Çanakkale 25 Nisan 1915 - ∞

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • B61
    • 16.07.2010
    • 13037
    • İstanbul

Dedelerimiz, atalarımız eminim bu günler için savaşmamışlardır... bu günleri Türkiye'miz görsün diye savaşmamışlardır. Mermilere göğüs germemişlerdir...

Türkiye'nin şimdi ki halini görseler, utanırlar.
    And you'll never walk alone!

You'll never walk alone...

Yorum

• Necmettin ALTUNTAŞ

İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi
      Çanakkale'yi her gün anmak gerek... Allah onlardan razı olsun, onlar da bizden...
      Biz onlardan razıyız da onlar bizden ahırette razı olacaklar mı yeğen?
      Eski kullanıcı adım:Nurver

Yorum

• mehmets61
        Trabzonspor Kongre Üyesi
        • 18.02.2008
        • 2446
        • memur
        • Bursa

devletin her bireyi ilkokulda götürüp bu ülkenin nasıl kazanıldığını hatırlatması lazım.ilkokul da küçük değiller her haltı biliyorlar bu yaşlarda tarihlerini de öğrensinler.bilgisayardaki salak saçma savaş oyunları yerine bu bilinci kazansınlar.
        TRABZONSPOR

Yorum

• iso_4939
          • 14.08.2008
          • 4981
          • serbest
          • Trabzon

ınsallah haklarını bıze helal ederler cümlesınden ALLAH razı olsun.........

2010_2011 süperlig şampiyonu TRABZONSPOR

Yorum

• GÖLONSA
            • 07.07.2011
            • 1133
            • İstanbul

İlk olarak mehmets61 tarafından gönderildi
            devletin her bireyi ilkokulda götürüp bu ülkenin nasıl kazanıldığını hatırlatması lazım.ilkokul da küçük değiller her haltı biliyorlar bu yaşlarda tarihlerini de öğrensinler.bilgisayardaki salak saçma savaş oyunları yerine bu bilinci kazansınlar.
            Doğru söze ne denir.

Yorum

• Oğuz ZEYTİN
              Yönetim Kurulu
              • 20.08.2009
              • 26213
              • Danışman
              • Kuzey Amerika

Şanlı destandan bir hatıra olsun:

(Sayın Altan Deliorman'dan naklediyorum)

... Karşı taraf makineli tüfekle ateş ediyor ve askerimizin bir kısmı şehit oluyor.

Arkadaki siperlerden bir asker:"Kumandanım, bana müsaade edin, arkadaşım vuruldu, gidip onu alayım."

Kumandan: "Görmüyor musun; bu vaziyette nasıl çıkılır, hemen vurulursun." diye izin vermez.

Asker ısrarcıdır: "Olsun, ben gidip alayım."

Kumandan: "Oğlum, o ateşe maruz kalan bir insan yaşama imkanı bulamaz, ölmüştür."

Asker: "Olsun, ölüsünü alırım"

Komutan, bu asker de ölecek diye düşünür, ancak sonunda izin verir.

Asker, o mermi yağmuruna aldırmaz. Arkadaşını sırtlayıp sipere getirir.

Kumandan bakar ki ölmüş ve askere döner: "Ben sana söylemedim mi, ölmüş. Boşuna gittin"

Asker: "Boşuna değil kumandanım, ben gittiğimde henüz ölmemişti, son nefesini vermemişti. Gözlerini açtı, beni gördü ve bana 'GELECEĞİNİ BİLİYORDUM' dedi".

İşte, ulu Allah'ın ordusu necip TÜRK Milleti'nin bağrından böyle ülkü devleri çıkmıştı. Günümüzdeki soysuzlar, bu destanlara hamaset gözüyle baksa da bizler, tarihinden güç alarak geleceği inşa edeceğiz.

Bunun için öğrencilik yıllarımda milli bilincin güçlenmesi ve Türklük hafızasının canlanması adına yaptığımız organizasyonlardan biri de şehitlerimizi anmak üzere düzenlediğimiz Çanakkale Seferleri idi. Sayısı çok mühim olmasa da 40 otobüslük bir kafile ile düşmüştük yollara. Hatta bu törenleri İstanbul Üni olarak gelenek haline getirmiştik (Lakin son yıllarda bu etkinlik durdurulmuş diye öğrendik. "Zamanın ruhu"na uymak için olsa gerek...)

O şanlı direnişe, destana imza atanlardan Allah razı olsun.
              Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Badaloğlu
                Trabzonspor Kongre Üyesi
                • 16.07.1999
                • 18194
                • İstanbul

Oğuz, müthişti gerçekten... Teşekkürler, o askeri anlamaya çalıştım ve komutan gibi bende anlayamadım. Ama askerlerin arasındaki bu kopmaz bağın kardeşten ileri olduklarını gördüm. İnsan gerçi bu zamanda kardeşi için kılını bile kıpırdatmıyor ama bunun başka bir açıklaması yok. Varsa yazın bizde öğrenelim...
                TARAFTAR TARAF OLANDIR...TARAFTAR ALMAZ VERİR!...

Yorum

• Yiğit Gayretli
                  BMN Yönetim Kurulu
                  • 09.12.2005
                  • 34536
                  • İstanbul

İlk olarak Necmettin ALTUNTAŞ tarafından gönderildi
                  Biz onlardan razıyız da onlar bizden ahırette razı olacaklar mı yeğen?
                  Bu hallerimizle çok zor Necmettin abi.
                  Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
                  Ayağa KALK!

Yorum

• SEDAT
                    • 13.07.2009
                    • 20950
                    • Amele
                    • Sakarya

* Ne mutlu Türküm Diyene
                    Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & Şahmelik
                    Trabzonspor Trabzonspor Trabzonspor !
                    ....................................................................................................TERTEMİZ82

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                    Yükleniyor...