borc 1 milyara yaklastı önlem alınmazsa isimiz cok zor.
Kupalara Haciz ve Mali Açıdan Trabzonspor Analizi
Daraltma
X
-
Not : Yukarıdaki veriler 31 Mayıs 2017 tarihli verilerdir....
Bu tarihte sonra yapılan transferlerin bonservis , yıllık ücret ve menejerlik ücretleri bir sonraki mali tabloda görülebilecektir.....
Bonservis ya da kiralama bedeli
Kuçka - 5 milyon euro...
Burak -3,5 milyon euro...
Bongonda-750 bin euro....
Kamil Ahmet Çörekçi....
Burak- 3,550 bin euro..... yıllık ücret.....
Kuçka-2250 bin euro....
Kamil Ahmet Çörekçi 1.800 bin tl...
Bongonda - 900 bin euro....
Menejerlik ücretleri hariç aldığımız 4 oyuncunun bonsservis ve kiralama bedelleri ile 1 yıllık maliyetlerini hesaplayalım.....
9.250.000 euro bonservis ve kiralama bedeli
6.500.000 euro + 1.800.000 tl yıllık ücret
toplam 15.750.000 euro ve 1.800.000 tl yıllık ücret..... Bugünkü kur ile.
65.520.000 +1.800.000 tl = 67.300.000 tl daha 1 yıllık maliyet eklendi bu tabloya.....
3 yıllık maliyeti ise 100 milyon tl yi buluyor hatta geçiyor.....Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." MevlanaYorum
-
"Boş boş konuşmayın. Muhasebeci misiniz siz? Çok konuşmayın da forma alın bilet alın. Oo transfer yaptık. Uyy ne topçilar alduk bee. Boş yapmayın. Burak attığı gollerle parasını çıkarır. Sattırdığı formayla parasını çıkarır. Belki borcun %0.0001'i ödenir formayla. İstanbul'dan geri mi kalalım? Bak adamlar kimi getirdi. Konuşmayın. Daha da transfer lazım. Başkan 5 mevkiye transfer yap. Yönetim istifa."yattara tribününde maç izlemiş çocukYorum
-
Memleketin her yerinde devletin parasını harcarken dikkat ettiği, konsolide bütçe yaptığı ve saray giderlerini kıstığı için sadrazam Tarhuncu Ahmet Paşa'nın kellesini aldırmıştı padişah.
Şampiyonlar ligi parasıyla menejer Mithat Halis ve adamları zengin edildiğinden beri bas bas bağırıyoruz. Hatta son denk bütçe sahibi Atay Aktuğ'dan sonra Nuri Albayarak'a yaptırılan gereksiz harcamalara dahi bazı arkadaşlarla tepki gösterdik, İHO zamanında ise iyice zıvanadan çıkıldı. Karşı çıkanlara hep "muhasebeciliği bırak futbola bak" dendi. Onda da bişey olmadı ya! Şimdi de şike tapelerinin kahramanlarından menejer Özkan Doğan ve şürekası bize istediği komisyon oranından 2 adam alırsa alacak,alamazsa başka alternatif bile bakmayacağız. [MENTION=1604]Faik Yılmaz[/MENTION] renkdaşımız önemli bilgiler paylaşmış, teşekkür ederim. Perşembenin gelişi çarşambadan belliyken, biz hala Galata Bankerleri'nden yüksek faizle borç alıp, kendilerine ve kocalarına "mabeyin köşkü" yaptıran Abdülmecid'in kızları gibiyiz. Evet; kasırlar saraylar çok güzel de Duyun-u Umumiye kapıya dayanacak, haberimiz yok.En son oflubektas tarafından düzenlendi; 08.08.2017, 18:34.BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?Yorum
-
Genel çerçeveden gelir gider durumuna baktığımızda
1 yıllık gelirlerimiz 106,3 mio TL (47 mio şirkt devrini yine kendi şirketimiz ve arızi gelir olduğu için yazmadım)
1 yıllık giderimiz 133,5 mio TL (amortisman nakit çıkışı yaratmadığı için, giden futbolcu gideri kiralanan oyunculara maaş katkısı olduğu ve şu an bu topçulardan ramil dışında adam olmadığı için, futbolcu kiralama gideri yine ilgili sezonluk olduğu için dahil etmedim)
Şimdi bu tabloda tabi şöyle bir durum var,mevcut durumda
Mehmet ekici ,sefa,aykut vb. Oyuncular futbolcu giderlerinde var
Ayrıca yeni alınan oyuncuların bonservis giderleri ile ücret giderleri yok
Bu şekilde bi değerlendirme imkanımız olsa yukarıda verdiğim sayılar üzerine sanırım daha sağlıklı olacak
ancak faik beyin yazdığına göre 67,3 mio TL daha geldi. buna 1,8 mio euro hubocan ek olarak 3,5 mio euro sosa ekleyelim
88 mio TL daha gider oluşuyor
özetle bizim yıllık 106 mio TL nakit gelirimiz varken,211 mio TL civarı giderimiz oluyor.
tabi dediğim gibi bundan ayrılan oyuncuların giderini düşmemiz gerekiyor
benim bu noktada merak ettiğim husus şu
bu tablo ile FFP bizi nasıl kabul ediyor?
bi diğer husus ise bu tabloyu daha ne kadar devam ettirebiliriz çünkü sürekli olarak kredi eklenme durumu var.şimdi eski bir kaleme yeni bir deftere ihtiyacım var.çalışma zamanı.Yorum
-
Sn.Muharrem Usta seçildikten sonra yaşadığı 1 yıllık süreci, 100'ün üzerinde kapattığı haciz davalarını unutmuş gibi davranmaya başladı. Ben muhasebeci değilim ama Trabzonspor başkanı hacizlerden dert yandığında içim acıyor, üzülüyorum. Ben bunları düşünürken suyun başındakilerden vanayı biraz daha az açmalarını, vanaya bir sayaç bağlamalarını, her sabah, her akşam, her saat sayacı kontrol etmelerini beklerim. İHO döneminde gelene gidene 2,5 milyon avro maaş verilmesinin, Sefa'nın menajerine 2,6 milyon komisyon verilmesinin, vb. icraatların en büyük zararını bizler ve başkan çekmedi mi? Şimdi niye Burak'a 3,5, Sosa'ya 4 milyon avro veriliyor? Bu rakamlar bu borç durumundaki klübümüz için yüksektir. Trabzonspor'un her transferi için bundan sonra düşünmesi gereken bu oyuncu parasını çıkartır mı değil, bu oyuncudan ne kadar kar ederiz olmalıdır. Burak ve Sosa'dan ilerleyen yaşları sebebiyle bonservis geliri alamayacağımız ortadayken sadece performanslarıyla harcanan rakamları (bonservis+maaş) çıkartmamız sizce olası mı? Bundan sonra Okay sözleşme uzatmak için masaya oturunca sizce eski sözleşmesini mi yoksa Sosa'nın, Burak'ın sözleşmesini mi dikkate alacak? Başkanın emeklerini, yaptıklarını, şirketlerini klübümüze sponsor yapmasını unutmuyorum, herbiri için içten teşekkür ediyorum ama geçtiğimiz yıllarda ntv yayınında oğuz haksever denen canlıya ben son dakika transferi yapmadım çünkü son dakikada klüpler satmak istediklerini satıyor, iyi oyuncularını satmıyor sözlerini (bu minvalde) hatırlatmak istiyorum.Marka değerini sevdiğimin Türk futbolu....Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum