Trabzonspor'un Taktiksel Açmazları ve Defans Sorunsalı
Daraltma
X
-
Hızlı top çevirmeyi yapabilmek için dar alanda oynamamız gerekiyor. Bunun içinde defansın yarı sahanın ortasının da belki bir iki metre önüne kadar gelmesi gerekli. Lakin eldeki defanslar yavaş olduğundan o oyuncular ister istemez güvensizlikten kendilerin ceza sahası ön çizgisinin 3-4 metre önünde konumlandırıyorlar. Onlar öyle yapıp orta sahadaki oyuncalırımızla aralarında kopukluk oluyor ve topu şişiriyorlar. Yani OYUN KURAMIYORUZ. Kurmaya çalıştığımız zamanlarda da yavaş top çeviriyoruz. Olmuyor. yani. sıkıntı ağır stoperlerimizde.Yorum
-
Bu takımı taktik maktik kurtarmakmaz sabaha kadar yazmakta faydasız yeni bir başkan,iyi bir yerrrrrrli hocaaaaa,maddi anlamda küçülmüş iyi isimsiz oyuncular kesinlikle şampiyonluk hedefi konulmamış bir vizyon ile 2 sene içerisinde tekrardan iveme kazanabiliriz............Ayşema yan göz ilen kimseler bakmayacak
O yaylaya çıkmadan çiçekler açmayacak
Atın beni ateşe cayir cayir yanayim
Koyun beni mezara ayşemla uyuyayim ......
Yorum
-
Bu konuya en çok ayak basanlardan birisi de benim.bu konu günümüz futbolunda da en çok kafa yorulan bizim forum dahil ülke futbolunda hiç bahsedilmeyen konu.
Oynadığımız 4-2-3-1 sisteminin Modası biteli asırlar oldu. Günümüz futbolunda bu sistemle oynayan büyük takım sadece Arsenal-Özil Madrid-isco city-Silva gibi üst düzey 10 numaralarıyla bunu oynayabilir. Zamanında ligimizde batalla alex Sergen Jaja revivo Hagi Sneijder bu sistemde başarılı oldular fakat bunlar yetenekleri üst düzeydeydi . Böyle bi oyuncu bulamamanın haricinde bu sistemde başarılı olma şansı bırakın Trabzonspor'u hiç bi takımın yok.psg a Madrid Münih barca juve roma chelsea gibi takımların hiçbirisi 4-2-3-1 denemiyor bile.
gayse 2011-2012 ve 2012-2013 sezonunda şampiyon olurken hep çift forvet oynadı. Elmander baros Necati Sercan sonraki sene drogba Burak elmander Umut ile çift forvet oynayarak ligi sürklase ettiler. Çift forvet ne gibi avantajlar sağlıyor dersek
1) ligimizin stoperleri genelde fizik gücüne dayalı oldukları için çift forveti savunacak teknik kapasite ve oyun bilgisizine sahip değiller . ( Osmanlıspora attığımız golde bunu gördük)
2) ülkemiz futbolunda kanatlardan gelen ortaları karşılarken topu nereye vurması gerektiğini bilmeyen stoper dolu. Ve çift forvet oynarken bu stoperler rahat hata yapabiliyorlar yoksa tek forveti savunmak zor olmuyor çünkü fizik kuvvete dayalılar adamı ceza sahasında caydırıyorlar( gekasın bile tek forvetle oynarken neler yapabildiğini görüyoruz)
Peki bizdeki durum ne
1)Bizde ise tam tersi hala 4-2-3-1 oynuyoruz ne Ekici ne marin ikisi de 10 numara değil.
2)cardozo her zaman çift forvet oynadı benficada hiç biz Zaman tek oynamadı. Nuno gomes Saviola Rodrigo hepsi cardozunun yanında yardımcı forvet oynadı.
3)box to box olmasa da medjani mbia Okay constant gibi içeriye girip gol koklayan ortasahamız mevcut.
mevcut kadroya uyabilecek naçizane sistem 4-4-2 yada 4-3-3 dür ve bu kadro bundan başka sistemde başarılı olması mümkün değil. iç saha da ve dış sahada Anadolu takımlarına ayrı İstanbul takımlarına ayrı oyuncu kadrosuyla sahaya çıkmalı.iç sahada olduğunca 4-4-2 denemek şart hatta bunu 4-2-4 çevirebiliriz
...…………………………………………onur
cavanda………… douglas……………… Aykut …………… constant
……………………………medjani…………mbia
marin…………………………………………………………………ekici
……………………….ndoye…………Cardozo
bu takımın duran toplarda yaratacağı tehlike bile rakibi caydırır geçen sene duran toplardan kazandığımız ortada bu yüzden Ekiciyi sol açık olarak değerlendirmek şart.
yusuf: açık saha topçusu . Derbilerde büyük koz kendisi Anadolu takımlarına karşı sol bek olarak değerlendirilmesi lazım
özer: bazen Anadolu takımlarına karşı sonradan oyuna girerken iyi refleks verebiliyor
erkan: oyununu bi türlü olgunlaştıramıyor ceza sahasında havadan öldürücü paslarını göremiyoruz maalesef
yani kadro kötü değil ama maalesef bizde hoca yok . Bu hocayla yada başka Türk hocayla olacak gibi de değil. Türk hocaların hiçbirinin taktik bilgisi yok maalesef ben taktik bilgi konusunda Türkiye'de en iyi gördüğüm hoca Eric Gerets idi. Denemek de fayda olabilirYorum
-
Bu takımın defans hattında şuanda oynaması gereken iki oyuncu Medjani ve Aykut'dur. Medjani, hem Douglas'dan hem Yumlu'dan daha iyi oynuyor o bölgede. En azından sakin kalabiliyor ve ayakları iyi. Aykut ise ona göre daha süratli, arkaya atılan topları süpürme özelliği var. Ligin ilk 2-3 haftası Aykut oynarken doğru dürüst pozisyon vermiyorduk, çünkü arkaya atılan topları temizliyordu tehlike olmadan. Şimdi arkaya atılan her top net gol pozisyonu oluyor temel sorun bu.
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim bu takımda Bosingwa şuan sağlam olsa ve stoper olarak görev yapaydı puan tablosunda hakem katliamlarına rağmen çok farklı yerde olurduk. Maalesef bizim takımın kaderini defans hattındaki beceriksiz stoperlerimiz belirledi.
Vurdumduymaz dediğimiz Constant bile mücadele edip çabalıyor, elinden geleni yapıyor sonuna kadar.7 tertemiz şampiyonlukYorum
-
al sana taktik.
İki takım da gol atamazsa maç berabere biter. ( ömer üründül )En son piskopatrizeli tarafından düzenlendi; 06.10.2015, 08:37.Yusuf Erdoğan'a laf eden herkese aynı lafı Yusuf'un yerine iade ediyorum.Yorum
-
Uzun zamandir foruma girmedigim icin geriden okuyarak geliyorum.
Turkiye'de Anadolu takimlarina mac kazanmak icin cift forvet sart. one gectigimiz anda kisa surede gol atamazlarsa oyun disiplininden cabuk kopuyorlar. Bende [MENTION=21609]ccd6167[/MENTION] ve [MENTION=30360]Oğuzhan[/MENTION] renkdaslarimin dedigi gibi 4-4-2 oynanmasi gerektigine inaniyorum. Ya da 4-3-3.
4-4-2'de becerili savunma daha onemli.
Onur
Cavanda-Medjani-Douglas ya da Aykut-Constant
Marin-Mbia-Okay-Ekici ya da Erkan
Cardozo-Ndoye
4-3-3 te forvetteki oyuncularin isin savunma tarafina cok destegi olmayacagindan oranin cok saglam gecilmesi gerekiyor.
Onur
Cavanda-Aykut-Douglas-Constant
Medjani-Mbia-Okay
N'Doye-Cardozo-Marin
Burada kritik roller Marin ve NDoye a ait. Savunma yerlesiminde gelip beklerin onunu kapatabildiklerinde anda (savunmak degil gelen bindirmeleri karsilamak ve bindiren beklerin temposunu azaltmak burada onemli. Zaten ortadaki ucluden ikisi oyunun oynandigi kanadi digeri de ters tarafi kontrol edebilir. Orta sahadaki uc oyuncununda fiziksel olarak kuvvetli olmasi ve belirli seviyelerinin olmasi, hucuma cikabilmeleri bence gereken destegi verir. Oyunu kanatlara yikmakta sorun yasayabiliriz ama beceriyle sorun cozmek mumkun olabilir.Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
You'll Never Walk Alone...
https://twitter.com/UgurBerkinYorum
-
Bence 5 temel sorunumuz var....
1-Stoper mevkii......
2-Orta sahada rakibi ısıran ,rahatsız eden pres yoksunluğu....
3-Kanatları etkili biçimde kullanamayayışımız....
4-Yavaş oyunumuzun rakip defansı iyice kademe aldırtması...
5-tek forvet oynanamız sonucu rakip kalede fazla üretken olamamamız....Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." MevlanaYorum
-
Yazılanların tamamına katılmakla birlikte ekleyeceğim bir şey daha var. Yüksek yerlerde tanıdığı olmayan memur adayı gibiyiz. Ağzımızla kuş tutsak fayda etmez.Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum