Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri | Bu Başlıkta Üye Yorumu Yok!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Kamp günlüğü...

İdman öncesi sahadayız. Bir az taraftar ve sadece Broos var! İdman gereçlerini diziyor, zemine bakıyor, minyatür kaleleri ayarlıyor. Komplekssiz, titiz. Erken gelip en son gidiyor, ‘dükkanına’ iyi bakıyor.
    Beklentinin aksine yoğun geçen -ki bugün maç var- gün böyle başladı.
    Salon ve sahadaki kondisyon etabından sonra top torbaları açıldı, asıl provalar start aldı. Artık Broos’un ne istediğini daha iyi anlıyoruz...
    Golcüleri ayıran Belçikalı, sırtını döndü, dar alandaki maçı izledi. İyi ki de öyle yaptı. Çünkü bu kısa periyotta Cale ve Serkan orta, Umut, Gökhan ve Eren de gol yapamadı! Tutukluğun sebebinin kötü orta olduğu Ferhat ve Tayfun gelince anlaşıldı. Bu ikili isabetli bindirmeler yaptı, ağlar havalandı. Şutlarda Ferhat en az golcüler kadar başarılı vuruşlarıyla sivrildi. Kaleciler de ‘babaları’ Jacky Munaron’u gülümseten kurtarışlar yaptı.

Sonra diğer yarı sahaya geçtik. Broos alanı iyice daraltmıştı. Takıma kısa ve çabuk pası oturtmakta kararlı olan Trabzon’un hocası, oyunun sıkışmamasına da özen gösteriyor, sık sık kanat değişikliği istiyor. Sistem, top rakipteyken ‘duranları’ zorluyor. Broos’un gözü Colman, Yattara ve Alanzinho’da. Takım savunması isteyen Belçikalı, yükün ön liberolara kalmaması için uğraşıyor.
    İki paylaşım daha... Alanzinho resmen topla aşk yapıyor! Herkes dinlenip suya koşarken o ensesinde top istop ederek kendinden geçiyor! İdmanda olur ama sahada da toptan ayrılmazsa Broos ile yolları ayrılabilir!
    Broos ’la bitirelim. Aldı Serkan’ı yanına... Bir babanın sobanın el yakacağını çocuğuna anlatması gibi endişeli bir kızgınlıkla anlattı istediklerini. Sonra bitti, sarıldı sıkı sıkıya. Gülüştüler, Serkan bence öğrenmişti!

Serhat Demirtaş/Fanatik

Yorum

• Forvet Krizi Yaşanıyor

Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarını Hollanda’nın Mierlo kasabasında sabah ve akşam saatlerinde yaptığı çalışmayla sürdürdü. Teknik direktör Hugo Broos yönetiminde yapılan antrenmanda hafif sakatlığı bulunan Selçuk takımdan ayrı çalışırken, diğer futbolcular kondisyon çalışmasının ardından minyatür kale maç yaptı.

Forvet oyuncuları Eren, Gökhan ve Umut’a takımdan ayrı olarak şut çalışması yaptıran Broos, hata yapan futbolcuları yanına çağırarak uyardı. Minyatür kale maçta Song, Mustafa Yumlu ve Göksu performanslarıyla öne çıkarken, forvet oyuncuları ise gol yollarında etkisiz gözüktü.

Taka

Yorum

• resmi sitemizde bugüne dair yine hic bir haber yok
        yerel basindan aliyoruz butün haberleri ve resimleri.

resmi sitemizde olmasi gereken bugünün haberleri

Trabzonspor Sportif  Direktörü Ünal Karaman, takımının kamp yaptığı Hollanda'daki otelde basın açıklaması düzenledi.Trabzonsporla ne şekilde anlaştığı, neler konuştuğunun tartışmalarının olduğunu ifade eden Karaman, “Benim Trabzonsporla konuşmam 5 dakikay

Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarını Isparta Davraz kampının ardından Hollanda'da çalışmalarını sürdürüyor.Bordo mavililerin ilk sınavını bu akşam Almanya ekiplerinden Hommerg'in karşısına çıkacak. Bu maç Almanya saati ile 19.00'da başlayacak. Herkesin b

Broos, Trabzonspor Dergisi'ndeki yazısında, göreve başlamadan önce de Trabzonspor'u bildiğini, ancak kulübün bünyesine girdikten sonra daha iyi tanıma fırsatı bulduğunu belirtti. Oldukça profesyonel bir kulüpte çalıştığını ifade eden Broos, “Gerçekten etk

Yorum

• Şener'den Tekke için ilginç yorum
          16 Temmuz 2009 Perşembe 12:15
          Katıldığı bir davette soruları yanıtlayan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, transferi gündemde olan Fatih Tekke için açıklamalarda bulundu..

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, milli futbolcu Fatih Tekke'yle çalışmadığı için bu futbolcuyu fazla tanımadığını belirterek, "Fatih futbolculuğunun son aşamasında..." dedi.
          Trabzonspor'un eski yöneticisi Ekrem İmamoğlu, Gürpınar'da Beylikdüzü Belediyesi Başkanı Yusuf Uzun, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in onuruna yemek verdi.

Yemekde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Sadri Şener, şu anda Rusya'nın Zenit takımının futbolcusu olan Bordo-mavililerin eski futbolcusu Fatih Tekke'nin Trabzonspor'a transferiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Şener, bu futbolcuyla çalışmadığını ve kendisi hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını belirterek, Fatih'in futbolculuğunun son aşamasında olduğunu söyledi.

Fatih'in, doğduğu yerde kaptanlık yaptığı takımda oynamak istediğini kendisine söylediğini anlatan Şener, "Geçmişe baktığımızda bu durumdaki futbolcular boş mukaveleye imza atarlardı. Üstünü de başkanlar doldururdu. Menajerimle görüşsünler diye bir söz geldi. Bu şık değil. Menajeri benimle nasıl konuşacak. Beni nereden bulacak. Fatih geçmişte bir takım sorunlar yaşamış. Ama yaşı da belli gençlik yıllarında yaşanılan sorunların tekrarlayacağını düşünmüyorum. Fatih önemli bir oyuncu, Trabzonspor da büyük bir takım. Olur mu olmaz mı bilemiyorum. Aynı performansı gösterir mi bunu da bilemiyorum." diye konuştu.

"ORJİNAL SAĞ BEKİMİZ YOK"

Sadri Şener, bu sezon yapılan transferler hakkında da bilgi verdi. Geçen sene 20 - 25 transfer yaptıklarını hatırlatan Başkan Şener, "Söylediklerimiz çabuk unutuluyor. Ben bir dahaki sene bu kadar transfer yapılmayacağını, sadece eksik bölgelere oyuncu alacağımı söylemiştim. Ve bu söylediklerim taktir edilmişti. Bu sene de herkes yine transferi soruyor. Tjikuzu ve Engin Baytar'ı aldık. Tjikuzu, bazı hocalarımıza ve bana göre Türkiye'nin en iyi transferi. Engin'in futbolculuğuna kimse bir şey demiyor. Bu futbolcunun özel hayatını gündeme getiriyorlar. Hepsinin oynadığı takımlar küçük takımlardı. Küçük takımlarda özel hayatlar bozulabiliyor. Biz de bozulması mümkün değil; çünkü nefes alacak vaktin yok. Bir de Manisaspor'dan Ferhat'ı aldık. İleride milli takımın sol beki diyorlar. Zaten hocamız da çok memnun." diye konuştu.

"TRABZON'A YABANCI HOCA GETİRMEK O KADAR KOLAY DEĞİL"

Belçika'nın en kariyerli hocasını getirdiklerini belirten Sadri Şener, "Futbolculuğunda Anderlecht'te UEFA Kupası'nı almış. Anderlecht'i ve Club Brugge'ü şampiyon yapmış." dedi.

Trabzonspor'a yabancı hoca getirmenin o kadar kolay olmadığını savunan Başkan Şener, "Anlaşmaları dışarıda yapıyorsun. Parada da mutabık kalıyorsun. Ama hoca İstanbul'dan Trabzonspor'a 1 buçuk saat daha uçacağını öğrenince sorun oluyor. Biz de bize en uygun hocaları Belçika gibi ülkelerden buluyoruz. Ne tekim de öyle oldu." ifadelerini kullandı.

Belçikalı teknik adam Hugo Broos'un alt yapıdan Göksu ve Mustafa'yı beğendiğini aktaran Sadri Şener, "Ancak, takımın sağ bekiyle sol açığı yok diyor. Bunu biz de biliyoruz. Biraz maç oynamak lazım. Orijinal sağ bekimizin olmadığını biliyoruz; elimizde Tayfun ve Serkan var; ama orijinal sağ bek olmadıklarını ifade ediyorlar. İki iyi takımla Standart Liege ve Hannover gibi iki güçlü takımla hazırlık maçı yapacağız. Belki bu maçlardan sonra iyi bir sağ bek alırız. Ayrıca hocamız 3 tane genç oyuncuyu da A takıma almayı düşünüyor." diye konuştu.

Kombine kart satışlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Şener, 8 bin - 9 bin satış beklediklerini dile getirerek, İstanbul'dan kombine kart alacak taraftarlar için de Trabzon'a uçak seferi düzenlemeyi düşündüklerini söyledi. Bu dönem böyle bir düşünceleri olduğunu kaydeden Şener, "Bu sezon uygulamaya geçirebiliriz. Kol bastıda olduğu gibi bu konuda da ilklerin takımıyız." dedi.

"TRANSFER BORSASINDAKİ ÜCRETLERİ MENAJERLER YÜKSELTİYOR"

Türkiye'deki transfer borsasındaki yükselişin sorulması üzerine Bordo - mavili takımın başkanı Şener, transfer ücretlerindeki artışta menajerlerin payı olduğunu savundu.

"Menajerler yükseltiyor bu ücretleri" diye söze başlayan Şener, "Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la da konuştuk. Mutlaka çözüm bulunması gereken bir mesele. Hiçbir katkısı olmayan bir durum. Bir de hiç şık olmayan bir cümle sarf ediyorlar: 'Hakları benim elimde' bu ne demek? Bir insanın haklarını başka bir insan nasıl eline alır. Menajer futbolcu temsilcisidir doğrudur. Ama böyle değil. Ben seni transfer ettiğim zaman benim önüme imzaya getirirsin. Kulüp başkanının peşinden ben koşmam onun peşinde ben koşmam. Bunların hepsi: 'Hakları bende, benim paramı ver' diyor. Çok kolay kazınılan bir para." şeklinde konuştu.
          hiç kimse TRABZONSPOR'dan daha büyük olamaz. Bir futbolcu için kulüp yönetimine kin kusan bence taraftar olamaz.

Yorum

• Özkan Sümer istifa edebilir
            16 Temmuz 2009 / 13:28
            Trabzonspor koordinatörü ve izleme komitesi başkanı Özkan Sümer istifanın eşiğinde.

Trabzonspor Kulübü Koordinatörü ve Futbolcu İzleme Komitesi Başkanı Özkan Sümer karar aşamasında.
            Sümer yönetim kurulunun Sportif Direktör olarak göreve getirdiği Ünal Karaman'ın görev ve yetkilerinin belirsizliğinden ötürü sıkıntılı. Koordinatör Sümer'in kendi yetki alanının daraltılması halinde istifa edebileceği iddia edildi.
            Ünal Karaman'ın Sportif Metin Kazancıoğlu'nun da idari direktör olarak göreve getirilmesi ve kulüp de ki görev ve yetkiler konusunda yaşanan belirsizlik nedeniyle şimdilik bekleme kararı alan Sümer'in Karaman ve Kazancıoğlu' ikilisinin yetkilerinin belirlenmesini beklediği ve kararını bundan sonra netleştireceğide sızan bilgilarn arasında

Haber61.net
            I am titanium

Yorum

• Valimiz Kızılcık’a teşekkür
              Yönetim kurulumuz, kombine kart satışlarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’a bir teşekkür mesajı yayınladı.

Yönetim kurulumuzun mesajında şu ifadeler yer aldı: “Sayın Valimiz Dr. Recep Kızılcık Trabzon’a yeni tayin olmasına rağmen, tıpkı eski valimiz Sayın Nuri Okutan gibi, yönetim kurulumuzun çok önem verdiği ‘kombine bilet’ satışına gösterdiği duyarlılık ve sağladığı destek kulübümüzü çok mutlu etmiştir. Kendisine bir kez daha şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz”
              I am titanium

Yorum

• Ünal Karaman’ın basın toplantısı

Yönetim Kurumuz tarafından Sportif Direktörlük görevine getirilen Ünal Karaman takımımızın kamp yaptığı Carlton De Brug Oteli’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gündeme yönelik soruları cevaplayan Karaman, Teknik Direktör Hugo Broos’un başarısı için tüm gücünü kullanacağını vurguladı.

“Ortak paydamız başarı”
                Oturumun ilk bölümünde genel bir görev tanımlaması ve değerlendirmesi yapan Karaman şunları söyledi: “Benim Trabzonspor’la akit anlamında konuşmam hiçbir zaman 5 dakikayı geçmemiştir. Yönetimle görüştüğümde Sportif Direktörlüğün Fenerbahçe'nin Aykut Kocaman'ı düşündüğü için olacaksa bunun yanlış olacağını söyledim. Başkalarının ayak izlerinin üzerine basarak onları geçemeyiz dedim. Trabzonspor benden yardım istediğinde elimden geldiğince katkıda bulanacağımı hep vurguladım. Takımımızın bir teknik direktörü var. Alt üst tartışmaları hem bizleri , hem de Trabzonspor sevenlerini üzer. Trabzonspor'un çalışabileceği en iyi teknik direktör şu an görevde. Ben de gücümün yettiği kadar, bu kadroya yardımcı olacağım. Bunun içerisinde ast ya da üst kavgası olmayacak. Trabzonspor’un her alanda başarılı olması için, elimizden geleni yapacağız. Trabzonspor’un başarısı hepimizin ortak paydasıdır".
                “Kulübede olmayacağım”
                Genel değerlendirmenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ünal Karaman, müsabakalarda kulübeye çıkmayacağının da altını çizdi. Karaman, “Bu konuda yetenekli hocalarımız var. Bir teknik konu varsa, fikirlerimizle paylaşım içinde olacağız. Ben Kulübede olmayacağım. Trabzonspor adına alt kimlik, üst kimlik aranmasın. Elbette bir yanlış varsa fikrimizin yettiğince bunu yaptırmayacağız. Herkesten feyiz alacağız. Paylaşımcı olacağız. Kim ast kim üst tartışması zarar verir. Biz beyin fırtınası oluşturacağız. Yanlışlarımız olmayacak mı, tabi ki olacak, ama doğrularımız daha fazla olacak” diye konuştu.
                “Kulübün sahibi taraftardır”
                Trabzonspor’un gerçek sahibinin taraftar olduğunun da altını çizen Karaman, “Öncelikle taraftarımızla kaynaşacağız. Bütünde birliği sağlayamazsak acı yaşarız. Rakiplerimiz güçlü. Onlarla mücadele etmek için biz bu bütünlüğü sağlamalıyız. Taraftarlarımızla ciddi anlamda kucaklaşacağız. Futbolculuk döneminde Trabzonspor’u ben seçtim. O dönemlerde yarım bıraktığımız bir iş vardı, şampiyonluk. Şimdi inşallah Allah bize bunu nasip eder. Beklentimiz budur” yorumunu yaptı.
                "Profesyonelliği başaramadım"
                Geçmişte Trabzonspor’dan ayrılmanın kendisi için acı olduğunu anlatan Karaman şöyle devam etti: “Söz konusu Trabzonspor olunca profesyonel olmayı hiçbir zaman başaramadım. Trabzonspor'dan ayrılmam, elbette geçmişi yargılamıyorum ama benim için acıydı. Ama dün dünde kaldı bugün yeni şeyler söyleyeceğiz. Ben sadece Trabzonspor formasını çıkardım, Trabzon şehrine bağlılığımızı, ruhumuzu ve dostluğumuzu asla terk etmedik”
                “Broos’a güç vereceğim”
                Teknik Direktörümüz Hugo Broos ile bir araya gelerek konuştuklarını da kaydeden Sportif Direktörümüz Karaman, “Bizler teknik adamız, birbirimizin dilinden anlarız, zamanla hocamızı daha da rahatlatacağız. Onun güçlenmesi için nereye kadar yetebiliyorsam destek vereceğim. Takımla ilgili konuştuk. Hocamızın fikirleri çok önemli. Ekip hakkında daha net bir değerlendirmeyi oynayacağımız hazırlık maçlarının ardından yapabiliriz. Çok yetenekli bir kadroya sahibiz. Trabzonspor geçen sezon doğru işler yaptı. Biz oyuncularımızın futbol yeteneklerine ve karakterlerine güveniyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
                Karaman, oyunculuk döneminde ve şuan teknik adamlık yapan eski arkadaşlarıyla mutlaka zaman içerisinde görüşüp fikir alışverişinde bulunacağını da sözlerine ekledi.
                I am titanium

Yorum

• 16 Temmuz 2009 l BMN İstanbul l FELUKA Konserine Akıyoruz. ÜCRETSİZ...

Haydi BMN İstanbul Konsere.
                  Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Luce ölümden döndü

Ülkemizde Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştıran, her iki takımda da şampiyonluk yaşayan, son olarak Kadıköy'deki UEFA finalinde Shakhtar Donetsk ile kupaya uzanan Mircea Lucescu kalp krizi geçirdi !..

Lucescu'nun, sabaha karşı kalp krizi geçirdiği ve ameliyat edildiği bildirildi. Takımı Shakhtar Donetsk ile Avusturya'da kampta bulunan 64 yaşındaki teknik adamın, son zamanlarda kalbinden şikayeti olduğu, ancak doktora gitmediği belirtildi.
                    Rumen teknik direktörün ameliyatının başarılı geçtiği kaydedildi.

Yorum

• Pazartesi günü bu sütunda yayınlanan “Fenerbahçe, neden son 13 hafta İstanbul ve Ankara’da?” yazısının üzerine o kadar çeşitli tepkiler aldım ki, fikstürle alakalı birkaç satır daha yazma ihtiyacı hissettim.
                      Esasında “fikstür çekimi” diye adlandırdığımız şey, “bütün bir fikstürün hafta hafta kura ile belirlenmesi” anlamı taşımıyor. Türkiye’deki 34 haftalık fikstür (veya İspanya’daki 38 haftalık fikstür) önceden belli, takımlar sadece birinci hafta fikstüründeki yerlerini çekiyorlar. Birinci hafta fikstürü belli olduğu anda zaten 34 haftalık fikstür de belirlenmiş oluyor. Yani fikstür çekimi dediğimiz şey esasında yalnızca bir kâsenin içinde 1’den 18’e kadar topların konulması ve 18 Süper Lig ekibi temsilcisinin sırayla gelip birer top çekmesinden ibaret... Bu sene Gaziantep 1 numaralı topu çekmiş, 2 numaralı top Galatasaray’a verilmiş, Gençlerbirliği 3, Kayseri 4 ve nihayetinde Fenerbahçe 18 numaralı topla ilk hafta maçlarındaki yerlerini almışlar.
                      Fikstür, otomatik takip esasıyla yapılandırıldığı için, bir sporseverin elinde ilk hafta fikstürü varsa, bütün bir sezonun fikstürüne de sahip demektir. 18 takımın 17’si ligde aynı sırayı takip ediyorlar, sadece Denizlispor’un fikstürü o sırayla gitmiyor (Bunun nedeni tamamen matematiksel). Bu yüzden her takım Denizli ile içeride oynadığı haftadan bir sonraki maçını da iç sahada oynuyor, yalnızca (dizinin en başındaki) 1 numaralı topu çeken Gaziantep ve (dizinin en sonundaki) 18 numaralı Fenerbahçe hariç...
                      Şimdi, elimizde yalnızca aşağıdaki Süper Lig ilk hafta fikstürü olduğunu düşünelim:G.Antep G.Saray
                      G.Birliği Kayseri
                      Antalya Ankara
                      İst. B.B. Beşiktaş
                      Bursaspor Kasımpaşa
                      Manisaspor Eskişehir
                      D.Bakır Ankaragücü
                      Sivasspor Trabzon
                      Denizli F.Bahçe

Örneğin ilk hafta Kayseri ile oynayan Gençlerbirliği’nin sonraki haftalardaki rakiplerini bulmak için saat yönünde ilerlemek yeterli... Yani G.Birliği’nin ilk yarı fikstürü şöyle: Kayseri, Ankara, Beşiktaş, Kasımpaşa, Eskişehir, A.Gücü, Trabzon, F.Bahçe, (Denizli’yi atlıyoruz), Sivas, Diyarbakır, Manisa, Bursa, İst.BB, Antalya, Denizli (Sıra söz konusu takımın kendisine geldiğinde Denizli’yle oynuyor), Gaziantep ve Galatasaray...
                      İspanya’da da aynı mantık
                      Hafta içinde İspanya’da da fikstür çekildi ve merak edenler için La Liga’nın da ilk hafta fikstürü de şöyle:
                      R.Madrid Deportivo
                      Athletic Espanyol
                      Mallorca Xerez
                      Osasuna Villarreal
                      Zaragoza Tenerife
                      Valencia Sevilla
                      Almeria Valladolid
                      Barcelona Sporting
                      Santander Getafe
                      Malaga Atletico

İspanya Ligi’nde serbest fikstürü olan ekip Malaga... Real Madrid 1, Barcelona 15 numaralı topu çekmişler. Örnek olarak Barcelona’nın 2009-2010 ilk yarı fikstürünü (Sporting’den başlayıp saat yönünde ilerleyerek) çıkaralım: Sporting, Getafe, Atletico, (Malaga’yı atlıyoruz), Santander, Malaga (Takımın kendisine sıra geldiğinde Malaga ile oynuyor), Almeria, Valencia, Zaragoza, Osasuna, Mallorca, Athletic, R.Madrid, Deportivo, Espanyol, Xerez, Villarreal, Tenerife, Sevilla ve Valladolid...
                      Garip tesadüfler (Bölüm 2)
                      Yukarıdaki basit algoritmaya zaten herhangi bir dış müdahale olamaz, ama bizim fikstür çekiminde itirazımız olan nokta başka: Süper Lig’deki 18 kulübün gelip sırayla o kâseden topları çekmesi gerekirken; 8 yıldır birtakım gerekçelerle 3 büyüğe topları önceden teslim ediliyor. Derbiler ilk haftalara ve milli müsabaka öncesine denk gelmesin filan derken fikstür çok acayip bir hal alıyor:
                      1) 2009-2010 fikstüründe Beşiktaş ilk 9 hafta, G.Saray 2 ile 11’inci haftalar arası, Fenerbahçe son 13 hafta İstanbul-Ankara hattında kalmışlar.
                      2) Fenerbahçe ile Trabzon üç sezondur üst üste 17’nci hafta karşılaşıyorlar. (İhtimali 4913’te 1...)
                      3) Fenerbahçe iki sezondur üst üste 10’uncu hafta G.Saray, 13’üncü hafta Beşiktaş, 17’nci hafta Trabzon ile oynuyor! (İhtimali 4080’de 1...)
                      4) Beşiktaş son 15 yılda tam 14 kez ligin son hafta maçını deplasmanda oynamış! Siyah-beyazlılar bu sezonu da Bursa deplasmanında kapatıyor... Enteresandır, Galatasaray da bu sezona kadar son 11 yılda yalnızca 1 kez son haftayı deplasmanda geçirmiş! (*)
                      Burada yazılanlar tamamıyla tesadüfen gerçekleşmiş de olabilir (Ki, ben böyle olduğuna inanıyorum, zaten fikstürün lig sonundaki neticeye tesirinin de en fazla yüzde 1 civarında filan olduğunu tahmin ediyorum). Yalnız buradaki derdimiz ligin neticesine etki edilmesi değil, futbolseverlerin güven/adalet duygusunun durmadan hırpalanması..... Kamuoyunun hiç şüphe duymadan, kayıtsız koşulsuz fikstüre inanması için bu “hazır top teslimi” alışkanlığının değişmesi gerek.
                      Merak etmeyiniz, üç büyükler birbirleriyle ilk 3 haftada da oynasalar, sporseverler ligin kalanını izleyeceklerdir. Merak etmeyiniz, bir milli oyuncunun derbide sakatlanma olasılığı, diğer müsabakalarda sakatlanma olasılığından öyle çok çok yüksek değildir.
                      (*): Teşekkürler Edip Yaltır, Selçuk Güç

milliyet uğur meleke

Yorum

• EFSANE BAŞKANLAR

Sunucu: Sayın Başkan Trabzonsporda uzun yıllar başkanlık yaptınız. Transferleriniz çok konuşuldu Bunlardan bir tanesi Rune Lange, neydi bu transfer anlatırmısınız.

M.A.Yılmaz: Şimdi Transferi Başkanlar ve yönetim yapar, ama oyuncuları hoca seçer, hoca ister, Rune Lange konusunda çok sözler söylendi, kulüp zarara uğratıldı, şöyle ıoldu şu kadar para verildi. Bu işin aslı Rune Lange'ye biz 3,5 milyon mark ödedik, bu fiyatlar çok farklı şekilde yansıtıldı. Rune Lange'yi ben istemedim, hoca istedi, bizde yönetim olarak izlettirdik, hatta bu oyuncuyu 5 defa izlettirdik, olurda bir maçta iyi olur o maça denk gelmişizdir diye, Hoca istedi bizde aldık, ama gel gör ki iyi oyuncu çıkmadı. Birde bu oyuncuları satarken sıkıntı yaşıyorsunuz. Kulübü zarara uğratamazsını o zaman mecburen kulüp dışından farkı ödeyeceksiniz, buda sizden çıkıyor işte.

Sunucu: Peki sayın başkan birde Campbell olayı var. Bunu anlatırmısınız

M.A.Yılmaz: O dönemde bir oyuncu alacaktık, baktık çok oyuncuyla görüştük, Tabi yıldız oyuncuları Trabzona getiremiyorsunuz, bu çok zor. Campbell hocamızında isteği doğrultusunda görüştük anlaştık ve trabzona getirdik, Bir Maçtan sonra sanırım gençler maçıydı yenildik, sonuç kötü oldu, çıkışta bana soru sordular bende o an sinirden gol makinası aldık çamaşır makinası çıktı çıkıp benmi oynayayım beni gol atayım dedim,

Sunucu: Birde yamyam demiştiniz sayın başkan;

M.A.Yılmaz: Evet ama o kelimeyi farklı yöne çektiler hemen basınımız, niz yamyam insan eti yiyenlere ırkçı yaklaşım düşüncesiyle söylemeyiz, yani alırken iyi ama aldığının karşılığını vermeyenlere kullanıyoruz. O an sadece campbell için değil genel olarak o kelimeyi aslında kullandım. Paraları alıyorlar ama karşılığını sahda vermiyorlar anlamında söylendi. Campbell esasen gitme nedeni de o değil zaten, benden çok memnundu halen daha çok memnun,

Sunucu: Peki neden gitti Campbell;

M.A.Yılmaz: Trabzon zor bir şehir, yaancılar geldikleri yer ile kıyaslandığında gerçekten zor bir yer, oyuncunun alışması trabzonun alışması zor oluyor, şimdi daha iyi ama önceleri daha da zordu yabancı oyuncular için. O dönemde de campbell,n eşi çıkıp geziyor trabzonda, bir guruğp bunun peşine takılmış, laf atmış, sarkıntılık yapmış, oyuncuda bundan rahatsız olmuş doğal olarak gitmek istiyorum dedi, gitmek istemesinin sebeplerini söyledi, bizde birşey demedik, tamam sana ödediğimiz parayı getir gidebilirsin dedik, zaten aldığımızın da üstüne koyarak gitti. Bu olay ama basında farklı şekilde anlatıldı.

STV Efsane Başkanlar Programından bir alındı.
                        Biz Trabzonsporumuzun şampiyon olmasını isteriz ama sadece şampiyon olacak diye sevmeyiz

Yorum

• Ziya Şakar Gençlerbirliğinde...
                          Uzun yıllar kulübümüzün alt yapısında oynayan daha sonra sebatspor ve son olarak karadenizspor formasını giyinen sezon öncesi ıspartada yapılan kampta yer alan oyuncumuz Ziya bugün kendisini Gençlerbirliği oyuncusu yapan imzayı atmıştır.Yeni kulübünde Ziyaya başarılar diliyoruz.
                          SORUN ÇÖZEN BENİM İÇİN YÖNETİCİDİR...
                          SORUN ÇÖZEMEYEN BENİM İÇİN YÖNETİCİ DEĞİLDİR...
                          SORUNA SORUN KATAN BENİM İÇİN TRABZONSPOR'LU DEĞİLDİR...

Yorum

• TRABZONSPOR FUTBOL OKULU-MERSİN 19 Temmuz 2009 Pazar günü 12:00'da açılacaktır.

Mersine ve Trabzonspor camiasına hayırlı uğurlu olsun

İletişim: 0532 702 61 17
                            0324 320 12 13
                            Zeki Ayan Mahallesi, ADESE karşısı, Reha Halı Saha Tesisi

Yorum

• VfB Homberg 0 - 3 Trabzonspor
                              Bu habere 253 oy kullanılmış. Ortalama 5 üzerinden 4 !

Takımımız yeni sezonun ilk hazırlık maçında Almanya 6. Lig ekiplerinden VfB Homberg ile karşılaştı.

TSİ saat 20.00’de başlayan karşılaşmada ekibimiz sahaya Onur - Serkan, Giray, Egemen, Cale- Ceyhun, Zafer, Engin, Barış, Eren, Alanzinho onbiriyle çıktı.

Maç Başladı...
                              Dk. 7 Engin'in vuruşunda top az farkla auta gitti.
                              Dk.17 Gelişen Trabzonspor atağında Alanzinho ceza yayı üzerinden kaleye gönderdi, top auta çıktı.
                              Dk. 26 Rakip defansın hatasından yararlanan Zafer Yelen topa sahip olarak ceza alanına girdi, vuruşunda savunmaya çarpan top kornere çıktı.
                              Dk. 28 (Gooolll) Zafer Yelen'in pasına hareketlenen Alanzinho soldan topla ceza sahasına girdi. Rakibinden sıyrılan Alanzinho düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi (1-0).
                              Dk. 33 Zafer Yelen ceza sahası içerisine topu havalandırdı. Eren'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
                              Dk. 40 Eren Engin verkaçında Eren topla cezasahasına girdi, vuruşu auta gitti.
                              Dk. 44 (Gooolll) Engin'in pasında Zafer Yelen kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunda takımını 2-0 öne geçirdi.

İlk yarı sona erdi...

Takımımız ikinci yarıya Onur - Tayfun, Mustafa Yumlu, Song, Ferhat Öztorun - Selçuk, Tijikuzu, Colman - Yattara, Umut, Alanzinho onbiriyle başladı.

Dk.50 Yattara'nın korner atışında Umut'un kafa vuruşu az farkla auta gitti.
                              Dk.53 Tayfun ortaladı, Umut kafayla kaleye gönderdi, top üstten auta çıktı.
                              Dk.57 Yattara sağdan ortaladı. Umut kale sahasının köşesinden kafayla vurdu topu dışarı gönderdi.
                              Dk.58 (Gooolll) Yattara sağdan getirdi, sert bir orta yaptı. Fankhe'ye çarpan top ağlarla kucaklaştı (3-0).
                              Dk.60 Alanzinho'nun yerine Göksu oyuna dahil oldu.
                              Müsabaka takımımızın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Yorum

• 17 Temmuz 2009
                                Fatih yuvaya dönüyor

Rus ekibi Zenit´te PAF Takımı´yla idmanlara çıkan Bordo-Mavililer´in eski kaptanı Fatih Tekke´nin, birkaç gün içinde Türkiye´ye gelerek, yöneticilerle masaya oturacağı öğrenildi.

Trabzonspor transferdeki bombasını patlattı... Rusya’nın Zenit Takımı’nda teknik direktör Dick Advocat’la anlaşamadığı için PAF Takım’la antrenmanlara çıkmak zorunda kalan Fatih Tekke’nin, birkaç gün içinde Türkiye’ye gelerek Bordo-Mavili yöneticilerle masaya oturacağı öğrenildi. Rus ekibinde forma giydiği dönemde iki sezon önce UEFA Kupası ve ardından da Süper Kupa’yı havaya kaldıran 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu ile Yönetim’in aradaki pürüzleri çözeceği ve Rus ekibi Zenit’le anlaşarak eski kaptanı tekrar yuvaya döndüreceği ifade edildi. Bu heyecan verici haber, camiada da büyük yankı uyandırdı. Tekke’nin yakın çevresine, “Trabzon’da her zaman oynamak isterim. Orası benim evim. Sadece aramızda bir diyalog eksikliği oldu. Ancak bunu da çözmeyi başardık” diye konuştuğu belirtildi.

Kulübünden anlayış bekliyor
                                Zenit’in de elden çıkarmak istediği tecrübeli golcünün 2 milyon Euro’luk bonservis ücretinde indirim istediği ve bu konuda Rus temsilcisinden anlayış beklediği ifade edildi. Bordo-Mavililer’in de bu transferi bitirerek, taraftarları ayağa kaldırmak amacında olduğu bildirildi.

Fanatik

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X