Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• 'Başları hep dik olacak'

EKLENME TARİHİ : 3.9.2008

Trabzonspor'un yeni yıldızı Selçuk İnan, FANATİK'e konuştu...

"Her maçı kazanacağız diye söz veremem ama hep mücadele edeceğiz, sevenlerimiz hep stattan başları dik olarak ayrılacak"
    "Şampiyonluk süreç işi. Bizler de hep bunun hayalini kuruyoruz. Beşiktaş zor rakip ama taraftara armağan vermek istiyoruz"

Daha önce de yazdık ama hatırlatalım öyküsünü bir kez daha... Dardanelspor’da oynarken dikkatini çekmişti Ersun Yanal’ın. Ardından da genç hoca onu Manisaspor’a alıyor, Selçuk İnan küme düşerken bile takımının en önemli futbolcularından biri haline geliyordu. Transfer döneminde adı Fenerbahçe başta olmak üzere birçok devle anılsa da Yanal faktörü devreye giriyor, bu kez genç yıldız Manisa’dan Trabzonspor’a transfer ediliyordu. Orta alan oyuncusu olmasına rağmen ilk iki maçta iki gol atan ve taraftarların gönlünü de kazanan Selçuk İnan ile Milli Takım kampında görüştük, merak edilenleri sorduk.
    En çok korkulan şey, uyum sorunuydu. Yenilerden birisin, sence artık aşıldı mı bu süreç?
    - Tam manasıyla çözüldü diyemesek de büyük bölümünü aştığımıza inanıyorum. Açıkcası herkes kadar biz de bu durumun takıma nasıl yansıyacağını merak ediyorduk. Üzerimizde, ‘acaba sahana neler olacak?’ gerginliği hakimdi, sıksık birbirimize bunu soruyorduk. Ancak ilk iki maçımızı kazanmamız dengeleri bizim lehimize değiştirdi, özgüvenimizi yükseltti. Artık yüzde 80 oranında uyum sorununu aştığımızı düşünüyorum.
    Hoca aynı olmasına rağmen kadroyla beraber sistem de değişti. Herkes kavradı mı Ersun Yanal’ın futbol felsefesini?
    - Doğrusunu söylemek gerekirse ben sistemin çok fazla değiştiğini düşünmüyorum Ersun Yanal açısından. Çünkü o her zaman hücum yönü güçlü, agresif ve baskılı futbolu benimsemiş bir antrenör. Belki geçen sene kadro açından bunu yapamadı ama şimdi böyle bir oyunu oynatabileceği oyuncuları var. O nedenle kendi kimliğini daha iyi sergilediğini düşünüyorum. Takımın da onu anlama problemi yok.
    ‘Rekabet olumlu yansıdı’
    Milli takımdasın. Bunun senin için önemini biliyoruz. Manisa’da da seçilmiştin ama Trabzon’da olmak milli formayı giymeyi kolaylaştırıyor mu?
    - Daha fazla göz önünde bulunmanın artıları olduğunu biliyorum. Trabzonspor’daki performansımın da etkili olduğu muhakkak. Ancak Fatih Terim hocamızın da beni kadrosunda düşündüğünü ve uzun zamandır takip ettiğinden haberdarım. Buna layık olmak ve sürekli A Milli Takım kadrosunda yer almak için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.
    Takım içindeki rekabet ortamı çok konuşuldu, gençlerin bazıları ayrıldı. Ne derece etkili oldu bu geniş kadro?
    - Rekabet ortamından son derece iyi bir şekilde faydalanıldığı kanaatindeyim. Rekabetin amacı takımın performansını en üst seviyeye taşımaktır. Trabzonspor’da da sezon başı itirabiyle kadroya baktığınızda kimsenin yeri garanti değildi, herkesin alternatifleri vardı. Kimse kendini rahatlatıp, zaten oynarım demedi, diyemedi. Bu da üst düzey form tutmamızı sağladı.
    Mevkiin itibariyle zaman zaman değişik oyuncularla oynamak zorunda kalacaksın. Kimle en iyi uyumu sağlarsın?- Biz takım oyununu benimsemeye çalışan bir ekibiz. O nedenle de bireylerin değil genel kurgunun önemi büyük. Bu sadece benim için de geçerli değil. Zaten şu arkadaşımla daha iyi anlaşırım gibi bir söylemde de bulunmam doğru olmaz.
    Manisa’da kümede kalmaya çalışan, bunu başaramayan bir hava vardı, Trabzonspor’da ise şampiyonluk beklentisi. İki uç noktaları yaşamak nasıl bir his?
    - Sizin de söylediğiniz gibi iki bambaşka havadan bahsediyoruz. Manisaspor’da sezon bizim için çok kötü bitmişti. Küme düşmemek için oynamıştık sonuçta. Şimdi Trabzonspor gibi bir camiada şampiyonluk havasını tattım. Bu mutluluktan da öte bir duygu. İlk kez şampiyonluğa oynayan bir takımın formasını giymekteyim. Anlatılmaz, yaşanır dedikleri böyle birşey herhalde.
    Şampiyonluk beklentisi var. Sence bu nasıl bir etki yapar takım üzerinde?
    - Bu kadroyla alakalı değil. Transfer yapılmasa bile beklenti böyle bir camiada mutlaka şampiyonluk olur. Elbette ki, şimdi bize bakış daha kararlı ve iddialı. Ancak bilinmesi gereken bir şey var ki, biz de bunu yaşamayı inanılmaz çok istiyoruz. Takım arkadaşlarımız arasında hep kupayı kaldırdığımız günlerin hayalini kuruyoruz. Nasıl kutlamalar olabileceğini, Trabzonlular’ın nasıl coşacağını düşünüyoruz. Ama şu var ki, bu yolda ilerlerken takıldığımız zamanlar da olabilir. Şampiyonluk bir süreç işidir. İlk yılımızda bunu yakalayamasak da Avrupa Kupaları’na mutlaka katılacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
    ‘Taraftarımız sabretsin’
    Yönetimin ilgisi nasıl takıma?

- Yönetimin hep pozitif ve güven dolu davrandı. Zaten onlar yapması gerekeni yaptı ve iyi bir kadro kurdu. Artık top bizde.
    Avni Aker’i dolu görmek ilk haftada senin de olduğun bir kadroya kısmet oldu. Nasıldı atmosfer?
    - Kelimenin tam anlamıyla muhteşemdi ortam. Trabzonspor taraftarı pozitif olduğunda takımı için çok şey demek. Hepimiz Ankaraspor maçında çok heyecanlandık. Tribündekilerin de galibiyeti bizim kadar istediğini görmek motivasyonumuzu katladı. Hep bu tabloyla karşılaşmak istiyorum.
    Beşiktaş maçı var sırada... Rakip de iddialı ve formda. Neler söyleyeceksin?
    - Ukalalık olarak alınmasın ama her maça aynı önemi veriyor, önümüzdeki maçı düşünüyoruz. Beşiktaş maçı camianın motivasyonu açısından ekstra önemli ama değeri diğer sınavlar gibi 3 puan. Tarihte çok örnekler var, derbileri kaybedip şampiyon olanlarla ilgili. Elbette ki, kaybetmek için sahaya çıkacak halimiz de yok. Evimizde kazanmak ve taraftara bir de böyle üst düzey galibiyet armağan etmek isteriz. Skor söylemek zor ama çok çekişmeli ve keyifli olacağı kesin. Rakibimizin de önemli kozları var bizim de formumuz ve moralimiz iyi. Seyircimiz sabretsin, sabırla desteklesin. Onların başını hep dik tutmak için çalışacağız.

Serhat Demirtaş / Fanatik
    Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
    Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
    Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
    Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Erman Toroğlu, eski Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'a suç duyusurunda bulunacağını sö

Erman Toroğlu, eski Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'a suç duyusurunda bulunacağını söyledi. Toroğlu'nun dava açma sebebi ise Türkiye Futbol Federasyonu'nda yaşanan skandal...
      Geçen sene oynanan Trabzonspor-Beşiktaş maçında, Beşiktaş'ın kadrosunda alt yapıdan bir futbolcunun olmadığını bilgisayarın haber vermesine rağmen siyah beyazlı takımın hükmen mağlup sayılmadığı ve dosyaların hasır altı edildiği ortaya çıktı. Hal böyle olunca ligi üçüncü olarak bitiren Beşiktaş, Sivasspor'un yerine UEFA'ya gitti.
      Toroğlu "Tabiata aykırı işler" diyor ve konuyla ilgili şunları söylüyor.
      ALİ FUAT VE BAYRAM KAYA'NIN BİLMEMESİ İMKANSIZ
      "Levent Bıçakçı döneminde Futbol Federasyonu bilgisayar sistemiyle donatılıyor. (...) Beşiktaş kadrosunda alt yapıdan bir futbolcunun olmadığını bilgisayar, kırmızı alarm vererek hem de bağırarak bildiriyor.

BAŞ SORUMLU HALUK ULUSOY
      Şüpheli sorular...

Bu işin baş sorumlusu kim? Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy. Bu olayın kapatılması demek, üçkağıtçılık, görevi kötüye kullanmak, evrak sahtekarlığı demek, demek oğlu demek.

SİVAS NEDEN BEKLİYOR?
      İşin daha ilginç yönü de var. Federasyon diyor ki, Sivasspor’un itiraz hakkı süresi geçmiş. Yahu kardeşim, maçı oynayan taraf Sivasspor değil ki. Trabzonspor-Beşiktaş maçında mağdur olan taraf Sivas. Peki Sivas bunu neden bu kadar bekliyor. O da ayrı bir şüphe.

HALUK ULUSOY'A SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM
      Hadi diyelim 48 saatte taraflar itiraz etmediler. Ama bu ligin sonunda Futbol Federasyonu tarafından tescili var. Bu tescile kadar işlem yapılabilirdi. Şunu çok net söylüyorum, kim ise suçlular bulunsunlar. Ben Haluk Ulusoy’un yerine olsam, eski ve sorumlu Federasyon Başkanı olarak kendime suç duyurusu yapardım. Ama o yapmazsa, zaten ben yapacağım.

ULUSOY SİVAS BAŞKANI İLE KANKAYDI
      NOT: İşin ilginç tarafı, Sivaspor 19 Ağustos’ta itiraz ediyor. 20 Ağustos’ta başkan seçiliyor. 21 Ağustos’ta ise evrak işleme giriyor.

Haluk Ulusoy Sivas maçından dolayı Trabzonspor ile köprüleri atmıştı. Ayrıca Sivas başkanı ile de kankaydı. Yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi. O zaman Beşiktaş’tan yana tavır alan federasyon acaba ne düşündü?
      "Kocaeli bizi ilk maçta 1-0 yendi. 'Hamsinin kafasını ezdik' başlığı attılar. Gazeteleri soyunma odasına astım. 20 dakikada skor 5-0 oldu. Bizde öyle bir güç vardı o zamanlar."
      Ali Kemal Denizci

Yorum

• Uluç, 'Fener hakemle kazandı' dedi
        03 Eylül 2008 Çarşamba 10:45
        Sivri dilli spor yorumcusu Hıncal Uluç, Fenerbahçe'nin İBB'yi 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı köşesinde değerlendirdi.

Hıncal Uluç geçtiğimiz hafta oynanan F.Bahçe - İ.B.B maçını değerlendirdi. Uluç, Fotomaç'taki köşesendi "Tek taraflı yönetti" yönetim başlığındaki yazısında "Fener, Belediye ile oynadı, Belediye hakem ile... Bir maç ancak bu kadar taraflı yönetilir" dedi.

Uluç köşesinde şunları yazdı;
        Fenerbahçe, Belediye'yi mağlup etmedi. Fenerbahçe Belediye ile oynadı, Belediye hakem ile oynadı. Ben bu kadar ayıp bir hakem görmedim. Bu kadar tek taraflı yönetilir. Fenerbahçe'nin lehine gösterdiği kartlara, çaldığı faullere fazla bir itirazım yok. Ama aynı şeyleri yapan Fenerlilere ceza vermedi. Böyle şey olmaz. Serhat'ın atılması bir fiyaskodur benim için. İki sarı kart da tartışılır, pozisyonların faul olduğu bile tartışılır.

Fenerbahçe'de ışık yok
        Fenerbahçe bu futboluyla 3 takım arasına kalamaz. Aragones de 'bu futbolu ileri götürür mü götürmez mi' şüpheliyim!.. Çünkü Aragones'in büyük hoca olduğundan şüpheliyim. Kimseyi kandırmasın. Avrupa Şampiyonası'nda takımın başında ben de olsam İspanya şampiyon olurdu. Çünkü ortada takım yoktu şampiyon olacak. Ne yaptı Aragones kenarda? Fenerbahçe hakkında karar vermek için çok erken ama gerek Avrupa maçlarında, gerekse lig maçlarında... Şu ana kadar gördüğüm Fenerbahçe'de ışık yok.
        BİZE HERYER TRABZON!!!
        Bordo Mavİ

Türk futbolunda en az yuvarlak olan toptur. . .

Yorum

• Tony TS'yi Korudu
          03 Eylül 2008 13:50
          Trabzonspor Lille kulübüne vereceği ücreti Tony Silva imza atmam tehdidiyle önledi

Tony TS'yi Korudu
          Trabzonspor'un Senegalli kalecisi Tony Slyva sorunu çözülürken , FİFA lık olan Senegalli kalecinin Beşiktaş maçına yetişeceği öğrenildi. Bordo mavili ekibin mali Saymanı Mahmut Aksu Lille kulübü yöneticileri ile bir araya gelirken Aksu Bonservis bedeli konusunda Lille kulübü yöneticileri ile anlaşmaya vardı. Lille kulübü yöneticileri Trabzonspor'u sevdiklerini Slyva konusundaki yaklaşımların da iyi niyetli olduğunu bildiklerini söyledi. Bordo mavililer Lille kulübüne 450 bin euro' dan biraz daha fazla ödeyerek Sylva'nın bonservisini almayı planlarken devreye giren Slyva Trabzonspor'u koruyarak sorunu FİFA çözsün şeklinde öneri getirdi. Slyva Trabzonlu yöneticilere Lille kulübüne para öderseniz size imza atmam tehdidi yaparak Trabzonspor'un Lille kulübüne bonservis bedeli olarak az bir miktar daha ödemesini engelleyerek Trabzon'u korudu. Ardından Sylva geçici lisans almak için konuyu FİFA'ya taşırken FİFA'nın 10 gün içersinde Slyva ile ilgili kararını vermesi bekleniyor. Beşiktaş maçına yetişmesi beklenen Sylva'nın bu maçta forma giyip giymemesi teknik direktör Ersun Yanal'a bağlı. Yönetim siyahî kalecinin transferini Beşiktaş maçında önce bitirecek.
          facebook.com/bizeheryertrabzon

Şikebahçe düşsün ligtv alacağım =)

Yorum

• Colman'a büyük övgü kimden?
            03 Eylül 2008 / 08:50
            Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu'nu Colman'ı da övdü.
            Hacısalihoğlu, Colman'ın şu anda %50 kapasite ile oynadığının da altını çizerken, “Colman'ın en büyük özelliği çok koşan ve çok top kazanan bir futbolcu olmasıdır.
            Ancak şu ana kadar bu özelliklerini sahaya yansıtamadı. Onu alırken ondan beklentilerimizin şu anda yarısını verir pozisyonda değil” dedi.
            Kaynak:
            Bu haber toplam 3157 defa okunmuştur

Yorum

• Yanal futbolcuları neden uyardı?
              03 Eylül 2008 / 11:11
              Trabzonspor'un Teknik Direktörü Ersun Yanal bazı futbolcuları uyardı.
              Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ankaragücü karşısında savunma oyuncularının performansından memnun olurken, pozisyonları basitçe harcayan ileri uç elamanlarını uyardı. Yanal, Beşiktaş karşısında aynı hataların tekrarlanmamasını istedi.
              Turkcell Süper Lig'in ilk 2 haftasında elde ettiği Ankaraspor ve Ankaragücü galibiyetleri ile adından söz ettirmeye başlayan Trabzonspor, sezona iyi bir başlangıç yapmanın keyfini yaşıyor. Kendi sahasında oynayacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarına moralli başlayan Bordo-mavili takım, zorlu karşılaşmaya kilitlendi.
              Savunma oyuncularının performansından memnun olan Teknik Direktör Ersun Yanal, çok gol pozisyonuna girmelerine rağmen bunları değerlendiremeyen forvet oyuncularını ise uyardı.
              Ankaragücü maçının son bölümlerinde girdikleri pozisyonları değerlendiremeyen ve ciddiyetten uzak bir görüntü sergileyen ileri uç elamanlarına ikazlarda bulunan deneyimli teknik adam, aynı hataların Beşiktaş maçında tekrarlanmamasını istedi.

Nijeryalı oyuncu Isaac'ın takıma katılmasıyla birlikte Gökhan Ünal ve Umut Bulut'a daha çok baskı kurarak takıma daha faydalı olmalarını sağlamayı hedefleyen Yanal, böylelikle forvet oyuncularının daha dikkatli olmaları noktasında mesaj verdi. Nijeryalı oyuncunun takıma katılmasıyla birlikte golcü oyuncular, Ersun Yanal'dan formayı almak için büyük bir rekabete girecekler.
              Kaynak:
              Bu haber toplam 1633 defa okunmuştur

Yorum

• TRABZONSPOR ÇOK İYİ YOLDA

Trabzonspor'un eski başkan adaylarından ve Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, haber61.net'e özel açıklamalarda bulundu.
                Trabzonspor'un eski başkan adaylarından ve Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, haber61.net genel yayın yönetmeni Selahattin Aydınlı'nın sorularını yanıtladı.

Ağaoğlu, ile Trabzonspor ve Golf sporu ile ilgili konuştuk,

İşte Ahmet Ağaoğlu'nun sorularımıza verdiği cevaplar.

Öncelikle Trabzonspor'un yeni transferlerini Ankaraspor ve Ankaragücü maçlarında nasıl buldunuz?

DÖRT BÜYÜKLER İÇİNDE EN HAZIR TRABZONSPOR

“Trabzonsporun yeni transferlerini çok iyi buldum. Zaten transferler hazırlık döneminden önce bitirildiği için iyi de bir hazırlık süreci geçirilmiş, her halinden belli. Bu maçlarda oturmuş takım görüntüsü verildi. Yani Trabzonspor'un 2 maçı da aynı kadro ile oynaması kadronun oturduğunu gösterir. Ama Trabzonsporun bütün sorunlarını hallettiği anlamına da gelmez. Trabzonspor hazırlık sürecini çok iyi kullanmış bir görüntü verdi. Mesela Fenerbahçe ve Galatasaray'a bakınca tabı ki bunu göremiyorsun. Her iki takımda sıkıntıda, Galatasaray 4 maçını 20 futbolcuyla oynadı. Fenerbahçe halen daha transfer arayışında. Trabzonsporun böyle bir sorunu yok, takım uyum sorununu da belli ölçüde halletmiş. Şu 4 büyük takım arasında en fazla transferi yapmasına rağmen en hazır görüntüyü veren Trabzonspor. Ben şu görüşlere katılmıyorum, “Ersun Yanal ile 7 hafta takım olağanüstü performans gösterir ve ondan sonra düşüşe geçer” Ersun Yanal'ın bugüne kadar çalıştırdığı takımlar Trabzonspor kalitesinde takımlar değildi. Şuanda Trabzonsporun çok iyi bir kadrosu var ve Trabzonspor çok iyi futbol oynuyor”

"Haftaya Trabzonspor-Beşiktaş maçı var, Trabzonspor'un gerçek gücünü göstermesi bakımından bu maç önemli, bordo mavili takımın ilk derbisi olacak. Sizce bu maçın galibi kim olur?"

KESİNLİKLE TRABZONSPOR BEŞİKTAŞ'I YENER

Bu sorunuza farklı cevap vermem mümkün değil, kesinlikle bu maçın galibi Trabzonspor olur. Tartışmasız Trabzonspor olur, ben bunu sadece bir taraftar olarak söylemiyorum. İki takımın da oynadığı maçlar ortada, şuandaki mevcut görüntü Trabzonspor'dan yana. Trabzonspor ligin 5-10 haftasında ortaya koyacağı performans çok önemli. Bu çizgiyi devam ettirse takip edilen haftalarda, Trabzonsporun çok daha farklı bir hüviyete bürüneceğini tahmin ediyorum. Yani bir kere o havayı yakaladı mı, bir daha da ipin ucunu bırakmaz.

"Şampiyonluk için belki erken olacak ama, sizce Trabzonspor bu yıl şampiyonluk olur mu?"

TRABZONSPOR'DAN BU YIL ŞAMPİYONLUK BEKLEMEK FAZLA BEKLENTİ OLUR AMA FB-GS-BJK KÖTÜ GİDERSE NEDEN OLMASIN

Trabzonspor bu sene şampiyon olur diyebilmek için çok fazla bir beklenti olur. Nerdeyse kadrosunun tamamı yenilenmiş bir takımın ligde ilk senesinde şampiyon olduğu pek görülmüş bir şey değil; ama benim her zaman söylediğim bir şey var. Eğer Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray bugün ki görüntüsünü devam ettirirse, bugün ki yaşadıkları sıkıntıları ileriki haftalara taşırlarsa o zaman Trabzonspor aradan sıyrılır, kimse de kusura bakmasın. Trabzonspor'da her şey planlandığı gibi gidiyor, önemli olan da o. Trabzonspor'da ters giden bir şey yok, yanlış yapılan da bir şey yok. Birisi kalkıp ta bana Trabzonspor şurda şu yanlışı yaptı diyemez. Ben Sadri Şener ve yönetimine güveniyorum. İnsanların unutmamaları gereken bir gerçek var, 1996'da Trabzonspor'un Fenerbahçeye karşı verdiği şampiyonluk mücadelesnde o kadronun mimarı Sadri Şener'dir. 1992-95 Ünal, Ogün, Abdullah, Tolunay, Şota ve Arçil şampiyonluk mücadelesi veren kadronun da mimarı Sadri Şener'dir. İyi bir başkandır, iyi bir yöneticidir. Üstelik yönetim kurulundaki arkadaşlarında çoğu da gerçekten işinin ehli insanlar. İşini çok iyi yapan insanlar, o açıdan baktığımız zaman Trabzonspor'da bu kadar doğrunun yapıldığı nadir sezonlardan birisi yaşanıyor

“Geçen günlerde Beşiktaş eski yöneticilerinden İhsan Kalkavan bir televizyon programında Trabzonspor ile ilgili çok çarpıcı bir şey söyledi. “Trabzonspor Real Madridin kadrosunu kursa bile Trabzonspor şampiyon olamaz, şampiyon yapılmaz, şampiyonluk İstanbul dışına çıkarılmaz, siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz”

TRABZONSPOR'UN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ

“İhsan Kalkavan benim çok sevdiğim bir insan. Ama İhsan abi biraz eskilerde kalmış, biz bir kere şampiyonluk potasına girelim. Trabzonsporun kapalı kapılar ardından veya masa başında şampiyonluğun engelleneceğini İhsan abi kastediyor. Masa başında Trabzonsporun şampiyonluğunu yerler demek istiyor. Biz şampiyonluk potasına girelim, bizim hakkımızı, Trabzonsporun hakkını kimse yiyemez. Trabzonspor camiası bütün fertleri ile bütün sıkıntıların üstesinden gelecek bir camiadır. Yeter ki aramızdaki birlik ve beraberliği kaybetmeyelim. Biz birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece Türkiye'de hiç bir güç Trabzonsporun kazanılmış hakkımızın önünde duramaz. Buna hiç kimse müsaade etmez. Kazanılmış hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın.

“Başkanım, Trabzonspor kongresinden önce sizinle konuşmamızda “Bu camiada birlik ve beraberlik sağlanmadığı sürece, Trabzonsporu ne Ağaoğlu, ne de Dünyanın süper gücü George Bush bile 6 ay yönetemez” demiştiniz, Trabzonspor da şimdi yeni bir yönetim var, bu yönetim iyi şeyler yapıyor, bu yönetimi de gördükten sonra yine aynı düşüncede misiniz, düşünceniz değişti mi?

TRABZONSPOR İÇİN EN İDEAL BAŞKAN SADRİ ŞENER'DİR

-Ama şuan da çok güzel birlik ve beraberlik var. Ve de Trabzonsporun şu süreç içerisinde yönetecek en doğru isim Sadri Şener'dir. Hal böyle olunca, benim şuan hiçbir endişem yok. Hiç ama hiç endişem yok,

"Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu olarak Golfspor değil de her zaman Trabzonspor'un sizlere sorulmasından rahatsızlık duyduğunuz oldu mu?"

DÜNE KADAR ADIL DUYULMAYAN GOLF SPORUNU DÜNYAYA DUYURAN TRABZONLU

-“Yoo kesinlikle rahatsızlık duymuyorum, birileri bana Trabzonspor'u sordukları zaman, sokakta beni gören insan, annemin, babamın hatırını sorsa nasıl algılıyorsam Trabzonspor'u sordukları zaman da o şekilde algılıyorum. Ama şuan Antalya'dayız. 7. Uluslar arası Türrkiye açık golf şampiyonası oynanıyor, yarın sabah başlayacak, 4 gün sürecek, 135 sporcu katılıyor. Bunlardan yaklaşık 100'ü yabancı, dünyanın en iyi amatör sporcuları geldi, çok güzel bir organizasyon yapıyoruz, Türkiye'nin adını dışarıda duyuracak en önemli müsabakalıdan birisini icra ediyoruz. Sporcularımızda yarışıyor. Golf sporunda da Dünya da çok iyi bir yerdeyiz. Yani daha düne kadar adı duyulmayan bir sporu Dünyaya tanıtan bir insan netice itibariyle de bir Trabzon. Gönül ister ki yine bütün amatör sporların federasyonlarındaki etkin yöneticiler Trabzonlular olsun. Çünkü benim düşünce yapım şu. Türkiyede sporu en iyi bilen insanlar hep Trabzondan yetişmiştir. Ülke sporuna bugüne kadar en fazla katkıda bulunan bir şekilde ya Trabzonlu ya da Trabzonlu ana badan doğan, ya da kökü Trabzon'a dayanan insanlardır. Yeryüzünde ikinci bir insan topluluğu Trabzon kadar spor ile içi içe bir insan topluluğu yoktur. Golf, atletizm, Judo, netice itibariyle sporculuk ayağımıza olan bir şey. Dediğim gibi ha annemin ve babamın hatırını sormuşsunuz, ya da bana Trabzonsporu sormuşsunuz, aynı şeyler ifade ediyor benim için.

"Son olarak Trabzonspor taraftarına vermek istediğiniz mesajınız nedir?"

GELECEK SENE ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI TRABZONSPOR'DUR

Taraftar üzerine düşen görevi fazlasıyla yapıyor. Kombinelere büyük ilgi gösterdiler, forma satışları arzu edilen düzeyde, artık bundan sonra geriye bir tek şey kalıyor, Trabzonsporu desteklemek, Trabzonsporun her maçına gitmek, deplasmanda olsun, Avni Aker'de olsun, Trabzonsporun 12. adamı olduğunu herkese göstermek, şuana kadar da bunu layıkıyla yaptı Trabzonspor, daha öncede söylediğim gibi başarı birlik ve beraberlikle gelir. Şuandaki görüntümüzde nazar değmesin bu paralelde, bu doğrultuda gidiyor. Maç kaybetmez mi Trabzonspor, tabi ki kaybeder, şampiyon olsanız da maç kaybedersiniz, her maçı kazanacak, hiçbir maçı kaybetmeyecek bir kural yok. Her maçta da çok iyi oynayacaksınız diye bir kural yok. Şartlar ne olursa olsun, Trabzonspora gereken desteği vermek, şuandaki desteklerini sürdürmeleri, hani bu sene olmasa bile Trabzonspor, önümüzdeki sene şampiyonluğun en büyük adayı. Şampiyonluk mücadelesi eden takımların içinde şampiyonluğun en büyük adayı Trabzonspor.dur"

Yorum

• qatar kulubü yattara ya 8milyon euro teklif etmiş trabzon 15 milyon euro istemiş 10 a kadar çıkmışlar yönetim gelin konuşalım demiş başkan istemiyormuş satılmasını
                  lig tv can karyağdı

Yorum

• İŞTE TRANSFERİN PERDE ARKASI!..
                    Haberi yazdırın 03 Eylül 2008 19:31

Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahima Yattara'ya transfer teklifleri gelmeye devam ediyor!.. Yıldız oyuncuya son olarak Katar'dan transfer teklifi geldiği ve bu kulübün Yattara için adeta bir servet önerdiği ortaya çıktı!..

Lig TV muhabiri Can Karyağdı'nın haberine göre; Katar prensinin oğlunun sahibi olduğu bir Katar takımı Yattara için bordo mavili kulübe tam 8 milyon Euro bonservis ücreti önerdi!.. Ancak bu teklif Trabzonspor tarafından kabul görmezken, yönetimin 15 milyon Euro istediği öğrenildi.

Transferin son günü olan geçtiğimiz pazartesi gününe kadar Yattara için adeta Trabzonspor'un kapısında yatan Katarlı yetkililer, 10 milyon Euro'ya kadar çıkınca bordo mavili yönetim yumuşadı ve ancak Başkan Sadri Şener'in bu transfere karşı çıktığı ve takımın ahengini bozmak istemediği için Katar takımını reddettiği ortaya çıktı!..

maraton.com.tr
                    “Mum eğer yanmırsa yaşamır demek, onun yaşamağı yanmağındadır."

Yorum

• TS 6 değil 7 kez şampiyon olmuştur.

TS 6 değil 7 kez şampiyon oldu
                      02 Eylül 2008 / 13:12
                      Trabzon doğumlu şair ve yazar Şükrü Sunay akın içindeki Trabzonspor sevgisini anlattı.

Trabzon doğumlu şair ve yazar Şükrü Sunay akın içindeki Trabzonspor sevgisini anlattı.

Trabzonspor rengini doğasından almaktadır. Ne zaman ki, doğa bozuldu, hormonlu gübrelerle yapılan tarıma benzeyen futbol anlayışı ülkede egemen oldu, Trabzonspor'da hastaya dönüştü.

İşte Sunay Akay'ın Trabzonspor'u

Dik yokuştan aşağı inen ve aynı yokuşu çıkan iki insanın halini getirin gözünüzün önüne… Hangisinin el ve ayak hareketleri horona benzer?

Yokuş aşağı inen elbette…
                      Yüzey şekillerinin folklor üzerindeki etkisi apayrı bir yazının konusudur. Biz, Trabzon sokaklarının Karadeniz'e çıktığını, horonun, yöre insanının yüzünü denize döndüğü bir oyun olduğunu belirtmekle yetinelim.

Trabzon sokakları yokuştur… Bu yüzden, Trabzonspor'un kurulduğu yıllarda kentteki evlerin çoğunun katı yoktu. Teraslar kentiydi Trabzon… Bunun nedeni, Trabzonlu'nun düz bir yer görme ve düz bir alanda yürüme özlemiydi.

Benim hayatımda düz bir alanda gördüğüm en kalabalık Trabzonlu topluluğu on bir kişidir… O da, Trabzonspor'dur!....

Futbolcuları gözümüzün önüne getirelim : Ali Kemal'e yetişmenin olanağı var mıydı?...Yoktu…Peki neden?...Çünkü düz bir yer bulmuş koşacak, tutabilene aşk olsun!... Şenol'un kalesinde devleşmenin nedeni de aynı sevinçtir…Turgay, nasıl da usta bir hareketle rakibin ayağına yatıp topu alırdı…Dikkat ettiniz mi hiç, yüzündeki ifade, bir insanın elinden kaçıp düz zeminde kayan sabunun mutluluğuydu….

Kaptan Cemil'in Liverpool'u deviren penaltı golünde top İngiliz kalesinde havadan mı, yoksa düz bir zeminde yuvarlanmanın tadına vararak yerden mi gitmişti?...Cıvayı bir masanın üstüne koyun, öylece durur.. Ama, parmağınızla yakalamaya çalıştığınızda onu tutamazsınız… İşte size, tekniğiyle baş döndüren Serdar'ın düz yerdeki hali…

Golcü Hüseyin ve Necmi, topla buluşmak için yaydan çıkmış bir ok düzgünlüğünde koşmuyorlar mıydı?..Necati'nin defanta o kadar güçlü olmasının nedeni de yağıyla futbol sahasının düzlüğüne basma coşkusundan başka bir şey değildir!... Kadir'in başarısı da aynı nedenden dolayıdır. Ogün, o kadar düz alanda koşmanın tadına doyamazdı ki, bir bakarsın kendi kalesinin önündeydi, bir bakarsın rakip kalede!... Lemi, düz bir zeminde olduğuna inanmak için her maçta sağlam basardı yere!..

Hami hele ki Hami!...serbest vuruşlardaki başarısının sırrı, yere koyduğu topun kımıldamadan durduğunu görmesi ve bu fiziki kurala tanık olmasının yüreğinde yarattığı heyecandı.

Adını anmasam da , her birini ayağa kalkıp yürekten alkışladığım Trabzonlu futbolcularımızın başarısının nedeni, kentin sokaklarının eğiri, büğrü, deve sırtı gibi olması ve bu yüzden düz zemine duydukları özlemdi…. Bir tek Ünal topu ayağına alınca, düz alanda olmanın hasretini yüreğinde duymadan, başını kaldırıp rakip kaleyi görür görmez şut çekerdi.. Ünal kardeşimiz ne de olsa Konyalıydı!...

Bir yaz akşamı, Trabzon'un yokuş sokaklarında birinden aşağı doğru yürüyün… Ayaklarınız hızlanacak, kollarınız ve omuzlarınız da onlara uyum sağlamak için sallanacaktır. Yani isteseniz de istemesseniz de Trabzon'un doğası size horon oynatacaktır…. Ve, denizin mavi sularında güneşin batarken giydiği bordo elbiseyi göreceksiniz…

Trabzonspor rengini de, başarısını da doğasından almaktadır.
                      Ne zaman ki doğa bozuldu, hormonlu gübrelerle yapılan sağlıksız taramaya benzeyen futbol anlayışı ülkede egemen oldu. Trabzonspor'da iyileşme haberini bekleyen hastaya dönüştürüldü. Hormonlu domateslere benzeyen şampiyonluk gülücükleri sistemin rüzgarın da yana dönen yel değirmeni kulüplerin yüzlerini süsledi…

Trabzonspor ise umudumuzun yenilmez şövalyesi Don Kişot gibi kaldı aralarında!
                      Ben onu çok seviyorum ve yılmasını istemiyorum. Sistemin rüzgarında yana dönen yel değirmenleri onu düşürseler de, her seferinde atı Rosinant'ın üstüne çıkmasını ve yüreğinde taze bir umutla düşlerimizi gerçek yapmak için koşmasını istiyorum.

Yazar Öner Yağçı, 1980 darbesinde Çanakkale Cezaevine konur… yazar, cezaevinde düzenlenen futbol turnuvasına katılmak üzere düşünce suçlularından takım oluşturur. Lakin, ne futbol ayakkabıları ne formaları vardır… Öner Yağçı da İstanbul kulüplerinden yardım isteyen cezaevindeki öteki takımlardan esinlenerek, gönlünde yatan Trabzonspor Kulübüne mektup yazar… İstanbul takımlarından hiç birinden yanıt gelmezken, Çanakkale cezaevine bordo mavi formalar ulaşır…. Bu onurlu ve bir o kadar da saygın davranış öylesine moral verir ki düşünce suçlularına, bordo mavi renklerin hak ettiği yere ulaşması için canlarını dişlerine katarak çıkarlar sahaya ve tüm maçlarını kazanarak şampiyon olurlar.

Trabzonspor 6 lig şampiyonluğu olduğu yanlıştır…

İşin aslı 7 şampiyonluktur.!

Evet sayılmayan bir şampiyonluğu daha vardır Trabzonspor'un.
                      Ey benim Nihat Genç'in azminden, İbrahim Can'ın coşkusundan, kazım Koyuncu'nun inceliğinden , Volkan Konak'ın onurundan beslenen Trabzonspor'um; 40 ambar dolusu şampiyonlukları, kupaları geride bıraktın…
                      41. yaşlın kutlu olsun.

Kaynak:
                      Herkesin yalan olduğunu bildiği bir yalan hala yalan mıdır?

Yorum

• Arkadaşlar haberlerinizin altına kaynağınızı iliştirirseniz kimse size kaynak sorup haberin güvenirliğini test etmek zorunda kalmayacak.Bu hususa dikkat edelim Lütfen!

Yorum

• Karadenizpor ile maç var
                          Trabzonspor, Beşiktaş maçının hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürürken teknik direktör Ersun Yanal, milli takım maçı için verilen arayı boş geçmemek için hazırlık maçı programı yaptı. Yanal, Trabzonspor’un pilot takımı olan Karadenizspor ile Avni Aker Stadyumu’nda bir hazırlık maçı yapmayı uygun gördü. Bu akşam 20.00 başlayacak olan Trabzonspor ile Karadenizspor arasındaki maç basına kapalı olarak gerçekleşecek.

Kaynak: Günebakış

Yorum

• Deplasmanlarda da yanlız değiliz

Takımımız İstanbul ve Ankara dışında oynayacağı tüm deplasman maçlarında da taraftarlarımız tarafından yanlız bırakılmayacak.

Yönetim kurulumuzun söz konusu deplasmanlar için hazırladığı paket programa şu ana kadar 64 kişi kayıt yaptırırken, 16 kişilik daha boş kontenjanın bulunduğu açıklandı. Buna göre yönetim kurulu üyelerimizle söz konusu taraftarlarımız belirlenen ücret karşılığında A Takım ve PAF Takımımızın seyahat edeceği özel uçakla deplasmanlara giderek takımımızı destekleme fırsatı bulacaklar. Grubun uçak, konaklama, maç bileti ve transferleri de aynı bedel içerisinde yer alacak. Paket programdan basın mensuplarımız da yüzde 50 indirimli olarak yararlanabilecekler. Böylelikle 2008-2009 sezonunda oynayacağımız tüm müsabakalarda taraftar desteği de arkamızda olacak.

En son antagonist tarafından düzenlendi; 04.09.2008, 08:38. Sebep: Bu başlıkta yorum yapmıyoruz.

Yorum

• Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Süper Lig'de geride kalan 2 haftayı değerlendirdi. İspanyol hoca, "Süper Lig'de oynayan
                              hangi futbolcuyu kadronuzda görmek isterdiniz?" sorusuna şu cevabı verdi: YATTARA!

Kurt hoca, Trabzonspor'un Gineli top cambazı için "Çok hızlı, müthiş zeki, adeta Ronaldinho gibi topa hükmedebiliyor. Onu izlerken keyif aldım. Trabzonspor, Yattara gibi bir yıldıza sahip olduğu için şanslı" dedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Süper Lig'de geride kalan 2 haftayı değerlendirdi. İspanyol hoca, "Süper Lig'de oynayan
                              hangi futbolcuyu kadronuzda görmek isterdiniz?" sorusuna şu cevabı verdi: YATTARA! Dünyada Yattara stilinde çok az oyuncunun olduğunun altını çizen Aragones, "Top ayağına yakışıyor. Topla bir atlet kadar hızlı ilerliyor. Çok teknik, çok zeki, tam bir top cambazı. Onu Ankaragücü maçında izlerken Ronaldinho'ya benzettim.

Yattara hem çok gol atar hem de çok gol attırır. Trabzonspor ile oynayacağımız maçlarda Yattara'ya karşı önlem almamız şart" yorumunu yaptı. Aragones, Beşiktaş'ın şampiyonlukta kendilerini çok zorlayacağını da vurgulayarak, "Etkili hücumcuları var. Özellikle Delgado müthiş" dedi. İspanyol çalıştırıcı, G.Saray için ise "Kadroları çok güçlü. En büyük rakibimiz" ifadesini kullandı. Aragones, Trabzonspor'un da şampiyonluk yarışının içinde olacağını vurguladı.

Kaynak: Fotomac
                              *Kurşunlarla yıkılmazdım, Yıktı beni bu aşk*
                              ///Zinédine Yazid Zidane\\\

Yorum

• Fortis Türkiye Kupası 1. kademe müsabakalarında alınan sonuçlar ve galip gelerek tur atlayan takımlar şöyle;
                                İstanbulspor - Gaziosmanpaşa: 2 - 1
                                Beylerbeyi - Beykoz 1908: 1 - 2
                                Çankırı Belediyespor - Samsunspor: 4 - 6
                                Giresunspor - Ofspor: 3 - 2
                                Akhisar Belediye GS- Manisaspor:1 - 2
                                Alanyaspor - Denizli Belediyespor: 2 - 1
                                Etimesgut Şekerspor - Tokatspor: 2 - 4
                                Mardinspor - Belediye Vanspor: 1 - 2
                                Kasımpaşa - Güngören BLD: 5-6 (Penaltılarla)
                                Kardemir Karabükspor - Boluspor: 3-1
                                Çaykur Rizespor - Orduspor: 1-0
                                Kayseri Eyciyesspor - BUGSAŞ Spor: 1-0
                                Gaziantep BB- Adanaspor: 2-1
                                Adana Demirspor - İskenderun Demirçelik: 3-4 (Penaltılarla)
                                Diyarbakırspor - Elazığspor: 2-1
                                Malatya Belediyespor - Malatyaspor: 4-5 (Uzatma sonucu)
                                BİZE HERYER TRABZON!!!
                                Bordo Mavİ

Türk futbolunda en az yuvarlak olan toptur. . .

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X