Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yabancı Sınırlaması

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak jairzinho tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    yabancı oyuncu konusundaki projem :

biraz alman sistemine benziyor, ve geniş kadro için yapılır,zaten avrupada da yabancı kuralları vardır ve geniş kadro içindir (geniş kadro genelde 25 oyuncu olarak planlanır)

benim projem hem alman sistemi hemde cl avrupa ligine verilen esame listeleri sisteminin karışımıdır da deniliebilir

bu arada dünyanın hiçbir liginde ilk 11 için yabancı kuralı olduğunu sanmıyorum,bu saçma sistem sadece bizde var,çünkü teknik adama 25 kişilik oyuncuyu verirsin,teknik adam 25 oyuncu içinden en ideal 11 i bulmaya çalışır,bunu teknik adam belirler aga,futbol fedarasyonları değil, tff yada futbol fedarasyonları yada uefa 25 kişilik oyuncuların hangi kriterde olması gerektiğini belirler,ilk 11 i değil

gelelim sisteme

ekonomik durumuda düşünerek ve yerli oyuncu rekabetini azaltmayarak 10 yabancının yeterli olacağını düşünüyorum,süper ligde çok vasat oyuncular geliyor,tam bi kaynak israfı, vasat yabancı oynayacağına vasat yerli oynar yada vasat yedek yabancı olacağına vasat yedek yerli olur,daha mantıklı ekonomik olarak

yerli yabancı oyuncu rakebetini sağlamış olursun bu 10 yabancı sistemiyle,yabancı serbest olduğunda kulüpler 25 kişilik kadroları yabancı ile dolduracağı için yerli oyuncunun rekabet etme durumu ortadan kalıyor,ha rekabeti kazanırlar yada kaybederler,orası ayrı,ama rekabet etme şansını vermek gerekiyor

tartışma yanlış ilerliyor türkiyede yabancı oyuncu konusunda,serbest kalsın diyenler ile +3 lü +6 lı ilk 11 leri belirleyenler arasında,oysa iki düşüncede yanlış,avrupa nasıl uyguluyor peki, serbest değil çünkü 25 kişilik kadroda kısıtlamalar var (ülke alt yapısı kulüp altyapısı vs alman sistemi) vede +3 lü +6 lı ilk 11 leri belirleyen sistemler yok,bizde ise hala serbest kalsıncılar (taraftarlar) ve ilk 11 leri belirleyenler +3 cüler ( tff ) var, doğrusu ise 25 kişilik geniş kadroyu belirleyen kısıtlamalar olmalı

gelelim 25 kişilik geniş kadro projesine

öncelikle yabancı tanımını değiştirmek gerekiyor

3 kriter konmalı, uefa cl de bunu yapıyor,nedir 3 kriter

1- ülke dışı alt yapılı oyuncu (yabancı oyuncu tanımı böyle, misal kaan ayhan yusuf sarı yabancı oyuncudur)

2- ülke içi alt yapılı oyuncu

3- kulüp alt yapılı oyuncu

cl ye oyuncu listesi verirken 17+4+4 şeklinde verilir , misal kaan ayhan yada yusuf sarı 17 nin içinde yer alır

ben ise ülke ekonomisini ve ülkeye gelen yabancı vasatlığını ve yerli oyuncu rekabetini düşünerek şu denklemi kurdum : 10+12+3

10 : ülke dışı alt yapılı oyuncu (bu kuralı koymazsan kulüpler gene vasat gurbetçi avına çıkıyorlar ve gene ülke için alt yapılı oyuncuya zarar veriyor rekabet açısından)

12 : ülke içi alt yapılı oyuncu

3: kulüp içi alt yapılı oyuncu,tabi bu sayı sınırsız yada daha fazla olabilir ,birde 30 yaş altı olması şartı getirilir buna,çünkü bazı kulüpler sırf kulüp alt yapısı diye 32-35 yaşındaki oyuncuları geri çağırmamak için bir önlem alınmış olur

geniş kadroyu 10+12 yani 22 oyuncu ile sınırlandığın zaman sezon içerisinde bazı kulüp alt yapılı oyuncunun da takıma dahil olma durumu yükseliyor,sakatlıklar ve cezalılar durumunda, şimdi kulüplerde 28-30 oyuncu oluyor ve alt yapı oyuncusuna sıra gelmiyor aga,misal bu sistemde süleyman cebeci nin süre alma şansı daha yüksek,22 oyuncudan sonra alt yapı oyuncuları olduğu için,misal

yabancı sayısı düştükçe kalitenin artması ihtimal dahilinde bence,hem ekonomik olarak hemde sınırlı olduğu için, 16 yabancıya bütçe ayıracağına aynı bütçeyi 10 yabancıya ayırıyorsun,misal koita+lahtimi alacağına 1 adet vakayeme alırsın

10 yabancının başka bir avantajı ise kulüplerin gelirleri lira giderleri euro, euro da sürekli yükseliyor, yedekte bekleyecek 6 yabancıya euro vermemiş oluyorsun

süper lig kulüplerinin yedek yabancı lüksü olmamalı aga, onun için 10 yabancı yeterli bir sayı ve bu 10 yabancı sayısı yurt dışı alt yapılı oyuncu şeklinde olmalı ki kulüpler vasat gurbetçi oyuncuyada gitmesin,
    2023 nisan ayında yaptığım proje halen uygulanmış değil, çünkü halen yabancı tanımını yanlış yapıyorlar, mert müldür kaan ayhan yabancı oyuncular aga, uefa da böyle diyor , ama tff yerli diyor, bunu değiştirmek lazım

projede 2024 temmuzunda küçük değişiklikler yapılabilir

28 kişilik A takım listesi

14 : yurt dışı alt yapılı oyuncu (en fazla)

10 : ülke içi alt yapılı oyuncu

4 : kulüp içi alt yapılı oyuncu

en sonki ideal projem bu
    TEKKEBALL

Yorum

• Adayken değişiklik olacağını söylemişti zaten ama belirli şartlardan bahsetmişti yaş, milli maç sayısı gibi. Bunları bekliyordum yine düz sayı.
      ( ゚д゚)

Yorum

• YENİ PROJE : profesyonel takım sayısının radikal şekilde düşürülmesi

ligin kalitesi ve maçların kalitesi son dönemde çok fazla düştü, gereksiz ve fazla maç yapılıyor ve genelde bu maçlar izlenmiyor, çözüm belli, liglerdeki takım sayısının düşürülmesi

önerime gelirsek

süper lig : 10 takım, toplam 36 hafta, yani bir takım 4 kez bir rakiple sezonda karşılaşıyor, çok daha fazla derbi maçı demek bu, ayrıca 10 takım olduğu için maç kalitesinin artacağını düşünüyorum, her maç değerli olacaktır, 1 takım(ligin sonuncusu) 36 maç sonunda küme düşer

2. lig : 10 takım, toplam 36 hafta , 1 takım üst lige(şampiyon olan) 1 takım alt lige düşer

3. lig : 10 takım, toplam 36 hafta , 1 takım üst lige(şampiyon olan), 1 takım alt lige düşer

4. lig : 10 takım ,toplam 36 hafta, 1 takım üst lige (şampiyon olan), 2 takım alt lige düşer

5. lig : 10 ar takımlı 5 grup , 18 maç sonunda gruplarda ilk 2 de olanlar playoff grubuna yükselir, toplam 10 takım, playoff grubunda 18 maç sonunda ilk 2 bir üst lige çıkar, gruplarda kalan diğer 8 takım 14 maç yapar, gruplarında son 2 sıradaki takımlar alt lige düşer (toplam 10 takım)

Bölgesel amatör lig (6. kategori), 14 er takımlı 10 grup, 26 maç sonunda gruplarında lider olan 10 takım üst lige çıkar, son 2 sıradaki takım alt lige düşer

profesyonel takım sayısı toplamı : 90
        bölgesel amatör lig takım sayısı toplamı : 140

profesyonel lig kategorisini 4 den 5 e çıkarıyorum ( ilk 4 kategori 10 ar takımlı ligler, 5. kategori 50 takımlı 5 gruplu bir lig, bu zaten daha öncede uygulanmış bir sistemdi, 2004 öncesi sanıyorum, 2. lig 5 gruplu 50 takımlı idi)

2024-2025 sezonunda 4 kategoride profesyonel takım sayısı 140 , çok fazla , 50 takımı bölgesel amatör lige yolluyorum yeni sistemde

6. kategori olarak bölgesel amatör ligi öneriyorum

haftalık maç sayısı düşecek ama kalite artacaktır, cl örneğinde olduğu gibi, cuma akşamı 1 maç , cumartesi 2 maç 2 farklı saatde, pazar 2 maç 2 farklı saatde

sezon başı playoff olsun mu gündemi olmuştu, playoff a gerek yok bu sistemde, bol bol büyük maç olacak her takım sezonda rakiplerle 4 kez karşılaşacağı için, derbi sayısı 2 ye katlanıyor, vede kötü maç sayısı düşüyor, 10 takım içinde çok kötü takım olmaz büyük ihtimal, aynı olumlu durum alt ligler içinde geçerli olacak

maddi olarak pasta 18 e değil 10 a bölünecek, alt liglerde de benzer gelir artışı olacaktır

süper ligde çoğu maç hem tv den hemde stad dan izlenmiyor, ama oynanıyor, ve kalitesi düşük maçlar oluyor

millet zaten avrupadaki ligleri izliyor, süper ligde haftada 5 maç yeterli olur, alt liglerde benzer şekilde

ayrıca ilk 4 liginde iyi fiyatlara satılacağını tahmin ediyorum tv yayınlarının, 5. liginde playoff grubu maçları tv yayınları satılır

düşünsene , her hafta 5 özel ve kaliteli maç oynanıyor liglerde, muazzam olur

not : düşünemedi
        En son jairzinho tarafından düzenlendi; 01.09.2024, 04:30.
        TEKKEBALL

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
        Yükleniyor...
        X