“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
AMERIKALILAR BIR ANKET DUZENLEMiSLER.
TANRI, TEKRAR YASATMASINI ISTEDIGINIZ KiSiYi SIZE SORSAYDI: KIMIN TEKRAR YASAMASINI iSTERDiNiZ?
SİZ DE ADRESi TIKLAYIP, ABD'LiLERE ANLATAMADIĞIMIZ "ATATüRK SEVGiMiZi" BU YOLLA GOSTERELİM.
Vasiyet ; Bordo Mavi mezar taşı ''NUFUS CÜZDANINDA TRABZON YAZIPTA İSTANBUL TAKIMLARINA GÖNÜL VERENLERLE GÖNÜL BAĞIMIZ OLMADIĞI GİBİ AYNI ORTAMDA OLMAKTA RAHATSIZLIK VERİR ''
TANRI, TEKRAR YASATMASINI ISTEDIGINIZ KiSiYi SIZE SORSAYDI: KIMIN TEKRAR YASAMASINI iSTERDiNiZ?
SİZ DE ADRESi TIKLAYIP, ABD'LiLERE ANLATAMADIĞIMIZ "ATATüRK SEVGiMiZi" BU YOLLA GOSTERELİM.
Vasiyet ; Bordo Mavi mezar taşı ''NUFUS CÜZDANINDA TRABZON YAZIPTA İSTANBUL TAKIMLARINA GÖNÜL VERENLERLE GÖNÜL BAĞIMIZ OLMADIĞI GİBİ AYNI ORTAMDA OLMAKTA RAHATSIZLIK VERİR ''
Aktüel dergisi bu sayısında Atatürk'ün 300 tane hiç görülmemiş fotoğrafını cd şeklinde hediye ediyor.İlgilenenlere, arşivcilere,kolleksiyonculara duyurulur... Kaya, sen bunu kaçırmazsın artık, ben bilgisayarıma yükledim bile...İstersen sanada gönderirim ama çok vaktimi alabilir...
Evet arkadaşlar bir yılıda Ata mızı arayarak geçti daha ne diyeyim ki
Bu gidişle daha çookk seneler geçecek onu arayarak ama şunuda not olarak bi kenara düşeyim: Not: Şu anda bazı kesimler arasında yayılan ve giderek artan bir şekildeki dedi kodu diyorki Atatürk' ün artık miladı doldu yerine başka birisinin gelmesi lazım zaten gün gelecek Saddam, Stalin, Lenin vs. gibi devlet adamları gibi Atatürk' te kaybolup gidecek. Ortalıkta dolaşan söylenti budur. Ama unutulmamalıdırki Türkiye Cumhuriyeti 1 kez kurulur ve bir daha yıkılamaz o sebeptendirki başka bir liderde gerekmez.
Atatürk fikriyatının miladı hiç bir dönem dolmaz, dolamaz. Nedeni de çok basittir. Bu fikriyat geleceği görebilen bir düşünce yapısına sahiptir.
Fakat ülkemizde bazı kavramların içi büyük bir hızla boşaltılmaktadır. İşte tam bu noktada Atatürk'ü çok iyi anlamamız gerektiğini düşünüyorum.
5000 yıldan daha fazla bir geçmişe sahip Türk tarihi, son büyük kurtarıcısına bile tam manasıyla sahip çıkamamaktadır.
Daha dün Remzi'nin karnesinde bir ders gördüm. "Dem. ve İnsan Hak." Açıkçası okullarımızda Tarih dersinden farklı olarak "Atatürk" ismini taşıyan bir
ders koyulabilseydi, böyle dersler vermelerine gerek kalmazdı.
“Her kim kendini kıymetli bilirse, onun tevazudan nasibi yoktur.” Malik bin Dinar
21.yy da da en büyük sorunu türban olan bir ülke oldugumuz icin yazık bizlere yazık emanete verdigmiz degere...bu toprakların dogusu ile batısı arasında ki farkın büyüklügü,zengini ile fakiri arasındaki ucurumu ne zaman kapanacak acaba?...yargısını,ordusunu ülkesini sevn ulusalcı bir hüküümet nezaman bizleri yönetecek?...bu ülkede bir yerlere gelmek için sadece ve sadece tc kimlik cüzdanının yeterli olabilecegi günleri görebilecekmiyiz?....
“Ben basit bir 'iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
“Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”Eduardo Galeano
"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar
Yorum