Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Oyun Sistemimiz Hakkında (Futbolcu ve Kadro Seçimleri)

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Erdal tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Fatih her şeyi bozan Tayfun oldu. Hoca da ben de Tayfun konusunda yanıldık

Erdal abi Tayfun konusunda Ersun hocanın da eli kolu bağlandı emin ol.

Serkanın orta alandaki performansını hep birlikte izliyoruz. Ferhat da soru işareti olduğuna göre mecburen Tayfun'u oynatmak zorunda kaldı ki sarı kart görmese çıkarmayacaktı.
    Bordomavi.net

Yorum

Aslında ne keyifli konular bunlar. Meseleyi "bilek güreşi"ne çevirmesek...
      Haklısınız,ben de aşırı derecede rahatsızım bu durumdan.Ama belge buluyoruz,bu saatte örnek veriyoruz,bir sürü yazı gösteriyoruz,karşılığında yazılan alakasız konular,söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil durumu yani.

Şimdi yine bir yazı buldum,New Scientist dergisinde Şubat 1999'da yayınlanmış,Mart 1999'da da Bilim Teknik'te yayınlanmış.Ortadan "matkap gibi delip geçmeyle" alakalı bir yazı.Yani bu işleri dünyadaki o kadar spor adamından bilim adamından daha iyi bildiğimi düşünmediğim için okuyorum bu yazıları,arkadaşlara da tavsiye ederim,herşeye cevap vermeye çalışacaklarına birazcık okuyup araştırsınlar,bilgi verene teşekkür etmeseler de saygı göstersinler en azından.

Yazıyı pdf formatından buraya copy-paste yapınca Türkçe karakterler bozuluyor,düzeltebilecek biri varsa çok güzel bir yazı,okumanızı isterim.

edit:bbc arayacaksın arkadaşım arayacaksın...

"Wingless Wonders" terimi 1966 Dünya Kupası'nda İngiliz Alf Ramsey'in sistemine basın tarafından verilen isimdir...Aslında bu sisteme ilk önce "penguin formation" denilerek alay edilmiştir basın tarafından (bir şey çağrıştırdı mı penguen?..Senin uçamayan kuşun işte,onlar da o zaman öyle düşünmüşler) ama finalde Almanya'ya 4 tane çakıp kupayı alınca da uçamayan kuş oldu sana "Wingless Wonders"..Atmadan önce araştırsak bunlar olmayacak ama,ne yapalım artık...
      En son TheCrow tarafından düzenlendi; 21.10.2008, 00:09. Sebep: yeniden yazmayayım...
      Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

Hoca da ben de Tayfun konusunda yanıldık
        Önce Hasan, sonra Tolga, şimdi de Tayfun..

Yakında sıra Hüseyin' e de gelecek gibi sanki

Bu arada şuradaki tartışmamız bilek güreşi kıvamına giriyorsa forumda her gün resmen horoz dövüştürüyorlar yahu
        "söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"

GW

Yorum

• İlk olarak Ahmet Faruk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Böyle olmalı. Aslında ben Umutun yerine Gökhanı tercih ederim ama nihayetinde tek forvet ve ihtiyaca, performanslarına göre değişirler artık.

Şu kadronun ligde bırakın yenmeyi dağıtamayacağı kadro yok.
          Ahmet ben sezon başında o kadroyu yazdığımda Umut' un yerine büyük bir heves ile Gökhan' ı koymuştum

Ama gel gör ki şu performanstan sonra Ergin' i bile düşünebilirim neredeyse Gökhan' ın yerine..

Engin (Uzunoğlu) duymasın bu arada

GW

Yorum

• İlk olarak Great White tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Önce Hasan, sonra Tolga, şimdi de Tayfun..

Yakında sıra Hüseyin' e de gelecek gibi sanki

Bu arada şuradaki tartışmamız bilek güreşi kıvamına giriyorsa forumda her gün resmen horoz dövüştürüyorlar yahu

Ersun hoca Hüseyin konusunda yanılmış olabilir mi ilk 7 maçtan sonra??
            Bordomavi.net

Yorum

• Soner Tolga konusunda 1 ay oldu ne düşündüğümü söyledim Hasan konusunda da keza aynı. Tayfun konusunda idare edebileceğimizi düşünüyordum. Bunların hiç birinin Türkiyede vasatı bile yakalayamayacağına eminim. ( Tayfun hariç özelliklede stoperde ki Tayfun..) Hep de emindim. Hüseyin konusunda sıkıntı şu Türkiyede o bölgede vasat çok düşük. En iyisi Marco idi fb yi beğenmedi adam işte. varmı ötesi...Kaldıki Ersun hocanın Hüseyin konusunda bir operasyon düşüncesi varsa aklında en iyi zaman. Ortada ne olursa olsun 3-0 kaybedilmiş bir maç var. Hiç kimse tebdili takım a karşı çıkamaz. Serkan ısrarını sürdürmeli hoca..Nasıl bir düzende bilmiyorum ama Serkan göbekte gençlerdeki günlerini andırmaya başladı. O serkanı da beğenmiyorum diyorsanız beğnmezseniz beğenmeyin derim
              Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

• Ersun hoca sezon başından beri Hüseyin konusunda yanılmadı da işte işler pek düşünüldüğü gibi olmuyor ...

Bu takımda ilk 11 de Tolga Hüseyin Tayfun aynı anda oynarsa çok farklı sonuçlar olmaz ...

Yorum

• Biz de 30 yıl önce çizgi üzerinde tramvay gibi hareket eden kanat oyuncuları, orta yuvarlağın ilerisine asla çıkmayan defans oyuncuları ve kendi yarı sahasına asla gelme gereğini duymayan forvet oyuncularının oldukları dönemde bolca lig şampiyonluğu kazanmıştık

O zaman ne gerek var wingless muhabbetine yahu?

40 yıl öncesinden kalma naftalin kokan taktikler yerine bu ligde başarıya ulaşmış 30 yıllık taktikleri kullanalım da şampiyon olalım..

Ne güzel iş bee

GW

Yorum

• Çift forvet oynamaya devam edeceksek her fırsatta Karadenizsporla, Ofsporla falan maç yapmalıyız.
                    Gökhan ile Umut alışamamış hala.

Selçuk solda Umuta müthiş bir arapası çıkartıyor, Umut sağa Gökhana doğru koşuyor. Kim çok gol atacak yarışımı yapıyorlar bilmem ki.

Yorum

• İlk olarak Fatih Küçük tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Ersun hoca Hüseyin konusunda yanılmış olabilir mi ilk 7 maçtan sonra??
                      Vallahi Fatih, bana sorarsan kendisinden ne beklediğine kalmış bir şey..

Eğer ki Hüseyin' e "Sen rakip ataklarda iki stoperimizin arasında takıl, biz hücuma çıkarken de ortasahanın gerisinde bekle. Etliye sütlüye de fazla bulaşma. Ayağına gelen her topu da uygun durumda olsun olmasın en yakın arkadaşına kazandır yeter" demişse en azından şikayetçi değildir herhalde

GW

Yorum

• Burda satranç severlerin olmasına sevindim. Yalnız birşey beni rahatsız etti. Konuyla alakası yok ama piyonları yanlış değerlendirmişsiniz. Philidor'a ayıp olmasın
                        Satranç turnuvaları yapalım aslında ama bir türlü organizasyonu başarılı olmuyor
                        Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                        Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                        Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                        Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Ben dünkü maçtan sadece şunu çıkardım...

Yıldız futbolcular ve düz futbolcuların farkı vardı sahada...Bizimkiler istediği kadar çabalasın olmadı...

Bizim yeteri kadar yetenekli futbolcumuz yok bence...

Herifler geldi attı gitti...

Dünden beri uyuyamıyorum..

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

• @Erdal

Ben her zaman Serkan' ın asıl mevkiisinin defansif ortasaha olduğunu Fenerbahçe' de göze olumsuz yönde batmasının sebebinin ise sağ bekte kullanılmasından kaynaklandığını yazmıştım zaten..

Fakat defansımızın sağ kanadını Tayfun ya da Ferhat gibi adamlara emanet etmektense ortasahaya Ceyhun' u monte ederek Serkan' ı sağ beke çekmenin daha doğru olacağını düşündüm sadece

Ama diyorsanız ki Buğra sağ kanadı idare eder, o zaman lafımız yok tabii ki. Ben kendi adıma hiç bir fikre sahip değilim o futbolcu hakkında..

GW

Yorum

• Evet piyonlar tek yönlüdür denilmiş ama oyunun sonunda 2 atın olacağına 3 piyonun olsun daha iyi
                              Hem son kareye ulaşınca görürüz kim çift yönlüymüş kim tek yönlü.

Great White,taktik eski ama hala kullanılıyor,Liverpool bazı maçlarda kullanıyor,her maçta demedim,Milan çoğu maçta kullanıyor,bunlar bilinen takımlar,bilmediğimiz çok takım da kullanıyordur dünya üzerinde(kanatlı 4-4-2 de pek yeni bir taktik ya!).İşimize gelse de gelmese de Ersun Hoca'nın kafasındaki taktik bu.Vazgeçer mi geçmez mi,geçerse ne olur bilemem,pengueniz bu sene,alışın.
                              Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• İlk olarak Great White tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                ...

Tekrar söylüyorum. Ersun Hoca' nın ortasahayı oyunu çift yönlü oynayabilen oyunculardan kurmaya çalışıyor olduğunu düşünebilmem için ortasahada Serkan, Ceyhun, Selçuk, Colman arasında rotasyon yapmasını beklerim.

Hüseyin hangi maçlarda kenara alındı da yerine Ceyhun girdi yahu? Bu adam 90 + 3 ncü dakikalarda oyuna sokularak mı takıma alıştırılacak?

Sözünü ettiğin ve benim de yıllardır özlemini çektiğim ortasaha yapısını kurmak isteyen bir hocanın kadroda en son yer vereceği adam Hüseyin olmalı iken Hüseyin haricinde hemen herkes belli rotasyonlara sırasıyla kurban gitmekte..

Ama Ersun Hoca bunun özlemini ciddi ciddi kuruyor da belli bir takım derin engeller ile karşılaşıyorsa ona bir şey diyemem

Yazından alıntı yapmadığım diğer kısımlara herhangi bir itirazım olmadığı için alıntı yapma gereği de duymadım. Mevzuu karambole gelmesin hesaabı
                                Trabzonspor ligin en dar kadro ile mücadele eden takımı . İlk 11 dışında yalnızca Ferhat , Barış ve Ceyhun kullanıldı . Isaac ve Serkan ilk 11 maçlara çıktılar . Fatih , Giray , Ergin henüz 1dk. bile şans bulamadı . Bu konu ile yazdığım yazı burada

Ersun hocanın sezona Ceyhun ile başlamamasını doğru buluyorum . Bunun bir çok sebebi var ve yeri geldiğinde hepsine değiniyoruz .
                                konuyu özetlemek babında ,
                                1-Galatasaray maçında Hüseyin yerine Ceyhun olsaydı ve maç aynı şekilde sonuçlansaydı ne olurdu ?
                                2-Trabzon taraftarının futbolcusuna olan tahammülsüzlüğü göz önüne alındığında şampiyonluğa oynayan bir takımın en önemli bölgesinde henüz tam olarak hazır olmayan genç bir yıldız adayını riske etmeye değer mi ? ( Trabzonspor taraftarının baskısına alışık bir Hüseyin'in gölgesinde kademeli olarak ilk 11'e hazırlamak varken neden bu riski alalım )
                                3-Hüseyin , Trabzonspor ortasahasının geçirdiği değişim ile performansının artması onu takımın önemli ilk 11 parçalarından biri yapmış olamaz mı ?

Dediğim gibi benim asıl odaklandığım nokta bu gün değil , yarındır . Ceyhun çok yetenekli bir futbolcu ve yakın gelecekte hem milli takımın hemde Trabzonspor'un değişmezi olacaktır . Kendisini kanıtlayana kadar kademeli olarak süresinin arttırılmasını , stresi düşük maçlardan başlayarak gittikçe sorumluluğunun yükseltilmesi ve bu şekilde bir anda göklere çıkarılarak değil kendisini belirli bir süreç içinde taraftara kabul ettirmesini ben doğru buluyorum .

Bu gün hiçte azımsanmayacak bir kısmımız Barış'ı sorgulamaya başladı . Üstelik daha bir kaç öncesine kadar göklere çıkartırken . Açıkçası Hüseyin olmasaydı benzer şeylerin Ceyhun'un başına gelmesi hayli olasıydı . İlla öyle olurdu demiyorum , ama bu hem Ceyhun'un gelişimi için hemde Trabzonspor'un olağan hedefleri için alınmaması gereken bir risk .

Belki bu sayede ikinci bir Tayfun Cora ( şu süreçte bu türden örneklerin arasına Barış Memiş'i ekleme tehlikesiylede karşı karşıyayız ) sorunu yaşamak yerine gelecek sezon( hatta belki devre arası ) Hüseyin bu takımda olmadığında yerinde taş gibi bir Ceyhun izleyeceğiz .
                                En son Serdar A tarafından düzenlendi; 21.10.2008, 00:44.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X