Doğum Günün Kutlu Olsun TRABZONSPORUM
Daraltma
X
-
doğum günün kutlu olsun İLK AŞKIM!...
seni fakir ahlaklı ve zekalı insanlardan
sevginin aşkının kıymetini bilmeyen trabzonsporsuzlardan
karşılıksız sevemeyen boynu bükük ama kibirlilerden
trabzonsporlu olmanın yüksek gururunu üzerinde taşımaktan acizlerden
ebediyen kurtaracağız...''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !Yorum
-
Yorum
-
Rica ederiz. Sırada Ağaoğlu görüşmemiz var.

2 Ağustos 2007 Perşembe Günü BMN Radyo Kuruluş Özel Yayını
19:30 - BMN - Ağaoğlu Görüşmesi (Tekrar)

20:30 - BMN - Ayşe Nine Görüşmesi (Tekrar)
21:30 - İlk Şampiyonluğun Hikayesi - Oradaydım Belgeseli (Ali Kemal Denizci) (Tekrar)
22:15 - Trabzonspor Belgeseli / Efsanenin Doğuşu - Yükselişi (Tekrar)
Aralarda Marşlarımız, şarkılarımız.....
Dinlemek için tıklayınız !
Trabzonsporlu olmak...
Zor ama güzel be kardeşim!Yorum
-

2 Ağustos 2007 Perşembe Günü BMN Radyo Kuruluş Özel Yayını
20:30 - BMN - Ayşe Nine Görüşmesi (TEKRAR)
Dinlemek için tıklayınız !
....Ninemizin ismi Ayşe DİLAVER. Trabzon Sürmene’li. 50 yıla yakın bir zamandır İstanbul’da yaşıyor ve her sene mutlaka Trabzon’a gidiyor. Resmi kayıtlara göre yaşı 78 ama ailesi ve kendisi gerçek yaşını 81 olarak tahmin ediyorlar. Eve girdiğimizde ayağımıza verilen terlikler, ninemizin kol saati, evin dört bir yanındaki atkılar, şapkalar elbette Trabzonspor ürünleri. Ninemiz bizi üstü bordo, eteği mavi olan kıyafetiyle ve yüzündeki sıcak gülümsemesiyle karşılıyor.
Biz çok konuşmak istemiyoruz çünkü biliyoruz ki Trabzonspor’un bu seneki kötü performansı nedeniyle ninemizin çok söyleyecekleri, söylemek istedikleri var. Genelde biz susuyoruz, onu dinliyoruz....Trabzonsporlu olmak...
Zor ama güzel be kardeşim!Yorum
-
Daha minik bir çocuktum sokak aralarında hafta sonları maça maçaaa diye bağırarak koşarken. Ortahisar'ın dar sokakları bayraklı flamalı tezahüratlı insan seliyle dolarken, ben kah Özer abimin, kah Şener abimin omuzlarında sevinçle, heyecanla, coşkuyla maça giderdim. Binlerce insan oturmuş 11 kişiyi izliyor. Daha futbolun, golün, penaltının, endirekt serbest vuruşun ne olduğunu tam idrak edemediğim yaşlardayım. Gol oldumu hurrraaa havalardayız. Bazen küfür, bazen kızgınlık ama çokça coşku. Koyu bordo ile açık mavi ne de güzel yar olmuş birbirlerine. Ne de yakışmışlar. Küçük bir çocuktum. Çok küçüktüm. Trabzonspor işte. Memleketemin takımı. Yoksa? Daha ötesi de var mıydı?
Küçük bir çocuktum nerden bileyim ki koskoca efsaneyi? Nerden bileyim ki şanlı tarihi? Trabzonspor işte. Memleketemin takımı. Meğer ben çocukluğumdan beri efsaneyi, coşkuyu, başkaldırışı, haykırışı, isyanı, sevgiyi, aşkı izlemişim. Gönlüme sevda diye onu işlemişim. Meğer Trabzonspor sadece Trabzonspor değilmiş. Meğer Trabzonspor sadece memleketimin bir futbol takımı değilmiş. Ardından milyonları sürükleyen, ekmek parasını ekmeğe verdirtmeyip kendini izleten, uğruna futbol şehitleri verdiren, gerçek bir efsaneymiş.
Vallahi çok küçük bir çocuktum.
1981 senesi, efsanemin şampiyon olduğu sene, Karadeniz Fırtınam bir taraftarını daha kazandı. Ben gözlerimi dünyaya şampiyon olarak açtım. Bu dünyaya şampiyon olarak geldim ve inşallah da şampiyon olarak gideceğim.
Sevincimiz, isyanımız, coşkumuz, gözyaşlarımız Trabzonsporumuz olmuş. Bazen çok sevindik ama bazen de öyle üzüldük ki. Herşeye rağmen... İnadına TRABZONSPOR
Doğum günün kutlu olsun sevdam... İyiki varsın... Herşeye rağmen...En son Gökçebey tarafından düzenlendi; 02.08.2007, 22:04.hepsi bu kadardır; adı yaşamak...Yorum
-
İsmini her andığımızda boğazımızda birşeyler düğümleniyor ve duygularımızı ifade etmekte ciddi zorluk yaşıyorsak, sen bir maç kaybettiğinde hüznü kalbimizin en derininde, hayatımızın geriye kalan kısmını ciddi şekilde etkileyecek bir biçimde yaşıyorsak, sen kazandığında başka bir nedene ihtiyaç duymaksızın çocuk gibi mutluysak ve en büyük hayalimizse seni şampiyon görmek, hayatımız boyunca yaşayacağımız en büyük mutluluğun adını senin şampiyonluğun olarak belirlediyse kalplerimiz, geriye söylenebilecek fazla birşey kalmıyor ki. Çok şey söylemek isterken hiçbirşey söyleyememenin sıkıntısı bu. Bize sevdamızın ilk gününden beri alıştırdığın bir duygu. Sen hayatımızın tam merkezinde, ruhumuzun en derinindesin, hem çocukluğumuzda, hem geleceğimizdesin. Bizi bir hafta çok mutlu, bir hafta ölümüne mutsuz yapabilecek tek güç sensin. En önemli meşguliyetlerimizde bile aklımızın bir köşesinde her zaman sabit durabilen bir tek sen varsın. Kimliğimizsin, gururumuzsun, ruhumuzsun, bize anlam katansın. Asla unutma ki biz nefes aldıkça sen hep güçlü, hep dokunulmaz kalacaksın. Seninle doğmuş, sana yürek vermiş, "Takım nasıl tutulur" ve "İnsan bir takımı neden destekler" sorularının cevaplarını yanlış bilenlere, işin doğrusunu övünerek anlatabilen çok şanslı bir nesiliz biz.
Doğum günün kutlu olsun Trabzonspor'um. Daha nice 40'lara... Çocuk yaşta verdiğimiz yemin her zaman geçerli, ruh bedeni terkedinceye kadar."... hayat Bordo-Mavi'dir!"
"Şenol Güneş, Türkiye'nin en saygın ve en önemli futbol adamıdır. "
Yorum
-
Nice mutlu senelere Karadeniz Fırtınası ...

Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

NİCE 40 YILLARA
POR 
:tsmeşale:
Yorum