Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu'ndan Çarpıcı Röportaj

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • kurt61
    Trabzonspor Kongre Üyesi
    • 29.05.2004
    • 385
    • Uzman
    • Ankara

Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu'ndan Çarpıcı Röportaj

Trabzonspor camiasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu, özel röportajında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Trabzonspor'un son dönemlerdeki sportif başarısızlığını nasıl yorumluyorsunuz?

Kadromuz geçen sezonki kadronun aynısı olduğu için çok fazla umutlanmamak gerekir. Geçen seneyi biz kaçıncı bitirdiysek aşağı yukarı oralarda olmamız lazım. Bir Malouda geldi. Malouda kimliğini koyabilirse bazı maçlarda bir fark yaratabilir. Onun dışında giden oyuncular oldu. Tolga Zengin vardı Halil Altıntop vardı. Halil iyi bir oyuncu olmasına rağmen Trabzonspor'daki performansı yeterli değildi. Buna rağmen en çok gol atan oyuncumuzdu. Şimdi o da yok. Ondan farklı olarak Avrupa maçlarında Henrique'nin çıkışı var. Lide ise bir fark göremiyoruz geçen seneye göre. Bir santrafor alınması gerekiyordu o da alınmadı. Şu an ben bakıyorum Trabzonspor'un derece olarak geçen yıldan daha fazla yukarıya çıkmasını gerektirecek çok fazla bir şey göremiyorum açıkçası. Biz o zaman seçim döneminde de söylemiştik. Trabzonspor için ligi 4. - 8. arasında bitirecek bir takım vaat etmiştik. Tüm yabacıları gönderecektik. Hem maliyetten kar edecektik hem de yeni gençler forma şansı bulacaktı. Şimdi ise daha fazla para harcandı. Belki de bizim söylediğimiz derecenin altında lig bitirilecek. Ben açıkçası Trabzonspor'un ligi daha üstte bitireceğini düşünmüyorum. Keşke olsa. Önümüzdeki sene Fenerbahçe ve Beşiktaş cezalı olduğu için çok şanslıyız ama şu an bir çok takım oyun olarak da geleceğe bakış olarak da Trabzonspor'un üzerinde. Trabzonspor'un ilk dört şansı gözükmüyor çok büyük bir atılım yapmazsa.

Mustafa Reşit Akçay'ın Trabzonspor performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mustafa Reşit Akçay beklenen dönüşümü sağlayamadı. Zannediyorum başka faktörler de var. Çünkü; biz kongreden iki üç hafta öncesinde Mustafa hocayla oturup konuştuğumuzda kendisine; "Tüm yabancıları göndereceğimizi ve sadece bir transfer yapabileceğimizi,bizim aklımızda bir mevki olduğunu kendisinin ne düşündüğünü söyledik. O da bize santrafor istediğini söyledi. " Biz de zaten bir transfer yapabiliriz o da santrafor olur dedik. Yabancılardan sadece Henrique'nin kalmasını uygun gördü. Yere sağlam basıyor faydalanabiliriz dedi. Şu an o dönüşümü yapamadı. 4-5 oyuncu ismi söylemişti 1461 Trabzon'dan. Bu isimlerden şimdiye kadar sadece Yusuf'u oynattı, kısa süre de Abdülkadir'e forma şansı verdi. Yani onun dışında bir değişim yok. Benim şaşırdığım şu yine kendi oyuncusu olan Zeki Yavru'yu her maç oynatıyor. En çok hata yapan oyunculardan biri. Muhtemelen sen ne kadar hata yaparsan ben seni oynatacağım özgüvenini vermiş. Bu güzel bir şey. Bakıyorum Zeki, Trabzonspor'da gole sebep olsa da çok özgüvenli. Ondan sonra da aynı özgüvenle devam ediyor. Demekki o özgüveni futbolcusuna verebiliyor. Bu saydığımız 4-5 isimden hangisi oynasa Trabzonspor'da hiçbiri Zeki'den daha az performans göstermez şu durumda. Ben Zeki'nin kötü bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum ama bu performans ile oynayabiliyorsa diğer arkadaşları da oynatılabilirdi. Daha kötü bir sonuç alınmazdı veya mağlup olunsa da bu dönüşümde alınan mağlubiyet bu kadar üzmezdi taraftarı ve sana destek olurlardı. Mustafa hoca milli aradan sonra Karabük maçında farklı bir şey ortaya koyabilecek mi. Tabi onun da talihsizliği ilk maçı Tolunay hocanın takımıyla oynayacak olması oldu. Tolunay hoca bu kadroyu Mustafa hocadan daha iyi tanıyor. Neler yapacağını bu kadronun o da çok iyi anlayamamıştı ama eminim ki Tolunay hoca bu kadronun neler yapamayacağını çok iyi anlayarak gitti buradan. Dilerim ki Mustafa hoca da bu kadronun neler yapamayacağını anlayarak gitmez buradan. Umarız başka oyuncularla, başka sistemlerle kadronun neler yapabileceğini gösterme şansı bulur. Biz ona, "Mustafa hocam sana güveniyoruz. En iyi bildiğin şeyi yap, başardığın şekilde yap" diye konuşmuştuk. Şu an yaptıkları pek onunla örtüşmüyor.

Kongre sürecinde kulübün ekomomik tablosunun iç açıcı olmadığı biliniyordu. Trabzonspor'un ekonomik durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

O ekonomik sıkıntı aynı zamanda bizim seçilemememize neden oldu. Yani herkesin söylediği projeler anlamında, donanım anlamında, samimiyet anlamında, bilgi anlamında, dünya futbolu ve Türkiye sistemi hakkında bilgi verme anlamında diğer adaylarda ileridesiniz ama ekonomik olarak sizin bu işin altından kalkacağınızı düşünmüyoruz şeklindeydi genel kurul üyelerinin bize verdiği mesaj. Doğru. Benin üzüldüğüm şu; bu kadar teveccüh gösterip saydıkları bir yönetim kurulu ve başkan Trabzonspor'a daha öncekilerin kötü yönetmesinden dolayı seçilemiyorsa, onların yaptığı bir borç nedeniyle seçilemiyorsa bu çok büyük bir kayıptır. Çünkü Trabzonspor yıllık 70 milyon TL geliri olan bir kulüp, 70 Milyon TL ile üç defa dönmesi gereken kulüp dönemiyor. Bir de 200 Milyon TL borç yapıyor ve bundan sonra da artık Trabzonspor'u cani gönülden bunca yıllık gayretimizle, planımızla,projemizle , dünyayı gezip dolaşıp öğrendiklerimizle yönetirim diye talip olan yönetimler de seçilemiyor. Çünkü paranız yok diyorlar. Evey bizim Muharrem Bey'den daha fazla paramız yoktu, belki Metin Bey'den daha fazla paramız yoktu ama aslında Trabzonspor'un kendi parasıyla dönmesi lazımdı. Trabzonspor'un vergi borcu listesinde isminin açıklanması çok üzücü. Çünkü biz söylüyoruz Trabzonspor 8. defa şampiyon olursa bu çok önemlidir ama ondan daha önemlisi iyi bir örnek teşkil etmesidir. Vergisini ödemeyen, yükümlülüğünü yerine getirmeyen bir kulübün iyi bir örnek olduğunu söylemek mümkün değil. Bence Trabzonspor'a 7. şampiyonluğu kazandıran Sadri Şener ve yönetimlerinin Trabzonspor'u getirdiği yer Trabzonspor'un kaderini belirledi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun icraatlarını nasıl yorumluyorsunuz?

Sayın Hacıosmanoğlu da maddi gücüyle olmasa da bir nedenle seçildi ama gördük ki o da maddi güce sahip değil. Siyasettten bazı destekler aldı. Bunun karşılığında bedel ödedi, Trabzonspor'a o bedeli ödetti. Şike sürecinde Türkiye'nin gözbebeği olan, herkesin pırıl pırıl dediği Trabzonspor şimdi alay konusu oldu Türkiye'de. Yani bir yanaşma haline getirdi Trabzonspor'u. O duruma düşürdü malesef. Çünkü kendisi Trabzonspor tarihindeki en hazırlıksız başkan en hazırlıksız yönetim olarak geldi. Bu kadar hazırlıksız bir başkan ve yönetim ben görmedim. Hiçbir konuya hakim değiller. Hiçbir şeyi bilmedikleri için bizim arkadaşlarımıza da soruyorlar, yarım istiyorlar ama hakikaten hiçbir şeyden haberleri yok. Çok net söylüyorum. Bende hayretle izliyorum. Bence devam etmemeleri lazım. Aralık'ta bırakmaları lazım. Mümkünse daha erken bırakmaları lazım. Devam ederek Trabzonspor'u getirecekleri bir yer yok. Gerçekçi olmak lazım. Belli ensturmanlarla, belli argümanlarla bir seçim kazandılar ama bu işi yapamayacakları çok çabuk belli oldu. Trabzonspor'a zarar veriyorlar. Biraz daha devam ederlerse kim gelirse gelsin bu zararları düzeltmeleri mümkün değil. Her zaman şikeyle düşmez bir kulübün itibarı. Başka şeylerle de düşer. Şike de çok büyük bir itibar kaybettirir ama başka şeyler de var. Trabzonspor oraya doğru gidiyor. Hiç kullanmadığım bir ifadedir bu ilk defa kullanıyorum ama bu süreç bir an önce sanlandırılmalıdır. Bu durumu herkes görüyor ama ne olur bilmiyorum.

Trabzonspor'un CAS kararının ardından TFF'ye yeniden yargılama için başvurmamasını nasıl yorumluyorsunuz. Taraftarların Trabzonspor'a bu konu için tepki göstermesi sizce haklı mı?

Taraftar tabiki haklı. Ama bu işin taraftarlık,sizlik,bizlik bir yanı yok. Bu işin kuralı bellidir. Sürecin yasal açıdan konumu belli. Yeni bir durum olduğu zaman başvurunuzu yaparsınız tekrar. Başvuru hakkınız var. Başvuru hakkınızı kullanmamışsanız bir süre sonra siz zaten başvurmamıştınız diyebilirler size. TFF yeni bir karar almadığı zaman zaten bir başvurunuz yoktu ki diyebilir. Gerekli sürede başvuruyu yapmadınız derler bu iş sürüncemede kalır kapanır gider. Bence kurumun başvuru yapmaması bu işin sürüncemede kalması şeklinde bazı dinamiklerle mutabık kalındığı görüntüsünü ortaya çıkartıyor. Yani başvuru yapmayın bu iş böyle sürüncemede kalsın, siz de şampiyon zannedin kendinizi onlar da kendilerini şampiyon zannetsin böyle bu iş bitsin şeklinde bir telkin gelmiş sanki. Onlar da tamam efendim idare edelim demiş gibi. Zaten paraları yok. Bir yerlerden para gelmesi lazım. Belirli yerlerle pazarlık yapmışlar bu şekilde devam ettiriyorlar. Çok zararlı Trabzonspor için tabiki. Yani ben TFF'ye başvuru olsa da yeniden yargılama yapacağı konusunda emin değilim. Zaten yeniden yargılama derken yeniden etik kurulu raporu,yeniden PFDK'ya sevk gerekmiyor. UEFA'nın tespit ettiği şikeli maçlar üzerinden karar vermesi gerekiyor tekrar PFDK'nın. Bunun için başvuru yapılmamasını ben anlayamıyorum. Herhalde iradelerini belli odaklara tamamen rehin vermiş durumdalar. Şöyle bir iradesi vardı gelen yönetimin ve başkanın: "Biz bedeli ne olursa olsun Trabzonspor'a başkan ve yönetici olacağız" şeklinde. Ondan sonrası çok önemli değil galiba bu gidişat bana onu gösteriyor. Ama başardılar. Bence birçok kişiyi kandırarak başardılar. Ama bundan sonra taraftarı kandırmaları mümkün değil. Çünkü Trabzonspor taraftarı şike sürecinde çok deneyimli, çok bilgili ve çok cesur. Ama sayın Hacıosmanoğlu şike sürecinin hiçbir yerinde yoktu. Sadri Bey'i ve TFF Başkanı'nı eleştirmek haricinde hiçbir yerinde yoktu. Mücadelenin hiçbir yerinde bulunmadı destek olmadı. Birebir mücadelenin içerisinde olan insanlardan birisi olarak kendisini hiç hatırlamıyorum. Sadece Yavuz Saltık'ın geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan "Başkana Sorular" yazısını okusa insanlar o sorulara cevap verip veremediğine baksalar çok net anlarlar tabloyu. Çok güzel sorular sormuş. Cevap veriyorsa ne güzel veremiyorsa zaten bitmiş demektir. Trabzonspor'un resmen başkanıdır Hacıosmanoğlu ama asaleten,vicdanen,kalben malesef başkan değildir Hacıosmanoğlu. Sadece resmen başkandır. Bunu görüp gerekeni yapmalıdır.

Şike süreciyle beraber Türk futbolunda bir tasfiye gerçekleşir mi?

Ben seçim sürecinde de söyledim. Türk futbolunda bugün çok güçlü görünen isimlerin tamamı iki yıl sonra futbolumuzda olmayacaklar. Yani Fenerbahçe'yi koruyan,kollayan, Trabzonspor'a kupasını vermeyen irade bile aslında bu insanların orada olmasını istemiyor. Sonuçta bu siyasettir ve oy üzerinden yürür. O yüzden bazı yerlere dokunamıyor ve sesini çıkarmıyor. Bu insanların hiçbirinin Türk futbolunda olmasını bence onlar da istemiyorlardır. Çünkü çok kirli bir ortam var. Bence tasfiye olacak. TFF bu cezayı versin veya vermesin olacak. TFF o cezayı vermezse zaten ülkeden men alacağız 5 sene. Galatasaray bu kadar yatırım yapmış bir kulüp olarak gidemezse Avrupa'ya Trabzonspor mücadelesinde zaten tek kalmayacak. TFF'nin yeniden yargılama kararını başlangıçta vermeyeceğini fakat daha sonra istşifa edeceğini, yeni seçilecek daha namuslu bir TFF yönetiminin (bir parça daha namuslu olması yeter) cezayı vereceğini düşünüyorum. Bu sırada bir Yargıtay hamlesi oldu. Bazı usül hataları olmuş dosya geri gönderilmiş. Bu durum şikecilere ve siyasete 2-3 ay kazandırdı. Muhtemelen yerel seçimler sonrasını hatta bu sezonun sonunu bulacağını düşünüyorum Yargıtay kararının. Bu kararın sezon sonu verileceğini düşünüyorum.

Trabzonspor'a yeniden başkan adayı olacak mısınız?

Hayır. Bu büyük borcu karşılayacak maddi güç hariç donanımımız yeterli. Hala kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Futbol ekonomisini,futbol organizasyonunu,takım kurulmasını, profesyonel bir kulübün nasıl geliştirilmesi gerektiğini,dünyaya nasıl tanıtılabileceğini gibi konularda teorik çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene de ikişer üçerli gruplar halinde Avrupa'nın önemli kulüplerini ziyeret edip onların organizasyonlarını yerinde incelemek istiyoruz. Kongrede kısa süre önce aldığımız çok ağır, hiç beklemediğimiz yenilgi var. Haliyle Trabzonspor'da bize ihtiyaç olmadığını gördük. Bu nedenle Aralık ayında kongre olursa ekip olarak adaylık düşünmüyoruz. Sonrası için de açık söyleyeyim bu Genel Kurul yapısının, şehrin yapısının çok mert gibi görünen sosyolojik yapının altında yatan başka özelliklerin bizlerin Trabzonspor'a başkan ve yönetici olarak hizmet edeceği şartların hiçbir zaman oluşturacağını düşünmüyorum. Yani Trabzon'a geldim şöyle bir dolaştım. Boztepe'yi hiç etüt etmemiştik. Boztepe ve Çukurçayır'ı gezdim. Trabzon şehrinin üzerindeki tek yeşil olan yerin nasıl betona dönüştüğünü gördüm rant için. Trabzonspor Boztepe'ye göre çok iyi durumda. Bize ihtiyaç olacağını ve bizi göreve getirecek sosyo-kültürel alt yapının oluşacağını düşünmüyorum kısa süre içerisinde. Yani bu benim ömrümü tamamlar gibi geliyor. Bizden sonra bizim gibi düşünen, bizim gibi hazırlanan genç nesillerin şansı olabilir ama şahsım adına takvimin yeterli olacağını düşünmüyorum.

Trabzonspor'da yeniden planlanan alt yapı organizasyonu hakkında alt yapıya önem veren birisi olarak fikirleriniz nelerdir?

Aşağı yukarı kulüpteki profesyonellerin tamamı görevden alındı diye biliyorum. Yani Trabzonspor'da kurumsal olarak bazı sıkıntılar vardı ama kurumsal olarak bazı aşamaları kaydetmiş bir kulüptü Trabzonspor. İstanbul kulüplerinin dışında Trabzonspor kadar kurumsallaşmış bir kulüp yoktur. Vergi borcu olabilir ama bu profesyonellerden kaynaklanmıyor. Başkan ve yönetim öde der profesyoneller ödemeyi yaparlar. Alt yapıdaki değişimleri ne maksatla yaptılar bilmiyorum. Ancak Trabzonspor'un alt yapıdaki esas sıkıntısı orada şampiyonluk yaşamak değil. Burada sürekli Trabzonspor şampiyonluklar yaşayan takım. Ama o yaştan zihniyet olarak, sportif duruş olarak, akıl ve muhakeme olarak, tüm takımlarda oynayabilecek şekilde çocuklarımızı mental olarak, psikolojik olarak yetiştiremiyoruz. Yoksa alt kategorilerde şampiyon olup bunu üste taşıyamıyoruz. Hiç şampiyon olmadan da yıldız oyuncular çıkartan bir sistem olabilir. İkisi birden de olabilir. Trabzonspor da bu olmadı. Geçen sezon ki alt yapıdaki şampiyonluktaki kadrolardan,oyunculardan kimler üste çıktı bilmiyorum. Herhalde çok fazla üste çıkan olmadı. Zaten 1461'den gelenler de Trabzonspor'da oynayamıyor. Alt yapıda bir dönüşüm olmadı. Alt yapı çok sabır isteyen bir yerdir. Biz alt yapıya bir yabancı hoca getirmeyi düşünüyorduk. Alt yapıda çok değerli hocalarımız var. Ama Avrupa başka bir yerde artık. Bütün alt yapı sistemini Almanya,Hollanda,İspanya değiştirdiler. Onlar bu değişimi yaparken neler yaptılar bunları o hocalardan öğrenebiliriz. Bizim zihinsel olarak, mental olarak aşama yapamayan çocuklarımıza o yabancı hocalar batılı kafa yapısıyla bir yön verebilirler. Yani bizim vatan millet sakarya ile motive etttiğimiz oyuncularıma farklı şekilde yaklaşıp kazanabilirler. O bakış açısını bir yabancı hoca bize verebilir. Biz iki firmayla etüt yapmıştık. Mentör firması, psikolojik destek firması. Bu firmalar sadece alt yapı değil üst yapı,teknik adam,yönetici,profesyonel, başkan dahil belki bazı dönemlerde ihtiyaç olabilir bunlara da uzmanlık alanlarında haftada 3-4 gün Trabzon'da kalarak yardım edeceklerdi. Şu anda öyle bir uygulamanın yapıldığını zannetmiyorum. 100 Bin Euro masrafı vardı. Örneğin; Trabzonspor sezon öncesinde bir kondisyoner ile anlaştı ama kondisyonerin kulübüyle sözleşmesi devam ettiği için geri gönderildi. Onun yerine bir başkası da alınmadı. Madem ihtiyaç var neden alınmadı. Hiç bir girişim bile yapılmadı. O kondisyonerin dışında dünyada başka kondisyoner yok muydu? Ciddi eksiklikler var. Bu eksiklikler bilgi eksikliği, görgü eksizliği, hazırsızlıktan kaynaklanıyor. Trabzonspor'un bir çok yöneticisi var. Bir şekilde listeye girmişler ama kendilerini hazırlamamışlar. Yöneticilerin bunları bilmesi gerekiyor mu? Evet bilmesi gerekiyor. Bir holdingde hiç bir şey bilmeyen bir patron profesyonellerini seçebilir mi? Seçemez. Ben bir hastane kursam diğer doktorları seçebilirim konuya hakimim. Ama bir mühendise bir hastane kurdurun hangi doktoru seçeceğini bilemez. Bence hazırlık değiller. Hepsi dünya iyisi kaliteli insan olabilir ama bu konuya hazırlanmamışlar. Bu öyle kolay bir şey değil. Ben ömrümü verdim bu konuya. Bizde öyle genç arkadaşlar var ki bu konularda çok bilgililer. Kimse tanımıyordu bizim listemizi ama çok yeterli insanlar vardı. Herkes bir Bayern Münih modeli diyor. Bayern Münih'te üst düzey yetkililerin hepsi futbolu iyi bilen insanlar. Bu yönetimde kim var derseniz bir Ali Kemal Başaran var o da ne kadar etkili bilemiyorum. Dün sosyal medyada istifanın eşiğinde diye deniliyordu.

Trabzonspor taraftarlarının umut edeceği hiç bir şey yok mu?

Umut her zaman olur. bu bir yolculuk yolun bir yerinde umut yeniden yeşerir. Saha sonuçları düzelerek bir sonuç alınabilir. Mustafa hocanın daha önceki tecrübelerinde ilk 5-6 haftadan sonra takımın kendine geldiği de söyleniyor. Ben Mustafa hocadan hala daha ümitliyim. Tabiki Mustafa hoca kendisi olabilirse. Mustafa hoca Karabük'ü geçebilirse önü açılır. Ondan sonra Avrupa Ligi'nde bir galibiyet alınırsa işin rengi değişebilir. Ne kadar değişir? Ligdeki derecen biraz yukarıya çeker. En azından rahat bir sezon geçiririz. Geçen seneki gibi küme düşme korkusu yaşamayız. Geçen yıl ligin ilk yarısında fena puanlar almamıştık. ikinci yarıda zorlanandık. Bu yıl ilk yarıdaki puanlar da yok. Dikkatli olmak lazım. Üç maçta üç puan var ve kötü de bir averaj var. Onun için umutsuz değilim ama umutlanacak bir şeyler göremiyorum. Gönül ister ki Malouda her maçta güzel goller atsın ama Malouda da bir Drogba değil yani. Evet oyuncu ama aldığı ücret Trabzonspor için çok büyük para. Geçen yıl Zokora'ya çok büyük para veriliyor deniliyordu ama Malouda bu yıl daha fazlasını alıyor. Trabzonspor'un bir futbolcuya şu durumda vereceği para 700 Bin Euro filandır yıllık. Malouda'nın ve Bosingwa'nın toplam maliyetleri 30 Milyon TL oluyor. Trabzonspor ne kadar borç ödedi? 30 Milyon TL. İnşallah iyi olur. Ben hiç bu kadar umutusuz konuşmadım. Şaşkınım ve kızgınım yönetime. Trabzonspor hiçbir zaman siyasete bu kadar yaklaşmadı, hiçbir zaman yanaşma durumuna düşmedi. Asaletinden duruşundan Trabzonspor bu kadar ödün vermedi. Trabzonspor'u bu duruma düşüren bir başkan olmadı bundan önce. Bence sayın başkanın ,nasılsa başkan seçildi resmi kulübe asıldı, kısa zamanda gerekeni yapıp bu kulübü yönetebilecek birilerine teslim etmesi gerekir.
    En son Mollasalihoğlu tarafından düzenlendi; 09.09.2013, 12:01.
    Tarih ve tecrübenin bize öğrettiği, ulusların ve hükümetlerin tarihten hiç bir zaman hiç bir şey öğrenmedikleri, ondan hiç bir ders çıkarmadıklarıdır. - Georg Wilhelm Friedrich Hegel
  • ozturk
    • 23.07.2006
    • 16054
    • Öğrenci
    • İstanbul

" Mustafa hocanın daha önceki tecrübelerinde ilk 5-6 haftadan sonra takımın kendine geldiği de söyleniyor"

inşallah..

Yorum

• Samet GÜVEN

Ümidi komple kesmiş, dükkanı kapamış.
      Oscar CARDOZO

Yorum

• aaahmet61
        • 28.10.2006
        • 4959
        • şoför
        • Trabzon

Trabzonspor için ligi 4. - 8. arasında bitirecek bir takım vaat etmiştik. Tüm yabacıları gönderecektik. Hem maliyetten kar edecektik hem de yeni gençler forma şansı bulacaktı.

şu kısmı kestim.yabancıları göndermenin maliyetini hesaplamış mı? gençler dediğin kadroya girebilen zeki onunda hali ortada.trabzonsporu yönetmeyi devlet memurluğuyla karıştırıyor galiba.hoca sen sen ol bildiğin işi yap.bilmediğin işlere bulaşma.

Yorum

• kurt61
          Trabzonspor Kongre Üyesi
          • 29.05.2004
          • 385
          • Uzman
          • Ankara

İlk olarak kurt61 tarafından gönderildi
          Trabzonspor camiasının önemli isimlerinden Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu, MedyaTrabzon özel röportajında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Trabzonspor'a yeniden başkan adayı olacak mısınız?

Hayır. Bu büyük borcu karşılayacak maddi güç hariç donanımımız yeterli. Hala kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Futbol ekonomisini,futbol organizasyonunu,takım kurulmasını, profesyonel bir kulübün nasıl geliştirilmesi gerektiğini,dünyaya nasıl tanıtılabileceğini gibi konularda teorik çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene de ikişer üçerli gruplar halinde Avrupa'nın önemli kulüplerini ziyeret edip onların organizasyonlarını yerinde incelemek istiyoruz. Kongrede kısa süre önce aldığımız çok ağır, hiç beklemediğimiz yenilgi var. Haliyle Trabzonspor'da bize ihtiyaç olmadığını gördük. Bu nedenle Aralık ayında kongre olursa ekip olarak adaylık düşünmüyoruz. Sonrası için de açık söyleyeyim bu Genel Kurul yapısının, şehrin yapısının çok mert gibi görünen sosyolojik yapının altında yatan başka özelliklerin bizlerin Trabzonspor'a başkan ve yönetici olarak hizmet edeceği şartların hiçbir zaman oluşturacağını düşünmüyorum. Yani Trabzon'a geldim şöyle bir dolaştım. Boztepe'yi hiç etüt etmemiştik. Boztepe ve Çukurçayır'ı gezdim. Trabzon şehrinin üzerindeki tek yeşil olan yerin nasıl betona dönüştüğünü gördüm rant için. Trabzonspor Boztepe'ye göre çok iyi durumda. Bize ihtiyaç olacağını ve bizi göreve getirecek sosyo-kültürel alt yapının oluşacağını düşünmüyorum kısa süre içerisinde. Yani bu benim ömrümü tamamlar gibi geliyor. Bizden sonra bizim gibi düşünen, bizim gibi hazırlanan genç nesillerin şansı olabilir ama şahsım adına takvimin yeterli olacağını düşünmüyorum.
          Malesef çok acı ama çok doğru ifadeler. Trabzon, Trabzonspor ve hatta Türk futbolu Hakan Kulaçoğlu gibi değerli bir şahsiyeti kaybetmiştir. Türk futbolu her zaman Aziz Yıldırım, Ali Şen, Adnan Polat, Mecnun Odyakmaz, Yıldırım Demirören, İlhan Cavcav ve hatta Hacıosmanoğlu gibi kişiliklerin hegemonyası altında kalmaya mahkumdur. Türk futbolu dürüst ve entellektüel insanlar yerine paralı, mafyatik, taşeron, siyasi, cahil ve yalancı insanlar tarafından yönetilmeyi haketmiştir. Teknik direktörü de, futbolcusu da, taraftarı da, delegesi de çoğunlukla zaten bunu istemektedir ki bu düzen böyle devam etmektedir.
          Tarih ve tecrübenin bize öğrettiği, ulusların ve hükümetlerin tarihten hiç bir zaman hiç bir şey öğrenmedikleri, ondan hiç bir ders çıkarmadıklarıdır. - Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Yorum

• kurt61
            Trabzonspor Kongre Üyesi
            • 29.05.2004
            • 385
            • Uzman
            • Ankara

İlk olarak aaahmet61 tarafından gönderildi
            Trabzonspor için ligi 4. - 8. arasında bitirecek bir takım vaat etmiştik. Tüm yabacıları gönderecektik. Hem maliyetten kar edecektik hem de yeni gençler forma şansı bulacaktı.

şu kısmı kestim.yabancıları göndermenin maliyetini hesaplamış mı? gençler dediğin kadroya girebilen zeki onunda hali ortada.trabzonsporu yönetmeyi devlet memurluğuyla karıştırıyor galiba.hoca sen sen ol bildiğin işi yap.bilmediğin işlere bulaşma.
            İş kim biliyor? Aziz Yıldırım mı? Sadri Şener mi, yoksa Hacıosmanoğlu mu? Yoksa siz mi daha iyi biliyorsunuz.

Sayın Kulaçoğlu devlet hastanesinde profesör diye devlet memuru da Muharrem Usta, Hacıosman veya diğer kulüplerin başkanları anadan doğma kulüp başkanı mı?

Trabzonspor'a bir devrim gerekliydi. Yabancıların gönderilmesinin maliyeti elbette biliniyordu. Ama bir yerden neşteri vurmak lazım. Zaten seçim konuşmalarını dinleseydiniz. yıllara sari bir planlama yapılmıştı. İlk sene yabancıları gönderme maliyetleri ve transfer yapılamayacağı gerçekçiliğiyle 4-8. sıralara arası bir takım vaat edilmişti. 3 sene sonra refaha kavuşacak ve şampiyonluğu artık dillendirecek bir mekanizmaya kavuşulması hedefleniyordu. Ama bu delegeyi memnun etmedi. Hacıosman 1 ay içinde kupa, köprüde horon, yıldız transferler ve hemen şampiyonluk vaadedince delegede onu seçiverdi. Şu anki durum ise ortada, kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Yorum

• Samet GÜVEN

İş kim biliyor? Aziz Yıldırım mı? Sadri Şener mi, yoksa Hacıosmanoğlu mu? Yoksa siz mi daha iyi biliyorsunuz.

Sayın Kulaçoğlu devlet hastanesinde profesör diye devlet memuru da Muharrem Usta, Hacıosman veya diğer kulüplerin başkanları anadan doğma kulüp başkanı mı?

Trabzonspor'a bir devrim gerekliydi. Yabancıların gönderilmesinin maliyeti elbette biliniyordu. Ama bir yerden neşteri vurmak lazım. Zaten seçim konuşmalarını dinleseydiniz. yıllara sari bir planlama yapılmıştı. İlk sene yabancıları gönderme maliyetleri ve transfer yapılamayacağı gerçekçiliğiyle 4-8. sıralara arası bir takım vaat edilmişti. 3 sene sonra refaha kavuşacak ve şampiyonluğu artık dillendirecek bir mekanizmaya kavuşulması hedefleniyordu. Ama bu delegeyi memnun etmedi. Hacıosman 1 ay içinde kupa, köprüde horon, yıldız transferler ve hemen şampiyonluk vaadedince delegede onu seçiverdi. Şu anki durum ise ortada, kelimeler kifayetsiz kalıyor.
              Hacıosmanoğlu yıldız transfer ve şampiyonluk vaad etmedi. Aslında hiç bir şey vaad etmedi. Sadece boğaz köprüsünde horon dedi ve bununla seçildi.
              Oscar CARDOZO

Yorum

• sessizkral_1
                • 20.10.2006
                • 11462
                • Bursa

Açıkcası röportaj Hakan Kulaçoğlu'nunda yetersizliğini gözler önüne sermiş.Kendiside Mustafa reşit akçayı getirecekmiş.4 ile 8.lik arası hedef koymuş.Tüm yabancıları gönderecekmiş (ki bu sanki çok kolay) vasat ve gerçekci olmayan hedefler.
                Sanılmasın Yine basmış onu bunaltılar,Yanılmasın öyle dalga geçen yabancılar...tek ve gerçek aşk Trabzonspor

Yorum

• aaahmet61
                  • 28.10.2006
                  • 4959
                  • şoför
                  • Trabzon

arkadaşım devrim gibi süslü kelimelerle kimseyi ikna edemezsin.memur zihniyetiyle bu işler olmaz .doğruya doğru bir usta bin hakan eder.

Yorum

• omondoles
                    • 10.06.2008
                    • 5199
                    • Avrupa Diğer

Adımın Hakan olduğu kadar eminim HK başkan olsa ve sportif başarı olmasa burada onu destekleyenlerin 90%'ı hakkında atıp tutacaktı.

Loading %61..

Yorum

• Sefer A.
                      • 27.05.2008
                      • 24773
                      • 61
                      • Fransa

İlk olarak Hakan Genç tarafından gönderildi
                      Adımın Hakan olduğu kadar eminim HK başkan olsa ve sportif başarı olmasa burada onu destekleyenlerin 90%'ı hakkında atıp tutacaktı.

Loading %61..
                      sahsen katilmiyorum

çünkü o hiç gaz vermedi açik açik herseyi söyledi

Haci ne yapti, sunu bunu yapacam edecem kaçacak delik arayacaklar dedi durdu gaz verdi gördük simdi de kendi dediklerini yalanliyor

top yuvarlakmis ama kendisi degilmis, gördük

ben aylardir yaziyorum 1461 gençlerini oynatalim, Jebrin Gökhan Kadir Abdülkadir bunlarin hepsi Trabzonspor'da oynayabilecek güçte su anda, hele hele zokora colman gibi yetersiz ve kötü niyetli oyuncularin oldugu yerde rahat oynarlar oynamalari gerek

ama yok biz colman'dan zokora'dan medet ummaya devam edelim, bamba düzelecek te zokora kendi gelecek tee.... su an sanki çok iyi halt yiyoruz da Kulaçoglu'nun yapabileceklerini elestiriyoruz.... en azindan mitinglerde dolanmazdi the world 53 greatest leader yalakaligini yapmazdi, bu bile yeter
                      Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• omondoles
                        • 10.06.2008
                        • 5199
                        • Avrupa Diğer

@Sefer Asan fazla uzağa gitmeye gerek yok. Samet Aybaba'yı nasıl gönderdiler hatırlayalım. Üstelik feda sezonunda.

Loading %61..

Yorum

• OrkHun
                          • 02.12.2006
                          • 2151
                          • Öğrenci
                          • İstanbul

"Sonrası için de açık söyleyeyim bu Genel Kurul yapısının, şehrin yapısının çok mert gibi görünen sosyolojik yapının altında yatan başka özelliklerin bizlerin Trabzonspor'a başkan ve yönetici olarak hizmet edeceği şartların hiçbir zaman oluşturacağını düşünmüyorum. Yani Trabzon'a geldim şöyle bir dolaştım. Boztepe'yi hiç etüt etmemiştik. Boztepe ve Çukurçayır'ı gezdim. Trabzon şehrinin üzerindeki tek yeşil olan yerin nasıl betona dönüştüğünü gördüm rant için. Trabzonspor Boztepe'ye göre çok iyi durumda. Bize ihtiyaç olacağını ve bizi göreve getirecek sosyo-kültürel alt yapının oluşacağını düşünmüyorum kısa süre içerisinde. Yani bu benim ömrümü tamamlar gibi geliyor. Bizden sonra bizim gibi düşünen, bizim gibi hazırlanan genç nesillerin şansı olabilir ama şahsım adına takvimin yeterli olacağını düşünmüorum."

trabzon toplumu ile ilgili tespiti yerinde. 3000 adet üye ile başkan olabileceğini düşünürsek, giriş ücreti de 500 tl; 1,5 milyon tl'lik üye yatırımı ile başkan olabilir kendisine bunu önerebiliyorum ancak. mevcut kongre yapısından bir şey çıkmaz, yeni üye portföyü oluşturup, ortak bir hareketle başkanlığa taşınabilir ancak.

Yorum

• Ozan Yazıcı
                            • 26.07.2006
                            • 2450
                            • Emekli
                            • İstanbul

Tespitler mükemmel
                            Hoca yine orantısız zeka sergilemiş
                            Es gibt kein richtiges Leben im falschen

Yorum

• tristram
                              • 11.02.2013
                              • 3671
                              • Ankara

yonetime yaptigi elestiriler konusunda katiliyorum ama yeterlilik konusunda
                              haci'dan bir fazlasi olmazdi.tek artisi belki siyasete karismazdi o kadar..hos o konuda da emin degilim..parasi olmayan adamin bir yerlere yalakalik yapmasi
                              genel de kacinilmaz oluyor.millet ne hedef koyuyor bizim adaylar bile 4 ile 8. arasi hedef koyuyor.bu parasizlik cok kotu bir sey aga.
                              devrim yapicam diyor da devrimi kimlerle yapacakti acaba.
                              sanirsin alt yapidan her sene messiler geliyor da oynatilmiyor..
                              bu kulube baskan olacak adamin ilk once maddi kaynak saglayabilecek bir
                              adam olmasi sart..gecen secimde bunu yapabilecek bir muharrem usta vardi.profesyonellik-kurumsallasma da usta'da vardi.usta medical park gibi
                              bir markayi yaratti en azindan adam yonetme becerisi var..altinda hali hazir da
                              binlerce insan calisiyor.konuya vakif yani.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                              Yükleniyor...