Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Trabzonspor Basketbol Takımı Katılımı ile Birlikte Söyleşi

13.10.2009

Basketbol takımımızın başkanı Saner Ayar'ın konuşmacı olarak katılacağı ve konusu basketbol olan panel saat 11:30 da KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü'nün anfisinde gerçekleşecek.

Basketbol takımımızın başkanı Saner Ayar'ın konuşmacı olarak katılacağı ve konusu basketbol olan panel saat 11:30 da KTÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü'nün anfisinde gerçekleşecek.

İsteyen herkesin katılabileceği panele basketbol takımızın antrenörü Alaeddin Yakan ve basketbolcularımız da katılacaktır.
    bordomavi.net
    Trabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi

Yorum

• Broos: Şampiyonluk çok zor13.10.2009Trabzonspor teknik direktörü Hugo Broos, basının karşısına geçti
      Broos, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde saat 13.30'da basın açıklaması düzenledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Hogo Broos Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor.

Basın toplantısı direk olarak soru cevap şeklinde başlıyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Broos, Belçika'da buna benzer basın toplntılarını sık sık yaptıklarını söyledi.

Basın beni hayal kırıklığına uğrattı:

Türkiye'de basın beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Beni hayal kırıklığına uğratan benimle ilgili yapılan eleştiriler değildi şeklinde konuşan Broos “Hayal kırıklığına uğramamın sebebi, her hangi bir gerçeği yansıtmayan, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan bir takım yorum ve haberlerdi. Ben geldiğimden bu yana siz basın mensupları ile gerçek bir güven içerisinde olduğumuza inanmıştım ve bu açıkçası ciddi bir şekilde zedelenmişti. Oyüzden birkaç hafta boyunca sizlerle bu tür bir ilişki kurmamaya karar vermiştim”

Bir gazetecinin “bu güveni zedeleyen haberler hangi haberler” şeklinde sorduğu soruya, Broos şu cevabı verdi.

“Çok basit bir örnek vereyim. Bursaspor maçından sonraydı sanırım. Bir basın toplantısı düzenlemiştim ve o basın toplantısında ben şöyle bir söz sarf etmiştim, Şu anda elimizdeki mevcut kadroyla bu akşam yaptığımızdan daha iyisini yapamıyoruz ama önümüzde 15 günlük bir milli takım maçı dolayısı ile bir ara var bu arada çok daha iyi çalışacağız, yattara'da aramıza dönecek ve o o aranın ardından siz yükselmiş daha iyi oynayan form durumu da yükselmiş bir takım seyredeceksiniz demiştim. Ama sonradan öğrendim ki gazetelerde bu takımdan daha fazlası olmaz, bu takımdan ancak bu kadar olur diye laflar yazılıp çizilmiş. İşte bu çok basit bir örnek”

“Yattara'yı dışında tutarsak çok vahim sakatlıklar yaşamadık”

Takımdaki sakatlıkların çokluğu konusunda kendisine sorulan bir soruyu cevaplayan Broos,"Öncelikle şunu söyleyeyim sakatlıklar derken çok vahim sakatlıklarımız olmuş gibi konuşmayalım. 5-6 sakatlığımız oldu. Yattara'nın durumunu bunun dışında tutuyorum. Zaten Yattara özel yaşamına özen göstermediği için değil aldığı bir darbe sonucunda sakatlandı. Bunun dışında buradaki zihniyeti artık bende az çok anlamış bulunuyorum, bizde burada bir takım ciddi yaptırımlara gittik sizde biliyorsunuz Tjikuzu beklide hayatı boyunca almayacağı çok büyük bir ceza aldı, fakat bu tür yaptırımlara giderken çok dikkatli olunmalı çünkü şöyle bir sakıncası var, emin değilseniz gerçekten futbolcuların bunları yaptıklarını bilmiyorsanız bu tür yaptırımları uygulayamazsınız. Bende arabasına atlayıp futbolcular evlerinde yataklarında mı değil mi diye kontrol edecek bir hoca değilim, bunu asla yapmam. Ama ne zaman k oyuncuların prefosyonel yaşamlarında bir noksan olduğuna yüzde yüz inanırsak bunu altını çizerek söylüyorum o zaman gereken yaptırımları muhakkak yaparız”

Hugo Broos Takım kadrosunda sık sık yapılan kadro değişiklikleri konusunda kendisine sorulan soruya şu cevabı verdi.

“Hazırlık döneminde 6-7 hafta çok iyi çalıştık ve bu çalışmanın ardından oynadığımız ilk maçta Sivasspor karşısında mükemmel bir oyun ortaya koyduk.Sivas maçından hemen sonra 3 oyuncumuz çok ağır şekilde hastalandılar ve ishal oldular. Bu takımı çok ciddi olarak etkiledi. Bu oyuncularında geriye dönüş süreleri nereden baksanız 10 günü geçti ve onun ardından o zamanda aynı şeyi söylemiştim motor teklemeye başladı özellikle Diyarbakır peşinden Toulouse peşinden aldığımız üst üste yenilgiler bizi çok zor bir durum içerisine soktu o günden bu güne kadar sürekli arayış içerisindeyiz bende bir hoca olarak bu sorumluluğu yüklenmiş durumdayım, çözüm bulabilmek için bir takım değişilikler yapıyorum bu değişiklikleri yapmaya devam ediyorum, fakat ne zamanki nihayi çözüme ulaşılır o zaman bu değişikliklerden vazgeçerim o zamana kadar her hafta bu değişiklikleri yapmaya devam edeceğiz”

Sezon sonuna kadar görevimin başındayım:

Galatasaray karşısında alınacak olası bir mağlubiyet sonrasında görevi bırakıp bırakmayacağı doğrultusunda yöneltilen bir soruyu Broos “Bu konuda benim için fark eden bir şey yok ve konunun farkındayım. Tutunki Galatasaray maçını kaybettik kaybetsek bile önümüzdeki hafta yeniden bir şeyler yapmak için ben yine bu takımın başında olurum. Bu takımla sezon sonuna kadar sözleşmem var ve bunu devam ettirmekten yanayım. Gemiyi asla terk edecek değilim ve görevimin başındayım” cevabını verdi.

24 saat boyunca oyuncularının peşinde koşup takip edecek hoca olmadığını yineleyen Broos “Benim oyunculara sonsuz bir güvenim var ve bu güven onlar tarafından zedelenmedikçe benim tarafımdan kesinlikle zedelenmez ve bunu da kaybetmem. Az öncede söylemeye çalıştım benimde duyduğum bir takım şeyler var, benimde duyduğum dedikodu olarak nitelendirdiğim bir takım şeyler var ama bunları yüzde yüz doğru olarak teyit etmedikçe kesinlikle futbolculara bir yaptırım uygulayamazsınız bu çok gülünç bir şey olur.

ŞAMPİYONLUK ZOR BİR İHTİMAL

"Şampiyonluk uzak bir ihtimal gerçekçi olalım, ama futbol uzun zaman Beşiktaş 8 puan geriden kaldı ve Trabzonspor'un önünde bitirdi yeni yıla kadar 3 veya 2. Sıraya taşımak istiyoruz belki de ligin zirvesi için yarışa gireriz, sürekli kaybetmeyen bir takım yaratmak istiyoruz"

"Sezon başında oturtulmuş bir takım vardı sezona iyi başladık, sağlık problemleri oldu şuan için çözüm arıyoruz, şans yanınıza olmuyorsa, çözümde işe yaramıyor. Antep maçında 3 topumuz direkten döndü, penaltı kaçırdık çok önemli oyuncumuzdan yararlanamıyoruz. Şans da bazen yanımızda olmuyor"

"Takımı baskı altında almamak lazım geçen sezon Trabzonspor ligi 3. bitirdi diye bu sene şampiyon olacağız diye futbolcuları baskı altına almamak lazım, sürekli olarak kadromuzu güçlendirmemiz lazım, Galatasaray ve Fenerbahçe güçlü transferler yaptı.

Ben de kulüp başkanı olsam ligi 3. bitirmişsen, ben de şampiyon olacağız derim hedeflere ulaşmak gözükmüyorsa, yeniden hedefleri gözden geçirmek lazım. Başkanla sürekli konuşuyoruz, başkanla konuştuklarım kendi aramda kalmalı"

BÜYÜK BASKI VAR

"Baskı var, bu olağan bir şey yurt dışında aynı baskıları yaşadım ama buralarda bazen baskı öyle bir hal alıyor ki gerçekleri görme konusunda sıkıntı çekiyoruz"

DEVRE ARASINDA TRANSFER OLACAK MI?

"Takviye konusunda devre arasında mali olanakları gözden geçireceğiz doğru oyuncuları doğru yerde tespit ederek, transfer etmek isteriz ama önce mali olanakları gözden geçireceğiz"

ARAMIZDA SORUN YOK

Karadeniz'e gönderilen 2 oyuncu konusunda yanlış anlaşılma oldu ama o sorunu da aştık. O görevini yapıyor ben de görevimi yapıyorum kendi aramızda herhangi bir sorunum yok, başlangıçta tedirgindim ama şuan o tedirginlik yok.

GÖKHAN ÖZGÜVENİNİ KAZANACAK

Gökhan tekrardan özgüvenini kazanacak, iyi bir futbolcu, onunla konuşmamızda kendini işine vermesi konusunda motive etmeye başladım. Gökhan daha iyi olacak, şimdi aramızda yok, tekrardan özgüvenini kazanacak.

Galatasaray maçını hangi mevkiler çözer…

"O düğümü çözecek çok unsur var, Galatasaray hücum gücünü durdurmak, gücünü tıkamak istiyoruz, ardından ise sonuca gitmek istiyoruz"

Yattara'yı oynatacak mısın?

"Bu tamamen bu hafta yapacağı idmanlara bağlı, bu hafta içinde her şey yolunda giderse belki ilk 11 başlamaz sonradan oyuna dahil olur ama bu hafta göstereceği idmanlardaki performanslara bağlı"

SYLVA ZOR DÖNEMDEN GEÇİYOR

"Sylva zor dönemden geçiyor yediği gollerde ciddi hatalar yaptı ama zor dönemden geçiyor, Sylva'yı düşünmezsek kaleyi Tolga'ya veremeyiz dirseğinde sakatlığı var Onur konusunda çok dikkatli olmalıyız, Onur'a kaleyi verirsek belki başarısız olursa Onur'u kaybetmişiz oluruz, adımlarımızı bu konuda dikkatli atmalıyız. Onur gelecek vadeden bir oyuncu. Tony sakatlanırsa da Onur'u tercih ederiz. Engin 5 maç şans verdim, daha sonra zihinsel problemi oldu. Şimdi ise iyi durumda"
      bordomavi.net

Yorum

• Kulübümüzün lisanslı ürünler markası Ts Club'ın İstanbul’da bir şubesi daha açılıyor. 17 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’de yapılacak olan açılışla birlikte en büyük TS Club mağazalarımızdan biri hizmete başlayacak.

Başkanımız Sadri Şener’in de açılışına katılacağı TS Club, Büyükşehir Mahallesi’nde bulunan Beylicium Alışveriş Merkezi’nin 1. Katında 45 nolu mağazada hizmete gidecek. Tüm taraftarlarımızın açılışa davetli olduğu mağazaya 0212 873 30 00 numaralı telefondan ulaşılabilir.
        25# Alan Carlos Gomez da Costa
        Ne Yönetimspor ne Tekkespor ...Alayina TRABZONSPOR !!!
        / Rize Ardesenli

Yorum

• Kulübümüzün de organizasyon komitesinde yer aldığı, 2011 yılında Trabzon’da yapılacak Avrupa Gençlik Oyunları için açılan logo ve maskot yarışmasına başvurular sürüyor.

Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları Koordinatörü Nihat Doker, kullanılacak logo ve maskotun dikkati çekecek düzeyde olmasının tanıtım açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “ Trabzon ilinin kültürünü, tarihini ve doğal güzelliklerini, spor ve gençlik temasıyla özdeşleştirebilen, evrensel değerler taşıyan, olimpiyat izleri olan bir logo ve maskot yaratmak istiyoruz” dedi.
          Yarışmaya elektronik ortamda gönderilen eserlerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Nihat Doker, 28 Kasım 2009 tarihine kadar başvuruları kabul edeceklerini bildirdi.
          Yapılacak değerlendirme sonunda, kullanılmasına karar verilen logo ve maskot için tasarımcılara 3’er bin lira ödül verilecek.
          Yarışmaya başvurular, Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Oyunları (EYOF) resmi web sitesi ‘www.trabzon2011.org’ adresinden yapılıyor.

/ Rize Ardesenli

Yorum

• Teknik Direktörümüz Hugo Broos, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Soru: Neden bu kadar çok beklediniz basın toplantısı yapmak için?

Birinci sebebi, Belçika’da da buna benzer bir düzende çalışıyorduk. Düzenli toplantılar yerine maç sonraları açıklamalarımızı yapıyorduk. Ayrıca özel olarak arayan gazetecilerin sorularını cevaplardık. İkinci sebep yaşadığım hayal kırıklığı. Bu hayal kırıklığının sebebi eleştiriler değildi. Gerçek dışı haber ve yorumlardı kırılmama neden olan. Geldiğim günden bu yana kurduğum ilişkiler zedelenmişti. Bugün bu kadar kalabalık olduğunuzu gördüğümde sorulacak çok sorunuz olduğunu biliyorum.

Soru: Hangi haberler sizi üzdü?

Çok basit bir örnek vereyim. Bursaspor maçının sonrasıydı. “Elimizdeki mevcut kadroyla bu akşamkinden daha fazlasını yapamıyoruz. Lige ara verilecek. Yattara da dönecek. Seviyemiz yükselecek” demiştim. Gazetelerde benim ağzımdan, “Bu takımla daha fazlası olmaz” gibilerinden laflar yer aldı. Bu hiç hoş değildi.

Soru: Oyuncuların özel yaşamlarıyla ilgili değerlendirmeler yapılıyor. Avrupa’dan gelen yeni teknik direktörler böyle sıkıntılar yaşıyorlar. Daum tecrübeli. Ancak Rijkaad da bu sıkıntılarla karşılaştı. Sakatlıklar futbolcuların mantalitesi ve özel yaşamlarından kaynaklanıyor olabilir mi?

Öncelikle şunu söyleyeyim. Çok vahim sakatlıklarımız olmadı. Yattara’yı bu durumun dışında tutuyorum. Çünkü sakatlığı özel yaşamıyla ilgili değildi. Aldığı bir darbe sonucu sakatlandı. Bunun dışında ben de biliyorum eğer bir oyuncu özel yaşamına dikkat etmiyorsa sakatlıklarla karşılaşabilir. Bu konudaki tedbirleri de alıyoruz. Örneğin Tjikuzu geç geldi ve ağır bir ceza aldı. Ancak bu cezaları verirken dikkatli olmak lazım. Kessin delillere sahip olmalısınız. Ben oyuncuların özel yaşamlarıyla ilgili olarak arabaya binip, yataklarındalar mı diye kontrol edecek bir hoca değilim. Ama eğer böyle bir durumla karşılaşırsak elbette gerekli yaptırımları uygularız.

Soru: Geçen sezona ve kamp dönemine oranla daha iyi görünmeyen bir Trabzonspor var. Neler değişti? Kadroda istikrar sağlanamadığı yönünde eleştiriler yapılıyor? Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Hazırlık döneminde iyi çalıştık. Bunun sonunda Sivas’ta iyi oynadık. Ancak ardından hasta olan 3-4 oyuncumuzun yokluğu bizi etkiledi. Dönmeleri 10 günü buldu. O arada aldığımız üst üste yenilgiler bizi sarstı. O günden bu yana çözümler için değişiklikler yapıyorum. Ne zaman ki nihai çözüme ulaşırsak bu değişikliklerden vazgeçerim.

Soru: Galatasaray maçı sizin son şansınızmış gibi gösteriliyor. Çünkü Fenerbahçe’nin de 12 puan gerisine düşüldü. Bu yönde yapılan yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu konuda benim için fark eden bir şey yok. Tutun ki Galatasaray maçında kaybettik. Gelecek hafta bir şeyler yapmak için yine çalışmaya devam ederim. Pes edecek bir kişi değilim. Sezon sonuna kadar olan sözleşmemi devam ettirmek istiyorum. Bırakıp kaçacak, gemiyi terk edecek bir kişiliğim yok.

Soru: Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim de bazı futbolcuların beslenmeden, özel yaşantılarına kadar olan nedenlerden dolayı sakatlıklar yaşadığını dile getiriyor. Burada da benzer sorunlardan bahsediliyor. Neler söyleyeceksiniz?

Ben 24 saat boyuncu oyuncuların peşinde koşamam. Az önce de bunu söyledim. Oyuncularıma sonsuz güveniyorum. Bu onlar tarafından zedelenmedikçe devam eder. Benim de dedikodu olarak duyduğum bazı konular var. Ancak bunları kesinleştirmeden oyunculara yaptırım uygulayamazsınız. Yaşamına dikkat etmeyen futbolcunun kolay sakatlanacağı elbette ortada ortada.

Soru: Futbolcunun ishal olması beslenmesine dikkat etmediği yönünde bir kesinlik değil midir?

Tabi ki kötü beslenmek bu vakalara neden olabilir. Bizim de aklımıza ilk olarak bu gelmişti ancak tek nedeni bu değil. Örneğin Sivas’taki yemekler iyi değildi. Ama Sivas’a gelmeyenlerden de ishal olanlar oldu. Bu vakaya bakteriler, virüsler de yol açmış olabilir. Doktorlarla bunu konuştuk. Ama kesin bir tespite varamadık.

Soru: Trabzonspor’un şampiyonluk şansı nedir?

Gerçekçi olalım. Bugün şampiyonluk uzak gibi görünüyor. Ancak futbol bu. Asla bu kadar önceden karar veremezsiniz. Geçen sezon Beşiktaş 7-8 puan geriden gelip ligi Trabzonspor’un 5 puan önünde bitirdi. Öncelikli hedefimiz yeni yıla kadar takımı 3. sıraya çıkarmak. Daha sonra da rakiplerin de puan kaybetmesini fırsat bilerek zirveye yaklaşmak istiyoruz. Şimdiki hedefimiz kolay kaybetmeyen bir takım oluşturmak.

Soru: Egemen de dile getirmişti. “Sorunumuz sorunun ne olduğunu bulamamak” demişti. Biz de hep sorguluyoruz. Problem nedir tam olarak?

Az önce söylediklerimin benzerini söyleyeceğim. Sezon başında rayına oturmuş bir takım vardı. Sezona da iyi başladık. Sağlık problemleriyle başlayan sorunlar üst üste kaybetmemize neden oldu. Şu anki sorun, arayış içinde olmamız. Çözümleri arıyoruz. Bazen şans yanınızda değilse bu arayışlar çözümsüz kalıyor. Son Gaziantepspor maçını ele alalım. Penaltı kaçırdık ve iki top direkten döndü. Bunlar olmayınca çözümsüz kalıyorsunuz. Şans biraz yanımızda olursa çözüme daha kolay ulaşacağız. Şunu unutmamak gerek. Takım baskı altına alınmamalı. Geçen sezon 3. olduk diye bu yıl şampiyon olacaksınız diye baskı oluşturulmamalı. Rakiplerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe’nin geçen sezonu unutturmak için çok çalışıp bu yönde yatırımlar yaptıkları da unutulmamalı.

Soru: Bu baskı kendiliğinden oluşmadı. Özellikle yönetim kanalından verilen mesajlar bu yönde taraftarı şartlandırdı…

Bunda kötüye yorulacak bir şey yok. Bu iyi bir şey. Ben de kulüp başkanı olsam ben de aynısını söylerim. Bunu taraftarlara hissettirmek isterim. Ancak bazen bu hedeflere ulaşmak gerçekçi görünmüyorsa yeniden hedefi gözden geçirmeniz gerekebilir.

Soru: Bu değerlendirmeyi başkanla yaptınız mı?

Ben başkanla sürekli irtibat halindeyim. Ancak onunla konuştuklarımız aramızda kalmalı.

Soru: Anlaşma yaptığınız günden bu yana yaşadığınız hayal kırıklıkları var mı?

Kulüple ya da kurumsal işleyişle ilgili hayal kırıklıklarım olmadı. Bu konuda şikayetim yok ancak iyi bir hazırlık döneminin ardından daha iyi puanlar almak isterdim.

Soru: Profesyonel futbolda baskı denilen bir şey var mıdır? Yoksa futbolcular bu bahaneyle işin içinden sıyrılmaya mı çalışıyor? Siz baskı hissediyor musunuz?

Baskı var. Ama bu olağan bir şey. Buradaki baskı ise Brugges ve Anderlecht’tekinden farklı bir ortam değil. Kazanma isteği baskı oluşturur. Bu normal. Ancak bu baskı bazen öyle fazla oluyor ki gerçekleri rahatlıkla göremeyebilirsiniz. Bu benim için geçerli değil ancak futbolcu bundan etkilenebilir.

Soru: Geldiğinizde gençlere önem veren bir anlayışa sahip olduğunuzu söylemiştiniz. Türk futbolcusunun mantalitesini nasıl buluyorsunuz? Genç oyuncular istediğiniz düzeyde mi, ayrıca buldukları şansı iyi kullanıyorlar mı?

Örneğin Barış’ı formadan mahrum bıraktığımızı düşünmüyorum. Böylesi oyuncular için özellikle iç sahalarda dikkat etmelisiniz. Bunu dengelemeye çalışıyoruz. Bir başka genç oyuncumuz Ferhat sürekli oynayabilecek hale geldi. Gaziantepspor maçında rahatsızlığı nedeniyle oynayamadı ancak genel anlamda iyi. Elinizdeki genç oyuncuları bu yönde iyi değerlendirmeye çalışıyoruz.

Soru: Davraz’da videodan izlediğiniz Trabzonspor için 3 futbolcu alınması gerektiğini belirtmiştiniz. Şu an itibariyle devre arasında oyuncu talebiniz olacak mı?

Sezon başından önce takviyeler konusunda geniş olanaklarımız yoktu. O zaman da söylemiştim. Devre arasında mali olanaklarımızı gözden geçireceğiz. Doğru oyuncuları doğru yerde arayacağız. Öncelikle mali tablonun ortaya çıkması gerek.

Soru: Şu an Ünal Karaman’la ilişkileriniz ne durumda?

İlk başta endişelerimin olduğunu kendim söylemiştim ancak bugüne kadar hiç sorun yaşamadık. Genç oyuncuların Karadenizspor’a gitmeleri konusunda bir yanlış anlaşılma vardı onu ortadan kaldırmıştık. Ciddi bir fikir alışverişi içerisindeyiz. Kendi aramızdaki dayanışma konusunda hiç bir problem yok. O kendi işini, kulübün daha iyi seviyelere gelmesi için yapılacak çalışmaları planlıyor. Kendisiyle iyi bir diyalog içerisinde işleri yürütüyoruz.

Soru: Gökhan Ünal’ın motivasyon kaybını nasıl değerlendiriyorsunuz? Özellikle hava toplarında etkili olamıyor?

Gökhan iki haftadır burada yok. Dertleşemedik. Hücum oyuncusu ve attığı gollerle yaşayan bir oyuncu. Gol atmadıkça bu baskı artacak. Onunla konuşurken, “özgüvenini kaybetme ve kendini iyileştirmeye bak” demiştim. Ama bu tür konuşmalar her zaman işe yarayamayabilir. Gaziantepspor maçında kaçırdıklarının ardından moralinin bozulması normal. Ancak dönünce yeniden onu motive etmek için çalışacağız.

Soru: Baskının olmadığı yerde başarı olmaz demiştiniz geldiğinizde. Ancak bugün fazlasının zararlı olduğunu söylüyorsunuz. Bu fazlası kelimesini biraz açar mısınız?

Taraftar destek unsurudur. Fransızca’da taraftar ‘destek’ anlamına da gelir. Ancak bizim oyuncularımızın bazıları iç sahada taraftar baskısı nedeniyle korkuya kapılıyorlar. Elbette futbolcular bunun üstesinden gelmeliler. Taraftarlar oraya para vererek geliyorlar ve iyi futbol bekliyorlar. Onlara ‘biraz daha sakin olun’ diyemeyiz. Tayfun buna iyi bir örnek. Biliyor ki vereceği ilk yanlış pasta hemen tepki görecek ve ıslıklanacak. Bu bir oyuncu için çok zor. Kendi taraftarınızın korku unsuru oluşturması kötü bir durum.

Soru: Galatasaray maçının düğümünü ne çözer, kaderini ne etkiler?

O düğümü çözecek çok unsur var. İyi oyuncu sayısı sahada fazla olacak. Rakibin üst düzey oyuncuları var. Öncelikle onların hücumdaki verimliliğini azaltıp ondan sonra atağa kalkmayı isteyeceğiz. Arda, Baros, Keita, Kewell, Elano, Nonda gibi çok iyi oyunculara sahipler. Bu oyuncuları kilitlersek hücum şansı bizim olacak. Bizde de iyi oyuncular var. Teknik heyetle bunu görüşüyoruz. Birileri doğru zamanda doğru işler yaparsa sonucu göreceksiniz.

Soru: Galatasaray maçında Yattara’yı oynatacak mısınız?

Bu tamamen hafta içinde yapacağı idmanlara bağlı. Temmuz ayından bu yana devam eden bir sakatlığı var. Bu hafta içinde her şey yolunda giderse biz de İstanbul’a gitmeden önce durumunu değerlendireceğiz.

Soru: Bize göre kalede de sorun görünüyor? Tolga’yı ya da Onur’u değerlendirmeyi düşünmüyor musunuz? Bir de hazırlık maçlarının en iyilerinden biri olan Engin son haftalarda kadroda yok. Bu oyuncu hakkında neler söyleyeceksiniz?

Sylva çok iyi bir kaleci. Kabul etmek gerekir ki bazı hatalı goller yedi. Ancak kalitesi sorunların üstesinden gelmeye yetecek düzeyde. Şu anda Sylva olmasa bile Tolga’yı oynatmamız zor. Çünkü kendisi 15 günden beri takımla birlikte sağlıklı çalışamadı. Onur’u ise oynatacağınız maçı çok iyi seçmeliyiz. Engin de başlangıçta şans buldu. Daha sonra zihinsel bir takım problemler yaşadı ve bir hastalık geçirdi. Şimdi kendisini toparladı. Tekrar görev bulmaya başlacaktır.
            / Rize Ardesenli

Yorum

• Eski numarasını kapatıp kendine yeni numara alan ve kimsenin ulaşamadığı Bülent Uygun, medyatrabzon’a çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bülent Uygun’a önce herkesin merak ettiği soruyu sorduk:
              Trabzonspor’dan teklif aldınız mı?

Henüz Trabzonspor’dan resmi bir teklif almadığını ifade eden genç teknik adam “Takımın başında bir teknik direktör varken teklif almış olsam dahi gidip görüşme yapmam benim karakterime uygun düşmez. Trabzonspor’un önünde Galatasaray maçı gibi önemli bir maç varken bu konuların konuşulması da hoş değil dedi.
              Trabzonspor’u çalıştırmanın hedefleri arasında olduğunu da söyleyen uygun hayırlı neyse o olsun eğer Trabzonspor da şampiyonluk yaşayacaksam Allah bana bu takımda çalışmaya nasip etsin” diye konuştu.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Sportif Direktör Ünal Karaman’ın kendisine methiyeler dizdiğini belirten Bülent Uygun, “Sağdan, soldan hem başkan Sadri Şener, hem de Ünal Karaman’ın benimle ilgili güzel sözlerini duyuyorum bu beni son derece mutlu ediyor. Sonuçta bende Karadenizliyim Trabzonspor gibi büyük bir camiada görev almak son derece mutluluk verici olur. Ancak takımın başında hocası varken benim transfer görüşmesi yapmam doğru olmaz” şeklinde konuştu.

Sivasspor da çok kısıtlı imkanlarla büyük başarılara imza attıklarını belirten Uygun, “Sivasspor küme mücadelesi verirken, teknik kadroda görev almamızdan sonra şampiyonluğa oynayan tarifinde ilk kez şampiyonlar ligi ve UEFA ligi heyecanı yaşayan bir takım oldu. Bu sezon 9 sakat oyuncumuz vardı. Aldığımız 4 yabancı oyuncu şehri beğenmediği için Sivas’dan ayrıldı. Yönetim transfer konusunda isteklerimize cevap veremedi taraftar desteğinden bu sezon yararlanamadık. Trabzonspor taraftarı gibi bir taraftar kitlesini hiçbir takımda bulamazsınız. Ben de Antalyaspor maçına kadar takımı düzeltip ayrılacağımı söyledim ve ayrıldıktan sonra 15 dakika içinde de istifam kabul edildi. Kulağıma milli takımla ilgili duyumlarda geliyor. Sanırım Ermenistan maçında sonra bu konuda netleşir. Bundan sonra yaşanacak gelişmeleri beklemek zorundayız” dedi.

http://www.medyatrabzon.com/news_detail.php?id=5820
              Bazı insanlar, seninle sadece boş zamanlarında konuşur. Bazı insanlar ise seninle konuşmak için zamanını ayırır.

Yorum

• Galatasaray yönetimi, Ocak 2010'da Rusya'nın Zenit takımı ile sözleşmesi sona erecek olan Fatih Tekke ile prensip anlaşmasına vardı. Bu büyük transferin arkasındaki isim ise başarılı yönetici Haldun Üstünel. Cimbom, Zenit'te harikalar yaratan 32 yaşındaki Fatih ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak

Ve Türk futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği
                en büyük golcülerden biri olan Fatih Tekke, Galatasaray ile anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılılar, Ocak 2010'da Rusya'nın Zenit takımı ile sözleşmesi sona erecek olan Fatih Tekke ile geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gizli bir görüşme yaparak prensipte anlaştılar. Bu gelişmeden sonra Rus kulübünün sözleşme uzatma teklifini geri çeviren Fatih Tekke'nin Ocak ayında Galatasaray ile 2 yıllık resmi sözleşme imzalayacağı belirtildi.

Galatasaray'da Tekke transferini gerçekleştiren ismin ise başarılı yönetici Haldun Üstünel olduğu ortaya çıktı. Zenit'te müthiş bir sezon geçiren Fatih için Rijkaard'ın da "Mutlaka alınsın" raporu vermesi üzerine harekete geçen Üstünel, milli futbolcu ile geçen hafta İstanbul'da görüşerek protokol yaptı ve bu transferi bitirdi. 32 yaşındaki golcünün Galatasaray'dan yarım devre için 750 bin euro, gelecek sezon için ise 2 milyon euro alacağı öğrenildi.

Fotomaç
                Zuğaşi Berepe
                Çoban Express

Yorum

• Kaptan hedef gösterdi !

“Milli aradan sonra performansımız yükseliyor. Yine iyi çalıştık, dört gözle hafta sonunu bekliyoruz. Bu maçı Galatasaray'dan fazla önemsiyoruz”

“İstatistiklerde rakibimiz üstün olabilir ama bunu değiştirecek bizleriz. Ali Sami Yen’deki tek amacımız galibiyet olacak. Artık söz değil, iş zamanı”

Trabzonspor, hafta sonunda Galatasaray’a konuk olacak, Karadeniz’de nefesler tutulacak... Süper Lig’de haftanın maçı olarak görülen 90 dakika öncesinde Bordo-Mavililer’in kaptanı Egemen Korkmaz, FANATİK’e konuştu, çok önemli mesajlar verdi. Kısa bir süre önce topuğundaki ağrılar sebebiyle Almanya’ya tedaviye giden ve iyi haberlerle dönen deneyimli futbolcu, ilk olarak sağlık durumu hakkında bilgiler aktardı.

Oynayabilecek durumda

Oynamasında bir engel olmadığını söyleyen Egemen Korkmaz, “İhsan Alioğlu bu milli arada yurt dışında bir kontrolü uygun gördüğü için Almanya’ya gittim. İyi de oldu. Antrenman kaçırmadım ve yapılan özel tabanlıkların faydalı olacağına inanıyorum” ifadesini kullandı. Ardından söz takım içindeki havaya geldi. Kaptan, milli araların her zaman Trabzonspor’a yaradığına dikkat çekti ve “İyi hazırlanıyoruz, herkesin morali iyi. Daha önceki milli aradan sonra üst üste 2 maç kazanmıştık. Şimdi bu sürecin ardından yine iyi bir başlangıç yapmalıyız” dedi.

‘Ortasını pek bulamadık’

Kaptan FANATİK’e yaptığı açıklamalarda samimi itiraflarda da bulundu. Bu sezon takım olarak bir standart yakalayamadıklarını söyleyen Egemen Korkmaz, “Bazen inanılmaz iyi maçlar çıkardık, bazen çok kötü. Yani ortasını yakalayamadık. Son 4 maçtır yenilmeyen bir takımız ama üst üste 2 beraberlik bizi biraz uzaklara itti. Şimdi Galatasaray karşılaşması büyük bir fırsat. Hem zirveye yaklaşma hem de özgüven kazanma adına. Kısacası maçı rakibimiz Galatasaray’dan fazla önemsiyor ve sadece kazanmak üzerine planlar yapıyoruz” diyerek Bordo-Mavili taraftarlara umut saçtı.

‘Konuşmakla olmuyor tabi ki’

Egemen Korkmaz, son olarak Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki istatistikleri yorumladı. Cim Bom’un özellikle İstanbul’daki üstünlüğünü sorduğumuz kaptan şöyle konuştu: Galatasaray’ın kendi sahasında bu sezon iyi sonuçlar alması ve Trabzonspor’a karşı da rakamsal üstünlüğünün bulunması bizi çok ilgilendirmiyor. Bu güne kadar böyle gelmiş olması, böyle gideceğinin garantisi demek değildir. Günün şartları, motivasyon ortamı çok önemli. Hocamız ve futbolcular olarak bunun için ter döküyoruz.
                  Kötüsünü düşünmek bile istemiyoruz. Tabi ki bunları başaracak olanlar bizleriz. Ve bunun lafla değil sahada yapılması gerektiğini biliyoruz.”

fanatik.com.tr
                  - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• FOTOMAÇ
                    Fatih Tekke G.Saray'da

Galatasaray yönetimi, Ocak 2010'da Rusya'nın Zenit takımı ile sözleşmesi sona erecek olan Fatih Tekke ile prensip anlaşmasına vardı. Bu büyük transferin arkasındaki isim ise başarılı yönetici Haldun Üstünel. Cimbom, Zenit'te harikalar yaratan 32 yaşındaki Fatih ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak

Ve Türk futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği

en büyük golcülerden biri olan Fatih Tekke, Galatasaray ile anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılılar, Ocak 2010'da Rusya'nın Zenit takımı ile sözleşmesi sona erecek olan Fatih Tekke ile geçtiğimiz günlerde İstanbul'da gizli bir görüşme yaparak prensipte anlaştılar. Bu gelişmeden sonra Rus kulübünün sözleşme uzatma teklifini geri çeviren Fatih Tekke'nin Ocak ayında Galatasaray ile 2 yıllık resmi sözleşme imzalayacağı belirtildi.

Galatasaray'da Tekke transferini gerçekleştiren ismin ise başarılı yönetici Haldun Üstünel olduğu ortaya çıktı. Zenit'te müthiş bir sezon geçiren Fatih için Rijkaard'ın da "Mutlaka alınsın" raporu vermesi üzerine harekete geçen Üstünel, milli futbolcu ile geçen hafta İstanbul'da görüşerek protokol yaptı ve bu transferi bitirdi. 32 yaşındaki golcünün Galatasaray'dan yarım devre için 750 bin euro, gelecek sezon için ise 2 milyon euro alacağı öğrenildi.
                    SAVAŞ ÇORLU
                    Uzaktayız sanma,hep yanındayız...

Yorum

• 10.hafta Kayseri maçımızda Cuma günü!

23 Ekim Cuma
                      20.00 Trabzonspor-Kayserispor

24 Ekim Cumartesi
                      16.00 Bursaspor-İBB
                      20.00 Eskişehirspor-Beşiktaş

25 Ekim Pazar
                      15.00 Diyarbakırspor-Gençlerbirliği
                      15.00 Kasımpaşa-Denizlispor
                      15.00 Manisaspor-Antalyaspor
                      15.00 Sivasspor-Gaziantepspor
                      20.00 Fenerbahçe-Galatasaray
                      Ankaragücü (BAY)
                      bordomavi.net

Yorum

• Trabzonspor Basketbol takımı bugün KTÜ de panele katıldı
                        14.10.2009

Trabzonspor basketbol takımı başkan antrenör ve 3 sporcusu bugün saat 11:30 da Karadeniz Teknik Üniversite İktisadi ve İdari birimler bölümünde düzenlenen panele katıldılar.

Panelde başkan Saner Ayar, Trabzonspor basketbol takımı baş antrenörü Alaattin Yakan ve sporcular üniversite örgencilerin sorularını yanıtlarken terlediler.

Başkan Ayar, Trabzonspor basketbol takımının kuruluş aşaması ve bugüne gelişiyle ile ilgili bilgiler verdi. Ayar bir soru üzerine basketbol takımın hedefinin Beko basketbol ligi olduğunu ifade ederek : 'Ğeçtigimiz sezon bizim için pekiyi olmadı ama bu sezon bizi geçen oynadığımız karşılaşmalarda zorlayan bazı oyuncuları kadromuza kattık ve bu sezon geçen sezon daha iyi geçeğine inanıyoruz"

Başkan Ayar'dan sonra kürsüye çıkan isim Trabzonspor baş antrenörü Alaattin Yakan 'bizim Trabzonspor'u en dipten en başa çıkarmak için uğraşıyoruz ve bunu iyi bir şekilde olmasını temenni ediyorum. Yakan konuşmasının devamının da Trabzon da basketbol oynamak kolay bir iş değil çünkü Trabzon bir futbol şehri burada konuşulan olay çoğunlukla futbol bu yüzden basketbol oynamak zor bir olay” dedi.
                        bordomavi.net

Yorum

• Yönetim kurulumuzdan açıklama

14.10.2009

Yönetim kurulumuz tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Genel kurulumuzun değerli üyelerinin oylarıyla göreve seçilen yönetim kurulumuz, işbaşı yaptığı günden bu yana kulübümüzün daha iyi seviyelere ulaşabilmesi adına tüm imkanlarını seferber etmiş ve bu doğrultuda bir çok önemli adım atmıştır. Öncelikle sportif anlamda yaptığımız hamleler takımın kadro değerini yükselttiği gibi, ülke genelindeki popülaritesini de arttırmıştır. Yine dönemimizde 45 milyon TL. civarındaki kulüp gelirleri 60 milyon, 80 milyon TL düzeyindeki bütçe de 100 milyon TL. seviyelerine yükseltilmiştir. Başkanımız Sayin Sadri Şener’in tecrübesi ve kişiliğinden kaynaklanan özellikler Trabzonspor’un tekrar medyanın ilgi odağı haline gelmesi ve itibarının artması sürecine olumlu katkı yapmıştır. Kulübün Türk sporundaki saygınlığı tekrar eski seviyelerine getirilmiştir.

Geçtiğimiz sezon son haftaya kadar taşıdığı şampiyonluk şansını talihsiz sonuçlarla kaybeden ve ligi üçüncü sırada tamamlayan ekibimiz, bu sezon istenen sonuçları alamasa da mutlaka en kısa sürede beklenen çıkışı gerçekleştirecektir.

Ayrıca gerek mevcut tesislerimizin düzenlenmesi gerekse de yeni tesisler kazandırılması adına yaptığımız hamleler, kulübümüzün geleceğine yönelik ciddi yatırımlar olarak görülmelidir.

Yönetim kurulu olarak temel felsefemiz, kulübümüzün başarı çıtasını yükseltmesinin ancak bugüne kadar kurumda görev yapan herkesin vereceği destekle mümkün olacağı yönündedir. Bu vesileyle her zaman için bizden önce görev yapanların görüşlerine saygı duyduğumuz gibi farklı fikirleri camiamızın zenginliği düşüncesiyle değerlendirdik.

Elbette bu çalışmaları yaparken bir çok kişi, kurum ve kuruluştan önemli destekler gördük. Bunların başında da hiç kuşkusuz kulübümüzde futbolculuktan başlayan hizmetini, yöneticilik ve başkanlık düzeyine kadar taşıyan, oradan da Türk sporunun zirvesine ulaşan Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Özak’ın katkılarını yok saymamız mümkün değildir.

Bu konuda bir kez daha kendisine minnet ve şükran duygularımızı sunmayı borç biliyoruz.

Trabzonspor olarak güçlerimi birleştirdiğimiz ölçüde büyük başarılara ulaşacağımız gerçeğinden hareketle, oynayacağımız zorlu Galatasaray maçı öncesinde herkesi kulübümüze destek olmaya ve değerlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”
                          bordomavi.net

Yorum

• Turcell Süper Lig'de 9. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı !..

MHK'den yapılan açıklamaya göre Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynananacak haftanın en önemli karşılaşmasında Mustafa Kamil Abitoğlu görev alacak. İşte haftanın hakemleri:

17 Ekim Cumartesi
                            16.00 Denizlispor-Bursaspor: Bünyamin Gezer
                            20.00 Beşiktaş-Kasımpaşa: Hüseyin Göcek

18 Ekim Pazar
                            15.00 Kayserispor-Ankaragücü: Fırat Aydınus
                            15.00 Gençlerbirliği-Sivasspor: Aytekin Durmaz
                            15.00 İstanbul BŞB-Manisaspor: Mustafa İlker Coşkun
                            16.00 Gaziantepspor-Fenerbahçe: Bülent Yıldırım
                            18.00 Antalyaspor-Diyarbakırspor: Selçuk Dereli
                            20.00 Galatasaray-Trabzonspor: Mustafa Kamil Abitoğlu
                            bordomavi.net

Yorum

• Kulübümüzden açıklama

Kulübümüzden medyada yer alan bazı haberler üzerine bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Kulübümüz bünyesinde Futbol Koordinatörü olarak görev yapan Sayın Özkan Sümer’in tesislerimizde bulunan antrenman sahalarının sorumluluğunu üstlenmesiyle ilgili olarak medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Buna göre söz konusu sahalarda özellikle misafir takımların kullanımından kaynaklanan bazı sorunlar yaşanması üzerine, bu konuda bilgisi ve tecrübesine güvenilen Sayın Sümer’den mevcut görevlerine ilave olarak yardımcı olması talep edilmiş, kendisi de bu düşünceye olumlu yaklaşmıştır. Söz konusu karar da bir yazıyla ilgili personele duyurulmuştur. Sahalarla ilgili gerek kullanım gerekse de bakım aşamasındaki sorumluğunun tek elde toplanmasının daha doğru olacağı düşüncesinden hareketle yapılan bu düzenlemeden farklı anlamlar çıkarmak doğru değildir.

Ayrıca yine medyada oynayacağımız Galatasaray maçı öncesinde bazı teknik adam isimleri verilerek oluşturulmaya çalışılan gündem, Trabzonspor’un bugünkü gündemiyle örtüşmemektedir. Yönetim kurulumuz tarafından herhangi bir teknik adamla temasa geçilmediği gibi, böyle bir arayışımız da söz konusu değildir. Kamuoyuna duyurulur.”
                              I am titanium

Yorum

• Sevgi, Beceri, Özgüven

15.10.2009

"Trabzonspor’un sorununu şampiyon olamamak zannedenler çoğunlukta. Oysa şampiyon olduğunda dahi giderilmeyecek ve özel uğraşla, üstüne düşülerek çözülmesi gerekli derin problemleri var Trabzonspor’un. Ayağına bağlı ağırlıkları…"

SEVGİ, BECERİ, ÖZGÜVEN

Konu Trabzonspor olduğunda günlük konuşmaları, geçici çözümleri sevmiyor, anlık tepkilerden kaçınıyor, böyle davrananlardan da uzak durmaya çalışıyorum. Zira mikro boyutta baktığınızda görünen sorunların makro boyutta bakılınca köklerinin nereye uzandığını görebiliyorum.

Trabzonspor’un sorununu şampiyon olamamak zannedenler çoğunlukta. Oysa şampiyon olduğunda dahi giderilmeyecek ve özel uğraşla, üstüne düşülerek çözülmesi gerekli derin problemleri var Trabzonspor’un. Ayağına bağlı ağırlıkları…

Trabzonspor’u sürekli içe döndürmeye çalışanlar ve Trabzon’u bu ülkenin bir parçası değil de, bağımsız farklı bir toprak gibi görenler ve öyle göstermeye çalışanlar.

Biz İstanbul’u bu ülkeden ayrı bir yermiş veya daha da kötüsü Türkiye İstanbul’dan müteşekkilmiş gibi göstermeye çalışanlara artık alışmıştık; ama aynı şeyi Trabzon’a yapanlar açıkçası beni çok şaşırttı.

Biz büyük fedakârlıkla bu camiayı tüm ülke ve dünyaya açmaya çalıştıkça içine kapanık ve özgüvensiz bir hale getirmeye çalışanların türediğini ve bu mikrobun da kalıcı hasarlara sebep olarak bulaştığını gözlemliyoruz.

Daha da acısı artık bunu bile bile yaptıklarına inanıyorum. Yani başarı, mutluluk ve huzur gibi mevzuların alerji yaptığı çevreler, bunları elde etmek için yola çıkanların yoluna, bu şehre ve Trabzonspor’a zarar verdiğini bile bile taş koymaya çalışıyorlar.

Futbol düzeninin tüm dünyada değişmesi ile birlikte Bir konu tartışılmaya başlanmıştı. İki farklı duruş çıktı ortaya. “Trabzonspor onu başarılı yapan değerlerine bağlı kalması”, yani gelenekselci görüş. Bir diğeri de değişen düzene uyumla birlikte eski değerlerinden bazılarını terk etmesi gerektiğini savunan “yenilikçi” görüş. Buna bizim camiamıza has “öze” dönüş tartışmalarının körüklediği bir durumdu bu.

Bu tartışmaya, kafa yormaya değer bir argüman. Hatta bunu hakkıyla tartışmaya ihtiyaç var belki de; çünkü hiç iyi bir tartışma platformu bulamayan bu görüşler, bize fayda sağlayacak sonuçlar getirecek bir beyin fırtınasına dönüşemedi.

Daha bu bile tartışılamazken şimdi de yeni bir yol ağzıyla karşı karşıyayız. Trabzonspor içine kapanık, sadece Trabzon’da yerelleşen bir kulüp mü olmalı, yoksa yüzünü önce Türkiye’ye, ardından da Avrupa’ya dönen bir dev mi?

Sabit ve tutarlı olmayan, buna mukabil çok bilmiş ve özgüveni yoksun bazı sesler, daha Türkiye’de bile tutunmayı zor sayıyor ve bu görüşün etkisiyle Trabzonspor gittikçe içine kapanık bir hal alıyor.

Oysa dünyada eşi benzeri olmayan özelliklere sahip; ama bunları sunacak ve kendini tanıtacak bir platform bulamıyor. Yakın zamana kadar buna ulusal basının sebep olduğunu düşünürken, artık Trabzonspor Camiası’nın kendisinden kaynaklandığını görüyoruz. Bu camia içindeki “büyüklük kompleksli bazı kesimler kulübün ellerinden kaymaması için olanca güçleriyle bastırıyorlar. Bazı kalemlere hükmediyor, bazı gırtlaklara ses veriyorlar. Zannetmeyin ki bu kesimler, gelenekselci kesimin içinden çıkıyor. Genç neslin içinde buna taraftar olan çok.

Trabzonspor bugün bir fenomen ise, şüphesiz oluşturduğu gelenekleri ile var. Böyle düşündüğüm için Trabzonspor’u bu geleneklerin uzağında tutmak isteyenlere ben de karşı çıkıyor, dolayısıyla bunu savunanlar ile aynı safı tutuyorum; ama muhalif olduğum şey başka.

Özgüveni yok bu kesimlerin. Bunlara göre Trabzon şehri türlü türlü olayların edilgen aktörü. Bunlara göre “Bizi şampiyon yapmazlar”. Bunlara göre “popüler olan hain”. Bunlara göre Trabzon, Rize – Giresun il sınırları arasında kalmalı. Bunlara göre “arkamızdan bin tane dolap dönüyor”.

Bunlar sadece kendi özgüvensizlikleri ile kaynaklanan paranoyaları bir de topluma yayma telaşı içindeler. İspat edilemeyecek safsatalarla milletin aklını karıştırmayı seviyorlar. Oksijenleri paranoya, karbondioksitleri huzursuzluk.

Resimli Türk Dil Kurumu Sözlüğü’nde özgüven kelimesini Trabzonspor logosu ile açıklayabilirsiniz. “Ya-pa-maz-sın” diyenlerle kafa bulması ve o kupayı 7 tepeli şehirden Boztepeli şehre taşıması bir özgüven tanımıdır adeta.

Oysa bugün yine “yapamayız” seslerini yükseltenler, Trabzon’u yalnızlaştırmaya çalışanlar var. Bunlar olsa olsa ağacından ırağa düşmüş meyveler olabilir. Çoğu da çürümüş durumdadır.

Trabzonspor’un aşması gerekli yegane engel aslında içindeki güvensiz, silik, asalak, paranoyak anlayışlardır. Onları aşmak zor değil. Yeter ki niyet olsun.

EMANETLER SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

BMN popülerdir; ancak hiçbir zaman popülist söylemlerin esiri olmamıştır. Beslendiği insan kaynağı buna imkan sağlamaktadır. Karşılıklı diyet alma ve gebe kalma sisteminden uzak, özgüveni yüksek, hedefleri nettir. Çok daha önemlisi kıblesi oynak değildir. Bu nedenle BMN’lilerin elinden ödül almak şüphesiz ki önemlidir.

Bu sene de BMN bu görevini layıkıyla yerine getirdi. Ödül töreni gerçekten de çok güzel oldu. Yılın Futbolcusu Ödülü’nü almaya hak kazanan Egemen ve Yılın Golü Ödülü’nü kazanan Alanzinho’nun bulunmaması bir burukluk yaratsa da, tören mülki ve idari amirlerin, Trabzonspor Yöneticileri’nin, futbolcularımızın, basınımızın ve ödül kazanan sporcularımızın katılımıyla çok keyifli bir tören oldu yine. Katılımlarıyla bizi mutlu eden herkese, şehrimizin yöneticilerine, törenin düzenlenmesinde emeği olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İngiliz Sanat Eleştirmeni John Ruskin’in sözündeki gibi: “Sevgi ve beceri bir arada olduğu zaman bir şaheser bekleyebilirsiniz.”

Kazananların tevazusunu gördükçe, ödüllerin çok doğru ellerde olduğunu görmek, mutluluk veriyor.

Çıkan nadir bozuk sesler ise yaptığımız işte doğru yolda olduğumuzu teyit ediyor.

Tunga LİMAN
                                bordomavi.net
                                ----------------------------------------

Bu yazı ile ilgil yorumlarınızı http://forum.bordomavi.net/showthrea...85#post2704785 yapabilirsiniz...
                                bordomavi.net

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X