Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Lazaroni ve Taraftar

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

ya biz sabırsızız lazoronidede sabredemedik ziyada zten sabır bırakmadı
    olacaa buydu olan olmus eskiyi tartısmak gereksiz dersi cıkarmamızdı önemli olan yönetim cıkardımı onu bilemem artık ilerisine bakak lazım

Yorum

gelen de aynı gidende, en kısa yol bilidğin yoldur. bekleyip görelim, ben ziya doğanın bu takımı buradan kurtaracağına inanıyorum.

Yorum

Tslidrist tarafından yazılan
        Benim dengem bozuluyor.
        Zamanında adam gibi adam dediğimiz sonrasında adam gibi adam olmadığını anladığımız birini tekrar başımıza taç yaptık. Arkasından iyi ki gitmiş dediğimiz, bolca küfürler savurduğumuz, tv de gördüğümüzde bile şuna bak dediğmiz birine ben nasıl güveneyim. Canım dediğim Trabzonsporumuzun başında ona nasıl destek vereyim. Vermem ve sevmem lazım çünkü Trabzonsporumuzun başarısı için gerekli ama bu kendi kendime yaptığım büyük bir haksılık olmaz mı? Kendimle çelişiyorum ve bu çelişki benim midemi bulandırıyor, ruhumu daraltıyor. Bu yönetimin bizlere yaptığı bu haksılık ne zaman bitecek. Yıllarca emek vererek bir iskelet oluşturduğumuz takımımızı en önemli temel taşı olan Fatih’i satarak bozan bu yönetimi kime havale edelim.
        Ziya Hoca yanlış bir karar; Giray Bulak(içime sinmese de) ya da Samat Aybaba(en delikanlısı bence) varken neden Ziya Doğan.
        Başarı gelecek mi sizce? Hayır. İlk 2-3 maç iyi gidecek büyük ihtimalle ama yeni hoca kendi sistemini oturtmaya başladığında çatırdayacak takım.
        Size bir hatırlatma; bizi şampiyonluğa en çok yaklaştığımız 96 senesindeki hocamız Şenol Güneş’in takıma gelişini hatırlayanlar var mı bllmem. Leekens gitmişti ve yeni hoca gelene kadar yardımcısı Şenol’la devam kararı almıştı yönetim, sonrasında Sadri Şener’de gidince işi bilen ama parasız olan Faruk Özak yönetimi Şenol hocayla devam demişti. Kimse güvenmiyordu ve inanmıyordu Şenol hocaya(ben de dahil), ama yönetim arkasında durdu. Hatta en büyük faciadan sonra bile(7-1’lik beşiktaş maçı). Trabzonsporu kaldıramaz dediğimiz hocamız sonraki zaanlarda takımımıza nasıl futbol oynattı hepimiz biliyoruz. Bir başka örnekte Özkan Sümer seçildikten sonra kendisi için aleyhte okadar şey söyleyen(M. Ali Yımaz benim babam gibidir şeklinde açıklma yapmıştı seçim öncesi) Giray Bulak'la devam kararı almıştı. Ozaman anlayamamıştım kendisine bu kadar karşı olan bir hocaya nasıl kal diyebiliyor diye. Özkan hoca için Trabzonspor daha önemliydi ki Giray hocaya kal diyebilmişti. Benim burdan çıkardığım ders başarı için istikrar gerekli, birbirine güvenen-inanan ekip(yönetim ve hocadan oluşan ekibi kastediyorum) gerekli.
        Lazaroni’ye ısınamdık ama adama başarılı olması için gerkli şansı da vermedik. Daha ligin çok başındayız. Ne olmuş lige kötü başladıysak, yıllardır iyi başlıyoruzda sanki şampiyon mu olduk! Bir seferde kötü başlayıp iyi bitirelim! Lazaroni defansif bir oyun kurgusu olan hocaydı, kalsaydı en azından takıma defansif olarak bişeyler katabilirdi(Yine üstüne basarak söylüyorum Lazaroniyi savunmak değil amacım, burda prensibler ve ilkelerin olması gerektiğini anlatmak derdindeyim). Bizim yıllardık çektiğimiz sıkıntıların en başında defansif olarak kötü olmamız geliyor. Zaten şampiyon olduğumuz yıllarda defansif özelliği ağır basan bir takımdık. Şimdilerde ise ofansif olarak başarılıyız, bize defansif oynamyı öğretecek bir hocanın iyi olabileceğini düşünmüştüm Lazaroni geldiğinde. Maçları 1-0 kazanalım da kötü oynayalım, lig sonunda şampiyon olalım. Bunu karşıçıkacak olan var mı içinizde? Yoktur. Çünkü yıllardır iyi futbol oynuyoruz ama şampiyon olamıyoruz. Şampiyon olmak için defansif oynamak gerekiyorsa oynayalım artık!
        Bu yöentim acemi, M. Ali Yılmaz dönemlerdinden bile kötüsü bekliyor bizi ey Trabzonsporlular. Uzun vadeli hiçbir girişimleri yok, bırakın uzun vadeli orta vadeli bile bir projeleri yok. Hep günü kurtamk peşindeler. Lazaroniyi niye getirdin be adam, getirdin bari arkasında dur. Daha 5 gün önce hocamızın arkasındayız deyip de bugün paldır-güldür gönderiyorsan sana nasıl güvenelim daha!?
        Tarbzonsporumuzun yılları harcanıyor, daha uzun seneler sürecek bekleyişler var önümüzde. Yarın öbür gün Lazzaroni haklıydı demeyiz inşallah. Fakat denileceğinden eminim, zira bizde "kör ölür badem gözlü olur". kıymetini hep sonradn anlarız. ALLAHIM sen bize sabırlar ihsan eyle.
        Benim ADAMLIĞIMA mukayyet ol YARABBİM.
        Bu yazi Ziya Hoca basa getirildiginde yazilmisti ve nerdeyse soylediklerimin hepsi teker, teker gerceklesiyor. Suclu en basta biziz. Bu yonetimin o kadar yanlisina sebep olanlarda biziz. Basari icin istikrar gerekli ama bu pek cok yanlis yapan bu yonetimin en buyuk kusuru gunluk politikalarla icraat yapmasidir. Fatihin satilmasi, eksik mevklilere adam almak yerine bize yildiz vaat edip, Musamba ve Marche yi kakalamasi, her gkotu gidis sonrasi gunu kurtarmak icin transfer yapmasi, Lazaroniyi getirmesi v.b bir suru yanlisindan sonra en buyuk hatasi 4. haftada hoca degistirmesidir.
        Ama butun bunlarin en buyuk sorumlusu biziz, yani Trabzonspor camiasidir. Kongrede bugune kadar adi Trabzonsporla hic gememis bir yonetimi sirf parali ve soyadi Albayrak diye oy farkiyla basimia getiren biziz. Biz de gunu kurtarmayi ve ucuz poltikalarla basarili olmayi kaniksayan bir toplum oldugumuz icin bu yonetimi sectik. Nihat Gencin yazisinda dedigi gibi hepimiz aslinda fenerliyiz, bizim takimimiz fenerdir. Biz iyi seyleri haketmiyoruz.
        Bu yazıyı kaçıncı defa kopyaladığımı ben de unuttum doğrusu. Farklı başlıklara da olsa kopyalamak uygun düşüyor. Daha ligin 4. haftasında hoca değiştirmenin ne büyük bir hata olduğunu ve bunu yönetimden talep edenlerinde bu işten sorumlu olduğunu bilmeleri gerek. Lazaroniyi getirmek nasıl büyük bir hataysa, 4. haftada hoca değiştirmek 10bin kat daha büyük bir hatadır. Sabır göstermeyi öğrenmeliyiz. Bizim için çok zor olsada bunu başarmalıyız. Bu yöntemin(sabır ve istikrar) başarısı %90'a yakındır. Sabırsız davranak ta başarılı olduğumuz zamanlar oldu ama olumlu sonuç alabilme şansı %20-30'dur. Ziya Doğa'ı ne kadar istemsem de gönderilmesi hata olur kanaatindeyim. Yönetiminde bu kadar yanlışına rağmen, istifa etmeyip sorumluluğu alma cesareti göstermesi güzel birşey. Umarım yanlışlarından ders alabilmişlerdir. Kalmaları daha hayırlı olur ama giderselerde çok büyük yanlış yapmış olmazlar.
        Bu da demektir ki; tartıştığımız konular hep aynı eksende oluyor.
        Başlıkta yazılanlar daha öncesinden işaret edilmiş. Bu taraftarlık anlayışında sakatlıklar var bence. Böyle yürümüyor, hep yönetimleri, futbolcuları, hakemleri, fedarasyonu suçlayıp durduk. Hiç dönüp kendimize baktık mı, biz nasıl daha iyi taraftar oluruz diye öz eleştiri yaptınız mı? Yapmadıysanız 1 kez olsun deneyelim lütfen. Her taraftarımız kendinde beğenmediği ve değiştirmek istediği 1 özelliğini yazsın buraya, ne dersiniz(taraftarlıkla ilgili beğenmediği bir şey olmalı)?
        İlk olarak ben başlayayım; bazen hayat koşuşturmacasından ve diğer özel zevklerimden dolayı Trabzonsporumuzu yeterince takip edemediğim oluyor. Gerçi bu şekilde olması sağlıklı bir taraftarlık için belkide daha doğrudur.
        En son Bulut61-34 tarafından düzenlendi; 07.12.2006, 17:26.
        Taraftarin iyisi

Eski kullanıcı adı : Tslidrist

Yorum

İlk olarak vkgz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Evet arkadaslar bir gercek var. bu taraftarlık anlayısıyla olmuyor. boyle olmuyor. zamanında takım iyi oynamaya başlarken lazaroniyi TARAFTAR gönderdi sonra ziya bey iki maç kazandı . işte takım bu teknik adam bu bu takım super takım nidaları atıldı. şimdide ziya hoca istifa diyorsunuz. sormak istiyorum .siz bu takımdan ne istiyorsunuz. hiç aynaya dönüp bakıyormusunuz. ah atay dediğiniz atay aktuguda siz gondermedinizmi?. kendinizle her istediğinizi yaptırdıgınız için gurur duyuyormusunuz?
          Lazaroni zamanında nasıl iyi oynadığımızı iddia ediyorsunuz anlamıyorum?? Kazandığımız bir Denizli maçı var ki Denizli kaçırdıklarını atsa 5'lik olurduk yahu.. Lazaroni'yi taraftar göndermedi, yönetim gönderdi.. gelmesi hataydı zaten.. Ha Lazaroni'den sonra emin olun Tekelioğlu gelecek deseler ben Lazaroni gitsin de kim gelirse gelsin derdim kaldı ki Ziya öyle veya böyle geçmişte bizi bir noktaya taşımıştı bu kadro ile daha iyi işler yapacağını umduk sadece ve kerhen destek verdik gelişine.. Yine de ilk tercihim Ziya olmazdı bana sorsalar! Atay Aktuğ meselesi de çok basit.. tıkır tıkır işleyen takıma 2 adam alıp şampiyon olacak ve dahi şampiyonlar ligine girecekken Rum takımına elenip ligden de kopma noktasına gelince elbette taraftar isyan ederdi ve etti.. Yöneticilerin beceriksizliği karşısında tabii ki taraftar tepkisini koyacak.. çünkü görüyor.. o takıma bir ortasaha sol, bir de forvet alınsa neler yapmazdı ki? Kaleci Petkoviç olarak kalsa bile..
          Albayrak ismini de adaylar içinde en çok para verebilecek biri olduğu için destekledi taraftar.. Paralı başkana hayır ama 100 bin dolar, 50 bin euro gibi farklarla kaliteli bir oyuncuyu elinden kaçıracak ya da alamayacak yönetimlere de hayır! Banka teminatı bulamayacak yönetcilere de hayır! Bu işler böyle de yürüse başkan ben olayım eminim çoğundan daha zekiyimdir ve transferden anlarım az çok..
          Ayrıca kağıt üzerinde bu seneki kadro gayet iyiydi ama yönetim becerip bir teknik direktör ve kaleci alamadı, birinin aldığını diğeri bozdu v.s..
          Sonuç; taraftar takımına ceza aldıracak,zarar verecek fiiliyatta bulunursa veya destek zamanı görevini yerine getirmezse suçlanabilir belki ama bu bahsettiğin şekilde asla..
          #7 King of Kings

Yorum

bence taraftarımız çok aceleci her konuda hemde.
            Siyasetin "bizden olduğu sürece" yer aldığı, karşıda olduğu zaman "siyasete bulaştığı" büyük kulüp/taraftar camiası Trabzonspor

Yorum

Evet masum değiliz hiç birimiz.Lazaroni gitsin Ziya gelsin anketine % 85 evet diyenlerin hele hiç kıvırma payı yok.Sizler ZD'ı isterken iyi,iki maç kazanınca şampiyon takımın dahi teknik direktörü ilanları kırla gitsin,ondan sonra işler tersine gidinci kahral ZD,defol Albayrak.Yok arkadaş bu işler o kadar ucuz değil,herkes başını elleri arasına alacak önce düşünecek sonra konuşacak.Sen % 85 sallayınca hak başkalarına tü kaka...Yakışık almayan davranışlar bunlar.
              Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini...
              Göster: Kabaran sular nasıl yıkar bendini?
              Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini

Yorum

forumda yeni yeni yazıyorum.ancak taraftarlığım epeyce uzun süredir var.Ne Lazaronini'nin gelişine ne de Ziya Doğan'ın gelişine sevindim.İkisinde de ne yapmaya çalışıyor bu yönetim dedim.Ziya Doğan eski döneminde olduğu gibi korkak futbol oynatmaya devam ediyor.Değiştim değiştim dedi ama geldiğimiz durum ortada.ancak böyle bir yönetimle kim gelirse gelsin başarı gelmez.Lazaroniyi getirdik ama bütün transferleri yönetim yaptı ön libero diye bas bas bağırdı adam 6 aydır ayağına top değmeyen bonservisi olmayan Musampayı 1,5 trilyona getirme başarısını gösterdik.Fatih'in satılmayacağına dair söz verdik Lazaroniye 2 hafta sonra sattık.Yerini doldurmadık.Giderkende cebine harçlığını koyup gönderdik adamı.Yerine Ziya geldi daha önce kaçarcasına bjk aşkıyla gittiğini hepimiz biliyoruz.Gittikten sonra yönettiği takımlardaki başarısızlığıda gören gözlerden kaçmadı.İstanbul takımlarının berbat başladığı sezona yanlış tercihlerimiz sayesinde değerlendirememekle kalmayıp asansör takım düzeyinde futbol oynamaya başladık.Ne Lazaroniyi alan, ne gönderen ne Ziya'yı alan ne de bugün takımda tutan taraftardır.Yönetim bildiğini okumaya devam ediyor.Tıpkı fatih akyel transferi gibi, tıpkı fatih tekkenin gönderilişi gibi, tıpkı cem papilaya verilen destek mesajı gibi.
                6 kez başardık biz bunu.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                Yükleniyor...
                X