Ya ALLAH'ım ya onları yaratırken hiç insaf vermedinmi şunlara ya...YETER ARTIK!!!
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler
Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X
-
Spor TRABZON’UN ŞEREF TRİBÜNÜ!
Tarih: 28.04.2007, 19:44:26 (691 okuma)
Trabzonspor’un zorlansa da 2-1 kazandığı maçın ardından futbol adamı Trabzonsporlu Lemi Çelik’e uzandık. Lemi ile Antalya maçının analizisi yapmak için sorularımız yönelttik. Yine ilginç cevapları oldu:
TAKA: Sayın Çelik, Trabzonspor Antalya’da kazandı, bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?
LEMİ ÇELİK: Ne söyleyeyim, Başkanı aradım. Şeref tribününde yok! Antalya’ya gidemedi değil mi?. Neden gidemedi. Çünkü Trabzonspor’u 26 milyon dolar borca sokmuş, gelecek yılın gelirleri de almış. Ayrıca ligde ve kupa da kaybetmiş. Bakalım da para eden star oyuncularımızı ona sattırmayalım..
TAKA: Sayın Başkan, Haşim Sayitoğlu’nun istifasını isteyecekmiş, vermez ise yetkilerini alacakmış?
LEMİ ÇELİK: İstifa etmesi gereken Başkan ve ekibidir. Şimdi bir Başbakan var. Vatandaşa söz vermiş, Ama verdiği sözlerin hiçbirin yerine getirmemiş. Milletin karşısına çıkıyor verdiği sözleri yerine getirememenin etkilerini günahsız bir bakanına yüklüyor. Olur mu?
TAKA: Yani Haşim Sayitoğlu suçsuz mu diyorsun?
LEMİ ÇELİK: Aslında Haşim Sayitoğlu’nun bugüne kadar görevde kalması hatadır. Albayrak Trabzon’da durmuyor. Yardımcısı da Trabzon’u bilemeyebilir. Ama sayın Sayitoğlu’nun direnmesini anlamış değilim. Taraftarı nasıl duymaz..
TAKA: Sayın Çelik, Trabzon kazandı, Gökdeniz Umut yüreklerin ortaya koyuyor. Ceyhun da onlara katkı sağladı. Ne diyeceksin?
LEMİ ÇELİK: Tabi ki Gökdeniz’in Umut’un çabası var. Ama geçen hafta yazdım. 24 oyuncu bir felsefe ortaya koymalı. Trabzonspor da bu felsefe yok. Yönetim bölünmüş, futbolcuların bir kaçı hariç yüreğini koyan yok, arkadaşlık bitmiş. Üzerinde çalıştığım ‘futboldaşlık felsefesini’ uygulamak mutlaka bizlere nasip olacaktır. Ama yarın ama yarından da yakın.
Antalya galibiyetini de o formayı yıllarca giymiş biri olarak mutlu karşıladım.
Yorum
-
"SÖZLERİ VE GERÇEKLERİ!"
Trabzonspor’u dünya kulübü yapacağını, şampiyonluğu bu sezon kazandıracaklarını, özünü Trabzonluların oluşturduğu ve hiçbir platformda hakkı yenmeyecek bir takım olacaklarını söylemişti. Trabzonspor kendine en yabancı dönemini yaşarken, her platformda hakkı yenen, medyada yer bulamayan bir kulüp olurken, yönetimin kararsızlığı ve kendi içinde çatışması da 1,5 yıla damgasını vurdu
İşte Vaat Yağmuru
Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak 15 Aralık 2005 tarihinde yapılan genel kurul öncesinde göreve geldikleri taktirde neler yapacaklarını anlatan bir basın toplantısı düzenlemişti. Zorlu Grand Otel’de geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda Albayrak, medya mensuplarına yazılı bir de taahhütlerini içeren bir metin vermişti. Nuri Albayrak göreve talip olduğu zaman neleri yapacağını noktasına virgülüne dokunmadan yeniden sizlere sunuyoruz:
Ne de Güzel Sözler Vardı
“Saygı değer hemşerilerim ve değerli medya mensubu arkadaşlarım, öncelikle sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugün burada doğduğum, büyüdüğüm memleketim Trabzon’umuzda, Trabzonspor’umuzu şanlı tarihindeki parlak günlerine yeniden kavuşturabilmek için, camiadan gelen yoğun baskılar karşısında, başkan adayı olduğumu açıklamak üzere huzurlarınızdayım.Bugün Trabzonspor’umuzun her alanda masaya yumruğunu vurabilecek, güçlü bir yönetime, her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Bir dünya markası olan ve önce fırtına, sonra ihtilal ve efsane haline gelmiş Trabzonspor’umuzun tekrar ayağa kalkması gerekmektedir. 22 yıldır süren şampiyonluk hasretini arkadaşlarımızla birlikte oluşturduğumuz güçlü bir yönetim kurulu ve çağdaş bir yönetim anlayışıyla son vereceğiz.
Dev Trabzonspor’u Oluşturacağız
Biz bu işe soyunurken, her şeyi detayına kadar inceledik, gerekli tespitleri yaptık. Planlı programımızla hazırlandık. Önümüzdeki yıl itibarıyla, ‘Dev Trabzonspor’u yeniden oluşturarak şampiyonluğa ulaşacağımıza inanıyoruz’Yeniden Şenol’ların, Ali Kemal’lerin, Necmi’ler, Necdet’ler, Hami’ler gibi Trabzonspor’a ve Türk futboluna büyük hizmetler yapmış, değerlerin yetiştiği bir futbol fabrikası olacağız. Değerli hemşerilerim, biz icraat adamıyız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Spor alanındaki geniş bilgi ve birikimimizi hizmetlerimizi, kendi yöremiz için değerlendirmek amacıyla ekibimizle yola çıktık. Bir dönemler Türk futbolunda fırtınalar koparan ve Avrupa kulüplerinin dahi korkulu rüyası olan Trabzonspor’umuzu, eski günlerine kavuşturacağız.
Taraftarın Kafası Ayağa Kalkacak
Trabzonspor’umuz da Türkiye’nin her tarafında ve tüm dünyada bordo-Mavili renklere gönül veren milyonlarca taraftarımız, takımımızdan fazla bir şey istemiyor. Sadece sokakta yürürken, başının dik olmasını istiyor. Bunu da fazlasıyla hak ediyor. İşte bunun için de artık sorumluluk alma zamanı gelmiştir. Trabzonspor’un her şeyi var. Tesis, para, oyuncu kalitesi… Tek eksiğimiz var. Bu da haklarımızı her platformda koruyabilecek, güçlü, saygın ve kararlı bir yönetimdir. Bugün bu güzel şehrimizin, Türkiye Liglerinde yüzlerce profesyonel futbolcusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 55 Milletvekili ve iş hayatında başarılı olmuş yüzlerce seçkin iş adamı var. Futbol sevgisinin bu kadar yüksek olduğu başka bir yer yoktur diye düşünüyoruz. Kiymetli dostlar: Un var, şeker var, helva için iyi bir usta ve güçlü bir yönetim lazım. Trabzon’un artık kaybedecek zamanı yok. Sıkıntıları ve üzüntüleri, başarıya ve sevince dönüştürmenin zamanı gelmiştir. Gün bugündür.
Özü Trabzonlulardan Oluşacak
Trabzonspor camiası genel kurulumuzda bizi ve ekibimizi görevlendirdiği takdirde, özünü Trabzonluların oluşturduğu bir yıldızlar topluluğu için herkes hazır olsun. Anadolu futbolunun tartışmasız lideri olan Karadeniz Fırtınası daha gür bir şekilde esecek. Trabzonsporumuz, başarılarıyla yazılı ve görsel medyanın hep gündeminde olacaktır. Bundan önce Trabzonspor’da başkanlık yapmış, yönetimlerinde yer almış, taraftar olarak büyük destekler vermiş herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.
Biz Uygulayıcı, Kararlıyız
Sevgili hemşerilerim; Bugün aranızda bulunmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyorum. Bugün doğup büyüdüğüm şehrime gelişim, önceki gelişlerimden farklı bir anlam taşıyor. Genel kurulumuzun kıymetli üyeleri teveccüh gösterirlerse el birliğiyle Trabzonspor’umuzu layık olduğu yerlere tekrar taşıyacağız. Sorunları ve çözümleri hemen hemen herkes zaten biliyor. Bizim farkımız uygulayıcı olmamız, kararlı olmamız ve zor zamanlarda bütünleştirici olabilmemizdir. Bugün beni ve ailemi yetiştiren şehrime çok farklı duygularla geldim. Bugün memleketime borcumu ödemeye geldim. Her şey Trabzonspor’umuz için… Saygılarımla…
***---
İşte İcraat Tablosu
Kulübün Hakları Hep Yendi
Kendisine yoğun baskılar yaptığını iddia ettiği kesimlerin bile desteğini kaybetti. Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz bile bu yönetime karşı Fransız İhtilali önererek taraftarı Albayrak ve ekibinin üzerine yürümeye çağırdı. Trabzonspor kulübü adına bırakın yumruğunu masaya vurabilecek bir yönetim, hakları her platformda gasp edilmesine rağmen hiçbir icraat yapamadılar. Hakemlerin ilk yarıda en az 12 puanlarını yediklerini söylediler. Bu hakemlerin görev almalarını mı engellediler. Kulüp, tribün olaylarından dolayı sürekli ceza yerken, bir tanesini geri mi aldırabildiler. Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde ve daha sonrasında Haluk Ulusoy’a sonsuz destek vermelerine karşın, Erdinç Yavuz’un 3 maçlık cezasını bile indiremediler. Oysa Futbol Federasyonu’yla kavgalı Fenerbahçe, Edu’nun, Beşiktaş da Runje’nin cezalarını düşürmeyi başardı.
Şampiyonluk Başka Bahara
Bir dünya markası olan Trabzonspor mevcut Nuri Albayrak ve ekibi döneminde en çok tartışılan, küme düşme mücadelesinin içine giren, Avrupa ve Kupada da hiçbir varlık gösteremeyen, sıradan bir takım haline dönüştü. Artık Erciyespor gibi Anadolu’da esamisi bile okunmayan takımlara elenen, tarihiyle çelişik bir takım ortaya çıktı.Trabzonspor’un 22 yıl süren şampiyonluk özleminin giderilmesi bir kenara mevcut yönetim döneminde, o yarışın bile içine girememenin büyük acısını yaşadı. Sonra yönetim çağdaş ve güçlü görüntüden çok ilkel ve sürekli tartışan, kavga eden, çatışan bir anlayışı kulübün bünyesine yerleştirdi.
Hani Altyapı Fabrikası?
‘Önümüzdeki sezon dev Trabzonspor’u oluşturacağız. Yeni Ali Kemal’ler, Şenol’lar, Necmi’ler yetiştirecek fabrika kuracağız’ sözü de tam bir hayal ürünü oldu. Bordo-Mavili takım, Albayrak ve ekibi döneminde küçüldükçe küçüldü. Artık büyük takım sınıfına bile konulmayacak noktalara taşındı. Yeni oyuncular üretmeyi de bir kenara koyun. Bu anlamda Trabzonspor tarihinin en verimsiz günlerini Albayrak ve yönetimi döneminde yaşadı. Yeni fabrika hak getire, bu yönetim döneminde var olan genç değerler de tek tek heba edildi. Altyapıdan bir tek oyuncu çıkarılamadı. Ucuz ve kaliteli yıldız adayları tespiti yapılıp kadroya katılamadı. Yaşlı ve futbolda emeklilik günlerini yaşayan isimlerle, 3 büyüklerde dönemine nokta koymuş, sorunlu oyuncular transfer edildi.
Nerede İcraat Adamlığı?
‘Biz icraat adamıyız, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ sözü de havada kaldı. Bir tek doğru dürüst icraata imza atamadılar. Albayrak ve ekibi, ne radikal tek karar alabildi, ne istikrar sağlayabildi, ne lobi faaliyetleri gerçekleştirip, kulübün çıkarlarını koruyabilen bir mantık sergilenebildi. Bilgi birikimlerinin olduğunu iddia eden Albayrak, bu anlamda ne kadar yetersiz olduğunu hemen hemen her konuşmasında, icraatında ortaya koydu. Stat projesini bile kendi yönetimine tam anlatamadı. Benzin İstasyonu 1,5 yıldır sürekli öteleniyor. Ama yine de topluma bu konuda yine yeni umutlar verilmeye çalışılıyor. Avrupa kulüplerinin bile korkulu rüyası olacak bir takım yaratacaklarını da savunan Albayrak, Trabzonspor takımının, sıradan Avrupa takımları karşısında da sorun yaşamasına neden oldu. Bordo-Mavililer, UEFA Kupasına daha ilk turda veda etti ve tam bir hayal kırıklığına neden oldu.
Taraftarın Başı Yerden Kalkmadı
Taraftarın sadece başı dik gezmek istediğini ve bunu gerçekleştireceklerini söyleyen Nuri Albayrak ve ekibi görevde bulundukları süre içinde yaptıkları transferler, sorunlar karşısındaki acizlikleri nedeniyle, sahada alınan sonuçlar itibarıyla taraftarın başının daha da yere düşmesine neden oldu. Bordo-Mavili takım tarihinde ilk kez 7 maçtan 6 tanesini kaybederek acı bir dönemi geride bıraktı. Sıradan takımlar karşısında aciz durumlara düştü. Ligde artık orta sıralarda bile olmanın başarı diye yutturulduğu bir döneme damga vurulurken sokaktaki insan neredeyse, ‘Trabzonspor’luyum’ demeye utanmaya başladı.
Trabzonspor’un tesisi, parası, oyuncu kalitesi, 55 milletvekili ve lobisi olmasına karşın, Nuri Albayrak ve ekibi bu tabloyu tam tersine çevirdi. Hiç kimseden destek almayı başaramadı. Para olmasına rağmen ve yıldız sözü verilmesine karşın Fatih Tekke’yi satıp, 7 milyon 450 bin avroyu kasaya koyup, sonra rutin harcamalar için kullanarak, tarihte az görülen ekonomik tahribata neden olundu. Kararlı yönetim tarzını hiç sergileyemediler. Her konuda farklı düşünen bir yönetim tablosu ortaya çıkarken, Başkan Albayrak da, olanları sanki izlemekle yetindi.
Kaynak Yaratılamadı, Kurutuldu
Trabzon’un profesyonel liglerde yüzlerce futbolcusu olduğunu savunan ve özünü onların oluşturduğu bir yıldızlar takımı yaratacağını belirten Başkan Nuri Albayrak, 1,5 yıllık dönemi içinde yazık ki bir tek Trabzonlu futbolcuyu transfer etmedi. Hatta Trabzon kökenli futbolcuların büyük bölümünü göndererek takımda sadece 6 öz kaynak orjinli oyuncu bıraktı. Bu da Trabzonspor’un en önemli dinamiğinin altına dinamit koyması olarak yorumlandı. Ve Albayrak bu yönüyle de Trabzonspor tarihinin en başarısız başkanı olarak belleklere kazındı.
Anadolu futbolunun tartışmasız en büyüğü olarak nitelendirdiği ve daha gür bir şekilde eseceğine söz verdiği Trabzonspor, 40 yıllık tarihinin belki de en çalkantılı günlerini, en etkisiz ve yetersiz dönemlerini yaşadı.
Hiçbir Sorun Giderilemedi
Sorunları ve çözümleri herkesin bildiğini, farklarının ise uygulayıcı, kararlı ve zor zamanlarda bütünleştirici bir yapıya sahip olduklarını söyleyen Albayrak ve ekibi, koltukta oturma inadının dışında hemen hemen hiçbir konuda kararlı bir tutum sergilemedi. Sürekli kararsızlıklar sergilendi. Kimin ne zaman ne yapacağı bir türlü anlaşılamadı. Ve Nuri Albayrak, görevde bulunduğu süre içinde, verdiği sözlerin hiçbirini tutamayan başkanlar arasında ilk sırayı aldı
Yorum
-
"BU İŞ YİNE İNADA BİNDİ"
Bordo mavili takımın Fortis Türkiye Kupası'ndan elenmesinden sonra yönetim, istifayı düşününler ve devam etmek isteyenler olarak ikiye bölünürken, Haşim Sayitoğlu bu tür söylentilerin ortaya atılmasının bile çok çirkin olduğunu belirterek şunları söyledi. Sayitoğlu, "Evet, kupadan elendik. Ligde de istediğimiz yerde değiliz ama istikrar için devam edeceğiz. Benim hakkımda istifa söylentileri ortaya atanlar, bunları nasıl uyduruyorlar, anlamıyorum. Bırakın istifa etmeyi, bunu aklımdan dahi hiç geçirmedim. Görevimin başındayım ve Trabzonspor'a hizmet etmek için canla başla çalışacağım."
Bırakacaklar Varsa Söylesin
Sayitoğlu, "Bu işler lafla olmuyor. İcraat lazım. İstifa etmeyi düşünenler varsa bunu çıksın, açık açık söylesin. Biz de yönetim kurulu olarak değerlendirelim. Ne yönetim içinde, ne de dışarıda kimseyle bir sorunum yok. Sorunum olduğu için Erciyesspor maçına gitmediğimi söylüyorlar. Ağır hasta olmama rağmen Erciyesspor maçına gidecektim. Başkan Nuri Albayrak, beni aradı, (Senin gelmene gerek yok. Hastasın, dinlen) dedi. Bu tür olaylar abartılarak nereye varılmaya çalışılıyor anlamıyorum. Sorun yaratmak isteyen varsa bu karşılarında dimdik durmaya hazırım" ifadelerini kullandı
Her Şeyi Masaya Yatıracağız
Asbaşkan Sayitoğlu, "Her sezon sonu, yönetimler bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapar. Biz bu durum değerlendirmesini önümüzdeki hafta yapacağız. Ancak burada da Ziya Doğan'ı veya futbolcuları masaya yatırmayacağız. Neler yapmak için söz verdiğimizi, neleri yapabildiğimizi tartışacağız. Bir başarısızlık varsa, bunu biz yapmışızdır. Ama başarı gelecekse de bunu biz yapmak istiyoruz. Toplantıda bir karar alınacaksa, bu sadece benim değil, yönetim kurulunun ortak kararı olacak. Tekrar söylüyorum. Ben görevimin başındayım. Eğer istifa etmeyi düşünen varsa, çıksın etsin" dedi.
Yorum
-
Trabzonspor’un yeni hedefi Intertoto mı?
Trabzonspor’daki yönetim tarihinin en aymaz, en pişkin, ve en beceriksiz yönetimidir. Bunu her hafta hem iyi hem de kötü sonuçlardan sonra tescilliyorlar.
Kupa maçı öncesi kavga etmeler ve istifa tehdidi savurmalar. Üstüne üstlük tam kadro şeref tribününde olmamaları seviyelerini artık yerin dibine soktu. Hadi ondan geçtik. Antalyaspor maçında takımı sağlık kurulu başkanı temsil etmesi ise artık ne kendilerine ne de bu takıma saygılarının olmadığını gösterdi. Buna ek olarak Trabzonspor gibi bir takımın bir memur tarafından temsil edilmesi seviyesizliğini göstermişlerdir. Hoş belki utançlarından oraya gidemediler diyeceğim ama o da mantıksız çünkü bunlarda utanma olsaydı çoktan gereğini yaparlardı.
Bütün bunları boşversek bile futbolcuların maçtan sonra dile getirdikleri Intertoto hedefi takımı kafa olarak ne kadar küçülttüklerinin bir kanıtı idi. Trabzonspor Intertoto’da mücadele etmemelidir. Bunun takımın erken form tutmasına ve ligde çuvallamasına sebep olacağını düşünemeyecek kadar aklıevvel bir teknik kadro ve yönetim düşünemiyorum. Birde utanmadan Trabzonspor hedefsiz olmaz gibi söylemleri dillendirmeleri düşünce kıtlığının zirvelerinin Trabzonspor takımı tarafından sıkça ziyaret edildiğini gösteriyor. Bundan 3-4 sene önce yine Intertoto’ya kalmış bir Trabzonspor vardı. O Trabzonspor bundan utanmıştı. Bugünki Trabzonspor Intertoto’yu hedef olarak kendisine seçiyor. İşte gerek Ziya Doğan’ın gerek yönetimin Trabzonspor’un büyüklüğünü özümseyemedikleri gibi artık bu küçüklüğü camiaya kanıksatmaya çalışmaların bir kanıtı daha. Emin olun bu yönetim Aktuğ yönetiminin dörte biri kadar bile başarılı değil. Hiç olmazsa onlar Tomas Jun hatasından sonra gereğini yaptılar. O gün bunun yanlışlığını dile getirmiştim ama olmadı çünkü onlar taraftar satın alacak kadar seviyesiz değillerdi. O takım ikinci olduğunda bile yeterli görülmedi. Kendi sahasında 3-0 iken niye daha çok gol atmıyorsunuz ve niye skoru koruyorsunuz diye eleştirilirdi. Bu protestolara imza atan o taraftar nerede şimdi? Yoksa bu taraftarların hepsi mi susturuldu? Yazık. Koca bir çınarı sessiz sedasız yıkıyorlar ve bizler seyir ediyoruz. Sanki kafalarımız ve kalplerimiz uyuşturulmuş.
Gelelim sayın teknik adamımıza. Hem taraftarın hem de bizlerin sezon başından beri söylediği ve önerdiği kadroya kupa ve ligi kaybettikten sonra sarılması onun kalitesini ve kişiliğini gözler önüne sermiştir. Ziya Doğan efendi kendi korkaklığına koskoca bir takımı esir etmiştir. Iki haftada ne değişti de bu kadro şimdi sahaya çıkıyor? Ayrıca 120 dakikalık bir oyundan iki üç gün sonra nasıl oluyorda bir 90 dakika daha oynuyabiliyorlar? Yattara nasıl bu kadar güçlendi. Ceyhun ne zaman 30 dakikalık oyunculuktan 120 dakikalık oyuncuya dönüştü. Mesela Mustafa Keçeli nasıl birden yedek soyunmaya başlayabiliyor? Anlaşılan Ziya Doğan bir yerlerden sinyali aldı ki artık kendini kurtarmaya çalışıyor çünki bu kadro ne zaman sıkışsa ne zaman maç içinde yenik duruma düşse sarıldığı bu kadroya sarılıyordu. Insanda biraz utanma olur.
Aslında bugün ki maçta hala bu korkunun kırıntıları vardı ama her zaman dediğimiz gibi 1-0 yada 2-0 yenik duruma düşüp skoru düzeltmek için bu kadroya sarılacağına bu kadroyu ilk 11’de sür diye. Hiç olmazsa 2-0 öne geçersin ve skoru korumaya çalışırsın. Tabi bana göre Trabzonspor skor koruma hatasına hiç bir zaman düşmemeli ama korkun varsa bu korkunu sona saklaman daha iyidir. Bugünde öyle oldu. Takım 2-0 öne geçti ve bu Ziya hocanın kimyasını bozdu. Bu kadronun başarılı olması nerede ise ona dokunuyor. Oyunun son 20 dakikasında resmen paniğe girdi ve Yattara’nın yerine Stepanov’u aldı hemde tekrar sakatlanma riskine rağmen. O yetmedi Hasan’ı aldı oyuna. Buna rağmen Antalyaspor’u durduran Tolga oldu.
Çok adamla değil, savunmayı bilen adamlarla savunma yapılır. Eğer oyuncuların savunma yapamıyorlarsa hücumcularını çıkarıp savunma bilmeyen başka savunmacıları takıma doldurmanın yararı yok. Bir zahmet bunu da anla artık.
İşin en kötü tarafı Ziya hocanın ‘artık gelecek sezonun planlarını yapmamız lazım’ demesi oldu. Bu açıklamanın ardından « Trabzonspor’un başarısızlığının sebebi geç kalmaktır’ deyiverdi. Ayrıca bir oyuncu ile de anlaştığını söyleyiverdi. Yani hem yönetime mesaj verdi hemde taraftara ‘ben elimden geleni yapıyorum, göreceğiz’ demiş oldu. Bakalım yönetimin tepkisi nasıl olacak ? Ziya hoca Trabzonspor’dan ayrılmamayı kafasına koymuş. Herhalde tazminatıyla kovulmayı yaşamak istiyor. Istenmediğim yerde kalmam deme adamlığını göstermemeye kararlı.
Ziya hocam ben yıldız düşmanı değilim diyor ama Musampa’yla beraber bir yıldız daha kaydırdı. O kadar sıkılmış ki oyuncular, Ceyhun bile 4 haftadır çocuklarımı göremedim 120 dakikalık maçlar değilde kamplar yoruyor ve çok sıkılıyoruz deyiverdi. Bakalım Ziya hoca Ceyhun’u da kadro dışı bırakacak mı ?
Symek’te sürekli kamplar ve yaşam standardından futbolu bırakıp sahip olduğu güzellik salonlarına yoğunlaşmadı mı ? Fatih Akyel’de kamptaki baskılardan dolayı yalan söylemek zorunda kalmadı mı ? Bu yüzden de kadro dışı bırakılmadı mı ? Trabzonspor kampları futbol kampı değil sanki esir kampı. Hadi bunlar futbolcuların ciddiyetsizliğinden diyelim. Önüne gelenin kasığından sakatlanmasına ne demeli. Ufukhan’da kasıklarından sakatlanarak ameliyat oldu. Bu kadar sakat veren başka bir takım daha var mı ? Bu sakatlıkların hepsi de şanssızlık sonucu mu ? Bu soruları bizim sormaya hakkımız yok mu ?
Neyse Ziya hocaya sorulacak soruların hepsini buraya yazsak bu yazının sonunu getiremezsiniz. Siz en iyisi 3-4 hafta daha sabredin. Lig bitince bu azapta bitecek inşaallah.
Sevgiyle kalın.2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor
Yorum
-
saçma sapan diyaloglar! offf sıkıldık artık bu açıklamalardan!defolun gidin artık bee,adamı kanser ettiniz,nerden seçildiniz siz yaa
Vasiyet ; Bordo Mavi mezar taşı
''NUFUS CÜZDANINDA TRABZON YAZIPTA İSTANBUL TAKIMLARINA GÖNÜL VERENLERLE GÖNÜL BAĞIMIZ OLMADIĞI GİBİ AYNI ORTAMDA OLMAKTA RAHATSIZLIK VERİR ''
Yorum
-
Trabzon'un UEFA ısrarı
Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finalde Kayseri Erciyesspor' a elenerek şok yaşayan Trabzonspor' da Antalyaspor karşısında alınan 2 -1'lik galibiyet sevinç yarattı. Bordo - Mavili takımda Teknik Direktör Ziya Doğan, Erciyesspor maçından sonra oyuncularını Antalyaspor maçına motive etmekte zorlandığını ifade ederek, "Yine de güzel bir galibiyet aldık önümüzdeki maçlara bakıyoruz" dedi. Bordo -mavililerde bu arada UEFA Kupası'na gitmek için ince hesaplar da yapılmaya başlandı. Trabzonspor yöneticilerinin en kötü ihtimalle İnter - Toto' ya katılıp buradan UEFA'ya gitmeyi de planlar arasına aldıkları ifade edildi.
DOĞAN FUTBOLDAN MEMNUN
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Çarşamba günü çok şartlandıkları kupadan elendiklerini söyleyerek, takımını 120 dakikalık oyundan sonra Antalyaspor maçına motive etmekte zorlandığını belirtti. Antalyaspor maçını kazanarak moral bulmayı amaçladıklarını belirten Doğan, "Oyuncularımı öncelikle aldıkları galibiyetten dolayı kutluyorum.
Skoru 2-0'a getirdikten sonra rakip Antalyaspor çok daha baskılı oynadı. 70'inci dakikadan sonra futbolcularımda yorgunluk, sakatlık ve adale çekmesi oldu. Bunlar olmasaydı, çok daha farklı bir skor alabilirdik. 2-1'den sonra oyuncularım telaşlandı ve skoru korumak istediler. Bu maç bitti. Önümüzdeki maçlara bakıyoruz. Oyuncularımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.
LİSTE HEYECANI SARDI
Trabzonspor' da Teknik Direktör Ziya Doğan, transfer listesini pazartesi günü yönetime verecek. Antalyaspor maçı öncesi gidecek ve kalacak futbolcuların isimlerinin büyük bir bölümünü kafasında belirleyen Doğan' ın kararsız kaldığı ilk isim Ömer Rıza. Sakaryaspor maçında 2 gol atıp bir gol attıran, Antalyaspor maçında da oyuna girer girmez gol attırıp, takımın toparlanmasında önemli rol oynayan futbolcunun performansı Doğan' ı düşündürüyor.
Uzun bir sakatlık döneminden sonra formasına kavuşan Ömer Rıza, gelecek sezonda bordo - mavili forma altında mücadele etmek istiyor. Doğan' ın yönetime vereceği listede genç oyuncuların başka bir kulübe kiralık olarak verilmesinin gündemde olduğu ifade edildi.
AVRUPA HESAPLARI
Avrupa kupalarına katılmanın kısa yolu olarak gördükleri Türkiye Kupası' ndan elenen Trabzonspor' da Avrupa için ince hesaplar yapılmaya başlandı. Beşiktaş' ın Türkiye Kupası' na kazanması, Fenerbahçe ve Galatasaray' ın da ligde ilk iki sırayı alarak Şampiyonlar Ligi' ne gitmesi halinde ligi 4' üncü sırada tamamlayacak ekibin UEFA Kupası' na katılma şansını yakalayacak olması bordo - mavilileri ümitlendirdi. Kalan 4 maçı da kazanarak Kayserispor' u geçmeyi ve daha sonra oluşacak sıralamayı beklemeyi planlayan Trabzonspor' da tüm hesaplan lig dördüncülüğü üzerine yapılmaya başlandı.
Bu arada İnter - Toto ihtimalini de değerlendiren Trabzonspor kurmayları, inter - toto' ya katılıp burada UEFA Kupası' na gitmenin de planlarını yapıyor. İnter - toto konusunda son kararı görevde kalması halinde Teknik Direktör Ziya Doğan' ın vereceği ifade edildi. Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, İnter Toto Kupası' nın da bir hedef olduğunu belirterek, "Öncelikli hedefimiz kalan tüm maçlardan galibiyetle ayrılmak.
Bu arada İnter Toto' ya katılma hakkını elde edersek, gitmeyi düşünürüz. Avrupa Kupaları katılmak bizim en büyük hedefimizde. İnter Toto' da başarılı olup UEFA' ya çıkabiliriz. Ama buna ulaşabilmek için önce ligde başarıyı yakalamamız gerekiyor" diye konuştu.
UMUT' UN KRALLIK UMUDU SÜRÜYOR
Antalyaspor maçında da attığı bir golle ligde toplam 13 gole ulaşan Umut Bulut, gol krallığı iddiasını sürdürüyor. 17 golü bulunan Fenerbahçeli Alex' i yakalamayı hedefleyen genç futbolcunun amacı kalan 4 maçta da rakip fileleri havalandırmak. Fortis Türkiye Kupası'ndan elendikleri için çok üzüldüğünü söyleyen Umut, "Kazanmak için elimizden geleni yapmıştık. Ama olmadı. Ligde kalan maçlardan galibiyetle ayrılıp en azından taraftarlarımızın moralini bir nebze olsun yerine getirmek istiyoruz. Gol krallığı için iddialı olduğumu daha önce söylemiştim. İnşallah bu hedefime ulaşırım" dedi.
Bu arada Antalyaspor galibiyeti sonrası gece özel uçakla kente dönen Trabzonspor, Cuma akşamı oynayacağı Sivasspor maçı hazırlıklarına bu akşam saat 19.00' da yapacağı çalışmayla ara vermeden başlayacak.
29.04.2007
Kaynak : DHA"CHAMPIONS AREN'T MADE IN THE GYMS. CHAMPIONS ARE MADE FROM SOMETHING THEY HAVE DEEP INSIDE THEM - A DESIRE, A DREAM, A VISION" - MUHAMMAD ALI -
Yorum
-
TRABZON İLE GÖRÜŞMEDİM!
Gelecek yıl için Trabzonspor ile anlaştığı iddia edilen Yanal, Karadeniz'e konuştu:İDDİAYA YALANLAMA
Dün www.sporyolu.com' adlı internet sitesinin haberi Trabzonspor'a bomba gibi düştü. Sitenin haberinde Trabzonspor'un gelecek yıl Ziya Doğan ile devam etmeyeceği ve takımın başına getirmek istediği Ersun Yanal ile anlaşmaya vardığı iddiasına yer verildi. Uzun süredir adı Trabzonspor ile anılan Yanal, suskunluğunu Karadeniz'e bozarak, "Bu söylentiler gerçek dışı" dedi.
HİÇ TEMAS OLMADI
V.Manisaspor'dan ayrıldıktan sonra uzun süredir yurt dışında bulunduğunu ifade eden Yanal, "Trabzonspor ile anlaştığım yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Bugüne kadar Trabzonsporlu hiçbir kişi ile görüşmem olmadı. Sezon sonu ne olur bilemem ama şu ana kadar Trabzon'dan direk veya dolaylı teklif almadım. Takımın başında biri varken, bunları konuşmak da doğru değil" dedi.
KARADENİZEn son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 29.04.2007, 13:52.2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor
Yorum
-
YİNE YATTARA KRİZİ
BORDO-Mavili futbolcu Yattara, maç öncesi kamp yapılan otelin lobisinde bayan bir taraftarla kahve içerken, teknik direktör Ziya Doğan’ın hışmına uğradı. Yattara “Burada ne arıyorsun, hemen odana git!” diyen Doğan’a kızdı. Doğruca odasına giderek bavullarını toplamaya başladı. Araya giren diğer oyuncular futbolcuyu güçlükle sakinleştirdi.
AKŞAM
Geri zekalı adam insanlar kahve içemez mi asosyal yaratık2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor
Yorum
-
kıskanmıştır belkiİlk olarak marcelinhos100 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYİNE YATTARA KRİZİ
BORDO-Mavili futbolcu Yattara, maç öncesi kamp yapılan otelin lobisinde bayan bir taraftarla kahve içerken, teknik direktör Ziya Doğan’ın hışmına uğradı. Yattara “Burada ne arıyorsun, hemen odana git!” diyen Doğan’a kızdı. Doğruca odasına giderek bavullarını toplamaya başladı. Araya giren diğer oyuncular futbolcuyu güçlükle sakinleştirdi.
AKŞAM
Geri zekalı adam insanlar kahve içemez mi asosyal yaratık
Yorum
-
İlk olarak griffin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleyattarayı neden kadro dışı bırakamadın eyyy ziya ???
sen varya neyse ya senin yüzünden ceza alamam eski hükümlüyüm zaten!!
Akillanmissin demek
Rahmetli Babamin bu Dünyada bana birakdigi en büyük Miras "ÖLÜMSÜZ TRABZONSPOR ASKIDIR".
Yorum
-
TRANSFER ZİRVESİ
Trabzonspor'da Albayrak ve Doğan İstanbul'da bir araya geliyor
YOLCULAR BELLİ
Trabzonspor'da Başkan Nuri Albayrak, bugün İstanbul'da Teknik Patron Ziya Doğan ile transferi masaya yatıracak. Doğan'ın gidecek ve kalacak oyuncularla ilgili olarak Başkan Nuri Albayrak ile görüşeceği ifade edilirken, yabancılardan Musampa ve Jefferson'un gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Doğan'ın raporunda yerli oyunculardan Ömer Rıza, Ferhat, Cem Demir ve Mustafa Keçeli'nin olduğu belirtildi.
ADNAN GELİYOR
Teknik Patron Ziya Doğan'ın, Başkan Albayrak'tan transferin yeni sezon kampına kadar bitirilmesini istediği ifade edildi. Bu arada Bordo-Mavililerin, ilk transfer olarak Samsunspor'un genç sağ kanat oyuncusu Adnan'ın işini bitirdiği ifade edilirken, kaleye, sağ kanat, orta alan ve forvete 4 takviye istediği belirtiliyor. Doğan'ın listesinde, yurt içinden Antalyasporlu Ali Bilgin ve Volkan Yaman, G.Birliği'nden M.Çakır ile Kayserispor'dan Gökhan Ünal ile M.Topuz'un olduğu kaydedildi.
Arkadaşlar ben Antalya maçını yenilelim deyince bana tepki gösteren arkadaşlar şimdi bu durumu açıklasınlar super ligin en kötü sol korodoruna sahip olan Trabzonsporun teknik direktörü oraya takviye istemiyor orada oğlu celalettin var tabiki.En son marcelinhos100 tarafından düzenlendi; 29.04.2007, 13:39.2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum