Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Oyun Sistemimiz Hakkında (Futbolcu ve Kadro Seçimleri)

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak -KÜRŞAT- tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    aşağılama-hakaret-alay-ifitira ve terbiyesizce bi yazı olmuş,gerçi sizden başka bi stil beklemek te hata olurdu.
    Kürşat sende bana tercüman olduğun için çok teşekkür ederim...

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

• Eğer ki Ersun Yanal "Takım o varken hücum varyasyonu üretmiyor, takım olamıyor, bu gerçekle yüzleşmek lazım" şeklinde bir söz sarfettiyse (ki ben inanmak bile istemiyorum) önce bir ona sormak lazım..

"Sen 22 futbolcu transfer etmene ve bir sezonun yarısı ve hazırlık dönemi de dahil olmak üzere şu takımla onca zaman geçirmiş olmana rağmen hala alternatif bir hücum planı ve oyuncu potansiyeli devreye sokamamışsan önce kendine bir özeleştiri yapman gerekmez mi?"

Dünyada görülmüş bir şey mi yahu?

Bu türden söylemler, öncelikle diğer futbolcularımıza yapılmış en büyük hakarettir. Bu yönde açılmış bir tartışma, hücum hattında görev yapan Colman, Umut, Gökhan, Isaac gibi oyuncularımza yapılan en büyük aşağılamadır resmen..

Dünya' nın hangi takımının taraftarı hali hazırda formasını terleten takımının en büyük yıldızının olası bir yokluğunu ön plana sürerek böylesine anlamsız bir tartışmayı açar?

Dünya' nın hangi taraftar forumunda, hem de rakip taraftarlar tarafından bile ağızları sulana sulana seyredilen bir yıldız futbolcusunun hakkında onu yokluğu hesap edilerek yeni hücum varyasyonları üzerinden bir münakaşa ortamı yaratılır?

Bir Fener taraftar forumunda bile 35 lik Alex' in yokluğunda dahi neler yapılmalı türünden paranoyakça söylemler dile getirilmezken burada böylesine anlamsızca bir muhabbete ne gerek var?

Daha önce de yazdım. Bu türden alternatif oyun planlarının devreye sokulması hususunu ön plana getiren genel bir başlık zaten forumda mevcut..

Şimdi hangi akla hizmet edilerek bir futbolcunun açıkça adı verilerek tamamen güdümlü bir tartışma ortamı devreye sokuluyor?

Ayrıca benim tarzımın kime nasıl geldiği beni hiç ilgilendirmiyor açıkçası. Şu balıktan rahatsız olan yüzlerce insan vardır ama sanırım bir çoğu benim kadar sivri bir tip olmadıkları için olsa gerek benim kadar hassasiyet göstermiyor olabliirler; bilemem..

Hüseyin de çok tartışılan bir isim. Sezon başında Ersun Hoca önlibero mevkiinde de eksikleri olduğunu belirtmişti..

Şimdi ben buraya "Hüseyinsiz bir defans sistemi nasıl olmalı" şeklinde bir başlık açıp tartışmaya sunsam hoş karşılanacak mı?

Bir konu açılırken sadece başlık üzerinden hareket etmemek gerekir. İçeriğinde ve sonrasında gelişen tartışma ortamında o futbolcu hakkında ileri geri söylenen laflar ve ithamların da insanları rahatsız edebileceği düşünülebilinmelidir..

Ben sıkça şahit oldum bu başlıkta. Yattara' nın kurtarmış olduğu onca maç sonrasında lütfedip de Yattara başlığına iki satırlık tebrik mesajı dahi çekmeye elleri varamayan bazı şahıslar, burada fırsatını buldukça bel altına çalışmaya başlamışlar şimdiden..

İsterseniz on mesajları da buraya teker teker alıntılayıp koyabilirim; sorun değil..

Bize düşen Yattarasız bir oyun planını o bizden ayrıldıktan sonra ya da ayrılmaya yakın, en azından transfer sezonun da tartışmaya açmaktır..

O da bu şekilde Yattara' ya özel bir başlık altında değil, genel eksikliklerimiz konusunu içeriğine alan bir konu içerisinde olmalıdır..

Şimdilik yazacaklarım bunlardan ibaret..

Zira ne sıradan bozacılarla ne de onun şakşakçı şıracıları ile işim olmaz..

Selametle..
      En son Great White tarafından düzenlendi; 16.09.2008, 13:42. Sebep: RTÜK:)
      "söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"

GW

Yorum

• Soner gızma yahu.
        Yattarasız oynamayı öğrenmeyi açıkçası ben istemiyorum şu anda.
        Elimde yattara varsa ona göre oynarım elbette.

Burada söylenen ona her an gebe olmamak.
        Yattaraya birileri giydirdi mi dikkat etmedim !!!

Yattara da insan , sakatlanır, ceza alır, onsuz da hücum formülleri üretebilmek.
        Onsuz zorlandığımız gerçek, bundan normal birşey de yok.
        Her takım bu kadar büyük bir starın eksikliğini hisseder.

Yorum

• transfer yapmak lazım başka cevabı yok

Yorum

• bence yattaraya alternatif aramanın yerine genc barış memişi gereksiz futbolcuların başında gelen serkanın yerine sahaya sürmek gerekir.ne idüğü belirsiz yaptığı hatalar her macta onlarca olan serkan kadro dışı bırakılmalı barışa daha cok şans verildiğinde inanıyorum yattara gibi oyunun kaderini değiştirecektir.

Yorum

• Bir sene öncesine kadar Yattara'yı oyun sistemine almayan, onunla oynamayı bilemeyen hocalar yönetti bu takımı. Biz de sürekli Yattara'sız bir oyunun ne kadar tatsız, keyifsiz olduğunu söyledik. Yatara yedek oturtulacak biri değildir dedik. Şimdi konuştuğumuz şeyler o günlere göre garip. Peki, neden konuşuyoruz? Yatara bir yere mi gidiyor? 6 ay kadar sahalardan uzak mı kalacak? Forsuz mu?

Endişeler bunların hiç biri değil. Onunla iyi oynuyoruz ama onsuz ne yapacağız. Soru bu?

Gökdeniz ile iyi oynuyorduk. Fatih geldi süper oynadık. Bu iki yıldızdan biri olmasa ne yaparız diyorduk. Bugün ikisi de yok ve adları bile lüzum olmadıkça anılmıyor.

Şimdi düşüyorum da hayli gereksiz bir başlık olmuş. Kapatılmasını öneriyorum.

Yorum

• Ben kapatılmasının hiç bir yarar getireceğini düşünmüyorum.

Açıkcası gayet iyi tespitler ve gayet iyi yorumlar okuyorum.

Yorum

• İyi de daha iyi bir takım olmayı istiyor insanlar. ;Durum bundan ibaret.
                  Takım ama. Kişilere bağımlılığı kalmamış.
                  Yıldızlar muhakkak önemlidir katılırım buna.
                  Yıldızların yokluğundan bahsetmek onların satıldığı anı falan kastetmek değildir.

İnsanlık hali sakatlık, ceza gibi durumlarda alternatif formüller üretmek demektir.
                  Kriz anında alternatif formül üretilmesinin ne gibi bir sakıncası var?
                  Ki bana göre şu anda yattaranın sahada olmaması bizim için ciddi bir krizdi.
                  Buna alternatif çözümü nasıl oluştururuz diyor insanlar.
                  Garip olan ne?

İlla yattara nın satılması ya da aylarca sahalardan uzak kalması mı lazım?
                  Niye bu maç hücumda sıkıntı çektik?
                  Bir maç bile yetiyor.
                  Bunları çekmeyelim diye alternatifleri konuşalım.
                  Olayı abartmanın alemi yok.

Yorum

• Yattara sakat olmazsa bile maç içinde iki üç kişi ile etkisiz hale getirilebiliyor.Hele de formsuz ise,gününde değil ise ....
                    bENCE SIRF yATTAra ya dayalı bir oyun düzenimiz olmamalı.Maç içinde değişik versiyonlarla hücum edilmeli.Kimsenin dikkatini çekti mi bilmem 2 maçdır gözlemliyorum bunu;Colman,Selçuk,Umut ve Gökhan arasında kısa çok hızlı paslaşmalar oluyor ama sonunu getiremiyorlar.İşte böyle değişik varyasyonlar yapılmalı.Yattaralı olsak bile sağ gösterip sol vurmalıyız.
                    bordomavi.net
                    Trabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi

Yorum

• Hayır şu çok açık.
                      Oyuncular yattaranın varlığına alışmışlar.
                      Ezbere oynamaya başlıyorlar.
                      Yattara yok ama hala sağdan gitmeye çalışıyoruz yattara varmış gibi.

Bu denli maça etki edebilen adamların varlığı kolaylık yaratır.
                      O kolaylık da alışkanlığa dönüştü.
                      Bundan kurtulmak yattaradan kurtulmak demek değil.
                      Oyun içinde hücum aksiyonlarını çeşitlendirmek demek.
                      Yattaranın da yükünü hafifletecek, karşımızdaki takımların da sadece yattara ve forvetlere çözüm üreterek kurtulabilme şansını sona erdirecek bir çeşitlilik.

Yorum

• Ben bu başlığın çok yararlı olabileceğini düşünüyorum. Yattara cezalı veya Allah korusun sakat olduğu zamanlarda takım çok zorlanıyor. Takımın nerdeyse bütün hücumlarını yöneten biri olduğu için önemli durum bu. Yattarasız Trabzon, susamsız simit gibi. Yattara olmayınca takım düz bir takıma dönüşüyor.

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

• --Yattarasız bir takımı tartışalım, tartışma her zaman başarıyı getirir, bana göre hepimiz Trabzonsporluyuz o kadar !

--Yattarasız bir Trabzonsporu arkadaşlarım yorumlarken, ben bu yorumların neticesinde Fatih TEKKE'nin ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu çıkarıyorum.

--Bu yıl Fatih TEKKE olsaydı, Gökdeniz de fakirane yancığında, İşte sana Şampiyonluk diye kolayca derdim.

Sonuç;

---- KARA UŞAK = KARA KUŞAK = Y A T T A R A !!
                          BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR

Yorum

• Mademki konu Yattarasız bir oyun düzeni;O halde mesajlarda adı geçmemesi gereken tek kişi Yattara.
                            Forum yöneticilerinden,içinde Yattara adı geçen bütün mesajları silmesini istiyorum.(bu da dahil)
                            Bakalım Yattarasız bu konunun tadı tuzu kalıyormu.
                            Herkese Merhaba

Yorum

• Takımda 6. sezonunu geçiriyor. Hüseyin ile beraber takımın "onca hocaya rağmen" en değişilmez iki oyuncusundan birisi. Tarihimizin en kötü sezonunda takımı adeta tek başına sırtlayıp "sorumluluk almıyor" diyenlere nazire yaparcasına oynayan bir Yattara ve Ersun hoca ile birlikte belki de 6 yıllık Trabzonspor geçmişinde olmadığıa kadar takım oyununa bağlı, devamlılığı sağlamış ve oyundan kolay kopmayan bir hüviyete bürünmüş bir Yattara.

Sakatlık, cezalı bir durum olmadığı sürece bu konuyu konuşmayız. Zaten konu Yattara'nın oynamadığı ilk maçtan sonra açıldı. Yattara oynadığı sürece hiç kimse için bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama biz daha sezon başlamadan diyorduk. Bu takım Yattara'sız oynamaya alışmalıdır diye. Artık sezon başladı ve kolay kolay alışamayız. Ersun Yanal hazırlık kampında Yattara'nın olmadığı bir sistem düşünmüştür diye umuyordum ama gördüğümüz kadarıyla ortada bir sistem yok.

Körü körüne saldırıyoruz. Selçuk'u iki kişi kapatınca oyunu açamıyor, Colman tam kıvamında değil. Colman'ın kendini bulması Yattara'nın olmadığı maçlarda göbekten derinlemesine atılan paslarla gol bulmamız anlamına geliyor. Bunun içinde zamana ihtiyacımız var.

Yattara'sız oynayabilmek için yapabileceğimiz pek bir şey yok. Sadece sağ kanat endeksli hücum ediyoruz. Sol açıkta oynayan bir futbolcumuz yok. Yattara olsa da sağ kanattan bindiriyoruz Yattara olmasa da. Yattara'sız oynamak için çeşitli sistem değişikliği veya farklı varyasyonlar denemeliyiz.
                              Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                              iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                              “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                              Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• Yattara'sız da Oynayabilmek İçin Neler Yapmalıyız?
                                Yattara gibi bi oyuncu aLmaLıyız ! Adam eksiLtebiLen hızLı bi adam Lazım bize !
                                En son ilhan tarafından düzenlendi; 16.09.2008, 13:08. Sebep: Yazının tamamı kalın fontta yazılamaz. Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X