Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!
Daraltma
X
-
rizespor golü attı 1-0 dakika 75.
hadi rize hallet şu işi.''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !
Yorum
-
KARTAL'IN RİZE KABUSU: 1-0
Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş Rize Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Fortis Türkiye Kupası'nda (A) Grubu'nda Beşiktaş'ı İnönü Stadı'nda 1-0 yenerek büyük sükse yapan Ç.Rizespor, çeyrek final ilk maçında da Beşiktaş'ı aynı skorla, 1-0 mağlup ederek rövanş öncesi avantaj yakaladı. Ç.Rizespor'a galibiyeti getiren gol 75. dakikada Anderson'dan geldi. Öte yandan Ç.Rizespor'da 90. dakikada Sedat kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.MAÇA İLGİ YOK!
Yaklaşık 900 Beşiktaş taraftarı, kendileri için ayrılan bölümü maç başlamadan 1.5 saat önce doldurdu ve takımlarını desteklemeye başladı. Atatürk Stadı'na ilk olarak ev sahibi ekip Çaykur Rizespor geldi. Yeşil-mavililerin ardından da konuk takım Beşiktaş stada giriş yaptı. Her iki takım da maçtan 45 dakika önce sahaya çıkarak bir süre ısındı. Beşiktaşlı taraftarlar, sahada ısınma hareketleri yapan siyah-beyazlı futbolcuları tribünlere davet ederek futbolculara tezahüratta bulundu.
GÖKHAN ZAN 'MERHABA' DEDİ
Beşiktaş'ta Delgado ve Tello Rize'ye getirilmezken kaleci Rüştü Reçber ile defans oyuncusu İbrahim Toraman yedek soyundu. Siyah-beyazlılarda Gökhan Zan, uzun bir aradan sonra ilk 11'de yer aldı. Çaykur Rizespor'da babası vefat eden Brezilyalı futbolcu Leandro ülkesine gitmesi nedeniyle kadroda bulunamadı. Yeşil-mavililerde orta saha oyuncusu Sedat Yeşilkaya, ilk kez ilk 11'de yer aldı. Çaykur Rizespor'da Saffet Susiç'in yerine göreve getirilen Erdoğan Arıca, ilk kez takımının başında sahaya çıktı. Çaykur Rizespor futbol takımı, Trabzonspor maçının ikinci yarısında mide kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan kulüp başkanı Abdulkadir Çakır için ''Geçmiş olsun Başkanım'' yazılı pankartla sahaya çıktı.
BEŞİKTAŞ BASKILI BAŞLADI
Ç.Rizespor karşısına hücum ağrılıklı bir kadro süren Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, taktik dizilişi itibariyle bu karşılaşmayı ciddiye aldığını ve turu deplasmanda bitirmek istediğinin sinyallerini verdi. Yüksek bir tempoyla başlayan karşılaşmada, Beşiktaş maçın hemen başında bir gol bularak ilerleyen dakikalarda rahat bir futbol sergilemek için oyunu rakip yarı alana yıktı. Delgado'nun yokluğunda orta saha şefliği görevini üstlenen Ricardinho'nun ilk 15 dakikalık bölümde istekli oluşu ve etkili bir futbol sergilemesi Beşiltaş'ın organize ataklar geliştirmesini sağladı. Ve karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 16. dakikada Beşiktaş'tan geldi. Serdar Özkan'ın sol kanattan altı pasa ortasında Nobre vurdu kaleci Gonzales'den döndü. Dönen topa Baki vurdu bu kez çizgiden Emrah çıkardı. Ceza sahasında büyük bir karambolun yaşandığı bu pozisyondan gol çıkmadı. Her geçen dakika oyunun kontrolü eline geçiren Beşiktaş, Ç.Rizespor savunmasının arasında attığı derin toplarla Nobre ve Holosko ile net gol pozisyonlarından yararlanamadı.
NOBRE ATTI AMA...
İlk 30 dakikalık bölümde Rize Atatürk Stadı'nda gol sesi çıkmamasına rağmen akıllarda kalan Beşiktaş'ın inanılmaz bir hırs ve kazanma isteğiyle mücadele etmesi oldu. Saffet Susiç'in görevden alınmasının ardından Erdoğan Arıca ile anlaşan Ç.Rizespor'da ise bu değişim etkisini göstermedi. Futbolcuların maça konsantrasyonlarının çok daha değişik bir boyutta olması beklenirken, genç oyuncu Anıl dışında takımı hareketlendiren bir başka oyuncu göze çarpmadı. Kalabalık Ç.Rizespor orta sahasını aşmakta zorlanan Beşiktaş, oyunu kanatlara yayarak kenar organizasyonlarından golü bulmaya çalıştı. Dakikalar 40'ı gösterdiğinde ise Rize Atatürk Stadı buz kesti! Serdar Özkan'ın sağ kanatta ortasına iyi bir vuruş yapan Nobre, meşin yuvarlağın ağlara gittiği gerekçesiyle büyük bir sevinç yaşadı ancak yan hakem bayrağı kaldırdı! Ofsaty! Bu pozisyondna sonra Beşiktaşlı futbolcuların orta hakem Bünyamin Gezer'e büyük bir tepkisi oldu ancak karar değişmedi. İlk yarının son dakikalarında baskısını iyice arttıran Beşiktaş, önce Holosko ardından da Baki ile rakip kaleyi yokladı ama gol çıkmadı.
RİCO'YA ÖZEL ÖNLEM!
İlk yarıda oldukça etkisiz bir futbol sergileyen ve Beşiktaş karşısında mahkum bir futbol sergileyen Ç.Rizespor'da, çiçeği burnunda teknik adam Erdoğan Arıca ikinci yarının hemen başında oyuna müdehale etti. İlk yarıda tecrübeli Beşiktaş savunması arasında kaybolan genç Anıl'ın yerine Anderson'u sahaya süren Arıca, bu değişiklikle hücum hattına canlılık getirmeyi planladı. Beşiktaş'ta ise Ertuğrul Sağlam, ilk yarıdaki 11 ile ikinci yarıda da mücadele etmeyi tercih etti. İkinci yarıda daha kontrollü bir futbol sergileyen ve Beşiktaş'ın bu maçtaki can damarı olan Ricardinho'ya bire bir marke ile önlem alan Ç.Rizespor, uzun toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. Ç.Rizespor'un ikinci yarıdaki bu anlayışı ilk meyvesini 51. dakika verdi. Sedat'ın uzun pasında ceza sahasında topla buluşan Anderson sert bir vuruş yaptı, kaleci Hakan Arıkan parmaklarının ucuyla topa müdehale ederek net bir gol pozisyonunu önledi.
BOBO'NUN KLASINA YAKIŞMADI!
İlk yarıya oranla ikinci yarıya daha tutuk başlayan Beşiktaş'ta ise Ricardinho'nun marke edilmesi organize atakların oluşmasını engelledi. Bobo'nun eski görüntüsünden çok uzakta olması, Nobre'nin teknik kapasitesinin sınırlı oluşu Beşiktaş'ı uzaktan atılan şutlarla gol bulmaya itti. 57. ve 59. dakikalarda Holosko ve Ali'nin uzaktan attığı şutlarla skoru yakalayaman Beşiktaş, ikinci yarıdaki en tehlikeli atağını 61. dakika geliştirdi. İbrahim Üzülmez'in sol kanattan ortasında ceza sahasında topla buluşan Bobo, meşin yuvarlağı fileler yerine auta yollayınca Beşiktaş yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı.
ANDERSON SAHNEDE
Karşılaşmanın son 15 dakikalık bölümünde galibiyet golü için tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Beşiktaş, savunmada büyük açıklar vermeye başladı. Kontrataaklarla golü bulmaya çalışan Rizespor ise bu amacına 75. dakikada ikinci yarıda oyuna giren Anderson ile ulaştı. Sedat'ın uzun pasına İbrahim Kaş'ın büyük hatası sonucu topu önünde bulan Anderson, Hakan Arıkan'ın solundan topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda Beşiktaş'ın beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma Ç.Rizespor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
Yorum
-
Şener dengeleri değişterecek!
Trabzonspor'da gelecek hafta yapılacak olağan genel kurul toplantısında başkanlığa aday olan Sadri Şener, başkan olması halinde bozulan dengeleri yerine getirmek için mücadele edeceklerini söyledi.
İstanbul 1967 Trabzonsporlular Derneği'nde üyelerin sorularını yanıtlayan Şener, 15 yıl aradan sonra tekrar yönetici olarak böyle bir işe soyunduğunu belirterek, ''Kulübün durumu çok iç açıcı değil. Rakamı net olarak bilmiyorum ama 40-50 milyon YTL borç yükü devralacağız. Çok sevindirici bir tablo yok. Kulüple ilgili sağlıklı bilgi alamıyoruz. Borç yükünü uzun vadede halledeceğiz'' diye konuştu.
Şener, başkan olursa Trabzonspor'u eski başarılı günlerine götüreceklerini ifade ederek, ''Can acıtıcı tedbirler alacağız. Trabzonspor'da çok iyi bir isimle anılıyorum. Böyle bir durumda başkan adayı olarak risk alıyorum. Trabzonspor'u başarılı günlerine döndürmek istiyoruz. Yapamazsam (Yapamıyoruz) derim ama yapacağız'' şeklinde konuştu.
Projeleri hakkında da bilgi veren Şener, yerel seçimler sürecinde Akyazı Projesi'ni değerlendirmek istediklerini belirterek, ''TOKİ Başkanı Trabzonlu. Kendisi arkadaşımız. Stadın yapımı konusunda bir Galatasaray modelini kendisinden isteyeceğiz'' dedi.
Şener, yönetim kurulu listesini henüz belirlemediğini kaydederek, 6 Şubat Çarşamba gününe kadar bunu netliğe kavuşturacaklarını söyledi.
Transfer konusundaki soruları da yanıtlayan Şener, ''Karadeniz'e ve Trabzon yaşamına uygun futbolcu almaya önem vereceğiz. Bu şekilde transfer yapmamız halinde Trabzonspor daha kolay şampiyon olur'' derken, başkan olması halinde şu an takımın başında bulunan teknik direktör Ersun Yanal ile sezon sonuna kadar devam edeceklerini, sezon sonunda da kendisiyle bir değerlendirme yapacaklarını sözlerine ekledi.
-----------------------------------------------------------------------------------
Trabzonsporlu futbolcular ter döktü!
Fortis Türkiye Kupası maçları dolayısıyla lige verilen aradan yararlanarak, Antalya'nın Belek beldesinde kamp yapan Trabzonspor çalışmalarını sürdürüyor.
Bordo-mavili ekibin bu sabahki antrenmanı basına kapalı gerçekleştirildi. Futbolcular sabah çalışmasında Teknik Direktör Ersun Yanal gözetiminde konakladıkları Spice Otel'in fitness salonunda ter döktü.
Trabzonspor'un başarılı defans oyuncusu Tolga'nın kasığındaki sakatlığı nedeniyle masör ve fizyoterapist eşliğinde takımdan ayrı çalıştığı, diğer oyuncular kuvvete dayalı çalışmalar yaptıkları öğrenildi.Yoksula gülmedim, zenginliğe özenmedim, faşistleri sevmedim, ezilenleri dövmedim, ben Devrimci doğdum, Devrimci öleceğim..!
Yorum
-
Trabzon Agogo'nun peşine
Trabzonspor, Denis German ve Torino'lu Roberto Stellone ile temas halinde. Bordo-mavililer, Gana Milli Takımı'nın 29 yaşındaki golcüsü Manuel Junior Agogo'nun da peşine düştü.
Biri bitecek
Denis ve Stollene için tekliflerine cevap bekleyen bordo mavililer, Ganalı golcü Manuel Agogo'yu da gündeme aldı.
Transferin bitimine az bir zaman kala Trabzonspor arayışını hızlandırdı. Prensipte anlaşılan Denis'in kulübü İndependiente'den haber bekleyen bordo-mavililer bir yandan da alternatif isimler üzerine çalışıyor. İtalya'nın Torino takımının forveti Roberto Stollene ile önceki gün görüşen bordo-mavililer, bonservisi
3 milyon euro olan golcü futbolcu için İtalyan'dan yanıt bekliyor.
YENİ GÖZDE AGOGO
Trabzonspor yönetiminin bunlara alternatif olarak Gana Milli Takımı'nın golcüsü Manuel Junior Agogo için de görüşmelere başladığı öğrenildi. Afrika Kupası'nda 3 maçta da görev alan Agogo, Nabibya önünde takımını galip getiren golü kaydetti. Notthingham Forest'te oynayan 29 yaşındaki golcü, geçen sezon 22 maçta 10 gol attı. Sözleşmesi haziranda bitecek Agogo için görüşmeler sürüyor..........::::ıl cApiTaNo::::.......
Yorum
-

Haberler

Geçmiş olsun
Kulübümüz eski yöneticilerinden Faruk Kanca’nın inşaattan düşerek yaralandığı haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.
eski yönetimiz faruk kanca inşaattan düşmüş ve yaralanmış.
( bu faruk kanca ve bunun gibi tipleri trabzonspora yönetici yaptıkya helal olsun bizlere)taraf
Yorum
-
NE MANKENİM! NE DE ŞOVMEN!
. Hocam memnunsa, gerisi hikaye” dedi
Ayman, “Ziya hocanın adamı olsam, Ersun hoca beni keserdi. Şov isteyenler, başkalarına baksınlar. Benim işim futbol” dedi
R.MADRİD NİYE VAZGEÇTİ?
Ayman Abdülaziz..Trabzonspor’a geldiği günden beri hep futbol tarzı eleştirilen Mısırlı oyuncu, Karadeniz’e konuşarak, “İnsanlar ne söylüyor bilmiyorum ama futbolcunun sahada şov yapmasını isteyenler, beni bırakıp başkalarına baksın” dedi. Futbolda sadece şov ve teknik yönüyle başarının gelmesi durumunda R.Madrid’in hep ‘1 numara’ olması gerektiğini belirten Ayman, “Ancak son yıllarda şov tarzı onlara pahalıya malolunca, takımda değişime gittiler. Futbol sadece şov değildir, ben de ne şovmenin ne de manken zaten” dedi.
UMRUMDA DEĞİL
Ayman, sahada takımı adına elinden geleni yaptığını ifade ederek, “Benim tarzım güce dayalı. Farkında olanlar, artık özellikle orta alanda bu tarz oyunculardan kurulu sistemlerin son dönemde başarılı takımların vazgeçilmezi olduğunu görür. Aslında bunları kafama takmıyorum, ne konuşulduğunu bilmiyorum. Gazete ve tv izlemiyorum. Bazen düşünüyorum, yerli oyuncular bu kadar gereksiz tartışmalar nedeniyle boşuna geriliyor. Takımın hocası, herhalde bu işi konuşanlardan daha iyi biliyor. O memnunsa, sorun yok” dedi.
O’nun adamı olsaydım!
Ayman, kendisi gibi Ziya hocanın da hep karşısına “Ayman onun adamı” sözleri çıkartıldığını hatırlatarak, “Eğer Ziya hocanın adamı olsaydım, Ersun hoca beni keserdi. O da oynattığına göre, demek ki sorun yok. Benim içinde zaten başımdaki insanların benle ilgili düşünceleri önemli. Onlar memnun olduğuna göre sorun yok. Özellikle taraftarlarımız bizlere saldırmak yerine destek olsunlar. Yerli oyuncular bunlardan daha çok etkileniyor, bu da bizim için önemli dezavantaj. Bazen kötü sonuçta alkış bile en büyük tepkidir” diye konuştu.
Son durakta değilim
Ayman, Trabzonspor’un kendisi için son durak olmayacağını hedefinin buradan ilk olarak Avrupa’ya gitmek olduğunu ifade ederek, “Belki Türkiye’de başka takıma gidebilirim. Yarın ne olacağını kimse bilemez, bugün buradayım Trabzonspor’da karşılıklı memnuniyet olduğu sürece de gitmem. Ben mütevazi yaşantım olduğu için Trabzon’da olmaktan mutluyum. Eşim ve çocuğum yanımda olduğunda daha mutlu oluyorum. Sayed’in gelişi, sahada ve saha dışı için benim adıma güzel” diye konuştu.Önce TRABZONSPOR
Yorum
-
Dağlıca sanığı 8 ere tahliye
3 Şubat 2008Oya ARMUTÇU-Arda AKIN / VAN
Dağlıca’da PKK’lılarca kaçırılıp daha sonra serbest bırakılan 8 er, dün tahliye edildi. Hákim Yarbay Savrul, tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınıp tutukluluktan beklenen amaç da yerine getirildiği için sanıkların tahliyesine karar verildiğini açıkladı.
Yorum
-
Gözü yollarda
Yönetime, 'Ne yaparsanız yapın ama iyi bir golcü alın' mesajını veren Trabzonspor'un hocası Yanal, yeni yıldızının Antalya kampına katılmasını bekliyor.
3.2.2008
9 Şubat’a kadar...
Forvet transferine odaklanan Trabzonspor’un gündemine her geçen gün yeni bir isim gelirken, teknik direktör Ersun Yanal artık bu işin mutlu sonla noktalanmasını bekliyor. Nottingham Forest’in golcüsü Agogo ve Manchaster City’nin deneyimli yıldızı Mpenza’nın durumlarını menacerleri aracılığıyla araştıran Bordo-Mavililer’in hocası, yönetimden istediği futbolcunun 9 Şubat’ta noktalanacak olan Antalya kampına katılmasını temenni ediyor.
Yine kongre kabusu
Karadeniz temsilcisinin antrenörünün Bordo-Mavili idarecilerle yaptığı tüm görüşmelerde, “Takımdaki diğer mevkiler için zor da olsa gerekli alternatifleri üretebiliriz ama ileri uçtaki sorunun mutlaka giderilmesi gerekiyor” mesajını ilettiği öğrenildi. Camianın yeniden kongre havasına giriyor olması ve bu nedenle yönetimin transfer konusunu biraz ağırdan almasının ise Trabzonspor’un teknik patronu Ersun Yanal’ı bir hayli düşündürdüğü kaydedildi.Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.
Yorum
-

Trabzon Agogo'nun peşine
Trabzonspor, Denis German ve Torino'lu Roberto Stellone ile temas halinde. Bordo-mavililer, Gana Milli Takımı'nın 29 yaşındaki golcüsü Manuel Junior Agogo'nun da peşine düştü.
Biri bitecek
Denis ve Stollene için tekliflerine cevap bekleyen bordo mavililer, Ganalı golcü Manuel Agogo'yu da gündeme aldı.
Transferin bitimine az bir zaman kala Trabzonspor arayışını hızlandırdı. Prensipte anlaşılan Denis'in kulübü İndependiente'den haber bekleyen bordo-mavililer bir yandan da alternatif isimler üzerine çalışıyor. İtalya'nın Torino takımının forveti Roberto Stollene ile önceki gün görüşen bordo-mavililer, bonservisi 3 milyon euro olan golcü futbolcu için İtalyan'dan yanıt bekliyor.
YENİ GÖZDE AGOGO
Trabzonspor yönetiminin bunlara alternatif olarak Gana Milli Takımı'nın golcüsü Manuel Junior Agogo için de görüşmelere başladığı öğrenildi. Afrika Kupası'nda 3 maçta da görev alan Agogo, Nabibya önünde takımını galip getiren golü kaydetti. Notthingham Forest'te oynayan 29 yaşındaki golcü, geçen sezon 22 maçta 10 gol attı. Sözleşmesi haziranda bitecek Agogo için görüşmeler sürüyorTrabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.
Yorum
-
"Bozulan dengeleri yerine getireceğim"
Trabzonspor'da gelecek hafta yapılacak olağan genel kurul toplantısında başkanlığa aday olan Sadri Şener, başkan olması halinde bozulan dengeleri yerine getirmek için mücadele edeceklerini söyledi. İstanbul 1967 Trabzonsporlular Derneği'nde üyelerin sorularını yanıtlayan Şener, 15 yıl aradan sonra tekrar yönetici olarak böyle bir işe soyunduğunu belirterek, "Kulübün durumu çok iç açıcı değil. Rakamı net olarak bilmiyorum ama 40-50 milyon YTL borç yükü devralacağız. Çok sevindirici bir tablo yok. Kulüple ilgili sağlıklı bilgi alamıyoruz. Borç yükünü uzun vadede halledeceğiz" diye konuştu.
Şener, başkan olursa Trabzonspor'u eski başarılı günlerine götüreceklerini ifade ederek, "Can acıtıcı tedbirler alacağız. Trabzonspor'da çok iyi bir isimle anılıyorum. Böyle bir durumda başkan adayı olarak risk alıyorum. Trabzonspor'u başarılı günlerine döndürmek istiyoruz. Yapamazsam (Yapamıyoruz) derim ama yapacağız" şeklinde konuştu.
Projeleri hakkında da bilgi veren Şener, yerel seçimler sürecinde Akyazı Projesi'ni değerlendirmek istediklerini belirterek, "TOKİ Başkanı Trabzonlu. Kendisi arkadaşımız. Stadın yapımı konusunda bir Galatasaray modelini kendisinden isteyeceğiz" dedi.
Şener, yönetim kurulu listesini henüz belirlemediğini kaydederek, 6 Şubat Çarşamba gününe kadar bunu netliğe kavuşturacaklarını söyledi. Transfer konusundaki soruları da yanıtlayan Şener, "Karadeniz'e ve Trabzon yaşamına uygun futbolcu almaya önem vereceğiz. Bu şekilde transfer yapmamız halinde Trabzonspor daha kolay şampiyon olur" derken, başkan olması halinde şu an takımın başında bulunan teknik direktör Ersun Yanal ile sezon sonuna kadar devam edeceklerini, sezon sonunda da kendisiyle bir değerlendirme yapacaklarını sözlerine ekledi.Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.
Yorum
-
Ersun Yanal, Gürcistan milli takımının dinamosu Levan’ı “Çok yaşlı” diyerek istemedi.
Arçil Önerdi İlgi Görmedi
Trabzonspor’da transfer arayışları tüm süratiyle devam ederken Bordo-Mavili takımın eski futbolcusu Arçil’in önerdiği Levan Tskitishvili’yi Ersun Yanal kabul etmedi. 31 yaşındaki futbolcunun yaşlı olduğunu ileri süren Yanal, genç oyuncular peşinde olduklarını söyledi. Başarıya aç alkışa muhtaç isimlerin peşinde olduklarını belirten Yanal, “Kafamdaki savaşçı takıma bu tür oyuncular uymaz” şeklinde yorum yaptı.
İmzalar Salı İddiası
Bordo-Mavili yönetim Avrupa’da takibe aldığı bir çok futbolcuyu markaja aldı. Ersun Yanal’ın verdiği son transfer listesinde çok sayıda ismi takibe alan Trabzonspor bu konuda başkan Nuri Albayrak’ın basın danışmanı Fuat Guguloğlu’nu görevlendirdi. Guguloğlu 2 futbolcuyla anlaştıklarını kulüpleriyle son ayrıntıları konuştuklarını söyledi. Guguloğlu’na göre Trabzonspor biri santrfor olmak üzere diğeri defans iki oyuncuyla Salı günü sözleşme imzalayacaGitme demek cok da Zor olmamali
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum