Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Arka sayfalarda akyazı projesi için önerilen modelle tasarım benzerlikleri taşıyan üç önemli bundesliga stadyumunu örnek verdim .
    Wolfsburg , Hamburg ve Hoffenheim . Her üç stad için harcanan para yaklaşık 300 milyon euro . Pek çok daha stadyum örneği verilebilir , tribüne girişlerin benzer ve stad dışından görünümünün açık olduğu öyleki şöyle bir dünyanın önde gelen stadyumlarına bakmak gerek hem ne kadar sık görülen bir uygulama olduğunu hemde geliştirilen tasarım çözümlerini öğrenmek için . Bununla alakalı mimari çözümler tartışılabilir ve fakat buna imkan vermeden ; demagoji yaparak konunun tartışılmasını engelleyerek bir yere varılamaz . Kafayı kuma sokmak değil , zararın ne kadarının kurtarılabileceğini hesaplamak rasyonel olan davranış biçimidir .

Çatıya gelirsek , yapısal özellik olarak çadır formu ile alakası yok . Ne yukarıdan askıda , ne de alttan elastik bir kaplamayı kaldıran iskelet var . Bildiğin kompozit çatı sistemi , makette açıkça görülüyor . Geometri de bir çadır formunda değil , belirli açılarla kesiştirilen üçgenlerden oluşuyor .

Yapılacak olan stadyum budur . Maalesef . Gönül isterdi ki yörenin kültürel ve geleneksel kent kimliğini ön plana çıkaran bir yapı yükselsin , fakat olmadı . Yukarıdaki oflubektaş'ın mesajını bu sebeple alıntıladım ; imar komisyonlarında rant hesaplarıyla şehrin tamamına tecavüz eden bir belediyecilik anlayışının akyazı projesi gibi bir yatırımda aksi yönde davranması beklenemez . Biz bunları yıllardır nefesimiz nerede yetti ise orada söyledik durduk . İhaleye 1 ay kala peydah olmadık .

Şimdi yapılması gereken daha sonradan değişikliği çok zor ya da çok maliyetli olacak , maliyet farkı üretmeyen bir takım özelliklerin ihaleyi alacak firma tarafından revize edilmesini sağlamak . Tribün yapısı , oturma düzeni gibi ya da dış cephe kaplaması gibi ...

Yorum

• Etmayun pizumkisi tünya projesi da!

Yorum

• İlk olarak Full HD tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Etmayun pizumkisi tünya projesi da!
        Ama hangi dünya

Yorum

• İlk olarak Full HD tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Etmayun pizumkisi tünya projesi da!

Yorum

• o ZAMAN BENİM GÖZLERDE BİR BOZUKLUK VAR

Yada forumun yüzde doksanın gözlerde sorun var neden baka bişeye benzetmedikte çadıra benzettik demek çadıra benziyor o zaman neyse bu işlere hiç gerek yoktu denizleri doldurmaya falan filan zaten bu doldurma işinide hiç sevmedim insanda güven kaybına yol açıyor avni aker yıkısaydı yapılsaydı mükemmel bir stad iş tamamdı kimseninde gıkı çıkmazdı hemde deniz doldurma gibi maliyetlerde çıkmazdı malesef dendiğine göre sende beyenmemişsin stadı heralde

Yorum

• tüm renkdaşlara

iyi geceler

Yorum

• İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Arka sayfalarda akyazı projesi için önerilen modelle tasarım benzerlikleri taşıyan üç önemli bundesliga stadyumunu örnek verdim .
                Wolfsburg , Hamburg ve Hoffenheim . Her üç stad için harcanan para yaklaşık 300 milyon euro . Pek çok daha stadyum örneği verilebilir , tribüne girişlerin benzer ve stad dışından görünümünün açık olduğu öyleki şöyle bir dünyanın önde gelen stadyumlarına bakmak gerek hem ne kadar sık görülen bir uygulama olduğunu hemde geliştirilen tasarım çözümlerini öğrenmek için . Bununla alakalı mimari çözümler tartışılabilir ve fakat buna imkan vermeden ; demagoji yaparak konunun tartışılmasını engelleyerek bir yere varılamaz . Kafayı kuma sokmak değil , zararın ne kadarının kurtarılabileceğini hesaplamak rasyonel olan davranış biçimidir .

Çatıya gelirsek , yapısal özellik olarak çadır formu ile alakası yok . Ne yukarıdan askıda , ne de alttan elastik bir kaplamayı kaldıran iskelet var . Bildiğin kompozit çatı sistemi , makette açıkça görülüyor . Geometri de bir çadır formunda değil , belirli açılarla kesiştirilen üçgenlerden oluşuyor .

Yapılacak olan stadyum budur . Maalesef . Gönül isterdi ki yörenin kültürel ve geleneksel kent kimliğini ön plana çıkaran bir yapı yükselsin , fakat olmadı . Yukarıdaki oflubektaş'ın mesajını bu sebeple alıntıladım ; imar komisyonlarında rant hesaplarıyla şehrin tamamına tecavüz eden bir belediyecilik anlayışının akyazı projesi gibi bir yatırımda aksi yönde davranması beklenemez . Biz bunları yıllardır nefesimiz nerede yetti ise orada söyledik durduk . İhaleye 1 ay kala peydah olmadık .

Şimdi yapılması gereken daha sonradan değişikliği çok zor ya da çok maliyetli olacak , maliyet farkı üretmeyen bir takım özelliklerin ihaleyi alacak firma tarafından revize edilmesini sağlamak . Tribün yapısı , oturma düzeni gibi ya da dış cephe kaplaması gibi ...
                Sizce baştan proje böyle planlanmışken firma bunu revize eder mi?Ben pek sanmıyorum.O tribün altlarına istediğin gibi her şeyi yaparsın ama yaparsan.

Yorum

• Psikoleji acidan bir insan genelde tek basina tepki vermez.Hani korkar belki ötekiler onu desteklemez yada ona karsi gelir diye yani hepimiz az cok o duyguyu biliriz degilmi?

Yorum

• İlk olarak kamaleyte tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Sizce baştan proje böyle planlanmışken firma bunu revize eder mi?Ben pek sanmıyorum.O tribün altlarına istediğin gibi her şeyi yaparsın ama yaparsan.
                    Yukarı doğru maliyet farkı üretecek değişiklikler elbette söz konusu olmaz . İhaleyi alacak ortaklığa dikkat çekiyor olmamın sebebi , haftanın her günü taraftarla muhatap olabilecek mesafede bir ara yetkili kurumun ortaya çıkacak olmasıdır . Taraftarın beklentileri doğru bir dil ile aktarılırsa maliyet-iş gücü farkı üretmeyecek ve mimari açıdan mümkün değişiklikler elbette dikate alınabilir , neden olmasın ... O aşamada zaten ortadaki rant paylaşılmış , yatırımın finansmanı devreye girmiş olacak .

Yorum

• firmalar projeyi değiştiremezler bildiğim kadarıyla ne tasarlandıysa o yapılır sonuçta projeye göre para veriyorlar yoksa firmalar projeden daha düşük maliyetli stadlar yaparlardı yani stdaımız kesinleşti senelerdr heyecanla bekliyodum stadı ama bugun itibariyle hiç heyecanım felan kalmadı sıradan bi stad yapılıyor ve türkiyede yapılan diğer stadların yanında çok sönük kalıyor

Yorum

• Gümrükçüoğlu'nun gösterdiği proje neden olmadı acaba ? O daha iyiydi ki burada da duyumcular kol geziyordu o olacak diye

Yorum

• trabzondaki arkadaşlar neden birlikte olupta buna mualif olamazlar eğer gerçekten birşeyler yapmak istiyorsak bunu fenerbahçe maçında göstermeliyiz

Yorum

• Şu konuyu görünce moralim bozuluyo.. Sirkin soytarısı gibi hissediyorum

Yorum

• Şunun pankartını yaptırsak para toplasak fener maçında açılsa iyi olmazmı...

Yorum

• İlk olarak ts_tuncay_ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Şunun pankartını yaptırsak para toplasak fener maçında açılsa iyi olmazmı...

Renktas, simdi dunyaya bir bak. arsenal, chelsea, tottenham, barcelona, real madrid,.. bu takimlarin statlari bolgesel'e mi bagli statlari?

Yani bizim statimiz dalgali olsa ne yazar. Yeterki guzel ve profosyonel gorunsun. Simdi malatyanin stati cokmu guzel? Millet dalga gecer oyle bir statla.

Bu statlarin arasinda sadece bursaninki guzel cunku klubun anlamini tasiyan bir design var.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim