Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Bazilarina göre darbe girisimi bazilarina göre senaryo..

Simdi bizim ulkemizde hic darbe yapilacak bir ortam var miydi.

Ulkede ekonomik kriz yok savas yok kaos yok hicbir sey yok ve aksine inanilmaz güçlü bir halk destegini almis güçlü bir iktidar var iken kim hangi akla hizmet darbe girisiminde bulunsun anlamak mümkün degil..

Bunu dedik ne yani iktidar mi yapti oldu vatan hainligimiz konusuldu..

Kardesim benim aklim almiyor..Bu girisimde bulunanlar bile bile lades demistir benim gözümde. .

Bunu yapanlar kallestir vatan hainidir ülkeyi bolmek isteyen serefsizlerdir..En agir sekilde de cezalandirilmalidir...Bunun aksini soyleyen de serefsizdir..

Su saatten sonra ozelestiri yapmak lazim..

Bu darbe girisiminde bulunan komutanlar oralara nasil geldi.

Ergenekon ve Balyoz ile ülkenin serefli komutanlari kimler tarafından nasil tasfiye edildi vs vs..

Benim hicbir siyasi parti sempatizanligim yok..

Benim icin asolan VATAN MILLET BAYRAK EZAN dir..

Soylenecek cok sey var ama konusamiyoruz maalesef..

Allah devletimize zeval vermesin..Ezan seslerimiz susturulmasin..

Bu devlet uzerinde kimin hain olani varsa ve kim bu hain planlara da hizmet ediyorsa onlarinda Allah belasini versin..
    En son Uğur Kalyoncu tarafından düzenlendi; 17.07.2016, 11:08.

Yorum

• Buna senaryo, tiyatro falan demek için ağır şizofren olmak lazım.

Yorum

• İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Buna senaryo, tiyatro falan demek için ağır şizofren olmak lazım.
        aynen öyle bunca üst rütbeli bu kafaya göre kendisini erdoğanın başkanlığı için feda etmiş (!)
        hayır yani bu iş parti veya herhangi bir ideoloji meselesi de değil. bu kalkışmayı gerçekleştirmeye kalkışan rütbelilerin bir çoğunun ismi görevden alınması için ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'da geçecekti. Bu olay bu rütbeli hainlerin son çırpınışıydı.
        Bunlar çoktan belliydi. Ama gerçekten bir güvenik zaafiyeti var o çok belli.
        Masum erler vardır kandırılmıştır eyvallah. Ama bu işe karışanların çoğu hain. Köprüdekileri gördüm önlerinden "Ne mutlu Türküm diyene" diye slogan atanların üzerine yaylım ateşi açmışlar. Tankla ezilip ikiye ayrılanlar helikopter mermileriyle delik deşik olanlar vardı. İnsan olan şu durumda devletinin yanında olur baştakini sevmese dahi.
        En son sakoglu61 tarafından düzenlendi; 17.07.2016, 13:30.
        Bize Her Yer Trabzon

Yorum

• tiyatro değil ama tiyatro benzerı bır durum var .
          bir kesim ısrarla bu kadar saçma, bu kadar çaresiz, bu kadar becerıksız bir darbenın olduguna olabılecegıne ınanmıyor .
          diğer tarafsa yahu bir tiyatro ugruna kim ağırlastırılmıs muebbet hapse razı olur ki , demekki gercek bir kalkısma oldu ama beceremedıler dıyor .

şahsi görüşüm cumhurbaskanı ve yanındakılerle beraber ordunun içindeki cemaat karşıtı grup (dogu perinçek tayfası diye geciyor sanırsam , bir diğer deyişle amerika karşıtı grup ) aslında herseyın farkındaydı .
          olacakları biliyorlardı . ve el birligiyle cemaatı kumpasa getırdıler .
          senle gelicem dıyen gelmedi , yardım edıcem dıyen etmedi , orasını dusunme onu hallederız dıyen halletmedı. şurayı halledin yarın ben devreye gırıyorum dıyen tam tersıne ben devletten yanayım dedı ..
          adamlar bir darbe yapalım dedı ama gel gör ki her kanattan ortada kaldılar . Bununla beraber kendı içlerinde de inanılmaz sekılde eridiler . Ankarada meclıse bomba atılırken istanbulda askerler teslım oluyordu .
          61

Yorum

• * Bu darbe girişimidir çok net, halk gerekeni yapmıştır yalnız bunları bu kadar yıl orada Babam barındarmamıştır
            Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & Şahmelik
            Trabzonspor Trabzonspor Trabzonspor !
            ....................................................................................................TERTEMİZ82

Yorum

• Senaryonun sonu baskanlik.. Hayirli olsun.
              u will need justice at the end..

Yorum

• Olay turkiyenin 11 eyluludur..ergenekocularla birlikde kol kola girilerek hazirlanmistir..ergenekoncular 3 5 subayi gaza getirip topyekun bi darbe yapilcagini dusundurup sonrada yari yolda birakarak , bundan sonra devlet icinde yapilcak olan tasviyeler icin zemin hazirlamislardir..olan basda olaylardan bi haber olan gunahsiz erler olmak uzere ölenlere olmusdur..kalanlar kornalarla marslarla davul zurna halaylarla meydanlarda askeri durdurduk diyerek demokrasi soleni adi altinda bayram yapmaktadirlar..olayin ozeti budur..
                1-Önce TRABZONSPOR diyeceksin.
                2-Kraldan çok kralcılara ,hadsizlere tahamülüm yoktur.
                3-Saygısızlık yapanlara aynı şekilde cevap verilir.

Yorum

• Olayın düzmece olduğu taraftarıyım. Yani bu düzmece demek iki tarafın anlaşarak bunu yapmış olması demek değil birilerinin birbirine düşürülmesi demek. Fikirlerimden rahatsız olacak olanlar çıkacaktır ancak Türkiye siyasi realitesi ekseninde benim düşüneceğim şeyler beis değil.

Olayın en başından itibaren analizli şekilde gidelim benim önümde farklı senaryolar var şimdi olayı geçmiş darbeleri göz önünde bulundurarak irdeleyecek olursak;

1- Gerçekten bir askeri darbe girişimi varsa bunu planlayanlar çok acemiydi ve yaptıkları planlamaların hepsi çuvalladı.

2- Tiyatro kısmına gelince; TSK'nın içerisindeki bir yapılanmaya (Sadece cemaat değil) hükümetin gazıyla darbe yapılacağı iletildi herşey ayarlandı daha sonra bu insanlar yalnız kaldıklarını farkedince ya herro ya merro dalışı yaptılar ve çeşitli noktalara saldırdılar. Darbeye katılanlar arasında hükümetin adamları da vardı kendilerini açık etmediler kilit noktalarda onlar yer aldı.

İkisini de ayrı ayrı ele alacağım.

1. Yazdığımı açacak olursam;

17-25 Aralık sürecinde cemaat mensubu emniyet güçlerinin savcılarla beraber nasıl organize hareket ettiğini gördük hükümet ve diğer isimler o gün aşırı bir telaş içerisindeydi ve ne olacağı meçhul bir gidişata doğru ilerlerken BB'nın yüz ifade bile korktuğunu açık ediyordu. Cemaat mensuplarının o günden bu yana (ben de destekliyorum) tasfiyeleri devam ediyor binlerce polis G.Doğu'da dahil olmak üzere sürgün edildi yaşına başına meslek geçmişine hiç bakılmadan herkesi tasfiye ettiler olması gereken de zaten buydu. İstihbarat teşkilatından tutun hukuk kurullarına kadar tabiri caizse inlerine kadar girildi. Üst üste bu kadar darbe yiyen cemaatin bu eylemi şimdi yapması bana saçma geliyor neden mi?

17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk soruşturmasına cemaatin askeri ve bürokrasi kanadı da dahil edilip çok daha büyük bir planlamayla cemaat yönetimi tamamen ele geçirebilirdi. AKP'li vekillerden tutun, Emniyet, Asker, Jandarma, Özel Harekat tüm cemaatçilerin ortaklaşa düzenleyeceği bir darbe hükümeti ortadan kaldırırdı yukarıda saydığım grupların toplam sayısı o dönem 75.000 idi ve bu bir darbeyi bırakın savaşa girmek için bile yeterli bir sayıdır.

Cemaat şu anda darbe yaptı diye olayı çözümlemek meseleden kurtuluşun en basit kısmı zira bu olayla ilgili çok soru işareti var darbenin içerisinde cemaatçiler var mıydı? Evet kesinlikle FETO okullarında okuyan askerler bu işin içerisindeydi sadece onlar mı? Hayır zaten bir çoğu 17 Aralık'tan beri tasfiye ediliyor sadece şüpheli olanlar yani sayının 3000 civarında olması imkansız eğer 3000 kişinin hepsi cemaatçi olsalardı zaten bu iş çoktan biterdi meselenin özü şu Ordu içindeki bu grubu kim palazlandırdı şimdi olayla ilgili soru işaretlerini yazayım.

- Darbe girişimleri her zaman gece 03:00'dan sonra olur. Bu darbenin startı neden 21:30'da verilmiştir? Tutuklanan ve adı geçen askerlerin arasında meslekte 30 yılını deviren yığınla insan var bu insanlar halkın sokakta ve uyanık olduğu bir zaman dilimini üstelik Cuma akşamını (bunun bile piyasalarla bir bağlantısı var ayrı bir konu farklı şekilde ele alınabilir) bile bile seçecek kadar aptal olabilirler mi?

- Darbe girişiminde bulunan askerler neden hükümetin çığırtkanlığını yapan kanallara yönelmemiştir? Yurtta Sulh Konseyi denilen oluşumun Atatürk ilkelerinden başlayarak yolsuzluk ve Cumhurbaşkanı-yandaşlar üzerine hazırladığı metne baktığımızda darbenin niyeti zaten belli oluyordu 1'i rütbeli 6 askerle TRT'yi ele geçirebilmek bu kadar kolayken eş zamanlı bir planlamayla havuz medyasının tüm kanallarına çıkartma yapmak bir binbaşının, albayın, yarbayın aklına gelmemiş midir?

- Geçmiş darbeler halk uyandığında bitmiş olurdu burada halk uyanıkken bir operasyon düzenlendi ama nasıl bir operasyon 10 yaşındaki çocukların bile bu kadar amatörce tertipleyebileceği bir organizasyon ben görmemiştim. Önce köprüler kapatıldı sonra TRT, CNN, Genelkurmay'da çatışmalar... Hiç tutuklanan bir bürokrat gördünüz mü? Asker köprüye çıktığı anda AKP'nin tüm vekilleri sosyal medyadan haydi sokağa darbe geliyor diye milleti galeyana verdiler ortada daha ne olduğu bile belli değildi resmi bir açıklama gelmeden yapılanlar düşündürücüydü. (Bahsettiğim olay köprü kapandıktan 15 dakika sonra oldu hepiniz takip ettiniz) Köprüler kapandı başbakan TV'ye çıktı bu kalkışmadır dedi peş peşe bakanlar konuştu Süleyman Soylu dakikalar önce basılan TRT'ye gidip şov yaptı.

- Cumhurbaşkanı'na ulaşamadılar peki bir tane bakan, bürokrat, yakın isim tutuklanamadı mı? Askerler bunu planlayamadı mı bu kadar amatör müydü herşey?

- Silahlı bir askeri, silahsız bir vatandaşın etkisiz hale getirmesine ne demeli? Dünya'nın en saçma olayı değil mi bu? Adamlar tankın içerisinden üst rütbeli askeri alıp koluna girip götürüyor ne kadar mantıklı?

- En ufak bir telaşe de sosyal medya kapatılıyordu bu yönde bir plan yapılmadı mı? TİB'i ve ilgili iletişim kurumlarını eş zamanlı olarak basmak ve tüm ulaşım-iletişim ağını kesmek bu kadar zor muydu? Bir tane bile valilik binasına girilme teşebbüsü olmadı.

- Sayısı 50'yi bile bulmayan askerler köprüyü kapattığında bugün hükümetin sığındığı ve bölgeye 2 km uzaklıkta 1. Ordu Komutanının emrindeki 20.000 asker neden oraya müdahele etmemiştir?

- Türkiye Büyük Millet Meclisi ve diğer binalar bombalanırken Bandırma,Merzifon ve Diyarbakır'da bulunan 100'den fazla F-16 neden havalanmamıştır?

- Ankara'da 1 K.Ordu 3 Tüm. 6 Tuğ'da yaklaşık 20.000 asker varken, Genel kurmay'ı işgal eden darbecilere niçin tek bir asker müdahale etmemiştir. Öyle ya bunlar küçücük bir gruptu?

- Darbeciler polisle çatışırken Türk Ordusunun küçük grup dışında kalan subayları, askerleri, tankları neredeydiler?

- Ergenekon'dan tutuklanan, yargılanan insanların bugün darbeci diye gözaltına alınması zaten eylemin içerisinde nasıl bir dümen olduğunu açıklamıyor mu?

- Nedim Şener, İlker Başbuğ ve Doğu Perinçek gibi zıt kutupta bulunan isimlerin aylardır RTE ile işbirliği yapmalarına ne demeli? Bugün de Ordu'yu karalamakla meşguller...

- HSYK toplandıktan sadece 15 dakika sonra 2870 civarı isim hakkında gözaltı kararı çıkması zaten planın kimin eseri olduğunu açıklamıyor mu?

- En önemli soru şu;

Erdoğan tatilde. Otelde kalıyor otelden çıkmış ve orası 30 dakika sonra bombalanmış. Şimdi sen istihbarat aldıysan neden böylesine açık bir alanda bulunuyorsun bu 1... İstihbarat almadıysan adam gelip 30 dakika önce de seni bombalardı bu 2... Havada 9 tane F-16 var ilgili darbecilerin elinde adamlar uçuyorlar hem de yakın uçuşlar yapıyorlar RTE havalanıyor hala uçaklar havada bir Cumhurbaşkanı bu riski nasıl göze alabiliyor? 7 Saat T.B.M.M.'yi bombalayan helikopterleri ve uçakları düşüremeyenler C.B.'nı nasıl Dalaman'dan - Atatürk Havalimanına kadar koruyabildiler?

- Geç bunu Erdoğan iniyor Atatürk havalimanına. Hala havada uçaklar var Atatürk havalimanına tanklar girmeye çalışmış havadan ateş açılıyor uçaklar geçiyor camlar kırılıyor. Ancak Erdoğan açık hedef olan havalimanında halka adeta şov yapıyor o sırada uçaklar taciz uçuşunda ve hiçbirisi ne hikmetse havalimanına yönelik bir taarruzda bulunmuyor. (Nereden haberi olacak uçaktaki adamın diye soracak şimdi bazı akıllılar. Bu uçakları yönlendiren Jet Üssü başkanı zaten aşağıdan bilgi alma durumu oluşsun diye uçakları yönlendiriyordu siz şuraya geçin buraya geçin diye)

Erdoğan artık rakipsiz bir konuma gelmiştir ve darbeyi püskürten ilk insan olarak tarihe geçmiştir bugün bir seçim olsa istediği referandumu yapsa istediği sonucu alacaktır.

Ancak devletin içerisinde ciddi bir kaşıma oldu birileri ayaklandı birilerinin planı vardı. Bugün açıklamalar okuyoruz "MİT haber verdi hükümet düğmeye basmadı" diyor emekli albaylar. Çok soru işareti var.

Bildiğim tek şey meslekte yıllarını deviren asker bu kadar amatör plan yapmaz.

Tutuklananlar sadece cemaatçi değil.

Yeni kadrolaşmalar oluyor.

Ülkenin gidişatı iyi değil.

Hepsi şahsi düşüncemdir.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 25 ve 26. Maddeleri kapsamında düşüncemi açıkladım zahmet ediyen okuyan herkese teşekkür ederim.
                  "When you start supporting a football club, you don't support it because of the trophies, or a player, or history, you support it because you found yourself somewhere there; found a place where you belong.”

Yorum

• ortada garabetlik derecesinde hadiseler var. bir günde binlerce hakim ve savcının görevden alınması, danıştay, yargıtay, anayasa mahkemesi ve sayıştay üyelerinin gözaltına alınması ve bunların bir günde nasıl tespit edildiği an itibariyle muallak. darbeci adı altında işin içinde olmayanlar da toparlanıp götürülüyor mu? tam bir sis kaplamış ortalığı. şu cenaze şovlar, mitingler, demokrasi bayram şenlikleri hele bir bitsin detaylı değerlendirmeler elbet yapılır. malum rejim değişiklikleri sancısız olmaz. 161 can gitti. ne için gitti eninde sonunda ortaya çıkar. 11 eylülde 4.000 canın gitmesi gerekiyordu.

dediğim gibi gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi kötü bir huyu var. 2007'de de bu süreci yaşadık. biraz bu işi sorgulayana edilmeyen laf kalmadı. sonunda orada hain ilan edilen, içeri tıkılan, şerefi haysiyeti yerle bir edilen, kademe ilerlemesi durdurulup mesleki hayatları bitme noktasına getirilenlerin, 17/25 olmasa bugün hala içerde olacakların da mukavemetini bu olaylarda gördük. o dönem idam olsa çoğu vatana ihanetten asılmıştı.

bu arada idam demişken elinde kemer, pala vs. olup askeri linç eden insanlar gibi imkanı bulunmayanların aynı hırs ve kinle meydanlarda ve klavye başında idam isteriz diye bağıranlara söylüyorum. idam isteme sebebin ne? vatana ihanet mi? bu devlet Öcalanı asabilecekse haydi hep beraber isteyelim idamı. işkembeden sallamakla olmuyor bu işler...
                    There is no spoon...

Yorum

• Milletimizin başı sağ olsun ölenlerin şehit olanların mekânı cennet olsun... kalanlar sağlık ve sabır dilerim

Bir kaç şey yazmak istiyorum

İlk başta tiyatro diyordum, ilk 1 2 saat... sonra olaylar büyüyünce oha dedim ve ne olursa olsun böyle bir tiyatroyu yapmaz yapamaz devletimizin başı diye düşündüm, çünkü inanmak istemiyorum tayyip ve trollerini sevmesem de...
                      Bunun yanında, hükümet kanadına olan bazı eleştirilere katılmıyorum, mesela Tsk hakkında beklediğimden iyi konuştular ve üstüne basa basa küçük grup dediler bunlar asker değil Türk askeri olamazlar dediler... daha ne desinler ? Haa işin perde arkası vardır, sonra başka şeyler yaparlar onu bilemem o ayrı mesele... ama halkı Tsk'ya karşı kışkırttılar demek yanlış... çok yanlış, alâkası bile yok....
                      Amaaaaa... en büyük yanlışı halkı sokağa dökmekle yaptılar, Cb çağrı yaptığında ne yapıyor bu yahu tehlikenin farkında değil mi diye düşündüm... mâdem tiyatro değil ve darbe girişimi var, neden halkı ateşe adıyorsun, hem askerin 1%'i bile darbe girişiminde değilken, polis ve askerin çoğunluğu senin yanındayken, neden onlara çözdürmüyorsun olayı ?? 1 2 arkadaşla yazışıyorum diyorlar ki e öyle yapsa asker polis birbirini yer karşı karşıya gelir ve kimin kimden olduğu belli dğl falan... böyle salakça ve zorla akpyi savunma yorumlar beni deli ediyor... halk girişimi üskürttü diye zanneden de salaktır... halk çıkmasa polis ve diğer askerler 1 2 saatte işi çözerlerdi kimse hikâye okumasın... bir de demokrasi şehidi demokrasi zaferi demokrasi destanı deyip durdular; şehit olan askerler için bile acaba şehit mi tartışması yapan ve demokrasi bize göre değil diyen bir kısım hıyar bu konuda çıtını çıkarmıyor, ne de olsa reyiz ne derse o, demokrasi şehidi mi olur diye soran yok tabi...
                      Olaylar bize şunu da gösterdi ki, birisi çıkıp emir vermese bizim halk evinden çıkmaz oturur aşağı... halkımızın sokaklara dökülmesi için 15 senedir birçok sebep olmuşken kimse kıçını koltuğundan kaldırmadı...
                      Tartışılacak çok şey var
                      Mesela rehin alınanlar... Hulusi Akar'ı rehin alacaklar da burnu kanamadan bırakacaklar he ? Mesela bu hiç inandırıcı gelmedi... onu rehin alan ha şantaj yapar bir şey ister koz olarak kullanır, ya da tehlikeye girdiğini anladığında sıkar öldürür ya da yaralar diyelim... yanlış mıyım ?

Şu fetoculara da deyinelim, bu hırsı pkklılara karşı gösterseydiler şerefsizler... yazık gerçekten... ama ben o tankları sürenlerin de ateş edenlerin de normal olduklarına da inanmıyorum ve bence kesin bir şey içirdiler yemeklerine bir şey kattılar da bu vahşete imza attılar...
                      Yazılacak başka şeyler de vardır ama kafam karışık...
                      Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• hep iddialar
                        bilgi sahibi olmadan fantastik fikirlere sahip oldunuz

bende erdogan hükümetine karsiyim
                        ama bu konu politik kimlik olayi degil
                        olay aninda avrupa basinini gören biri olarak bu olaylarin bilindigi acikti bence
                        özellikle alman devlet kanallarinin abdullah gülün konusmasina kadar yaptigi tarafsiz yayin cok manidar bence
                        fransanin bütün temsilciliklerine daha nice öncesi yolladigi dikkat yazisi
                        avusturya kanalinda hazir bekleyen pkk yanli yorumcu
                        yurt disinda konsolosluklar önündeki hazir bekleyen wega (komando polisler)

mitomaniye kapilmadan bi bilgilere sahip olalim
                        "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• net darbe girişimidir. daha bir kaç saat öncesine kadar 60'ın üzerinde helikopter kayıptı.

Yorum

• (başka sitelerin linkini paylaşmak umarım yasak değildir)

özet halde olduğundan yukarıdaki makaleyi paylaştım,ingilizcesi olanların okumasını tavsiye ederim,olmayanlar için en kısa özeti;
                            Erdoğanın oğlunun isid baglantısı,ülkeyi dinci hale getirmesi, batı ile ortak değerlerin kaybolması ve Türkiye nin,Nato ve Amerika için artık bir yük olduğu.

Avrupanın,Amerikanın daha doğrusu Dünya'nın ülkemizde ki olaylara hakim olmasına şaşırmanıza çok şaşırıyorum.Kendimiz gibi cahil mi sanıyoruz nedir?.Basının neredeyse tamamen hükümet yalakası olduğu ülkemiz gibi mi sanıyoruz dünyayı?
                            Türkiye nin daha da karışması için o kadar çok neden ve zemin varki,olacakmı değil,ne zaman olacağını beklemekteyim.

Bu arada,
                            Asker,savcı,hakim vs,tutuklamalar binleri geçti!
                            sanırım seçenekler şunlar;
                            1-bu kişiler terörist,darbeye kalkışımında bulundular(türkçeye yeni kelime)
                            2-aralarında terörist/fetö üyeleri var,geri kalanı da muhalif kişiler (hazır elimiz değmişken hepsini alalım "darbe" bahanesi ile)
                            Saygı,sevgi.

Yorum

• İlk olarak Fatih Solmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              net darbe girişimidir. daha bir kaç saat öncesine kadar 60'ın üzerinde helikopter kayıptı.
                              Ne 60 kayıbı ?
                              60 helikoyu kaldırsalardı aman aman olabilecekleri düşünmek istemiyorum...
                              Bilginin kaynağı nerden ?
                              Trabzon futbolunun kralı, Ahmet Suat Özyazıcı

Yorum

• Arkadaşlar bir kere şuna bir açıklık getirelim. Bu cemaat denen oluşum akp ile birlikte girmedi bu ülkenin kurumlarının içine. Bunların mazisi en az 30 yıl öncesine dayanıyor. Belki o zaman bu kadar güçlü değillerdi ama o zamandan beri takip eden senelerde gittikçe güçlendiler. Son yıllarda güçlerinden korkup taviz verilmiştir verilmemiştir bilmiyorum.

Önceki yorumda da dediğim gibi bu girişime katılanların bazıları habersiz. Ama kanunsuz emre itaat etmemeyi seçip şehit olabilirlerdi kendi halkına ateş etmek yerine(Boğazdaki olayların videolarına bakın). Bu rütbelilerin bir çoğu önümüzdeki Ağustosta YAŞ toplantılarında rütbeleri sökülüp askeri mahkemeye çıkarılacaktı. Bunun istihbaratı ellerine geçmiş olabilir. Bu nedenle son çare olarak bu girişime (bakın girişim diyorum çünkü bu sayıyla darbe ihtimali çok zor.) yeltendiler. Bu iş alelacele yapılmış birşeye benziyor. Sadece kritik yerlere saldırıldı.

Ayrıca İstanbulda tepede uçan uçakların hepsi darbe girişimindekilerin elinde değildi. Net bir kovalamaca vardı havada. Şehir üzerinde alçak uçuş yaparak vurulmayı engelliyordu bir taraf. Bunu net gördük.
                                Bize Her Yer Trabzon

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X