Ekim-1 Kasım tarihlerinde yapılması planlanan Türkiye Cimnastik Şampiyonası da domuz gribi endişesiyle başka bir tarihe ertelendi.

İstanbul Amatör Küme'deki bir maçta da ilginç bir domuz gribi önlemi alındı. Ümraniye Belediye Stadı'nda dün yapılan Çakmakspor ile Balcılar Yeşilbağlar arasındaki maç öncesi seremonide, hakem Serhat Uçak oyuncuların birbirleriyle tokalaşmamasını istedi. Bu uygulama, amatör kümelerde ilk kez bir hakemin seremonide tokalaşma yaptırmamasıyla kayda geçti. Oyuncular, rakip takımın oyuncuları ve hakemlerle sadece göz göze geldi ve ''Hoşgeldiniz'' diyerek töreni tamamladı.
            bordomavi.net
            Trabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi

Yorum

• Dünyanın en iyi futbol takımları sıralaması ekim ayı değerlendirmesinde, Türk takımları yükselişe geçti.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), 1 Kasım 2008 ile 30 Ekim 2009 tarihleri arasındaki maçları baz alarak yaptığı aylık değerlendirmede, geçen ay 12. olan Galatasaray 1 basamak yükselip 11. sıraya, 49. Fenerbahçe 16 sıra yükselip 33'üncülüğe, 139. Beşiktaş ise 22 sıra yükselerek 117'nciliğe yükseldi.

Galatasaray, IFFHS'nin ekim ayı değerlendirmesinde 222, Fenerbahçe 170.5, Beşiktaş ise 111 puana ulaştı.
              bordomavi.net

Yorum

• "Ocak'ta Tekke ile görüşeceğiz!"

Trabzonspor başkanı Sadri Şener, Fatih Tekke'nin kulübü Zenit'i ikna edemediklerini ancak milli oyucu için ocak ayında bir kez daha girişimde bulunacaklarını belirtirken Yattara, Alanzinho, Hugo Broos ve kaleci Tony Sylva hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına katılan Trabzonspor başkanı Sadri Şener kulüpteki bir çok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taraftarın sevgilisi olan eski oyuncu Fatih Tekke için Ocak ayında Zenit takımının kapısını bir kez daha çalacaklarını belirten Şener, Yattara'nın bordo mavili ekipteki misyonunun tamamlamaya yakın olduğunu söyledi.

Alanzinho, kaleci Tony Sylva ve teknik direktör Hugo Broos hakkında da konuşan Şener, takımın gelir gider dengesi ve teknik ekipte yer verdikleri eski Trabzonsporlu oyunculara da değindi.

Sadri Şener'in Ajansspor tarafından derlenen açıklamalarıo şöyle :

"Geçen sene kendi evimizdeki 2 maç bizi şampiyonluktan etti. Geçen sene tüm oyuncular ilk kez birlikte oynuyorlardı. Bu sezon ise birbirlerine alışmaya başladılar. Geçen sene daha yeni bir kadro vardı ve daha üst sıralardaydık, bu sene o kadronun oturması ve daha iyi sonuçlar alması beklenirdi ama henüz olmadı. Bunu ben de açıklayamıyorum. Bu Matematik değil. Geçen sene Galatasaray ve Fenerbahçe de geride kaldı, şimdi zirveye oynuyorlar. Galatasaray Fenerbahçe'ye yenildi oyuncular antrenörler hemen kötülenmeye başlandı."

"İstanbul'da ulusal basın var yerel basın yok. Bizde her ikisi de var. Hepsi de çok değerli arkadaşlarımız. Hepsine saygı duyuyoruz. Hepsinin ya kendisi ya ailesi mutlaka futbol camiasından birileri de var. Benim şahsım da Trabzonsporludur. Trabzn halkı takımını herşeyden önde tutuyor. Trabzonlu olan herkes Trabzonsporlu'dur. Kulüpteki kapının tokmağına kadar herşeyle ilgileniyorlar. Hepsi takımlarını çok seviyorlar. Biz o taraftarla büyük takım oluyoruz. Başta biraz darbe aldık ama zamanla düzeleceğiz bunu göreceksiniz."

"HUGO BROOS GÖREMİYOR MU?"
                "Bizim hocamız esasında incelediğiniz zaman Anderlecht'i ve Bruj'ü 4 defa şampiyon yapmış Avrupa şampiyonasında bilen. Vizyon olan pratik olarak bilen bir hocadır. Bizim hocamız bunların hepsini yapmıştır. Bir uyumsuzluk dönemi geçirdik. Hepsini yeni tanıyor. Artı olan taraftarları da var eleştirilecek yönleri de var."

"Mesela Trabzonspor tek forvet oynamamalı, Alanzinho ilk 11'de oynamalı. Bu konuda hep farklı görüşler var. Tony Sylva çok hata yapıyor diyenler var. İlla Gökhanla Umut yanyana oynar diyenler var. Bu işleri ben çok bilseydim görevi ben alırdım zaten. Mesela galipsiniz, hep çözemediğimiz bir konudur. Mesela G.Birliği maçında 2-0 öndeyiz ama gol yiyeceğiz biliyorum. Hoca bizden 10 metre aşağıda acaba görülmüyor mu diye düşünüyorum. Bir oyuncu değiştirse diye düşündüm. Ben son dakikalardaki değişiklikleri de anlamıyorum. 2 dakikada bir oyuncu ne kadar etki yapabilir ki?"

"Hocamız Fransızca konuşuyor bunları hocayla konuşmak için tercüman lazım. Fırsat olunca konuşuyoruz. Ben genelde esprili şekilde konuşuyorum çünkü anlaşılmayabilir, tıkanabilir."

"Ben şimdi de aceleci bir insanım eskiden daha da aceleciydim. Önümüzde Beşiktaş maçı var. Bu maçta rakibi yenmen lazım. yenersek çok farklı bir Trabzonspor olur ve çok farklı sohbetler edilir bizle ilgili. Kaybedersek dünyanın sonu değil. Gelecek hafta yine da maç var. Hiç yeni bir hoca arayışına girmedim. Diğer arkadaşlarla beraber hareket ediyoruz. Trabzonspor zor bir yer. Kimi getirirsek getirelim yoğun eleştiri olacak. Bu işler kolay değil. BNiz bunları gençken de yaptık. İzmir'de Altay maçıydı sanırım. Yenildik hemen orada toplanıp hocayı gönderdik. Ama yine olmadı. Sabırlı olmamız lazım ama o kelime de en çok bana uymayan bir kelime."

ESKİ OYUNCULARA ÖNEMLİ GÖREVLER
                "Metin Diyadin hakkaten çok önemli. Bizim çocuğumuz çok sevdiğimiz bir kardeşimiz. Bize çok faydalı. Hocayla iletişimi de çok önemli. Hocamız da kendisinden çok memnun zaten."

"Eski oyuncularımızdan kulübün içinde gözlemcilik mevkiinde önemli görevleri var. Transferde her zaman hata yaparsın ama bu yüzde 15'leri 20'leri geçmemesi lazım. 20 futbolcu aldıysak bunlar 3-4 hocaya sorarak aldık. Hepsi Trabzonlu bir hocaya sorularak alındı. Ne ben ne bir başkası bir oyuncuyu tek başına almadı."

"Sonuçta Şenol Güneş bizim bir arkadaşımız. Ben nasıl trabzonsporluysam o da öyle. Geçen sene böyle bir konu gündeme geldi. Özkan Hoca'ya da sorarız. Suat Hoca'ya da sorarız. Bizde kimsenin kompleksi yok. Eski hocalarımıza başarılı olmuş kişilere hep sorarız. Bu bir gelenek. Mesela genç oyuncuları Abdullah'a Hami'ye sorarız. Şimdi mesela Ünal var kulübümüzün içinde. Karadenizspor'da oynattıklarımız, paf takımda oynattıklarımız var. Bizim geniş bir futbolcu yelpazemiz var. Mesela çok flaş bir oyuncu olmasına rağmen eksikleri olabiliyor. Şöyle şöyle eksikleri var almayın gibi teklifler gelebiliyor."

BUGÜN ŞARTLAR UYGUN OLSA ŞENOL GÜNEŞ'LE YİNE ÇALIŞIRIM
                "Benim gördüğüm Şenol Güneş'in Milli Takım hocası da olması lazım. Benim yetkim değildir ama fikrimdir. Şenol Hoca dünyanın en iyi noktalarına gelmiş bir hocadır, kendisiyle çalışmak çok kolay da değildir. Bugün fırsatlar olsa yine çalışırım. G.Saray'ın Fatih Terim'le çalışması gibi bir şeydir bu. İyi bir eğitim görmüş, iyi bir aile yaşantısı olan Trabzon'un çocuğudur Şenol Güneş.."

FATİH TEKKE'NİN KULÜBÜNÜ İKNA EDEMEDİK. OCAK'TA TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ
                "Ben Fatih Tekke'yle yöneticilik zamanında pek münasebetimiz olmadı. Trabzon'un yetiştirdiği ender özel yetenekli oyuncu8lardan biridir. Hangi savunmacı oyuncusu olursa olsun o anda ne yapacağını kestiremeyiz diyor. Bu senenin sonuna doğru kendisiyle konuştuk. Kulübü bırakmadı. İnşallah Ocak ayında bir görüşmemiz daha olacak. Kulübünü halledebilirsek anlaşırız diye düşünüyorum. kaynak yaratırız ama kulübünü ikna etmek zor. Önemli olan kulübünün izin vermesi."

"KONGREDE SEÇİM OLMAYACAK"
                "Biz ilan ettik zaten kongrenin maddelerini. Seçim olmayacak. Mali işlerin kounşulacağı gelir gider dengesinin tartışılacağı bir kongre olacaktır. Trabzonspor'un gelir giderleri artmıştır. Önce borçları açıklamak lazım. Bizim diğer takımlar gibi kombine biletlerden, iddaadan, TS Clup'tan gelirlerimiz var. İleriki yıllarda diğer kulüplerden farklı olarak da hidroelektrik santrali ve marina gelirlerimiz de olacak. Bizim gelirlerimiz diğer takımlardan yukarıda. Bankaya veriyoruz ve arada kalan fark bütçe açığı oluyor. Bu sadece bizim yaptıüımız bir iş değil. Bu bir üsluptur. Fener de Beşiktaş da G.Saray da aynı şeyi yapar. Bugün dünyada şampiyonluğa oynayan takımların hepsinin borcu vardır. Real Madrid'in 380 milyon dolar, ManU'nun 400 milyon dolar borcu var ama bunların alacakları da var. Karşılığı olan borçları vardır. Aldığınız risklerin karşılığı olması gerekir. Transfer yaparsınız şampiyon olmak içinidir, olamayadabilirsiniz bu bir risktir. Benim oyuncularımın değeri 80 trilyon, yedeklerin değeri 50 trilyon. Toplam 60 milyon avroluk bir değer var elimizde. Bizim rakamlarımızın büyük olmasını Trabzon'daki herkesin kendisini alıştırması lazım şampiyonluğa oynayacaksan. Yok amaç şampiyonluk değilse bana da gerek yok zaten."

"Böyle bir teori yok 0 borç 0 gelir. Kriz var ama mühim olan kulübe girdileri arttırmak ve gelirleri yükseltmek. Baya ciddi rakamlara gidiyoruz. Bu rakamları telaffuz edemezsen 100-200 bin avroluk oyuncularla şampiyon olunmaz."

"İLK SENE ŞAMPİYON OLAMAYIZ" AÇIKLAMASI
                "Hoca belki kendini garantiye almak için söylemiştir ben demiştim diye ama bizim bu takımla puan farkı fazla olmasına rağmen daha ligin 3'te biri tamamlandı. Daha büyük takımlar Trabzon'a gelecek. Tam bırakacakken yapmadı hocamız bu açıklamayı."

ALANZINHO KONUSU
                "Bana göre Alanzinho çok yetenekli bir futbolcu. Antrenmanla kazanılan bir yenek değil. Doğuştan yetenekli ve kendini bana göre ispat etmiş bir oyuncu. Türkiye'de fiziğe ve güce dayalı oyuna alışamamıış olabilir. Bazıları 2 forvetin arkasında oynayabilir diyor ama dar alanda çok başarılı çalımlar atabiliyor. Hocamız vazgeçilecek bir oyuncu değil diyor. Ama Alanzinho mutlaka kazandırılacak bu takıma başka çaresi yok."

"Genç ve sempatik de bir arkadaş psikolojik olarak da kendisini yıldız olarak gördüğü için de ilk 11'de oynamak istiyor."

"Profesör Ünal var, Mahmut hoca var ben top oynamadım ki. Eskiden futbol oynamış iyi bir abi olması ve Ünal Hoca'nın daha bir karizması var. Teknik ekibin uyumu iyi, önümüzdeki yıllarda daha iyi olacak. Tekniği taktiği ben çok iyi konuşamam ama ekonomi konusunda iyi konuşurum. Ünal bize gelecek yıllarda da çok lazım. Umarım bu şekilde devam eder bozulmaz, kendisini çok seviyoruz."

"YATTARA MİSYONUNUN SONUNA GELDİ"
                "Yattara'dan yorulmadık. Standard Liege maçında ciddi bir sakatlık geçirdi o zamanlar 6-8 hafta dediler. Ama oyuncu hemen o süre sonrasında pat diye takıma gelemiyor. O havası gidiyor, yerine başkaları oynuyor. O zaman içinde fiziksel özelliği arttırması da hiç ona uymayan işler. Yattara bize bu şekilde sorun oldu. Sakatlığı geçti geçmed, tıp da enteresan. Tam net bir cevap alamıyoruz. Zorlarsa geçmedi, zorlamazsa oynayabiliyor diyorlar. Ama oynadığı zaman izlemesi keyif veren bir oyuncu. Tıbbi olarak doktorların sözlerine inanmak lazım teknik olarak hocaların. yattara'nın üzerinde de bir baskı olduğu kesin. Ama ileriki yıllarda ben isterim ki ondan yararlanalım. Çünkü çok yetenekli bir oyuncu. Onun da ne zaman ne yapacağı belli değil."

"Eskiden nasip olmadı, satılmadı. Türkiye'de hiçbir takımda satılamyacak bir oyuncu yoktur. Ama ben misyonunun sonuna geldiğini düşünüyorum. Trabzon'da özellikle yabancı oyuncularda lisan sorunu oluyor. Gerçi Yattara'da böyle bir sorun yok. Horon tepiyor, Türkçe konuşuyor, kolbastı oynuyor, Sürmeneli deniyor. Sonuçta ortada yaptığı ciddi işler var ama performans ve sonuç beklenen bir iş olduğu için profesyonel düşünmek ve ona göre hareket etmek gerekir."

ÖDEMELER, SYLVA'NIN TRANSFERİ ve AÇIKLAMALARI
                "Benim bildiğim kadarıyla futbolcumuza ödemeler yapıldı. Geçen sene itibariyle hiçbir futbolcumuza borcumuz yok. Sylva'nın değişik bir transfer hikayesi var. Serbest kaldığına dair taahhütname almıştı biz de aldık ama meğer serbet değilmi. O ücreti kendisi verecekti enteresan işler oldu. Eğer böyle bir demeç verdiyse kesin olarak ceza olur bunun başka seçeneği yok. Ama ben daha sonra Trabzon'a geçeceğim ve bu konuyu değerlendireceğiz."

ajansspor.com
                --------------------------------------------------------

YATTARA MÜDÜRLÜĞÜ!..

“Yattara uzun bir sakatlık dönemi geçirdi ve havasını kaybetti. Bu kadar uzun süre sakat kalınca eski formunu da kaybetti. Hassas da bir oyuncu ve olaylardan çabuk etkileniyor. Önümüzdeki maçta oynar mı bilemiyorum. Kendi isteklerine bağlı, bazen oynamak istiyor, bazen oynamak istemiyor. Değişik bir arkadaş. Yatara konusunda hocanın üstüne bir baskı oluşturulduğu kesin. Taraftar da onu sürekli görmek istiyor. Satılmayacak futbolcu yoktur ama nasip olmadı. Kolbastı da oynuyor, şarkı da söylüyor bizim kulüpte bu oyuncu için bir birlik açılması gerek. Yattara Müdürlüğü gibi”.

Lig TV Futbol Gündemi sunucusunun “Galatasaray’ı nasıl buluyorsunuz” sorusuna sinirlenen Sadri Şener “ Siz Fenerbahçe veya Galatasaray başkanlarına Trabzonspor’u nasıl buluyorsunuz diye soruyor musunuz”? diye cevap verdi. Daha sonra gülen ve yumuşayan başkan “ aslında beni ilgilendirmiyor ama yine de cevap vereyim” dedi ve sorulan soru üzerine şunları söyledi;

maraton.com.tr
                En son Samet Yildirim tarafından düzenlendi; 02.11.2009, 15:25.
                ...TRABZONSPOR...
                "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• Son haftalardaki kötü performansıyla büyük eleştiri alan Trabzonspor kalecisi Tony Sylva’nın yönetim ile ilgili açıklamaları karşılığını çabuk buldu. Bordo-Mavili ekibin kurmaylarını, ‘büyük kulüp yönetememekle’ suçlayan Senegalli, maddi problemlerin de tavan noktasına ulaşmak üzere olduğunu iddia etmişti. FANATİK olarak kulübün etkili ismi, asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’na konuyu sorduk, çarpıcı yanıtlar aldık. İşte polemiğe son verecek sözler: “Sylva’nın sözlerinde gerçeklik payı yok. Tek tek bakalım sözlerine... Lille ile konunun daha uygun rakamlara çözüleceğini söylemiş ama Fransız ekibinin idarecileri onun yüzünü bile görmek istemiyor. Çok kızgınlar ve hemen FIFA’ya gittiler. Yani çözümü her şartta FIFA belirleyecekti. Biz de bunu Sylva’ya defalarca sözlü-yazılı anlattık. Kriz iddiasına gelince... Ekonomik kriz sebebiyle ancak ufak-tefek aksamalar olmuştur ama kimsenin parası kalmaz. Bunu o da adı gibi biliyor...”

‘Kötü oyuna mazeret mi!’
                  “Son dönemdeki performans düşüklüğünü ekonomik sebeplerin ardına gizleyip, ‘Moralim bozuktu’ demeye getiriyor. Bu olacak iş değil. Trabzon’un ekstra bir krizi yoktur. Hatta birçok kulüpten daha düzenli bir ödeme planımız var. Çünkü ağır yaptırımları biliyoruz. Bu Sylva’nın ilk sıkıntısı değil. Çocuğuna İstanbul’da okul istedi, yardımcı olalım dedik, olduk. Sonra niye parasını vermiyorsunuz diye geldi. Biz böyle birşey konuşmamıştık, sözleşmesinde de yok. Yani kendi kafasına göre birşeyler düşünüp doğru diye aktarıp, hak istiyor. Savunma isteyeceğiz, gerekeni yapacağız.”

Serhat Demirtaş / fanatik.com.tr

Yorum

• Trabzonspor'da ilk yolcu
                    03 Kasım 2009 / 18:12
                    Tjikuzu Ocak ayı ara transfer döneminde ayrılmak istediğini yönetime bildirdi.

Trabzonspor'un sezon başında kaptan Hüseyin'in yerine transfer ettiği Tjikuzu takımdan ayrılma noktasına geldi.

Turkcell Süper Lig'in 4. Haftasında oynanan Bursaspor maçından sonra ülkesine giden ve 10 gün gecikmeli olarak Trabzon'a dönen Tjikuzu o günden beri 18 kişilik kadroya giremedi. Teknik kadro tarafından 18 kişilik kişilik maç kadrosuna bile dâhil edilmeyen Tjikuzu takımdan ayrılmak istediğini asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu'na iletti.

Yönetim kurulu bu akşam yapacağı toplantıda Tjukuzu'nun durumunu masaya yatıracak.

Yönetimin, Tjikuzu'nun teklifine sıcak baktığı ve Ocak ayı transfer döneminde takımdan ayrılmasına izin vereceği öğrenildi.

Kaynak:
                    ...TRABZONSPOR...
                    "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• "Broos'dan memnunuz"

Trabzonspor'un takım kaptanı Egemen Korkmaz, son dönemlerde eleştirilen teknik direktörleri Hugo Broos ile futbolcular olarak herhangi bir problemlerinin bulunmadığını belirterek, ''Kendisinden son derece memnunuz'' dedi.

Egemen Korkmaz, yaptığı açıklamada, ligin geride kalan bölümünün planladıkları ve düşündükleri gibi geçmediğini ifade ederek, ''Çünkü, sezon başlarken önümüze bazı hedefler koyduk. Bu hedeflere ulaşmak için galibiyet serisi yakalamak, lige iyi başlangıç yapmak önemliydi. Sivasspor galibiyetinin ardından maalesef üst üste alınan Diyarbakırspor, Toluouse ve Manisaspor mağlubiyetleri bizi olumsuz etkiledi'' değerlendirmesi yaptı.

Ligin uzun bir maraton olduğunu, ancak hedeften koptuklarının söylenemeyeceğini ifade eden Egemen Kormaz, ''Ama şunu da göz ardı edemeyiz; bir avantajı kaybettik. 3 puanlı sistemde her şey olabiliyor. Bir galibiyet serisi yakalamamız gerekli. Bu, bizim için büyük avantaj olur. Kayserispor'u yendik, Ankaraspor'un ligden düşmesi nedeniyle de 3 puan aldık. Şimdi Beşiktaş maçı çok önemli. Hep beraber bu doğrultuda çalışıyoruz. Seri yakalamak, çok iyi olacak. İnşallah bunu da başarırız'' diye konuştu.

Kayserispor maçına çok da güzel bir ortamda çıkmadıklarını anlatan Egemen, ''İki beraberliğin ardından Galatasaray mağlubiyeti bizi maalesef kötü yerlere getirdi. Daha sonra Kayserispor maçını kazandık, ama bir galibiyetle her şey güllük gülistanlık olmuyor. Galibiyetleri üst üste devam ettirebilirsek bizim için çok daha iyi olacak'' ifadelerini kullandı.

Egemen, bordo-mavili takımda ''sorun nedir'' diye hep konuştuklarını kaydederek, şöyle devam etti:

''Gerek kendi aramızda, gerek hocamızla toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılar sonucunda, iyi oynadığımız oyunu, oyunun geneline yansıtamıyoruz diye değerlendirmemiz oldu. Oyunun belli bölümünde iyi oynuyoruz, belli bölümünde kötü oynuyoruz. Mesela Kayserispor maçına kötü başladık. Kalemizde gol gördük, bir ciddi tehlike yaşadık. Daha sonra toparlanıp galip geldik. Ama dediğim gibi iyi oyunumuzu, oyunun geneline yansıtırsak iyi günler bizi bekliyor diye düşünüyorum.''

BEŞİKTAŞ MAÇI

Trabzonspor kaptanı Egemen, elde edebilecekleri seri galibiyetlerin ligdeki sıralamalarını değiştireceğini ve takımın moral motivasyonunu üst düzeye çıkaracağını belirterek, ''Onun için Beşiktaş maçı önemli. Hep beraber bu doğrultuda çalışıyoruz. Seyircimiz önünde kesinlikle 3 puan almak için sahaya çıkacağız. Tek düşüncemiz, galibiyet. İnşallah bunda da başarılı oluruz. İyi de çalışıyoruz. Güzel bir ortamımız var, sorunumuz yok. İnşallah Beşiktaş maçıyla galibiyet serisi yakalamış oluruz'' dedi.

''BROOS'TAN MEMNUNUZ''

Egemen Korkmaz, son dönemlerde teknik direktör Broos'a yapılan eleştiriler ve olası bir mağlubiyette takımdan gönderileceğine ilişkin söylentiler konusunda ise şu görüşü dile getirdi:

''Bizim işimizde eleştiri var. Bunlara açık olmak lazım. Hocanın kendi düşüncesidir; ne düşünüyordur bilemiyorum, ama bizler sporcu olarak işimizi yapıyoruz. Bizim işimiz, sahada çıkıp futbol oynamak. Biz de gerekeni yapıyoruz. Onun dışındaki şeyler, bizim bileceğimiz işler değil. Yönetim hoca arasında ilişkiler konusunda bir şey söylemek bize düşmez. Biz sadece işimizi yapmaya devam edeceğiz. Ama bizim hocamızla futbolcular olarak herhangi bir problemimiz yok. Kendisinden son derece memnunuz, gerek antrenmanlarda gerek saha dışında bize her konuda yardımcı oluyor.''

''YATTARA, TAKIMIN PARÇASI VE ÖNEMLİ OYUNCU''

Egemen, son dönemlerde en çok konuşulan konulardan birinin Yattara konusu olduğunu belirterek, ''Yattara bizim takım için önemli oyuncu. Bunu kimse inkar edemez. Biz de arkadaşlar olarak, takım kaptanı olarak kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu an için bizim içeride gördüğümüz problem yok'' dedi.

Eleştirinin normal olduğunu, ancak bunun dozajını iyi ayarlamak gerektiğini kaydeden Egemen, şöyle konuştu:

''Bireysel anlamda ona eleştiri oldu, yarın bana da olabilir, başkasına da olabilir. Yattara'ya biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu an dediğim gibi ciddi problem yok. O da bizim takımın parçası ve çok önemli oyuncu. Bizler de farkındayız. Yattara'nın iyi olduğu zaman neler yapabileceğini biliyoruz. Tabii, onun da fiziksel ve sakatlık olarak ufak tefek sorunları vardı. O konuda kararları bizler veremiyoruz. Tabii ki iyi bir Yattara'nın bize çok fayda sağlayacağını biliyorum. İnşallah o da bizim başarımızda büyük bir pay sahibi olur.''

''ANADOLU'DAN ŞAMPİYONLUK GELEBİLİR''

Egemen Korkmaz, ''İstanbul takımlarının haricinde uzun süredir Anadolu'dan şampiyonluk gelmiyor. Trabzonspor, 7. kez şampiyonluk elde edebilir veya Anadolu'dan bir şampiyonluk gelebilir mi?'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:
                      ''Gelebilir tabii, niye gelmesin? Ben açıkçası böyle bir şey olabileceğini düşünüyorum. Biliyorsunuz geçen iki sezon Sivasspor gerçeği vardı. Çok başarılı bir performans göstermişlerdi. Geçen sene bizim performansımız var. Sahamızda kötü geçen iki maç, belki de şampiyon olmamızı engelledi.

Anadolu takımları içinde en şanslı takım Trabzonspor. Ama dediğim gibi bu sene için kötü başlangıç, üst üste gelen mağlubiyetler bizi demoralize etti. Ama bunu düzeltmek bizim elimizde. Şu anki durum itibariyle puan sıralamasında bizden çok çok avantajlı takım var, bu bir gerçek. Ama 3 puanlık sistemde her şey olabilir. Trabzonspor, her zaman için şampiyonluk için mücadele edecektir. Biz lig sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.''

Egemen, taraftar desteğinin devamını beklediklerini de ifade ederek, ''Sıralama olarak belki hedeflediğimiz yerde değiliz. Ama ilerleyen haftalarda iyi şeyler olacağına inanıyorum. İnşallah ileride çok güzel günler göreceğiz'' diye konuştu.

ligtv.com.tr
                      - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• Trabzon'da Afrikalılar yönetimi kızdırdı!

Trabzonspor yönetimi, kadrosunda bulundurduğu 4 Afrikalı futbolcu Song, Sylva, Yattara ve Tjikuzu'yla ciddi sorunlar yaşıyor. Bu oyunculardan beklenen verimi bir türlü alamayan Başkan Sadri Şener ve yönetimin Afrikalı futbolcu konusunda radikal kararlar vermesi bekleniyor.

Özellikle Bordo-Mavili takımda Gineli futbolcu Yattara'nın sezon başı kampında sakatlanması ve uzun süre iyileşmemesiyle başlayan süreçte, Namibyalı Tjikuzu ülkesinin milli takım kampından geç geldiği için 60 bin TL para cezasına çarptırıldı ve 8 haftadır kadroya giremiyor.

Bunun yanı sıra Kamerunlu oyuncu Song'un menajeri ise kulüpten ödemelerin geç yapıldığını bahane ederek aradaki faiz tutarını talep etti. Son olarak da Senegalli kaleci Tony Sylva'nın paraların geç ödenmesinden şikayet ederek yönetimi suçlayıcı açıklamalar yapması ipleri iyice gerdi. Afrikalı futbolcuların disiplinsiz tavırlarından şikayetçi olan Bordo-Mavili yöneticiler ise "Avrupa'dan aldığımız futbolcular çok daha ucuza oynuyor ve oldukça uyumlular. Cale ve Colman da hiçbir zaman sorun çıkarmadı. Ama artık Afrikalı futbolcular sinirleri zorluyor." şeklinde görüş birliğine vardı.

HASAN DEMİR TRABZON
                        bordomavi.net

Yorum

• BMN İstanbul Beykoz ve Beşiktaş Maçını Hep Beraber İzliyor. Haydi Hepberaber Arkadaşlar Herkesi Bekliyoruz.

Futbol takımımıza ilişkin tüm lig ve kupa maçları ile sezon içerisindeki gelişmelerin değerlendirildiği forum bölümüdür...
                          Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Irkçılık mağduru sadece Diyarbakır değil
                            Diyarbakırspor, sahaya çıkıp çıkmama kararını yarın açıklayacak. Fakat ırkçı tezahüratlar, ne ilk ne de son.

ALİ ABADAY
                            ntvmsnbc
                            Güncelleme: 11:14 TSİ 04 Kasım. 2009 Çarşamba

İSTANBUL - En son Diyarbakırspor’un maçında yapılan tezahüratlar sonucu takımın Başkanı Çetin Sümer, Galatasaray maçına çıkmayacaklarını açıklamıştı. Diyarbakırspor kararını yarın açıklayacak.
                            İki yıl önce Trabzonspor tribünlerinde “Ayağa kalkmayan Ermeni olsun” sloganları çınlıyordu.
                            Aynı günlerde oynanan Elazığspor–Malatyaspor maçında Elazığlı taraftarlar “Ermeni Malatya” diyerek rakibe laf atıyordu.
                            Serhat KIRKAYAK kardeşimin dediği gibi "Bordoyla Mavi kefenim olsun,Trabzonum bu sene şampiyon olsun"

Yorum

• Federasyon yardım için yeşil ışık yaktı!

Futbol Federasyonu Trabzonspor'un yardım çağrısına sessiz kalmadı Başkan Özgener SABAH'a, "Her türlü yardımı tabii ki yaparız" dedi..

04 Kasım 2009 , 10:32

HABER İLE İLGİLİ TAKIMLAR

Trabzonspor'a Futbol Federasyonu'ndan müjdeli haber geldi. Hafta sonundaki yoğun yağış nedeniyle tesisleri büyük hasar gören bordo mavili takım federasyondan yardım istemeye hazırlanırken başkan Mahmut Özgener konuyla ilgili olarak SABAH'a, "Trabzonspor'a gerekli olan yardımı yapacağız. Biz federasyon olarak zor anlarında tüm kulüplerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Konuyu zaten takip ediyorduk. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi ve her türlü yardıma hazır olduğumuzu önceden bildirmiştik. Böyle bir şey için Trabzonspor'un başvurmasına gerek yok zaten" diye konuştu.

Bu arada tesislerdeki zararın bilançosu tam olarak daha ortaya çıkmazken, konuyla ilgili özel haber ve fotoğraflar dün SABAH'ta yer almıştı. Sigortanın kullanılamaz hale gelen iki çim saha dışındaki zararı karşılayacağı öğrenildi. Biri tamamen harabeye dönen çim sahalardaki zararın 400 bin ila 450 bin TL arasında olduğu kaydedildi.

MURAT ÖZBOSTAN
                              bordomavi.net

Yorum

• Trabzonspor'da sinirler gerildi
                                04 Kasım 2009 / 13:34
                                Beşiktaş maçı öncesi sinirler iyice gerildi.

Sabah ki idman öncesi Kaleci Tony Sylva daha önce yaptığı şok açıklamaların gazetelerde devam ettirilmesine sinirlendi ve bağırıp çağırmaya başladı.

Yaptığı röportaj nedeniyle sorun yaşayan Sylva söylediklerinin çarpıldığını söyledi.
                                Sylva bu günde gazetelerde haberin devam ettirilmesi ve gazetelerde Afrika Krizi haberinin yazılması üzerine küplere bindi . Kaleci Antrenörü Jacyk Munaron, saha içinde sinirli şekilde davranan ve yüksek sesle bağırarak habere tepki gösteren Sylva'ya eliyle sus işareti yaparak sakinleştirmeye çalıştı.

Ancak Senegalli kalecinin tepkisi dakikalarca sürmesi dikkat çekti.

Senegalli kalecinin bir yerel gazetede çıkan röportajı nedeniyle kızgın olduğu öğrenilirken Daha sonra Syvaın yakın çevresine “Ben yönetime hesap verdim, hala bu haberi devem ettiriyorlar. Bu nun neden devam ettiriyorlar.bunun için kızdım dediği iddia edildi

Bir başka gerginlik ise Trabzonspor'un Kamerunlu futbolcusu Rigebot Song'da yaşandı. Song soyunma odasından elinde bir gazeteyle idman sahasına geldi. Gazetenin sayfalarını yana doğru açan Song sinirli bir şekilde etrafına bağırıp çağırmaya başladı. Song'un gazetede çıkan “Afrikalı krizi” haberlerine tepki gösterdiği öğrenilirken, Song daha sonra elindeki gazeteyi buruşturup poposuna sürmesi gazeteciler arasında edat şok etkisi yarattı..

Olay daha sonra Gazeteciler tarafından Sportif Direktör Ünal Karaman'a aktarıldı. İdman bitiminde, sahasındaki gazetecilerin yanına gelen Karaman'ın da bulunduğu ortamda Song, gazetecilerin yanına kadar gelerek Ünal Karaman'ında bulunduğu bir ortamda uzun süre Fransızca bir şeyler söyledi. Basın mensuplarının Fransızca bilmemesi nedeniyle Song'un sinirli bir şekilde basın mensuplarına söyledikleri ise anlaşılamadı.

Kaynak:
                                ...TRABZONSPOR...
                                "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X