Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Eyvah! Yattara hasta

Yattara´nın idmandaki hali, kendisini takip eden basın mensuplarını şoke etti...

Karadeniz ekibinin yıldızı İbrahima Yattara’nın dünkü hali kendisini takip eden basın mensuplarını şoke etti... Gribal enfeksiyona yakalandığı için serum tedavisi de uygulanan Gineli’nin son derece halsiz ve keyifsiz olduğu dikkat çekti. Adı transfer söylentilerine karıştığı her dönemde bir form düşüklüğü yaşayan yıldız futbolcu, son oynanan Ankaraspor mücadelesinde ve sonrasında da hayli durgundu. İbrahima Yattara’nın cuma günü oynanacak olan Ankaragücü karşılaşmasına yetiştirilmesi için yoğun çaba harcanıyor.

(UEFA)

Yorum

• Rakipler kupada, Trabzon molada!

Türkiye Kupası´na grup maçları sonunda veda eden Karadeniz Fırtınası, şampiyonluk mücadelesindeki tüm rakiplerinin aksine tek kulvarda mücadele ediyor olmanın avantajını yaşıyor.

Erken veda şans oldu
      Sezona iki kupa hedefiyle başlayan, ancak Türkiye Kupası’ndan hiç hesapta olmayan bir şekilde elenen Trabzonspor, artık bu durumun avantajını yaşıyor... Şampiyonluk yolundaki tüm rakipleri, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ve hatta Ankaraspor kupada hafta içi yorucu mesailer yaparken Bordo-Mavililer, bu süreci antrenmanlarla lige hazırlanarak geçiriyor.
      Fikstür avantajı da var
      Tek kulvarda yürüyecek olan Trabzonspor, bu durumun yanı sıra önemli bir fikstür avantajına da sahip durumda... Şu ana kadar zirvedeki rakiplerinin bir çoğuyla deplasmanda karşılaşan Fırtına, sadece Beşiktaş’a konuk olacak, o da Trabzon’un hayli formda olduğu döneme rastlayacak. Bilindiği gibi Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe ile İstanbul’da, Sivas ile de Sivas’ta karşılaşmıştı.
      Tempo yükseldi
      Takım Ankaragücü maçının hazırlıklarında tempo yükseltti. Grip olan Yattara dışında diğer tüm futbolcular yoğun bir antrenman programına tabi tutulurken, taktik provalara yarından itibaren geçileceği belirtildi. Bordo-Mavililer’in hocası Ersun Yanal’ın yeni transfer Alanzinho’yu ise yakından takip ettiği dikkat çekti.

(UEFA)

Yorum

• Bordo-Mavi her yerde!

Son günlerde en popüler kulüplerin başında gelen Trabzonspor rüzgarı her alanda esmeye devam ediyor...

Son günlerde en popüler kulüplerin başında gelen Trabzonspor rüzgarı her alanda esmeye devam ediyor... Ankara’da oynanan Ankaraspor maçından önce bir takım ziyaretlerde de bulunan Bordo-Mavililer’in bir durağı da Türk Silahlı Kuvvetleri oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner’i makamında ziyaret eden Trabzonspor Yönetimi, Trabzonlu olan Güner’e 61 numaralı bir de forma hediye ettiler. Orgeneral Güner, Trabzonspor’u yakından izlediğini belirtip başarı dileklerinde bulundu.

(UEFA)

Yorum

• Trabzonspor günlüğü

Serkan Balcı, ortaya koyduğu oyunla sağ kanatta tüm sıkıntılara çare oldu.

Serkan Balcı yerine alıştı
          Sağ kanatta yaşanan sorunlar sebebiyle orta alandan bu mevkiye çekilen Serkan Balcı, ortaya koyduğu oyunla tüm sıkıntılara çare oldu. Rakip hücumcuların korkulu rüyası haline gelen deneyimli oyuncu, kelimenin tam anlamıyla sahada basmadık yer bırakmıyor. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Serkan Balcı ile Trabzonspor Yönetimi’nin lig bitmeden masaya oturması bekleniyor.
          Karadeniz fırtınası
          Karadenizspor, Klasman Grubu’nda fırtına gibi esmeye devam ediyor. İlk iki maçını farklı skorlarla kazanan ve Bank Asya 1.Lig’e çıkma yolunda önemli bir adım adan Trabzonspor’un pilot takımı, önceki gün de takipçilerinden Çankırıspor’u 3-0 mağlup ederek kelimenin tam anlamıyla gövde gösterisi yaptılar. Teknik direktör İhsan Derelioğlu, “Takımımızda artık taşlar yerine oturdu ve bunun sonuçlarını da almaya başladık. İlerleyen haftalarda da bu istikrarlı çıkışımızın süreceğinden eminim” diye konuştu.
          Kaptandan çok iddialı mesajlar
          Hüseyin Çimşir, lig yarışı ve şampiyonluk ile ilgili olarak önemli iddialarda bulundu. Trabzonspor’un mutlu sona ulaşma konusunda önemli bir aşama kaydettiğini dile getiren kaptan, “Açıkçası iyi bir hava yakaladık. Şahsen ligde beşinci bir takımın şampiyonluk sevincini yaşayacağına da inanmıyorum” dedi. Sık sık gündeme gelen mukavelesi konusunda da noktayı koyan deneyimli futbolcu, “Kağıt üzerinde neler yazdığından çok benim duygularım önemli. Ve ben Trabzonspor kaptanı olarak bu kulübe gönülden bağlıyım” ifadesini kullandı.

(UEFA)

Yorum

• Takımımız kondisyon çalışması yaptı

Takımımız Ankaragücü maçı hazırlıklarını bugün (salı) 09.30'da yaptığı kondisyon çalışmasıyla sürdürdü.

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal yönetiminde yapılan antrenmanda takımımız sahada gerçekleştirdiği ısınma haraketlerinin ardından kondisyon salonuna geçerek çalışmalarını burada tamamladı.

Diğer Fotoğraflar

Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• Trabzonspor'da kadro genişledi, rekabet arttı

Önce Kadıköy deplasmanında oynanan pozitif futbol, ardından başkentte ligin flaş ekiplerinden Ankaraspor karşısında elde edilen net galibiyet. Görünen o ki, artık bir şehir efsanesi haline gelmiş olan "Ersun Yanal'ın çalıştırdığı takımlarda sezon ortası düşüş başlar." klişesi bu kez işlemeyecek.

Arada küçük inişler yaşansa da Trabzonspor sezon başıyla mukayese edildiğinde her maç üstüne koymaya devam ediyor. Sahanın her yerinde rakibe baskı yapıyor. Oyun kurdurmuyor. Anlık konsantrasyon kayıpları dışında organize atak imkanı vermiyor. Üstelik takımın büyük çoğunluğunda üst düzey bir kondisyon seviyesi gözleniyor.
                Karadeniz ekibi, taraflı tarafsız tüm futbolseverlere keyifli maçlar seyrettiriyor. Attıkları goller kadar kaçırdıkları da seyre değer Bordo-Mavililerin. Colman-Selçuk ikilisi, orta sahada hem ofansif hem de defansif anlamda çok daha fazla topa giriyor. Bu ikilinin üretkenliklerinin artması takımın tamamının işini kolaylaştırıyor.

Bütün bunların yanında devre arası yapılan takviyelerle kulübe zenginleşirken alternatif oyun kurgusu imkânı da doğdu. Ankaraspor maçının sonlarında oyuna dahil olan yeni transfer Alanzinho, kendisi ile ilgili yapılan yorumları haklı çıkarmış gibi görünüyor; ikinci bir Yattara... Böylesi bir futbolcuya hatırı sayılır bir bonservis bedeli ödenmesi Ersun hocanın onu ilk 11 için düşündüğü ihtimalini güçlendiriyor. Bu durumda Trabzonspor'un artık bilindik 11'inde yakın zamanda değişiklik beklenebilir.

İlk bakışta takımın bundan sonra 4-2-3-1 gibi oynaması akla yatan ihtimal. Dörtlü defansın önünde Selçuk ve Hüseyin. Sağda Yattara, solda Alanzinho, ortada Colman ve ileride Gökhan gibi. Ancak böyle bir dizilişin getireceği sakıncalar yok değil. Her şeyden önce Gökhan Ünal'ın ileride yalnızlaşarak bir Güiza vakasına dönüşmesi söz konusu olabilir. Ne Yattara ne de Alanzinho tersten gelen ortalarda rakip ceza sahasına girecek oyuncu tipinde değiller.

Her ikisi de bir Kewell değil dersek daha net ifade etmiş oluruz. Selçuk ve Colman'ın kanatlardan gelecek toplarda fırsatçılık özelliklerini görmedik henüz. Bu anlamda Fenerbahçe'de geçmiş yıllarda Aurelio, Alex ve Deivid'in attığı kafa gollerinin benzerini bu ikilinin yapması gerekecek. Diğer taraftan Umut gibi rakip yarı alanda presi ile karşı takımın oyun kurmasını zorlaştıran bir futbolcunun yokluğu Trabzonspor'un daha organize ataklara maruz kalmasını beraberinde getirebilir. Bunlara Ersun hocanın Alanzinho'yu oyuna sokarken Yattara'yı çıkarması da eklenirse hocanın kafasında bu anlamda bir netlik olmadığı söylenebilir. Gineli ve Brezilyalıyı bir arada kullanmanın bir diğer yolu ise kaptan Hüseyin'i kulübeye çekip klasik 4-4-2 dizilişinde oynamak. Rakibin iyice kapandığı nispeten kolay maçlarda bu tercihi kullanabilir Ersun Yanal. Önümüzdeki hafta Ankaragücü ve sonraki Beşiktaş maçları hocanın düşündüklerini anlamak adına muhtemelen ışık verecektir.

Sonuç olarak, ortada liderle aynı puanda ve oturmuş bir ilk 11 var. Kenarda ise Norveç liginin en değerli futbolcusu, Nijerya genç milli takımının kaptanı, Trabzonspor altyapısının göz bebekleri ve hatta Giray, Ceyhun, Tayfun, Ferhat gibi her an göreve hazır "asker"ler... Karadeniz ekibinin bundan sonraki performansı, Ersun Yanal'ın bu nispeten genişlemiş kadroyu tatlı rekabete dayalı üst düzey moral motivasyonda tutabilmesine bağlı gibi görünüyor.
                ERDAL HOŞ03 Şubat 2009, Sa

burasi türkisch.

Are you not entertained?

Yorum

• Alanzinho’nun açıklamalarıOy kullanmışsınız.
                  Bu habere 51 oy kullanılmış. Ortalama 5 üzerinden 5 !

Yeni transferimiz Alanzinho, Trabzon ve Trabzonspor’la ilk izlenimlerini alıp Bordo-Mavili formayı giydikten sonra büyük bir takıma geldiğini belirterek, “Hedefim Trabzonspor’da şampiyon olup daha sonra rüyalarımı süsleyen Brezilya Milli Takımı formasını giymek” dedi.

“Çok etkilendim”
                  Trabzonspor’a gelmeden önce ne takım ne de şehir hakkında detaylı bir bilgiye sahip olduğunu belirten Alanzinho, “Yüzeysel bilgilerim vardı. Açıkçası bu kadar büyük bir takıma geldiğimi bilmiyordum. Bu kadar büyük bir taraftar kitlesi de beklemiyordum. Her şey umduğumdan çok daha fazla. Bu ekibin bir parçası olduğum için oldukça mutluyum. Ayrıca bana güvenerek buraya getiren yönetim ve teknik heyete teşekkür etmek istiyorum. Kendileriyle iyi bir ilişkim var. Ortaya koyacağım performansla onları mahcup etmemeye çalışacağım” diye konuştu.

“İyi bir başlangıç yaptım”
                  Bordo-Mavili formayla Ankara’da tanıştığını ifade eden Alanzinho, “Ankara’da çok iyi bir başlangıç yaptığıma inanıyorum. Beklemediğim kadar büyük bir taraftar kitlesi önünde iyi bir futbol oynayarak maçı kazandık. Bundan da önemlisi takımdaki herkes bana çok yardımcı oldu. Kolay ısınmamı sağladılar. Bunların ışığında söyleyebilirim ki ben bu takımda çok büyük bir yol kat edebilir, ciddi bir gelişme gösterebilirim” yorumunu yaptı.

“Kaliteli oyuncularımız var”
                  Alanzinho, Trabzonspor takımının kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu gözlemlediğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ankaraspor maçını her iki devre halinde değerlendirdiğimizde, iki yarıda da çok iyi bir futbol oynadık. Kaliteli bir takım olduğumuzu gösterdik. Duyduğum ve gördüğüm kadarıyla herkes böyle düşünüyor”

“Stilimi göstermeye çalıştım”
                  Oyuna girdiğinde farklı duygular hissettiği dile getiren genç oyuncu, “20 dakika sahada kaldım. Bu süre uzun olmasa da oyuncu hakkında genel bir fikir verir. Pozisyona girdim ve abartmaksızın kendi oyun sitilimi göstermeye çalıştım. O 20 dakika içinde ortaya koyduklarım benim tarzım. Aşağı yukarı bundan sonra böyle bir futbol sergileyeceğim. Altını çizmem gerekir ki işin içinde şov var ama ben şov olsun diye hareket yapmam. Amacım, taraftarları ayağa kaldırmak ve onları heyecanlandırmak değil. Benim amacım takımım adına yararlı işler yaparken böyle hareketleri de işin içine katmak, mümkün olduğunca topu ileriye taşırken, güzel hareketleri göstermek” açıklamasında bulundu.

“Kolbastıyı sevdim”
                  Kolbastı oyununu sevdiğinin altını çizen Alanzinho, “Afrikalılar’la Brezilyalılar’ın da biraraya geldiği anlarda böyle danslar da kaçınılmaz olur. Burada da kolbastı oyunu çok güzel. Ayrıca böyle hareketler takım olduğumuzu, birlikten keyif aldığımızı taraftarlara gösteriyor. Gelmeden önce takımın bazı maçlarını izledim. Kazandıktan sonra mutlaka beraber oynadıklarını gördüm. Çok hoşuma gitti. Ayrıca Trabzon’un kültürel olarak Brezilya’ya benzediğini düşündüm. Böyle olunca da benim adaptasyon sorunum ortadan kalkıyor” şeklinde konuştu.

“Şampiyonluk şansımız yüksek”
                  Geçen sezon Norveç’te şampiyonluk yaşadığını ifade eden Alanzinho, “Buradaki duruma baktığımda arada benzerlikler olduğunu görüyorum. Yeni kurulmuş ve büyümekte olan bir takımın içindeyim. Şampiyonluk şansımızı da Fenerbahçe maçını izledikten ve Ankaraspor maçında yer aldıktan sonra yüksek görüyorum. Teknik kadro ve oyuncular belli ki buna şartlanmışlar, işi başarıyla götürüyorlar. Maç maç hedefimiz doğrultusunda nerede olduğumuzu göreceğiz. Bir maç bitecek değerini düşüneceğiz” dedi.

“Sabırsızlanıyorum”
                  Hüseyin Avni Aker Stadı’nda maça çıkmayı sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Alanzinho, “Ankara’daki taraftarları gördükten sonra, Hüseyin Avni Aker Stadı’nda atmosfer nasıl olacak diye düşünmeye başladım. Benim için çok büyük bir heyecan olacak. Beklentim o büyük taraftar önünde Ankaragücü’nü mağlup etmek” ifadelerini kullandı.

“Ligler arasında büyük fark var”
                  Norveç futboluyla Türk futbolu arasında farklar bulunduğunu savunan Alanzinho, “Hatta çok ciddi bir fark var. Norveç futboluna ayak uydurabilmem neredeyse 1.5 yıl sürdü. Çünkü uzun boylu oyunculardan kurulu, tamamen kuvvete dayalı bir futbol oynanıyor. O nedenle adapte olmakta zorluk çektim. Burada ise tekniğe dayalı bir futbol var. Bu nedenle kendimi Türkiye’de daha iyi göstereceğimi düşünüyorum. Benim için ideal bir yer varsa burası Norveç değil Türkiye’dir” görüşünü seslendirdi.

“Dövmeler dini simge”
                  Dindar bir ailede yetiştiğini dile getiren genç oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dövme merakımın sebebi aşırı dindar ve Katolik bir ailenden gelmem. Dövmeler de dini anlamlar içeriyor”

“Hayata pozitif bakarım”
                  Hayata her zaman ve her şartta pozitif bakan bir insan olduğunu vurgulayan Alanzinho, “Hayatı güzel tarafından görmeye çalışırım. Mizah duygum çok kuvvetlidir. Gülmeyi de çok severim. Bu özelliklerimle beni bir Afrikalıya benzetebilirsiniz. Çoğu insanın kafasını taktığı, üzüldüğü konulara ben güler geçerim. Kısacası hayatla dalga geçerim. Kendi başıma da kaldığımda müzik dinlemeyi ve dans etmeyi çok severim” yorumunu yaptı.

“Adaptasyon sorunum olmaz”
                  Bulunduğu ortama kolayca adapte olabileceğini söyleyen Alanzinho, “Rio gibi çok büyük şehirde doğdum. Sonra yine çok büyük bir şehir olan Oslo’da 4 yıl kaldım. Ama bu demek değildir ki küçük şehirde zorluk çekeceğim. Trabzon’da şöyle bir avantajım var. Geldiğim günden beri kulüpte çalışan insanlar bana inanılmaz derecede yardımcı olmaya çalışıyorlar. Burası sosyal açıdan daha önce bulunduğum şehirlerle kıyaslanamaz ama bu dert edilecek bir şey değil. Zaten zamanımızın büyük bir bölümü kulüpte geçiriyoruz. Buradaki insanlar da bu kadar bize yardımcı olmaya çalıştıktan sonra hiçbir sorun yaşamam” diye konuştu.

“İlk idolüm babam”
                  Babasının bir numaralı idolü olduğunu belirten Alanzinho, “Babam da önceden bir futbolcuydu hem de iyi bir oyuncuydu. Onu hem futbolcu olarak hem de hayatımın genelinde kendime örnek alıyorum. Onun haricinde Maradona’nın yeri benim için son derece özeldir. O da benim gibi kısa boylu bir oyuncuydu. Çok hızlıydı ve ayrıca gülen bir tavrı vardı. Bunların yanında unutmamam gereken bir diğer isim de Zico’dur. Onu bir idol hatta idolün ötesinde bir karakter olarak görüyorum” açıklamasında bulundu.

“Milli takım için şansım arttı”
                  Milli takımla ilgili büyük beklentileri olduğunu vurgulayan genç futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Norveç’te geçen 3.5 yılın ardından bana vatandaşlık teklif ederek kendi ülkelerinin milli takımında oynatmak istediler. Hatta teklifin üzerinde baskılar yapıldı. Ama kabul etmedim. Çünkü ben Brezilya Milli Takımı’nda oynamayı çok istiyorum. Buraya geldikten sonra şansımın arttığını düşünüyorum. Çünkü Türkiye, diğer Avrupa ligleri gibi izlenme oranı yüksek bir lig. Teknik direktörler takip ediyor. Ayrıca mevcut teknik direktör Dunga, sadece İtalya, İspanya, İngiltere liglerini değil tüm ligleri yakından izlemeye çalışıyor. O yüzden Trabzonspor’da iyi bir performans gösterirsem, milli takıma gitme olasılığım yükselir”

“Takımımla büyümeliyim”
                  En büyük hedefinin Trabzonspor’da başarılı olmak olduğunun altını çizen Alanzinho, “Takımımla büyümeyi ve yükselmeyi hedefliyorum. Önümde çok büyük bir şans var. Büyük ve tanınan bir kulüpte forma giyiyorum. Takımıma ciddi anlamda katkı yaparsam doğal olarak onunla büyümüş oluyorum. Ben takımımla büyürsem ne olacak, Avrupa kupalarında oynayacağız, bir adım ötesinde Brezilya Milli Takımı’nda yer alacağım” şeklinde konuştu.

“Aileme bağlıyım”
                  Ailesine bağlı bir insan olduğunu sözlerine ekleyen Alanzinho, “6 kişilik bir ailem var. Onlar bana ben de onlara çok düşkünüm. Sürekli görüşüyoruz. Onlara yardımcı oluyorum. Yakında buraya gelecekler. Önce kız arkadaşım Trabzon’da olacak gelecek. Daha sonra da ailemin geri kalanı” ifadelerini kullandı.

“Keyifli futbol izlettirmek istiyorum”
                  Taraftarlara keyifli bir futbol izlettirmek istediğini sözlerine ekleyen Alanzinho, “Ben ne Brezilya’da ne de Norveç’te böyle bir taraftar görmedim. Çok etkilendim. Bundan sonra onları memnun edecek ve neşelendirecek bir futbol oynamaya çalışacağım. Böyle bir umudum var. Onlardan tek istediğim bize destek olmaları. Umut ediyorum ki sezon sonunda hep birlikte şampiyonluğu kutlarız” açıklamasında bulundu.

Trabzon’a geldikten sonra hamsi yediğini söyleyen genç futbolcu, ilk kez yemesine rağmen çok beğendiğini bundan sonra da yemeye devam edeceğini ifade etti.

Diğer Fotoğraflar

...TRABZONSPOR...
                  "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• 'Kolbastı' Macaristan'da izlenme rekoru kırdı

Trabzonsporlu futbolcuların geçen hafta deplasmanda Ankaraspor karşısında 2-0 kazandıkları maçta oynadıkları "Kolbastı" dansı görüntülerinin yer aldığı video, Macaristan’da binlerce kez tıklanarak rekor kırdı.
                    Bordo-mavili futbolcuların, taraftarları önünde yaptığı dans gösterisinin video görüntüleri Macaristan’da spor medyası tarafından internet sitelerinde futbolseverlerin beğenisine sunuldu.
                    Macar spor medyası, haberi, "Dünyanın en komik galibiyet sevinci", "Türk takımının enteresan galibiyet kutlaması" başlıklarıyla duyurdu.
                    Haberlerde, sevinç gösterisine neredeyse tüm futbolcuların katıldığı, başta Song olmak üzere Trabzonspor’un yabancılarının da yer aldığı bu gösteriye bugüne dek rastlanamadığı belirtildi.
                    TERKETMEDI SEVDAN BENI

Yorum

• Aslan'ın cezası açıklandı
                      PFDK, Galatasaray ile Sivasspor arasında geçtiğimiz hafta oynanan Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında yaşanan olaylarla ilgili kararını açıkladı. Disiplin Kurulu, sarı kırmızılı ekibin taraftarlarının neden olduğu olaylar nedeniyle toplam 45 bin Lira para cezası verdi. Sarı kırmızılı taraftarların Balili aleyhie yaptığı tezahuratın 'Irkçılık' olarak değerlendiriliebileceği ifade edilmişti.

Kurul, bugün yaptığı toplantıda, Fortis Türkiye Kupası'nda 27 Ocak'ta oynanan Galatasaray-Sivasspor maçında, taraftarının neden olduğu kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle, eylemin kupa kategorisinde ilk kez gerçekleştirilmesini de göz önüne alarak sarı-kırmızılı kulübe 40 bin TL para cezası uyguladı. Aynı maçta taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5 bin TL daha para cezası verilen Galatasaray, toplam 45 bin TL para cezası almış oldu.
                      PFDK'nın verdiği öteki cezalar şöyle:
                      9.000 TL: Sivasspor
                      5.000 TL: Antalyaspor, Bursaspor
                      1.000 TL: Göztepe

Yorum

• Kurul‚ bugün yaptığı toplantıda‚ Fortis Türkiye Kupası´nda 27 Ocak´ta oynanan Galatasaray-Sivasspor maçında‚ taraftarının neden olduğu kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle‚ eylemin kupa kategorisinde ilk kez gerçekleştirilmesini de göz önüne alarak sarı-kırmızılı kulübe 40 bin TL para cezası uyguladı. Aynı maçta taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5 bin TL daha para cezası verilen Galatasaray‚ toplam 45 bin TL para cezası almış oldu.
                        Yazıklar olsun ...

Yorum

• "Kolbastı" izlenme rekoru kırdı

Trabzonsporlu futbolcuların geçen hafta deplasmanda Ankaraspor karşısında 2-0 kazandıkları maçta oynadıkları ''Kolbastı'' dansı görüntülerinin yer aldığı video, Macaristan'da binlerce kez tıklanarak rekor kırdı.

Bordo-mavili futbolcuların, taraftarları önünde yaptığı dans gösterisinin video görüntüleri Macaristan'da spor medyası tarafından internet sitelerinde futbolseverlerin beğenisine sunuldu.

Macar spor medyası, haberi, ''Dünyanın en komik galibiyet sevinci'', ''Türk takımının enteresan galibiyet kutlaması'' başlıklarıyla duyurdu. Haberlerde, sevinç gösterisine neredeyse tüm futbolcuların katıldığı, başta Song olmak üzere Trabzonspor'un yabancılarının da yer aldığı bu gösteriye bugüne dek rastlanamadığı belirtildi.

@tsmustafakemal
                          "Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU

Yorum

• yanlış!!

İlk olarak pReN@_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Rakipler kupada, Trabzon molada!

Türkiye Kupası´na grup maçları sonunda veda eden Karadeniz Fırtınası, şampiyonluk mücadelesindeki tüm rakiplerinin aksine tek kulvarda mücadele ediyor olmanın avantajını yaşıyor.

Erken veda şans oldu
                            Sezona iki kupa hedefiyle başlayan, ancak Türkiye Kupası’ndan hiç hesapta olmayan bir şekilde elenen Trabzonspor, artık bu durumun avantajını yaşıyor... Şampiyonluk yolundaki tüm rakipleri, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ve hatta Ankaraspor kupada hafta içi yorucu mesailer yaparken Bordo-Mavililer, bu süreci antrenmanlarla lige hazırlanarak geçiriyor.
                            Fikstür avantajı da var
                            Tek kulvarda yürüyecek olan Trabzonspor, bu durumun yanı sıra önemli bir fikstür avantajına da sahip durumda... Şu ana kadar zirvedeki rakiplerinin bir çoğuyla deplasmanda karşılaşan Fırtına, sadece Beşiktaş’a konuk olacak, o da Trabzon’un hayli formda olduğu döneme rastlayacak. Bilindiği gibi Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe ile İstanbul’da, Sivas ile de Sivas’ta karşılaşmıştı.
                            Tempo yükseldi
                            Takım Ankaragücü maçının hazırlıklarında tempo yükseltti. Grip olan Yattara dışında diğer tüm futbolcular yoğun bir antrenman programına tabi tutulurken, taktik provalara yarından itibaren geçileceği belirtildi. Bordo-Mavililer’in hocası Ersun Yanal’ın yeni transfer Alanzinho’yu ise yakından takip ettiği dikkat çekti.
                            Sıvas ile trabzonda karşılaştık..!!!
                            İNADINA AŞK! İNADINA TRABZONSPOR!

Yorum

• Trabzonspor kaostan zirveye

Turkcell Süper Lig'de geçen sezon kendine yer arayan Trabzonspor, Sadri Şener'in göreve gelmesiyle birlikte oluşan havada şampiyonluk sesleri yükselmeye başladı.

Şener, kaos içinde aldığı Trabzonspor'u zirveye taşıyarak yeni bir dönem başlattı. Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, iyi bir başlangıç yaptığı 2008-2009 sezonuna deplasmanda oynadığı Fenerbahçe ve Ankaraspor maçlarıyla ligin ikinci yarısında devam etti. Sarı-lacivertli takım ile deplasmanda golsüz berabere kalmasına rağmen ortaya koyduğu futbol ile büyük beğeni kazanan bordo-mavili takım, Ankaraspor deplasmanında rakibini 2-0 mağlup etmesiyle zirveye yeniden ortak oldu.

Trabzonspor, 15-16 Aralık 2007'de yapılması planlanan 56. Olağan Genel Kurul'a bir üyenin itirazı üzerine ileri bir tarihe ertelemesinin ardından kaos ortamına giren bordo-mavili kulüp, yaşanan süreçte prestij kaybı yaşadı. Bir çok tartışmaların yaşandığı dönemde bordo-mavili takım da aldığı saha sonuçları ile taraftarına kötü günler yaşattı.

Ertelenen kongrenin 10 Şubat 2008 tarihinde gerçekleşmesinin ardından Sadri Şener, 15 yıl aradan sonra ikinci kez Trabzonspor Başkanı oldu. Sadri Şener'in yeniden başkanlığa seçilmesi, Trabzonspor'da yeni dönemin de başlangıcı oldu. 2007-2008 sezonunda Turkcell Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Bursaspor maçıyla göreve başlayan Sadri Şener, takımı 28 puanla 7. sırada devralmıştı. Ara transfer döneminin geçmiş olması nedeniyle transfer yapamayan Şener, devraldığı takım ile sezon sonuna kadar ligde mücadele ederek, 49 puan ile ligi 6. sırada tamamladı. Sadri Şener ve yönetimi kurulu, göreve gelir gelmez teknik direktör Ersun Yanal ile görüşerek yola devam kararı verdi ve gelecek sezonun planlamasını yaparken, başarının temeli olan istikrar adına önemli bir adım atılmış oldu. Bordo-mavili camia, kötü gidişe 'dur' demek için Şener ve ekibine büyük bir destek verdi.

Uzun yıllardır Trabzonspor'u istediği yerde göremeyen taraftarlar takımlarından uzaklaşmaya başladığı sırada bordo-mavili yönetim, ekonomik anlamda büyük bir sorumluluğun altına girerek yıldız transferler gerçekleştirdi. 2007-2008 sezonun bitmesiyle birlikte bordo-mavili kulüp görüştüğü oyunculara imza attırmaya başlaması camiaya rahat bir nefes aldırdı. Trabzonspor yönetimi, sezon başından buyana 25 oyuncu transfer etse de bu oyuncuların 12'sini A Takım kadrosuna kattı. Bordo-mavililer, Colman, Cale, Ceyhun Gülselam, Gökhan Ünal, Song, Tony Sylva, Isaac, Egemen, Selçuk İnan, Giray Kaçar, Faty Payp ve Alanzinho gibi isimleri kadroya kattı. Sezon başında flaş isimlerin transferlerini gerçekleştiren Trabzonspor, 3 büyüklerin kadrosuna katmak istediği oyuncuları transfer etmesi taraftarına ayrı bir heyecan verdi.

Transferlerin sezon başı kampına yetişmesi teknik direktör Ersun Yanal, ile birlikte taraftarı da mutlu etti. Birçok proje hayata geçiren Trabzonspor Yönetimi'nin kombine kart uygulaması büyük destek görürken, formalar satışında ise rekor kırıldı. Trabzonspor tribünlerini ateşlendiren ve fair play ruhu kazandıran Trabzonspor Yönetimi, kulübe kalıcı gelirler kazandırılması için de önemli adımlar attı.

Trabzonspor, bu sezon Fortis Türkiye Kupası'na erken veda etse de Turkcell Süper Lig'de ortaya koyduğu performans ve zirve ortaklığını sürdürmesi camiasını mutlu etmeye yetti. Karadeniz temsilcisi, bu sezon ligde oynadığı 18 maçta 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Attığı 26 gole karşılık kalesinde 14 gol gördü ve 38 puan toplayarak aynı puanlı Sivasspor'un ardından zirvede yer aldı. Bordo-mavili takım, geçen sezon 18. haftada 22 puan toplamıştı.

kaynak: SABAH
                              Ñâpî¥Ìm ß€Ñ ßØRDØ DÎ¥ÎÑ¢€ MåVÎ D€MÎ¥£Ñ
                              • MåÑÎŦà¥I •

Yorum

• ANKARAGÜCÜ'NDEN ŞİKAYET!..

Ankaragücü Kulübü İcra Kurulu bir açıklama yaparak, son maçlardaki hakem atamalarına ilişkin şikayetlerini dile getirdi.

İcra Kurulu tarafından kaleme alınan ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) ayrı ayrı gönderilen birer mektupla yaşanan sıkıntıların ''intikam hırsına'' büründüğü bildirildi.

Bakan Başesgioğlu ile Futbol Federasyonu'na yollandığı belirtilen açıklamada, düdüğü çaldıran ve çalanın adalet duygusunu kaybettiği noktada, şahsi arzuların kol gezeceği vurgulanarak şu görüşlere yer verildi:

''Merhum Başkan Hasan Doğan'ın Federasyon Başkanlığı yaptığı kısa dönemde ne yazık ki sıkıntılar kendini hissettirmeye başlamış, zaman ilerledikçe artık bu belirtiler yanlışlık, istenmeyen hareketler mefhumundan çıkarak intikam hırsları şekline bürünmüştür. Kulübümüz konuya Ankaragücü açısından bakmayıp uyarılarını ilk günde olduğu gibi devam ettirmiş, ne yazık ki dikkate alınmayan bu hususlar giderek yerini tribünlerdeki olayların her gün artmasına sebebiyet vermiştir. Düdüğü çaldıran ve çalanın adalet duygusunu kaybettiği noktada şahsi arzular kol gezer duruma gelir ve eşitlik terazisi düzgün çalışmayarak hak gasbına doğru gittiğinde de saha içi ve saha dışı olaylar artık kaçınılmazlık arz eder.

Ankaragücü'nün son oynadığı 4 maçın hakem atamalarını kısaca gözden geçirmek istiyoruz; MHK başkanı Ege Bölgesinden, MHK'de yetkili üye Ege Bölgesinden, MHK'nin içinde yer almamakla birlikte kararlarında etkili olan Temsilciler ve Gözlemciler Kurulu üyesi Ege Bölgesinden. Sebep ve sonuçları kamuoyuna açıklanmadan görevlerinden uzaklaştırılan FIFA hakemleri ve diğer bazı hakemlerin de belirli bir bölümü Ege Bölgesinden. Görülüyor ki; ayrışmacılığın kalbi Ege Bölgesinden başlamış kılcal damarları ile diğer bölgelere ne yazık ki sirayet etmiştir. Yanlış veya doğru, tablo bir yemek yemenin bile hainlik olarak ilan edileceği bir resme dönmüştür. Bu resme bakıldığında MKE Ankaragücü'nün son dört maçına hangi şartlarda atama yapıldığı kendiliğinden ortaya çıkar.

Her kurum ve kurulun bu bilinçte olması gerektiğini düşünerek sorumluluğumuzun gereğini usanmaksızın bir kere daha yerine getirmek istediğimizi belirtiriz.''

Ankaragücü Kulübü İcra Kurulu tarafından MHK'ya gönderilen yazıda ise şu ifadeler yer aldı:

''Kurulunuzun, MKE Ankaragücü-Fenerbahçe maçı hakeminin önceden isminin bilinmesinin zor olmadığı ve bunu bu işten birazcık anlayanların bu atamayı bilebilecekleri şeklindeki açıklamalarınız dahil olmak sureti ile o günden bu güne kadar ki kulübümüzün maçlarına yapmış olduğunuz atamalar ile ilişkin görüşlerimizi ilgililere şifahi bilgi vermek sureti ile yakından takip ettiğimizi belirtmek isteriz.

Üç hafta önce Fenerbahçe-Kayserispor maçını yönetmiş bir hakemin maç tarihine göre zorluk derecesi yüksek görünmeyen bir maça bu kadar hakem varken atanması sizin bu konudaki izahınızla ne yazık ki örtüşmemektedir.

Aradan zaman geçmiş olmasına rağmen bunun gerçek ve inandırıcı izahının tarafınızdan mutlaka yapılmak zorunluluğu vardır. Bu atamayı iki kişi olarak yaptığınızı belirtiğinize göre kamuoyunun aydınlanması bakımından bu husus bir zorunluluk halini almıştır.

Atamalar sizin izahınızda belirttiğiniz gibi iki kişi tarafından yapıldığına göre MHK'nin diğer üyeleri kurulda hangi sıfatla yer almaktadırlar? MKE Ankaragücü'nün son 3 maçını üç tane Ege Bölgesi hakeminin idare etmesi son maçının ise Trabzonspor-Eskişehirspor maçını yöneten ve alığı 6.3 puanla lige 'balans ayarı' yaptı sözcüğünü spor kamuoyunun yakıştırdığı bir hakeme notunun gereği yapılmaksızın maç yönettirilmesi ciddi olarak kulübümüzce düşündürücü görülmektedir. Hele bu hakem herkesin 'iki kere penaltı' dediği pozisyonları çalamıyorsa bu tablo daha da düşündürücüdür.

Acil ve ilk çözüm çalınan düdüğün adaleti eşit dağıtmasından geçer.''

Kaynak: Maraton

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X