Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Oyun Sistemimiz Hakkında (Futbolcu ve Kadro Seçimleri)

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak UnlesheaD tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Neden bilmiyorum ama isaacı umuttan daha cok beğeniyorum. Defanstada giray mı egemen mı sorusu birazcık karışık giray trabzonsporda oynamayı cok isteyen biriydi antremanlarda cok hırslı calısıyor. Egemen biraz daha durgun. Yoksa tecrübesi ile egemenin oynaması gerekir. Giray daha 23 yasında elbet sıra gelir onada Benim kadromda bu

--------------tony-------------
    serkan---egemen-song----cale-
    ----------ceyhun------------
    -------selcuk-colman---------
    yattara--------------isaac---
    ----------gökhan------------

Bence bu takım büyük maclarda asla yıkılmaz. Cok iyi 4 lü defans hattı önlerde libero olarak ceyhun(her yönden hüseyinden daha iyi) onlarında önünde oyunu iki taraflı oynayan selcuk ve colman. Bu acıdan bakarsak bu kadroda 7 kişi defansa yardım etmiş olucak. Fakat aynı andada ceyhun ileri cıkan bir oyuncu selcuk ve colmanda ileri cıkıyor. Yattara isaac ve gökhandan bahsetmeye bile gerek yok. Uzun lafın kısası bu kadro birbirine alıstığı takdirde oyunu 2 yönlü hem defansif hem ofansif yönde cok cok iyi oynar aynı anda da ersun yanalın istediği agresif defans yapısı egemen ve song la fazlasıyla olusur. Bu kadroyu yorumlarsanız sevinirim.
    işte budur....
    poetricus

Yorum

• Tesekkür ederim

Yorum

• İlk olarak UnlesheaD tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Neden bilmiyorum ama isaacı umuttan daha cok beğeniyorum. Defanstada giray mı egemen mı sorusu birazcık karışık giray trabzonsporda oynamayı cok isteyen biriydi antremanlarda cok hırslı calısıyor. Egemen biraz daha durgun. Yoksa tecrübesi ile egemenin oynaması gerekir. Giray daha 23 yasında elbet sıra gelir onada Benim kadromda bu

--------------tony-------------
        serkan---egemen-song----cale-
        ----------ceyhun------------
        -------selcuk-colman---------
        yattara--------------isaac---
        ----------gökhan------------

Bence bu takım büyük maclarda asla yıkılmaz. Cok iyi 4 lü defans hattı önlerde libero olarak ceyhun(her yönden hüseyinden daha iyi) onlarında önünde oyunu iki taraflı oynayan selcuk ve colman. Bu acıdan bakarsak bu kadroda 7 kişi defansa yardım etmiş olucak. Fakat aynı andada ceyhun ileri cıkan bir oyuncu selcuk ve colmanda ileri cıkıyor. Yattara isaac ve gökhandan bahsetmeye bile gerek yok. Uzun lafın kısası bu kadro birbirine alıstığı takdirde oyunu 2 yönlü hem defansif hem ofansif yönde cok cok iyi oynar aynı anda da ersun yanalın istediği agresif defans yapısı egemen ve song la fazlasıyla olusur. Bu kadroyu yorumlarsanız sevinirim.
        evet kardeşim haklısın.. bana görede en iyi kadro bu.. söylemiştirim zaten.. pardon pardon serkan varmış.. serkan'ın yerine Tayfun derim.. ama Buğra sağ bek oynuyormu hala bilmiyorum, ben o adamdan çok umutluyum.. inşallah oynayabiliyordur sağ bekte, değişilmez olur..
        Més que un club!
        Nil Satis Nisi Optimum..
        Gustavo Alejandro Colman !

Oyna, dik oyna!

Yorum

• Futbol mantalitesi dünyada değişti.
          Bol gollü maçlar yok artık.
          Güçlü takımlar bile zayıf denen takımları
          1-0, 2-0 2-1 lik skorlarla yenebiliyorlar.
          bkz. geçen yılın avrupa ligleri.

Gelelim oyun düzenimize
          Bana göre bir takımın saha içindeki
          dizilimini belirleyen temel faktör
          takımdaki sporcuların özellik ve yetenekleridir.
          yaş ortalaması yüksek ve ağır bir takım
          için ideal dizilim 4-5-1 dir mesela.

Biz, kondüsyonu çok iyi ve yaş ortalaması düşük bir takımız.
          Koşuyor ve pres yapabiliyoruz.
          O halde kalabalık ve çakılı oynayan bir savunma
          anlayışına ihtiyacımız yok. Bu bir.

Takımımız topsuz oyunda da etkili olabilecek özelliklere sahip.
          Alan boşaltma, alan doldurma, sahaya dağılım, kondüsyonu yüksek
          ve futbol zekası gelişkin sporcularla başarıyla uygulanıyor.
          Bu özellikler de takımımızda var.(hüseyin, serkan ve ergin hariç) Bu iki.
          Modern futbolda " en iyi savunma hücumdur" ilkesini yukarıda belirttiğim
          özelliklere sahip bir takıma uyarlamak hayli kolay olacaktır. Buda 3.

Takım, oyun içinde yelpaze gibi hızla açılan ve hızla kapanan bir hüviyete
          büründürülebilir.

Sonuç olarak 3-2-1-3-1 sistemine uygun bir takımızı var.

Tolga

Song Egemen Cale (İsmail)
          ------- --------- ------------

Giray Ceyhun
          --------- - ---------

Colman
          --------

Yattara Selçuk Sami
          --------- ------- -------

Gökhan
          --------

İki ön libero ve orta saha çok koşan ve oyun zekası yüksek oyunculardan olduğu için
          oyun içinde pozisyona ve rakibe göre gerektiğinde 4-4-2, 3-5-2 4-3-1-2
          4-3-2-1 diziliminde oynanabilecek.

Yorum

• o degilde arkadasın biri yattara icin alex kadar iyi pas veremedigini söylemis.. ben baska bir gezegende mi yasıyorum acaba??
            "Turist" Okur Yazar..
            Sezon öncesi ve sezon arası transfer ve formaları takip eder..

Not: Akyazı'yı sürekli takip eder..

Yorum

• Kapali defans oynayan rakiplere karsi ortasahadan gelen oyuncularimiza duvar olabilecek ayni zamanda oyunun gidisatina gore topu saklayabilecek ve verkac ozellikleri iyi olan bir santrofor tipi mutlaka lazim herzaman kanatlardan yattaranin getirecegi topu beklersek zorlaniriz zaten ersun hocada bu sikintiya ilk hazirlik macinda dikkat cekmis su anda gokhan ve umutta bu meziyetler kisitli vaziyette ikiside kaleye yuzleri donuk sekilde daha etkili oynuyorlar zaten gokhanin kayseride oynadigi sistemde kaleye arkasi donuk iyi oynayan arjantinli birisi vardi bu sorunda eldeki kadrodan cem demir ve ergin alternatif olabilir sonucta kontra-atak oyun sistemine daha cok uygun oyuncu yapimiz var sampiyonluktan bahsediyorsak sartlara gore oyunun her(iki) yonunude becermeliyiz saygilar

Yorum

• İlk olarak EmrahYalçınalp tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Kabul, Umut'u geçen sene çok eleştirenlerden biriyim. Asla tek başına forvet oynayacak adam değil. Ama elinde Umut varken, ve başka bir tane daha çok iyi santrafor varken, onu kesmek çok saçma sapan bir iş olur. Umut inanılmaz ısıran bir adam. Onun yanına gidip M. Yıldız'ın alınmasını isteyenleri de anlayamıyordum mesela. Şimdi Gökhan varkenb, elinde de Umut varken tek forvet oynanır mı? Kesinlikle ikisi birlikte düşünülmeli. Umut zaten klasik bir forvet değil ki. Yani ortasahayı eksiltmez. Vuruşları da Türkiye forvetleri için ortalamanın üzerinde, en azından ortalamada... Bence kimse pek farkında değil ama, Gökhan çok iyi ve yerinde bir transfer. Çünkü Umut var elimizde... Bir biçim teorisi der ki, bir bütün iki yarımdan fazladır! Bence Umut-Gökhan bir bütün olurlar. O yüzden Ersen-Umut, Ergin-Umut gibi skoru yükseltme görevinin Umut'un ağırlıkta olduğu bir biçimde paylaştırıldığı birliktelikleri Gökhan-Umut için ölçüt almayın. Umut-Gökhan birlikte çok iyi işler yapacaklardır. Umarım birlikte değerlendirilirler.
                Altına imzamı atarım

Yorum

• Bencede bazıları atak oynamamızı istiyor ama hurraaa atak olmaz. Tek ön libero ve tek forvet bu ligde içerde dısarda her maca favori cıkar. En azından gol yeme ihtimalimiz cok cok düşük olur. 1-0 2-0 bize fazlasıyla yeter.

Yorum

• ersun yanal yönettigi takimlari tek forvet oynatmiyor zaten . gökhani bosuna aldirmadi. bu yil iceride disarida cift forvet tek ö nliboraya alistirsaniz iyi olur kendinizi. kaldi ki avrupa futbolunda da cift önliborulu sistemlerden tek önliborulu sistemlere geciliyor.
                    trabzonsporun sorunu bir kac yildan bu yana takima model olarak alinmis olan (bkz. aybaba,dogan,halilhodzic dönemleri) defansif kontra ataga dayali oyun sisteminin terkedilememesi olacak. ne kadar yeni kurulan bir takim olsa da hocanin da belirttigi üzere hucum organizasyonlarinda hala ayni sikinti yasaniyor. solda oynayan baris oyunun tek tarafini becerebiliyor digerlerinin sol kanat oyunculari da daha cok defansif agirlikli bu anlamiyla isaac bu bölgede sadece boslugu doldurmakla kalmayacak ayni zamanda islevsel bir özellikte kazandiracak o bölgeye. onun kontratak oyuncusu oldugu görüsüne katilmiyorum cünkü genclerbirliginin genel oyun anlayisina uygun olarak o da o takimda öyle oynadi.
                    bu anlamiyla takimin dört-bir-üc-bir bir ya da dört-bir-iki-iki gibi oynamaya calisacagini düsünebiliriz ya da ben böyle düsünüyorum.
                    kanatlarda yattara baris/isaac ileride umut gökhan seklinde olabilir oyun düzeni ve calenin de tayfunun da hucumda görülecekleri ve colmanin da ataklarda on numaraya soyunacagini düsünürsek ve selcugun da bütün bu ekibe arti destek olacagini varsayarsak hucum yönü cok kuvvetli bir takim ortaya cikabilir. tabi ki bu yazdigim tamamen teori. gerceklesme olasiligi oyuncularin performansi ve takimin uyumuna bagli.
                    böyle bir oyun sisteminde songun ve egemenin rolu cok büyük. özellikle song sigorta islevi görecektir defansta.

Yorum

• 4-4-2 tabikide.
                      En son Atakan tarafından düzenlendi; 11.11.2008, 15:01.
                      Més Que Un Club

Yorum

• 4-3-3 veya 4-4-2 ki iki taktiğide ersun yenal seviyor
                        Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak 61Emirhan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          4-3-3 veya 4-4-2 ki iki taktiğide ersun yenal seviyor
                          Yazım yanlışı...

Yenal değil , Yanal...

Bu arada ; 4-4-2 daha uygun...
                          teκ κardeş dгogнeda uпiтed

Yorum

• İlk olarak 4EVERTS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Yazım yanlışı...

Yenal değil , Yanal...

Bu arada ; 4-4-2 daha uygun...
                            Evet Yenal karıştırmışım tebrikler foureverts
                            Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• 1-2-8
                              ziya modelinin tersiççç

Yorum

• Taktiğimiz: Yattara ortalayacak Gökhan vuracak.
                                Özkan SÜMER

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X