Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• yapilacak is cok basit,herzaman diyorum ihtiyacimiz olan tek sey trabzonda stadin yapilabilecegi düz ve stad yapimina elverisli bi arazi.gerisi corap sökügü gibi gelir,akyazi cok ütopik bence..
    keske tezahuratlara sigsaydin sen,ve keske bir siirle anlatilsaydi renglerine olan askimiz...

Yorum

• İlk olarak sungur61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      İyide dostum aynı bakan bas bas akyazıyı yapacaz diye siyaset yapmadı mı? Burda bir sorun var. Eğer bakan yapılamayacağını bilerek seçim zamanı "yapacağız" diye söylediyse;

1- bizi keriz sanıyor, nasıl olsa yine kandırır oylarını alırım. bu millet koyundur demek istiyor. Aynı zamanda bakanımız doğruyu konuşmuyor demektir bu.
      2- bir bildiği vardır yada bir yerlerden yapılacağına dair tüyo almıştır.

Ben açıkcası 2. şıkkı daha yakın görüyorum. Yoksa bir bakan bu kadar büyük siyasi açık veremez. Helede trabzon gibi halkın reflekslerinin iyi olduğu bir yerde.
      Bütün akyazı olmasa bile bir stad yapacaklardır bir yerlere. Yoksa 2 yıl sonra genel seçim var, eski defterleri adamın önüne koyarlar trabzonda.
      Yani bakanda biliyor yapılmayacağını ancak oraya bir stat birde otel iznimiz var dedi Zigana Tv de canlı yayında
      Demekki sadece stat yapılacak oraya yada yeniden bi yasa oyunu yapıp proje tamamen gerçekleşecek ama şuanki durumda bu haliyle mümkün değil gibi hukuk altyapım yok yasayı bilmiyorum ama bakan diyorsa yapmaya iznimiz yok bişey biliyordur
      1. şık çok ağır olmuş kimse Trabzonsporun her kademesinde olan bir insana bunları yakıştırmak istemez
      İnşallah yanılırım ve proje gerçekleşir
      En son bordo61 tarafından düzenlendi; 03.04.2009, 14:16.
      Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• İlk olarak bordo61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        61 proje içinde 61. proje olarak gözüken yapmayı tahaaüt etttiği bu proje seçilene kadardı.Hukuksal dayanağı yok bakan söyledi diyoruz Hala birileri gazel okuyo
        Sadece stat projesi işi ise vicdanlarına kalmış isterlerse yaparlar
        Yasa ne diyor? Sportif tesis ve konaklama için deniz doldurulabilir.
        Şimdi projeye hep beraber bir bakalım.

Yasa gereği bu projede kesin olarak yapılamayacak olan neler var?
        Spor veya konaklama tesisi olmadıklarından ötürü:
        Akaryakıt İstasyonu
        Otobüs Terminali
        Alışveriş Merkezi
        Yapılıp yapılamayacağı muallakta olan neler var?
        Spor tesisi kapsamına girip girmediği meçhul olduğu için:
        Spor Akademisi
        İdari Tesis
        Kongre ve Kültür Merkezi
        Başka nedenlerden ötürü yapılmayacak olan neler var?
        Trabzon'da başka arazilere inşa edilmekte oldukları için:
        Kapalı Spor Salonu
        Kapalı ve Açık Yüzme Havuzlerı

Ayrıca bu projenin revize edilmiş halinde geçen şu tesisler de yapılamaz:
        Spor veya konaklama tesisi olmadıklarından ötürü:
        Alışveriş Merkezi ve Residence
        Hastane
        Eğlence Merkezi
        Cruise ve Yat Limanı

Şimdi bu yapılamayacak ve yapılmayacak yapılar çıkartıldığında, ortaya büyük bir alan çıkmakta... Ortaya çıkan bu boş alan için ne düşünülebilir?
        1. Boşa masraf yapılmaması için bu alanların doldurulmaması düşünülebilir.
        2. Konaklama tesisi olarak düşünülen otellerin sayısı bu boş alanlar nedeniyle daha da artırılabilir.
        3. Yasanın değiştirilmesi yoluna gidilerek tüm bu yapıların ya da en azından kanuna "ulaşım tesisleri" maddesi de eklenerek otogar ve de akaryakıt istasyonlarının yapılmasına olanak sağlanabilir.

Her koşulda geriye kalan tüm sportif ve konaklama tesisleri dolgu üzerine inşa edilebilecektir. Bu durumda doldurulması gereken alan hemen hemen yarı yarıya düşebilir. Hatta sadece konaklama için otel ve stadyum düşünülürse alanın 3'te 1'ini doldurmak dahi yeterli olabilecektir.

Lütfen basit düşünmekten öteye gidelim, şu proje üzerinde biraz kafa yormaya çalışalım. Kestirip atmak yerine azıcık yapıcı olalım.
        En son hknsngr tarafından düzenlendi; 03.04.2009, 15:21.

Yorum

• hknsngr bizi aydinlattigi icin cok sagol ama bnce yasaya takilmamak lazim cünkü bi yasayi gecirmek en cok 1-2 günleri alir yanibence yasada sorun cikmaz yeterki bu yatirimi iktidar göze alsin gerisi devede kulak misali hic sorun teskil etmez bence.

Ins bu Akyazi projesi hayata gecirdikleri vakit dünyada örnek teskil edicek bi tesislesmeye sahip olicagimiz kesin, herseyin hayirlisi ins 2011 e bu Proje hayata gecirilmis ve bitmis olur.

Yorum

• En azından bir sonraki seçim dönemine kadar Trabzon'a yeni bir stad projesinden bahsedileceğini sanmıyorum. Zaten Sadri Şener'de bundan ümidini kestiği için Avni Aker'i modernize etme yoluna gidiyor.

Bence konuşulması gereken şey modernize edilecek olan Avni Aker'in görünüşü. Sadece tribünlerin üzerini kapatmaklamı yetinecekler yoksa kapasiteyi biraz artırma yolunada gidilecekmi.

Şahsen kale arkalarının biraz daha yükseltilmesi ve reklam amaçlı kullanılan köşe boşluklarınında -Boavista'nın stadı gibi- kulelerle maraton'a bağlanması.

Köşelere bu şekilde kuleler yapılarak kale arkası ve maraton tribünleri birleştirilebilir.
            En son erolizmts tarafından düzenlendi; 03.04.2009, 16:15.
            "get up, stand up: don't give up the fight!"

twitter

Yorum

• Hknsngr abi eline sağlık sana teşekkür ediyorum verdiğin bilgi için

öncelikle arkadaşlar biraz sabretmeyi öğrenmemiz lazım eğer bizler bir birimizle kavga edersek bu stat hiç bir zaman olmaz hele bir başkan kolduğuna bir otursun bakalım sonra sorarız sorularımızı eğer bakdık sorularımıza cevap alamıyoruz ha ozaman gerekli yürüyüş gerekse mail yoluyla sesimizi çıkarırız

kalın sağlıcakla
              Zirve bizim işimizdir...

Yorum

• İlk olarak only ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                artık birilerinin çıkıp proje şu baslanacagı tarıh su bıtecegı tarıh su demesı lazım bıktık valla yaa .. nedir bizim bu cektıgımız !!
                malesef bu projenin başlama tarihi yok bence

Yorum

• İlk olarak erolizmts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  En azından bir sonraki seçim dönemine kadar Trabzon'a yeni bir stad projesinden bahsedileceğini sanmıyorum. Zaten Sadri Şener'de bundan ümidini kestiği için Avni Aker'i modernize etme yoluna gidiyor.
                  Bence bu cümleyle yanlış yönlendirme yapıyorsun. Sadri Bey'in sezon başı yaptığı/yapacağı modernizasyon çalışmaları seyircinin konforunu biraz olsun artırabilmek; daha da önemlisi taraftarın kenetlenmesini, şampiyonluğa inanmasını sağlayabilmek, stattaki baskıyı artırabilmek amacını taşımaktadır.

Kale arkası tribünlerin sahaya yakınlaştırılması, maraton tribündeki direklerin sökülmesi bu nedenledir. Ayrıca çatı için iznin GSGM'den geç çıktığını, bu nedenle çatı projesinin sezon sonuna kaldığı da bir gerçektir. Tüm bu modernizasyon çalışmaları, son birkaç senedir ortalıkta görünmeyen Trabzonspor futbol takımının muhteşem dönüşüne katkı sağlaması için, taraftarın bu dönüşe hazırlanması için yapılmıştır.

Sezon başı yapılan iş tutmuş olup, Trabzonspor şampiyonluğa oynamaktadır. Şu an Avrupa Kupalarına katılım garanti gibidir. Muhtemel bir şampiyonluk sonucu Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılacak bir Trabzonspor'un elbetteki stadı UEFA kriterlerine uygun hale getirilecektir. Sezon başında planlanan projeye ilave olarak loca ve otopark da dahil edilmiş olup, bu projenin harcamaları için 2011 Gençlik Festivali'nin bütçesinden yararlanıcaktır.

Ancak bu demek değildir ki, UEFA kriterleri nedeniyle modernize edilen Avni Aker, yeni yapılacak olan stada engel olsun. Bu modernizasyon kaçınılmaz bir ihtiyaçtır, aksi takdirde Trabzonspor maçlarını kriterlere uygun başka bir statta oynamak zorunda kalacaktır. Sanıyorum bir Trabzonsporlu maçlarını Rize veya İstanbul'da oynamak istemez.

Olaya daha gerçekçi bakılmasını öneriyorum.

İlk olarak Halil Atalay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Hknsngr abi eline sağlık sana teşekkür ediyorum verdiğin bilgi için

öncelikle arkadaşlar biraz sabretmeyi öğrenmemiz lazım eğer bizler bir birimizle kavga edersek bu stat hiç bir zaman olmaz hele bir başkan kolduğuna bir otursun bakalım sonra sorarız sorularımızı eğer bakdık sorularımıza cevap alamıyoruz ha ozaman gerekli yürüyüş gerekse mail yoluyla sesimizi çıkarırız

kalın sağlıcakla
                  Rica ederim. Benim de başından beri söylediğim bu... Artık ipler Trabzonlu'nun elindedir. Sormanın, sorgulamanın tam zamanıdır.
                  En son hknsngr tarafından düzenlendi; 03.04.2009, 16:34.

Yorum

• Koca şehirde karada yer kalmadı mı ki denizde yapmayı düşünerek maliyeti arttırıyorlar. Sadece dolguya bile anormal rakamlar gerekiyor.Ne gerek var.Hem devletin hem de Trabzon un parasına yazık olur.
                    Akyazı diye diye bir arpa boyu yol alınamadı.Daha makul bir yer düşünülse idi belki de somut adımlar atılmış olacaktı şimdiye kadar.

Yorum

• hknsngr , başlığa gösterdiğin özel alaka için kendi adıma teşekkür ederim , hala mücadele eden birini görmek güzel .

Son sayfalarda rastladığımız bir çok güzel tesbitin sahibini tenzih ederek ; büyük çoğunluğun bir kaç sayfa geriden gelmeye üşenerek başlığın niteliğine zarar verdiğini , konunun sürekli 7-8 sayfada bir tekrara düşürdüğünü söylemek gerek .

Öncelikli bir kaç temel konuda hepimizin hemfikir olması gerek ki ilerleme sağlayalım . Örneğin , projenin devlet desteği olmadan gerçekleşmesi olanaksız . Peki , devleti bu yatırıma itecek sebepler neler olmalı ? Devlet neden bu projeyi gerçekleştirmeye mecburdur ? Tersten soracak olursak Trabzon şehri 2016 adaylık dosyasında hangi sebeplerle kendisine yer bulmalı , bulacaksa ağırlığı ne olacak ? Bir diğer soru , projenin gerçekleşmesi ne kadar istihdam yaratacaktır , şehrin kent planlamasına/kent geleceğine katkısı ne olacaktır , ulaşım planlarını olumlu olarak etkileyecek midir , şehrin kültürel ve sosyal yapısını zenginleştirecekmidir , artık kent toplumların ve standartlarının ülkelerin popülaritesinin önüne geçtiğinden hareketle projenin gerçekleşmesinin Trabzon'da yaratacağı katma değerler ne olacaktır ? Bütün bu soruların önemi , sosyal devlet kavramı ve devletin bireye karşı taşıdığı sorumlulukların tamamıyla doğru orantıdadır .

Devlet bu sorumluluğunun bilincinde değilse hatırlatmakta yine toplumun görevidir . Bu noktada tek bir organizasyon , tek bir panel düzenleyememiş , sivil toplum örgütlerinin hiç bir eylem planının olmadığını düşünürsek bu halkın siyaseten kullanılması gayet doğaldır . Kente sosyal ve kültürel açıdan önemli ivme kazandıracak , ulaşım düzenlemelerini ve özel teşebbüsleri tetikleyecek , yüzlerce aileye aş-ekmek olacak bu projenin akıbetini bir avuç siyasiye emanet etmek gelişmiş toplum davranışıda değildir .

Bu temel konularda hemfikir olmadıktan sonra yasa içeriğinden , dolgu maliyetine kadar bütün başlıklar ancak teferruat olarak kalıyor .
                      En son Serdar A tarafından düzenlendi; 03.04.2009, 17:33.

Yorum

• Arkadaşlar bişeyler edip belediye başkanın aklından bu projeyi sogutmamak lazım. Aklımada bi fikir geldi. Bi pankart yapıp belediye binansının karşına asabiliriz. Pankartta şöyle bi yazı yazsak gayet güzel diye düşünüyorum.
                        Stad projesinde bize yardımcı olanları bizler başımızın üstünde taşırız gibi... Ama Stad yapan demek bence olmaz. Eger böyle bişeyi sizde uygun görürseniz Bu ayın 20 sinde Trabzon'da olcam. Bu işi yapmak icin üstlenebilirim.

Yorum

• Şu yukarıdaki proje de çok güzelmiş.
                          Yaşamak Direnmektir!

Yorum

• olimpik stadyum İS-TE-Mİ-YO-RUZ !
                            devamı gelsin mi gelsin çok özledik çünkü...

Yorum

• Yetkili birinin çıkıp projemiz şu demesini bekliyoruz. Nuri Albayrak yönetiminin hazırladığı proje hayalden öte değil.

Yorum

• Çok haklısın farabi, bu güzel konulara değindiğin için ben teşekkür ederim.

Öncelikle sosyal devlet olmanın sorumluğundan, bilinçli vatandaş olmanın gerekliliğinden bahsetmişsin, çok da yerinde olmuş. Lakin bu ülkenin tarihini, bu ülkenin insanlarını gözlemleyince çok ilginç bir sonuç çıkıyor karşımıza... Tarihin hiçbir döneminde hakkını arayan, çabalayan bir millet olamamışız. İllaki bizim için düşünen birileri olmuş. Demokrasi çağın bir gerekliliği ancak bizim insanımızın ne kadar umrunda olduğu da şüpheli... Padişahların buyruğunda yaşamaya alıştığımızdan mıdır, nedir hiçbir şeyi sorgulamıyoruz. Çoğu zaman şikayet etmekten öteye gidemiyoruz. Kafamız mı çalışmıyor diye düşünüyorum, Amerikalı, Alman bir insandan daha aptal olduğumuzu da sanmıyorum. Şanlıurfa'da 16 sene önce bir stadyum temeli atalmış, halen açılamadı diyoruz. O stadı açtırmak o şehirde yaşayan insanların derdi olmalı, değil mi? Yok ama otobüs bekler gibi bekliyoruz her zamanki gibi... Halbuki o stadı açtırmak o kadar kolay ki... Tek yapmaları gereken uluslararası bir organizasyona talip olmak, kazanmak. Sonrasında bütçeden öncelikli payı alacaklardı zaten... Stat da 5-6 sene önce açılmış olabilirdi... Yani ot gibi bekliyoruz hepimiz. Orada belediye, valilik, sivil toplum örgütü vs. yok mu? Şehrine bir şeyler kazandırmak isteyen tek bir insan yok mu? Trabzon'u ele alalım... Hiç yoktan bir Karadeniz Oyunları'na önayak oldu bu şehir. Sonrasında Avrupa Gençlik Festivali... Şimdi bu yapılacak yeni oyunlar sebebiyle ufak bir atletizm stadı, spor salonu ve yüzme havuzu kazanacak şehir. Yani bir çaba var aslında... Ama yeterli değil. Avrupa Şampiyonası'nı çok önemli görüyorum. Tüm şehirler bir yarış içinde, herbiri bu turnuvada olmak istiyor. Çünkü yatırım, istihdam, gelir demek bu şampiyona... Dünyanın sayılı turnuvalarından... Türkiye alabilir mi bilinmez. Ancak şehirlerin bu hedef doğrultusunda gelişmeleri, kalkınmaları bile yeter ilk etapta... Trabzon bu turnuvadan neler kazanıra geçmeden önce devletin yaklaşımı hakkında konuşmak istiyorum. Bu organizasyon bu krizde ilaç gibi gelir ülkemize... Ancak devlet özellikle tesis yönünden kolaya kaçıyor. Cebinden para vermeden yaptırmaya bakıyor statları... Bununla beraber zaten belli bir gelişmişlik seviyesine gelmiş şehirleri kullanarak kolaya kaçma derdindeler... Demiryolu taşımacılığı bu tip turnuvalarda önemli diyoruz. Birileri Bursa için çalışıyor olmalı ki, Bursa'ya hızlı tren olarak gidecek demiryolu... Ya Trabzon? Devlet kolaya kaçıyor düşünmüyor hadi, peki Trabzon'u hesaba katabilecek bir kişi dahi olsun yok mu? Yatırım zor, dağlar kıyıya paralel uzanıyor vs. gibi sebeplerle hep gözardı edilmedi mi Trabzon? Bu turnuvanın olası getirilerinden bahsedelim biraz da... En basiti Samsun-Trabzon arasına demiryolu projesi yapılamaz mı? Deniz taşımacılığı bu vesileyle gelişemez mi? Konaklama için daha fazla otel yapılamaz mı? Tarihi, doğal güzellikleri yönünden zaten bir sıkıntı yok Trabzon'da... Karadeniz Sahil Yolu'nun getirileri malumunuz. Tren taşımacılığı, deniz taşımacılığı şehrin sanayisine büyük katkı sağlamaz mı? Hammaddelerin, ürünlerin taşınması, ulaştırılması açısından çok büyük bir imkan olmaz mı? Şehirlerarası ulaşımı geçelim, şehiriçi ulaşımın gelişmesi bile bir kazanç olmaz mı? Tramvay, hafif raylı sistem vs. Kentsel dönüşüm vs. Hepsinden geçelim, esnaf bayram eder böyle bir turnuvada... Ama bunları düşünmek Trabzon'da bile yaşamayan bana mı düşer? Hadi Trabzon'u düşünen bir bakan, milletvekili, belediye başkanı, vali, bilmem ne yok diyelim, Trabzonlu sade vatandaş da mı yok? Açıkçası ben uzakta olan birisi olarak, herkesten umudumu kesmiştim bu stadyum konusunda... Devletin yapmayacağı aşikardı, belediye için muhalefet partili aday seçilir deniyordu. Bir arkadaş yardım etti de Trabzonspor'a e-posta yolladım, lütfen Akyazı'ya sahip çıkın diye... Çünkü Trabzon'u düşünen kimse yoktu, 2016'yı düşünen kimse yoktu. Futbol şehri diyoruz, Trabzonspor üst kimlik diyoruz ama bir Avrupa Şampiyonası Trabzon'suz geçecek öyle mi? Artık birileri de çabalasın be kardeşim! Oy avcısı belediye başkanları mı olur, Trabzonlu'nun üst kimliği Trabzonspor mu olur, artık kim olursa... Bu arada 2016 da bahane edilemezse Trabzon'a büyük katkısı olabilecek bu Akyazı'nın gerçekleşme ihtimali de iyice düşer. Çünkü bahane edilebilecek en son organizasyon Olimpiyatlar olur ki, İstanbul bile alamıyorken Trabzon'un alması çok güç. Fırsatları değerlendirmek, çaba harcamak gerek; sosyal devletin çalışmadığını göre göre oturup beklemek olmasın bundan böyle... Birileri Trabzon'u düşünmüyorsa, Trabzon kendi düşünsün kendini...
                                En son hknsngr tarafından düzenlendi; 03.04.2009, 19:53.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim