Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Yanal'sız idman

Trabzonspor, sahasında oynayacağı Denizlispor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Futbolcular, özel işleri nedeniyle Trabzon'a dönmeyen Teknik direktör Ersun Yanal'sız çalıştı.
    Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Gökdeniz mesaiye başladı

Trabzonspor'dan Rus ekibi Rubin Kazan'a transfer olan Gökdeniz yeni takımıyla ilk gollerini Fatihli Zenit'e attı. Maçı Rubin Kazan 3-1 kazanırken, iki gol atıp bir de asist yapan Gökdeniz mücadelenin yıldızı oldu.
      Son şampiyon Zenit'e konuk olan Rubin Kazan, Arshavin ile 1-0 yenik duruma düştü. Ancak güçlü rakibi karşısında oyunu bırakmayan Bordo beyazlılar, 75. dakikada Gökdeniz'in hazırladığı pozisyonu golle noktalayan Semak ile dengeyi yakaladı. Milli futbolcumuz Gökdeniz, 77 ve 83. dakikalarda attığı 2 golle maçın sonucunu 3-1 olarak belirledi. Rubin Kazan bu sonuçla puanını 9'a yükseltti.

(Ligtv.com.tr)
      Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Trabzonlular eziyet çekiyor
        31 Mart 2008 Pazartesi 11:23
        Trabzonspor’da yönetim yeni planlar yaparken, kalan haftalar futbolculara adeta eziyet olmaya başladı.
        En kötü sezonlarından birini geçiren Trabzonspor’da yönetim yeni yılın planlarını yaparken, kalan haftalar futbolculara adeta eziyet olmaya başladı. Takımı baştan aşağı yenilemeyi planlayan bordo-mavili yönetimin transfer çalışmaları, takımdaki oyuncuların da bütün hedeflerin birer birer tükenmesiyle gerekli konsantrasyonu sağlayamaması Trabzonspor’u boşluğa düşürdü.

KURTARICI OLDU
        Her maç öncesi, “Kalan haftalarda prestij için oynayacağız” demeçleri veren Teknik Direktör Ersun Yanal ve futbolcuların bu söylemleri, alınan kötü sonuçlarla askıda kaldı. Trabzonspor’un adeta ligin alt sıralarındaki takımların kurtarıcısı haline gelmesi, bordo-mavilileri prestij kaybına uğrattı. Denizli maçı hazırlıklarına başlayan Trabzon, Ersun Yanal’sız bir çalışma gerçekleştirdi.

HAFİF ÇALIŞMA
        Trabzonspor’un dünkü çalışmasında aslar düz koşuyla yetindi. Mısır Büyükelçiliği’nin Ankara’da düzenlediği geceye katılan Ayman ve Moavwad idmanda yer almadı.
        hiç kimse TRABZONSPOR'dan daha büyük olamaz. Bir futbolcu için kulüp yönetimine kin kusan bence taraftar olamaz.

Yorum

• Trabzon'u hemşerileri yaktı

Trabzon bu sezon ne çektiyse rakip takımlardaki hemşerilerinden çekti.

Trabzonspor, bu sezon rakip takımdaki Trabzonlu oyunculardan yedikleri gollerle önemli puan kayıpları yaşadı.

Bordo-mavililer, rakip takımlarda oynayan Trabzonlu oyunculardan 4 maçta kalesinde gol gördü.

Söz konusu maçların 3'ünden Trabzonlu oyunculardan yedikleri goller nedeniyle mağlup ayrılan Trabzonspor, 9 puan kaybı yaşadı.

Karadeniz ekibi, ilk olarak ligin 13. haftasında sahasında Galatasaray ile yaptığı maçın 86. dakikasında 61 numaralı formayı giyen Serkan Çalık'ın attığı golle 1-0'lık yenilgi ile maçtan ayrıldı.

Ligin 19. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile 1-1 devam eden karşılaşmanın 87. dakikasında bu kez İbrahim Şahin'in kaydettiği gol ile bordo-mavililer, maçı 2-1 kaybetti.

Trabzonspor, ligin 25. haftasında Kasımpaşa maçında bir başka 61 numaralı oyuncu Erhan Küçük'ün ayağından bir gol yemesine karşın bu maçtan 2-1 galip ayrıldı.

Trabzonspor, son olarak Trabzonspor'un eski oyuncusu Mehmet Yılmaz'ın 20. dakikadaki golüyle Ankaraspor'a 1-0 yenildi.

internethaber

Yorum

• Kader anı

Gündemdeki Mehdi ve Chermiti'ye Avrupa´nın devlerinin de talip olması sıkıntı yarattı. Trabzonspor ya hesapladığından fazla bir ücret ödeyecek ya da rotayı değiştirecek.
            31.3.2008(fanatik)

4 oyuncu planlanıyor
            Yeni sezonun transferlerini bir an önce bitirmekte kararlı olan Trabzonspor’da yönetim ciddi kararların eşiğine geldi. Yurt dışına açılan ve 4 yabancı futbolcuyu kadrosuna katmak isteyen Bordo-Mavililer’in kurmayları, Tunuslu iki oyuncuda izleyeceği stratejiye göre bundan sonrasının planlarını yapacak. Hem Başkan Sadri Şener’in hem de teknik direktör Ersun Yanal’ın izleyip beğendiği Chermiti ve Mehdi’de en can sıkıcı pürüz, bu isimlere gelen diğer teklifler.
            Tepkileri değişiyor
            Kısa bir süre önce her iki futbolcudan da aldığı ‘Görüşelim’ mesajıyla umutlanan Trabzonspor Yönetimi, Chermiti ve Mehdi cephesinde neredeyse her geçen gün yaşanan yeni gelişmeleri merakla takip eder oldu. Fransız, Alman ve kuzey ülkelerinin önemli temsilcilerinin de kendilerini yakın takibe aldığını öğrenmesi hem Tunuslular’ı hem de bonservislerini elinde tutan Etoile du Sahel’in yöneticilerini konuyu yeniden gözden geçirmeye itti.
            Sıcak para gelmişti
            Temaslarını yoğunlaştırarak sürdüren Trabzonspor Yönetimi’ni bu aşamada bekleyen iki seçenek bulunuyor. Ya diğer devlerin arasından sıyrılıp işi sezon sonuna kadar sarkıtmanın da önüne geçebilmek için kesenin ağzını açacak ve ön protokol yapacak ya da fazla vakit kaybetmeden rotayı değiştirecek. Gökdeniz’den gelen sıcak parayı transferde kullanma sözü veren Bordo-Mavililer’de son sözü başkan söyleyecek.
            YASAMAK BIR AGAC GIBI TEK VE HUR VE BIR ORMAN GIBI KARDESCESINE===>TSira YasemiN<===

Yorum

• Trabzon'da gözler Yattara'da
              31 Mart 2008 Pazartesi 14:31
              Trabzonspor'da gelecek sezon sonu sözleşmesi sona erecek Yattara ne yapacak. Gelişmeler olumlu..
              Trabzonspor'da gelecek sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Yattara'nın, önümüzdeki günlerde yönetimin teklif ettiği üç yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor.

YATTARA 1 MİLYON 600 BİN YTL İSTİYOR

DHA'nın haberine göre Trabzonspor, elinde kalan tek yıldız futbolcusu İbrahima Yattara'nın yuvadan uçmaması için yoğun çaba harcıyor. Bordo - mavili kulüple olan sözleşmesi önümüzdeki sezon sonu sona erecek olan Gineli oyuncuya Başkan Sadri Şener, sözleşmesini üç yıl daha uzatması için teklif yaptı. Bu teklife ilk etapta olumlu yanıt veren Gineli futbolcu, menajeri Adnan Demir'le konuşarak fiyatının yıllık 1 milyon 600 bin YTL'ye çekilmesini istiyor. Trabzonspor'dan yıllık 1 milyon Ytl alan ve yedek kulübesinde oturan bir çok futbolcudan az miktarda para alan Yattara'nın bu durumdan oldukça şikayetçi olduğu belirtildi.

İSMİ BİR ÇOK KULÜPLE ANILIYOR

Trabzonspor'da gösterdiği performansla önce ismi Fenerbahçe ile anılan ardından Galatasaray ve Beşiktaş'a imza attığı iddiaları ile gündeme gelen Yattara'nın istediği fiyatı alamaması durumunda yönetimin üç yıllık imza teklifini geri çevirmesi bekleniyor. Trabzonspor basın sözcüsü Levent Erkuloğlu, Yattara'yı elde tutmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, "Yattara, Trabzon'da mutlu olduğunu belirtmesine rağmen, kendisiyle ilgili bir çok haber çarptırılıyor. Şu anda gelecek sezona kadar sözleşmesi var. Bu hafta içi kendisiyle ve menajeri ile bir görüşme yaparak sözleşmesini uzatmak için teklif yapacağız. Bu konuda her hangi bir sorun yaşayacağımızı sanmıyoruz. Yattara, zate gelecek sezon sonuna kadar bu takımın futbolcusu. Sözleşmesini uzatmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Bu arada, Yattara'nın Türk vatandaşlığı için başvurusuna İçişleri Bakanlığı'nın bu hafta yanıt vermesi bekleniyor.
              hiç kimse TRABZONSPOR'dan daha büyük olamaz. Bir futbolcu için kulüp yönetimine kin kusan bence taraftar olamaz.

Yorum

• Türkiye Rusya maçı Trabzon'da
                31 Mart 2008
                Futbol Federasyonu (TFF) Türkiye - Rusya U-18 Genç Milli özel maçının Trabzon'da oynanmasını kararlaştırdı.
                Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Türkiye - Rusya U-18 Genç Milli özel maçının Trabzon'da oynanmasını kararlaştırdı.
                Buna göre müsabakanın 10 Nisan 2008 Perşembe günü H.Avni Aker Stadyumunda oynanması planlandı.

Kaynak:
                2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                Gerçek budur. ☆

Yorum

• Gökdeniz Yetenekli, Yattara Yıldız
                  Sadri Şener Gökdeniz'i şartlar oluştuğu için sattığını belirtti.
                  31 Mart 2008 / 15:27

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Gökdeniz'i şartlar oluştuğu için sattıklarını belirterek, takıma direk katkı yapacak 4 oyuncu alacaklarını söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, bordo-mavili takımdan rekor bir ücretle Rusya'nın Rubin Kazan Kulübü'ne giden Gökdeniz'in transfer hikayesini Futbol Extra Dergisi'ne anlattı.
                  Gökdeniz'in son yıllarda yaşadığı olaylar nedeniyle Trabzon'da rahat olmadığını ifade eden Şener, "Gökdeniz bana bir süre önce 'Başkanım ben gitmek istiyorum' dedi. Ben de kendisine 'Seni gönderemem, bana lazımsın' dedim. 'Ben Trabzon'da oynayamam. Problemlerim var' diye ısrar etti. O problemlerin bir kısmını biliyorum, bir kısmını bilmiyorum. Bilmek de istemiyorum. 'Tehdit ediliyorum. Korumayla geziyorum. Deplasmana gidince aklım evimde kalıyor' gibi. Tabii ikinci bir gerekçesi de vardı. Gökdeniz, çok para kazanmak istiyor. 'Ben 28 yaşına geldim, artık para kazanmam lazım' dedi. Bunu da söyledi. Bizden yanılmıyorsam 2.6 trilyon alıyordu. Bana göre bizden çok alıyormuş, çok fazla kazanıyormuş. Ama o bundan da fazlasını istiyormuş. Neyse. Adamlar geldiler, benden Gökdeniz'i istediler. Onlara Gökdeniz'i sezon sonunda vermeyi teklif ettim. 'Yok, biz illa şimdi istiyoruz' dediler. Düşündüm sonra. Bir adam gitmek istiyor ve o adamın bende oynadığı maçlara, benim ligdeki yerime bakıyorum. Kendi kendime dedim ki, 'Neyin tartışmasını yapıyorum. Puanım 50 olsa diyeceğim ki, adam bizde muazzam işler yapıyor, bu adamı nasıl bırakırım' derdim. Bir bunu düşündüm, bir de adam oynamak istemiyor. O zaman kulübün menfaatini düşünmek durumunda kaldım" dedi.

"GÖKDENİZ YETENEKLİ, YATTARA YILDIZ"
                  Gökdeniz'in Türkiye'nin yetiştirdiği futbolculardan biri olduğunun altını çizen Sadri Şener, "Gökdeniz, tartışmasız, özel bir yetenek. Ama ben yıldız diye, benim 35 puanımı 50 yapan futbolcuya derim. Bana göre Yattara bir yıldız. Mesela Hami, Ünal maç kurtaran isimlerdi, yani yıldızdı. Şota öyle. Var mı aksini iddia eden? Bunlar gerçek yıldız. Benim kriterlerime göre Gökdeniz bunların yanında yıldız değil" diye konuştu.

Transfer çalışmalarına erken başladıklarını dile getiren Başkan Sadri Şener, "Transfer etmek istediğimiz Tunuslu oyuncular Mehdi ve Chermiti hakikaten yıldız. İnşallah bir aksilik çıkmaz. İkisi de milli futbolcu. Biri forvette oynuyor, biri forvetin arkasında. Fransa'dan Nantes, Auxerre ve Almanya'dan Bayer Leverkusen takımları da bu iki futbolcunun peşinde. Bu oyuncuları Hüseyin Tok ile birlikte izledim. Mehdi ve Chermiti'nin transferini 3-4 milyon dolara hallederiz. Savunmada ve kalede de çok sıkıntımız var. Kaleye tecrübeli bir yabancı almayı düşünüyoruz. En az dört tane direkt oynayacak adam alacağız. İki üç tane de 18-19 yaşlarında genç oyuncu. Ülke içinden de istediğimiz bazı oyuncular var. Onlar için bekliyoruz. Mesela Manisa'dan Selçuk. Adamlar can derdinde, gidip isteyemiyorsun ki. Ayrıca transferde 3 büyüklerden oyuncu transfer etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"FUTBOLCULARIN ÇOĞU SENEYE ARTIK BU FORMAYI ZOR GİYER"
                  Yeni bir yapılanma içerisine girdiklerini ifade eden Şener, "Ligde hedefimiz kalmadı. Önümüzde prestij maçları var. Mevcut oyuncularımız takımda kalmak için kendilerini göstermeleri lazım. Futbolcuların çoğu seneye artık bu formayı zor giyer" açıklamasında bulundu.

Beşiktaş karşılaşmasında maç bitmeden stattan ayrılmasına açıklık getiren Sadri Şener, "En kızdığım lâf, galip gelen takımın "Siz de çok iyi oynadınız" demesi. Yalan, çok iyi oynamadık. İyi oynasak galip gelirdik. En ağrıma giden lâftır bu, mağlup olduktan sonra, 'Siz de çok iyi oynadınız başkan' demeleri. Teselli sözleri işte. Ben de o zevki kimseye vermemek için maçın sonunu beklemeden çıkıyorum stattan" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un diğer büyük kulüpler içerisinde en büyük kulüp olduğunu söyleyen Şener, şunları söyledi:

"Ortada bir üç büyük var, bir de en büyük. Ben 215 bin nüfuslu bir şehrin takımıyım. Peki, bu üç büyükler kaç nüfuslu şehirlerin takımı, 15 milyon. Bunun için ben diyorum, bu dört büyükler içinde en büyüğü biziz. Benim imkânlarım bu. O 1 trilyon hâsılat alıyor, bana son maçta kalan hasılat, kira, güvenlik ve diğer masraflar çıktıktan sonra 36 milyar lira. Bozdur, bozdur harca."

Ligin sonuna gelindikçe kümede kalma yarışının kızıştığını vurgulayan Şener, komşu illerinin takım olan Çaykur Rizespor'un aleyhine olacak şeylerin kendilerini üzeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:

Yorum

• Öksüzoğlu; Tercihimiz kalite
                    31 Mart 2008 / 18:38
                    Mehmet Öksüzoğlu, Trabzonspor'un astronomik rakamlarla transfer yapmayacağını söyledi.

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Mehmet Öksüzoğlu Trabzonspor'un ancak 2.ligde forma giyebilecek kalitedeki oyuncuları transfer etmeyeceğini söyledi.

Öksüzoğlu kalite transferlar yapacaklarını belirterek” Eskiden olduğu gibi formayı giyecek ve bu formayı taşıyabilecek oyunculara Trabzonspor'un ihtiyacı var. Bizde bu kalitedeki oyuncuların peşindeyiz. Bu oyuncular basında yazılan çizilen oyuncular değil. Bu oyuncular Afrika'dan olur İngiltere'den olur yada dünyanın değişik herhangi bir ülkesinden olur. Yapacak olduğumuz transferler Trabzonspor'un yükünü kaldırabilecek oyuncular olacak. Ancak 2. ligde forma giyecek kalitedeki isimlerle işimiz yok .

MİLYON DOLARLAR VERMEYİZ

Trabzonspor'un bugün itibariyle parasını sokağa atma şansı kalmadığına değinen başkan yardımcısı Öksüzoğlu “Ekonomik tablo her geçen gün rakiplerimize oranla aleyhimize işliyor. Bizim yönetim milyon dolar verip te yıldız futbolcu alacak diyen yönetimlerden değil. Kulübü düşünmek zorundayız. Bu vaatler de bulunanlara da taraftarlarımız prim vermesin.

Çünkü biz geçmişte Trabzonspor'u bıraktığımızda Türkiye 2.siydi ve Türkiye kupasını da müzesine getirmişti. Ayrıca borcu yok denecek kadar azdı. Hatta kasasında para vardı. Bugün Trabzonspor'un durumu da konumu da ortada. Onun için yalanlara prim vermeyelim ”dedi.

Kaynak:

Yorum

• Babalarin Babasi (Der Pate) Ibrahim Haciosmanoglu Karadeniz TV'de Canli Yayin'da !
                      Sampiyon olmamiz icin ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.

DERIN TRABZONSPOR

Yorum

• Tekke dönüyor

2011'e kadar Ruslarla sözleşmesi bulunan golcü oyuncu "Uyum sağlayamadım. Ağustosu iple çekiyorum" dedi.

Trabzonspor taraftarının sevgilisi Fatih Tekke, Rusya'dan bordo-mavililere müjde verdi. 2011 yılına kadar Zenit ile sözleşmesi bulunan golcü oyuncu, kulübüne hâlâ uyum sağlayamadığını belirterek, "Bu aralar yedek kulübesinde oturuyorum. Zenit'ten ağustosta kopabilirim. Döndüğüm zaman oynayacağım tek takım Trabzonspor'dur"

diye konuştu.

YENİ KARAR ZAMANI
                        Ağustos ayını iple çektiğini vurgulayan milli yıldız, "Ağustosa kadar ayrılamam. Ancak, transfer dönemi başladığı zaman bazı yeni kararlar verebilirim" ifadesini de kullandı. Zenit'li futbolcu, Trabzonspor'u her zaman yakından takip ettiğini ve alınan kötü sonuçlara üzüldüğünü dile getirdi.

GÖKDENİZ'E SEVİNDİ
                        Rubin Kazan
                        'a yenildikleri maç sonrası Gökdeniz'i başarılı oyunu nedeniyle kutlayan Gökdeniz konuşmasını şöyle tamamladı: "Maçı kaybettiğimize üzüldüm ama Gökdeniz'in yüksek performansı beni mutlu etti. Görünen o ki Gökdeniz buraya çok çabuk uyum sağlayacak."

Kaynak: Fotomaç
                        Trabzonsporlu olmak bir ayrıcalıktır.

Yorum

• "Trabzon'da oynamak çok zordur"

Celaleddin Koçak... Almanya doğumlu ve Almanya vatandaşı... Almanya'dan geldi ve Türkiye'de ilk kez Altay forması giydi. Ardından Ankaragücü, Diyarbakırspor, Malatyaspor ve Trabzonspor'da oynadı. Özellikle Malatyaspor'da oynadığı dönemde adı İstanbul takımlarıyla anıldı ama transferi gerçekleşmedi. 4 sezon önce Malatyaspor'dan Trabzonspor'a transfer olduğunda bir hayalini gerçekleştirmiş oldu.

Bordo mavili takımda forma giydiği 4 sezonda 60 futbolcu geldi gitti!.. Kimbilir hayatı Ersun Yanal'la bir kez daha kesişmeseydi, hala Trabzonspor forması giyiyor olacatı. Ki Celaleddin, Ankaragücü'nde oynadığı dönemde yine Ersun Yanal tarafından kadroda düşünülmediği gerekçesiyle kulüple ayrılmıştı. Celaleddin bir kez daha Ersun Yanal'la Trabzonspor'da buluştu! Ersun Yanal Trabzonspor'da Celaleddin'e forma vermeye devam etti ama ne olduysa sezonun 2. yarısının ilk maçı olan Sivas deplasmanından bir gün önce Ankaragücü'nde yaşadığı olayın bir benzeri yaşandı. Ersun Yanal, Fortis Türkiye Kupası'nda oynadıkları 2 maçta forma verdiği Celaleddin'i istemiyordu! Yanal'ın istemediği bir diğer isim Ceyhun Eriş'ti.

Celaleddin Koçak şimdi Vestel Manisaspor formasını terletiyor. Almanya'dan Alltay'a transfer oldu, 22 yaşında İzmir'e geldi, şimdi 30 yaşında ve İzmir'in komşu ili Manisa'da.

Celaleddin Koçak 4 sezon formasını giydiği Trabzonspor'dan Vestel Manisaspor'a uzanan futbol yolculuğunu, Trabzonspor'da yaşadıklarını, Trabzon'un nasıl zor bir şehir olduğunu, Ersun Yanal'la başından geçenleri, Gökdeniz Karadeniz'in transferini ve birçok konuda düşüncelerini Ligtv.com.tr Haber Müdürü Erdem Erol'a anlattı. Ama sohbetin sonunda hiçbir futbolcunun aklından çıkarmaması gerekenleri kısa ve vurucu şekilde özetledi:
                          "Biliyoruzki bir gün perde kapanacak, ışıklar sönecek. Ondan sonra oturacaksın bir köşede neler yaşamışım, neler yapabilirdim, daha ne yapmak isterdim diye düşüneceksin. Bu fırsatların tekrar gelmeyeceğini biliyorum".

"TRABZON'DA OYNAMAK ÇOK ZORDUR"
                          -Celalettin kaç yaşındasın.
                          Yaş 30.
                          -Hatırladığım kadarıyla Almanya’dan 8 sene önce geldin değil mi?
                          Evet. İlk Altay’a geldim. Altay’da 6 ay kaldım. Oradada sakatlık yaşadım. 1.5-2 ay kadar sakatlığım sürdü. Ondan sonra Ankaragücü’ne transfer oldum, 1 sene orada kaldım. Ondan sonraki sene Diyarbakır, ardından 1 sene Malatya ve 4 sene Trabzonspor.
                          -Özellikle Malatyasporda olduğun dönem özellikle Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye transferin gündeme geldi. Bunlar çok yazıldı çizildi ama gerçekleşmedi. Hatta o dönem Malatyaspor'la bir Ocak ayı kampında Antalya’da seninle sohbet ederken bana “Herhalde ben 4 büyüklerde oynayamayacağım, onun için sadece topumu oynamaya bakıyorum” demiştin. Ama sonra baktık Trabzonspor’a gittin. Trabzonspor’da da bir dönem sakatlıklarla mücadele ettin.
                          Benim en çok geçirdiğim sakatlık Ankaragücü’nde sürdü. Trabzonspor’da ise sakatlıktan sonra erken başladığım için 3 ay kadar sakatlığım devam etti.
                          -4 sezon Trabzonspor forması giydin. Neler yaşadın Trabzon’da?
                          Trabzon’da oynamak çok zordur.
                          -Zor bir şehir mi?
                          Çok zor. Çünkü küçük bir şehir. Herkes herkesin ne yaptığını, nereye gittiğini, ne yapacağını biliyor. Rahat bir insan olamıyorsunuz. Herkes sizi takip ediyor. Bir yere gittiğiniz vakit, “Bak buradaymış” diyorlar. Olmadığın, bulunmadığın yerler için bile orada olduğun söyleniyor.
                          -Yani şehirde rahat gezemiyorsun?
                          Tabi canım. O çok büyük bir problem. Zaten çoğu futbolcuları şehrin içinde göremezsin.

"TARAFTARIN BEKLENTİSİ VAR"

-Takım yenildiği zaman futbolcu şehirde gezmek istemez ama galip geldikten sonra bile Trabzon’da sokağa çıkma isteği olmuyor muydu?
                          Bir kaç futbolcunun dışında kimse şehrin içinde gezmiyordu mesela. Ama ben her zaman şehirde geziyordum. Şehirde insanlar kulübün içinde neler yaşanıyor, ne oluyor ne bitiyor bilmek istiyorlar. Birileri bir dedikodu çıkarıyor, diğer insanlar bunun doğru olup olmadığını bilmek istiyorlardı. Bazen onları aydıtlamaya çalışıyorsun ama bazen bazı konularda tartışıyorsun onlarla. Tartışma derken ağız tartışması oluyordu bunlar. Mesela o gitseydi, bu gitseydi gibi. Bende onlara “Buna siz karar verirseniz olay bitmiştir, böyle iş olmazki, Türkiye’de değil dünyanın her yerinde böyledir” diyordum. Orası böyle bir durum.
                          -Trabzonda bu sezon başında taraftarın yönetime, özellikle Başkan Nuri Albayrak’a aşırı bir tepkisi oluyordu. Saha sonuçları nde olursa olsun taraftar “İstifa” diye bağırıyordu. Bu sizi olumsuz etkiliyor muydu?
                          Taraftarların bir beklentisi var. İstanbul takımlarına bakıyorlar,adamlar bir futbolcuya 5 milyon, 10 milyon Euro harcıyor. Trabzonspor taraftarının istediği takıma bir kaç tane iyi futbolcu gelsin oluyor. Harcasınlar, alsınlar, ne olursa olsun. Rahatsız oluyorlar transfer yapılmamasından. Türkiye’nin en büyük işadamlarından birisisin ve şu takıma transfer yapımıyorsun diye düşünüyorlar. Birde Trabzonlusun yani. Onların kızdığı şey bu.

-Bundan futbolcu olarak etkileniyormuydunuz?
                          Yok, futbolcu etkilenmez.

-Haftalar boyu yönetime karşı istifa sesleri yükseldiğinde de etkilenmiyormuydunuz?
                          Yok. O tezahurat bir tek futbolcuya yapıldığı zaman morali bozulur. Başka türlü morali bozulmaz.

"4 YILDA 50-60 FUTBOLCU GİTMİŞ"
                          -Peki hep sıkıntılı süreçler yaşadınız ve hala bu süreç devam ediyor. Bundan sonrası için ne olur ne biter bilemeyiz ama senin 4 yıl boyunca formasını giydiğin dönemde yapılan transferler, teknik adam değişiklikleri olumlu olmadı bir türlü. Bunu futbolcular olarak neye bağlıyordunuz?
                          O kadar çok futbolcu gelip gittiki. 4 yılda 50-60 tane futbolcu gitmiş. Bir şeye oturtamadılar. Mesela bizim ilk 1.5-2 sene yaşadığımız o başarıyı bir daha yaşayamadık. Niye? Çünkü hemen futbolcular gönderildi, takımda bir iskelet vardı. Le Young vardı, Fatih Tekke vardı, Tolga, Emrah vardı. Bizim o takımı korumadılar.
                          -Takımın çatısıyla mı oynadılar hep?
                          Ondan sonra hep oynandı. Başarılı olduğumuz sezondan sonra oynandı. Şenol Güneş’in gittiği sene. Bir Manisa maçı vardı ve o maçtan sonra hoca istifa etti. Ondan sonra herşey kopuk kopuk oldu zaten.

"CEYHUN 'İÇİMDE BİR SIKINTI VAR' DEDİ"
                          -Gelelim bundan 2 ay öncesine. Devre arası hazırlık kampına gittiniz. Sezonun 2. yarısı başlamadan 2 tane Fortis Türkiye Kupası maçı oynadınız, ardından ilk lig maçı için Sivas’a gittiniz. Bir gün sonra maçınız var ama Ceyhun ve sen takımdan gönderildiniz. Ne oldu?
                          Sivastaydık. İdman yaptık. Yarın maç var ve oynayacağız diye bekliyoruz. 2 maç arka arkaya oynamışız. Ceyhunla odadayız ve bana “İçimde bir sıkıntı var, galiba bu iş buraya kadar” dedi. Bende, “Hayırdır, nereden çıktı bu” dedim. Sonra Ceyhun’u hoca çağırdı.
                          -Ceyhun içimde sıkıntı var, bu iş buraya kadar derken Trabzonspor’dan ayrılacağını mı hissetti yani?
                          Öyle hissetti. Çünkü kupadan da elenmiştik.

YANAL, ÖNCE CEYHUN'U SONRA CELALEDDİN'İ ÇAĞIRDI
                          -Yani birilerine bir fatura mı çıkması gerekiyordu?
                          Çıkacaktı zaten. Bende biliyordum ama böyle olacağını bilmiyordum. Ersun Yanal Ceyhun’u çağırdı sonra Ceyhun geldi, “Ben gidiyorum” dedi. Cehyun aşağı indi, beş dakika geçmedi ve bana “Hoca senide çağırıyor” dedi. Ben güldüm ve Ceyhun’a “Ne diyorsun” dedim, o da bana “Evet çağırıyor” dedi. Gittik hocanın yanına 5 dakika bir konuşma oldu aramızda.
                          -Ersun Yanal ne dedi sana?
                          "Yönetimle konuştum, gelecek seneki kadroyu kurmak istiyorum, sizinle çalışmak istemiyorum, sezon sonuna kadar isterseniz kalabilirsiniz isterseniz gidebilirsiniz ama sizi oynatmayacağım. Kadroyada almayacağım" dedi. Orada kalmanın hiçbir anlamı olmazdı. Sizi istemiyorlar, gönderiyorlar. Niye kalacaksınız ki.

"YANAL'A SICAK BAKMIYORUM"
                          -Bu durumu Ersun Yanal’la sen 2. kez yaşadın değil mi?
                          Türkiye’de ben belki 15 tane hocayla çalıştım, ne disiplinden dolayı, nede ahlaksızlık yada hareketlerimden dolayı hiçbiri beni göndermedi. Ersun hocanın bana karşı bir şeyi var yani. O bana ne kadar dese bile ben neden böyle olduğuna hiçbir anlam veremedim. Bana karşı niye böyle olduğunu hala anlamış değilim. Sormadım da. Belki iyi hoca olabilir ama bende ona sıcak bakamıyorum.

"CEYHUN TRABZON'DA RAHAT BIRAKILMIYORDU"
                          -Trabzonspor'un maçlarını izliyorsundur. Ben sana Ceyhun'u soracağım. Ceyhun'suz bir Trabzonspor'u nasıl değerlendiriyorsun?
                          Ceyhun Türkiye’de tanınmış, çok iyi, kendini kanıtlamış bir futbolcu. Zaten çok iyi meziyetleri var, çok önemli bir futbolcu. Trabzonspor içinde çok önemliydi. Diğer takımlardaki başarısını görüyorduk, tek başına takımı sırtlıyordu. Trabzonda rahat bırakılmıyordu, istenilen şeyi yapamıyordu. Kendisiyle konuştuğumda bana “Beni rahat bıraksalar, istediğim şekilde oynasam, daha rahat olacağım” diyordu. Doğru, öyle insanın daha rahat olması lazım. Sen oraya basıcan, buraya basıcan, koşacan deniyor, tamam. Bazen takımın 10 kişi oynuyor gibi gözükebilir. Bir tane futbolcu belki az koşar ama daha çok iş yapar. Elbette bazı maçlarda Ceyhun’da kötü oynamış olabilir ama antreenör o rahatlığı verseydi ona çok başarılı olacaktı.

"SAVAŞMAYI SEVERİM"
                          -Kendin için ne diyorsun?
                          Ben savaşan bir insanım. Savaşmayı severim, kaçmam, elimden geleni yaparım.

"GÖKDENİZ ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRDİ"
                          -Sen Trabzonspor’dayken Fatih Tekke gitti. Trabzonspor taraftarı buna hayli tepki gösterdi. Özellikle iyi bir paraya satılmasından sonra yerine futbolcu alınmadığı için tepki gösterdi. Böyle bir sıkıntılı süreç yaşadınız. Siz gittikten sonra Gökdeniz’de satıldı. 4 sezon Gökdeniz’le birlikte oynadın. Gökdeniz malum konudan dolayı her yere polis korumasıyla gidip geliyordu, artık Trabzon’da yaşamak istemiyordu gibi bir sürü şey söylendi. Gökdeniz hep gitmek istiyormuydu, ne oldu sana göre, siz aranızda bunu konuştunuz mu hiç?Gökdeniz aslında o olaylardan önce bile gitmek istiyordu, yurt dışında oynamak istiyordu. Tabi o olaylar çok sıkıcı yani ona rağmen maşallah hiç yılmadı, hep devam etti, çok iyide maçlar çıkarttı, gollerini attı. Yaşadıkları çok zor. Sizi her gün tehdit eden bir olay var, aklı hep ailesinde, onlara bir şey olmasın diye, hem onları düşünüyor, hem kendisini düşünüyor. Bu çok zor bir şey. Tabi öyle bir fırsat geldi, transferi Türkiye’de rekor oldu galiba. Trabzon için bedava bir futbolcu, alt yapıdan gelen bir futbolcu, böyle bir rakama satmak bence çok büyük bir başarı. Zaten 1 sene sonra mukavelesi bitecek, elini kolunu sallaya sallaya gidecek. Ama Gökdeniz her zaman Trabzonsporlu olduğu için, Trabzonspor'u düşündüğü için böyle bir teklifi değerlendirdi. Gökdeniz Trabzonda çok zor günler geçirdi. O zorluğa rağmen yılmadı, ayakta durdu. Bunu başka insan yapamazdı yani.

-Gökdenizin yaşadıkları senin başına gelseydi, ben ne yapardım diye düşündünmü hiç?
                          Çok zor olurdu. Her gün seni eve polis getirip götürüyor. Sosyal hayatın yok, bir yere gidemiyorsun. Hep yanında insanlar olacak. Kendinde rahat olamıyorsun. Beni çok rahatsız ederdi.
                          -Korku...
                          Korku dersen bende tedbirimi alırdım. Ama nereye kadar alırsın, Allah göstermesinn sırtını döndün mü olay biter.
                          "HER MAÇ BİR FİNAL"
                          -Gelelim bu güne. Bir çok takıma giderdin ama Vestel Manisasporu tercih ettin. Niye?
                          Ben 6-7 senemi doğuda ve karadenizde geçirdiğim için, ilk geldiğim sene Altay’a, İzmiri doğru düzgün yaşayamamıştım. Çünkü takım kötü gidiyordu, sonra sakatlık vardı. Zaten Manisa lige ilk çıktığında da burada oynanır demiştim. Hem İzmir'e yakın. O zamanlar bir gün inşallah İzmir kulübüne veya manisaya geliriz demiştim. Yılmaz hoca gelince aldı beni, Levent hocada daha önce yönetime söylemiş. Teklifi kabul ettim ve geldim.
                          -Artık son haftalar ve kümede kalma yolunda amansız bir yarış içerisindesiniz.
                          Her maç final. Önemli olan alt sıralarda olan takımlarla karşılaşacağımız ve onlarda buraya gelecekleri için bizim avantajımız var. Sivas maçında ve Rize maçında gösterdiğimiz performans beni çok umutlandırdı. Takım çok iyi mücadele etti. Görüyoruzki takım bunu yapabiliyor yani. Bunu artık her hafta yapacağız artık. Kümede kalacağımıza inanıyorum.
                          "BİR GÜN PERDE KAPANACAK, IŞIKLAR SÖNECEK"

-Bundan sonrası için ne düşünüyorsun. Bir zamanlar bana “Artık büyük takıma gidemeyeceğim” demiştin ya... (Gülüyoruz)
                          Ya, hiçbir şey belli olmuyor biliyor musun? O kadar enterasanki. Bir bakmışsın bir takım küme düşmüş, o takımdan bir futbolcu bir yere transfer olmuş, orada şampiyonluk heyecanı yaşıyor. Neyin ne olacağı belli değil, belli olmuyor. Bir havayla gidiyor. Önemli olan o havayı yakalamak. Takımda birlik beraberlik oldumu tamam, birde lider futbolcular olacak takımda. Böyle oldumu takım her zaman başarılı olur. Lider futbolcu mesela Sivasspor'da Mehmet Yıldız var. Trabzon'da Fatih Tekke vardı. Liderdi bunlar. Herkes onun ağzına bakıyordu. Çok önemli bunlar. Bir takımda muhakkak lider futbolcu olması lazım. O heyecanı vermesi lazım. Neyin ne olacağı belli olmaz onun için, son 5 senemde diyeyim artık, ama 2 sene mi 3 sene mi 5 sene mi oynarız, nereye kadar devam ettirebilirsek ettireceğiz. Biz bu işten para kazanıyoruz, başka işimiz yokki. Biliyoruzki bir gün perde kapanacak, ışıklar sönecek. Ondan sonra oturacaksın bir köşede neler yaşamışım, neler yapabilirdim, daha ne yapmak isterdim diye düşüneceksin. Onun için fırsatı kullanmak lazım. Bu fırsatların tekrar gelmeyeceğini biliyorum. Zaten hayat futbolcu için 35’den sonra başlıyor.

-O zaman yaş 30 olduğuna göre kaldı senin 5 senen. Ama Türkiye’de baktığın zaman biraz önce söylediğin gibi perdenin kapanacağını, ışıkların söneceğini çok fazla düşünen futbolcu ne kadardır?
                          Eskiden hiç düşünmüyorlardı ama şimdi artık yavaş yavaş bunu düşünüyor, yatırımını yapıyor. Futbolcunun yanındaki insanlar çok önemli, yanlış yönlendirilirse o zaman kötü. Çok futbolcu gördük biliyoruz kötü durumdalar. İşte futbolcu bu parası var diyip bir tarafa yönlendirmeye çalışan çok insan var.
                          erdem.erol@ligtv.com.tr
                          En son Burçak tarafından düzenlendi; 01.04.2008, 08:58.
                          Gerçek budur. ☆

Yorum

• Şener Taraftarlardan Sabır İstedi
                            Sadri Şener ligin kalan haftalarında taraftardan sabır istedi
                            01 Nisan 2008 / 09:04

Trabzonspor'un Başkanı Sadri Şener bir açıklama yaparak, ligin kalan haftalarında taraftarlardan sabır, camiadan destek istedi.

Geçtiğimiz hafta kaybedilen Ankaraspor karşılaşmasının ardından Denizlispor önünde hedefin Başkent'te bırakılan puanları telafi etmek olacağını kaydeden Şener, “Takımımızın Ankara'da aldığı sonuç elbette hiç birimizi memnun etmedi.

Ligin kalan haftalarında oyuncularımızdan beklentimiz gösterecekleri performanslarla kendileri hakkında vereceğimiz kararlarda bizlere yardımcı olmalarıdır. Formayı daha fazla sahiplenen, Trabzonspor'un prestijini daha çok düşünen oyuncular bizle olmaya devam edeceklerdir. Kulübümüzle yollarını ayıracak olanlar da kendi değerlerini yükseltme adına kalan karşılaşmalarda üstün bir mücadele anlayışı göstermek zorundalar” diye konuştu.

Yönetim kurulu olarak tek hedefin gelecek sezon Trabzonspor'un adına, kimliğine ve geçmişine yaraşır bir organizasyonla zirve için yarışan bir takım oluşturmak olduğuna da değinen Şener, “Bunu başarabilecek bilgi, birikim ve tecrübeye sahibiz. Tek beklentimiz taraftarlarımızdan biraz sabır, camiamızdan da destektir” ifadesini kullandı.

Kaynak:

Yorum

• 1 Nisan ile Alakalı Şaka Haberlerinin ,
                              ''Son Dakika'' ve ''Transfer Dosyası'' Başlıkları başta olmak üzere BMN ye eklenmesine izin verilmeyecektir.
                              Trabzonspor için zaten hassas bir dönem geçiriyoruz. bu tür şakaları kaldıracak durumda değiliz.
                              Başka takımlarla alakalı şaka haberleride bizi ilgilendirmiyor.
                              Gerçek budur. ☆

Yorum

• Az önce eklenip silinen haber Haber7 sitesinden alınmış olup şaka olduğu bilinmeksizin tarafımdan eklenmiştir.Yanlış anlaşılma olmasın.
                                T R A B Z O N S P O R

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X