Yabancı Olmasın!!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • erdal6167
    Forumdan Uzaklaştırılmıştır
    • 17.11.2005
    • 1517
    • memur

kim iyi ise o oynasın, yabancı olmuş, olmamış önemli değil. zaten 5 tane türk olmak zorunda, yani tamamen yabancı değiliz
    pen trapzonsporluyum
    pen porto-maviliyim
    yensende yenilsende taraftarın senle!!!!1

Yorum

• erdal6167
      Forumdan Uzaklaştırılmıştır
      • 17.11.2005
      • 1517
      • memur

trabzon iline ait 11 adet profesyonel futbol takımı var neden bunlar kullanılmıyor, bunlar futbolcuya para vermemeli ve ts tarafından desteklenmeli.
      pen trapzonsporluyum
      pen porto-maviliyim
      yensende yenilsende taraftarın senle!!!!1

Yorum

• Ayaz
        • 26.12.2005
        • 436
        • Usa
        • Aydın

olması gerektiği bir gerçek, tabi bunda akıllıca politakalar üretip, uzun bir takipden sonra alınması şartıyla, sadece transfer etmek için alınmamak şartıyla.. profesyonel kulüplerin (büyük) bağlantıda oldukları en az 20-30 arası "scout" var, ve bunlar dönemsel raporlar ve futbolcular sunarlar kulübe, kulüplerin hocaları ihtiyacı olduğu mevkiiler için takibini başlatır ve bu en az 6 ay sürer.. yabancı transferi bu şekilde noktalarlar tamamanına yakın bi kısmını.. ama biz? bilmem kim menajeri bize futbolcu öneriyor ve biz oo güzel şu şu şu takımda oynamış, kalitesi altyapısı belli alalım.. diyoruz ve yanlış yapıyoruz.. benim verdiğim örneklendirmede transfer edilmiş 1 futbolcumuz var, stepanov. onunda faydası ortadadır.
        Girls from your city

Yorum

• Gürkan
          Trabzonspor Kongre Üyesi
          • 24.06.2004
          • 7004
          • Samsun

Anadoluyu fetih ederken atalarımız ata bimiyordu.

tankları satalım habire arıza yapıyor.atlarla fillerle gidelim savasa.

Yorum

• Mehmet Fırat
            • 07.11.2006
            • 8424
            • Öğrenci
            • İstanbul

Yapılan ankette Trabzonsporu tutanların %55,9 u yabancıya sıcak bakmazken %20,6 sı yabancıyı destekliyor...

Fenerbahçe "biz Cumhuriyetiz" derken, Galatasaray en fazla taraftar biz de iddiasında. İşte gerçek;

Yorum

• Hüseyin Çümen
              • 06.02.2005
              • 7649
              • doktor
              • İstanbul

yabancı nasıl olmasın yabancı olmasa yattara trabzonspor a gelemezdi Allaha çok şükür ki yattara bizde ve onu asla bırakmayacaz

Yorum

• halil ibo
                • 14.08.2004
                • 6355
                • Ekonometrist
                • İstanbul

Biraz ütopik olmuş.Genelde değinilmiş ama özetleyeyim: Kaliteli yerli ve yabancıya evet,gerisi laf-ı güzaf...
                Beklemeyi bilen amacına ulaşır. JOSEPH DE VILLELE.

Yorum

• Erman
                  • 03.10.2006
                  • 727
                  • Ankara

Trabzonspor'a yabanci oyuncu alirken, elimizdeki orneklerden yola cikarak ders cikarmak suretiyle ve dunyadaki gelismeler dogrultusunda su noktalari göz önüne almaliyiz:

1. Gelecek yabanci oyuncu her seyden önce Trabzon'da yasamayi kabul edecek.
                  2. Takimdaki ucret "denge"sini bozmayacak.
                  3. Avrupa futboluna az da olsa asina olacak.
                  4. Taraftara kendisini begendirmek icin hirsli olacak.

Bu denkleme bakarak bence Trabzonspor'un oncelikli pazari Kafkaslar, Orta ve Dogu Avrupa, Balkanlar, Afrika olmalidir. Dikkat ederseniz Avrupa takimlari giderek kapilarini Brezilyali (yada genel olarak Guney Amerikali) futbolculara kapatiyorlar; bunun da sebebi Brezilyalilarin, ozellikle de orta saha ve defans oyuncularinin Avrupa'nin sert ve takim oyununa dayali futboluna ayak uyduramamalari. Bu yuzden de genc yasta almadiktan sonra artik Brezilyalilar tercih edilmiyor. Bizde bu durumun olumsuz orneklerini yillardir Fenerbahce gosteriyor. Milyon dolarlar akitmasina ragmen kendi liginde istikrarsiz; disarida ise tamamen basarisiz. Biz de bu hastaliga kapilmis durumdayiz; vazgecmeye de niyetimiz yok.

Bir sehir olarak Trabzon konusu bence cok önemli. Yabanci oyuncu geldigi ülkenin, sehrin standartlarini Trabzon'da bulamayinca cok bocaliyor. Esini cocugunu getirmiyor yada onlar gelmek istemiyor. Bu yuzden de akillari ailelerinde kaliyor. Bu da elbette performanslarini etkiliyor.

Bir de azcik sosyolojik olarak baktiginizda, andigim bölgelerin insanlari yapi itibariyla daha hirslidir. Ne de olsa dünyanin bu tarafinda kalp mantiktan önde gelir. Biz taraftar olarak hirsli, "bizden" hisettigimiz futbolculari cok seviyoruz ve destek oluyoruz. Bir sene oynamayan Szymek'e gösterilen sevgi bunun kaniti. Cok acik bir baska örnek ise Stepanov tabii ki.

Bu noktalari göz önüne alarak, soyadi esasina göre kurulmayan, tamamen isinin ehli gözlemcilerden olusan bir transfer komitesinin bu andigim bölgelerde Trabzonspor'a cok faydasi olacak futbolcular bulabilecegini düsünüyorum. Aslinda gecmisteki transferlerimizi alt alta siralasak, yanlarina bir (+) bir (-) koysak recete ortaya cikiyor. Ancak nedendir bilinmez - "kücük Fenerbahcelesme" hastaligindan dolayi belki de- her sene ayni türküyü tutturuyoruz: Futbol bilgisi tartismali bir yöneticinin koy cebine parayi, gönder Brezilya'ya... Sonuc ortada.
                  Çok yaşa Trabzonspor

Yorum

• SDanışmaz
                    • 12.06.2004
                    • 6945
                    • Öğrenciden başka ne oLabiLir ki...
                    • Zonguldak

Sırf yabancı oyuncu oyuncu aLmak için yabancı oyuncu aLmayaLım. BöyLe yaptığımız için takımda istikrarsızLık oLuyor.

Bir kere aLacağımız oyuncunun posizyonunda iyi bir oyuncumuz varsa o pozisyon için iyi bir yabancı oyuncu aLmışız neye yarar.

Birde yabancı oyuncuLardan önce önceLiği Türk oyuncuLara versek daha iyi oLur...
                    www.twitter.com/SDanismaz
                    Gugudali..
                    Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi

Yorum

• Gülşen
                      • 21.07.2005
                      • 448

Trabzon’da sadece Doğu Avrupalı ya da Kafkas kökenli oyuncuların tutacağı inancını destekleyen Şota'dan başka bir örnek yoksa, biz bu fikri neyle destekleyebiliriz? (bir de Şimek vardı, siz demeden ben diyim)

Ayrıca, yabancı oyuncuyla almış olduğumuz bir kupanın kulbu bile yokken bunca para nereye gider? Hayal kırıklıkları da cabası. Sadece 96'da yakalamışız kupanın kulbunu, (Arçil'i saymıyoruz, Şota'nın eşantiyonu) onun dışında, yabancıyla gelen bir başarı var mı?

Bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterir. 1985’de getirilen Groh’tan beri neredeyse kesintisiz olarak her sezon yabancı transferi yapıldı. Bizim saatimiz bir tek Şota'yı gösterdiğinde doğruydu.

Yabancı transferine karşı olduğum gibi bir şey düşünülmesin. Ama sorun bence yine geliyor, "zihniyet" ve "Trabzonspor kimliği"nde kilitleniyor.
                      En son Gülşen tarafından düzenlendi; 05.01.2007, 17:25.
                      Sadece Trabzonspor!

Yorum

• EmrahYalçınalp
                        Trabzonspor Kongre Üyesi
                        • 29.05.2004
                        • 5470
                        • Akademisyen

İlk olarak Gülşen tarafından gönderildi

Ayrıca, yabancı oyuncuyla almış olduğumuz bir kupanın kulbu bile yokken bunca para nereye gider? Hayal kırıklıkları da cabası. Sadece 96'da yakalamışız kupanın kulbunu, (Arçil'i saymıyoruz, Şota'nın eşantiyonu) onun dışında, yabancıyla gelen bir başarı var mı?
                        Archill'i niye saymıyorsun bilmiyorum ama sevgili Gülşen, çok iyi bir topçuydu. Ortasahada oynamasına rağmen en az Şota kadar tehlikeli ve oldukça skorer bir adamdı. Futbol zekasının da Şota'dan iyi olduğu söylenirdi.

Aynı dönemlerde aynı sakatlıklar geçirdik ve doktorlarımız da aynıydı. Ben bizimkiler okul falan olsun deyince bu tarafa kanalize oldum, yürürken bile canım yanıyordu. Archill'i az çok tahmşn edebiliyorum... Doktoruma sorduğumda "dizde sonun başlangıcıdır, sentetik bağ taktık, işi çok zor" demişti. ona rağmen son senesinde hiç de fena değildi.

Hasılı, ben severdim Archill'i. Talihsiz bir sakatlığa rağmen "Ever Best" listemde Yattara'nın önünde 2. sıradadır. 1.'yi merak eden yoktur zaten

Yorum

• Emrah Aksoy
                          • 16.08.2006
                          • 678
                          • Hollanda

yattara , stepanov ve marcelinho kalsin yabanci olarak.

Digerleri ise yaramaz.

Yorum

• Gülşen
                            • 21.07.2005
                            • 448

Seni mi kıracağım Emrah

Arçil'le ilgili olarak aklımda hep müzmin sakatlığı kalmıştı. Şota'nın Ajax'a transfer olurken, ayrı takımlara da olsa, yanında kardeşini götürmesi, -bu da onun kaprisi olsun- vs gibi futbolu biraz daha geri plana iten şeyler kaldığı için aklımda, haksızlık etmiş olabilirm tabi.
                            Sadece Trabzonspor!

Yorum

• Erman
                              • 03.10.2006
                              • 727
                              • Ankara

Trabzon’da sadece Doğu Avrupalı ya da Kafkas kökenli oyuncuların tutacağı inancını destekleyen Şota'dan başka bir örnek yoksa, biz bu fikri neyle destekleyebiliriz? (bir de Şimek vardı, siz demeden ben diyim)
                              Gülsen Hanim,

Benim yazima atfen yazdiginizi düsünerek cevap vereyim: Ben bölgeleri siralarken bir cok kistasi göz önüne aldim dikkat ederseniz. Ve sadece Kafkaslar, D. Avrupa da demedim, Afrika ve Balkanlar da dedim. Heralde simdi basarili olan isimleri arttirabilirsiniz. Ama bu yine de bir ölcü degil cünkü Trabzonspor'un sistemli calisan ve isinin ehli bir transfer komitesi hic olmadi. Bunu belirtmistim. Bize Arcil-Sota'yi da Erman Toroglu önermisti. Halilhodzic gelmese Stepanov olmazdi. Sanirim Yattara'yi da Özkan Sümer getirmisti.

Simdi sizin dediginizle kendi argümanimi biraz daha gelistireyim: Düzgün bir transfer politikasi ve yapisi olmadan gecmis deneyimler ölcü olarak alinamayabilir demek ki. Ancak yine de bu görüsümü yanlislamiyor. Kendi yazimi tekrarlamak istemiyorum fakat demek istedigim su: Bu bölgelerden gelen adamlar sehir sikintisini yasamazlar, bir; digerlerine göre daha hirsli olurlar (kalp-mantik iliskisi, bu konuda cok sosyolojik arastirma mevcut), iki; ücret dengesi yönünde sorunlara yol acmazlar, üc. Bir de bu bölgeleri öne cikarmamin iki nedeni var: Birincisi yukarida bahsettigim Brezilya pazarinin artik Avrupa futbolu icin uygun olmamasi bir digeri ise Bati Avrupa'dan gelecek futbolculari karsilayacak bütcemizin olmamasi (ve bu baglamda da sirf sidik yaristiracagiz diye kendi kendimizi sikintiya sokmamiz).

Yabancı transferine karşı olduğum gibi bir şey düşünülmesin. Ama sorun bence yine geliyor, "zihniyet" ve "Trabzonspor kimliği"nde kilitleniyor.
                              Bu kisma sirf su yüzden cevap yaziyorum: Ben baslik yabanci futbolcu transferi oldugu icin "kimlik" mevzusuna deginmedim. Yoksa, Trabzon kimligi mevzusunda size karsi cikmam mümkün degil. Ters anlasilir diye belirtmek geregi duyuyorum bu noktayi. Hatta: http://forum.bordomavi.net/showpost....1&postcount=47
                              Çok yaşa Trabzonspor

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...