Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak erolizmts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Valla o zaman ihaleye de girmeyeceklerdi. Belediye'ye mi güvendiler ihaleye girerken. Dışarıdan destekle iş bitireceklerse biz 5-10 arkadaş ortak ihaleye girebilirdik. Hem en ucuza işi alacaksın hem de "e zenginler, belediye bir el atsın" diyeceksin. Biraz mantıksız değil mi? Daha doğrusu cinlik değil mi?

Ha işin içinde Toki, AKP ve taşeron firma varsa en az maliyetle en yüksek kâr yandaşlarla nasıl yenilir bunun yoklamasını da yapmışlardır. Erzurum olayı da devlet ve projeyi yapan firmanın rezaletidir. Ama olan olmuş. Yenecek olan paralar yenmiş. Kimseye de hesabı sorulmayacak. Milletin parasını birileri yedi, diğerleri de komisyonlarını aldılar. Ucuz iş-yüksek gelir. Sonucunda mantar gibi çoğalan müteahhitler, zengin edilen yandaşlar ve ucuz ihalelerden alınan komisyonlarla köşeyi dönen çok müslüman devlet bakanları ve daha tepedeki uzun adamlar.
    Şuan 32-38 trilyonada ışık sistemi var, 7 trilyonada, 1 trilyonada. Firma ihaleyi 192 trilyona aldıktan sonra her şeyi en iyi sistemden istiyorum beni ilgilendirmez 192 trilyona yapacaksın hepsini diye bir olay yok. Çünkü ihaleye girerken her şey belli olmuyor. Projeyi uygulayan firma standart sistemleri uygulamayı sana garanti eder. Ancak taraftar isteği doğrultusunda gelişmiş sistemleri maddi destek almadan yapmaz,yapamaz. Yani "bizi bağlamaz her istediğimizi, 192 trilyonluk bütçe ile yapmak zorundasın" diye bir olay yok. Kısacası bahsedilen bu gelişmiş sistemlerin maliyetini üstlenmek devletin işi. Devlet taraftar istiyor diye para harcamam ben derse işin içine başka çözümler girmeli.
    En son Cem tarafından düzenlendi; 24.07.2014, 17:06.
    https://twitter.com/#!/design_bcb

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

• İlk olarak bonanzia tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Şuan 32-38 trilyonada ışık sistemi var, 7 trilyonada, 1 trilyonada. Firma ihaleyi 192 trilyona aldıktan sonra her şeyi en iyi sistemden istiyorum beni ilgilendirmez 192 trilyona yapacaksın hepsini diye bir olay yok. Çünkü ihaleye girerken her şey belli olmuyor. Projeyi uygulayan firma standart sistemleri uygulamayı sana garanti eder. Ancak taraftar isteği doğrultusunda gelişmiş sistemleri maddi destek almadan yapmaz,yapamaz. Yani "bizi bağlamaz her istediğimizi, 192 trilyonluk bütçe ile yapmak zorundasın" diye bir olay yok. Kısacası bahsedilen bu gelişmiş sistemlerin maliyetini üstlenmek devletin işi. Devlet taraftar istiyor diye para harcamam ben derse işin içine başka çözümler girmeli.
      İhalede ışıklandırmanın detaylar yok muydu ne çeşit olacağı belli değilse ne anladım ben o ihaleden adam en dandiğini koyar ucuza da alsa yüksek fiyata da alsa kar kapısı olarak görür bu belirsizlikleri.
      Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

Yani bu kadar büyük bir projeyi yaptıracak olan adamlar "verdiğin para kalitesinde bir yapı istiyoruz" mu diyorlar? O zaman başka bir firma allahtan 100 trilyon teklif vermemiş. Yani bana biraz saçma geliyor bu durum.
        "get up, stand up: don't give up the fight!"

twitter

Yorum

• İlk olarak erolizmts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Yani bu kadar büyük bir projeyi yaptıracak olan adamlar "verdiğin para kalitesinde bir yapı istiyoruz" mu diyorlar? O zaman başka bir firma allahtan 100 trilyon teklif vermemiş. Yani bana biraz saçma geliyor bu durum.
          Bu tür aydınlarma sistemlerinide yine firmalar yapar. Yani kaplamayı satın alalım uygulamaya başlayalım mantığı yoktur. Işık ve görüntüleme sistemleri masraflı ve zor işlerdir onuda firmalar üstlenir. Projede tabiki teklif verirken ışık sistemleri gibi şeyler göz önüne alınıyor ancak bunlar ihale sırasında tam netleşmemiş olabiliyor. Örneğin ihaleye girerken koltuklar plastik olarak gözükebilir. Ancak taraftar veya projeyi yapanlar bunu değiştirip daha iyi bir koltukta veya ışık sisteminde karar kıldığıında yapılan değişikliğin fiyatı 192 trilyonun içinde sınırlı kalmaz. 192 trilyonun üstüne tekrar para alınır. Şuan bahsettiğimiz durum bu. Eğer projedeki mevcut sistem yerine taraftar isteğinden dolayı daha yüksek maliyetli gelişmiş bir ışık sisteminde karar kılınırsa toki aradaki ücret farkını projeyi ugulayanlara vermek zorunda. Yani burada top TOKİ'ye gidiyor. Toki isterse maliyetli işlerin altına girer isterse girmez. Bursa stadı diyoruz mesela ama o projede Bursaspor hatta bursa belediyesi bile bazı yerlerde cebinden ücret verdi. Olay bu.

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

• Bu arada bunları konuşuyoruz her şeyin en ucuzu yapılacak gibi bir algı olmasın. Stad genelinde kaliteli malzemeler ve sistemler seçiliyor. Burda yapılmak istenen kaliteli malzemeyi ve sistemi en ekonomik yollardan elde edebilmek. Fiyat-Performans durumu biraz. Stad gerçekten iyi ilerliyor.

Yorum

• İnşaatı devam eden statların maliyetleri (TL)

* Bursa Timsah Arena, 167 milyon

* Trabzon Trabzonspor Akyazı Arena, 230 milyon

* Konya Büyükşehir Stadyumu, 126 milyon

* Afyonkarahisar, 42 milyon

* Malatya Malatya Arena, 60 milyon

* Antalya 100. Yıl Stadyumu, 112 milyon

* Sakarya Sakarya Stadyumu, 106 milyon

* Samsun 19 Mayıs Stadyumu, 125 milyon

* Eskişehir Atatürk Stadyumu, 107 milyon

* Sivas Sivas Arena, 82 milyon

* Gaziantep Kamil Ocak Arena, 110 milyon

* Kocaeli Kocaeli Stadı, 126 milyon

* Adana Adana Stadı, 106 milyon

* İstanbul Vodafone Arena, 120 milyon

Yorum

• bi maliyetin içinde dolgu var mi yoksa sadece stad inşa maliyeti mi
                Oyun bitince şah da piyon da aynı kutuya konur...

Yorum

• Ynt: Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.461

İlk olarak exelans_25 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  bi maliyetin içinde dolgu var mi yoksa sadece stad inşa maliyeti mi
                  Ihale de 190 milyon TL yaziyor ben 2si diye biliyorum
                  TRABZONSPOR

@yvzbkts61

Yorum

• Aga kaldı ismimiz Akyazı Arena iyimi. Öyle de devam edecek gibi.
                    Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
                    Murat

Yorum

• İlk olarak emesenbisi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      İnşaatı devam eden statların maliyetleri (TL)

* Bursa Timsah Arena, 167 milyon

* Trabzon Trabzonspor Akyazı Arena, 230 milyon

* Konya Büyükşehir Stadyumu, 126 milyon

* Afyonkarahisar, 42 milyon

* Malatya Malatya Arena, 60 milyon

* Antalya 100. Yıl Stadyumu, 112 milyon

* Sakarya Sakarya Stadyumu, 106 milyon

* Samsun 19 Mayıs Stadyumu, 125 milyon

* Eskişehir Atatürk Stadyumu, 107 milyon

* Sivas Sivas Arena, 82 milyon

* Gaziantep Kamil Ocak Arena, 110 milyon

* Kocaeli Kocaeli Stadı, 126 milyon

* Adana Adana Stadı, 106 milyon

* İstanbul Vodafone Arena, 120 milyon
                      hepsi sadece stad, bizimki kocaman kompleks
                      kiyaslama hic olmamis
                      "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• Stad açılışında şöyle bir şov istiyorum ...

Yorum

.
                          yönetime iletirmisin

akyaziya bunu istiyoruz

Footbonaut

Sistemin mucidi Christian Güttler… 2005 yılında İstanbul’da Liverpool ile Milan arasındaki unutulmaz Şampiyonlar Ligi finalini seyrederken aklına böyle bir fikir geliyor Güttler’in. Ünlü bilim adamı daha sonra bu proje üzerinde çalışıp makineyi icad ediyor. 2008 yılında ilk prototipi yapılan alet 2010 yılında Werder Bremen tarafından deneniyor ama ilk kullanan takım 2012 Mart ayından bu yana Dortmund.

14 metreye 14 metrelik kapalı bir alan içinde futbolcu tam ortada duruyor. Değişik noktalardan gelen topu sürekli yer değiştiren kareden içeri sokmaya çalışıyor. Bu uygulama futbolcunun top tekniğinin yanında hamle zamanlaması konusunda da gelişmesini sağlıyor, anlık karar verme yetisini arttırıyor.

Bilim adamı Güttler, bu sistemde yapılacak 15 dakikalık antrenmanın 1 haftalık pas antrenmanına eş değer olduğunu belirtiyor. Birkaç dakika içerisinde futbolcunun 200 kere topla temas kurması sağlanıyor. Bir futbol maçında bir orta saha oyuncusuna bunu yapması için 90 dakika bile yetmeyebilir.

Alet topu saatte 120 kilometreye kadar ulaşan bir hızla fırlatabiliyor. Footbonaut’un fiyatı ise 3.8 milyon euro. Bu alete ödenen her kuruşun karşılığını bulduğunu belirten Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, “Futbol için yapılmış en büyük icat” diyor.

Ünal Karaman

Yorum

• Ben çok daha ucuza mâl edilebileceğini düşünüyorum. Antreman için faydalı bir sistem. Ayrıca futbolcuların dinlenmeleri için de çeşitli sistemlerin getirilmesi lazım
                            Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                            Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                            Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                            Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• türkiyedeki iscilik fiyatini düsünürsegik max 2milyona patlar

altyapi takiminda böyle gadgetler olacak
                              cocuklarin gelisimini günü birlik takib edebilecek sistem

Ünal Karaman

Yorum

• f1Bekir arkadasimizi gören var mi?
                                insanin gözlerini acmasi bazen cok aci verici olabilir!

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X