Arkadaşlar bildiğiniz gibi Şenol Güneş'le 2. olduğumuz ve çok başarılı bir dönem geçirdiğimiz sezonun ardından yönetim, futbolcuların maaşlarını iyileştirme politikası uyguladı. 200-250 milyar alan futbolcular birden 2-3 kat fazla para almaya başladı. Bence ertesi yıl yaşadığımız ve hala daha toparlayamadığımız sorunun kaynaklarından biri bu. Yani kontratı bitmemesine rağmen bir futbolcunun maaşına zam yapmak bence yaptığımız tarihi hatalardan biri oldu...
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Bizi Para mı Bozdu?
Daraltma
X
-
bence bunla başarısızlığın hiç alakası yok.. o zamanki başarısızlığımızın en büyük nedeni rum faciası, ardından gökdenizin 6 aylık cezası, ardından szymekin ayağının kırılması, ardından fatih'in bi türlü düzelmeyen sakatlığı, yattaranın ülkesi maçları için afrikaya gitmesi ve son olarak kurşunlşanma olayları... bi takımın başına gelebilecek tüm aksilikler yaşamamıza rağmen sezonu 4. kapattık, yani ölümüz 4. oldu.. şunu anlatmaya çalışıyorum, o sezon ikinci olduğumuz senedeki kadroyla aynen devam etme şansımız olsaydı kesinlikle şampiyonduk...yok bir sitemim hayatta hersey kısmet...
Yorum
-
bunun etkiside var mutlaka. parayı nasıl kullanacağını bilmeyenlerin başına sıkıntıda açar. fazla para vermekle herzaman en iyisi olunmaz. yalan yanlış transferleri çok para verdik iyi adamdır diye yutturdular defalarca. ve çokcada trabzonspor formasını basit bi şekilde sıradan topçulara giydirdiler. bu formayı giymek bukadar basit olmamalı. büyük paralara aldıımız yabancı futbolcular yedek beklememeli. bizim böyle bir lüksümüz olamaz..2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
Gerçek budur. ☆
Yorum
-
evet katılıyorum bunların çok etkisi oldu ama para konusunu kimse dile getirmediği için bir de bu boyuttan bakmak, bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek istedimİlk olarak jakobieen tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebence bunla başarısızlığın hiç alakası yok.. o zamanki başarısızlığımızın en büyük nedeni rum faciası, ardından gökdenizin 6 aylık cezası, ardından szymekin ayağının kırılması, ardından fatih'in bi türlü düzelmeyen sakatlığı, yattaranın ülkesi maçları için afrikaya gitmesi ve son olarak kurşunlşanma olayları... bi takımın başına gelebilecek tüm aksilikler yaşamamıza rağmen sezonu 4. kapattık, yani ölümüz 4. oldu.. şunu anlatmaya çalışıyorum, o sezon ikinci olduğumuz senedeki kadroyla aynen devam etme şansımız olsaydı kesinlikle şampiyonduk...
Yorum
-
80'lerden beri başedemediğimiz şeydir para + getirdiği kirli çarklarTürkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
-
Vegas
Sampiyonluk icin gerekenler yapilmadigi icin boyle bahanelerin arkasina saklaniyoruz. Bana gore rum faciasi, Syzmek'in sakatligi, Gokdeniz'in cezasi bunlar kucuk ayrintilar. Gercek faciayi Sesol Gunes'in sayesinde yasadik. Yaz kampinda takim bayagi bir hamlamisti o yazin. Senol Gunes ise Trabzon'da acilislarda gecirmisti takimin avrupa'da kamp yaptigi gunleri. Sonra Vahit Hoca sezon boyunca ancak telafi etti o idmansizligi.İlk olarak jakobieen tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebence bunla başarısızlığın hiç alakası yok.. o zamanki başarısızlığımızın en büyük nedeni rum faciası, ardından gökdenizin 6 aylık cezası, ardından szymekin ayağının kırılması, ardından fatih'in bi türlü düzelmeyen sakatlığı, yattaranın ülkesi maçları için afrikaya gitmesi ve son olarak kurşunlşanma olayları... bi takımın başına gelebilecek tüm aksilikler yaşamamıza rağmen sezonu 4. kapattık, yani ölümüz 4. oldu.. şunu anlatmaya çalışıyorum, o sezon ikinci olduğumuz senedeki kadroyla aynen devam etme şansımız olsaydı kesinlikle şampiyonduk...
Yorum
-
İyileştirme ne demektir yahu? Enflasyon birden %200'lere vurdu da haberimiz mi yoktu?
İsabetli bir tespit. İyileştirmelerin kanımca büyük zararı olmuştur. Futbolcular zaten çok yüksek fiyatlarla anlaşıyorlar takımla, işine bakıp futbol oynayacaklar, bu kadar.
Ancak mesele bundan ibaret de değil elbette."Trabzonluluktan aldığım zevki hiçbir şeyden almadım. Belki FM... Ama yok lan, Trabzonluluk daha güzel..."
Yorum
-
evet ben de tam bunu kastetmiştim.İlk olarak Moyunçur tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleİyileştirme ne demektir yahu? Enflasyon birden %200'lere vurdu da haberimiz mi yoktu?
İsabetli bir tespit. İyileştirmelerin kanımca büyük zararı olmuştur. Futbolcular zaten çok yüksek fiyatlarla anlaşıyorlar takımla, işine bakıp futbol oynayacaklar, bu kadar.
Ancak mesele bundan ibaret de değil elbette.
Yorum
-
Bu konu gerçekten garip.
Bir türlü parayla akılı biraraya getiremedik. Ya akıllı yöneticilerimiz oldu paramız olmadı ya para oldu yöneticiler iş bilmez çıktı.
Son 3 sene baktığımızda Trabzonspor'a çok büyük bir para girdisi oldu. Borsa'dan 25 trilyon para geldi. Bu paranın ne olduğunu hala anlamış değilim. Ayrıca her sene hisse sahiplerine dağıtılacak olan temettü gelirleri de ayrı bir konudur. Her sene Trabzonspor'a , 4,5 trilyon yük olmaktadır. Borsa'dan gelen para düzgün kullanılıp gelir getirici yatırımlarda kullanılamadı. O arada yediğimiz bir Jun kazığı var. Fatih Tekke'den gelen 13 trilyon var. Bu paranın da nereye gittiğini anlayamadık. Sonuç olarak Trabzonspor paralı başkanlara doğru yönetildiği taktirde ihtiyacı yoktur evet ancak bazı durumlarda yönetici katkıları da önemlidir. Uzun yıllar denenmedik yol kalmadı başarı gelmediği gün gibi açık. Artık yöntemi değiştirmek lazım. Trabzonspor tesisleşme yoluna girip stadını ve diğer tesislerini düzeltmeli. Gelirlerini arttırmanın yoluna gitmeli. Bu gün Marcelinho ve Musamba alınmasaydı ligdeki konumumuz çok daha kötü mü olacaktı... Hayır tabiki. Popülist yaklaşımlarla olmuyor bu işler yıldız oyuncu transfer etmek önemlidir fakat alacağın yıldız oyuncunun sistemine ruhuna uyması lazım. Herşeyden önce Trabzonspor teknik direktör konusunda bir karar vermesi gerekiyor. Ne yaptığını bilen geniş yetkileri olan teknik kadrosu da güçlü olan futbol konusunda bütün yetkileri elinde bulunduran bir sisteme kavuşmamız lazım. Ancak bunu bu taraftarla nasıl yaparız bilemiyorum ama Trabzonspor her sene yeni hoca yeni yönetim konuşmaktan olduğu yerde sayıyor.
Trabzonspor'la alakalı her kesim ufak hesaplar peşinde koşmadan Trabzonspor için neler yapabiliriz onun gayreti içerisinde olmalı. Ama bu yapıyla bu çok zor. Bu yüzden bize kimse kusura bakmasın taraftarı fazla dinlemeyen medyayı sallamayan ama ne yaptığınıda bilen baskılara boyun eğmeyen başkan yönetim ve teknik heyet şart. Yoksa Trabzonspor camiasında herkes herşeyi kendi iyi bilir kendileri ne derse doğrudur illa onların dediği gibi olacak. Bu yapıda kimse uzun süreli hiç bir şey yapamaz.Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
(Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)
Yorum
-
düşüşün bir süreç olduğunu unutmayalım 2000 li yıllardan sonra TRABZON ACI AMA GERÇEK OLAN 4. BÜYÜKLÜĞÜNÜ KAYBETMİŞTİR.size birkaç şey daha sıralayayım.
1- özkan sümer gibi sıradan sadece teknik direktörlük yapmış birinin başkan olması. dediği lafta yıldız isteyen gökyüzüne baksın. bu lafı başkası söylese klübü yakardık yalan mı?
ve aldığı topçuların brezilyanın bahçelerinden çağırması. (tabi iyi çıkanlar oldu ama bize sürdüğü leke hala çıkmadı.)
2- ziya gibi sıradan bir t.d. nin trabzonun başına geçmesi( başarılı olmuştur ama fatih gibi gökdeniz gibi kontra atak oyuncular vardı ve yine kısır bi futbol oynuyor ama futbolcular maçı kurtarıyordu. artı febe dışında da hiç bir ezikte iş yoktu. ben şans diyeceğim)
3- son çıkan olaylar.
4- 2000 li yıllardan sonra trabzonu vizyonu geniş yönetimler devir almamıştır.
açıkçası ben bu yönetimi hatalarıyla beğeniyorum eğer istikrar sağlanırsa ve aceleye getirilmeden sağlam adımla(febe deki azizenin ilk yılları gibi) yürünürse 96 lar geri gelecektir.En son Bahtiyar tarafından düzenlendi; 11.11.2006, 15:04.Bu ülke barışta zenginlerin, savaşta fakirlerindir.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Yorum